oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Closed TopicStart new topic
> Zlot, Spotkanie W Gdańsku, Zlot, spotkanie w Gdańsku
WsiuBzdziu
post 20.03.2014 - 18:34
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

UWAGA! WAŻNA WIADOMOŚĆ.

Drodzy Bracia i Siostry, wspólni w wierze.
Mam nieodzowny zaszczyt zaprosić wszystkich miłośników zjawisk paranormalnych i zwolenników wiedzy alternatywnej, na spotkanie plenerowe które odbędzie się dnia 5 kwietnia 2014 r. o godzinie 18:00 w Gdańsku Głównym. Może przyjść każda chętna osoba, która interesuje ww. tematami lub chciałaby poznać nowe osoby o takich właśnie zainteresowaniach. Jest to idealna okazja do nawiązania nowych znajomości, a kto wie, może nawet nowych przyjaźni. Spotkanie jest nieformalne, niekomercyjne (darmowe), i rzecz jasna wyżywienie, dojazd we własnym zakresie.

Proponujemy następujący przebieg spotkania:

W zależności od tego jaka będzie pogoda, przyjmijmy dwa warianty.:
Jeśli będzie ładna pogoda, wówczas sensownym pomysłem byłoby zorganizować sobie ognisko, na otwartym obszarze, gdzieś na przedmieściach Gdańska. Tym samym, my wszyscy spotkalibyśmy się punktualnie o godzinie 18:00 na dworcu głównym w Gdańsku, przed wejściem do restauracji KFC. Gdy już wszyscy będziemy razem, ustalimy na szybko, gdzie kupimy prowiant (konkretnie co kupimy) i gdzie pojedziemy? Jeśli ktoś jest z Gdańska z pewnością, coś zaproponuję. Nie będziemy robić zrzuty. Bo z pewnością każdy będzie preferował coś innego w kwestii jedzenia. Musimy tylko ustalić miejsce ogniska. Pojechać tam, zebrać drewno i gotowe. Od dworca głównego na przedmieścia, pojedziemy komunikacją miejską (chyba MZK). Jeśli ktoś przyjedzie samochodem, to niestety będzie musiał ten samochód zostawić na płatnym parkingu.

W sytuacji niesprzyjających warunków atmosferycznych do zorganizowania ogniska, podobnie jak w wariancie powyżej, spotykamy się przed KFC. Na pewno nie będzie to żaden fast food, miałem na myśli coś lepszego, tak aby byłoby można spokojnie porozmawiać. Chodzi mi głównie oto, aby w lokalu było mało ludzi. Dzięki czemu zapewnimy sobie dobry klimat do konwersacji.

Natomiast w kwestii samej rozmowy i dalszego przebiegu spotkania, ustalamy dwa tematy do rozmowy. Na które naprawdę warto porozmawiać!:

Temat pierwszy: Psychonautyka i odmienne stany świadomości. Czy picie Ayahuasci i korzystanie z maści czarownic (substancja czynna – alkaloidy tropanowe), nadaję człowiekowi magiczną moc? Czy szamani faktycznie potrafią leczyć? Czy człowiek może rejestrować informacje pozazmysłowo? Jeśli tak, to gdzie są dowody? Podróżnik Pan Maciej Kuczyński, wysunął hipotezę, iż ludzki ośrodkowy układ nerwowy działa jak rodzaj anteny. Wysyła i odbiera informacje, nadawane przez kogoś. No właśnie, przez kogo?

Temat drugi: Polskie miejsca mocy. Dr Jan Pająk - ufolog, wysnuł hipotezę, iż wszystkie diabelskie kamienie (głazy narzutowe) oraz kręgi kamienne, mają paranormalne pochodzenie. Na dowód tego podaje, iż wszystkie te kamienie leżą zawsze na tym samym południku, równoleżniku, bądź leżą w linii prostej pod pewnym kątem. I tu jest diabeł pogrzebany. Ja sam uważałem ten wątek za dowód sam w sobie. Jednak sceptycy z Klubu Stowarzyszenie Sceptyków Polskich, podcięli mi skrzydła. Odpisując na mój wniosek tak: przecież tych kamienni, według Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego, jest ponad dwa tysiące w całej Polsce. Prawdopodobieństwo, że jakieś znajdą się na tym samym równoleżniku, jest wówczas dosyć wysokie. Czy warto jest, uzbroić się w nadajnik (dokładny geolokalizator) GPS i zmierzyć dokładną lokalizację tychże kamieni???

Jeśli powyższe tematy Was zaciekawią – wówczas zapraszam na spotkanie. Każdy z Was, może w każdym momencie opuścić spotkanie, jeśli uznacie, że rozmowa jest nudna. Nie planujemy konkretnej godziny zakończenia spotkania. Będzie to uzależnione od większości.

Osoby zainteresowane, proszę o przyjście pod wyżej wskazane miejsce w terminie. Tak po prostu. Nie trzeba się nigdzie rejestrować, ani zgłaszać. Zależy nam na anonimowości.
Go to the top of the page

+Quote Post
twistoid
post 20.03.2014 - 20:13
Post #2

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

delta znowu spotkasz się z ludźmi a potem będziesz informacje o nich publicznie wygrzebywał?:D

+Quote Post
Foks
post 20.03.2014 - 22:22
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(WsiuBzdziu @ 20.03.2014 - 18:34) *
UWAGA! WAŻNA WIADOMOŚĆ.

Drodzy Bracia i Siostry, wspólni w wierze.
Mam nieodzowny zaszczyt zaprosić wszystkich miłośników zjawisk paranormalnych i zwolenników wiedzy alternatywnej, na spotkanie plenerowe które odbędzie się dnia 5 kwietnia 2014 r. o godzinie 18:00 w Gdańsku Głównym. Może przyjść każda chętna osoba, która interesuje ww. tematami lub chciałaby poznać nowe osoby o takich właśnie zainteresowaniach. Jest to idealna okazja do nawiązania nowych znajomości, a kto wie, może nawet nowych przyjaźni. Spotkanie jest nieformalne, niekomercyjne (darmowe), i rzecz jasna wyżywienie, dojazd we własnym zakresie.

Proponujemy następujący przebieg spotkania:

W zależności od tego jaka będzie pogoda, przyjmijmy dwa warianty.:
Jeśli będzie ładna pogoda, wówczas sensownym pomysłem byłoby zorganizować sobie ognisko, na otwartym obszarze, gdzieś na przedmieściach Gdańska. Tym samym, my wszyscy spotkalibyśmy się punktualnie o godzinie 18:00 na dworcu głównym w Gdańsku, przed wejściem do restauracji KFC. Gdy już wszyscy będziemy razem, ustalimy na szybko, gdzie kupimy prowiant (konkretnie co kupimy) i gdzie pojedziemy? Jeśli ktoś jest z Gdańska z pewnością, coś zaproponuję. Nie będziemy robić zrzuty. Bo z pewnością każdy będzie preferował coś innego w kwestii jedzenia. Musimy tylko ustalić miejsce ogniska. Pojechać tam, zebrać drewno i gotowe. Od dworca głównego na przedmieścia, pojedziemy komunikacją miejską (chyba MZK). Jeśli ktoś przyjedzie samochodem, to niestety będzie musiał ten samochód zostawić na płatnym parkingu.

W sytuacji niesprzyjających warunków atmosferycznych do zorganizowania ogniska, podobnie jak w wariancie powyżej, spotykamy się przed KFC. Na pewno nie będzie to żaden fast food, miałem na myśli coś lepszego, tak aby byłoby można spokojnie porozmawiać. Chodzi mi głównie oto, aby w lokalu było mało ludzi. Dzięki czemu zapewnimy sobie dobry klimat do konwersacji.

Natomiast w kwestii samej rozmowy i dalszego przebiegu spotkania, ustalamy dwa tematy do rozmowy. Na które naprawdę warto porozmawiać!:

Temat pierwszy: Psychonautyka i odmienne stany świadomości. Czy picie Ayahuasci i korzystanie z maści czarownic (substancja czynna – alkaloidy tropanowe), nadaję człowiekowi magiczną moc? Czy szamani faktycznie potrafią leczyć? Czy człowiek może rejestrować informacje pozazmysłowo? Jeśli tak, to gdzie są dowody? Podróżnik Pan Maciej Kuczyński, wysunął hipotezę, iż ludzki ośrodkowy układ nerwowy działa jak rodzaj anteny. Wysyła i odbiera informacje, nadawane przez kogoś. No właśnie, przez kogo?

Temat drugi: Polskie miejsca mocy. Dr Jan Pająk - ufolog, wysnuł hipotezę, iż wszystkie diabelskie kamienie (głazy narzutowe) oraz kręgi kamienne, mają paranormalne pochodzenie. Na dowód tego podaje, iż wszystkie te kamienie leżą zawsze na tym samym południku, równoleżniku, bądź leżą w linii prostej pod pewnym kątem. I tu jest diabeł pogrzebany. Ja sam uważałem ten wątek za dowód sam w sobie. Jednak sceptycy z Klubu Stowarzyszenie Sceptyków Polskich, podcięli mi skrzydła. Odpisując na mój wniosek tak: przecież tych kamienni, według Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego, jest ponad dwa tysiące w całej Polsce. Prawdopodobieństwo, że jakieś znajdą się na tym samym równoleżniku, jest wówczas dosyć wysokie. Czy warto jest, uzbroić się w nadajnik (dokładny geolokalizator) GPS i zmierzyć dokładną lokalizację tychże kamieni???

Jeśli powyższe tematy Was zaciekawią – wówczas zapraszam na spotkanie. Każdy z Was, może w każdym momencie opuścić spotkanie, jeśli uznacie, że rozmowa jest nudna. Nie planujemy konkretnej godziny zakończenia spotkania. Będzie to uzależnione od większości.

Osoby zainteresowane, proszę o przyjście pod wyżej wskazane miejsce w terminie. Tak po prostu. Nie trzeba się nigdzie rejestrować, ani zgłaszać. Zależy nam na anonimowości.

Nie ladnie tak wyjsc z lokalu bo nudno, organizatorowi bylo by przykro;)

+Quote Post
nosołamacz
post 20.03.2014 - 22:56
Post #4

Efekt Jojo

Notatnik

oki rozumiem anonimowość. mam tylko jedno pytanko jak ktoś chce jechać na zlot, a mieszka 70km od gdańska i chciałby się z kimś zabrać. sa jakieś możliwości?

+Quote Post
WsiuBzdziu
post 21.03.2014 - 10:07
Post #5

Członek Rodziny

CYTAT(twistoid @ 20.03.2014 - 20:13) *
delta znowu spotkasz się z ludźmi a potem będziesz informacje o nich publicznie wygrzebywał?:D

Ach Roman. Nawet nie napiszesz, że stęskniłeś się za mną. A także, że płakałeś w poduszkę, bo dawno nie było mnie na Twoim forum obenautycznym. A jeśli miałbym wyciągać czyjeś prywatne brudy, to tylko Twoje. W końcu jesteś taki barwny, tęczowy i ciekawy! Nie mam racji?

Podeślij mi zdjęcia z tej Waszej ostatniej Majówki. Chciałbym zobaczyć, jak Wasza ekipa wygląda.

Aha, i pozdrów ode mnie moją ekipę z Koszalina i z Gdańska. Pewnie tak samo jak Ty, stęsknili się za mną.

Dobra. A teraz na poważnie.:

Foks

Niestety niektórzy mają obowiązki rodzinne, mogą sobie opuścić spotkanie kiedy zechcą. My nie ustalamy konkretnej godziny zakończenia.

Nosołamacz

Po prostu przyjedz Szybką Koleją Miejska, i wysiądź na przystanku Gdańsk Główny. Wejście do KFC, będziesz miał pod samym nosem.

A tym którym nie zależy na anonimowości. Kliknijcie przycisk Dołącz na fejsie. Podaję link.:

http://www.fb.com/events/288600317956759/

+Quote Post
nosołamacz
post 21.03.2014 - 17:12
Post #6

Efekt Jojo

Notatnik

będzie ktoś w gdańsku głównym o 12?

+Quote Post
twistoid
post 21.03.2014 - 18:09
Post #7

Ikona Grupy

tobie mam dawać jakieś zdjęcia? chyba musiałbym ocipieć:D nosołamacz będziesz sam na sam z tym psychopatą

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 21.03.2014 - 19:12
Post #8

Dupa Towarzystwa

Nie obrażaj tylko moderuj!

+Quote Post
Foks
post 21.03.2014 - 19:46
Post #9

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 21.03.2014 - 19:12) *
Nie obrażaj tylko moderuj!

Moderuje, bo co ma wyglad pewno chce wiedziec czy jakies fajne chlopaki przyjda;) znak rozpoznawczy czerwona rozyczka lub wyzute udko z kfc w lewej skarpecie;)

+Quote Post
nosołamacz
post 21.03.2014 - 20:15
Post #10

Efekt Jojo

Notatnik

dobra poddaje sie. nie mam zamiaru czekać na zlot 6 godz. tylko po to by sie napić .
pozdrawiam życze miłego pobytu w gdańsku

+Quote Post
diaboliq
post 22.03.2014 - 16:08
Post #11

Dusza Towarzystwa

Dla mnie to niestety za daleko bo mieszkam prawie na drugim końcu Polski mimo to uważam takie spotkanie za dobry pomysł. Szczególnie mam ochotę na smażoną kiełbaskę:)

+Quote Post
twistoid
post 25.03.2014 - 08:04
Post #12

Ikona Grupy

https://www.youtube.com/watch?v=4F4qzPbcFiA

+Quote Post
WsiuBzdziu
post 26.03.2014 - 10:05
Post #13

Członek Rodziny

Nigdy nie ignoruj, marzeń niewinnych marzycieli. Nigdy nie ignoruj, marzeń niewinnych dzieci. Nigdy nie marz o marzeniach! Marzenia są dla dzieci.” – Są to słowa, opętanej przez Złe Siły, królowej Nehelenii w serialu anime „Czarodziejka z Księżyca”.
Ja jestem wieczna. Jestem miłością i dzięki miłości żyję. Wiecznie!” – Słowa czarodziejki z Księżyca, gdy zdobyła wieczną potęgę Księżyca.

Komunikat:
Na nasze spotkanie zapisało się już 20 osób. wiadomo – cześć może nie przyjść. Każdy ma swoje plany. Dlatego rozsyłajcie link do wydarzenia na FB, do kogo się da. Trzeba wspierać słuszne inicjatywy społeczne.

+Quote Post
Konopix
post 28.03.2014 - 12:31
Post #14

Dusza Towarzystwa

Notatnik

w celu jeszcze lepszego przygotowania do konwersacji postuluję przećwiczenie wymowy samogłosek A E I O U dokładnie w takiej właśnie kolejności trzydzieści razy w ciągu pięutnastu minut przed planowanym spotkaniem.

+Quote Post
Twisted_Sister
post 31.03.2014 - 22:51
Post #15

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja będę na pewno, bo studiuję w Gdańsku i będę w tym czasie na miejscu :)
Jednak przydałby się jakiś znak rozpoznawczy, bo ludzi w Gdańsku Głównym, nawet pod KFC będzie przypuszczalnie dużo. Taki znak, żebyśmy wiecie, nie bali się podejść, "a bo to może jakiś obcy i się wygłupię".
Co do możliwości opuszczenia spotkania w dowolnej chwili, to myślę, że to dobry pomysł, chociażby z tego względu, że niektórych to na pewno zachęci do przyjścia. Wiem, że to nieładnie, tak sobie wychodzić, ale myślę, że każdy ma do tego pełne prawo i nikt nie miałby na celu obrazić organizatora.

+Quote Post

Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park