oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

92 Stron V  « < 63 64 65 66 67 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wielka Piramida - Wielka Energia
Deimond
post 09.10.2013 - 18:48
Post #1345

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

A ja obstaję że nie zbudował jej Cheops tylko budowniczowie Cheopsa:) i jak najbardziej egipcjanie. I również podawałem powody dla których tak sądzę - a najlepszym jest obóz tychże i baraki mieszkalne wokół.

Zielu jesteś pewien że się zmieści w pozycji wyprostowanej tak jak układano w egipcie ludzi?

Podaj dokładne wymiary w porównaniu do sarkofagów znajdywanych w piramidach.
Proszę Cię bardzo.
Go to the top of the page

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 09.10.2013 - 18:53
Post #1346

Dupa Towarzystwa

Ja mieszkam obok Sky Towera we Wroclawiu. Czy to dowód, że go zbudowałem?:)

Deimond ludzie są niscy i wysocy jeśli tego nie zauważyłeś jeszcze.

+Quote Post
Deimond
post 09.10.2013 - 18:54
Post #1347

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 09.10.2013 - 19:53) *
Ja mieszkam obok Sky Towera we Wroclawiu. Czy to dowód, że go zbudowałem?:)

Bosze - zbudowali go na pewno kosmici - bo nie Ty przecież. A może Polacy?
Szczególnie jeśli w Twojej chacie wisiały by inskrypcje odnośnie nadzorcy budowy itp.

Teraz znowu się miesasz i wodzisz. Odpowiedz na pytanko o wymiarach.

Czy na prawdę musisz używać tak idiotycznych wywdów logicznych ?

+Quote Post
Krukos
post 09.10.2013 - 18:59
Post #1348

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 09.10.2013 - 19:46) *
Nie kosmitów tylko nie znaną nam cywilizację. No niestety wg Ciebie Deimond we wszechświatach tylko my żyjemy:) Spójrz na skrzynię po amunicji. Czy to dowód, że to sarkofag bo zmieści się w niej człowiek:)

Kanały wentylacyjne ignorujecie bo ta wasza nauka gówno wie i sprowadza temat do grobowca. Egiptolodzy w tym temacie też wychodzą na nieuków:) Niestety Twoje Ryniek bezkrytyczne podejście jest zaślepieniem. Bo co na temat tych kanałów wentylacyjnych twierdzą Twoje autorytety?

Pokarzcie mi drugą piramidę egipcjan ukierunkowaną wg stron świata. Może są, ale ja o tym nie wiem. Pytam z ciekawości bo myślę, że takich nie ma.

wejdź w google maps i spójrz z góry na wszystkie piramidy w Gizie są identyczne w tym samym kierunku, proporcje identyczne, jakby były budowane według tego samego projektu, tylko wielkość inna

+Quote Post
Pavveł
post 09.10.2013 - 19:13
Post #1349

Notatnik

CYTAT(Deimond @ 09.10.2013 - 19:48) *
A ja obstaję że nie zbudował jej Cheops tylko budowniczowie Cheopsa:) i jak najbardziej egipcjanie. I również podawałem powody dla których tak sądzę - a najlepszym jest obóz tychże i baraki mieszkalne wokół.

Czepiasz się, wiesz o co chodzi, o faraona, który zlecił budowę.
To czy ludzie nie mogą już mieszkać pod piramidami? Czy jak ktoś tam mieszkał, to znaczy od razu, że tą piramidę zbudował? Poza tym co Ty na to na argument, który już podawałem, że nie ma zapisku, że Wielką Piramidę zlecił do zbudowania Cheops, a jedynie świątynię nieopodal? Czemu mniemanie, że te baraki mogli zamieszkiwać budowniczy Piramidy, a nie tej świątyni? No i na jaki okres są datowane te baraki i obozy? Jak się odniesiesz do argumentów zapodanych w podanym przeze mnie niedawno linku? Co z argumentami datującymi powstanie piramidy na 12 tys. lat. temu (pomijając teraz kwestię kto ją zbudował)?

CYTAT(Deimond @ 09.10.2013 - 19:54) *
Bosze - zbudowali go na pewno kosmici - bo nie Ty przecież. A może Polacy?
Szczególnie jeśli w Twojej chacie wisiały by inskrypcje odnośnie nadzorcy budowy itp.

Teraz znowu się miesasz i wodzisz. Odpowiedz na pytanko o wymiarach.

Czy na prawdę musisz używać tak idiotycznych wywdów logicznych ?

Jak dla mnie to takie pisanie: "Bosze - zbudowali go na pewno kosmici - bo nie Ty przecież. A może Polacy?" jest przykładem wodzenia i mieszania, oraz idiotycznymi wywodami logicznymi, o ile można je w ogóle tak nazwać...

Gdzie są te inskrypcje, o których piszesz? Bo zdaje mi się piszesz o czymś, co nie istnieje.

CYTAT(suchowiec @ 09.10.2013 - 19:59) *
wejdź w google maps i spójrz z góry na wszystkie piramidy w Gizie są identyczne w tym samym kierunku, proporcje identyczne, jakby były budowane według tego samego projektu, tylko wielkość inna

Nie rozumiem, jaki z tego wniosek?

+Quote Post
Deimond
post 09.10.2013 - 19:23
Post #1350

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Tu masz artykulik o tym ile jedli i co aby budować te piramidy http://www.livescience.com/28961-ancient-g...-unearthed.html

A tu dokładniej o budowniczych:
http://www.guardians.net/hawass/buildtomb.htm

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 09.10.2013 - 19:27
Post #1351

Dupa Towarzystwa

Deimond bardzo lubię górę Ślężę i chciałbym tam zamieszkać a może zamieszkam. Ma klimat i tak jak Pawe zauważył co w tym dziwnego, że ludzie chcieli zamieszkać i mieszkali obok czegoś co ich fascynowało?:)

Wiesz co Ci powiem Deimond...zarzucasz mi z Ryńkiem naiwność itd...Wasze wnioski jednak są pozbawione sensu i logiki. Logika taka, że skoro sarkofag był pusty to ukradli Cheopsa:) O kanałach wentylacyjnych dających światło budowniczym to już w ogóle pokazaliście do czego jesteście zdolni:)

Tyle razy Deimond zamęczałeś mnie, abym przedstawiał naukowe dowody a sam opierasz się na dowodzie niby to skradzionego Cheopsa i skradzionego wieka:) Na bazie tych skradzionych dowodów dochodzisz do wniosków, że był to grobowiec. Czy tak wygląda naukowa weryfikacja?:)

+Quote Post
Deimond
post 09.10.2013 - 19:32
Post #1352

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 09.10.2013 - 20:27) *
Deimond bardzo lubię górę Ślężę i chciałbym tam zamieszkać a może zamieszkam. Ma klimat i tak jak Pawe zauważył co w tym dziwnego, że ludzie chcieli zamieszkać i mieszkali obok czegoś co ich fascynowało?:)

Wiesz co Ci powiem Deimond...zarzucasz mi z Ryńkiem naiwność itd...Wasze wnioski jednak są pozbawione sensu i logiki. Logika taka, że skoro sarkofag był pusty to ukradli Cheopsa:) O kanałach wentylacyjnych dających światło budowniczym to już w ogóle pokazaliście do czego jesteście zdolni:)

Tyle razy Deimond zamęczałeś mnie, abym przedstawiał naukowe dowody a sam opierasz się na dowodzie niby to skradzionego Cheopsa i skradzionego wieka:) Na bazie tych skradzionych dowodów dochodzisz do wniosków, że był to grobowiec. Czy tak wygląda naukowa weryfikacja?:)

Nie czytałeś dokładnie - ja tak twierdzę na bazie wszystkich grobowców które znaleziono w piramidach .

Możesz sobie tam zamieszkać(przy Ślęży) - i zapewne będziesz wypisywał inskrypcje jak to tą górę usypywałeś:D

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 09.10.2013 - 19:44
Post #1353

Dupa Towarzystwa

Mam lepszy pomył. Będę miał prośbę, aby pochowano mnie w jednej ze sztolni...będzie to dowód, że Ślęża to grobowiec:) Potem ktoś dojdzie do wniosku, że wszystkie góry świata to też grobowce a jaskinie w tych górach zostały okradzione z trupów:)

Tak serio...przetłumaczyłem te teksty z tych linków i wnioski, że ci robotnicy zbudowali Wielką Piramidę to nadinterpretacja. Nie ma na to ani jednego dowodu. Budowali mastaby i jakieś pewnie inne budowle, ale wniosek, że zbudowali Wielką Piramidę jest z dupy wzięty:)

+Quote Post
Deimond
post 09.10.2013 - 19:45
Post #1354

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Tak - szczególnie że w sztolniach znajduje się notorycznie mumie i sarkofagi :D Idiotyczny wywód.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 09.10.2013 - 19:48
Post #1355

Dupa Towarzystwa

Rozkradziono. Udowodnij, że Cheopsa ukradziono:)

+Quote Post
Deimond
post 09.10.2013 - 19:51
Post #1356

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Nie na tym rzecz dowodzenia logicznego polega aby udowodnić pewną tezę - a na znajdywanu podobieństw i dowodów w postaci zapisków. O rozgrabianiu mozna się dowiedzieć znajdując mumie porozpi...alane po całym świecie cywilizowanym.

Artefakty z takich grobowców to były i są cenne rzeczy.
Kiedyś je niszczono również aby rozwalić egipskie miejsca kultu. Mało mamy przykładów z własnej historii?

+Quote Post
Krukos
post 09.10.2013 - 20:01
Post #1357

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Pavveł @ 09.10.2013 - 20:13) *
Nie rozumiem, jaki z tego wniosek?

Zielarz pisał wcześniej ze piramidy zostały zbudowane przez Egipcjan, tylko wielka piramida przez kosmitów, gdzieś chyba tak pisał w tym temacie, ale jeżeli są identyczne to znaczy ze zbudowane zostały w tym samym okresie, a nie jak zielarz twierdził ze Wielka Piramida 15 tyś lat temu
jeszcze można dodać ze idealność piramidy to wierzchołek na środku, a w tych piramidach jest bardzo mocno wysunięty do zachodniej strony

teraz można znaleźć zapiski ze mniejsze piramidy zostały wybudowane przez Egipcjan, mimo ze wielka piramida nie miała zapisków to widać ze jest identyczna z mniejszymi

+Quote Post
Pavveł
post 09.10.2013 - 20:03
Post #1358

Notatnik

CYTAT(Deimond @ 09.10.2013 - 20:23) *
Tu masz artykulik o tym ile jedli i co aby budować te piramidy http://www.livescience.com/28961-ancient-g...-unearthed.html

A tu dokładniej o budowniczych:
http://www.guardians.net/hawass/buildtomb.htm

Ale co ma fakt, że tam mieszkali i co i ile jedli, do tego, co po tam mieszkali i co budowali? Jaki jest dowód, że budowali piramidę?
Albo co jeśli oni tylko robili renowację lica? :)

Poza tym drugi link jest od Zahiego Hawassa. Pozwól więc, że Ci coś nadmienię o tym panu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zahi_Hawass
http://foxmulder.blox.pl/2011/04/Dr-Zahi-H...-wiezieniu.html
https://sites.google.com/site/naomiastral/a...ogy-zahi-hawass
http://nibiruplanetx.blogspot.com/2011/03/...-mysteries.html
http://projectavalon.net/forum4/showthread...Chamber-Scandal
Rzeczywiście baaaaardzo wiarygodna osoba. Naukowiec! No a przecież nie można dyskutować z naukowcami, bo się wychodzi na głupa!
;/

CYTAT(Deimond @ 09.10.2013 - 20:32) *
Nie czytałeś dokładnie - ja tak twierdzę na bazie wszystkich grobowców które znaleziono w piramidach .

Możesz sobie tam zamieszkać(przy Ślęży) - i zapewne będziesz wypisywał inskrypcje jak to tą górę usypywałeś:D

Takie twierdzenie, to jak twierdzić, że skoro mniejsze sklepy są zamknięte w niedzielę, to te większe też. O, a one otwarte :) Uogólnienia Deimond nie zawsze są dokładne i nie zawsze się sprawdzają. Uogólnienie może służyć za poszlakę, do spekulacji, ale nie jako dowód.

Drugi argument co do zamieszkania przy Ślęży, to trochę strzał w stopę przez Ciebie, bo to Ty prezentujesz przecież tu stanowisko, które twierdzi, że jeśli ktoś mieszkał przy czymś, to znaczy, że to zbudował :)

PS: N-ty raz się pytam, co z szybami i datowaniem piramidy na 10 tys. p.n.e.?

CYTAT(suchowiec @ 09.10.2013 - 21:01) *
Zielarz pisał wcześniej ze piramidy zostały zbudowane przez Egipcjan, tylko wielka piramida przez kosmitów, gdzieś chyba tak pisał w tym temacie, ale jeżeli są identyczne to znaczy ze zbudowane zostały w tym samym okresie, a nie jak zielarz twierdził ze Wielka Piramida 15 tyś lat temu
jeszcze można dodać ze idealność piramidy to wierzchołek na środku, a w tych piramidach jest bardzo mocno wysunięty do zachodniej strony

teraz można znaleźć zapiski ze mniejsze piramidy zostały wybudowane przez Egipcjan, mimo ze wielka piramida nie miała zapisków to widać ze jest identyczna z mniejszymi

Mówiąc o innych piramidach, chodziło o te poza Gizą.
Wniosek, że skoro są identyczne to musiały powstać w tym samym okresie jest trochę bezzasadny, ale kto wie, może tak było...
To, że widziałeś wierzchołek przesunięty na zachód jest skutkiem tego, że zdjęcie było wykonane niedokładnie nad piramidą, przez co na zdjęciu widać ją trochę pod kątem.
Co do zapisków, właśnie że nie ma takich zapisków, które twierdziłyby, że wszystkie 3 piramidy w Gizie zostały wybudowane przez Egipcjan. Twierdzenie, że zostały przez nich zbudowane jest nadużyciem, nadinterpretacją niepopartą dowodami, a jedynie spekulacją.
Poza tym 3 piramidy w Gizie nie są identyczne, bo Wielka Piramida ma specyficzne pomieszczenia w środku, gdzie dwie pozostałe nie mają takich samych. Ewentualnie z zewnątrz mogą się takie wydawać.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 09.10.2013 - 20:03
Post #1359

Dupa Towarzystwa

No spoko...ale skoro żadna z piramid nie ma tych "kanałów wentylacyjnych" to można by założyć, że Wielka Piramida też ich mieć nie może!

Popatrz jaki to błędny wniosek bo ona akurat je ma!

Popatrz też jak łatwo można popełnić pomyłkę i dojść do złych wniosków jeśli posłużymy się niby to logiką.

+Quote Post
Deimond
post 09.10.2013 - 20:17
Post #1360

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Pavvel - ale popatrz z jak mało obiektywnych źródeł czerpiesz te info:) wszystkie o spiskowych teoriach:D Pokaż mi rzetelne informacje a nie - ponoć , jakoby itp

+Quote Post
Krukos
post 09.10.2013 - 20:19
Post #1361

Dusza Towarzystwa

Notatnik

jeżeli dwie piramidy mają zapiski i są budowane w podobny sposób co trzecia, jest zachowana równoległość, to widać ze Egipcjanie byli zdolni i pobudować Wielką Piramidę i ja mam szukać w tym kosmitów

+Quote Post
Pavveł
post 09.10.2013 - 20:24
Post #1362

Notatnik

Deimond, udowodnij mi proszę w takim razie , że te "spiskowe teorie" są bezzasadne oraz że oficjalnej wersji nie można nazwać spiskową, skoro pokazałem Ci jak ta oficyna np. w postaci dr Zahiego Hawassa działa ^^.

Nie jestem historykiem, nie sprawdziłem sam wszystkiego, bo musiałbym tylko tym się zajmować, a jednak studiuję co innego, dlatego Ci wszystkiego nie przedstawię ze źródłami. Słyszałem o czymś takim i wydaje mi się to być wiarygodne, tym bardziej że nie spotkałem się z uzasadnioną uwierzytelnioną informacją, że było inaczej. Wręcz przeciwnie, wiele takich oficjalnych/powszechnych informacji albo nie jest popartych źródłami, a czasem nawet te poparte okazuje się, że zmyślają, co jest opisane co nieco np. w podanych przeze mnie linkach o Zahim.

Suchowiec, przeczytałeś co wyjaśniłem w poprzednim moim poście błędne rozumowanie w sprawie "wychylonych wierzchołków"? Bo nie wydaje mi się :/

+Quote Post
ryniek
post 09.10.2013 - 20:38
Post #1363

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 09.10.2013 - 19:36) *
Ty wierzysz Ryniek W Boga? Naukowcy to potwierdzają?:) Wiara w Boga to dopiero naiwność:)

A może porozmawiamy o zbiorach ryżu w Wietnamie w latach 1982-1995?
Wróżka Leokadia na imieninach u szwagra właśnie ogłosiła, że jak się je pomnoży przez długość lat życia Marii Słodowskiej-Curie, a następnie podzieli przez odległość Księżyca od Ziemi i odejmie od tego przeciętną cenę kiełbasy zwyczajnej w 10 dowolnie wybranych sklepach osiedlowych, to wychodzi dokładnie długość 12 bloków z Wielkiej Piramidy. Zielu masz kolejny dowód na istnienie zaginionej cywilizacji. :)

Mamusia Cię nie uczyła, że chodzi o pas Oriona 12 000 lat temu a nie teraz?:) To dowód na to, że te piramidy mają tyle wspólnego z Egipcjanami co Ty z logiką w tym temacie.

Moja mamusia to inteligenta kobieta i nigdy pasem mnie nie straszyła. Nawet takim co ma 12 000 lat.

Twoje teorie olewam bo teoria grobowca jest tak naciągana jak stare kalesony dziada:)

Ja nie mam teorii tylko badania i fakty i zupełnie mnie nie interesuje cudza męska bielizna. :) Ale Ty się możesz nie krępować i zbierać co zechcesz. Mogę Ci do kolekcji wysłać swoje stare kalesony. Nawet Ci mogę na nich namalować kosmitę budującego piramidy. :)

Widzisz Ryniek jak to jest...te kanały wentylacyjne to problem dla naukowców i egiptologów bo inne piramidy ich nie mają:) Dlatego jest to teoria dla naiwniaków takich jak Ty i Deimond bo on też twierdził, że to kanały wentylacyjne:)

Jesteś niereformowalny. Już Ci Pavvel wspominał, że nie były to żadne kanały wentylacyjne, bo były zaślepione. Nie oglądałeś relacji jak robocik się przez nie przewiercał? To se poszukaj na YouTube. :)

[img]http://img09.tablica.pl/images_tablicapl/83493095_4_644x461_niemiecka-skrzynia-na-amunicje-1943-sport-i-hobby.jpg[/img]

To skrzynia na amunicję. Zmieści się tu człowiek. Niski, ale się zmieści. TO SARKOFAG! Wieko skradziono:)

Nie tyko niski ale i chudy. Czyli krasnal. Czemu mnie wcale nie dziwi, że w nie wierzysz? W świętego Mikołaja też wierzysz?

Mam lepszy pomył. Będę miał prośbę, aby pochowano mnie w jednej ze sztolni...będzie to dowód, że Ślęża to grobowiec:)

W jakiej sztolni? Przecież to nie sztolnia, tylko kanał wentylacyjny. Sprzed 12 000 tysięcy lat. :D

Dobra Zielu pogadali my, odprężyłeś się, to teraz dawaj ten wykład dlaczego w niektórych świątyniach nie ma inskrypcji. Nie wykręcisz się. :)

CYTAT(suchowiec @ 09.10.2013 - 21:01) *
Zielarz pisał wcześniej ze piramidy zostały zbudowane przez Egipcjan, tylko wielka piramida przez kosmitów, gdzieś chyba tak pisał w tym temacie...

Nie przywiązuj wagi do tego co Zielu napisał. On skrobie co mu akurat wena do głowy przyniesie, sam nie przywiązując do tego żadnej wagi i nie pamiętając tego później. :)

CYTAT(Pavveł @ 09.10.2013 - 19:34) *
Nie widzę naciągania z tym odzwierciedleniem. Zdjęcie które podałeś było wykonane prawdopodobnie z teleskopy Hubble'a, w każdym razie z Ziemi nie zobaczysz tych wszystkich gwiazd... Zauważ, że gwiazdozbiór Oriona przedstawia się zwykle tak.

Co więcej, może zamiast samemu pisać, pozwolę sobie zamieścić link do strony, w której ktoś przedstawił ciekawe argumenty: http://hufu4.republika.pl/strona4/korelacja/korelacja.htm.

To tutaj masz z Ziemi:

(IMG:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/Orion_3008_huge.jpg)

Ja się pytam gdzie jest czwarta piramida, która powinna być w Gizie kilkaset metrów na południe od trzech dużych piramid? Gwiazda (lub mgławica) świeci tam jak byk. I co robią w Gizie te trzy mniejsze piramidki, skoro nie ma takich gwiazd w Orionie i 12 000 lat temu też nie było.
A ten link to tak ciekawy jak bajania Ziela. :)

"Faraonowie nie byli równie potężni jak Cheops. Każdy był inny. Niektórzy panowali tylko kilka lat, inni musieli przeznaczać finanse na inne sprawy. Spójrz na głowy państw europejskich w przeciągu kilkuset ostatnich lat. Niektórzy tworzyli historię, inni byli figurantami, których nazwisk poza zapisami w annałach, nikt nie pamięta. I tak samo było w Egipcie." - i żaden z nich nie był tak bogaty jak Cheops, że najwięcej na co było ich stać, to rozsypujące się niewielkie piramidki?

Przecież oprócz piramidy Cheopsa masz zaraz obok tak samo potężną piramidę Chefrena i nieco mniejszą Mykerinosa. Oprócz tego w Egipcie masz jeszcze potężne piramidy Łamaną i Czerwoną faraona Snofru i Schodkową Dżasera. To sobie wyobraź którzy byli równie potężni jak Cheops. Wymienieni przeze mnie faraonowie i piramidy pochodzą z III i IV dynastii.
Rozsypywały to się piramidy dynastii V. Żeby zaoszczędzić na kosztach i czasie środek piramidy zamiast z kamienia budowano z cegły mułowej i ubitej ziemi, nic więc dziwnego, że się w końcu rozsypały.
Fordem z lat siedemdziesiątych można jeździć do dzisiaj. Obecne Fordy pojeżdżą kilka lat, góra kilkanaście i nadawać się będą jedynie na śmietnik. Identyczna sytuacja.

"To jest bardzo nielogiczne spojrzenie na sprawę. Jeżeli pójdziesz na miejsce, które wedle naukowców i historyków było cmentarzem i zastaniesz tam obrabowaną skrzynię o wymiarach takich jak ma trumna bądź sarkofag, to nie trzeba być detektywem żeby wiedzieć co w niej było." - z tymże właśnie te twierdzenia naukowców i historyków są popierane właśnie nieudowodnionymi założeniami, a jedynie spekulacjami, że w tych skrzyniach były mumie. Jedne spekulacje nie mogą być dowodem prawdziwości drugich spekulacji...

Pavvel Ty to chyba czytasz moje posty bardzo wybiórczo. Dzisiaj napisałem Ci gdzie są spotykane zapiski Egipcjan o budowie piramid jako grobowców. A wczoraj czy przedwczoraj podawałem Zielowi konkretne zapiski tyczące się konkretnych piramid. Ale widzę, że to próżny trud.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 09.10.2013 - 20:39
Post #1364

Dupa Towarzystwa

Paweł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zahi jest OK.

http://nowaatlantyda.com/2012/04/15/polity...-i-archeologia/

Hawass jest oskarżony o defraudację funduszy publicznych i kradzież egipskich zabytków kultury w czasie, kiedy był ministrem starożytności. Świadkami w tej sprawie jest wielu archeologów, którzy w przeszłości wpadli w konflikt z Hawassem.

http://nowaatlantyda.com/2012/04/15/hawass-vs-bauval/

RYNIEK nie zalamuj mnie:)

Jesteś niereformowalny. Już Ci Pavvel wspominał, że nie były to żadne kanały wentylacyjne, bo były zaślepione.

Są 4 kanały...dwa zaślepione a dwa na wylot. Kuźwa tak się mądrzysz a gówno jak się okazuje wiesz:)

(IMG:http://szkolnictwo.pl/rysunkihasla/72/35272_3.jpg)

10 na wylot. 7 ślepe.

+Quote Post
Deimond
post 09.10.2013 - 20:44
Post #1365

Dusza Towarzystwa

Notatnik

hahahaha a wszystko z portalu nowa atlantyda:D Czemu mnie to nie dziwi:D

Daj jakiś cytat z BBC albo cuś- może The Sun o tym pisało? A może cuś na national geographic skąd pochodzą twoje brednie typu ancient aliens?

Oj chyba nic z tego.

+Quote Post

92 Stron V  « < 63 64 65 66 67 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park