|
|
![]() ![]() |
05.05.2014 - 13:36
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie wiem czy w Australii, nie pamiętam. Ale tak, zaprosili go na swoją planetę na okres 9 dni, chyba. Książka bardzo ciekawa i wartościowa, ale do wszystkiego potrzebny zdrowy dystans. Polecam. :) Czytałam ją w 2009 roku, ale chyba wrócę do niej, bo pamiętam tylko zarysy, a najważniejsze są przecież szczegóły :) |
|
|
|
05.05.2014 - 14:06
|
|
|
Czytałam ją w 2009 roku, ale chyba wrócę do niej, bo pamiętam tylko zarysy, a najważniejsze są przecież szczegóły :) Ja czytałem za 2-3 razy, by wyłapać wartościowe dla mnie rzeczy, gdy mnie natchnęło. Teraz wracam po raz kolejny w swoim życiu do "Diuny", którą uważam za jedną z najaważnieszych pozycji. Rzuca bardzo szerokim światłem na świadomość i różnego rodzaju zależności z życia i sensowności istnienia wynikające. A co do głównego wątku, by nie siać off topu niepotrzebnie. Jeśli dragi wszelkiego rodzaju są używane w określonym celu, tzn jeśli osoba przyjmująca je ma jakiś większy plan ponad odczucie fazy i działa z głową, co więcej, chcę i stara się wyciągać wnioski, w oparciu o ciągły dystans i analize swoich doświadczeń, to można z nich korzystać. Cofki w czasie, skok w przyszłość, skok w bok :P, wszystko tkwi w nas i do wszystkiego możemy mieć dostęp. Zatem Foksiku, doświadczaj jeśli taka Twoja wola i ciągnij z tego jak najawięcej. Każdy z nas ma własną drogę do przebycia. :) |
|
|
|
07.05.2014 - 08:49
|
|
|
Przyznam że też trochę piję i czasem zdarza mi się przesadzić z alkoholem jednak nie polecam łączyć go z psychotropami a już na pewno nie z narkotykami. To bardziej może zaszkodzić niż pomóc. Nawet gdy uda nam się wyjść z ciała możemy mieć bardzo nie przyjemne wizje i może to zniechęcić do dalszych prób szczególnie mało doświadczonych podróżników. Jak dla mnie trzeźwość umysłu przed wyjściem to podstawa!
|
|
|
|
07.05.2014 - 20:47
|
|
|
Misja genialna książka, nie sądziłem że przeczytam jeszcze jakąś książkę, która tak mnie wciągnie i 'wyjaśni' parę spraw :D
Zna ktoś jeszcze książki w podobnym klimacie ? :) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |