oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

11 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Closed TopicStart new topic
> Wybory Elekcyjne Moderatorów
twistoid
post 18.11.2013 - 02:08
Post #127

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Ja tam do was nawet nic nie mam, ale skoro już chcecie żebym o was coś powiedział, to w jaki sposób działacie, to proszę bardzo, nie ma problemu. Na początku byłem zdenerwowany, ale teraz mi trochę przykro ,miałem tego nie pisać bo to trochę poniżej pasa, no trudno wyciągneliście macie.
Go to the top of the page

+Quote Post
iumi
post 18.11.2013 - 02:10
Post #128

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(Dagon @ 18.11.2013 - 02:05) *
To, że my was nie lubimy wystarczy :D wyjebane mam tak szczerze na to. Poza tym kto dał ci prawo do mówienia za wszystkich?

Dagon, proponuje zebys zalozyl kolko wzajemnej adoracji romana :D Bedziecie mogli rzucac razem slabymi tekstami i starac sie ukryc ze w prawdziwym zyciu jestescie slabi i samotni, dlatego wyladowujecie sie w sieci.

+Quote Post
Pavveł
post 18.11.2013 - 02:11
Post #129

Notatnik

CYTAT(Dagon @ 18.11.2013 - 01:59) *
W sumie to znam już odpowiedź na moje pytanie. Jak według was roman powinien się do was zwracać?

Na prawdę jesteś tak ślepy, że pytasz, czy tylko takiego udajesz? Odpowiedź: normalnie, kulturalnie, ze standardowym szacunkiem, jakiego się wymaga od każdej osoby w stosunku do każdej innej...

CYTAT(twistoid @ 18.11.2013 - 01:59) *
Ale ja nie ukrywam że mi brakuje :D No trochę mu zazdroszczę bo sam bym się za Ciebie wziął ale ty nie szukasz zdrowej relacji i do końca życia będziesz przyjaźnić się i wiązać z jakimiś popaprańcami, ja już ci współczuję.

Nie pawełku nie mam problemu ze zdrowym wyrażaniem swoich emocji, natomiast ty masz problem z ich tłumieniem bo wydaje ci się że jak czegoś nie powiesz to jesteś lepszy a prawda jest tak że jesteś zbyt słaby żeby być facetem i nie jesteś w stanie wyrażać swoich emocji co doprowadzi cię do nerwicy, jeżeli już nie cierpisz.

Czego niby zazdrościsz, że zgadzamy się w pewnym temacie, to Ty już tworzysz powiązania jakoby było to równoważne ze związkiem, przez co włącza Ci się zazdrość? Jesteś dziecinnie niepoważny o.O'

Zacznijmy od tego, że Ty nie masz zdrowych emocji. Ja nie tłumię negatywnych emocji, ja wybieram ich nie mieć (przy czym wyrażenie "negatywny" jest względne). Nie muszę się powstrzymywać przed poniżaniem innych, bo nie mam takiej ani chęci, ani potrzeby. Co więcej poniżanie nie ma nic wspólnego z męskością, a raczej z chamstwem. Do czego mnie próbujesz sprowokować, do wyzwisk? :D Chyba żartujesz, niżej spaść nie mogłeś?... Żadnych argumentów nie przedstawiasz, tylko prowadzisz jakieś chore gry uwikłane w problemy z egoizmem Twojego ego. Daruj sobie. Kończę z Tobą. Życzę Ci, aby Ci się wiodło jak najlepiej, naprawdę. 3maj się.

+Quote Post
iumi
post 18.11.2013 - 02:12
Post #130

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 18.11.2013 - 02:08) *
Ja tam do was nawet nic nie mam, ale skoro już chcecie żebym o was coś powiedział, to w jaki sposób działacie, to proszę bardzo, nie ma problemu. Na początku byłem zdenerwowany, ale teraz mi trochę przykro ,miałem tego nie pisać bo to trochę poniżej pasa, no trudno wyciągneliście macie.

Przykro Ci? a nie pomyslales ze nam moze byc przykro przez to co piszesz? masz co chciales :D

+Quote Post
Dagon
post 18.11.2013 - 02:12
Post #131

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(iumi @ 18.11.2013 - 02:10) *
Dagon, proponuje zebys zalozyl kolko wzajemnej adoracji romana :D Bedziecie mogli rzucac razem slabymi tekstami i starac sie ukryc ze w prawdziwym zyciu jestescie slabi i samotni, dlatego wyladowujecie sie w sieci.

XD To wasze kółeczko całe dnie spędza na forum. Kiedy ja tu ostatnio byłem? mam swoje życie prywatne. W zasadzie to brakuje mi samotności.

+Quote Post
twistoid
post 18.11.2013 - 02:14
Post #132

Ikona Grupy

Dagon kochasz mnie? bo nikt mnie już nie kocha zostań mojom żonom.plz

+Quote Post
Dagon
post 18.11.2013 - 02:28
Post #133

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 18.11.2013 - 02:14) *
Dagon kochasz mnie? bo nikt mnie już nie kocha zostań mojom żonom.plz

Tak! Zróbmy ślub na forum 8s (IMG:http://www.lotrjewellery.com/images/the%20one%20ring%20lotr.jpg)

Przyjmij obrączkę.

+Quote Post
Pavveł
post 18.11.2013 - 04:31
Post #134

Notatnik

WIEEEEEEM! OLŚNIŁO MNIE!!!!!!!!! :DDDDDDDDDDDD

Przenieśmy forum, zróbmy drugie lepsze, od nowa. Wszyscy się przeniosą, tylko Roman i spółka zostaną sobie tutaj :)
Nie będzie też trzeba czekać na pozwolenia ulepszeń od PurpleCata, który chyba całkowicie zapomniał o tym forum. Rafał, co Ty na to? Będziesz w końcu mógł z'upgrade'ować forum ;)
Hm? :3

Jedynie nie będzie się dało przenieść stąd dotychczasowej treści... :/

+Quote Post
Deimond
post 18.11.2013 - 06:18
Post #135

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Pavveł @ 18.11.2013 - 04:31) *
WIEEEEEEM! OLŚNIŁO MNIE!!!!!!!!! :DDDDDDDDDDDD

Przenieśmy forum, zróbmy drugie lepsze, od nowa. Wszyscy się przeniosą, tylko Roman i spółka zostaną sobie tutaj :)
Nie będzie też trzeba czekać na pozwolenia ulepszeń od PurpleCata, który chyba całkowicie zapomniał o tym forum. Rafał, co Ty na to? Będziesz w końcu mógł z'upgrade'ować forum ;)
Hm? :3

Jedynie nie będzie się dało przenieść stąd dotychczasowej treści... :/

Z Twoja latwoscia i szybkoscia pisania z pewnoscia na nowym forum nadrukujesz wiele ton tekstu:)
Powodzenia w inicjatywie - w koncu napisales cos z czym sie w zupelnosci zgadzam:D

+Quote Post
krzychu.dd
post 18.11.2013 - 06:32
Post #136

Dusza Towarzystwa

Oj ludzie, zero poczucia humoru czy ironii. Na siłę chcecie być fajni w oczach każdego. Spinać się dalej, bo się fajnie czyta.

+Quote Post
masa
post 18.11.2013 - 07:06
Post #137

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(krzychu.dd @ 18.11.2013 - 06:32) *
Oj ludzie, zero poczucia humoru czy ironii. Na siłę chcecie być fajni w oczach każdego. Spinać się dalej, bo się fajnie czyta.

:)

+Quote Post
Deimond
post 18.11.2013 - 07:20
Post #138

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(krzychu.dd @ 18.11.2013 - 06:32) *

Jak zero - Pavvel a gdzie do kurny nedzy jest kielbasa wyborcza?

+Quote Post
twistoid
post 18.11.2013 - 08:47
Post #139

Ikona Grupy

paweł ja wiem że ty byś chciał rzomdzić i dzielić nie trudno zgadnąć że jeteś skupiony tylko na sobie i swoich widzimisię, wszystkich krytykujacych ciebie zamknalbys w wiezieniu:D

+Quote Post
wyspiarz
post 18.11.2013 - 08:49
Post #140

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ANKIETA - wybór moderatora rezerwowego.

Zapraszam do wyboru jednego nowego moderatora posiłkowego. Oferuję moją kandydaturę. Obiecuję zrobić tu porządek. Obiecuję wam drugą Japonię albo drugi Tybet do wyboru. Tak czy owak każdy będzie musiał nauczyć się medytować nawet taki masa nauczy się tego.

Każdy głosujący ma prawo oddać jeden głos. Nie ma możliwości zmiany głosu. Jeśli odda się głos na jedną osobę, to nie ma możliwości oddania kolejnego głosu w późniejszym czasie.

Czas trwania ankiety - 3 dni.

EDIT: w wyniku tajnego głosowania PURPLE KAT'em został oryginalny PURPLE KAT i powiedział że nie ma mozliwości dziedziczenia tego tytułu bo to nie Watykan. PURPLE KAT podobnie jak Pan Papież Franciszek ceni sobie skromność i prostotę dlatego PURPLE KAT może być tylko jeden !

+Quote Post
Foks
post 18.11.2013 - 10:36
Post #141

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(wyspiarz @ 18.11.2013 - 08:49) *
ANKIETA - wybór moderatora rezerwowego.

Zapraszam do wyboru jednego nowego moderatora posiłkowego. Oferuję moją kandydaturę. Obiecuję zrobić tu porządek. Obiecuję wam drugą Japonię albo drugi Tybet do wyboru. Tak czy owak każdy będzie musiał nauczyć się medytować nawet taki masa nauczy się tego.

Każdy głosujący ma prawo oddać jeden głos. Nie ma możliwości zmiany głosu. Jeśli odda się głos na jedną osobę, to nie ma możliwości oddania kolejnego głosu w późniejszym czasie.

Czas trwania ankiety - 3 dni.

EDIT: w wyniku tajnego głosowania PURPLE KAT'em został oryginalny PURPLE KAT i powiedział że nie ma mozliwości dziedziczenia tego tytułu bo to nie Watykan. PURPLE KAT podobnie jak Pan Papież Franciszek ceni sobie skromność i prostotę dlatego PURPLE KAT może być tylko jeden !

Zapraszam do wyboru jednego nowego moderatora posiłkowego. Wyspiarz jest git, może zostać moją prawą ręką :P

+Quote Post
Pavveł
post 18.11.2013 - 10:48
Post #142

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 18.11.2013 - 08:47) *
paweł ja wiem że ty byś chciał rzomdzić i dzielić nie trudno zgadnąć że jeteś skupiony tylko na sobie i swoich widzimisię, wszystkich krytykujacych ciebie zamknalbys w wiezieniu:D

Kochany Romku, jak powtarzałem to nie raz, jestem otwarty na krytykę, tylko konstruktywną i popartą argumentami, nie zaś nastawioną na niepoparte merytoryką poniżanie. I nie jestem skupiony na sobie, bo piszę te całe tony tekstu głównie dla innych. Ale wiesz co? Chyba właśnie pora zająć się bardziej sobą i życiem poza internetem. Arivederci...

PS: No wyspiarz morze być. Jest chętny, rzetelny, ma dobre intencje i kulturę osobistą na wysokim poziomie. Daję mu swój vote, jak coś.

+Quote Post
twistoid
post 18.11.2013 - 11:03
Post #143

Ikona Grupy

już chyba trzeci raz w ciągu paru lat odchodzisz:D może znajdź sobie przyjaciół i dziewczynę która będzie do ciebie miała cierpliwość widzisz takie twoje pisanie nic nie daje to nic nie zmienia ani nie zmieni do tego trzeba mieć szczęście i nikt nie wie jak to się dzieje dlatego ci wszyscy nauczyciele nie są w stanie nic dać swoim uczniom bo sami nie wiedzą jak te zmiany zaszły w ich życiu, to nie chodzi o to żeby się lizać po jajkach argumentami i wynajdywać logiczne wytłumaczenia wszystkiego bo życie samo w sobie jest kompletnie neilogiczne to umysł podejmuje próby usystematyzowania umysł chce żeby wszytsko stało się znajome, a tak nie jest, ty wszystko systematyzujesz to nie o to chodzi, w duchowości chodzi o to żeby oddać kontrolę całkowicie się poddać i przestać wytwarzać wnioski a nie budować nowe konstrukcje słowne i logicznie argumentować, w skrócie nie stać się inteligentnym w dyskusji tylko totalnym głupcem

+Quote Post
wyspiarz
post 18.11.2013 - 11:12
Post #144

Dusza Towarzystwa

Notatnik

TRUDNE SPRAWY, odc.3
pt "GDZIE TAK NAPRAWDĘ JEST PURPLE KAT?"

+Quote Post
twistoid
post 18.11.2013 - 11:17
Post #145

Ikona Grupy

lol dzięki za to wyspiarz

+Quote Post
Pavveł
post 18.11.2013 - 13:07
Post #146

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 18.11.2013 - 11:03) *
już chyba trzeci raz w ciągu paru lat odchodzisz:D może znajdź sobie przyjaciół i dziewczynę która będzie do ciebie miała cierpliwość widzisz takie twoje pisanie nic nie daje to nic nie zmienia ani nie zmieni do tego trzeba mieć szczęście i nikt nie wie jak to się dzieje dlatego ci wszyscy nauczyciele nie są w stanie nic dać swoim uczniom bo sami nie wiedzą jak te zmiany zaszły w ich życiu, to nie chodzi o to żeby się lizać po jajkach argumentami i wynajdywać logiczne wytłumaczenia wszystkiego bo życie samo w sobie jest kompletnie neilogiczne to umysł podejmuje próby usystematyzowania umysł chce żeby wszytsko stało się znajome, a tak nie jest, ty wszystko systematyzujesz to nie o to chodzi, w duchowości chodzi o to żeby oddać kontrolę całkowicie się poddać i przestać wytwarzać wnioski a nie budować nowe konstrukcje słowne i logicznie argumentować, w skrócie nie stać się inteligentnym w dyskusji tylko totalnym głupcem

Bo odchodzę na pewien czas, nie permanentnie. Wszystko coś zmienia.
Że ty nie wiesz jak twoje zmiany zaszły w twoim życiu, nie znaczy, że u innych tak jest.
Świat nie jest chaotyczny, jest uporządkowany, a więc do zrozumienia w pewnym zakresie, a to że jest przy tym nieskończony, to swoją drogą, ale to nie przeszkadza rozumieć pewnych jego aspektów. Najpierw się uczysz korzystać z programu, potem jak działa program, potem uczysz się jak działa tworzenie programów, potem jak działa działanie tworzenia programów...
Ty zdaje się utknąłeś zaraz po tym, jak dowiedziałeś się jak działa program i próbujesz wszystkim wmówić, że skoro ty dalej nie zabrnąłeś w rozumieniu, to dalej się nie da...
W duchowości z pewnością nie chodzi o poniżanie drugiej osoby, która jest innym tobą. Widać po twoim zachowaniu i tym, co i jak piszesz, mało wiesz o duchowości, a próbujesz o niej pouczać. W duchowości nie chodzi o to, aby oddać kontrolę i przestać wytwarzać wnioski, lecz chodzi o to, aby osiągnąć równowagę pomiędzy świadomym odbieraniem wrażeń i ich tworzeniem w rzeczywistości, oraz aby przestać wytwarzać fałsz, a zacząć szczerze i mądrze dążyć do tego, czego się pragnie, a każda istota pragnie wrażeń, pozytywnych wrażeń, jak najwięcej ich. Te pozytywne wrażenia w swej prawdziwej formie objawiają się dopiero gdy wykroczy się poza dualizm dobrych i złych doświadczeń i zrozumie, że wszystkie są ze sobą powiązane i dążą ewolucyjnie do tego pozytywu (z braku lepszego słowa, używam właśnie tego).

"[...] w skrócie nie stać się inteligentnym w dyskusji tylko totalnym głupcem"
Nie rozśmieszaj nikogo, wiesz? Chcesz powiedzieć, że ty prowadzisz inteligentne dyskusje? Może w tym poście wreszcie coś zargumentowałeś, ale co przedtem? Może mój głupi błąd, że próbuję słowami wskazać na coś, co jest niewytłumaczalne w słowach i mam nadzieję, że ktoś to zrozumie, i taka osoba jak ty potem patrzy na palec, zamiast na księżyc, gdy palcem jej wskazać księżyc... Nie próbuję tego wyjaśnić w słowach, bo to trzeba doświadczyć samemu, o czym też pisałem, ale przynajmniej próbuję wskazać, dając merytoryczne argumenty i skupiając się na suchej logice, którą próbuję z jakimś przybliżeniem opisać to, co wynika sponad logiki. Nie da się logiką odtworzyć tego w drugą stronę, ale da się dzięki temu skupić na tym swoją uwagę.
Zaś to co ty robisz, to zaniechanie niemal wszelkiej inteligencji w dyskusji i chcąc wskazać na brak sensu wyjaśniania czegoś słowami, co nieopisywalne, robisz coś zupełnie innego - obrażasz i poniżasz ludzi, oraz tworzysz grę w odbijanie piłeczki przez niezrównoważone ego w zupełnie odbiegającym od sedna kierunku. Totalnie to się nie trzyma kupy. A jak napisałem, nie próbuję wyjaśnić tego, co nieopisywalne, ale jedynie na to wskazać, jedynie przybliżyć. A to jest akurat możliwe za pomocą słów, choć dosyć trudne i nie zawsze wychodzi, bo to zależy od wszystkich stron dyskusji, nie tylko od jednej. Ale do tego służy forum.
Więc nie mów tu o tym, kto jest inteligentny, a kto głupcem, bo niestety wykazujesz swoją obłudę, hipokryzję i zakłamanie samego siebie :/ Pa.

+Quote Post
Foks
post 18.11.2013 - 13:40
Post #147

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 18.11.2013 - 11:03) *

Znajdź poszanowanie w twoich wypowiedziach w stosunku do ludzi.

,,Znajdz sobie przyjaciół, dziewczynę....'' Znajdz w sobie to co bardziej człowiecze od zwierząt, nie narzucaj ludziom swoich wartości. W skrócie dyskusje mogą zawierać słowa, ciekawą składnie... Nie to czyni nas lepszym a wyrozumiałość większą od pogłębiających nas w myśleniu o tym co w naszym przekonaniu jest silniejszym środkiem budulca naszego Ego ;)

Szanujcie sie...

+Quote Post

11 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park