|
|
![]() ![]() |
29.09.2015 - 13:14
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dla porządku przenoszę do tego tematu kontynuację rozmowy, na tematy polityczne, zaczętej w temacie Off Top.
|
|
|
|
29.09.2015 - 13:44
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Zielarz to jest bardzo płytkie myślenie.
Wasze głębokie myślenie to takie, że jesteśmy dymani, PO nas grabi,zabija... No naprawdę głębia myśli niesamowita. Paweł pokarz mi kraj w Europie, który nie jest zadłużony. Generalnie EUROPA jest zadłużona. Patrzcie na całokształt. Dziwne, że takie z góry insynuujesz bezpodstawne w jego stronę oskarżenia, Wy zobaczyliście program Korwina i sikacie...ale zajebisty. Pokarzcie mi wyliczenia jakieś. Jego propozycje ile będą nas kosztowały. Takie programy to pic na wodę i program PO Was dyma, ale program Korwina już Was nie dyma:) Zabawne. A tak cieszysz się, że Twoja żona dostała 4%, a nie widzisz, że zabrano jej 46%. Co to za bzdura? Dostała do pensji 1000zł. Gdzie jej niby połowę zabrano? Byłem niedawno we Wrocławiu. Ty patrzysz tylko powierzchownie, na pozory, iluzje. Bo co z tego, że buduje się na kredyt. To wszystko jest wirtualne i nietrwałe, dupa a nie rozwój. Aha. Czyli jak ktoś buduje np. dom na kredyt to oznacza, że jest on wirtualny i nie spełnia swojej funkcji? Co Ty pierdolisz? Teraz od wielu miesięcy remontowane są wały Odry...na jakiej zasadzie one są wirtualne i nietrwałe???? Co Ty bredzisz stary? Jeśli to nazywasz też zmianami, w systemie Korwina usiadłbyś na krzesło z wrażenia od prawdziwych zmian. Polska stałaby się wiodącym ekonomicznie krajem na globie, a loty w kosmos to byłaby codzienność. Usiadł bym na krzesło, ale chyba elektryczne:) Paweł fajnie, że tak wierzysz w ludzi od wiary blisko do naiwności. Wg prawa Korwina dzieci są moją własnością. Mogę je lać i prawo nic nie może mi zrobić. Dziękuję, ale wolę, aby Państwo kontrolowało w jakiś sposób rodziców dzieci bo często dochodzi do przemocy a wg Korwina to sprawa tylko rodzinna. Co do PO to widzę wiele syfu w tej partii i dlatego teraz na nich nie zagłosuję. Mój faworyt to PETRU!!!!! |
|
|
|
29.09.2015 - 14:07
|
|
Wasze głębokie myślenie to takie, że jesteśmy dymani, PO nas grabi,zabija...
No naprawdę głębia myśli niesamowita. Paweł pokarz mi kraj w Europie, który nie jest zadłużony. Generalnie EUROPA jest zadłużona. Patrzcie na całokształt. To są fakty i Twoje naśmiewanie się tego nie zmieni. Acha, czyli że w całej Europie jest polityka zmierzająca do III WŚ, że dymają nas wszystkich w świecie zachodnim po równo, to dla Ciebie oznacza, że nas też mogą i powinni i jest to OK :) Wy zobaczyliście program Korwina i sikacie...ale zajebisty. Pokarzcie mi wyliczenia jakieś. Jego propozycje ile będą nas kosztowały. Takie programy to pic na wodę i program PO Was dyma, ale program Korwina już Was nie dyma:) Zabawne. Jak chcesz wyliczenia, idź na ekonomię. Tu wystarczy logika. Program PO za to to nie jest pic na wodę XD Obietnice wyborcze Tuska, masz je jak w banku :D same obietnice właśnie xD ;/ To jest dopiero śmieszne. I nie wiem z jakiego założenia wychodzisz twierdząc, że program Korwina dyma. Co to za bzdura? Dostała do pensji 1000zł. Gdzie jej niby połowę zabrano? Zabierano jej cały czas od początku, dlatego tego nie widzisz. Gdyby zmniejszono drastycznie VAT, gdyby odjęto podatek dochodowy i szereg niekorzystnych podatków, jakie pracodawca musi wyłożyć na pracownika, okazałoby się, że Twoja żona by zarabiała duuużo więcej, niż obecnie z tym "dodatkowym" 1000 zł. Co więcej prywatyzacja oświaty oznaczałaby brak konieczności finansowania lwiej ilości niepotrzebnych urzędników, oraz konkurencja na rynku szkół, a co za tym idzie, Twoja żona zarabiałaby jeszcze więcej. Aha. Czyli jak ktoś buduje np. dom na kredyt to oznacza, że jest on wirtualny i nie spełnia swojej funkcji? Co Ty pierdolisz? Teraz od wielu miesięcy remontowane są wały Odry...na jakiej zasadzie one są wirtualne i nietrwałe???? Co Ty bredzisz stary? Co Ty bredzisz? Co to za sztuka budować na kredyt? Państwo zabiera ludziom, oddaje naszą wolność Niemcom i Rosji, i zabija sobie niewygodnych. Ale weźmie tonę kredytu, który będziesz musiał spłacać w podatkach m.in. Ty, albo nie będziesz musiał, bo wybuchnie wojna, by wyzerować wszystkie długi. Weźmie sobie taki rząd tonę kredytu i zacznie budować bez opamiętania i już ludzie hepi. Szkoda, że kiedy remontują wały Odry, gdzie indziej mnóstwo Polaków klepie biedę, albo i ledwo trzyma koniec z końcem, podczas gdy reszta popuszcza pasa. Ci biedni nie mają czasu się buntować, bo zajęci są walką o przetrwanie, a ci co im już kasa zwisa, to dla nich wszystko w porządku, klapki na oczach. Żadna to sztuka budować na kredyt. Ale widać wystarczy rzucić ludziom ochłap, żeby się nim zadowolili, i dalej można robić co się chce, albo i nic nie robić, albo i szkodzić nawet. Bo ludzie już nawet zapomnieli, jak być powinno, więc siedzą cicho, ciesząc się, że mają ochłapy, które dla nich są bogactwem. Usiadł bym na krzesło, ale chyba elektryczne:) Paweł fajnie, że tak wierzysz w ludzi od wiary blisko do naiwności. Koszt lotu w kosmos - już od 75 tys. $: http://tech.wp.pl/kat,1009793,title,Prywat...l?ticaid=115abe Dla porównania koszt infrastruktury miejskiej: https://twojbudzet.um.warszawa.pl/sites/two...tuje_miasto.pdf Rozwaliło mnie to xD : "budowa sygnalizacji przy złożonych układach drogowych 2 100 000-3 200 000 zł, w tym projekt organizacji ruchu (sam projekt organizacji ruchu: 704 200 000 zł.) xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Teraz porównaj to proszę z oszacowaniem kosztów pojedynczej misji kosmicznej oszacowanej przez NASA, w przypadku gdy działyby się one często (wówczas koszt jednostkowy spada) - 7mln$. A teraz to: "Po turnieju EURO 2012 na Stadionie Narodowym odbyło się 8 imprez, w tym m.in. koncert Madonny, który przyniósł stratę w wysokości ponad 4,6 mln zł." xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD To już ponad połowa misji kosmicznej :PPP Albo to: "Premie w kwocie ogółem ponad 5 mln zł zostały wypłacone wszystkim członkom Zarządu NCS mimo iż zadanie nie zostało zakończone i rozliczone, a koszt budowy SN przekroczył co najmniej o 1 mld zł kwotę jaka była przewidziana w umowie o powierzeniu." xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Super rząd normalnie xDDDDD A Twoja żona dostała 1000 zł, normalnie łał. Ciekawe tylko skąd się wzięło to po 5 mln zł dla każdego z zarządu, i żeby tylko to... Hmm, od podatników? A więc i od Twojej żony. http://niezalezna.pl/59279-tyle-wydalismy-...tadion-narodowy Sam stadion narodowy kosztował nas prawie 2 mld złotych! Żeby skonstruować własną satelitę, wystarczy 25 tys. złotych, to jak jeden używany samochód :) Ciekawe, kto tu jest naiwny............... Wg prawa Korwina dzieci są moją własnością. Mogę je lać i prawo nic nie może mi zrobić. Dziękuję, ale wolę, aby Państwo kontrolowało w jakiś sposób rodziców dzieci bo często dochodzi do przemocy a wg Korwina to sprawa tylko rodzinna. To zobacz co się dzieje w Szwecji. Zabronisz czegoś swojemu dziecku, np. je za dużo czekolady, a za mało zdrowych potrzebnych rzeczy, albo pokrzyczysz na niego, żeby nie ruszało chemii do czyszczenia toalety, to Cię dziecko wskaże jakiemuś prokuratorowi i jeszcze Ci je odbiorą. Wolisz żeby tak było? Wolisz też, żeby Twoje dzieci były indoktrynowane w szkole? Żeby przymusowo były zaszczepiane trującymi "szczepionkami"? Czy żebyś sam mógł zdecydować jak chcesz je chować? Komu ma bardziej zależeć na dziecku, jak nie rodzicu? A patologia się zdarza niestety, ale nie możemy wszyscy za to płacić kosztem własnych dzieci. Jakoś Korwin jeszcze nie rządzi, a patologia mimo wszystko i tak dziś się dzieje i dochodzi do przemocy i jakoś nie psioczysz na obecny rząd. A jeśli dochodzi do patologii, wówczas powinna interweniować normalnie policja, nawet w rządzie Korwina, a w razie czego, dziecko odebrane. Korwin nie jest nieczułym matołem, tylko TVN go na takiego kreuje. Pooglądaj więcej wypowiedzi z jego udziałem, już nie takich zmanipulowanych, to może będziesz miał szansę się przekonać sam, jeśli tylko otworzysz umysł i spojrzysz z dala od antypropagandy. On chce się zatroszczyć o ludzi, a nie ich gnębić. A jeśli dziecko będzie lane, to się odwdzięczy ojcu w przyszłości i samo też już nie będzie lało, i w ciągu pokolenia wszelka przemoc powinna zniknąć, bo w systemie Korwina nie ma miejsca na patologicznych typów, ten system nie tworzy patologii, ale ją zwalcza nawet, bo takich ludzi system wygryzie, nie poradzą sobie i nie będą prowadzić swojej patologii, ssąc jednocześnie z socjala (gdzie państwo pośrednio wspiera i umożliwia takie zjawiska). |
|
|
|
29.09.2015 - 14:37
|
|
|
Efekt Jojo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
no cuz może przeniesiecie się poprostu na inne forum?
chcecie pogadać, czemu nie, ale tematem przewodnim tego forum jest ezoteryka, a polityka nic nie wnosi. zrozumialbym jakby ta polityka była Sugierowa, ale wy chcecie tylko pogadać. (nie zakładać własną oobe partie) to jest różnica. |
|
|
|
29.09.2015 - 14:40
|
|
Ten temat jest w hyde parku, czemu się czepiasz? Jak ktoś chce pisać o oobe, przecież może. Jak chce czytać oobe, też może. Jak nie chce czytać tego tematu, też nie musi.
To nie moja wina, że forum prawie umiera, i mało kto co już pisze. Albo może też prawie wszystko zostało już napisane. Nie tylko pogadać, ale i działać, jeśli się uda. Jeśli dojdziemy do władzy, to zainicjujemy porządne badania nad oobe ;) i udostępnimy wyniki publice, żeby wszyscy się o tym dowiedzieli :) A więc jest na temat ^^. Uważaj, bo znaleźliby się tu i tacy, którzy by mieli wąty, gdybyś pisał o ezoteryce tutaj, bo uważają, że oobe to tylko kreacja mózgu, taki oryginalny świadomy sen, który w całości dzieje się w głowie. |
|
|
|
29.09.2015 - 14:42
|
|
|
Na PO nie będę głosował i mam swoje powody. Nie mam zamiaru rozpisywać się w stylu, że PO morduje...bo niby kto konkretnie kogo zamordował? Niesiołowski kogoś? Kopacz kogoś zamordowała?
Zagłosuję tym razem na Petru bo gość jest młody i inteligentny. Wzbudza moje zaufanie. Korwin to dziwak. Czy ktoś mądry udaje, że pluje jak wymawia słowo "gej". Przecież to przejaw jakiegoś zidiocenia. Teksty typu, że Hitler nic nie wiedział o zagładzie żydów to kolejny przykład zidiocenia. Głosi jakieś chore tezy, aby tylko czasem zrobiło się o nim głośno. Co do dzieci to w Norwegii prawo wobec rodziców jest bardzo ostre. Nie wolno krzyczeć, ale to prawo głównie jest stosowane na imigrantach. Znajomym odebrano tak dziecko i od razu dali do zastępczej norweskiej rodziny. Mieli szczęście bo na jednym z widzeń "porwali" swoje dziecko i wrócili do kraju. Takie odbieranie dzieci jest tam powszechne, ale bezpośrednio norweskich rodzin to nie dotyczy aż tak bardzo. Przymyka się oczy. Wolisz żeby tak było? Wolisz też, żeby Twoje dzieci były indoktrynowane w szkole? Żeby przymusowo były zaszczepiane trującymi "szczepionkami"? Jakie szczepionki masz na myśli? Pamiętacie pewnie świńską grypę. Po szczepionkach wiele ludzi zaczęło chorować na narkolepsję. To była zmowa koncernów itd. Wtedy rząd PO, Kopacz sprzeciwili się temu i szczepionki nie zostały w Polsce użyte. Sporo ludzi wtedy jechało na Kopacz a okazało się to bardzo trafną decyzją. Gdyby Korwin zachowywał się normalniej to wzbudzał by większe zaufanie. Niestety zachowuje się zbyt często jak świr i lepiej, aby taki nie rządził bo nie wiadomo co u takiego w głowie siedzi a na starość jeszcze bardziej może mu się popierdolić:) |
|
|
|
29.09.2015 - 14:48
|
|
|
Efekt Jojo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ten temat jest w hyde parku, czemu się czepiasz? Jak ktoś chce pisać o oobe, przecież może. Jak chce czytać oobe, też może. Jak nie chce czytać tego tematu, też nie musi. To nie moja wina, że forum prawie umiera, i mało kto co już pisze. Albo może też prawie wszystko zostało już napisane. Nie tylko pogadać, ale i działać, jeśli się uda. Jeśli dojdziemy do władzy, to zainicjujemy porządne badania nad oobe ;) i udostępnimy wyniki publice, żeby wszyscy się o tym dowiedzieli :) A więc jest na temat ^^. Uważaj, bo znaleźliby się tu i tacy, którzy by mieli wąty, gdybyś pisał o ezoteryce tutaj, bo uważają, że oobe to tylko kreacja mózgu, taki oryginalny świadomy sen, który w całości dzieje się w głowie. były już nie jedne badania :( monroe robił porządne badania a tu moznaby się najwyżej do dołaczyć do ośrodków badających sny i podobne |
|
|
|
29.09.2015 - 14:56
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Moim zdaniem moglibyście przejść na PW bo to głównie Wy sie w tym temacie wypowiadacie a przynajmniej w większości. To że forum umiera nie znaczy że trzeba na siłe wciskać tematy ,,byle tylko jakieś były" np. o polityce. Poza tym Paweł raczej nie stworzycie żadnej partii która będzie wspierać OOBE bo to by nie przeszło, i byłoby to bardzo niepoważne. Polityka to polityka a OOBE to OOBE i nie mieszajmy tego.
Skoro tak bardzo chcecie podkręcić forum, to niech ktoś w koncu napiszę coś ciekawego o OOBE, zacznijmy jakieś dyskusje, a nie piszecie o wszystkim byle tylko nie o tym. |
|
|
|
29.09.2015 - 14:59
|
|
A Andrzej Lepper, generał Petelicki to co? Samobójstwo popełnili? xD ;/
Oto lista partii aktualna w roku 2011 (nie chce mi się szczegółów dopatrywać, ale obecnie ilość jest podobna): Chrześcijańska Demokracja III Rzeczypospolitej Polskiej (ChDRP) Demokratyczna Partia Lewicy (DPL) Komunistyczna Partia Polski (KPP) Konfederacja Polski Niepodległej (KPN) Kongres Nowej Prawicy (Nowa Prawica) Krajowa Partia Emerytów i Rencistów (KPEiR) Libertas Polska (Libertas) Liga Obrony Suwerenności (LOS) Liga Polskich Rodzin (LPR) Narodowe Odrodzenie Polski (NOP) Nasz Dom Polska – Samoobrona Andrzeja Leppera (NDP – Samoobrona Leppera) Obrona Narodu Polskiego (ONP) Organizacja Narodu Polskiego – Liga Polska (ONP-LP) Partia Demokratyczna – demokraci.pl (PD) Partia Kobiet (PK) Partia Regionów (Regiony, PR) Partia Zielonych (PZ) Polska Lewica (PL) Polska Partia Narodowa (PPN) Polska Partia Pracy – Sierpień 80 (PPP-Sierpień 80) Polska Partia Socjalistyczna (PPS) Polska Patriotyczna (Polska P.) Polska Racja Stanu (PRS) Polska Wspólnota Narodowa (PWN) Polski Ruch Monarchistyczny (PRM) Porozumienie Polskie (PP) Prawica Rzeczypospolitej (Prawica, PR) Przymierze dla Polski (PdP) Przymierze Narodu Polskiego (PNP) RACJA Polskiej Lewicy (RACJA PL) Ruch Ludowo-Narodowy (RLN) Ruch Odrodzenia Gospodarczego im. Edwarda Gierka (ROG) Ruch Palikota (Ruch PL) Samoobrona Patriotyczna (Samoobrona P.) Samoobrona Rzeczpospolitej Polskiej (Samoobrona RP) Stronnictwo Konserwatywno-Ludowe (SKL) Stronnictwo Narodowe (SN) Stronnictwo "Piast" (S "Piast") Stronnictwo Pracy (SP) Unia Lewicy (UL) Unia Polityki Realnej (UPR) Unia Polskich Ugrupowań Monarchistycznych (UPUM) Zieloni 2004 (Zieloni) Związek Słowiański (ZS) Chrześcijańska Inicjatywa Społeczna (ChIS) Elektorat Europa Wolnych Ojczyzn – Partia Polska (EWO-PP) Forum Ogólnospołeczne Rzeczypospolitej Polskiej (FORP) Forum Samorządowe (FS) Jedność Rzemieślniczo-Kupiecka (JRz-K) Lepsza Polska (LP) Partia Kierowców – Bezprawiu Stop (Partia Kierowców) Partia Postępu Antyklerykalna Polska (PPAP) Partia Rozwoju (PR) Partia Zielonych Rzeczypospolitej Polskiej (PZ RP) Polska Socjalistyczna Partia Robotnicza (PSPR) Polski Ruch Uwłaszczeniowy (PRU) Polskie Forum Osób Niepełnosprawnych i Specjalnej Troski (PFONiST) Polskie Porozumienie Przedsiębiorczości i Pracy (PPPiP) Porozumienie Pokoleń (PPok) Powszechna Partia Internetowa (PPI) Przymierze Ludowo-Narodowe (PLN) Stronnictwo Ludowe "Piast" (SL "Piast") Stronnictwo Narodowe im. Dmowskiego Romana (SND) Stronnictwo "Odrodzenie Rzeczypospolitej" (S "OR") Sztandar Matki Boskiej Licheńskiej Bolesnej Królowej Polski (SMBLBKP) Związek Weteranów Wojny (ZWW) Ale akurat w czasie, kiedy zaufanie do PO już upada i cierpliwość sięga zenitu, nagle pojawia się taki Petru z Nowoczesną, który ma program jak Korwin xD którego próbowano niedawno zwalczać. I nagle pośród tych wszystkich partii ten jest wypromowany na wiodącą partię, nie dziwne? To mi wygląda jak manipulacja Andrzeja Olechowskiego i Leszka Balcerowicza i pewnie jeszcze niejednego siedzącego za kurtyną i pociągającego sznurki :/ Korwin to dziwak. Czy ktoś mądry udaje, że pluje jak wymawia słowo "gej". Przecież to przejaw jakiegoś zidiocenia. Teksty typu, że Hitler nic nie wiedział o zagładzie żydów to kolejny przykład zidiocenia. Głosi jakieś chore tezy, aby tylko czasem zrobiło się o nim głośno. Zostało Ci już wyjaśnione w tej kwestii, bo nie zrozumiałeś kontekstu tego wszystkiego i powielasz przeinaczone przesłanie, jakie propaguje manipulancka TVN. Wystarczy przeczytać, co napisałem na ten temat wcześniej. Co do dzieci, sam widzisz, że to druga zła skrajność. I próbujesz to wybielać, że nie dotyczy aż tak bardzo, heh. A co do Korwina, to wyolbrzymiasz jego tezy i dopowiadasz swoje, żeby brzmiało jeszcze gorzej i okrutniej. Ale to się ma nijak do prezentowanych przez niego tez. Właśnie takie szczepionki, o jakich piszesz. Wtedy cofnięto szczepionki nie ze względu na ich truciznę, ale ponieważ Polski nie było stać na tyle szczepionek XD i zdecydowano olać kwestię. Spójrz ile na tej farsie zarobiono, to są kwoty kosmiczne! I ta forsa przepada gdzie? Idzie dla naszych oprawców ;/ Gdyby Korwin zachowywał się normalniej to wzbudzał by większe zaufanie. Niestety zachowuje się zbyt często jak świr i lepiej, aby taki nie rządził bo nie wiadomo co u takiego w głowie siedzi a na starość jeszcze bardziej może mu się popierdolić:) Korwin już jest stary, ma około 72 lata, a i tak trzyma formę lepszą niż niejeden nawet dużo młodszy. Korwin wzbudzałby większe zaufanie, gdyby go TVN nie przekręcała i nie manipulowała jego tezami i nie przedstawiała go jak świra, a ludzie by w to naiwnie tak nie wierzyli. |
|
|
|
29.09.2015 - 15:07
|
|
były już nie jedne badania :(
monroe robił porządne badania a tu moznaby się najwyżej do dołaczyć do ośrodków badających sny i podobne Ale Monroe robił je w Ameryce, nie w Polsce, a po drugie nie jest znany, ani nie ma autorytetu ośrodków naukowych. Moim zdaniem moglibyście przejść na PW bo to głównie Wy sie w tym temacie wypowiadacie a przynajmniej w większości. To że forum umiera nie znaczy że trzeba na siłe wciskać tematy ,,byle tylko jakieś były" np. o polityce. Poza tym Paweł raczej nie stworzycie żadnej partii która będzie wspierać OOBE bo to by nie przeszło, i byłoby to bardzo niepoważne. Polityka to polityka a OOBE to OOBE i nie mieszajmy tego. Moim zdaniem, jakbyśmy przeszli na PW, to ludzie straciliby szansę dowiedzenia się czegoś ciekawego i konkretnego o obecnej sytuacji w kraju i o jego politykach. No i wówczas nikt inny nie mógłby brać udziału w dyskusji. Nikt nie wcisnął tego tematu na siłę, sam się wyłonił z offtopu. Nikt nic innego nie pisał, a ten temat miał przewagę, więc siłą rzeczy jest na wierzchu. Jaki popyt, taka podaż. Jak chcecie, to piszcie, nikt Wam nie zabrania. Nie musicie do tego gasić i hejtować innych tematów. Nie zamierzam robić "oobe-partii", ale gdybym uzyskał władzę, postarałbym się, aby ta kwestia została wyjęta na światło dzienne, jak i wiele innych. Polityka, to POLI i TYKA, to jest mnogość spraw, nauk i dziedzin, dotyczy organizacji całego życia, które ma bardzo szerokie spektrum. Skoro tak bardzo chcecie podkręcić forum, to niech ktoś w koncu napiszę coś ciekawego o OOBE, zacznijmy jakieś dyskusje, a nie piszecie o wszystkim byle tylko nie o tym. Nie piszemy by podkręcić to forum, tylko piszemy na tematy, jakie nas interesują, a że forum się przy tym podkręca, to jedna z konsekwencji. Jak ktoś chce, niech pisze coś ciekawego o OoBE, chętnie zobaczę takie posty. Nie karz mnie jednak za to, że nikt takich rzeczy ostatnio nie pisze. Nikomu nie bronię, ani w tym nie przeszkadzam. Jak przestaniemy pisać, np. w tym temacie, to forum ucichnie i w niczym to nie pomoże pisać o OoBE. PS: Nie róbcie offtopu :P PPS: Co więcej, polityka to temat wbrew pozorom bardzo bliski OoBE, bo większość społeczeństwa zdaje się spać nieświadomie zamknięci w wykreowanym koszmarze. Jeszcze tylko niektórych ten koszmar omija, dlatego dziwią się o jakim koszmarze wgl mowa. A tutaj próbujemy obudzić ich świadomość i by przejęli kontrolę nad tym snem :) |
|
|
|
29.09.2015 - 15:27
|
|
|
są w polsce ośrodki, które badają obe i moznaby je doinwestować, a nie tworzyć nowy:/
|
|
|
|
29.09.2015 - 15:34
|
|
Jeśli są to rzetelne i wiarygodne ośrodki, to owszem. Ale łatwiej/skuteczniej to zrobić z pozycji władzy, niż przeciętnego Kowalskiego ^^.
|
|
|
|
29.09.2015 - 15:40
|
|
|
są jak każde wiarygodne:/
|
|
|
|
29.09.2015 - 15:45
|
|
No nie dla każdego. Akredytację wiarygodności we współczesnym świecie mają placówki naukowe. Możesz coś zbadać rzetelnie, a i tak mogą Cię wyśmiać. Ale zrobi to np Uniwersytet Warszawski, nawet nie do końca rzetelnie, a się temu z powagą przyjrzą. Dzisiaj rozpowszechniane są trujące szczepionki, bo wypuścili je akredytowani naukowcy, w sklepach masz niezdrowe jedzenie, bo zatwierdzone zostały przez akredytowane standardy europejskie, różne ISO itp. Oficyna ma moc w dzisiejszych czasach. Czemu? To inna kwestia, ale smutna, że ludzie dają się na to nabierać.
Kiedyś pewien człowiek przyszedł do urzędu, w którym pracował jeden z moich profesorów i deklarował, że wynalazł napęd antygrawitacyjny, a ci go wyśmiali, nawet bez zbadania sprawy. Kilkadziesiąt lat temu pewien Polak - Jacek Karpiński - zbudował w mieszczący się w walizce pierwszy w świecie komputer przenośny, na ok. 10 lat przed USA (gdzie jeśli traktować za prekursora firmę Apple, to de facto też było to Polak [amerykanin polskiego pochodzenia], Woźniak, który był kumplem Jobsa), gdzie ten polski komputer był wydajniejszy dużo bardziej od tego Apple'owskiego jeszcze przez wiele, wiele lat. Natomiast gdy ten polski wynalazca przyszedł wtedy do urzędu patentowego w Polsce, wyśmiano go, bo takich rzeczy nawet w Ameryce jeszcze nie mają xD Później próbował wykupić ten patent pewien oficer brytyjskiego wojska, ale polski konstruktor nie wyraził na to zgody, gdyż chciał, by wynalazek pozostał polski, pod polską nazwą i w Polsce produkowany. Niestety został niemalże zapomniany i pominięty :/ (IMG:http://img7.demotywatoryfb.pl//uploads/201002/1266659909_by_dani84_600.jpg) Dzisiaj żyje też pan Łągiewka, który wymyślił zderzak, który pochłania energię kinetyczną i przekierowuje ją na ruch okrężny wałka. Zasada ta nie mieści się w prawach Newtona, a jak sam pan Łągiewka twierdzi, nie przeczy ona zasadom Newtona, ale je rozszerza, bo są one niepełne. Pan Łągiewka ma tylko wykształcenie średnie i nie bierze się go na serio, mimo że paru profesorów go popiera, to jednak koncerny wypinają się na niego tyłkiem, bo nie mieliby kasy, gdyby nie było kraks samochodów. A zderzak działa fizycznie, można na yt zobaczyć filmik, jak syn pana Łągiewki jedzie rozpędzonym fiatem bez pasów prosto w zderzak i nim mu nie jest, tak jak samochodowi :D Ale ktoś z akredytowanej uczelni puści jakąś głupotę (niejednokrotnie sponsorowaną, lub wymuszoną od rządu), typu że Wielką Piramidę zbudowano za czasu Cheopsa, i że to jest jego grobowiec xD i cały świat w to wierzy. Wnioski są raczej oczywiste. Najlepiej by było, gyby taki Uniwersytet Warszawski, czy Uniwersytet Medyczny, przyjrzeli się OoBE rzetelnie, nieprawda? A potem usłyszałbyś o tym w wiadomościach TVP i w rozmowie na dzieńdobry w TVN :D |
|
|
|
29.09.2015 - 16:54
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Co do Łągiewki mieszka on przy/w górach Sowich, gdzie były niemieckie ośrodki badawcze Wunderwaffe. Rzekome "dzwony" i spodki latające były tam wynalezione i testowane tak samo wiele innych odkryć. Słyszałem, że tajemnice owych miejsc jeszcze są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Tak jak to było z tym pociągiem ze złotem co ostatnio wyszło na światło dzienne.
|
|
|
|
29.09.2015 - 16:54
|
|
|
nagle pojawia się taki Petru z Nowoczesną, który ma program jak Korwin xD
Tu doszukujesz się spisku, ale Kukiz miał jeszcze większe poparcie i też był nowy i nadal jest, ale poparcie mu spadło. Za nim też ktoś stoi? Korwin wzbudzałby większe zaufanie, gdyby go TVN nie przekręcała i nie manipulowała jego tezami i nie przedstawiała go jak świra, To raczej on sam pracuje na swoją reputację plując się w telewizji podczas rozmowy z dziennikarzami:) Spytałem żony co o nim sądzi. Powiedziała, że z tego co wie to program ma całkiem spoko, ale to tylko program. W jej oczach zostaje zdyskwalifikowany przez swój światopogląd. Kobiety do garów itp:) |
|
|
|
29.09.2015 - 18:22
|
|
Kukiz nie wygląda na kogoś na tyle ogarniętego i groźnego, oraz przebiegłego, a także łatwego do kontrolowania, że mógłby być czyjąś kukiełką i kontrolowany i promowany i żeby ogarniał całą resztę, w której nie mógłby być bezpośrednio prowadzony.
Kukiz jednak został wykorzystany nieświadomie. A poparcie mu spadło na tego właśnie skutek. Mógł coś zrobić, ale uczepił się samych JOWów, jakby na tym opierało się całe rządzenie państwem xD No i znów to samo, niezależnie ile by nie tłumaczyć, heh. Mówiłem już, że on nigdzie nie mówi, że kobiety do garów o.O -.-' a wręcz przeciwnie. Ale to tvn przekręca, a potem ludzie tak powtarzają, ehh. A widzisz, program spoko ;) A co teraz możesz się wypowiedzieć o dotychczas rządzących? Program do dupy, intencje złe, zachowania karygodne, zdradzieckie i kryminalne. Jaki ich prawdziwy światopogląd musi być, że tak czynią? Ludzie widzą tylko pozory, jak obietnice Tuska, a jego czynów już nie widzą x) :/ Albo to, co mówił kiedyś kiedyś, że naród polski jest podległy i beznadziejny, albo to co mówił dużo później, że kłamał z obietnicami wyborczymi, bo inaczej ludzie by go nie wybrali x) Ale co tam, ważne że Korwin zagania kobiety do garów, mimo że nie zagania xD |
|
|
|
29.09.2015 - 18:52
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
A propos nowoczesnaPO(filmik z czerwca)
Zielarz zarzucasz brak wyliczeń i takie tam, a sam nie chcesz nawet przejrzeć kanału, który polecałem. Tam masz masę wiedzy. Pewnie na większość Twoich pytań znajduje się tam odpowiedź. Wiem, że jest tego sporo, ale łatwo można znaleźć co chcesz przeglądając tytuły. Niestety chyba chcesz żeby Ci podać wszystko na tacy. |
|
|
|
29.09.2015 - 19:47
|
|
|
Przy dzieciach często brakuje czasu. Oczywiście można tak jak Korwin olać dzieci bo żona się nimi zajmie:) Ja mam inne podejście.
http://korwin-mikke.blog.onet.pl/2008/10/22/praca-kobiet/ A są i drobne koszty takie np. jak dostosowanie toalet. W firmie zatrudniającej mężczyzn toaleta wygląda jak w typowym warsztacie samochodowym i nikomu to nie przeszkadza. Jeśli w firmie pracuje kobieta trzeba urządzić druga toaletę i lepiej ją wyposażyć. Niby drobiazg a też koszt. Znacznie ważniejsze są koszty organizacyjne. Kobieta w pracy to często flirt między pracownikami. Pracownik mający dodatkowe informacje spod kołdry, jest nieuczciwym konkurentem pozostałych.Rozwijają się intrygi, plotki odrywające ludzi od roboty.Miejsce pracy staje się salonem towarzyskim a, jak wiadomo, w salonie traci się, a nie wypracowuje dochód narodowy. Do tego dochodzą słynne sprawy o molestowanie itd. co zaburza naturalne relacje między mężczyznami, a kobietami. Naturalna relacja bowiem polega na tym, że mężczyzna ma obowiązek społeczny podrywać kobiety, które mu się podobają dzięki czemu kobiety mają wybór. Czyli skoro kobiety są molestowane to nie powinny pracować:) Skoro trzeba dla nich zorganizować czystą toaletę to też nie powinny pracować i oczywiście sedno. Plotkują tylko kobiety:) Wg niego kobieta powinna siedzieć w domu. Prać, gotować itd. Przecież to widać po tym co głosi. Gość zatrzymał się w rozwoju:) |
|
|
|
29.09.2015 - 20:05
|
|
O jakim znów molestowaniu mowa, bo mi nic nie wiadomo?
Spróbuj zrozumieć puentę, jaką on chce przekazać, jeju :/ On preferuje model tradycyjny rodziny, gdzie matka zajmuje się dziećmi i domem, a ojciec zarabia na ten dom, aczkolwiek nikogo nie będzie karał, jeśli zechce inaczej. Co prawda taki model ma swoje argumenty za. Teraz jeszcze tego nie zawsze widzimy, ale jak dalej będzie wszystko szło w tym kierunku, co teraz idzie, to może się skończyć nieciekawie pod różnymi względami. I znów to powtarzasz, a ja znów odnoszę do poprzednich wypowiedzi. Bez sensu takie jałowe przepychanie się. Po co to powtarzasz, skoro to nieprawda? On chciałby, by kobieta leżała i pachniała, by była skarbem dla mężczyzny, co sam mówił, a nie była żadną niewolnicą, ani chłopaczarą, ani stroniącą od mężczyzn "Zosią Samosią". Ale jak dziewczyna tak chce, też im nie zabrania. Po prostu preferuje model społeczności, gdzie przynajmniej w większości taki model jest normalny. |
|
|
|
29.09.2015 - 20:13
|
|
|
To jak się odniesiesz do kosztów toalet dla kobiet? Ewidentnie ukazuje, że kobiety przynoszą straty itd.
Jakie on ma prawo narzucać jakiś model kobietom? Niech facetom narzuca modele skoro z niego taki model:) Zdecydowana większość kobiet chce pracować. Realizować się a ten by chciał same kury domowe widzieć. Mieć takiego męża jak on to kara jakaś:) Ale jak dziewczyna tak chce, też im nie zabrania. Ale wielkoduszny:) Do rany przyłóż:) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |