|
|
![]() ![]() |
07.10.2013 - 19:15
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
tracę Zielu do Ciebie szacunek. Szczerze powiem, że i u mnie Zielu dzisiaj stracił co nieco. Choć nie jestem zwolennikiem nakładania na niego ciągłych banów. :) Poproszony o wiarygodne źródła swoich egipskich "rewelacji" nie przytoczył nawet niewiarygodnych, tylko zaczął bajdurzyć o życiu we Wszechświecie, reinkarnacji i Bogu. Co to wszystko ma mieć wspólnego z Gizą, niestety umyka mojej inteligencji. Proszony o przytoczenie źródła o braku (podobno) staroegipskich zapisków o budowie piramid, nie tylko nie umiał ich podać, ale odwracając kota ogonem zażądał ode mnie dowodów. W swoim zacietrzewieniu nawet nie zauważył, że już je przytoczyłem. Zacytuję więc sam siebie. :) Twierdzisz, że nie ma żadnych egipskich zapisków o tym, że piramidy budowali Egipcjanie (co jest nieprawdą), a tu niedawno odkryto osadę i cmentarz budowniczych piramid: http://deser.pl/deser/1,83453,7439473,Arch...piramidy_w.html http://archeowiesci.pl/2010/01/11/giza-odk...iczych-piramid/ W grobach wyższych urzędników odnaleziono wypisane na ich ścianach tytuły, jakie osoby te nosiły za życia. Wśród tytułów tych są takie jak: "Nadzorca robotników" "Nadzorca kamieniarzy" "Inspektor rzemieślników" A także "Nadzorca pracy królewskiej" i co najważniejsze "Nadzorca budowy ściany piramidy". Mnie bardzo podoba się nazwa jednej z ekip budowlanych. Zwali się "królewscy pijacy". :) (Toby Wilkinson "Powstanie i upadek Starożytnego Egiptu", Poznań 2011, strony 107-111) Oprócz linków podałem również źródło w postaci książki, gdzie ewidentnie stoi jak byk, że w grobowcach robotników i urzędników pracujących przy budowie piramid w Gizie, są zapiski o ich udziale w tym przedsięwzięciu. Ale może to i nie zacietrzewienie? Cóż Zielu może na to odpisać? Literatura typu daninkenowskiego jeszcze nie zauważyła tego odkrycia, bo liczy ono dopiero około dwudziestu kilku lat. Nic więc jeszcze nie naplotła na ten temat. Nie wysilając się (bo nie warto) dodam jeszcze zapis ze steli Snofru z Daszur: KOD „Nubijczycy osadzeni przy pracy nad dwiema piramidami Snofru są zwolnieni z podatku” I wspomnę jeszcze o zapiskach ze ścian kamieniołomu, z którego wydobywano surowiec do budowy Czerwonej Piramidy. Na ich podstawie udało się ustalić wiek jej budowy. Wynosi on kilkanaście lat. http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Pyramid#History Obiecałem jeszcze napisać o teorii wodnej w sprawie Sfinksa i na temat bzdur w tekście o piramidzie Chefrena, ale przy takim postawieniu sprawy przez Ziela już mi się odechciało. Załączam tylko obraz z kampanii napoleońskiej w Egipcie. (IMG:http://sacredsites.com/africa/egypt/images/sphinx-1798.jpg) Wyraźnie na nim widać jak piasek zasypał Sfinksa wysoko ponad poziom niecki, a Sfinks i tak solidnie jeszcze wystaje. Stojąca woda w niecce (a stać w niej nie mogła) zostawiłaby ślady tylko do mniej więcej połowy wysokości korpusu rzeźby, a nie na całej wysokości. Mój światopogląd taki jest. Żyję od momentu kiedy istnieje Bóg czyli od zawsze na zasadzie iluzji oddzielenia od niego. Może Ty Ryniek mi udowodnij istnienie Boga:) Moja historia najwyraźniej bogatsza jest od Waszej i żyłem już na wielu planetach a Ziemia to jeden z przystanków. Jak Ziemia zniknie to rasa ludzka też zniknie?:) Paranoja:) Rasa ludzka rozsiana jest po wszechświatach i niedługo rozsiejemy się znowu na Marsa i jeszcze dalej...to naturalny proces...kolonizacja wszechświatów:) Jejku jacy Wy jesteście ograniczeni:) Was chyba rzeczywiście małpy zrobiły:) Trzeba było Zielu napisać wyraźnie przy założeniu tego tematu, że zamierzasz prezentować tu swoje wierzenia na dowolny temat jaki Ci w danej chwili wpadnie do głowy, a każdy fakt, który z nimi się nie zgadza uważasz za kłamstwo. Postawiłbyś sprawę uczciwie, a ja zaoszczędziłbym trochę czasu. :) |
|
|
|
07.10.2013 - 19:16
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zielu - a ty wiesz jak działają te cudowne niebieskie granulki do prania w proszku z technologią 3D ? Toż to iście kosmiczna technologia - ja tego jeszcze nie rozgryzłem:D
Inna teoria głosi - co widać na zdjęciach przytoczonych przez Ziela - że to naturalnie ukształtowana skała do której dokoptowno nóżki (de facto bez erozji) i główkę - co widać na zdjęciach. No to jeszcze szybka kontrargumentacja do tego co sam zamieściłeś a będąca sma z siebie dowodem że to nie cudowna technologia: (IMG:http://innemedium.pl/sites/default/files/imagecache/400naszerokosc/images/3egyptgreatpyramidjonbodsworth38northernairshaft_1.jpg) Zauważ iż tunel ten znajduje się na złożeniu trzech bloków - czy Twojej logice umyka to jak to zrobiono? Wystarczyło na dwóch narożnikach zrobić wycięcia i złożyć do kupy i powstał tunel po złożeniu - więc nie forsuj tu przecudownych technologii które nawet prymitywny człowiek by wymyślił będą średnio rozgarnięty. Nikt tu nie wiercił tunelu(szybu) po złożeniu w litej skale:) Ewolucja:) |
|
|
|
07.10.2013 - 19:45
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zielu twierdzenie o braku hieroglifów w Wielkiej Piramidzie jest całkowicie pozbawione sensu i nie ma żadnego oparcia w faktach. W komorach odciążających znajdują się kartusze z imieniem faraona Chufu. Tu dokładnie się znajdują: (IMG:http://www.khufu.dk/ill/name-family/khufu-in-chamber.png) Pierwszy przebił się do nich angielski inżynier i archeolog Howard Vyse. To, co tam zastał jest koronnym dowodem przemawiającym za tym, że piramidę tę zbudował faraon Chufu. Vyse odnalazł napisy namalowane czerwoną farbą, które zostały wykonane przez robotników albo nadzorców w czasie budowy. Nie mogły powstać później, ponieważ pomieszczenie to było dostępne dla ludzi jedynie w czasie budowy. Raz zamknięte komory odciążające pozostały w nienaruszonym stanie, aż do chwili gdy Vyse wszedł do ich środka. Tak właśnie wygląda z Wami rozmowa -.-' Pomija się moje argumenty, a potem wmawia, że żadnych nie daję. To jakaś patologia. Wklejam więc jeszcze raz, co wcześniej w tym temacie napisałem: "Hieroglify? Chodzi o te?: "http://www.wykop.pl/ramka/764467/robot-odkryl-w-piramidzie-cheopsa-hieroglify-nie-ogladane-od-4500-lat/ Robot odkrył w piramidzie Cheopsa hieroglify, których nikt nie oglądał od 4500 lat. Są to nieokreślone znaki, linie i coś, co przypomina hieroglify bądź liczby. Mogą mieć znaczenie kultowe lub praktyczne, jeśli pozostawili je robotnicy w czasie budowy, na przykład utrwalając w ten sposób swoje nazwiska czy funkcje." Słowa takie jak "przypomina", "mogą być liczby", hmmm... to rzeczywiście świadczy o tym, że dokładnie wiadomo, co tam jest napisane, i oczywiście JEST TO IMIĘ FARAONA CHEOPSA! -.-' Poza tym odnosząc się do logiki Twoich Ryniek argumentów chciałbym zaznaczyć, że prezentowany obrazek jest delikatnie mówiąc durny. Bo jeśli jest on przedstawiony zgodnie z zamysłem, oznaczałoby to, że napisy odkryto na daszku, który jest przykryty od góry przecież masą kamieni. W przeciwnym wypadku trzeba się domyślać, że chodzi o miejsce pod daszkiem, ale wtedy z rysunku dokładnie nie wynika gdzie to jest, a więc w zasadzie rysunek jest nierzetelny, a więc nie stanowi dobrego argumentu czy dowodu, tak samo jak wyjaśnienie, z której strony zapewne obie te informacje zaczerpnąłeś... Jeśli się mylę, to mnie popraw. Chyba, że znów masz ochotę przemilczeć i zarzucić mi brak wiedzy i argumentów. Jeśli tak, to najmocniej przepraszam i odsuwam się od rozmowy z tak szanownym i wyedukowanym jegomościem... ^^. Czyli to nie jest trumna bo nie ma w niej trupa - dobrze teraz rozumuję? :D (IMG:http://www.trustol.com/paka/TRUMNA%20OTWARTA.JPG) Tamten grobowiec jest z piramidy Chefrena. Deimond, po prostu żal. Stroisz sobie żarty i ironie, a nawet nie spróbujesz przyjrzeć się logicznie tej wersji spojrzenia. Bowiem jakbyś nie zauważył, pokazany przez Ciebie rysunek przedstawia współczesną trumnę, gdzie wiemy dokładnie na pewno czego służy i jak taka trumna wygląda (cechy wspólne trumien, itp.). A nawet wtedy nie mamy pewności, czy ktoś sobie nie kupił trumny, jako wystrój pokoju, albo łóżko (taki styl, co nie?), albo do muzeum, albo do ogrodu, albo do jeszcze innych celów... Zaś w przypadku "sarkofagu" w Wielkiej Piramidzie jest to po prostu skrzynia. Hipotez jej przeznaczenia może być wiele i ta mówiąca o sarkofagu wcale nie jest najbardziej prawdopodobna, jeśli spojrzeć na wszystkie argumenty, a nie tylko wąsko spoglądając na sprawę. Żałosne jest, jak sami nawet nie posługując się tu choć w miarę obiektywną logiką robicie sobie drwiny z tych, co tą logiką się posługują. Zarzucacie brak metody naukowej, a taki brak jest tutaj w Waszym postępowaniu i to jest przykre, że tego nie dostrzegacie. wlasnie sam sobie odpowiedziales ze ani Ty ani Deimond nie macie Dowodu:) wiec po co drazyc temat, owszem mozna sobie pofilozofowac ale na dluzsza mete robi sie monotematycznie btw tematy typu Bóg kosmici obe i inne sa śliskie kiedy probujemy Udowadniac swoje racje błaźnimy sie bo nie ma DOWODÓW! fajne tematy do dyskusji ale nie do przekonywania innych o swojej nieomylnosci:) Więc nie rozumiesz Wiktoria tematu, o jaki tutaj chodzi. Jak byś wczytała się dokładniej, zobaczyłabyś, że ja tutaj nie przyjmuję stanowiska jednostronnego, subiektywnego, na siłę obstającego przy wersji obcych, mega zaawansowanych technologii, itp. Dowody możesz na to znaleźć trochę wcześniej w tym temacie, gdzie przeciwstawiałem się Zielarzowi i gdzie podałem informacje demaskujące Danikena, program Ancient Aliens i nawet Sitchina. Staram się być obiektywny i racjonalny, ale naprawdę racjonalny, a nie pseudoracjonalny... oraz posługiwać się logiką z otwartym umysłem, co obrazuje choćby przykład z wanną, który wyjaśniłem powyżej. Tak więc stanowisko, które głównie teraz w tym temacie prezentuję, to jest zdemaskowanie fałszu czającego się koło tych oficjalnych i "przyziemnych" teorii, które równie dobrze nadają się w wielu przypadkach do kosza, a za którymi rzekomi "racjonaliści" obstają. Tak, jak już pisałem nie jeden raz, to jak było naprawdę, to jest kwestia otwarta i istnieje wiele różnych teorii. Ale mimo że wszystkiego na ten temat nie wiemy, to jednak coś wiemy. Wiemy jak na pewno nie było. I w niejednym przypadku nie było tak, jak podaje oficjalna wersja. Zaś w niektórych przypadkach oficjalna wersja nie jest bardziej prawdopodobna od innych wersji i wszystkie zasługują na równe traktowanie i rozpatrzenie. Tak więc nie wiem dokładnie do czego służyła ta skrzynia. Nie wiem co w niej było. Są na to różne teorie, ale ja nie próbuję przekonać nikogo do żadnej z nich na siłę. Jestem otwarty na dyskusję, co tam mogło być. Jednak wiem, że argument o sarkofagu i rzekomej mumii oraz o grobowcach i o Cheopsie jest totalnie nieuzasadniona, częściowo zakłamana i wcale nie bardziej prawdopodobna, niż teorie o obcych. I to próbuję tu uświadomić! Wiesz dlaczego takie tematy są śliskie? Właśnie poprzez takie zachowania jak Deimonda i Ryńka, którzy nie potrafią rzetelnie i logicznie debatować na argumenty, z szacunkiem traktując argumenty rozmówcy, a mają jedynie swoją dla nich niepodważalną rację, z którą nie wolno się nie zgadzać, z którą nie wolno polemizować, bo to przecież "dyskusja z faktami"! Tak więc podsumowując Twój zarzut... Ja tu nie próbuję wciskać komuś własną wersję, a robi to Ryniek i Deimond. Nie przedstawiam tu za bardzo nawet własnych dowodów, bo to co głównie robię, to obalam dowody Ryńka i Deimonda wykazując ich błędy w logice, sensowności i rzetelności ich argumentów. Zaś to Ryniek i Deimond szastają "dowodami" i "faktami" na lewo i prawo. Spróbuj to zauważyć. Manipulacja występuje w wielu miejscach. Warto się nauczyć być na nią wyczulonym i jej nie ulegać, a myśleć nonkonformistycznie, rzetelnie i porządnie. Głupie i dziecinne zachowania w stylu podśmiechujków Deimonda takiej postawy niestety nie wykazują. |
|
|
|
07.10.2013 - 19:53
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Tak właśnie wygląda z Wami rozmowa -.-' Pomija się moje argumenty, a potem wmawia, że żadnych nie daję. To jakaś patologia. Wklejam więc jeszcze raz, co wcześniej w tym temacie napisałem: "Hieroglify? Chodzi o te?: "http://www.wykop.pl/ramka/764467/robot-odkryl-w-piramidzie-cheopsa-hieroglify-nie-ogladane-od-4500-lat/ Robot odkrył w piramidzie Cheopsa hieroglify, których nikt nie oglądał od 4500 lat. Są to nieokreślone znaki, linie i coś, co przypomina hieroglify bądź liczby. Mogą mieć znaczenie kultowe lub praktyczne, jeśli pozostawili je robotnicy w czasie budowy, na przykład utrwalając w ten sposób swoje nazwiska czy funkcje." Słowa takie jak "przypomina", "mogą być liczby", hmmm... to rzeczywiście świadczy o tym, że dokładnie wiadomo, co tam jest napisane, i oczywiście JEST TO IMIĘ FARAONA CHEOPSA! -.-' Poza tym odnosząc się do logiki Twoich Ryniek argumentów chciałbym zaznaczyć, że prezentowany obrazek jest delikatnie mówiąc durny. Bo jeśli jest on przedstawiony zgodnie z zamysłem, oznaczałoby to, że napisy odkryto na daszku, który jest przykryty od góry przecież masą kamieni. W przeciwnym wypadku trzeba się domyślać, że chodzi o miejsce pod daszkiem, ale wtedy z rysunku dokładnie nie wynika gdzie to jest, a więc w zasadzie rysunek jest nierzetelny, a więc nie stanowi dobrego argumentu czy dowodu, tak samo jak wyjaśnienie, z której strony zapewne obie te informacje zaczerpnąłeś... Jeśli się mylę, to mnie popraw. Chyba, że znów masz ochotę przemilczeć i zarzucić mi brak wiedzy i argumentów. Jeśli tak, to najmocniej przepraszam i odsuwam się od rozmowy z tak szanownym i wyedukowanym jegomościem... ^^. Deimond, po prostu żal. Stroisz sobie żarty i ironie, a nawet nie spróbujesz przyjrzeć się logicznie tej wersji spojrzenia. Bowiem jakbyś nie zauważył, pokazany przez Ciebie rysunek przedstawia współczesną trumnę, gdzie wiemy dokładnie na pewno czego służy i jak taka trumna wygląda (cechy wspólne trumien, itp.). A nawet wtedy nie mamy pewności, czy ktoś sobie nie kupił trumny, jako wystrój pokoju, albo łóżko (taki styl, co nie?), albo do muzeum, albo do ogrodu, albo do jeszcze innych celów... Zaś w przypadku "sarkofagu" w Wielkiej Piramidzie jest to po prostu skrzynia. Hipotez jej przeznaczenia może być wiele i ta mówiąca o sarkofagu wcale nie jest najbardziej prawdopodobna, jeśli spojrzeć na wszystkie argumenty, a nie tylko wąsko spoglądając na sprawę. Żałosne jest, jak sami nawet nie posługując się tu choć w miarę obiektywną logiką robicie sobie drwiny z tych, co tą logiką się posługują. Zarzucacie brak metody naukowej, a taki brak jest tutaj w Waszym postępowaniu i to jest przykre, że tego nie dostrzegacie. Więc nie rozumiesz Wiktoria tematu, o jaki tutaj chodzi. Jak byś wczytała się dokładniej, zobaczyłabyś, że ja tutaj nie przyjmuję stanowiska jednostronnego, subiektywnego, na siłę obstającego przy wersji obcych, mega zaawansowanych technologii, itp. Dowody możesz na to znaleźć trochę wcześniej w tym temacie, gdzie przeciwstawiałem się Zielarzowi i gdzie podałem informacje demaskujące Danikena, program Ancient Aliens i nawet Sitchina. Staram się być obiektywny i racjonalny, ale naprawdę racjonalny, a nie pseudoracjonalny... oraz posługiwać się logiką z otwartym umysłem, co obrazuje choćby przykład z wanną, który wyjaśniłem powyżej. Tak więc stanowisko, które głównie teraz w tym temacie prezentuję, to jest zdemaskowanie fałszu czającego się koło tych oficjalnych i "przyziemnych" teorii, które równie dobrze nadają się w wielu przypadkach do kosza, a za którymi rzekomi "racjonaliści" obstają. Tak, jak już pisałem nie jeden raz, to jak było naprawdę, to jest kwestia otwarta i istnieje wiele różnych teorii. Ale mimo że wszystkiego na ten temat nie wiemy, to jednak coś wiemy. Wiemy jak na pewno nie było. I w niejednym przypadku nie było tak, jak podaje oficjalna wersja. Zaś w niektórych przypadkach oficjalna wersja nie jest bardziej prawdopodobna od innych wersji i wszystkie zasługują na równe traktowanie i rozpatrzenie. Tak więc nie wiem dokładnie do czego służyła ta skrzynia. Nie wiem co w niej było. Są na to różne teorie, ale ja nie próbuję przekonać nikogo do żadnej z nich na siłę. Jestem otwarty na dyskusję, co tam mogło być. Jednak wiem, że argument o sarkofagu i rzekomej mumii oraz o grobowcach i o Cheopsie jest totalnie nieuzasadniona, częściowo zakłamana i wcale nie bardziej prawdopodobna, niż teorie o obcych. I to próbuję tu uświadomić! Wiesz dlaczego takie tematy są śliskie? Właśnie poprzez takie zachowania jak Deimonda i Ryńka, którzy nie potrafią rzetelnie i logicznie debatować na argumenty, z szacunkiem traktując argumenty rozmówcy, a mają jedynie swoją dla nich niepodważalną rację, z którą nie wolno się nie zgadzać, z którą nie wolno polemizować, bo to przecież "dyskusja z faktami"! Tak więc podsumowując Twój zarzut... Ja tu nie próbuję wciskać komuś własną wersję, a robi to Ryniek i Deimond. Nie przedstawiam tu za bardzo nawet własnych dowodów, bo to co głównie robię, to obalam dowody Ryńka i Deimonda wykazując ich błędy w logice, sensowności i rzetelności ich argumentów. Zaś to Ryniek i Deimond szastają "dowodami" i "faktami" na lewo i prawo. Spróbuj to zauważyć. Manipulacja występuje w wielu miejscach. Warto się nauczyć być na nią wyczulonym i jej nie ulegać, a myśleć nonkonformistycznie, rzetelnie i porządnie. Głupie i dziecinne zachowania w stylu podśmiechujków Deimonda takiej postawy niestety nie wykazują. Pavvle - jest to skrzynia bo nie wygląda jak nasza trumna? Tamtejsi mieszkańcy wiedzieli wówczas jak i my dzisiaj jak taka trumna wygląda i że jest to po prostu trumna. Wybacz Egipcjanom że nie mieli naszej współczesnej stylistyki trumien. Zapewniam Cię że w tamtych czasach tak właśnie wyglądały co lepsiejsze trumny(a raczej sarkofagi) - a co gorsze miały postać po prostu dołu. Co lepsze rozmiary pasują idealnie do rozmiarów mumii. Czy to że był uszkodzony i nie wiadomo gdzie dokładnie stał nie przemawia do Ciebie(walał się gdzieś - potem go ustawiono) . Nauka na tym się opiera aby dopasowywać podobieństwa i znajdowała podobne groby gdzie nie było mumii jak i były. Wiadomo że Egipcjanie zostawiali tam pamiątki dla zaświatów i groby te ulegały rabowaniu . Akurat ten jest mocno zniszczony co widać dokładnie a jest nawet z takiego samego materiału jak grób Chefrena i identycznie wygląda. A podśmichujki są bo to już jest zabawne do łez:D (IMG:http://s3.amazonaws.com/rapgenius/filepicker/SmUkT70KSkmYzsqFbe7W_white_flag.jpg) Pavvel - lepiej Ci szło w tematach stricte duchowych gdzie mało co można udowodnić:D i wiele spekulować. Skąd wiemy że to nie wanna - może dlatego że nasze wanny nie maja tonowego przykrycia z wierzchu w postaci płyty granitu - ale co je ma ? Ano właśnie sarkofagi. |
|
|
|
07.10.2013 - 20:12
|
|
Masz trzydzieści kilka lat, jesteś inteligentną, umiejącą mówić, czytać i pisać istotą, posiadającą odpowiedzialność prawną. I co mam uwierzyć, że przez pierwsze miesiące swojego życia jedyne co potrafiłeś zrobić to jedynie srać w pieluchy i wydawać nieartykułowane dźwięki? Do tego później musiałeś uczyć się czytać i pisać, a możliwości prawne uzyskałeś dopiero po ukończeniu 18 roku życia? Ciekawe czy inni też tak mają. :) Masz trzydzieści kilka lat, jesteś inteligentną, umiejącą mówić, czytać i pisać istotą, posiadającą odpowiedzialność prawną i posiadającą względnie szeroką wiedzę o otaczającym świecie. I co mam uwierzyć, że tego wszystkiego nauczyłeś się sam, doszedłeś do tego sam w zaledwie naście/dziesiąt lat? Tak bez szkół, nauczycieli, uniwersytetów, doświadczenia w zawodzie? |
|
|
|
07.10.2013 - 20:16
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
No dokładnie zabawne do łez jest, że jak nasza planeta zniknie to rasa ludzka też zniknie:) Tak jakby zjawisko kolonizacji wszechświata było czymś nadludzkim:)
Tak samo z tym sarkofagiem...dowody i fakty to przypuszczenia. Był tam Cheops czy nie? Jakoś dowodu nie ma. Wielka piramida to grobowiec bo prawdopodobnie w tym prawdopodobnie sarkofagu znajdował się Cheops, ale go ukradli:) Wieko od sarkofagu też ukradli bo pewnie było tak cenne:) To są te twarde dowody:) Może elektrownie nasze współczesne to też grobowce bo i tu mamy sarkofagi:) |
|
|
|
07.10.2013 - 20:17
|
|
|
Pavvel przeczytaj dlaczego sarkofag jest również przez nas jednoznacznie kojarzony jak i trumna. Oczywiście możesz negować wszystko - tylko czy ma to czasem sens.
|
|
|
|
07.10.2013 - 20:19
|
|
|
Glista jest podobna do węża. Czy zatem glista jest wężem? To, że ta skrzynia przypomina sarkofagi to marny dowód, że jest to sarkofag.
Jak odnajdę swojego sobowtóra to będzie to dowód, że nazywa się tak jak ja?:) |
|
|
|
07.10.2013 - 20:19
|
|
|
No dokładnie zabawne do łez jest, że jak nasza planeta zniknie to rasa ludzka też zniknie:) Tak jakby zjawisko kolonizacji wszechświata było czymś nadludzkim:) Tak samo z tym sarkofagiem...dowody i fakty to przypuszczenia. Był tam Cheops czy nie? Jakoś dowodu nie ma. Wielka piramida to grobowiec bo prawdopodobnie w tym prawdopodobnie sarkofagu znajdował się Cheops, ale go ukradli:) Wieko od sarkofagu też ukradli bo pewnie było tak cenne:) To są te twarde dowody:) Może elektrownie nasze współczesne to też grobowce bo i tu mamy sarkofagi:) Chłopie ten sarkofag był porozpierdalany kompletnie - później go ustawiono w obecnej pozycji i tak nie wiadomo czy właściwej - poczytaj trochę o tym. Byłem ostatnio i zwiedzałem wiele ruin - tam prawie nie ma pozostałości . terminy powyżej 1000 lat to same ruiny - brak praktycznie szczegółow tylko pozostałości. Zakumaj to w końcu - to szmat czasu. |
|
|
|
07.10.2013 - 20:26
|
|
|
Poco w grobowcu jakim niby jest Wielka Piramida te szyby wychodzące na zewnątrz? Dlaczego inne piramidy tych szybów nie mają? Poco jest usytuowana wg stron świata? Poco cała masa innych zależności matematyczno-geometryczno-astroniomicznych?
Poco ta sieć pomieszczeń w środku? Zabezpieczenia przed złodziejami? Jakieś słabe zabezpieczenia skoro samego Cheopsa zwędzili:) Dokąd prowadzą korytarze pod Wielką Piramidę? Poco one są w grobowcu? Co oznacza w symbolice piramidy wszechwidzące oko? Jest tak dla jaj? Jak na grobowiec to sporo niewiadomych:) Najlepsze jest jednak to, że dowodem na to, że jest to grobowiec jest ciało Cheopsa, którego nigdy nie odnaleziono i nie ma dowodu, że tam w ogóle był. No naprawdę naukowe dowody:) Ryniek: Według greckiego historyka Herodota, przy budowie cheopsowego grobowca miało pracować nawet do 100 000 robotników. Badacze twierdzą jednak, że żyjący 2000 lat po skonstruowaniu kolosalnej budowli kronikarz nieco przesadził ze swoimi kalkulacjami. Takiej populacji nie można było wówczas spotkać nawet w największych metropoliach. :) Widzisz jakie bzdury powtarzasz:) No, ale lepszy nawet taki dyskutant jak Ty niż żaden:) Szkoda, że nie dzielisz się żadnymi swoimi przemyśleniami tylko powtarzasz za kimś jak jakiś głuptas:) |
|
|
|
07.10.2013 - 20:30
|
|
|
Poco w grobowcu jakim niby jest Wielka Piramida te szyby wychodzące na zewnątrz? Dlaczego inne piramidy tych szybów nie mają? Poco jest usytuowana wg stron świata? Poco cała masa innych zależności matematyczno-geometryczno-astroniomicznych? Poco ta sieć pomieszczeń w środku? Zabezpieczenia przed złodziejami? Jakieś słabe zabezpieczenia skoro samego Cheopsa zwędzili:) Dokąd prowadzą korytarze pod Wielką Piramidę? Poco one są w grobowcu? Co oznacza w symbolice piramidy wszechwidzące oko? Jest tak dla jaj? Jak na grobowiec to sporo niewiadomych:) Najlepsze jest jednak to, że dowodem na to, że jest to grobowiec jest ciało Cheopsa, którego nigdy nie odnaleziono i nie ma dowodu, że tam w ogóle był. Bo znaczą mniej więcej tyle co obwód stolca podzielony przez trzy jest równy odległości mojego olówka od monitora. No naprawdę naukowe dowody:) - od punktu jeden do przedostatniego to jakieś bujdy i wyobrażenia. I na tym ma się opierać argumentacja? - podaj źródła dowody - odpowiedzi na kolejno zadane pytania. Ja Ci znajdę 30 kosmicznych zależności liczbowych na moim własnym bałaganie na stole w porównniu do liczby pi po 23 miejscu po przecinku od objętości mojego niedzielno - porannego stolca - to ma być dowód - to jakaś kurwa za przeproszeniem astronomia parapsychologiczna. Jak usilnie starasz się znależć przedziwne zależności liczbowe to bez trudu znajdziesz je wszędzie. |
|
|
|
07.10.2013 - 20:46
|
|
Pavvle - jest to skrzynia bo nie wygląda jak nasza trumna? Tamtejsi mieszkańcy wiedzieli wówczas jak i my dzisiaj jak taka trumna wygląda i że jest to po prostu trumna. Wybacz Egipcjanom że nie mieli naszej współczesnej stylistyki trumien. Zapewniam Cię że w tamtych czasach tak właśnie wyglądały co lepsiejsze trumny(a raczej sarkofagi) - a co gorsze miały postać po prostu dołu. Co lepsze rozmiary pasują idealnie do rozmiarów mumii. Czy to że był uszkodzony i nie wiadomo gdzie dokładnie stał nie przemawia do Ciebie(walał się gdzieś - potem go ustawiono) . Nauka na tym się opiera aby dopasowywać podobieństwa i znajdowała podobne groby gdzie nie było mumii jak i były. Wiadomo że Egipcjanie zostawiali tam pamiątki dla zaświatów i groby te ulegały rabowaniu . Akurat ten jest mocno zniszczony co widać dokładnie a jest nawet z takiego samego materiału jak grób Chefrena i identycznie wygląda. A podśmichujki są bo to już jest zabawne do łez:D Nie wiem skąd mniemanie, że w tamtych czasach tak wyglądały trumny. Czyli wg. Ciebie Egipcjanie nie znali wzornictwa, nie mieli zdobnictwa, sztuki i nie warto dla nich było umieszczać je na grobach swoich władców półbogów? A jak jeszcze odniesiesz się do tego, co napisałem, że ponoć Egipcjanie w swych wierzeniach, rytuałach religijnych wykorzystują Wielką Piramidę jako uniwersalną piramidę, poprzez którą każdy Faraon, jako wcielenie bodajże Ozyrysa odchodzi w niebiosa po śmierci? Każdego faraona taszczali po śmierci w pochodzie żałobnym i był to rytuał z wykorzystaniem Wielkiej Piramidy. Wielka Piramida była "grobowcem" Ozyrysa, czyli tak naprawdę każdego faraona, a jak każdego to tak naprawdę żadnego, bo była dla Egipcjan symbolem. Dla nich była symbolem czegoś większego, czego nie rozumieli, a co rozumieli ich bogowie - obcy, a co próbowali naśladować w swych wierzeniach. I to co obcy rozumieli, to prawdziwe przeznaczenie piramidy, którego to niezwykłego znaczenia możemy się domyślać, ale przede wszystkim którego z dużym prawdopodobieństwem możemy się spodziewać z powodu niezwykłej konstrukcji, zależności geometrycznych i funkcjonalności poszczególnych elementów piramidy. Nauka ma za zadanie stosować w badaniach metodę naukową, to znaczy opartą na logice. Logika zaś dopuszcza rzeczy, których jeszcze w pełni nie wyjaśniono, zaś twarde dowody tego wymagają. Dziś właśnie nauka zdegradowała się z logiki do "twardych dowodów", przez co de facto stała się pseudonauką. I nie dziwo, że teraz mamy różne opinie naukowców. Gdyby naukowcy wiedzieli jak jest, nie byłoby żadnych opinii, a rzetelna jednogłośna wiedza. Jeśli zaś teorie, to byłyby zwane teoriami, a nie na siłę faktami. Taka powinna być prawdziwa nauka. Nauka też życzy sobie twardych dowodów na oobe. Ciekawe kiedy je dostanie. Szkoda, że nie popatrzy logicznie, i w swym wąskim rozumieniu świata dopuści możliwość, że jest coś więcej, niż materia. No bo przecież dzisiejsza "nauka" nie potrafi zmierzyć świadomości. Nauka zachodu też nieprzychylnie patrzy na medycynę alternatywną, a ona działa i jest stosowana szeroko na wschodzie. Za to w swym zadufaniu i obłudzie nauka zachodu zapomniała wyraźnie, że jej medycyna w dalszym ciągu w dużej mierze jest spadkobierczynią teorii pochodzących jeszcze ze średniowiecza i do dziś niezweryfikowanych!, a inna część tej medycyny jest wynikiem prób i błędów, wynikiem doświadczenia i nie stricte naukowego, a zwykłego powiązywania tych obserwacji w zależności. Obłuda i zaślepienie dzisiejszej cywilizacji w wielu aspektach jest doprawdy wielka. Tak dla ciekawostki też, co na ten temat miał do powiedzenia Stanisław Lem: Skąd wiemy że to nie wanna - może dlatego że nasze wanny nie maja tonowego przykrycia z wierzchu w postaci płyty granitu - ale co je ma ? Ano właśnie sarkofagi. Wcale nie napisałem, że to wanna. Znów manipulujesz, żeby wyszło na Twoje, mimo że wcale nie kontrargumentujesz w ten sposób moich argumentów, a własne zmyślone i wepchane w moje usta, przy czym moje prawdziwe argumenty zdajesz się ignorować. Tak się nie robi. A zapomniałbym o "sarkofagu" Chefrena. Widzisz, tak jak parę postów temu odgadłem już, że chodziło o Chefrena, albo Mykerinosa... Dlaczego? Bo te piramidy to są te piramidy w Gizie. Te największe w Egipcie. I cóż z tego? Ano z tego, że jak pisałem, nie ma dowodów że "Piramida Cheopsa" została zbudowana przez Cheopsa, tak też wg. mojej wiedzy, nie ma dowodów, że piramidy Mykerinosa i Chefrena zostały zbudowane przez właśnie nich... Co za tym idzie wszystkie 3 piramidy mogły pełnić podobną, albo tą samą funkcję, gdyż mają podobną unikalną konstrukcję i są zdecydowanie dokładniej i lepiej zrobione, niż reszta, no i są większe, choć Wielka Piramida i tak jest z nich najważniejsza. Identyczność "sarkofagów" oraz ich niewypełnienie może świadczyć o tym, że znajdowały się tam jakieś rzeczy, które zabrano, ale małe szanse, że były to zwłoki. Takie same, jak nie większe szanse są na to, że były to jakieś ustrojstwa, które były częścią machiny piramid. To, że skrzynia jest obdrapana i to że ktoś się tam włamał, tą wersję sam podtrzymywałeś i ona ma sens. Ale to, że był tam trup, już nie jest tak bardzo 100%, jak za tym obstajesz... Co więcej, gdybyś przeczytał linki podawane przez Zielarza, wiedziałbyś o sensownych propozycjach i wyjaśnieniach naukowych, przedstawiających piramidy jako elektrownie czy transmitery. Tak więc wracając do "sarkofagu Chefrena", to że w tej piramidzie również skrzynia ta wyglądała jak ta w Wielkiej Piramidzie, nie oznacza to, że były to sarkofagi, a więc tym bardziej nie oznacza to, że w tamtych czasach tak właśnie wyglądały sarkofagi faraonów. |
|
|
|
07.10.2013 - 20:49
|
|
|
Nawet nie potrafisz odpowiedź na jedno pytanie. Poco w Wielkiej Piramidzie te szyby prowadzące na zewnątrz i dlaczego tylko ta piramida je posiada?
Kiedyś napisałeś, aby światło do środka docierało. Ciekawe jak skoro to wąskie i długie tunele. Potem, że tlen...dla kogo...mumii?:) Inne piramidy nie potrzebowały światła i tlenu? No, ale spoko..pewnie te tunele to pomyłka i nie miało ich być i pewnie zostały zrobione tak dla jaj, aby se były:) Deimond przecież ten sarkofag Cheopsa nie miał wieka:) Ukradli go z Cheopsem pewnie. Sarkofag bez wieka?:) |
|
|
|
07.10.2013 - 20:52
|
|
|
Nie wiem skąd mniemanie, że w tamtych czasach tak wyglądały trumny. Czyli wg. Ciebie Egipcjanie nie znali wzornictwa, nie mieli zdobnictwa, sztuki i nie warto dla nich było umieszczać je na grobach swoich władców półbogów? A jak jeszcze odniesiesz się do tego, co napisałem, że ponoć Egipcjanie w swych wierzeniach, rytuałach religijnych wykorzystują Wielką Piramidę jako uniwersalną piramidę, poprzez którą każdy Faraon, jako wcielenie bodajże Ozyrysa odchodzi w niebiosa po śmierci? Każdego faraona taszczali po śmierci w pochodzie żałobnym i był to rytuał z wykorzystaniem Wielkiej Piramidy. Wielka Piramida była "grobowcem" Ozyrysa, czyli tak naprawdę każdego faraona, a jak każdego to tak naprawdę żadnego, bo była dla Egipcjan symbolem. Dla nich była symbolem czegoś większego, czego nie rozumieli, a co rozumieli ich bogowie - obcy, a co próbowali naśladować w swych wierzeniach. I to co obcy rozumieli, to prawdziwe przeznaczenie piramidy, którego to niezwykłego znaczenia możemy się domyślać, ale przede wszystkim którego z dużym prawdopodobieństwem możemy się spodziewać z powodu niezwykłej konstrukcji, zależności geometrycznych i funkcjonalności poszczególnych elementów piramidy. Nauka ma za zadanie stosować w badaniach metodę naukową, to znaczy opartą na logice. Logika zaś dopuszcza rzeczy, których jeszcze w pełni nie wyjaśniono, zaś twarde dowody tego wymagają. Dziś właśnie nauka zdegradowała się z logiki do "twardych dowodów", przez co de facto stała się pseudonauką. I nie dziwo, że teraz mamy różne opinie naukowców. Gdyby naukowcy wiedzieli jak jest, nie byłoby żadnych opinii, a rzetelna jednogłośna wiedza. Jeśli zaś teorie, to byłyby zwane teoriami, a nie na siłę faktami. Taka powinna być prawdziwa nauka. Nauka też życzy sobie twardych dowodów na oobe. Ciekawe kiedy je dostanie. Szkoda, że nie popatrzy logicznie, i w swym wąskim rozumieniu świata dopuści możliwość, że jest coś więcej, niż materia. No bo przecież dzisiejsza "nauka" nie potrafi zmierzyć świadomości. Nauka zachodu też nieprzychylnie patrzy na medycynę alternatywną, a ona działa i jest stosowana szeroko na wschodzie. Za to w swym zadufaniu i obłudzie nauka zachodu zapomniała wyraźnie, że jej medycyna w dalszym ciągu w dużej mierze jest spadkobierczynią teorii pochodzących jeszcze ze średniowiecza i do dziś niezweryfikowanych!, a inna część tej medycyny jest wynikiem prób i błędów, wynikiem doświadczenia i nie stricte naukowego, a zwykłego powiązywania tych obserwacji w zależności. Obłuda i zaślepienie dzisiejszej cywilizacji w wielu aspektach jest doprawdy wielka. Tak dla ciekawostki też, co na ten temat miał do powiedzenia Stanisław Lem: Wcale nie napisałem, że to wanna. Znów manipulujesz, żeby wyszło na Twoje, mimo że wcale nie kontrargumentujesz w ten sposób moich argumentów, a własne zmyślone i wepchane w moje usta, przy czym moje prawdziwe argumenty zdajesz się ignorować. Tak się nie robi. A zapomniałbym o "sarkofagu" Chefrena. Widzisz, tak jak parę postów temu odgadłem już, że chodziło o Chefrena, albo Mykerinosa... Dlaczego? Bo te piramidy to są te piramidy w Gizie. Te największe w Egipcie. I cóż z tego? Ano z tego, że jak pisałem, nie ma dowodów że "Piramida Cheopsa" została zbudowana przez Cheopsa, tak też wg. mojej wiedzy, nie ma dowodów, że piramidy Mykerinosa i Chefrena zostały zbudowane przez właśnie nich... Co za tym idzie wszystkie 3 piramidy mogły pełnić podobną, albo tą samą funkcję, gdyż mają podobną unikalną konstrukcję i są zdecydowanie dokładniej i lepiej zrobione, niż reszta, no i są większe, choć Wielka Piramida i tak jest z nich najważniejsza. Identyczność "sarkofagów" oraz ich niewypełnienie może świadczyć o tym, że znajdowały się tam jakieś rzeczy, które zabrano, ale małe szanse, że były to zwłoki. Takie same, jak nie większe szanse są na to, że były to jakieś ustrojstwa, które były częścią machiny piramid. To, że skrzynia jest obdrapana i to że ktoś się tam włamał, tą wersję sam podtrzymywałeś i ona ma sens. Ale to, że był tam trup, już nie jest tak bardzo 100%, jak za tym obstajesz... Co więcej, gdybyś przeczytał linki podawane przez Zielarza, wiedziałbyś o sensownych propozycjach i wyjaśnieniach naukowych, przedstawiających piramidy jako elektrownie czy transmitery. Tak więc wracając do "sarkofagu Chefrena", to że w tej piramidzie również skrzynia ta wyglądała jak ta w Wielkiej Piramidzie, nie oznacza to, że były to sarkofagi, a więc tym bardziej nie oznacza to, że w tamtych czasach tak właśnie wyglądały sarkofagi faraonów. Jak byś dokładnie czytał to co piszę to byś wiedział dlaczego mimo obecności kwarcu nie mogła być to elektownia elektryczna . I do tego nie trzeba badań tylko czystych podstaw fizyki i elektryki . Koniec kropa. Jak mi ktoś jeszcze raz powie że zawartość kwarcu w skale świadczy o elektrowni to uznam za debila. To popularny pierwiastek w tamtych skałach i ułożony losowo co niweluje ładunki powstałe podczas jego naprężeń do zera. Skały w których się znajduje nie przewodzą prądu. Czego kufa wy jeszcze chceta? Jak se położę kwarc na biurku to mam elektrownię - coś wam się w głowach miesza. |
|
|
|
07.10.2013 - 20:53
|
|
Niestety rachunek prawdopodobieństwa mówi co innego niż twierdzisz. Gdyby w każdym układzie słonecznym było życie to weług Twoich teorii już byśmy byli zasypywani odwiedzinami przeróżnych gości. Tylko rachunek prawdopodobieństwa, zanim dobierze się odpowiednią metodę, wymaga użycia logiki. A tu widać na tym etapie coś zawiodło, bowiem gdyby nawet w każdym układzie słonecznym było życie to 1) mogłoby nie mieć technologii, by się skontaktować, 2) niewiele osób na Ziemi, ale parę wie o takich próbach kontaktu, ale ukrywa to przed masami, 3) jeśli te cywilizacje są względnie rozwinięte na tyle, że potrafią podróżować w kosmosie, to na pewno są powiązane układami politycznymi, a to wiąże stosowanie się do pewnych zasad, które w tym wypadku bardzo możliwe, że mogą stanowić tymczasowe niewtrącanie się w sprawy Ziemskie, co im czasem w ramach niechcących wypadków widocznie nie wychodzi, stąd tylko doniesień o UFO. |
|
|
|
07.10.2013 - 20:59
|
|
|
Tylko rachunek prawdopodobieństwa, zanim dobierze się odpowiednią metodę, wymaga użycia logiki. A tu widać na tym etapie coś zawiodło, bowiem gdyby nawet w każdym układzie słonecznym było życie to 1) mogłoby nie mieć technologii, by się skontaktować, 2) niewiele osób na Ziemi, ale parę wie o takich próbach kontaktu, ale ukrywa to przed masami, 3) jeśli te cywilizacje są względnie rozwinięte na tyle, że potrafią podróżować w kosmosie, to na pewno są powiązane układami politycznymi, a to wiąże stosowanie się do pewnych zasad, które w tym wypadku bardzo możliwe, że mogą stanowić tymczasowe niewtrącanie się w sprawy Ziemskie, co im czasem w ramach niechcących wypadków widocznie nie wychodzi, stąd tylko doniesień o UFO. No tak - wszyscy wszystko ukrywaja i nie wiadomo - ale wiadomo - spisek wszędzie - :D Myślałem że jesteś od tego wolny:D Myliłem się. Już nie dyskutuję. W końcu to logiczne że na tyle rozsianych wiosek i populacji ufoki komunikują sie i lądują tylko tam gdzie są elity rządowe:D Z pospólstwem nie gadaaja bo majom układz rządowymi a Ci to ukrywajom. Schizofrenia maksymalna. |
|
|
|
07.10.2013 - 20:59
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Tak właśnie wygląda z Wami rozmowa -.-' Pomija się moje argumenty, a potem wmawia, że żadnych nie daję. To jakaś patologia. Wklejam więc jeszcze raz, co wcześniej w tym temacie napisałem: "Hieroglify? Chodzi o te?: "http://www.wykop.pl/ramka/764467/robot-odkryl-w-piramidzie-cheopsa-hieroglify-nie-ogladane-od-4500-lat/ Robot odkrył w piramidzie Cheopsa hieroglify, których nikt nie oglądał od 4500 lat. Są to nieokreślone znaki, linie i coś, co przypomina hieroglify bądź liczby. Mogą mieć znaczenie kultowe lub praktyczne, jeśli pozostawili je robotnicy w czasie budowy, na przykład utrwalając w ten sposób swoje nazwiska czy funkcje." Pavvel akurat w sprawie Twojego wpisu o nowo odkrytych przez robota hieroglifach, to nie tylko go zauważyłem, ale i odniosłem się do niego dzisiaj w poście, którego fragment zacytowałeś: KOD Co do odkrytych kilka lat temu innych hieroglifów, o których wspomina Pavvel, możesz o nich poczytać i zobaczyć je tutaj: Zauważam każdy Twój argument i się do niego odnoszę (oprócz kultu cargo, bo moim zdaniem nie ma znaczenia w sprawie). Ale używałeś ich rozpaczliwie mało. Zauważyłem tylko cztery: o nowych hieroglifach, o rzekomym błędzie ortograficznym w starych, o egipskim "szybowcu" i kulcie cargo. Ale to wszystko. Cała reszta to jedynie Twoje prywatne spekulacje i rozważania. Jeżeli krytykujesz sarkofag, daj wiarygodne źródło. Twoje prywatne rozważania nie są argumentem. Nie jesteś ani historykiem, ani egiptologiem. Jeżeli krytykujesz inny staroegipski przedmiot czy obiekt, o którym nauka ma określone stanowisko, też załączaj źródło. Tu jest rozmowa o faktach, a nie dysputa filozoficzna. :) Poza tym odnosząc się do logiki Twoich Ryniek argumentów chciałbym zaznaczyć, że prezentowany obrazek jest delikatnie mówiąc durny. Bo jeśli jest on przedstawiony zgodnie z zamysłem, oznaczałoby to, że napisy odkryto na daszku, który jest przykryty od góry przecież masą kamieni. W przeciwnym wypadku trzeba się domyślać, że chodzi o miejsce pod daszkiem, ale wtedy z rysunku dokładnie nie wynika gdzie to jest, a więc w zasadzie rysunek jest nierzetelny, a więc nie stanowi dobrego argumentu czy dowodu, tak samo jak wyjaśnienie, z której strony zapewne obie te informacje zaczerpnąłeś... Jeśli się mylę, to mnie popraw. Chyba, że znów masz ochotę przemilczeć i zarzucić mi brak wiedzy i argumentów. Jeśli tak, to najmocniej przepraszam i odsuwam się od rozmowy z tak szanownym i wyedukowanym jegomościem... ^^. Daruj sobie sarkazm. To nie jest durny rysunek, tylko poglądowy. Pokazuje położenie kartusza. Przecież wiadomo, że od góry. Jeżeli on jest durny, to durne są też wszystkie mapy Google, bo pokazując położenie jakiegoś miejsca (apteki czy sklepu) w określonym budynku, pokazują zawsze jego dach, a nie położenie miejsca pod dachem. Identyczna sytuacja. Masz trzydzieści kilka lat, jesteś inteligentną, umiejącą mówić, czytać i pisać istotą, posiadającą odpowiedzialność prawną i posiadającą względnie szeroką wiedzę o otaczającym świecie. I co mam uwierzyć, że tego wszystkiego nauczyłeś się sam, doszedłeś do tego sam w zaledwie naście/dziesiąt lat? Tak bez szkół, nauczycieli, uniwersytetów, doświadczenia w zawodzie? Hm, starasz się chyba na siłę mi się odgryźć. :) Tyle, że wygłaszasz komentarz do mojej krótkiej wypowiedzi, która jest jedynie parodią specyficznego postu Zielarza. :) Ma ona sens tylko w kontekście tamtego postu. Wyrywasz ją z kontekstu i komentujesz. :) |
|
|
|
| victoria |
07.10.2013 - 21:04
|
|
Guests |
|
|
|
|
07.10.2013 - 21:06
|
|
|
Zauważ Ryniek...dowodem, że Wielka piramida jest grobowcem jest skradzione ciało Cheopsa, który znajdował się w sarkofagu, któremu skradziono wieko:)
No kurde czy to są dowody? Pytam znowu...dlaczego tylko Wielka Piramida ma te szyby wychodzące na zewnątrz? Jakie było ich przeznaczenie w tym niby grobowcu? |
|
|
|
07.10.2013 - 21:07
|
|
|
żeby turysty miały czym oddychać:D
A tak poważnie się poszuka - tylko jak coś znajdę nie mów że to bujda tak dla zasady co ? Ja dzisiaj już rakijkę popijam i mało mnie obchodzi Twój problem tuneli :D Ale jeste zdania że zawsze można poszukać i posprawdzać różne interpretacje.A może Rynek cuś wynajdzie? No ale to Ty w swoim temacie jesteś specjalistom - więc nas oświeć:D |
|
|
|
07.10.2013 - 21:15
|
|
- od punktu jeden do przedostatniego to jakieś bujdy i wyobrażenia. I na tym ma się opierać argumentacja? - podaj źródła dowody - odpowiedzi na kolejno zadane pytania. Ja Ci znajdę 30 kosmicznych zależności liczbowych na moim własnym bałaganie na stole w porównniu do liczby pi po 23 miejscu po przecinku od objętości mojego niedzielno - porannego stolca - to ma być dowód - to jakaś kurwa za przeproszeniem astronomia parapsychologiczna. Jak usilnie starasz się znależć przedziwne zależności liczbowe to bez trudu znajdziesz je wszędzie. Twoje argumenty są śmieszne. Nie zabawne, a śmieszne. Żadne argumenty, a jedynie puste niczym niepoparte wyśmiewanie się. Co do doinformowania Cię: 1) http://iluminaci.pl/2012/wielka-piramida/t...elkiej-piramidy 2) http://tajemnicepiramid.w.interia.pl/dane.htm 3) http://hufu.republika.pl/strona1/wym_w_p.htm Jak byś dokładnie czytał to co piszę to byś wiedział dlaczego mimo obecności kwarcu nie mogła być to elektownia elektryczna . I do tego nie trzeba badań tylko czystych podstaw fizyki i elektryki . Koniec kropa. Jak mi ktoś jeszcze raz powie że zawartość kwarcu w skale świadczy o elektrowni to uznam za debila. To popularny pierwiastek w tamtych skałach i ułożony losowo co niweluje ładunki powstałe podczas jego naprężeń do zera. Skały w których się znajduje nie przewodzą prądu. Czego kufa wy jeszcze chceta? Jak se położę kwarc na biurku to mam elektrownię - coś wam się w głowach miesza. Wybacz, że dokładnie nie przeczytałem wszystkich 60 stron tego tematu :) Skąd wiesz jaka jest struktura tamtych skał? A może jest izotropowa? Co do przewodzenia prądu wystarczy, że wystarczająco dużo byłoby tego kryształu, a jakieś ścieżki na pewno by się potworzyły... Ale to tylko spekuluję teraz... Nie krzycz tak x) Przeczytałeś to, co zapodawał Zielarz?: http://bogowie.org.pl/baza.php3?ido=20&poz=24 I co Ty na to? No tak - wszyscy wszystko ukrywaja i nie wiadomo - ale wiadomo - spisek wszędzie - :D Myślałem że jesteś od tego wolny:D Myliłem się. Już nie dyskutuję. W końcu to logiczne że na tyle rozsianych wiosek i populacji ufoki komunikują sie i lądują tylko tam gdzie są elity rządowe:D Z pospólstwem nie gadaaja bo majom układz rządowymi a Ci to ukrywajom. Schizofrenia maksymalna. Przykro mi, że tak sądzisz. Po pierwsze zdajesz się nie dostrzegać że oprócz tego wygłosiłem inne możliwości. I mylisz się. Jestem wolny, bo jestem świadom tych rzeczy. Ty zaś jesteś zniewolony, bo nie wiesz, że jesteś manipulowany i za Twoimi plecami, za kurtyną zdarzeń dzieje się coś, o czym nie masz pojęcia... Długo by tłumaczyć, ale może w końcu kiedyś zmieni się to tępe tępienie spisków bez żadnych argumentów, może jak posłuchacie sobie kogoś wykształconego, to Wasze ego dopuści możliwość, że Wy też teraz możecie przyjąć możliwość spisków, bo nie wyjdziecie na niewykształconych, skoro inni ludzie wykształceni otwarcie przyznają się do uważania spisków za prawdziwe... Proszę, oto wykład z panem Stanisławem Michalkiewiczem: Gdybyś pomyślał trochę o technikach socjokreacji, obejrzał takie filmiki jak "Doktryna Szoku", czy różne demaskujące nasz system, jako narzędzie manipulacji umysłów, by Ci mina zrzedła i byś już tak głupio i ignorancko się nie śmiał. Ostatnio coś Vesanya ważnego napisała na forum. Napisała, żeby nie mylić buddyzmu z obojętnością na cierpienie i krzywdę. Zgadzam się. Buddyzm przecież dąży do harmoni, pokoju i świadomości. Podobnie wszelka duchowość. Za to co niektórym wydaje się coś się poprzewracało, nasłuchali, naczytali sie za dużo w internecie różnych guru i teraz tacy "oświeceni" żyją błogo w szczęściu, cały świat jest przez różowe okulary, po prostu OłKej, cierpienia nie ma, więc jaki problem dla nich? Ślepi i głusi na krzywdę, cierpienie ludzkie, na wyzysk, zakłamanie i manipulację. Jedno, to mieć właściwe podejście do rzeczy, drugie to mieć właściwy wpływ na rzeczy. Co niektórzy wpływ mają bierny, pozostając na podejściu. Tylko wtedy to podejście jest takie jakieś nieszczere i niepełne :/ |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |