Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
4 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Pytania Do Darka Sugiera, Darek obiecał tutaj, że odpowie na każde pytanie.
robert_m
post 12.01.2014 - 23:46
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 9509

Jako katolik interesujący się OBE, mam do Ciebie Darku kilka pytań. Pisałeś tu na forum, że na każde pytanie odpowiesz. Jako, iż jesteś św. Piotrem, to
Twoje słowo jak skała jest. Przynajmniej tak w Piśmie Świętym napisano. Ja nie chcę się pytać o OBE, ale o rzeczy jakie każdy wierzący w Boga i Jezusa spotyka na swojej drodze.

Pytanie pierwsze.

W pierwszej książce piszesz, że zawsze uciekałeś przez rodziną i wiarą chrześcijańską. Twoja rodzina zawsze była wierząca. Twoja mama i babcia szczególnie. Na skutek początkowych doświadczeń w OBE ze swoją babcią katoliczką zerwałeś wszelkie stosunki. Czy teraz jak już zrozumiałeś, że jesteś św. Piotrem i rozmawiasz z Bogiem i Jezusem, to pogodziłeś się już z babcią i przyznałeś jej rację?

Pytanie drugie.

Na skutek swoich doświadczeń w OBE rozstałeś się ze swoją żoną i porzuciłeś swoje dziecko.

http://zapodaj.net/c83a407fc9b20.jpg.html

Czy po duchowej przemianie, zeszedłeś się z żoną i podjąłeś ponownie rodzicielski trud? Czy też może jako św. Piotr jesteś zwolniony z takiego obowiązku i możesz mieć tyle kobiet ile tylko zapragniesz bez żadnych zobowiązań, a święte więzły małżeńskie i związana z nimi przysięga Ciebie nie dotyczą? I jako apostoł Jezusa nie musisz na żadne dzieci płacić alimentów, ani ich losem się przejmować?

Pytanie trzecie.

Mocą Pana naszego Jezusa niektórzy wybrańcy mogą na pamiątkę jego męki posiadać stygmaty. Jednak powstają one nagle, szybko i nieoczekiwanie. Towarzyszy im zawsze słodki, kwiatowy zapach.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Stygmat_(reli..._stygmat.C3.B3w

Dlaczego Twoje stygmaty powstają aż dwa lata i jeszcze ich nie ma? Dlaczego Jezus w Twoim przypadku robi tak dalece znaczący wyjątek? Inni święci mieli stygmaty od razu, a Ty jeszcze ich nie masz, choć zapowiadasz je już od dwóch lat? Czy Twoje ręce wydzielają chociaż kwiatowy zapach?

Przepraszam za tak osobiste pytania. Ale ja myślę, że to są podstawowe rzeczy dla każdego wierzącego. Jak powiedział Jezus, nie po słowach, ale po czynach ich oceniajcie. Dla mnie jest niezwykle ważne, czy Ty Darku będąc jak twierdzisz św. Piotrem, udzielając porad i komentarzy na każdy temat z niezachwianą pewnością i patriarchalnym zaangażowaniem, potrafiłeś uregulować zepsute przez siebie stosunki z własną rodziną i czy na prawdę posiadasz łaskę Pana?

Chciałem Ciebie zapytać o to na YouTube, ale tam zablokowałeś wszystkim możliwość wypowiedzi. Po co ta cenzura prewencyjna? Pytam więc tutaj. Jak powiedział Jezus św. Piotr jest jak skała, więc wszystko co powie na pewno też. Czekam dlatego spokojnie na odpowiedź na moje trzy pytania. W końcu jesteś skałą i Twoje obietnice też.
Profile CardPM
+Quote Post
masa
post 13.01.2014 - 08:25
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7779

Czlowieku skad Ty masz takie informacjie?
Profile CardPM
+Quote Post
Vamdou
post 13.01.2014 - 11:22
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8595

Jako katolik nie możesz interesować się OOBE.
Nie możesz o tym opowiadać, pytać o to, myśleć o tym.
W ogóle za dużo to Ty nie myśl.
W kościele już dzisiaj byłeś? Na ofiarę dałeś?
Na pokutę zmówisz sobie 10 razy zdrowaśkę przed ołtarzem na kolanach na środku, to Ci się odechce.

Aha i proszę natychmiast spalić książkę Darka, ew. usunąć plik z nią.

Profile CardPM
+Quote Post
robert_m
post 13.01.2014 - 12:32
Post #4

Gość Rodziny
*

CYTAT(masa @ 13.01.2014 - 08:25) *
Czlowieku skad Ty masz takie informacjie?

Z pierwszej książki Darka. Natomiast o stygmatach pisał tutaj na forum i zamieścił kilka filmów na YouTube. Dla mnie jest zastanawiające dlaczego człowiek rozmawiający z Bogiem ma problemy z własną rodziną. Są to jego osobiste sprawy, ale przecież sam je poruszał publicznie.
W sprawie stygmatów jestem ciekawy czym można wytłumaczyć tak dużą rozbieżność pomiędzy czasem powstawania ich u znanych stygmatyków gdzie powstają natychmiastowo, a prawie dwuletnim okresem u Darka.

CYTAT(Vamdou @ 13.01.2014 - 11:22) *
Jako katolik nie możesz interesować się OOBE.
Nie możesz o tym opowiadać, pytać o to, myśleć o tym.
W ogóle za dużo to Ty nie myśl.
W kościele już dzisiaj byłeś? Na ofiarę dałeś?
Na pokutę zmówisz sobie 10 razy zdrowaśkę przed ołtarzem na kolanach na środku, to Ci się odechce.

Aha i proszę natychmiast spalić książkę Darka, ew. usunąć plik z nią.

Nie bardzo wiem dlaczego mówisz mi czym mogę się interesować, a czym nie. :) Palenie książek kojarzy mi się z bardzo brzydkim okresem w historii. Jeżeli masz jakieś książki i ich treść Ci nie odpowiada, to możesz je komuś oddać czy sprzedać, ale nie musisz ich niszczyć. Masz dziwne spojrzenie na sprawę.
Profile CardPM
+Quote Post
masa
post 13.01.2014 - 13:03
Post #5

Dusza Towarzystwa

Nie wiem gdzies wyczytal to w pierwszej ksiazce ale jak bys przeczytal wiecej niz jedna to bys wiedzial ze ma tez synka Dawida. Jezeli chcez uzyskac odp to zadaj mu je na fejsbuku jak zechce odp na takie insynulacjie
Profile CardPM
+Quote Post
robert_m
post 13.01.2014 - 13:43
Post #6

Gość Rodziny
*

CYTAT(masa @ 13.01.2014 - 13:03) *
Nie wiem gdzies wyczytal to w pierwszej ksiazce ale jak bys przeczytal wiecej niz jedna to bys wiedzial ze ma tez synka Dawida. Jezeli chcez uzyskac odp to zadaj mu je na fejsbuku jak zechce odp na takie insynulacjie

Przecież ja nic nie insynuuję. Po prostu tylko się pytam. Konta na fejsbooku nie mam, więc trudno mi będzie tam się pytać. Przecież Darek obiecał, że na pytania będzie odpowiadać tutaj. Na drugie pytanie zdaje się uzyskałem odpowiedź od Ciebie. Dziękuję. :)

Profile CardPM
+Quote Post
Woytas74
post 13.01.2014 - 14:05
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9279

CYTAT(robert_m @ 13.01.2014 - 12:43) *
Na skutek swoich doświadczeń w OBE rozstałeś się ze swoją żoną i porzuciłeś swoje dziecko.

Koleś! Jak to nie insynuujesz? Masa napisał ci - skąd masz takie rewelacje? Nigdy nie widziałem wypowiedzi Darka Sugiera, która potwierdzałaby twoje słowa. Jedno co pamiętam, iż Darek wręcz kazał ludziom wręcz odpierdolić się od jego prywatnego życia. Jak dla mnie siejesz ferment.
Więc rozumiesz co masz teraz zrobić?

Przy okazji powiem, że nie jestem kolegą Sugiera, a póki co to mnie nawet obraził na forum, ale nie widzę powodu aby komukolwiek wpierdalać się z buciorami w prywatne życie.
Nie masz konta na twarzoksiążce to se załóż - chyba łatwiej niż na tym forum.
Na miejscu Romana poczęstowałbym cię bananem.
Profile CardPM
+Quote Post
robert_m
post 13.01.2014 - 14:21
Post #8

Gość Rodziny
*

CYTAT(Woytas74 @ 13.01.2014 - 14:05) *
Koleś! Jak to nie insynuujesz? Masa napisał ci - skąd masz takie rewelacje? Nigdy nie widziałem wypowiedzi Darka Sugiera, która potwierdzałaby twoje słowa. Jedno co pamiętam, iż Darek wręcz kazał ludziom wręcz odpierdolić się od jego prywatnego życia. Jak dla mnie siejesz ferment.
Więc rozumiesz co masz teraz zrobić?

Przy okazji powiem, że nie jestem kolegą Sugiera, a póki co to mnie nawet obraził na forum, ale nie widzę powodu aby komukolwiek wpierdalać się z buciorami w prywatne życie.
Nie masz konta na twarzoksiążce to se załóż - chyba łatwiej niż na tym forum.
Na miejscu Romana poczęstowałbym cię bananem.

Nie wiem dlaczego w tak agresywny sposób odpisujesz. Zadałem tylko kilka pytań, nikogo nie chcąc obrazić. Książki Darka są bardzo szczere i często traktujące o jego osobistych sprawach. Dlatego zapytałem o pewne sprawy. Tym bardziej, że Darek prosił żeby pytać na forum. Chyba pisanie tutaj nie jest najlepszym pomysłem, skoro na trzy osoby tylko jedna potrafi spokojnie i rzeczowo odpowiedzieć. Forum jest chyba po to żeby pytać. Można przecież napisać spokojnie jak zrobił to masa i wyjaśnił że w jednej sprawie mam mylne informacje.
Natomiast agresja, którą przejawiasz do niczego nie prowadzi.
Profile CardPM
+Quote Post
Zyga
post 13.01.2014 - 14:42
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8367

Wątpię, by Darek ci cokolwiek odpowiedział. Czy Darek czuje się katolikiem? Chrześcijaninem, przyjacielem Jezusa i Jahwe - to tak. Dla niego kościół katolicki, ewangelicki, prawosławny, czy nawet synagoga są tak samo ważne jako dom boży. Różne są powody rozpadu związków międzyludzkich. Czasami rozstanie jest aktem miłości. Nie nam to oceniać. Po co chcesz udowadniać Darkowi, że nie jest Św. Piotrem? Wierz mi, poprzez OBE nabrałem większego dystansu do wszystkich objawień, świętych, proroków, religii... Sam już nie czuję się być przypisanym do jakiejkolwiek wiary.
Profile CardPM
+Quote Post
robert_m
post 13.01.2014 - 14:55
Post #10

Gość Rodziny
*

CYTAT(Zyga @ 13.01.2014 - 14:42) *
Wątpię, by Darek ci cokolwiek odpowiedział. Czy Darek czuje się katolikiem? Chrześcijaninem, przyjacielem Jezusa i Jahwe - to tak. Dla niego kościół katolicki, ewangelicki, prawosławny, czy nawet synagoga są tak samo ważne jako dom boży. Różne są powody rozpadu związków międzyludzkich. Czasami rozstanie jest aktem miłości. Nie nam to oceniać. Po co chcesz udowadniać Darkowi, że nie jest Św. Piotrem? Wierz mi, poprzez OBE nabrałem większego dystansu do wszystkich objawień, świętych, proroków, religii... Sam już nie czuję się być przypisanym do jakiejkolwiek wiary.

Ja nic nie chcę nikomu udowadniać. Po prostu sprawa mnie zainteresowała. W dłoniach Darka faktycznie zaszły jakieś zmiany, ale przecież stygmaty nie powstają w ten sposób. Masz rację, że w religiach istnieje wiele pomieszania. Ktoś powyżej napisał, że OBE jest dla katolików zakazane. A to nieprawda. Nawet św. Paweł podróżował poza ciałem i opisał to w II Liście do Koryntian. Dlatego warto pewne sprawy wyjaśniać i pytać.
Profile CardPM
+Quote Post
Vamdou
post 13.01.2014 - 15:41
Post #11

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zyga @ 13.01.2014 - 14:42) *
Wątpię, by Darek ci cokolwiek odpowiedział.

Darek to się ostatnio dosyć mocno w politykę zaangażował. Z Cameronem się wykłóca...
Profile CardPM
+Quote Post
deiw
post 13.01.2014 - 18:14
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8521

@robert_m

Radzę przeczytać jeszcze raz książki bo straszne bzdury napisałeś...

To mnie po prostu rozbroiło:
,,Na skutek swoich doświadczeń w OBE rozstałeś się ze swoją żoną i porzuciłeś swoje dziecko."

Gdzie Ty to przeczytałeś? Założę się, że usłyszałeś plotkę i teraz powtarzasz.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 13.01.2014 - 18:43
Post #13

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Wszystko dzieje się z woli Boga. Stawianie takich pytań Darkowi nie ma sensu bo co chcesz Robert tymi pytaniami osiągnąć? Może chcesz podważyć wolę Boga?

Nawet gdyby zostawił rodzinę to uczyniłby tak z woli Boga. Potępiając to potępiałbyś wolę Boga a chyba tego nie chcesz?:)

Profile CardPM
+Quote Post
Vamdou
post 13.01.2014 - 18:51
Post #14

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 13.01.2014 - 18:43) *
Nawet gdyby zostawił rodzinę to uczyniłby tak z woli Boga. Potępiając to potępiałbyś wolę Boga a chyba tego nie chcesz?:)

Słyszałem, że ludzie mają wolną wolę... ale mogę się mylić.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 13.01.2014 - 19:20
Post #15

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Ludzie nie mają wolnej woli. Gdyby ją mieli to wszyscy byli by szczęśliwi no chyba, że to ich wola, aby byli mordercami, pedofilami lub żeby chorowali. To ich wola tak się objawia? Raczej "niewola" czyli wola Boga. Jesteśmy "skazani" na to co Bóg nam "zapisał".

Vamdu zastanawiałeś się czy masz wolną wolę czy przyjmujesz to tylko do wiadomości bez weryfikacji? Czy noworodki, które umarły to umarły bo taka była ich wola?

Wolą ludzi powinno być szczęście, zdrowie, miłość a często jest inaczej/ Dlaczego? Bo taka jest wola ludzi? Wątpię.
Profile CardPM
+Quote Post
Krukos
post 13.01.2014 - 20:46
Post #16

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating
Nr użytkownika: 7269

twoje pytania to takie sugerowanie nieświadomemu umysłowi ze oobe jest przyczyną kłopotów w rodzinie, tylko jeżeli się każdy przyjrzy zagadnieniu dokładnie od razu może zauważyć co jest tak naprawdę przyczyną takich kłopotów
Profile CardPM
+Quote Post
Foks
post 13.01.2014 - 21:21
Post #17

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9073

Sprawy Darka są sprawami Darka, mógł by sobie nawet zapleść pekaesy...Na co siejesz ferment człowieku, forum jest miejscem w którym można się wypowiedzieć...Wypowiadam sie szczerze, my nie przesiadujemy na forach gdzie mogli byśmy wypowiadać się na tematy kościoła w sprawach księży pedofilów...Moim zdaniem Darek nie krzywdzi nikogo, nam szczerze zwisa czy ma psa chomika czy pali sobie włosy pod pachami, czasami oglądnę jego jakiś filmik na YouTube...Może wydawać mi sie chore czasami jak cos pierdyknie, ale jego technika bezruchu pomaga mi w astralnych wyjściach i przedłużeniach fazy zatem nie widze nic złego niech sobie twierdzi co chce i kim chce być niech sobie jest...Ważne że dzieciaczkom nie wpycha łapsk w majtki...Bo takie jakie kurestwo jest na świecie, to tym mógł by sie zainteresować kościół i szczerze mam kumpla księdza, miał trudne dzieciństwo i nie jest parszywym matołem a pomaga ludziom...Każdy ma łep na karku i każdy sobie moze myśleć po zobaczeniu jakiejkolwiek sceny w necie co tylko zapragnie....Gówno cię powinno obchodzić jak wygląda każdego z nas życie osobiste!!

Ps. jak usunięcie tą odpowiedz rezygnuje z tego forum...Bo chcę sie wypowiedzieć...
Profile CardPM
+Quote Post
masa
post 13.01.2014 - 23:08
Post #18

Dusza Towarzystwa

Umilowany w Chrystusie Panu Robercie mam nadieje ze nie przejmiejsz sie droga do poszukiwania prawdy. Jezeli nie bedzuesz mogl zasnac przez to dosc mocne pole mentalne ktore wokol siebie stworzyles zmow rozaniec, pomoze. Chcemy kroczyc sciezka poznania nie wielu widzialo co to my, ale chyba mimo wszystko to jednak nas wzmacnia.
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 14.01.2014 - 10:16
Post #19

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Nie trzeba sie stresować czyimś życiem prywatnym, bo każdy z nas sam robi liszaje.. Mnie Darek wielokrotnie wnerwiał, ale mimo tego ciekawy bylem zawsze jego spostrzeżeń. W ostatnim filmiku opowiedział jak złapał za szyjsko chyba kuzyna, zboka, pogromce dziewic. Ten zwiał mu ciałem przezroczystym , pozostawiając to widoczne. I prosze, mamy kolejna technikę neuroprzesuniecia. Trzeba złapać za szyjsko, cisnąc po karku a tamten musi się chcieć wyrwać na gwałt. Wtedy się przefazuje w kolejne ciało. Dla mnie interesujacym spostrzezeniem jest to, ze przezroczyste, ktore wcale nie jest przezroczyste a tylko go nie widac z astralnego. :))) Sam tez tak uciekam technika schorowania-rozerwania sie.
Massu, patrz i się uczy, bo do ciebie mowie. Tak się robi zmarłemu neuroprzesuniecie!!!
Gdy jaki mlody pyta o roznice miedzy obe i LD to lepiej milczy jak nie umiesz , czy nie chesz, zamiast opisywac w odwecie swoje egzaltacje poza cialem.
pozdro waleczni
Profile CardPM
+Quote Post
masa
post 14.01.2014 - 13:46
Post #20

Dusza Towarzystwa

Swojego zmarlego Tate a nie kuzyna, i te wasze odzyskania... Nie wiem Zbychu co do mnie pijesz, niezawiele z tego zrozumialem.
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 14.01.2014 - 14:00
Post #21

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

e mial DAro tam jakiegos bliskieg, co wpadal do lokacji dziewic i mu zwial po przycisnieciu na niedzwiadka, takie pozdrowienie Darusa. Kiedys pisales mi ze nie wiem co to neuroprzesuniecie i tak mi sie teraz przypomnialo,, Choc teraz, po czasie, to juz sam nie pamietam czy nie pokrecilem twojej wypowiedzi, no zabrzmialo ciezkawo, ale wiesz, wybacz, bo zem zyczliwy chlopina:))
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
4 Stron V   1 2 3 > » 
Start new topic