oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

92 Stron V  « < 70 71 72 73 74 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wielka Piramida - Wielka Energia
Pavveł
post 17.11.2013 - 18:50
Post #1492

Grupa: Podróżnicy

Notatnik

CYTAT(r_m @ 17.11.2013 - 17:29) *

I po co te drwiny? Piramidy to poważny temat...
Go to the top of the page

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 18.11.2013 - 20:19
Post #1493

Dupa Towarzystwa

Krótki filmik pokazujący jak mało wiemy o starych cywilizacjach i ile jeszcze kryją tajemnic. Szkoda, że nauka nie ma na tyle odwagi, aby zmierzyć się z takimi tematami i woli udawać, że nie ma tematów.

http://www.youtube.com/watch?v=qfsZ9-TC9Vo

+Quote Post
Pavveł
post 18.11.2013 - 21:15
Post #1494

Notatnik

Już to zamieszczałem w tym temacie...

CYTAT(Pavveł @ 03.11.2013 - 22:28) *

... ale nie zaszkodzi powtórzyć ;)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 18.11.2013 - 21:18
Post #1495

Dupa Towarzystwa

Pewnie przeoczyłem bo swego czasu Deimond tu ostro zaśmiecał i pewnie mi dlatego umknęło:) O tych mapach już słyszałem jakiś czas temu. To pokazuje, że już dawno temu wiedziano to co my wiemy dzisiaj a nawet wiedziano więcej i my to dopiero odkryjemy za jakiś czas.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 28.11.2013 - 19:37
Post #1496

Dupa Towarzystwa

Polecam wszystkim, którzy nie widzieli a są jakoś tam zainteresowani tematem piramid. Chyba najlepszy filmik jaki do tej pory powstał i co ciekawe sceptycy niczego tu nie potrafią podważyć i nawet nie nawiążą polemiki bo prawda sama się broni?:)

http://www.filmy-dokumentalne.pl/tajemnice-piramid-2/

+Quote Post
Krukos
post 28.11.2013 - 20:13
Post #1497

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

jak bym chciał to bym mógł udowodnić ze piramida została wybudowana w 19 wieku; ]
przecież nauka kłamie

+Quote Post
Pavveł
post 28.11.2013 - 20:50
Post #1498

Notatnik

CYTAT(suchowiec @ 28.11.2013 - 20:13) *
jak bym chciał to bym mógł udowodnić ze piramida została wybudowana w 19 wieku; ]
przecież nauka kłamie

To udowodnij, a nie głupio gadasz -.-'

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 29.11.2013 - 05:50
Post #1499

Dupa Towarzystwa

On tylko umie głupio gadać:) Ja wątpię czy on nawet potrafi ten filmik obejrzeć a co ciekawe nawet szeroki horyzont Deimond tego filmiku nie komentuje bo się boi go obejrzeć, aby jego wiara w teorię grobowca nie została podważona:)

To śmieszne jak ludzie kurczowo trzymają się tej teorii grobowca jakby bali się, że zmiana światopoglądu ich zniszczy , ale tu pewnie by chodziło, że musieli przyznać się przed samym sobą jak bardzo w szafie spali:)

No Deimond dawaj i podważ te fakty:)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 01.12.2013 - 00:25
Post #1500

Dupa Towarzystwa

Ok możemy zrobić. Pusta ziemia, piramidy, megality, drzewa, zioła, dusza, dupa to jeden fajowy webinar.

...+ supportem moim może byś masa z webinarem o cyckach.

Bielik z webinarem o piersiach i indianach.

Deimond z webinarem o niewiedzy.

+Quote Post
g00rmik
post 14.12.2013 - 10:50
Post #1501

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Co prawda z tajemniczymi energami ma to niewiele wspólnego, ale skoro ostatnia taka sytuacja miała miejsce prawie 160 lat temu, to może warto o tym wspomnieć w tym kultowym już zakątku.
Bardziej żartem niż serio...
http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/11310...irze-od-158-lat
Patrz, w Kairze śnieg spadł, a piramidy ominął ;]
(IMG:http://static.twojapogoda.pl/2013/12/5_02-620x407.png)
Tak wiem, na innym cytowanym często portalu jest, że spadł i że na piramidy, i że 112 lat... no cóż.
Chociaż wg innych źródeł, a jednak.
(IMG:https://pbs.twimg.com/media/BbahqivIQAAQfy4.jpg)
A tu z bliska jednak nie, choć oszronione ;]
(IMG:http://i.imgur.com/5bJrvJP.jpg)

+Quote Post
aumakumma
post 17.12.2013 - 22:25
Post #1502

Dusza Towarzystwa

Notatnik

póki co zapraszam do piramidy Slava:Można sie podładować i oczyścić .
http://www.youtube.com/watch?v=ObAsqnyJ760

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 18.12.2013 - 21:38
Post #1503

Dupa Towarzystwa

http://goldenageofgaia.com/2012/03/torsion...-of-everything/

Russian and Ukranian research into pyramids has yielded some very interesting results regarding torsion waves.

The Russians found that the pyramid shape naturally harnesses torsion waves, as if amplifying them. It has been experimentally established that objects that feature the Golden Section (which expresses Phi) can be described as passive torsion generators.16 The team of Prof. A.G. Antonov from the Russian R&D Institute of Pediatrics, Obstetrics and Gynecology tested the effects of a solution of 40% glucose in distilled water after it had been stored in the pyramid. By administering only 1 ml of the glucose to 20 different prematurely born infant patients with compromised immune systems, their levels of health were seen to increase rapidly up to practically normal values. The researchers furthermore discovered that the glucose was not necessary, as the same effect could be produced by simply using 1 ml of ordinary water that had been stored in the pyramid.17

Another study in Russia showed that mice drinking torsion-affected pyramid water had significantly fewer tumors develop than the mice drinking the ordinary water.18 (Elsewhere, Russian scientists have reported that mice subjected to static torsion fields showed significantly enhanced immune function.19) Blunted razor blades also sharpen again as the crystalline structure is regenerated by the harnessed energy.20 These are just a few of the many effects observed and verified by large numbers of qualified scientists. The best and most up-to-date review of the incredible effects produced by pyramids as they harness torsion fields is provided by Wilcock in The Source Field Investigations (Dutton, 2011).

Some time around 1980, out-of-body explorer Robert Monroe was driving past his old home in Westchester County, New York—the site of his first out-of-body experiences. As Monroe recalled, a psychologist friend who was with him in the car took one look at the house, turned, and smiled, as he noted that the roof of the house formed a “perfect pyramid.” “You were living in a pyramid. That did it!”21 The ancient pyramids, in particular the Great Pyramid at Giza, served multiple esoteric functions such as facilitating OBEs, as in a shamanic initiation-type ritual.22 Pyramid placement at certain node points on the planetary grid suggests that they act to harness the planet’s life-enhancing energies, and perhaps stabilize the grid itself. They are not gigantic tombs for dead pharaohs, that much is certain, but that is a topic beyond the scope of this article. Wilcock explains that any cone-shaped or cylindrical object will harness and focus the torsion fields spiraling out of the Earth; since this energy is fundamentally intelligent, harnessing it not only enhances one’s physical health, but one’s “spiritual consciousness” also.23

Torsion waves have the potential to initiate a fundamental paradigm shift. They are bridging the gap between mind and matter in a way that was never thought possible, and in the process they are validating the perspectives of mystics and occultists. Various researchers consider torsion as being synonymous or identical with consciousness itself. Since torsion waves are a fundamental and ubiquitous feature of the cosmos we can see how consciousness is also; consciousness has a real and detectable force which can act on the environment both locally and remotely. Suddenly the notion of something like psychokinesis is not so “paranormal.” Sol Luckman refers to torsion energy as “intelligent light or intention energy emanating from higher dimensions” and notes that it is distinguishable from both gravity and electromagnetic radiation.24 Torsion fields are spin fields within gravity, and as such, they can be used to mitigate and nullify gravity, an idea I explore in relation to bodily levitation in TGI.

+Quote Post
Deimond
post 18.12.2013 - 22:06
Post #1504

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(aumakumma @ 17.12.2013 - 22:25) *
póki co zapraszam do piramidy Slava:Można sie podładować i oczyścić .
http://www.youtube.com/watch?v=ObAsqnyJ760

Oczyścić? Z czego? Jest tam zintegrowana kabina prysznicowa czy może wanna:D A może kibelek? :D Fajna altanka na wypasie:D

+Quote Post
Deimond
post 18.12.2013 - 22:23
Post #1505

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 18.12.2013 - 21:38) *
http://goldenageofgaia.com/2012/03/torsion...-of-everything/

Russian and Ukranian research into pyramids has yielded some very interesting results regarding torsion waves.

The Russians found that the pyramid shape naturally harnesses torsion waves, as if amplifying them. It has been experimentally established that objects that feature the Golden Section (which expresses Phi) can be described as passive torsion generators.16 The team of Prof. A.G. Antonov from the Russian R&D Institute of Pediatrics, Obstetrics and Gynecology tested the effects of a solution of 40% glucose in distilled water after it had been stored in the pyramid. By administering only 1 ml of the glucose to 20 different prematurely born infant patients with compromised immune systems, their levels of health were seen to increase rapidly up to practically normal values. The researchers furthermore discovered that the glucose was not necessary, as the same effect could be produced by simply using 1 ml of ordinary water that had been stored in the pyramid.17

Another study in Russia showed that mice drinking torsion-affected pyramid water had significantly fewer tumors develop than the mice drinking the ordinary water.18 (Elsewhere, Russian scientists have reported that mice subjected to static torsion fields showed significantly enhanced immune function.19) Blunted razor blades also sharpen again as the crystalline structure is regenerated by the harnessed energy.20 These are just a few of the many effects observed and verified by large numbers of qualified scientists. The best and most up-to-date review of the incredible effects produced by pyramids as they harness torsion fields is provided by Wilcock in The Source Field Investigations (Dutton, 2011).

Some time around 1980, out-of-body explorer Robert Monroe was driving past his old home in Westchester County, New York—the site of his first out-of-body experiences. As Monroe recalled, a psychologist friend who was with him in the car took one look at the house, turned, and smiled, as he noted that the roof of the house formed a “perfect pyramid.” “You were living in a pyramid. That did it!”21 The ancient pyramids, in particular the Great Pyramid at Giza, served multiple esoteric functions such as facilitating OBEs, as in a shamanic initiation-type ritual.22 Pyramid placement at certain node points on the planetary grid suggests that they act to harness the planet’s life-enhancing energies, and perhaps stabilize the grid itself. They are not gigantic tombs for dead pharaohs, that much is certain, but that is a topic beyond the scope of this article. Wilcock explains that any cone-shaped or cylindrical object will harness and focus the torsion fields spiraling out of the Earth; since this energy is fundamentally intelligent, harnessing it not only enhances one’s physical health, but one’s “spiritual consciousness” also.23

Torsion waves have the potential to initiate a fundamental paradigm shift. They are bridging the gap between mind and matter in a way that was never thought possible, and in the process they are validating the perspectives of mystics and occultists. Various researchers consider torsion as being synonymous or identical with consciousness itself. Since torsion waves are a fundamental and ubiquitous feature of the cosmos we can see how consciousness is also; consciousness has a real and detectable force which can act on the environment both locally and remotely. Suddenly the notion of something like psychokinesis is not so “paranormal.” Sol Luckman refers to torsion energy as “intelligent light or intention energy emanating from higher dimensions” and notes that it is distinguishable from both gravity and electromagnetic radiation.24 Torsion fields are spin fields within gravity, and as such, they can be used to mitigate and nullify gravity, an idea I explore in relation to bodily levitation in TGI.
Kolega jak zamieścił - to może niech przetłumaczy na język polski?

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 18.12.2013 - 22:39
Post #1506

Dupa Towarzystwa

Ja nie znam języka, ale tłumacz google jakoś mi to przetłumaczył i uznałem tą treść za dość ciekawą i dlatego wrzuciłem.

Wiem też, że zaliczam się do mniejszości, która nie zna angielskiego a Ty Deimond znasz raczej to chyba Tobie nie przeszkadza?:)

W ogóle ostatnio zdałem sobie sprawę dlaczego oficjalnie nie wiemy czym jest Wielka piramida. Otóż jakby 200 lat temu pokazać komuś komputer to wiedziałby do czego służy i jak używać? Tak samo z Wielką Piramidą. Nie rozumiemy tej technologii.

Wiem jednak, że oprócz "kapsuły czasu" pełniła funkcje takie jak gromadzenie i przetwarzanie energii ziemskiej. Można było przy jej pomocy (nadajnik - odbiornik) komunikować się z innymi planetami, gdzie piramidy też budowała ta cywilizacja.

Nie wiem czemu ludzie są tacy ograniczeni i trudno jest im sobie wyobrazić cywilizację zamieszkującą na wielu planetach równocześnie. Dzięki technologii piramid mogli się komunikować, ale nie tylko.

+Quote Post
rab
post 19.12.2013 - 03:04
Post #1507

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.11.2013 - 19:37) *
Polecam wszystkim, którzy nie widzieli a są jakoś tam zainteresowani tematem piramid. Chyba najlepszy filmik jaki do tej pory powstał i co ciekawe sceptycy niczego tu nie potrafią podważyć i nawet nie nawiążą polemiki bo prawda sama się broni?:)

Ciekawy film. Po jego obejrzeniu czytałem jeszcze komentarze na filmweb.pl na jego temat. Jest tam jeden ciekawy - osoby, która nazywa film stekiem bzdur.

Zielarzu wszyscy chyba wiemy, że piramidy to twoja pasja, więc pomyślałem, że może sobie pogadacie na ten temat. Wkleję jego komentarz - podaje tam swój nr gg:D. Podejmiesz wyzwanie?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stek bzdur.Śmieszy mnie wytykanie naukowcom błędów opierając się na wiedzy tajemniczego "informatora" . Przecież tym informatorem może być pacjent zakładu zamkniętego i nikt tego nie może zweryfikować.Przedstawia co prawda kilku "znawców rzeczy " ale w zasadzie ich komentarz (najdłuższy trwa chyba 7 sekund) może odnosić się do czegokolwiek i byc wyrwany z całej wypowiedzi. Zresztą fakt że przeciwników jej śmiesznej teori dopuszcza do głosu w całym filmie może przez minute mówi samo za siebie. Autorka twierdzi że liczby pi i fi oraz złoty podział nie był znany w tamtych czasach ale nie mówi o tym że wszystko wyjaśnia znajomość zwykłego koła i kwadratu. Na podstawie kilku zachodzących na siebie kół każdy plastyk rzeźbiarz zrobi idealnie symetryczną twarz (i nie trzeba tu komputerów) .To samo z wymiarami piramidy. Sama przyznaje że powstała na bazie koła i kwadratu po czym doszukuje się dziwnych zbiegów okoliczności co do wymiarów jej podstawy i wysokości(śmiech). Czy dziecko rysując koło wie że zawarta jest w nim liczba pi i fi ? albo rysując skorupę ślimaka że zrobiło złoty podział ?Autorka z grupą ludzi założyła sobie cel i dopasowała do niego znane dziś liczby określające geometrię po czym stwierdziła że musieli mieć wiedzę tajemną. Równie dobrze można przyjąć że kiedy ludzie wynaleźli ogień musieli znać podstawy chemii ,fizyki oraz być po podstawowym kursie surviwalu. Zresztą jeśli zna ktoś jeden argument w filmie który jest nie do obalenia zapraszam do siebie na gg-44088094 bo nie często bywam na tym forum. Zaznaczam że już w przytoczonych "faktach" w filmie mija się w wielu wypadkach z prawdą (czego zwykły oglądający nie jest w stanie stwierdzić bo podane jest to w sposób niedyskusyjny). Bo jak niby ma się odnieść widz do faktu iż sfinks jest niejako zegarem odliczającym zmiany co 26 tyś lat?? Nikt nie jest z nas astronomem i nie umie powiedzieć nawet czy to prawda że piramida jest zwrócona w ta czy inną strone do gwiazd . A jeśli nawet byłaby skierowana w inną stronę to na niebie jest wystarczająco duży gwiazdozbiór żeby znaleść winnego budowli. Pozatym co to dziwna ta cywilizacja która niby chciała nas przed czymś ostrzec 2 i pół tytsiąca lat temu zagadkami ukrytymi w wymiarach piramidy. Może zwyczajnie mogli to przekazać egipcjanom w sposób bardziej komunikatywny . Dać im ze dwie wiertarki ,przecinak i szlifierkę z ostrzem diamentowym . Egipcjanie przekazywali by sobie z pokolenia na pokolenie (wcześniej balsamując) i dotrwałaby przestroga do dziś w formie nietkniętej. Pomijam że jeśli tak rozwinięta była ta cywilizacja to na 1000 innych sposobów mogli zostawić ślad a nie w głupkowatych wymiarach piramidy(które jak pisałem są wynikiem tworu a nie zamierzeniem). Dlaczego autorzy filmu nie zwrócili uwagi na fenomen koła jako takiego?? Tam mogli by matematycznie poszaleć (zresztą wielka część ich genialnych obliczeń to nic innego jak matematyczne rozłożenie na czynniki pierwsze koła i kwadratu. Równie dobrze człowiek jest pewnie tworem innej cywilizacji bo jego sylwetka wpisuje się w koło i kwadrat a co do koła i kwadratu to znamy liczby się wiążące z nimi :). A nie daj bóg ten człowiek stanie między dwoma piramidami przodem do słońca a palcem wskaże księżyc . Normalnie synergia i mesjasz objawiony

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 19.12.2013 - 06:19
Post #1508

Dupa Towarzystwa

Dzięki rab...napisze do gościa, ale jego wypowiedź jest na niskim poziomie bardzo. Ja lubię kruszyć beton, ale to beton zbrojony, ale i tak zagnę go w 5 sekund...zatem będę tu wklejał dyskusję z tym piramidologiem:)

Już sam ten cytat wskazuje jaki gość jest slaby w tym temacie:

Pomijam że jeśli tak rozwinięta była ta cywilizacja to na 1000 innych sposobów mogli zostawić ślad a nie w głupkowatych wymiarach piramidy

Pewnie wymiary człowieka i jego proporcje też są głupkowate wg niego. Trudno się dyskutuje z kimś kto nie ma wiedzy a może ma i powie mi czym były i są piramidy? Grobowiec? Ciekawe jakie mi dowody przedstawi. Szykuje się zabawa i szkoda mi czasu przyznam szczerze, ale co tam:)

Rab, ale idąc tokiem rozumowania autora postu jaką mam ja czy Ty pewność, że gość też nie jest z psychiatryka?:)

Ja wiem, że przedstawianie alternatywnych teorii do teorii grobowca często powoduje oburzenie, ale czemu tradycjonaliści nie przedstawią wreszcie twardych dowodów jakimi metodami zbudowano Wielką Piramidę? Piłami, młotkami, linami? To niech mi to udowodnią i zbudują taką piramidę w skali odpowiednio mniejszej. Co za problem? Czyżby w Praktikerze nie było brzeszczotów i młotków?:)

Czas budowy? Skąd wiemy, że 20 lat a nie 1 dzień? Czy jedna teoria Herodota, który urodził się ponad 1000 lat później jest wiarygodna? Ponad 1000 zakładając, że Wielka Piramida została zbudowana 2500 r, p.n.e.

Zatem sceptycy oczekują dowodów a sami jakimi dowodami dysponują?:)

Jest wiele pytań na które nie znają odpowiedzi i udają, że takie pytania nie są stawiane jak np. do czego służyły w Wielkiej Piramidzie te "kanały wentylacyjne"? Dlaczego tylko ta jedna piramida je posiada? Dlaczego grobowiec jest wstrząsoodporny?

Zadałem gościowi na początek proste pytanie i zobaczymy czy w ogóle nawiąże polemikę.

+Quote Post
twistoid
post 19.12.2013 - 17:55
Post #1509

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Gaweł daj mu już spokój ;)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 19.12.2013 - 18:01
Post #1510

Dupa Towarzystwa

Całkiem fajny filmik:

http://treborok.wordpress.com/2013/08/21/p...y-wszechswiata/

Są powody przypuszczać, że piramidy to nie grobowce faraonów a zaawansowane technicznie urządzenia do komunikowania się z innymi planetami. Każda informacja dotycząca piramid prowadzi do pytania o pochodzenie ludzkiej cywilizacji. Anteny do dalekich kosmicznych połączeń, portale do równoległych światów, środek do kontrolowania biologicznego czasu, akumulatory i konwertery różnych energii, nawet stabilizatory aktywności sejsmicznej. Wszystko w tej jednej budowli o kształcie piramidy. I wszystkie te sposoby wykorzystania opisane są w tekstach starożytnych narodów, jak również tych, którzy nauczali ludzi budować piramid.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 08.03.2014 - 00:35
Post #1511

Dupa Towarzystwa

Goornik przeczytaj. Big Mag zerknij:

http://krzychol1.blog.onet.pl/2010/11/04/p...nie-techniczne/

Maurice Chatelain,niegdyś naukowiec NASA,który odegrał kluczową rolę w księżycowych projektach Apollo,zauważył, że w przestrzeni kosmicznej Wielka Piramida jest widoczna na ekranie radaru z o wiele większej odległości niż pozostałe obiekty na ziemi,ponieważ jej ściany odbijają wiązkę radarową prostopadle,kiedy urządzenie jest umieszczone 38 stopni nad horyzontem.Obliczył, że piramida mogłaby być reflektorem radarowym o współczynniku kierunkowości ponad 600 milionów przy fali o długości 2 centymetrów.Mówiąc językiem zrozumiałym dla laika, byłby to bardzo potężny reflektor. Trzeba pamiętać, że w zamierzchłych czasach piramidy , jak i pozostałe budowle pokryte były sześciokątnymi białymi taflami, co dla obserwujących z wysokości dawało efekt lśniących klejnotów precyzyjnie ustawionych do linii promieni słońca. Teoria Chatelaina przypomina słowa starożytnego sumeryjskiego poematu, który najwyraźniej opisuje Wielką Piramidę jako urządzenie nawigacyjne wyposażoną w pulsującą wiązkę od nieba do ziemi:

Dom Bogów z ostrym szczytem;
od Nieba do Ziemi jest doskonale wyposażony.
Dom, którego wnętrze lśni czerwonym światłem Niebios,
pulsującą wiązką, która sięga daleko i szeroko.
Jej straszliwość dosięga ciała.
Przerażający dom, wysoki szczyt gór-
To,co stworzyłeś, jest wielkie i wyniosłe,
ludzie nie mogą tego zrozumieć.
W tekście Lugal-e bogini Ninharsag wypowiada następujące słowa:
Do domu, gdzie rozpoczyna się mierzenie cięciwy,
gdzie Asar wzniósł oczy do Anu,
muszę iść.
Odetnę cięciwę
dla walczących bogów.

+Quote Post
g00rmik
post 08.03.2014 - 15:03
Post #1512

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Przeczytałem, przetworzyłem i pozwolę sobie na refleksję, którą mam nadzieję również uważnie przeczytasz. Skorzystałem ze stron źródłowych skąd to skopiowałeś, gdzie było dużo więcej informacji, bo wspomniany blog tylko je powiela, nie będąć ich źródłem.

Kwarc jest rzeczywiście piezoelektrykiem, ale tylko czysta odmiana (np. kryształ górski) może być wykorzystany jako element rezonatora o zerowym wsp. temperaturowym (czyli że częstotliwość rezonansowa nie zależy od temperatury). Jednakże warunkiem koniecznym ku temu musi być zachowanie odpowiedniej stuktury krystalicznej, co realizuje się odpowiednim wycinaniem danej płytki rezonara z całości kryształu. Tak więc odnośnie rezonatorów których dotąd nikt nie znalazł musiały by być z czystego górskiego kryształu.
Komora zaś jak sarkofag i pozostałe elementy są z granitu (podobno to granit asuański o zawartości kwarcu 55%) a nie kryształu. Nie twierdzę, że nie posiadają odpowiednich właściwości piezoelektrycznych, bo jakieś na pewno mają, ale jeśli to ma być dokładne (rezonans) i niezależne od temperatury, to raczej nie o to tu chodziło. Zresztą nie znaleziono żadnych śladów mówiących o urządzeniach konwersji energii elektrycznej do emitera fal e-m, ale o tym później.

Ale dobra załóżmy, że chodzi o rezonans mechaniczny (akustyczny), że układ rezoratorów jest na tyle duży, a kształtem i wymiarami układu załatwiona jest częstotliwość rezonansowa, a panujące w komorze Króla stała temperatura załatwia sprawę jej stabilności prędkości fali w medium. I tu rzeczywiście biorąc pod uwagę rezonans mechaniczny o ile zachodzi, w układzie zbiera się energia, załóżmy że w postaci fali stojącej o zwiększającej się amplitudzie. Gdyby te granity miały właściwości górskiego kryształu, można by mówić o konwesji do energii elekrycznej. Ale jak już napisałem, tego nie mamy.

Zalóżmy jednak, że w jakiś sposób się da się to zrobić. Pozostaje więc problem jak potencjał ładunku elektrostatycznego zamienić na coś bardziej użytecznego. Chyba, że przy suchym powietrzu wokół piramidy jej okładziny były metalowe, tak więc były by okladzinami wielkiego kondensatora, zbierające ładunek w stosunku do ziemi. Ale to naciągana teoria, więc też odpada.

Teza o reflektorze mikrofal jest ciekawa, ale po za ciekawostką niewiele wnosi. Przede wszystkim przeczy temu co napisałem wyżej, bo albo rozpatrujemy rezonans mechniczny i wykorzystanie energii Ziemi, a żadnego przetwornika/emitera mikrofal chyba nie odnaleziono. Ale może zabrany szczyt był takim urządzeniem. Problem polega na tym, że potencjał elektrostatyczny zebrany byłby w granitowym układzie pomieszczeń, albo jego okolicy. Tak więc urządzenie konwersujące energię musiałoby być np. w Komorze Króla.
Najbardziej prawdopodobna w moim odzuciu wydaje się teza ogniwa paliwowego. Ale tu też dowodów twardych brak. Ale o tym poczytam więcej, bo mnie rzeczywiście to zainteresowało.

Odnośnie cytatów, fajne dość szczegółowe jak na tamte czasy, ale żeby to było to zaraz dowodem? Ale przeczytałem tak jego jak i rozważania odnośnie cięciwy i mam zupełnie inne odczucie, ktore rzeczywiście na coś wskazuje.
Do domu, gdzie rozpoczyna się mierzenie cięciwy,
gdzie Asar wzniósł oczy do Anu,
muszę iść.
Odetnę cięciwę
dla walczących bogów.

"Cięciwa" występuję w tak krótkim fragmencie dwa razy, ale w rozważaniach jest odwzorowaniem geometrycznym i geograficznym umieszczenia wielkiej piramidy. Czytając ten fragment mam inne odczucie. Żeby to zrozumieć, trzeba zaakceptować znaczenie łuku w tamtych czasach, to była jedna z doskonalszych broni. Teraz cięciwa to element wykonawczy łuku, który przekazuje zgromadzoną w łuczysku energię strzale. Więc mając na myśli mierzenie cięciwy, miałbym na myśli ilość zgromadzonej energii. I tą tezę potwierdza użycie "cięciwy" po raz drugi. Otóż odetną cięciwę dla walczących bogów, znaczy odetnę im element wykonawczy tej energii.

Pewnie to rozważanie Ci się spodoba, ale to rownież nie dowód, tylko rozważanie.
Reasumując, Zielu kopiujesz cudze hipotezy, nawet ich nie nie próbując dokładnie zrozumieć. A prawda jest taka, że nie mamy dowodów, tylko tezy i poszlaki. Równie dobrze możemy jako ludzkość nie znać ani rodzaju energii przetwarzanej przez piramidę, ani podstaw fizycznych tego procesu, nie mówiąc już o celu jej zbudowania. Dlatego proszę przetwarzaj to co czytasz, bo wysuwane fantastycznych twierdzeń odnośnie przeznaczenia WP, nie ma podstaw w dowodach, a kopiowanie tych samych tekstów, czy filmów tego nie zmieni.

I zapewne strolujesz tego posta, ale to tylko rozszerzy uśmiech na mojej twarzy.

+Quote Post

92 Stron V  « < 70 71 72 73 74 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park