oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Trzecie Oko
Zielarz Gajowy
post 26.07.2014 - 08:55
Post #43

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

W jaki sposób potwierdza? Pokarz mi jakieś eksperymenty naukowe, dowody a nie tylko spekulacje czy teoretyczne próby wyjaśnienia.
Go to the top of the page

+Quote Post
danEG
post 26.07.2014 - 09:35
Post #44

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Kto ma wiedzieć ten wie

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 26.07.2014 - 10:02
Post #45

Dupa Towarzystwa

A kto ma nie wiedzieć ten nie wie. Kocham złote myśli.

+Quote Post
danEG
post 26.07.2014 - 10:08
Post #46

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Dokładnie, wiedza i niewiedza to ten sam wymiar prawdy która istnieje w nas.Co za różnica.

+Quote Post
smok222
post 26.07.2014 - 11:42
Post #47

Znajomy Rodziny

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 26.07.2014 - 09:55) *
W jaki sposób potwierdza? Pokarz mi jakieś eksperymenty naukowe, dowody a nie tylko spekulacje czy teoretyczne próby wyjaśnienia.

Woda reaguje na myśl http://darmowa-energia.eko.org.pl/pliki/du...aseruemoto.html ( jesteś tym czym wierzysz ze jesteś, jeśli wierzysz ze możesz chodzić po wodzie to będziesz chodził jak nie to nie. Nikt ci nie może niczego udowodnić ty sam decydujesz czy wcoś wierzysz czy nie. Jeśli zrobimy eksperyment czy człowiek może chodzić po wodzie i nikt nie będzie mógł z eksperymentujących to nie znaczy ze wszyscy ludzie na ziemi nie mogą chodzić po wodzie.)

+Quote Post
krzychu.dd
post 26.07.2014 - 12:45
Post #48

Dusza Towarzystwa

(IMG:http://img.sadistic.pl/pics/7653c2d0145f.jpg)
On uwierzył w siebie i nie dał sobie wmówić, że nie można. Tylko szkoda, że wykorzystał do tego fizykę a nie magię, tak jak ty byś chciał.

Nie popadajmy w skrajności, nie wszystko jest możliwe. Przykro mi niszczyć twój idealny świat. :(

+Quote Post
kizak
post 26.07.2014 - 13:23
Post #49

Znajomy Rodziny

CYTAT(twistoid @ 26.07.2014 - 05:41) *
trzecie oko lekko wchodzi, a raczej wślizguje się do tyłka i tam już niestety zostanie, ma już ktoś pomysł na czwarte oko gdzie mogłoby się znajdować?

naprawdę medytujesz według Zen ? strasznie się zamykasz na wszystko, powodzenia i postepów życzę, a metoda mnichów Zen jest trudna. Może utknąłeś w miejscu i wypływa z Ciebie flustracja? zmień metodę to pomaga.

Pozdrawiam

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 26.07.2014 - 14:43
Post #50

Dupa Towarzystwa

Medytacja może ostro najebać w głowie i wcale jak chyba się powszechnie sądzi nie działa jednokierunkowo czyli nie tylko rozwija, uświadamia, ale jak już napisałem może ludziom pojebać w głowach.

Dodam, że nie mam tu na myśli Twista bo jego zachowanie tu na forum to poza, aktorstwo i ocenianie kogoś przez pryzmat tego jaki jest w sieci może być bardzo mylne a słyszałem, że na żywo Twist jezt zupełnie inny, ale widać tutaj lubi być burakiem:)

+Quote Post
Foks
post 26.07.2014 - 17:45
Post #51

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 26.07.2014 - 15:43) *
Medytacja może ostro najebać w głowie i wcale jak chyba się powszechnie sądzi nie działa jednokierunkowo czyli nie tylko rozwija, uświadamia, ale jak już napisałem może ludziom pojebać w głowach.

Dodam, że nie mam tu na myśli Twista bo jego zachowanie tu na forum to poza, aktorstwo i ocenianie kogoś przez pryzmat tego jaki jest w sieci może być bardzo mylne a słyszałem, że na żywo Twist jezt zupełnie inny, ale widać tutaj lubi być burakiem:)

Ja pierdziele ty masz też problem bo widzisz że ktoś ci ubliża lub innym i ty musisz to opisać moją receptą jest śmiech z tego wszystkiego i najważniejsze by nasi bliscy byli zdrowi bez czerpania energi ze słuchaczy :) bo tak też jest, tak jestem wampirem i jeden koleś na fioletowo mnie zjebje... Co wasze rozkminy mają wspólnego z trzecim okiem, gówno mają tak jak dopierdzielanie innych na temat twych piramid... każdy jest na tym świecie by żyć po swojemu więc SPIER***aka:) co do trzeciego oka ja wychodze przez nie (metoda punktu) i Zezzz
zZzzzZzzzzzz.........

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 26.07.2014 - 18:33
Post #52

Dupa Towarzystwa

Co wasze rozkminy mają wspólnego z trzecim okiem, gówno mają

Foksiu, ale ten ton wypowiedzi też jakoś problemem śmierdzi:)

-------------

Foksiu? Tak nawiązując do tego naszego pięknego twista to po 5 browarach przypomniało mi się wiesz co? Jak Twistuś tłumaczył ludziom jak wychodzić z ciała to patrzeć w ten sam punkt co Ty patrzysz pomiędzy oczyma:) Czyli w to trzecie oko:) Jakie to zajebiste, że twistuś uczy techniki wyjścia dzięki patrzeniu w/przez trzecie oko i jednocześnie twierdzi, że to bzdura, wymysł, paranoja:)

+Quote Post
kizak
post 26.07.2014 - 20:14
Post #53

Znajomy Rodziny

Każdy ma gorsze dni, pewnie źle oceiłem i nie powinienem wogóle teraz mam tego świadomość (moje ego czuło sie urażone) :P .
medytacja jest niebezpieczna przez wiele czynników, ale jest też kilka całkiem niegroźnych metod od których ja zaczynałem.
A wracając do tematu to by pracować nad 3 okiem, najlepiej być już poza EGO . A moje ego to ciagle paplający głos .
Moje zdanie o książkach OSHO jest oparte na moich doświadczeniach i dlatego je polecam, ale każdy widzi na swój sposób.

Pozdrawiam

+Quote Post
krzychu.dd
post 26.07.2014 - 20:50
Post #54

Dusza Towarzystwa

Wg. mnie pracować nad trzecim okiem można zawsze, przy czym wychodząc z iluzji utożsamienia z ego, dostajemy klarowniejszą pozycję. Dla mnie trzecie oko jest takim jakby organem postrzegania przy czym jego rola polega na obserwacji umysłu. Wcześniej tak dość obrazowo opisałem jak ja to widzę. Poniekąd sama medytacja pozwala się skupić na tym aspekcie obserwacji. Kwestia tego czy jesteśmy w stanie zejść z autostrady myśli na pobocze. Z tego pobocza jesteśmy poza ego, gdyż nasza obecność już nie ingeruje w przepływ myśli przez umysł, a jedynie patrzymy na przejeżdżające samochody na drodze. Stąd też będą różne rodzaje medytacji, przy czym ja np. preferuję właśnie nieingerowanie, gdyż nieraz można zobaczyć co tak naprawdę kierowało nas podczas naszych ostatnich poczynań i jakie idee się wykluły między czasie. Rozwinięte trzecie oko można poznać po tym, że stan obserwacji jaki był podczas medytacji, pozostaje w normalnym życiu. Osoba taka działa tak samo jak każdy inny człowiek z tą różnicą że jest świadomy obserwacji. Powoduje to zmiany w zachowaniu uwarunkowane mniejszym przywiązaniem do stanów umysłowych, które powodują wszelkiego rodzaju stymulanty. Choć zachowanie zmienić się nie musi, bo to decyzja jednostki.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 27.07.2014 - 09:49
Post #55

Dupa Towarzystwa

Trzecie Oko tkwi ukryte w każdym z nas. Oko duszy. Źródło intuicji i kosmicznego zmysłu, przy pomocy którego jesteśmy w stanie porozumieć się ze wszystkim we wszechświecie. Pogląd ten, zwalczany dziesiątki lat przez naukowców, wkładany między bajki na równi z mitami o Cyklopie, niespodziewanie dla nich samych znalazł zadziwiające odpowiedniki wśród zwierząt i roślin.

Ten tajemniczy organ nazwano "trzecim okiem", gdyż pozwala on dostrzegać to, co jest ukryte przed wzrokiem fizjologicznym. Trzecie oko jest punktem anatomii ciał subtelnych, dzięki któremu identyfikujemy się z otaczającym nas światem. Identyfikacja ta odbywa się na tysiące sposobów. Można identyfikować się z pracą lekarza, terapeuty, biznesmena, profesora uniwersytetu itp.

Identyfikacja ta jednak dotyczy tych sfer życia, które wynoszą człowieka ponad przecietność, przynosząc szeroko pojęty sukces, duchowość, bogactwo, mistykę, sławę, a nade wszystko to o czym zwykły śmiertelnik nawet nie domniemywa - cudowną wręcz intuicję lub jasnowidzenie.

http://www.bochenia.pl/?id=91

+Quote Post
Foks
post 27.07.2014 - 11:03
Post #56

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Same wibracje przed wyjsciem to energia którą kierujemy od czoła (tego oka) nawet Robert Monroe opisywał technikę wyjścia poprzez zaczerpnięcie tej energii ( jakby dwa przewody które się łączą ) posiadamy kilka takich punktów a ten może być nazwany ,,okiem'' to jest punkt podładowujący nasz organizm, zawsze po wyjściu czuje tą energię, czuję też energie bytów spotkanych tam...powiem wam my jesteśmy jak motyl który wleciał do pokoju i za nim ktoś zamknął okno, po czym uderzamy o szybę...
,,W imię ojca...'' Wszech wiedzące oko

(IMG:http://www.zbawienie.com/images/All_Seeing_Eye_Large.jpg)

Napis ponad piramidą - ANNUIT COEPTIS - "On zaaprobował nasze plany". Poniżej piramidy widnieje napis - NOVUS ORDO SECLORUM - "Nowy Porządek Wieków."

Sen świętego Augustyna, w którym zobaczył on dziecko usiłujące na plaży przelać muszelką zawartość morza do dołka wykopanego w piasku. "Prędzej ja przeleję morze do tego dołka, niż ty Augustynie zrozumiesz tajemnicę Trójcy".

Tematyka odnośnie oczu jest bardzo rozległa chociażby ,, oko proroka '' ,,złe oko '' itd...
Natomiast nasze oko to ,,trzecie'' otwiera się poprzez dobre intencje, chyba że to efekt placebo w moim wykonaniu...
Miałem jedno zarąbiste wyjście którego nie zapomnę do końca życia...
Wyszedłem jakby przez głowę a mianowicie środek brwi, do okola mnie rozlegała się aura światła...

,,-Widzę./ -Gdzie?/ -Przed oczami duszy mojej" (Shakespeare, Hamlet).

Spytałem w astralu pewną postać, odpowiedziała mi że widzą nas w odbiciach jakby nie było wszystko jest zwierciadłem...
Czemu energię przekazujemy od głowy w dół i tak elektryzujemy ciało astralne, robimy to by ktoś nam otworzył okno naelektryzowane ciało w środku nas unosi się i przedostajemy się niczym motyl przez szybę....

Nie wierze własnym oczom co napisałem ;-)Trudno opisać coś czego się nie widziało a wiemy że to istnieje:)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 27.07.2014 - 20:40
Post #57

Dupa Towarzystwa

http://cdn.ancient-origins.net/cdn/farfutu...g?itok=1TxbFhVk

Ja wierze, że gwiezdne wrota to dość stary wynalazek a pieczęcie sumeryjskie to potwierdzają:)

+Quote Post
Foks
post 27.07.2014 - 22:26
Post #58

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 27.07.2014 - 21:40) *
http://cdn.ancient-origins.net/cdn/farfutu...g?itok=1TxbFhVk

Ja wierze, że gwiezdne wrota to dość stary wynalazek a pieczęcie sumeryjskie to potwierdzają:)

Powiem jedno wychodzę, i ide po schodach spotykam gościa ubranego w toge umięśnionego nieludzko :) po czym mówi że nie moge dalej iść i sie budze to też ciekawe:)powiem jedno że nabrałem kompleksu i pomyślałem że b ez sterydów tak nie wyglądał bym nigdy....

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park