|
|
![]() ![]() |
02.01.2014 - 15:54
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Na pewnej stronie, natknąłem się na to stwierdzenie
CYTAT("http://tulpa.info.pl/czym-jest-tulpa/") Tulpa jest niezależną od hosta, działającą obok świadomością, która może być widziana w prawdziwym świecie jako halucynacja. To najkrótszy możliwy opis zjawiska, które nie jest aż takie proste. Jako że są tutaj badacze świadomości, a takiego tematu wyszukiwarka nie zwróciła, postanowiłem zapostować o tym ;) Tu jest strona informacyjna o tym (poradniki, słowniczek itp) Czy to są byty astralne? |
|
|
|
02.01.2014 - 16:41
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
rafal13-50 widze ze nie dajesz za wygraną i po zbanowaniu tamtego konta nadal sie produkujesz :)
masz tu Tulpe, czy nazywaj ja sobie jak tam chcesz :) (IMG:http://funandstory.blog.pl/files/2013/03/0213449.jpg) |
|
|
|
02.01.2014 - 16:57
|
|
|
rafal13-50 widze ze nie dajesz za wygraną i po zbanowaniu tamtego konta nadal sie produkujesz :) masz tu Tulpe, czy nazywaj ja sobie jak tam chcesz :) (IMG:http://funandstory.blog.pl/files/2013/03/0213449.jpg) Nie jestem rafal13-50, pisałem już o tym ;) |
|
|
|
02.01.2014 - 17:40
|
|
|
Coprobo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
tak jak wsiubziu to nie delta , niestety jego sceptycyzm zdradził. Nawet jeśli to nie delta to i tak ten sam szajs jest postowany na forum , wiec nie ma to znaczenia.
Pożyjemy zobaczymy |
|
|
|
03.01.2014 - 19:26
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Na pewnej stronie, natknąłem się na to stwierdzenie Jako że są tutaj badacze świadomości, a takiego tematu wyszukiwarka nie zwróciła, postanowiłem zapostować o tym ;) Tu jest strona informacyjna o tym (poradniki, słowniczek itp) Czy to są byty astralne? Nazwy różne, ale myślę że jest tu mowa o tym samym bycie Castendie nazywał go latawcem, bagiennym cieniem, opisywał umysł latawca w aktywnej stronie nieskończoności jako obcą instalacje, niezależną świadomość, która opanowuje ciało i ducha Gnostycy nazywali ich Archontami Spiskowcy mówią o gadziej agendzie Katolicy nazywają aniołami lub demonami, nawet się mówi co diabeł cie kusi Każdy badacz świadomości, natrafia na przeszkodę nie do przebicia, przeszkodę która uniemożliwia czystą percepcje, tzw. Uwarunkowany umysł, |
|
|
|
03.01.2014 - 19:45
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Przeczytałem opis tej tulpy, mi się kojarzy tylko z jednym -
SERWITOREM Myślę ze ktoś w sprytny sposób pod nowa nazwa chce przemycić pewien dziedzinę |
|
|
|
03.01.2014 - 21:19
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Że niby tulpa to jest wyimaginowana osobowość w postaci osoby ludzkiej? Jak dla mnie to jest dziwne i nierealne. Podchodzi mi to pod schizofremię :o
|
|
|
|
| Ang!e |
03.01.2014 - 23:34
|
|
Guests |
|
|
|
|
| Ang!e |
03.01.2014 - 23:47
|
|
Guests |
Przeczytałem opis tej tulpy, mi się kojarzy tylko z jednym - SERWITOREM Myślę ze ktoś w sprytny sposób pod nowa nazwa chce przemycić pewien dziedzinę o serwitorze slysze pierwszy raz , a co do tulpy to wiem co nie co , i nie wydaje mi sie zeby byly to te same zagadniania, z tego co zrozumialam to serwitor ma spelniac nasze wymagania, ma sluzyc, ma ograniczone mozliwosc(działają jak stale powtarzający się rytuał), a jego tworca jest jego bogiem ,podczas gdy tulpa to druga, niezalezna od nas istota/swiadomosc , mozna ja o cos poprosic, jak sie zgodzi to wykona, odpowie nam na pytanie ,mozne pomoc nam odzyskac swiadomosc we snie , czy odszukac jakies dawno zapomniane wspomnienie,ale nie my nia rzedzimy , ona jest istota inteligentna i tak jak my moze powiedziec "nie" . i poza tym sam proces tworzenia juz jest inny(m.in. tulpysie nie przywoluje a tworzy chociaz s. tez mozna stworzyc ) ,nie chce wchodzic w szczegoly, jak kogos to interesujeto sb porowna :P |
|
|
|
04.01.2014 - 06:15
|
|
|
A może te tulpy to tak naprawdę MTJ a wonderland to astral? Wydaje się to być logiczne:
Tulpa jest niezależną od hosta, działającą obok świadomością, która może być widziana w prawdziwym świecie jako halucynacja MTJ- Moja Totalna Jaźń, umowna nazwa w postaci akronimu nadana wyższej, niezmiernie trudnej do zdefiniowania istocie, która jest świadomym, odrębnym "ja" na wyższym poziomie ewolucji Idźmy dalej ;) Plan astralny (inaczej świat astralny lub krócej astral) ? określenie mistycznego wymiaru, do którego wędrują osoby podczas wędrówek astralnych. Świat astralny składać miałby się z myślokształtów które tworzą astralną rzeczywistość, ograniczoną jedynie umiejętnościami kontroli i samoskupienia osoby, która się w nim znajduje. Według niektórych mistyków, istnieje część planu astralnego, która przenika się ze światem fizycznym ? eter. W części tej znaleźć można astralne odpowiedniki wszystkich materialnych obiektów. Miejsce to miałoby być związane ze zjawiskiem eksterioryzacji (inaczej OOBE). Wonderland - Wyobrażony świat, w którym może tulpa może żyć, używany bardzo często do forcingu poprzez zwykłe przebywanie w nim z tulpą. Synonim: myśloświat Z MiWPC Każdy opuszcza ciało, zarówno w dzień jak i w nocy. Z tym, że robi to nieświadomie. Sen jest niczym innym jak wyjściem bez świadomości, a rozkojarzenie w ciągu dnia ? częściowym dostrojeniem. Być może takim "częściowym" dostrojeniem jest właśnie wonderland (albo pełnym) I na koniec: Niefizyczni Przyjaciele przyjmują najróżniejsze formy: Kuli Białego Światła, Ciepłego Wiatru, Uścisku Dłoni, Obecności ? Wibracji, Znajomego lub też Zmarłego. A jeżeli obserwator ma silnie zakorzenione Systemy Przekonań, może to być postać Jezusa, Matki Boskiej, Buddy, Kryshny lub innego bóstwa bądź też ideologicznego autorytetu. Tak samo tworząc Tulpę można nadać jej formę, oraz ona sama może się z własnej woli zmienić (Hasło: dewiacja w glosariuszu) |
|
|
|
04.01.2014 - 12:54
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Tulpa to zjawisko psychologiczne, radzę nie mieszać tego z metafizyką. To osobowość mnoga, a nie żadne latawce, czy inne demoniczne dziwne rzeczy. Są to świadomości, które zostały stworzone i znajdują się w tym samym mózgu co nasza. Forma to tylko dodatek, który możesz sobie wyobrazić( również sobie możesz wyobrazić formę). A poza tym: wyjście z ciała jest niczymjinnym jak sen(albo WL jak ma się dobrą wyobraźnię), implikacja nie działa w dwie strony.
|
|
|
|
05.01.2014 - 23:55
|
|
|
Tulpa to zjawisko psychologiczne, radzę nie mieszać tego z metafizyką. To osobowość mnoga, a nie żadne latawce, czy inne demoniczne dziwne rzeczy. Są to świadomości, które zostały stworzone i znajdują się w tym samym mózgu co nasza. Forma to tylko dodatek, który możesz sobie wyobrazić( również sobie możesz wyobrazić formę). A poza tym: wyjście z ciała jest niczymjinnym jak sen(albo WL jak ma się dobrą wyobraźnię), implikacja nie działa w dwie strony. I zużyłeś 3zł aby to nam powiedzieć? :P Zjawisko "Tulpy" brzmi tak samo nierealnie jak OBE, jakby się uprzeć Tak, to sen, tylko podczas niego wchodzi się w inny wymiar (z tego co zrozumiałem ;P) |
|
|
|
06.01.2014 - 00:20
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Na pewnej stronie, natknąłem się na to stwierdzenie Jako że są tutaj badacze świadomości, a takiego tematu wyszukiwarka nie zwróciła, postanowiłem zapostować o tym ;) Tu jest strona informacyjna o tym (poradniki, słowniczek itp) Czy to są byty astralne? Czarny to zawsze czarny ale pytanie jest. Tulpa to dla mnie w 1-szym odczuciu czysta ale stronnicza kreacja. Nieczyste ale warto powalczyc o takich.Potrafia łatwo osiągnąć telekinetyczne efekty,np.włączyc odpowiedni guziczek:) |
|
|
|
06.01.2014 - 03:39
|
|
|
Zjawisko tulpy jest jak najbardziej realne. Tulpa to to samo co MPD/DID, tylko pod inną nazwą. I nie ma w tym żadnej metafizyki. Tego co wy tu robicie nie będę komentował, ale bardzo mi zależy na tym by ludzie nie kojarzyli tulpy z między innymi z ludźmi takimi jak wy.
|
|
|
|
06.01.2014 - 08:18
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Bardzo Ci zależy? Dlaczego? Tulpa to Twoja dziewczyna?:)
My to Ty. Nie stwarzaj wrażenia, że jesteśmy od siebie różni. Nie bądź "pisiorem":) |
|
|
|
06.01.2014 - 16:45
|
|
|
Zjawisko tulpy jest jak najbardziej realne. Tulpa to to samo co MPD/DID, tylko pod inną nazwą. I nie ma w tym żadnej metafizyki. Tego co wy tu robicie nie będę komentował, ale bardzo mi zależy na tym by ludzie nie kojarzyli tulpy z między innymi z ludźmi takimi jak wy. Nie lubisz metafizyki, zakładam że jesteś ateistą bo wiara w Boga jest tak samo niedorzeczna i nierealna jak to ;) Nawet jak jesteś katolikiem, to zjawisko "Tulpy" jest uważane jak coś demonicznego (poszukaj sobie), samo zjawisko pochodzi z Buddyzmu czyli ma jakieś podstawy religijne Samo zjawisko jest interesujące, czytając relacje osób z waszego forum (zakładając, że jesteś jego członkiem), sam się tym zaciekawiłem BTW Gdy pierwszy raz chciałem napisać ten post komp mi się zwiesil, a potem gdy wchodziłem w tematy wyłączała się przeglądarka czyżby to Tulpa nie chciała abym to napisał? :P |
|
|
|
06.01.2014 - 17:24
|
|
|
Coprobo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
jakieś hosty , proxowania co to sieć LAN w astralu?
|
|
|
|
06.01.2014 - 19:35
|
|
|
@UP
Pewnie to społeczność informatyków :P CYTAT Proxowanie Jedna z form komunikacji tulpy ze światem, polega na przekazaniu informacji od tulpy przez hosta. Brzmi znajomo... CYTAT Medium ? osoba, która komunikuje się z duchami albo innymi nadprzyrodzonymi siłami.
Osoba taka jest kanałem odbierającym informacje z innego świata. Nigdy nie udowodniono naukowo prawdziwości tych twierdzeń, jednak zwolennicy istnienia sił nadprzyrodzonych są wśród przedstawicieli wszystkich kultur w historii ludzkości. Często zdarza się, że takie osoby mają różne "wizje". Niektóre osoby (jak twierdzą) miały do czynienia z duchami (poltergeist) i odczuły fizyczny lub psychiczny kontakt z siłami paranormalnymi. Taka osoba może sprawdzić, co dzieje się w drugim świecie. |
|
|
|
06.01.2014 - 23:29
|
|
|
Nie lubisz metafizyki, zakładam że jesteś ateistą bo wiara w Boga jest tak samo niedorzeczna i nierealna jak to ;) Nawet jak jesteś katolikiem, to zjawisko "Tulpy" jest uważane jak coś demonicznego (poszukaj sobie), samo zjawisko pochodzi z Buddyzmu czyli ma jakieś podstawy religijne Samo zjawisko jest interesujące, czytając relacje osób z waszego forum (zakładając, że jesteś jego członkiem), sam się tym zaciekawiłem BTW Gdy pierwszy raz chciałem napisać ten post komp mi się zwiesil, a potem gdy wchodziłem w tematy wyłączała się przeglądarka czyżby to Tulpa nie chciała abym to napisał? :P Jestem ateistą, powiedziałbym nawet, że racjonalistą, i mogłeś mnie znaleźć po nicku na tulpa.info.pl. I co masz na myśli mówiąc o tym, że jest nierealne, OOBE, czy tulpy? Bo jeśli masz na myśli tulpy, to informuję cię, że to jest realne. Osobowość mnoga to oficjalny termin medyczny, tulpa to dokładnie to samo, tylko pod inną nazwą. I z buddyzmu pochodzi nazwa, nad czym ubolewam. A co do zawieszenia kompa... Odpowiedź najprawdopodobniej brzmi Windows. |
|
|
|
07.01.2014 - 00:26
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
czyli rejestracja dla backlinku
wątpię ze ktoś z forum będzie chciał się bawić w schizofrenika, mi kojarzy się to z Bogiem, modlisz się do niego, prosisz o energię czyli siłę itd. itd. To już lepiej mieć tego przyjaciela Boga, który jest od urodzenia niż bawić się w jakiś okultyzm, przechodzenie na obcą buddyjską wiarę. Przyjaciel wyimaginowany i Bóg, Bóg ma większą siłę spełniania niż wyimaginowany przyjaciel. Albo Bóg albo nic, to tyle w temacie. |
|
|
|
07.01.2014 - 01:09
|
|
|
Jestem ateistą, powiedziałbym nawet, że racjonalistą, i mogłeś mnie znaleźć po nicku na tulpa.info.pl. I co masz na myśli mówiąc o tym, że jest nierealne, OOBE, czy tulpy? Bo jeśli masz na myśli tulpy, to informuję cię, że to jest realne. Osobowość mnoga to oficjalny termin medyczny, tulpa to dokładnie to samo, tylko pod inną nazwą. I z buddyzmu pochodzi nazwa, nad czym ubolewam. A co do zawieszenia kompa... Odpowiedź najprawdopodobniej brzmi Windows. No więc gratuluję koledze pochwalenia się tematem jak wychodować osobowość mnogą - całkiem interesujące. Jak ktoś się decyduje niech tulpa będzie mu kompanem i wogóle nie mu się fajnie żyje. Dla mnie brzmi to jak wywoływanie choroby w swojej psychice na własne życzenie. (a owszem prześledziłem temat). Bezpieczniej bawić się jednak z naturą senną. Ale jedno przyznam - grupa tulpy ma +1 do charyzmy +3 do odwagi i +10 do determinacji za wychodowanie sobie kontrolowanej osobowości mnogiej . Powodzenia i samych miłych Tulp życzę do późnej starości. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |