oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

10 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Płaska Ziemia Czy Kulowata ?
Rafael198

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Zdecydowałem się na utworzenie tego tematu, choć długo myślałem i tak większość ludzi tutaj uważa mnie za nawiedzonego, ale to o czym teraz napisze, to możliwe ze strzele sobie w dwa kolana mojej opinie na forum
Zawsze byłem fanem SF, uwielbiałem planety i filmy o podróżach kosmicznych, ale sny mówiły mi coś innego, że świat na którym żyjemy nie jest planetą a czymś sztucznie stworzonym, że tam w górze nad nami nie ma czegoś takiego jak kosmos, jest za to gruba kopuła, tzw Sfera
ignorowałem te sny kiedyś, ale teraz zapoznaje z nowymi faktami naukowymi, że możliwe jest ze byliśmy oszukiwani od setek lat, wmawiają nam satelity, jakie satelity? podobno jest ich tysiące, a kto to widział? prawdziwą nie jakieś wypasione komputerowe zdjęcia
ostatnio podczas snu, gdy miałem okazje zapytać, to zapytałem zewnętrznego bytu, jak to jest czy żyjemy wewnątrz czy na zewnątrz ziemi? - on tak na mnie patrzył, patrzył, czas się kończył bo sen dobiegał końca i odpowiedział mi "dobrze jeżeli to cie uspokoi to żyjecie wewnątrz ziemi" - a ja zapytałem, więc co jest poza kopułom? - a on odpowiedział -nie mogę ci odpowiadać na pytania bo oni słuchają, mój czas się już skończył, wtedy przyłożył mi palec do ust i włożył zimną, jakby błękitną pigółkę do moich ust i się obudziłem

inny był sen jeszcze, że wyrwałem sie z ciała i wyleciałem w góre poza kopułe, sfere ziemi, tam poza sferom były bardzo wysokie istoty i bardzo demoniczne, poza sferą widziałem planety, czułem wolność, te istoty natychmiast mnie pochwyciły wiąską energii i ściagneły z powrotem do wnętrza sfery, zawsze podświadomie czułem, że tam po za sferom jest nie wyobrażalne zło, architekci tej sfery

Społeczeństwo karmi nas kłamstwami, epoki kosmicznej, poza komputerowymi zdjęciami nic nam nie dają bo tam nic niema

Masoni wypuszczają teras filmy o takiej tematyce jak chodzby
truman show
Mroczne miasto
Sygnał z 2014r
nawet w filmie bogowie egiptu jest pokazana płaska ziemia, zarządzana przez Bogów
(IMG:http://m.aszdziennik.pl/7b6399806e232a4d8ce27dae14076534,641,0,0,0.jpg)

(IMG:https://i.ytimg.com/vi/QzWWukzmXD4/hqdefault.jpg)

(IMG:http://2.bp.blogspot.com/-BNSImmf7WsY/VC2z1qrGCDI/AAAAAAAABAw/y8orIb3Cuhw/s1600/07sum_frontlines11a_feature.jpg)

Płaska Ziemia w TV publicznej - nadchodzą zmiany

Płaska Ziemia - pory roku

LODOWIEC SZELFOWY ROSSA
(IMG:http://miejsca.krainy.w.interiowo.pl/lodowiec.jpg)

Auguste Piccard w 1931r jako pierwszy znalazł się w stratosferze
Cytat z czasopisma Popular Science z 1931roku o tym co zobaczył z wysokości :
(Ziemia )Wyglądała JAK PŁASKI DYSK Z WZNOSZĄCYMI SIĘ DO GÓRY KRAWĘDZIAMI

Go to the top of the page

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

Ostatni filmik, pomimo że jest to coś w rodzaju kabaretu, parodii NASA,przeróbki świetnie wykonanej to gdy go oglądałem to dawno się tak dobrze nie uśmiałem :)
jeden fajnie tam napisał komentarz, ze pewnie w NASA się tak z nas nabijają, przy każdej nowej odkrytej nowości :)

link bezpośredni

https://www.youtube.com/watch?v=I0WMI0F_rh8

poczytajcie sobie komentarze poniżej filmiku, co ludzie sądzą na temat płaskiej ziemi ;)

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Zdecydowałem się na utworzenie tego tematu, choć długo myślałem i tak większość ludzi tutaj uważa mnie za nawiedzonego, ale to o czym teraz napisze, to możliwe ze strzele sobie w dwa kolana mojej opinie na forum

Nawiedzony to jest Kaczyński, który dla doznań psychicznych jest gotów ekshumować swojego brata.

Ty masz swoje wkręty i tego się trzymaj i nie przejmuj opiniami na swój temat, które za bardzo wyolbrzymiasz.

Co do tematu to jest teoria płaskiej ziemi, pustej ziemi, ale to wszystko i tak bez większego znaczenia bo jak tą wiedzę wykorzystać?

Jeżeli ziemia jest plaska to gdzie się kończy i zaczyna? Nigdzie?

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 01.11.2016 - 11:56) *

Nawiedzony to jest Kaczyński, który dla doznań psychicznych jest gotów ekshumować swojego brata.

Ty masz swoje wkręty i tego się trzymaj i nie przejmuj opiniami na swój temat, które za bardzo wyolbrzymiasz.

Co do tematu to jest teoria płaskiej ziemi, pustej ziemi, ale to wszystko i tak bez większego znaczenia bo jak tą wiedzę wykorzystać?

Jeżeli ziemia jest plaska to gdzie się kończy i zaczyna? Nigdzie?

wow zielażu zaskoczyłeś mnie, wiedziałem że napiszesz w temacie, ale liczyłem raczej na krytykę a nie wsparcie, zatkało mnie po prostu, czy to na prawdę jesteś ty? mam jóż chyba dosyć piwa na dziś, zaczynam dostrzegać rzeczy mało prawdopodobne :)

kończy się, mapa ziemi jest na mapie onz, granice ziemi to góry lodu, do których żaden człowiek nie może sie zbliżyć, bo pilnuje tego wojsko ONZ, nic tam nie do leci, bo zostanie rozwalone, obejżyj obrazki które wstawiłem
nowe superprodukcje filmowe, coraz częściej ukazują elementy płaskiej ziemi
z jej nadzorcami nazywających się najpierw Bogami, potem aniołami a teras obcymi

obejrzyj prosze ten filmik, przewiń do połowy :)

jeszcze odpowiem ci na pytanie nawet jeżeli to prawda to po co nam ta wiedza?
a po co w szkołach uczyli nas astronomi? skoro nie mamy wpływu na astronomie, opisywali nam planety, a po co nam to wiedzieć, skoro ci co opisują te planety, nie mają statku by tam dolecieć, wymyślają niemożliwe odległości, aby jedno pokolenie nie zadawało pytań typu, kiedy pokażecie nam zdjęcia jowisza? - a no sonda tam poleci 8 lat, a w 6 roku, we wiadomościach napiszą, że asteroida, rozwaliła sondę, albo, że elektronika wysiadła, w tym czasie rozwój grafiki komputerowej osiąga fenomen i stwierdzają, doleciała sonda do jowisza, mamy zdjęcia :)
spójszcie na nowe filmy sf, jak daleko poszła grafika komputerowa i gra aktorska

a w necie chodzą plotki że kopernik był masonem- nie da sie tego sprawdzić, bo loże masońskie nie udostępniają danych o swych członkach, jest miedzy nimi pakt milczenia

jeżeli jest ziemia okrągła i są planety i satelity
to dlaczego nie mamy prawdziwych zdjęć? szukam i wszędzie widzę grafikę komputerową, a zdjęcia księżyca wyglądają jak by były robione aparatem z lat 60, gdzie zdjęcia marsa są full HD - jak to jest ? Ludzie inteligentni zadawajom pytania, NASA by rozwiało problem pytających gdyby obruciło teleskop habla w stronę ziemi, ale nie zrobią tego bo nie ma takiego teleskopu

+Quote Post
Krukos

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

ja chcem zobaczyć te zdjęcia płaskiej ziemni w HD xd

+Quote Post
Shagy

Dusza Towarzystwa

Pisałem już wiele tematów na forum o płaskiej ziemi, jednak wcześniej nie miałem z kim podyskutować bo odpowiadały mi osoby które podawały anty argumenty typu, w książce z geografii było napisane albo w szkole mieliśmy globus...
ale to pokazywało mi tylko jak można łatwo słabymi umysłami kontrolować...

od kilku lat obserwuje otaczający świat i widzę jak mass media wciskają ludziom do głowy że ziemia jest kulą filmy, seriale, nasa itd..

nasa robi gówniane filmiki w których pokazuje że latają w kosmos, ale jednocześnie zostawiają luki, błędy, które jednoznacznie pokazują że nie latają, nie wiem czemu ? albo myślą że ludzie są tak głupi że i tak takie błędy nie wychwycą, nie wiem....

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 01.11.2016 - 10:43) *
Zawsze byłem fanem SF, uwielbiałem planety i filmy o podróżach kosmicznych, ale sny mówiły mi coś innego, że świat na którym żyjemy nie jest planetą a czymś sztucznie stworzonym, że tam w górze nad nami nie ma czegoś takiego jak kosmos, jest za to gruba kopuła, tzw Sfera
ignorowałem te sny kiedyś, ale teraz zapoznaje z nowymi faktami naukowymi, że możliwe jest ze byliśmy oszukiwani od setek lat, wmawiają nam satelity, jakie satelity? podobno jest ich tysiące, a kto to widział? prawdziwą nie jakieś wypasione komputerowe zdjęcia
ostatnio podczas snu, gdy miałem okazje zapytać, to zapytałem zewnętrznego bytu, jak to jest czy żyjemy wewnątrz czy na zewnątrz ziemi? - on tak na mnie patrzył, patrzył, czas się kończył bo sen dobiegał końca i odpowiedział mi "dobrze jeżeli to cie uspokoi to żyjecie wewnątrz ziemi" - a ja zapytałem, więc co jest poza kopułom? - a on odpowiedział -nie mogę ci odpowiadać na pytania bo oni słuchają, mój czas się już skończył, wtedy przyłożył mi palec do ust i włożył zimną, jakby błękitną pigółkę do moich ust i się obudziłem

inny był sen jeszcze, że wyrwałem sie z ciała i wyleciałem w góre poza kopułe, sfere ziemi, tam poza sferom były bardzo wysokie istoty i bardzo demoniczne, poza sferą widziałem planety, czułem wolność, te istoty natychmiast mnie pochwyciły wiąską energii i ściagneły z powrotem do wnętrza sfery, zawsze podświadomie czułem, że tam po za sferom jest nie wyobrażalne zło, architekci tej sfery

Społeczeństwo karmi nas kłamstwami, epoki kosmicznej, poza komputerowymi zdjęciami nic nam nie dają bo tam nic niema

Masoni wypuszczają teras filmy o takiej tematyce jak chodzby
truman show
Mroczne miasto
Sygnał z 2014r
nawet w filmie bogowie egiptu jest pokazana płaska ziemia, zarządzana przez Bogów

wow zielażu zaskoczyłeś mnie, wiedziałem że napiszesz w temacie, ale liczyłem raczej na krytykę a nie wsparcie, zatkało mnie po prostu, czy to na prawdę jesteś ty? mam jóż chyba dosyć piwa na dziś, zaczynam dostrzegać rzeczy mało prawdopodobne :)

kończy się, mapa ziemi jest na mapie onz, granice ziemi to góry lodu, do których żaden człowiek nie może sie zbliżyć, bo pilnuje tego wojsko ONZ, nic tam nie do leci, bo zostanie rozwalone, obejżyj obrazki które wstawiłem
nowe superprodukcje filmowe, coraz częściej ukazują elementy płaskiej ziemi
z jej nadzorcami nazywających się najpierw Bogami, potem aniołami a teras obcymi

obejrzyj prosze ten filmik, przewiń do połowy :)

jeszcze odpowiem ci na pytanie nawet jeżeli to prawda to po co nam ta wiedza?
a po co w szkołach uczyli nas astronomi? skoro nie mamy wpływu na astronomie, opisywali nam planety, a po co nam to wiedzieć, skoro ci co opisują te planety, nie mają statku by tam dolecieć, wymyślają niemożliwe odległości, aby jedno pokolenie nie zadawało pytań typu, kiedy pokażecie nam zdjęcia jowisza? - a no sonda tam poleci 8 lat, a w 6 roku, we wiadomościach napiszą, że asteroida, rozwaliła sondę, albo, że elektronika wysiadła, w tym czasie rozwój grafiki komputerowej osiąga fenomen i stwierdzają, doleciała sonda do jowisza, mamy zdjęcia :)
spójszcie na nowe filmy sf, jak daleko poszła grafika komputerowa i gra aktorska

a w necie chodzą plotki że kopernik był masonem- nie da sie tego sprawdzić, bo loże masońskie nie udostępniają danych o swych członkach, jest miedzy nimi pakt milczenia

to dlaczego nie mamy prawdziwych zdjęć? szukam i wszędzie widzę grafikę komputerową, a zdjęcia księżyca wyglądają jak by były robione aparatem z lat 60, gdzie zdjęcia marsa są full HD - jak to jest ? Ludzie inteligentni zadawajom pytania, NASA by rozwiało problem pytających gdyby obruciło teleskop habla w stronę ziemi, ale nie zrobią tego bo nie ma takiego teleskopu

Zwolennicy teorii płaskiej ziemi nie potrafią odpowiedzieć na wiele banalnych pytań:
- Dlaczego są pory roku?
- Dlaczego z Australii nie widać nieba północnego
- Jeśli grawitacja i księżyc nie istnieje to skąd się biorą pływy morskie?
- Jak wytłumaczyć dzień i noc polarną?
- Jeśli słońce ma 30 mil średnicy i znajduje się 4000 mil od Ziemi to dlaczego podczas wchodu i zachodu nie staje się mniejsze?

Jeżeli ktoś nie potrafi odpowiedzieć czy nawet znaleźć odpowiedzi na te pytania tzn. że przyjął teorie płaskiej ziemi bez namysłu, na wiarę.

CYTAT
to dlaczego nie mamy prawdziwych zdjęć? szukam i wszędzie widzę grafikę komputerową, a zdjęcia księżyca wyglądają jak by były robione aparatem z lat 60, gdzie zdjęcia marsa są full HD - jak to jest?

https://www.google.com/moon/
https://www.google.com/mars/

A satelity można nawet gołym okiem obserwować.

http://www.celestia.pl/Heavens-Above
http://www.n2yo.com/

CYTAT
Ludzie inteligentni zadawajom pytania, NASA by rozwiało problem pytających gdyby obruciło teleskop habla w stronę ziemi, ale nie zrobią tego bo nie ma takiego teleskopu

Ludzie inteligentni zadają logiczne pytania. Gdybyś wycelował hubble'a w Ziemie i zrobił zdjęcie to zobaczył byś tylko rozmazaną plamę, to tak jakbyś chciał zrobić zdjęcie swojego palca z odległości 1mm. Hubble został tak zaprojektowany żeby badać obiekty które są oddalone o setki tysięcy milionów lat świetlnych od Ziemi.

Nasa to nasa tamto, tylko szkoda że oprócz nasa jest ponad 50 innych agencji, i setki tysięcy astronomów amatorów, i jakoś nikt niczego nie zauważył.

Większość niedorzecznych teorii takich jak teoria płaskiej ziemi zostały stworzone przez masonerię, w celu siania dezinformacji w środowiskach alternatywnych - counter information
Tak samo ruch new age promujący sztuczną równość i poprawność został stworzony przez CIA

"Niemal wszystkie środowiska opozycyjne są zainfekowani judeomasońskimi agentami promującymi absurdalne idee, jak "płaska Ziemia", negujących wszystko co się da. Celem jest sprowadzenie do absurdu działań opozycji, skojarzenie inteligentnych obserwatorów rzeczywistości z obłąkańcami. Idea "niepoprawności politycznej" czy też "teorii konspiracji" już nie działa, wprowadzane są więc nowe metody, nad którymi przez lata pracowali specjaliści z Tavistosk Institute czy też innych juedomasońskich instytucji o charakterze ludobójczym.

Na YouTube pojawia się coraz więcej filmików sponsorowanych przez judeosatanistyczną mafię Rotszyldów mających na celu przekonanie opinii publicznej, że Ziemia jest płaska.

Okazuje się, że brednie nt. tzw "Płaskiej Ziemi" są sowicie sponsorowane z Londynu przez masonerię Illuminati. Każdy z promujących "płaską ziemię" musi się rozliczyć ze swojej skuteczności i zależnie od tego ile mu się udało wcisnąć komentarzy i ewentualnie zwabić kolejne ofiary, dostaje odpowiednią sumę. Jak pisze Henry Makov, znakomity badacz judeomasonerii, a szczególnie ich elit czyli tzw. Illuminati w artykule "Operacja psychologiczna Płaska Ziemia jest konspiracją stanowiącą rzeczywiste zagrożenie", operacja ta ma na celu zdekoncentrowanie, podzielenie i zdyskredytowanie grup tych osób, które rozumieją, że społeczeństwo zostało zniewolone przez masonerię żydowskiego pochodzenia. Operacja ta ma na celu stworzenie dysonansu poznawczego, który w rezultacie stworzy sytuację, że wątpliwe staną się wszelkie założenia, szczególnie te, które są prawdziwe. Jest to wiec poważne zagrożenie dla prawdy obiektywnej.

"Teoria" nie odnosi się do faktów, nie wyjaśnia np. działania satelitów i GPS twierdząc, że jest to wynik działania sieci nadajników na Ziemi. Zakłada też absurdalne przejście Słońca przez "przestrzeń zerową" by mogło się pojawić nagle po drugiej stronie, by Ziemia nie pogrążyła się w długiej ciemności. Jak w każdej operacji psychologicznej dochodzi tu do manipulacji faktami i założeniami. Np. z jednej strony grawitacja jest fikcją, a z drugiej istnieje, ale tylko po to by zakrzywiać promienie Słońca – a to po oto by wytłumaczyć dlaczego nie możemy obserwować krańca płaskiego dysku Ziemi. Aby ułatwić sobie przebicie, płaskoziemcy traktują swoją "teorię" jak religię, a więc są w niej "niepodważalne" dogmaty, są też i odłamy. Jej pochodną jest m.in. tzw. niebocentryzm promowany usilnie w Polsce przez niejakiego Szczytyńskiego. Nie wiem co motywuje tego człowieka, ale jest szczególnie agresywny w promowaniu swoich bzdur. Co ciekawe, dają się na to nabierać ludzie związani z opozycją wobec żydowskiej dominacji oraz przeciwnicy bezprawia. Tam bowiem Szczytyński i jego ludzie najchętniej wszczepiają swoje "teorie".

Jeden z głównych międzynarodowych promotorów idei "Płaskiej Ziemi", założyciel International Flat Earth Research Society (IFERS), Eric Dubay, zakłada, że cała opozycja wobec władzy, poza jego ruchem oczywiście, jest kontrolowana. Jednocześnie promuje Adolfa Hitlera jako człowieka pokojowego, którego zniszczyły fałszywymi informacjami syjonistyczne media.

Operacja o nazwie "Płaska Ziemia", jak i jej pochodne, są sowicie finansowane przez judeomasońskie służby. Stąd taki wysyp jej sympatyków filmików na YouTube i komentarzy na wszelkich blogach, także i na tym. Należy sobie zdać sprawę, że ci ludzie działają wbrew interesowi społeczeństwa, a nawet można założyć, że współuczestniczą w ludobójstwie, bowiem judeomasoneria jak wiadomo, ma na celu depopulację globu wszelkimi metodami. Bez unieszkodliwienia opozycji będzie to dla niej niemożliwe. "Płaska Ziemia" ma właśnie na celu unieszkodliwienie opozycji, stąd szczególny atak jej agentów w alternatywnych mediach i grupach oporu."

http://henrymakow.com/2016/02/Flat-Earth-Psyop.html
https://www.monitor-polski.pl/plaska-ziemia...ych-ludobojcow/
https://www.monitor-polski.pl/masonska-scie...-to-dac-nabrac/

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Shagy @ 01.11.2016 - 20:34) *
od kilku lat obserwuje otaczający świat i widzę jak mass media wciskają ludziom do głowy że ziemia jest kulą filmy, seriale, nasa itd..

nasa robi gówniane filmiki w których pokazuje że latają w kosmos, ale jednocześnie zostawiają luki, błędy, które jednoznacznie pokazują że nie latają, nie wiem czemu ? albo myślą że ludzie są tak głupi że i tak takie błędy nie wychwycą, nie wiem....

Wiadomo świat jest manipulowany i wciska się nam kit, ale branie każdej alternatywnej teorii za fakt to nic innego jak zwykła głupota.

A może ty odpowiesz mi na te pytania? :P
- Dlaczego są pory roku?
- Jeśli słońce ma 30 mil średnicy i znajduje się 4000 mil od Ziemi to dlaczego podczas wchodu i zachodu nie staje się mniejsze?

+Quote Post
Freddy K

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 01.11.2016 - 21:43) *
...i tak większość ludzi tutaj uważa mnie za nawiedzonego

A czyja to wina?

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Shagy @ 01.11.2016 - 19:34) *
Pisałem już wiele tematów na forum o płaskiej ziemi, jednak wcześniej nie miałem z kim podyskutować bo odpowiadały mi osoby które podawały anty argumenty typu, w książce z geografii było napisane albo w szkole mieliśmy globus...
ale to pokazywało mi tylko jak można łatwo słabymi umysłami kontrolować...

a więc już masz z kim porozmawiać :) zacząłem prowadzić własne badania i w końcu wszystko skleja mi się w całość jak jedna wielka układanka
jeżeli wezmiemy ziemie jako planete pośród milonów planet wtedy człowiek staje się niczym, elementem ewolucji, jak każdy zwierzak
ale jeżeli wezmiemy pod uwage, że ten świat to twór sztucznie stworzony, otoczony kopułom, gdzie ludzie są uwięzieni w ciałach, wtedy obe ma sens, medytacja ma sens, materializm staje się martwy, wyścig szczurów zaczyna być martwy, bo każdy szuka ucieczki z tej klatki, z mocy tych istot

kto rządzi światem? pieniądze, figuranci podstawieni przez istoty które panują nad tą farmą

powstał teraz ciekawy film, bardzo ciekawy o tych istotach,
Skórozmienni(2013)

http://www.filmweb.pl/film/Skórozmienni-2013-696670

jest w nim pokazana przewaga technologiczna i umysłowa nad ludzmi, więc na pytanie, dlaczego władze krajów podpisały pakt współpracy z tymi istotami? ze strachu i bezsilności wobec ich przewagi

+Quote Post
Shagy

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 01.11.2016 - 21:13) *
Wiadomo świat jest manipulowany i wciska się nam kit, ale branie każdej alternatywnej teorii za fakt to nic innego jak zwykła głupota.

- Dlaczego są pory roku?

ok odpowiadam na pytania: żeby głupi miał zagadkę: D:D:D:D:D

nic nie poradzę że czuję się jak bohater filmu Truman Show :D
coś mi nie gra i nie akceptuję "oficjalnych" teorii.

Ok patrz podważ moje odpowiedzi:
-pory roku: bo to sztuczny system, jak w akwarium,
-Australia bo niebo to hologram
-grawitacja istnieje bo jesteśmy na płaskiej ziemi, pływy morskie są sztuczne kontrolowane
-dzień polarna, niebo to hologram

https://www.google.pl/search?q=K%C4%85ty+pa...SIyvPuKygAuM%3A

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 01.11.2016 - 20:13) *

- Dlaczego są pory roku?

odpowiedzi są podane w dwóch pierwszych filmikach, gdybyś je obejrzał, nie pytałbyś ;)

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 01.11.2016 - 21:51) *
odpowiedzi są podane w dwóch pierwszych filmikach, gdybyś je obejrzał, nie pytałbyś ;)

To może podaj mi te odpowiedzi, czy proszę o zbyt wiele? :P

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Freddy K @ 01.11.2016 - 20:27) *
A czyja to wina?

heh dobre :) nie bendę zaprzeczał że odbiegam od normy i że gadam jak nawiedzony :)
ale powiem wam że jak obserwuje społeczeństwo, to nie chce do nie go należeć
społeczeństwo jakie panuje teras to jest chaos, trudno znaleść człowieka który jeszcze ceni bardziej własne zasady i honor od pieniędzy

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 01.11.2016 - 20:54) *
To może podaj mi te odpowiedzi, czy to zbyt wiele? :P

podam ci je i wszystkim innym, ale prosze daj mi czas do jutra, poszerze temat, o dodatkowe informacje, bardzo dobrze że pytasz, o to chodzi w tym temacie, aby więcej pytań tego typu :)
bendą dokładne opisy i linki, bo mam te sensowne odpowiedzi w głowie, tylko potrzebuje czasu aby na spokojnie to przelać na komputer, jutro wieczorem, jak wróce z pracy zajmę sie tematem, bo teras jusz zchodze z kompa ;)

+Quote Post
Deimond

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja dalej nie rozumiem sensu takich tematów. Ciągle te same odgrzewane kotlety od kilku lat.
Ja mam tylko pytanie - załóżmy że ziemia jest płaska tak jak to widzisz. I co w związku z tym?
Co zamierzasz z tą wiedza robić? Jaki masz cel w zakładaniu kolejnego wątku o płaskiej ziemi? Chcesz nas przekonać i co dalej?
Tak , wielu tu zna tą teorię i uznaje ją za bzdurę.

Chcesz zaspokoić swoją ciekawość i dostać potwierdzenie? Raczej nie dostaniesz. Moja rada jest taka - idź sobie na kraniec tej płaszczyzny, spójrz w dół, potwierdź swoją teorię i uspokój swoją duszę i umysł pewnością że tak jest. No masz jeszcze opcję że nie znajdziesz tego krańca ziemi.... a wtedy będziesz tłumaczył że pewnie Cie uśpiono i transportowano do punktu wyjścia :P

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

ten świat jest ogromny i powiem wam że nie zamierzam bronić teorii płaskiej ziemi bo to nie ma znaczenia, ale bendę bronił teorii że tam gdzie widzimy gwiazdy, nie ma gwiazd, jest kopuła, sfera i nic nie wyleci z tej planety, nie ma gwiazd
możemy sie wymieniać argumentami, za i przeciw np.
gdyby ziemia była obrotową kulą, to cała woda skupiała by się wokół równika
loty samolotów? latają wg mapy płaskiej ziemi, a nie wg teorii kuli
po co są te satelity, skoro cała technologia oparta jest na masztach radiowych, dlatego nie wszędzie jest zasięk, najlepiej było to widoczne 10 lat temu, zasiek był tam gdzie był nadajnik
z każdej strony pociskają nam kid do głowy

ludzie którzy stworzyli te filmiki to ludzie którzy prubują odkryć prawdę, wiedzą ze są oklamywani, poświęcają czas i sami badają, nie ma ją gotowych informacji, sami szukają bo taki jest prawdziwy człowiek, prawdziwy człowiek szuka
a ci co gapią sie w tv i przyjmują wszystko jak leci, bendą zabijać w obronie tego czym system ich karmi, tacy ludzie nie zadawają pytań, jusz przestali się rozwijać, ich ewolucja staneła w miejscu
a człowiek który szuka, chodzby się mylił, to pozostaje w ruchu, bo on się rozwija
wielcy wynalazcy byli wyśmiewani przez innych, ale byli uparci i po 20 latach błędów im sie udało,
teoria płaskiej ziemi jest młoda, ludzie ci dopiero zaczynają badać wszystkie zjawiska, to są młodzi naukowcy, oni zasługują na czas,
ludzie zaczynają sie budzić i pytają o to co widzą, władzy sie to bardzo nie podoba, bo kończą jej sie wymówki na stare przyjęte kłamstwa

+Quote Post
Deimond

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 01.11.2016 - 22:29) *
ten świat jest ogromny i powiem wam że nie zamierzam bronić teorii płaskiej ziemi bo to nie ma znaczenia, ale bendę bronił teorii że tam gdzie widzimy gwiazdy, nie ma gwiazd, jest kopuła, sfera i nic nie wyleci z tej planety, nie ma gwiazd
możemy sie wymieniać argumentami, za i przeciw np.
gdyby ziemia była obrotową kulą, to cała woda skupiała by się wokół równika
loty samolotów? latają wg mapy płaskiej ziemi, a nie wg teorii kuli
po co są te satelity, skoro cała technologia oparta jest na masztach radiowych, dlatego nie wszędzie jest zasięk, najlepiej było to widoczne 10 lat temu, zasiek był tam gdzie był nadajnik
z każdej strony pociskają nam kid do głowy

ludzie którzy stworzyli te filmiki to ludzie którzy prubują odkryć prawdę, wiedzą ze są oklamywani, poświęcają czas i sami badają, nie ma ją gotowych informacji, sami szukają bo taki jest prawdziwy człowiek, prawdziwy człowiek szuka
a ci co gapią sie w tv i przyjmują wszystko jak leci, bendą zabijać w obronie tego czym system ich karmi, tacy ludzie nie zadawają pytań, jusz przestali się rozwijać, ich ewolucja staneła w miejscu
a człowiek który szuka, chodzby się mylił, to pozostaje w ruchu, bo on się rozwija
wielcy wynalazcy byli wyśmiewani przez innych, ale byli uparci i po 20 latach błędów im sie udało,
teoria płaskiej ziemi jest młoda, ludzie ci dopiero zaczynają badać wszystkie zjawiska, to są młodzi naukowcy, oni zasługują na czas,
ludzie zaczynają sie budzić i pytają o to co widzą, władzy sie to bardzo nie podoba, bo kończą jej sie wymówki na stare przyjęte kłamstwa
tak na szybko podam linki

http://joemonster.org/art/35757

http://aszdziennik.pl/117529,7-dowodow-na-...o-kopalnia-beki

Przecież te linki co podałeś to wyśmiewają tę teorię.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Deimond @ 01.11.2016 - 21:24) *
Ja dalej nie rozumiem sensu takich tematów. Ciągle te same odgrzewane kotlety od kilku lat.
Ja mam tylko pytanie - załóżmy że ziemia jest płaska tak jak to widzisz. I co w związku z tym?
Co zamierzasz z tą wiedza robić? Jaki masz cel w zakładaniu kolejnego wątku o płaskiej ziemi? Chcesz nas przekonać i co dalej?
Tak , wielu tu zna tą teorię i uznaje ją za bzdurę.

Chcesz zaspokoić swoją ciekawość i dostać potwierdzenie? Raczej nie dostaniesz. Moja rada jest taka - idź sobie na kraniec tej płaszczyzny, spójrz w dół, potwierdź swoją teorię i uspokój swoją duszę i umysł pewnością że tak jest. No masz jeszcze opcję że nie znajdziesz tego krańca ziemi.... a wtedy będziesz tłumaczył że pewnie Cie uśpiono i transportowano do punktu wyjścia :P

hmm krańce ziemi to góry lodu, nawet samoloty tam nie dolatują, bo skręcają
co mi daje ta wiedza? pewność, że będzie mi łatwiej umrzeć, wiedząc że uwalniam się z farmy istot które traktują ludzi jak baterie,
budda jak był młody i widział jak są nawożone pola, a rolnicy się ciesz, to płakał, bo czuł cierpienie owadów które są topione

gdzie nie popatrzysz, wszędzie jest cierpienie, to jedna wielka fabryka cierpienia
model płaskiej ziemi zakłada Matrixa, klatke, farme
model planety zakłada coś normalnego, że człowiek i zwierzęta są przypadkiem i wygra najsilniejszy, powstaje więc karma, brak altruizmu i współodczuwania tworzy karmę, system karmiczny, nieustanny system inkarnacyjny

ci co postzregają świat jako płaską klatke mają szanse się wyzwolić z karmy, z inkarnacji
ci co postrzegają świat jak planete, bendą budować sobie karme, bo życie na planecie wymaga wyścigu o przetrwanie i dobra materialne

koncepcja ziemi klatki, zmienia całą świadomość i pojęcia duchowe, przestajemy się czuc jak element przypadku, ale jak więzień pilnowany przez złe siły demony

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Shagy @ 01.11.2016 - 21:51) *
ok odpowiadam na pytania: żeby głupi miał zagadkę: D:D:D:D:D

nic nie poradzę że czuję się jak bohater filmu Truman Show :D
coś mi nie gra i nie akceptuję "oficjalnych" teorii.

Ok patrz podważ moje odpowiedzi:
-pory roku: bo to sztuczny system, jak w akwarium,
-Australia bo niebo to hologram
-grawitacja istnieje bo jesteśmy na płaskiej ziemi, pływy morskie są sztuczne kontrolowane
-dzień polarna, niebo to hologram

https://www.google.pl/search?q=K%C4%85ty+pa...SIyvPuKygAuM%3A

Nie udzieliłeś odpowiedzi na żadne, twoim argumentą brak logiki...

Równie dobrze ja mogę napisać że księzyc jest z sera ale człowiek nie potrafi odróżnić sera od księzyca, albo że pod każdym mostem mieszka niewidzialny troll. Jak to obalisz. Troche logiki...

Twoje "odpowiedzi" rodzą nowe pytania:
- jak działa ten system, co wskazuje na to że pory roku są sztucznie wywoływane?
- wg teorii płaskiej ziemi grawitacja nie istnieje, i jak kontroluje się pływy?
- na jakiej zasadzie działa ten hologram?

Proszę o jakieś konkrety, a nie gadki typu "ja nie wiem jak to działa, nie mam żadnych dowodów, ale wiem że ziemia jest płaska"

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Deimond @ 01.11.2016 - 21:33) *
Przecież te linki co podałeś to wyśmiewają tę teorię.

przepraszam, widzisz, zmęczony jestem nic na siłe, musze mieć czas aby wrócić do tematu, na dzisiaj dziękuje wam za aktywny udział w temacie

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 01.11.2016 - 22:43) *
hmm krańce ziemi to góry lodu, nawet samoloty tam nie dolatują, bo skręcają
co mi daje ta wiedza? pewność, że będzie mi łatwiej umrzeć, wiedząc że uwalniam się z farmy istot które traktują ludzi jak baterie,
budda jak był młody i widział jak są nawożone pola, a rolnicy się ciesz, to płakał, bo czuł cierpienie owadów które są topione

gdzie nie popatrzysz, wszędzie jest cierpienie, to jedna wielka fabryka cierpienia
model płaskiej ziemi zakłada Matrixa, klatke, farme
model planety zakłada coś normalnego, że człowiek i zwierzęta są przypadkiem i wygra najsilniejszy, powstaje więc karma, brak altruizmu i współodczuwania tworzy karmę, system karmiczny, nieustanny system inkarnacyjny

ci co postzregają świat jako płaską klatke mają szanse się wyzwolić z karmy, z inkarnacji
ci co postrzegają świat jak planete, bendą budować sobie karme, bo życie na planecie wymaga wyścigu o przetrwanie i dobra materialne

koncepcja ziemi klatki, zmienia całą świadomość i pojęcia duchowe, przestajemy się czuc jak element przypadku, ale jak więzień pilnowany przez złe siły demony

Niby kiedy, kto i gdzie ustalił że model płaskiej ziemi to farma, a ziemia geoida to coś normalnego? I czym jest norma. A jak już wspominasz o Buddzie, to może powiesz mi dlaczego żadna z filozofi wschodu nie wspomina o czymś takim jak płaska ziemia?

Przecież to jest tak naciągane że szkoda gadać, karma nie ma najmniejszego związku z kształtem ziemi.
A jeśli jest tak jak mówisz to dlaczego średniowiecze było jedną z najmroczniejszych epok, przeca w średniowieczu ludzie wierzyli w płaską ziemię.
I wgl czym wg cb jest karma?

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 01.11.2016 - 21:44) *

Równie dobrze ja mogę napisać że księzyc jest z sera ale człowiek nie potrafi odróżnić sera od księzyca, albo że pod każdym mostem mieszka niewidzialny troll. Jak to obalisz. Troche logiki...

- jak działa ten system, co wskazuje na to że pory roku są sztucznie wywoływane?

Proszę o jakieś konkrety, a nie gadki typu "ja nie wiem jak to działa, nie mam żadnych dowodów, ale wiem że ziemia jest płaska"

1. podałem filmik pory roku, spujsz jest w głównym temacie, zima jest gdy słońce oddala się na krańce ziemi, gdy zbliża się do centrum jest lato, najlepiej sobie pooglądaj, albo prosze, podaje ci ten filmik tutaj, obejżyj go dokładnie ;)

2. ruchy wody są wciąż badane, ale wstępnie wiadomo że występują prądy morskie ciepłych i chłodniejszych wód
księżyc też ma znaczenie, po coś jednak jest, prawda?
o wiele trudniej wyjaśnić jest ruchy wody na okrągłej kuli, bo sie ziemia obraca, weś mokrą piłke i zakręć nią, cała woda zejdzie na równik i powstanie pierścień saturna
a grawiatacja? a kto powiedział że jest stan niewaszkości? Nasa?
nie wiadomo czy to jest hologram wiemy, ze wszystkie gwiazdy obracają się wokuł gwiazdy polarnej, którajest na szczycie firnamentu sfery, a gwiazdy są zawsze w miejscu, o każdej porze roku, są takie same, na podstawie gwiazd utworzono horoskopy, konstelacje, znaki zodiaku

jeszcze jeden argument, gwiazdy są zawsze takie same, nawigacją starożytnych okrętów były gwiazdy, gdyby ziemia się obracała, starożytni nigdzie by nie dopłyneli, pogubili by sie na morzu, kiedyś nie było kompasów, były gwiazdy, gdy było zachmurzenie czekano na widok gwiazd

+Quote Post
Shagy

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 01.11.2016 - 22:44) *

ale ja nie chce z Tobą dyskutować, bo jesteś za bardzo przywiązany, związany do tego co znasz.
Np. jak by Jezus zszedł na ziemię i powiedział że Ziemia jest płaska to być nie przyjął tego do wiadomości bo to zburzyło by wszystko w co wierzysz. Nie chce Cię przekonywać, zmieniać itd ale Ty chcesz żebym powiedział że ziemia jest kulą - wówczas będziesz mógł spokojnie spać.

Nikt tutaj nie powiedział - ziemia jest płaska i tak ma być ! każdy mówi może ziemia jest płaska, może kulą, może wklęsła, itd szukamy odpowiedzi. A Ty mówisz Ziemia jest kulą tak ma być bo są pory roku.
Ok niektórzy mają tak wgrane do mózgu programy ziemia - kula, darwin, kosmos, itd że nie potrafią zadawać pytań.

Kolega opowiadał mi że robili pomiary geodezyjne i księżyc na pewno nie jest tak daleko jak podaje Nasa, jest znacznie bliżej. I takie coś daje mi tylko jedno - dlaczego nas okłamują .....

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 01.11.2016 - 22:00) *
Niby kiedy, kto i gdzie ustalił że model płaskiej ziemi to farma, a ziemia geoida to coś normalnego? I czym jest norma. A jak już wspominasz o Buddzie, to może powiesz mi dlaczego żadna z filozofi wschodu nie wspomina o czymś takim jak płaska ziemia?

Przecież to jest tak naciągane że szkoda gadać, karma nie ma najmniejszego związku z kształtem ziemi.
A jeśli jest tak jak mówisz to dlaczego średniowiecze było jedną z najmroczniejszych epok, przeca w średniowieczu ludzie wierzyli w płaską ziemię.
I wgl czym wg cb jest karma?

heh bo filozofia wschodu nie muwi o kształcie ziemi, a gdzie jest napisane w tej filozofi że jest okrągła?
bo biblia podaje model płaskiej ziemi, islam także
wschód po prostu nie poruszał tego tematu, nie widzieli w tym potrzeby, ufali swoim Bogom

heh zle mnie zrozumiałeś, karma nie ma związku z kształtem, ale światopogląd i zachowanie ludzi jusz tak

karma powstaje z braku współodczuwania, jeżeli nie współczujesz spotykasz się z karmą
współczucie tylko tyle co do karmy, co rozśiejesz to zbierzesz, ale początkiem jest współodczuwanie, bo to jednoczy nie dzieli
ludzie zawsze mieli mroczną epoke, nigdy nie było rozkwitu, teras tesz mamy czarna epoke
za czasów rzymu było jeszcze gorzej
od 1990r- 1982r nie było wcale lepiej niż w średniowieczu, zmieniły się tylko zabawki, a tak to wszystko jest takie samo,wciąż jest ten sam system władzy
a najśmieszniejsze jest to że jak w jednym rejonie ziemi było tzw średniowiecze, to w innym rejonie był rozkwit, a potem znowu zmiana, to jak matematyka, ale wynik końcowy zawsze bendzie na minusie, czyli wszystko kończy sie na cierpieniu ludzi i zwierząt

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Wielka piramida to grobowiec. Żadnego dowodu, ale w książkach tak uczą. Skoro tak uczą to musi być to prawda:)

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 01.11.2016 - 23:01) *
1. podałem filmik pory roku, spujsz jest w głównym temacie, zima jest gdy słońce oddala się na krańce ziemi, gdy zbliża się do centrum jest lato, najlepiej sobie pooglądaj, albo prosze, podaje ci ten filmik tutaj, obejżyj go dokładnie ;)

2. ruchy wody są wciąż badane, ale wstępnie wiadomo że występują prądy morskie ciepłych i chłodniejszych wód
księżyc też ma znaczenie, po coś jednak jest, prawda?
o wiele trudniej wyjaśnić jest ruchy wody na okrągłej kuli, bo sie ziemia obraca, weś mokrą piłke i zakręć nią, cała woda zejdzie na równik i powstanie pierścień saturna
a grawiatacja? a kto powiedział że jest stan niewaszkości? Nasa?
nie wiadomo czy to jest hologram wiemy, ze wszystkie gwiazdy obracają się wokuł gwiazdy polarnej, którajest na szczycie firnamentu sfery, a gwiazdy są zawsze w miejscu, o każdej porze roku, są takie same, na podstawie gwiazd utworzono horoskopy, konstelacje, znaki zodiaku

jeszcze jeden argument, gwiazdy są zawsze takie same, nawigacją starożytnych okrętów były gwiazdy, gdyby ziemia się obracała, starożytni nigdzie by nie dopłyneli, pogubili by sie na morzu, kiedyś nie było kompasów, były gwiazdy, gdy było zachmurzenie czekano na widok gwiazd

1. Ten filmik nic nie wyjaśnia, tylko rodzi nowe pytania - jaka siła powoduje że słońce zachowuje się w taki a nie inny sposób? Bo tą siłą na pewno nie jest grawitacja.

2. Ja nic nie pisałem o prądach morskich tylko o pływach morskich - przypływy i odpływy. Prądy i pływy to dwie zupełnie inne rzeczy...
Morskie pływy można wytłumaczyć w bardzo prosty sposób - grawitacja księżyca, czyli coś czego teoria płaskiej ziemi nie uwzględnia.
Wracając do mojego pytania z poprzedniego postu:
- Jeśli grawitacja nie istnieje to skąd się biorą pływy morskie? Dlaczego teoria płaskiej ziemi nie potrafi odpowiedzieć na tak banalne pytanie?

Nieważkość to wymysł nasa? pierwsze słyszę. Normalnie rozwaliłeś system :D Tylko szkoda że nie ten system który należy rozwalać :(

Oś ziemi nie jest zawsze wycelowana w to samo miejsce, aktualnie gwiazdą polarną jest Ursae Minoris, w starożytności gwiazdą polarną była Thuban, a za 10000 lat gwiazdą polarną będzie Wega.

3. Ale to ruch precesyjny wpływa na położenie gwiazd względem Ziemi, a nie ruch obrotowy, taki szczególik, cuś ci się chyba pokiełabsiło.
Więc starożytni nigdy by się nie pogubili bo okres precesji osi obrotu Ziemi trwa 26000 lat.

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Shagy @ 01.11.2016 - 23:07) *
ale ja nie chce z Tobą dyskutować, bo jesteś za bardzo przywiązany, związany do tego co znasz.
Np. jak by Jezus zszedł na ziemię i powiedział że Ziemia jest płaska to być nie przyjął tego do wiadomości bo to zburzyło by wszystko w co wierzysz. Nie chce Cię przekonywać, zmieniać itd ale Ty chcesz żebym powiedział że ziemia jest kulą - wówczas będziesz mógł spokojnie spać.

Po prostu nie chcesz dyskutować dlatego bo nie potrafisz podać nawet jednego logicznego argumentu który by potwierdził teorie płaskiej ziemi.

CYTAT
Nikt tutaj nie powiedział - ziemia jest płaska i tak ma być ! każdy mówi może ziemia jest płaska, może kulą, może wklęsła, itd szukamy odpowiedzi. A Ty mówisz Ziemia jest kulą tak ma być bo są pory roku. Ok niektórzy mają tak wgrane do mózgu programy ziemia - kula, darwin, kosmos, itd że nie potrafią zadawać pytań.

Czy podczas oobe chociaż raz wyszedłeś poza swój pokój?

CYTAT
Kolega opowiadał mi że robili pomiary geodezyjne i księżyc na pewno nie jest tak daleko jak podaje Nasa, jest znacznie bliżej. I takie coś daje mi tylko jedno - dlaczego nas okłamują .....

A co niby ma geodezja do księżyca? :/

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 01.11.2016 - 23:15) *
heh bo filozofia wschodu nie muwi o kształcie ziemi, a gdzie jest napisane w tej filozofi że jest okrągła?
bo biblia podaje model płaskiej ziemi, islam także
wschód po prostu nie poruszał tego tematu, nie widzieli w tym potrzeby, ufali swoim Bogom

A taki Buddyzm ma swojego Boga/Bogów? no nie bardzo.

CYTAT
heh zle mnie zrozumiałeś, karma nie ma związku z kształtem, ale światopogląd i zachowanie ludzi jusz tak

Przeczysz sam sobie, w poprzednim poście napisałeś:
- model płaskiej ziemi zakłada Matrix.
- ci co postrzregają świat jako płaską klatke mają szanse się wyzwolić z karmy, z inkarnacji ci co postrzegają świat jak planete, bendą budować sobie karme.

CYTAT
karma powstaje z braku współodczuwania, jeżeli nie współczujesz spotykasz się z karmą
współczucie tylko tyle co do karmy, co rozśiejesz to zbierzesz, ale początkiem jest współodczuwanie, bo to jednoczy nie dzieli
ludzie zawsze mieli mroczną epoke, nigdy nie było rozkwitu, teras tesz mamy czarna epoke
za czasów rzymu było jeszcze gorzej
od 1990r- 1982r nie było wcale lepiej niż w średniowieczu, zmieniły się tylko zabawki, a tak to wszystko jest takie samo,wciąż jest ten sam system władzy
a najśmieszniejsze jest to że jak w jednym rejonie ziemi było tzw średniowiecze, to w innym rejonie był rozkwit, a potem znowu zmiana, to jak matematyka, ale wynik końcowy zawsze bendzie na minusie, czyli wszystko kończy sie na cierpieniu ludzi i zwierząt

Więc dlaczego w średniowieczu nie było lepiej? Przecież w tym okresie wszyscy wierzyli w płaską ziemie.

"ci co postrzegają świat jako płaską klatkę mają szanse się wyzwolić z karmy".

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

Nie bardzo rozumiem, jaki może mieć związek z karmą kształt Ziemi ? Jest w tym wypadku różnica, czy Ziemia jest płaską czy kulą ?

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Wg niektórych teorii wszechświat jest plaski. Od niedawna funkcjonuje wszechświat jako hologram itd.

Ja bym nie odrzucał żadnej teorii a jedynie "zmusił" rozum do przyjęcia innych możliwości od tych wpajanych nam od dzieciństwa.

(IMG:http://static.geekweek.pl/cms/2015/05/hologram.jpg)

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 02.11.2016 - 09:46) *
Wg niektórych teorii wszechświat jest plaski. Od niedawna funkcjonuje wszechświat jako hologram itd.

Ja bym nie odrzucał żadnej teorii a jedynie "zmusił" rozum do przyjęcia innych możliwości od tych wpajanych nam od dzieciństwa.

Zielu wszechświat nie jest dosłownie płaski...
Płaski wszechświat to wszechświat stabilny, czyli taki który się ani nie zapadnie, jak wszechświat sferyczny, ani taki w którym ekspansja nie będzie przyspieszać w nieskończoność tak jak we wszechświecie hiperbolicznym

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Tulsi @ 02.11.2016 - 09:44) *
Nie bardzo rozumiem, jaki może mieć związek z karmą kształt Ziemi ? Jest w tym wypadku różnica, czy Ziemia jest płaską czy kulą ?

Ja też nie :(
Widocznie jesteśmy już tak zmanipulowani :P

+Quote Post
pigsonwings

haereticus

Notatnik

prędkość 1.5 najlepiej. Powinni to puścić na światowych dniach młodzieży na telebimie na błoniach.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

No córz ludzie wierzący w płaską ziemie, nie mają wsparcia uniwersytetów i co rocznego wsparcia finansowego, idącego w miliardach

gdyby odwrócić temat i wykorzystać broń naukowców przeciwko nim samym, czyli dlaczego to jest takie,a nie takie?
no więc, teraz to my pytamy :)

1. nie ważne na jakiej jesteś wysokości, linia horyzontu jest płaska, dlaczego? lecisz samolotem ponad górami i widzisz płaską linie horyzontu, gdyby ziemia była okrągła linia horyzontu by się zakrzywiała prawda?
2. dlaczego jeżeli ziemia się obraca, to nie jest wody najwięcej na równiku, a jest wręcz przeciwnie, w niektórych miejscach przeważają tereny pustynne, a co z morzami? czy nie powinny zalewać lądów równikowych?
3. dlaczego gwiazdy krążą wókuł gwiazdy polarnej? przecierz
to nie ma logicznego sensu, więc czym ta gwiazda jest?
4, dlaczego nauka nie mówi o biegunie południowy i dlaczego samoloty tam nie dolatują, tylko skręcają? a dlaczego granic bieguna południowego pilnuje wojsko?
5. eksperyment ze światłem księżyca, polegał na umieszczeniu jednej szklanki w cieniu, a drugiej szklanki w świetle księżyca, eksperyment wykazał, że ta w świetle woda była zimniejsza, pewnie nie jeden z was zauwarzył że podczas pięknych pełni są zimnie noce, a w zimie, są durze mrozy
eksperyment wykazał że księżyc nie odbija światła a emanuje własnym zimnym światłem
6.odległość słońca od ziemi, nie odpowiada promieniom słonecznym które padają na ziemie, wg obliczeń kątów padania promieni słonecznych słońce jest o wiele mniejsze i jest zdecydowanie bliżej jak to podaje Nasa, jak wyjaśnisz ten filmik?

7. lot samolotów przy biegunie południowym, jest na zasadzie mapy płaskiej ziemi a nie kuli, dlaczego?

to tylko jedne z nielicznych pytań, na które naukowcy Nasa nie odpowiadają, już bez analizy, układu słonecznego czy chodzby rzekomego lądowaniu na księżycu

teraz my bendziemy pytać, dajcie sensowne odpowiedzi, to przestaniemy zadawać pytania, naukowcy analizują astrologie ponad 200 lat, gdzie analizowało to miliony naukowców, doktorów astrologów, to chyba macie odpowiedzi?

temat płaskiej ziemi jest nowy, ludzie pragną badać rzeczywisty kształt ale brakuje im sponsorów, pieniędzy, wsparcia, wiedzy i przyrządów pomiarowych, jak chociasz ze 100 balonów stratosferycznych, które mogłyby wykonać dokładną mape powierzchni lądu, w porównaniu z budową rakiety, czy satelity to nie jest droga rzecz, a wszystko by wyjaśniła, ale z jakiegoś powodu władza nie chce podać rzeczywistej powierzchni globu

lisk wiem że zadajesz durzo pytań bo chcesz znać odpowiedzi, ja także ich pragnę, mam ogrom pytań, ale nie ma na nie odpowiedzi, badania wciąż trwają
wczoraj nie potrzebnie mieszałem tematy duchowe z płaskością ziemi, zawaliłem wiem, ale teras zostaje w temacie czysto mechanicznym
powiedz mi jeszcze gdzie i po co są satelity, bo teleskopem nie mogę za nic ich wypatrzyć, widze to co jest nazywane marsem,a nie widzę satelity, gdzie są te tysiące satelit jak podają masmedia? czemu nie widze międzynarodowej stacji kosmicznej, chodzby w zarysie, a jak oglądam filmiki na youtube, ze ktoś znalazł stacje, to ja nie widzę stacji a białą migoczącą kropke,
mają takie zajebiste teleskopy, na ziemi to czemu nie zrobią zdjęcia satelity z ziemi? zdjęcia stacji kosmicznej widziane z ziemi, dlaczego? wszystko to jakaś grafika komputerowa i jakieś kropki widziane przez teleskop, coś tutaj jest nie halo, ja chce zobaczyć zdjęcia z teleskopu, a nie jakieś mrugające, rozmazujące sie kropki na niebie
jestem realistą wierze w to co widzę i puki tego nie zobaczę, nie dotknę, nie obmacam to nie uwierze w żaden rzekomy układ słoneczny
naukowcy nic nam nie dali prócz wydrukowanych książek, w żaden sposub nie udowodnili swoich teori, a każą udowadniać to ludziom wyznajacych inne poglądy, oni biorą kase więc niech udowadniają to za co biorą kase, ja jestem prostym pracownikiem fizycznym i chce znać realne dowody, na to co pchali mi do głowy przez 20 lat życia
ten system jest dziwny, bo ci co pytają są uwarzani za głupich nawiedzonych, a ci co nie zadawają pytań i biorą wszystko jak leci są uwarzani za spoko kolesi, za ludzi wykształconych i wyuczonych, potem taki wyuczony nie wie dlaczego auta nie może w zimie zapalić, ale sie nie spyta czemu, tylko odda auto do mechanika- taka ironia panującej mody na sposub myślenia

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(PigsOnTheWings @ 02.11.2016 - 15:23) *
prędkość 1.5 najlepiej. Powinni to puścić na światowych dniach młodzieży na telebimie na błoniach.

tak bardzo ładna grafika komputerowa, widziałem lepsze efekty specjalne w tych nowych gwiezdnych wojnach ;)

ciekawe zkąd oni wzieli te pomiary? na jakiej zasadzie to pomierzyli, jeżeli oni mierzą tak jak zmierzyli odległość słońca od ziemi, to te pomiary są absurdalne :)
aha fajna muza plus zajebista bajeczna grafika pod hasłem to jest prawda - to podstawowy element kontroli postrzegania człowieka, wiedział jóż to hitler i stalin, kolorowe plakaty pod podkładem pieśni narodowych i były efekty ;)

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Teoria Pustej Ziemi

https://www.youtube.com/watch?v=uW5ZZEsJMW8

+Quote Post
Shagy

Dusza Towarzystwa

pisałem że podawana odległość ziemi do księżyca jest błędna i naciągana,
jak nasa tłumaczy jak pomierzyli odległość ziemia - księżyc ?
podczas 1 wyprawy zostawili tam duże lustra, do których mierzyli odległość dalmierzem :D
a jak tłumaczą czemu ich teraz nie widać z teleskopów ? bo wyblakły :D nosz kurw.....
:D

a skąd wiedzieli przed 1 wyprawą jak jest odległość ? to już nie podają :D

ogólnie są jakieś jaja z tym całym kosmosem :D

+Quote Post
Krukos

Dusza Towarzystwa

Notatnik

przybyliśmy tu z iluzji oddzielenia, aby zbadać cudowność istnienia!
relaksacja Skłodowskiej to podstawa

twierdzę ze Ziemnia jest pusta, bom relaksował się z Einsteinem
źródło nie może istnieć same, zródło żeby istniało ptrzebuje drugiego źródła, a drugie następnego, wiem to bom relaksował się

relaksuje relaksuje i widzę ze planety som okrągłe, ale ziemnia jest inna, ziemnia nie podobna do reszty planet
kurwa dość relaksacji, biegnę prowadzić firmę, bo żonka mniem opierdoli

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Te loty w kosmos też jakieś słabe. Wysyłają te złomy za miliardy i co drugi się rozjebie.

Albo ta ostatnia satelita czy co tam...leciało to kurestwo tyle czasu a jak doleciało to nawet sygnału nie puściło.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 02.11.2016 - 16:37) *

słyszałem o tej teori, ale nie chciałem tutaj nic pisać, żeby mnie nie wygwizdali
ludzie prubują badać, ale trafiają na ścianę tzw Nauki ogulnej

wiem jedno, nad ziemią jest sfera, na której zatrzymują się balony stratosferyczne

Auguste Piccard w 1931r jako pierwszy znalazł się w stratosferze
Cytat z czasopisma Popular Science z 1931roku o tym co zobaczył z wysokości :
(Ziemia )Wyglądała JAK PŁASKI DYSK Z WZNOSZĄCYMI SIĘ DO GÓRY KRAWĘDZIAMI

najlepiej czytać stare artykuły naukowe przedwojenne
Auguste Piccard - szwajcar
niemieckie mapy mówiące że mieszkamy wewnątrz ziemi, gdzie na biegunach są przejścia do skorupy zewnętrznej, gdzie Niemcy sie dostali i pozakładali sobie tam bazy

bardzo dziwne,ale badania Nazistów sugerowały inny kształt naszego świata, chętnych zapraszam do jusz gotowego tematu
https://dmr44blog.wordpress.com/2013/02/24/...nia-ziemi-cz-3/

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

prosta dziecinna rzecz, wpiszcie w google hasło widok satelit z ziemi i zobaczycie to
https://www.google.pl/search?q=widok+sateli...366&bih=654

hehe nikomu sie nie udało zrobić takiego zdjęcia? a co z tymi złomami na orbicie, nic nie widać, tylko jakieś światełka co mrugają
kurcze, widzą galaktyki, nowe jakieś gigantyczne słońca a nie mogą dopatrzyć własnej satelity i zrobić jej zdjęcia z ziemi, co jest grane? :) jak ktoś znajdzie niech wrzuca tutaj takie zdjęcia, chętnie je przeanalizujemy czy to nie jest zrobiona grafika komputerowa

słuchajcie sam nie wiem o co biega, ale to co jest nazywane astronomią jest jedną wielką ściemą, tyle widzę
a gdzie my żyjemy? nie wiadomo, ale wiem kto to wie
rządy wiedzą i tego nie powiedzą, my mamy tylko zarabiać pieniądze i tyle

teoria pustej ziemi jest???
teoria płaskie ziemi jest????
ale teoria astrofizyki i okrągłej ziemi - kompletna ściema masonerii
jedno wiem, już nie bendę kupował kolorowych gazetek o kosmosie i tracił czasu na dokumenty discovery science, tym samy zmniejsze muj abonament miesięczny wykreślając badziewne kanały, tyle daje mi to że nie wierze w te ich ścieme, nie bende pchał im forsy do kieszeni, niech sobie poszukają innego zawodu

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Zagadki starych map:

https://www.youtube.com/watch?v=qfsZ9-TC9Vo

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Badacze świata - zakazana archeologia

https://www.youtube.com/watch?v=nwJL8BAXS1Y

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

a to ciekawe? super produkcja, nie zakłada innych planet, ale inne wymiary istnienia, dostępne tylko dla wtajemniczonych
skąd takie pomysły na film dla tych którzy wydawają na nie kase?

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

jak ziemnia może być pusta i płaskam

Tak jak cyklon, który jest płaski i jednocześnie oko cyklonu jest puste.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

a jak ziemia może mieć jądro o temperaturze słońca? na logike, czy taka temperatura nie stopi skał?
rzekoma planeta wenus, nasa nam podaje że ma temperature powierzchni 120-420 stopni cencjusza, a gdzie na mapach Nasa jest słońce a gdzie jest wenus?
więc gdyby jądro ziemi było by jądrem, to stopiło by całom ziemie od środka, zostawiając tylko ścianki, nazwane naszym światem, a to co wygląda na nasze słońce wg teorii pustej ziemi jest jądrem planety

nawet jeżeli ziemia nie jest pusta, to nie ma jądra, bo na logikę dziecko pojmie, że temperatura jądra z czasem z topi cały środek, dlaczego? to jak piekarnik, zamknięta szczelna powierzchnia, na logike się nagrzewa, nagrzewa, nagrzewa..... gdyby było coś takiego jak jądro planety, ziemia podobna by była do piszczącego czajnika, gdzie woda osiąga temperaturę wrzenia, a gdzie są te otwory do uwalniania temperatury, gdzie? otoczcie słońce metalową osłoną i sprawdzcie że ono nie wybuchnie,bo tak wielka energia musi mieć ujście innaczej wszystko by eksplodowało
zielasz nie jest pułgłówkiem bo myśli, kombinuje
półgłówkami są tzw doktory, bo sa pozbawieni wyobrazni, co sie może stać, jezeli zastosujemy ich chore teorie podręcznikowe, model wnętrza ziemi z geografi = bomba, jedna super eksplozja

+Quote Post
Shagy

Dusza Towarzystwa

ja mam kilka teorii na temat gdzie żyjemy:
albo jesteśmy farmą, która produkuje coś komuś stąd wojny, kataklizmy, trudy życia itp.
albo ktoś z ziemi przejął kontrolę nad jakąś wiedzą i potrafi inkarnować ciągle i jakąś kontroluje świat
albo ktoś z zewnątrz moczy palce w naszym życiu.

Niewiarygodne jest dla mnie obecna sytuacja np. w Niemczech czy Szwecji ogólne przyzwolenie ludzi do tego.

Wszystkie obecne teorie są tylko w jednym celu: żeby ludzie nie zadawali pytań, po co żyjemy itd.
Wciska nam się że jesteśmy przypadkiem i żyjemy żeby żyć .....

+Quote Post
Krukos

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 02.11.2016 - 20:36) *
a jak ziemia może mieć jądro o temperaturze słońca? na logike, czy taka temperatura nie stopi skał?
rzekoma planeta wenus, nasa nam podaje że ma temperature powierzchni 120-420 stopni cencjusza, a gdzie na mapach Nasa jest słońce a gdzie jest wenus?
więc gdyby jądro ziemi było by jądrem, to stopiło by całom ziemie od środka, zostawiając tylko ścianki, nazwane naszym światem, a to co wygląda na nasze słońce wg teorii pustej ziemi jest jądrem planety

nawet jeżeli ziemia nie jest pusta, to nie ma jądra, bo na logikę dziecko pojmie, że temperatura jądra z czasem z topi cały środek, dlaczego? to jak piekarnik, zamknięta szczelna powierzchnia, na logike się nagrzewa, nagrzewa, nagrzewa..... gdyby było coś takiego jak jądro planety, ziemia podobna by była do piszczącego czajnika, gdzie woda osiąga temperaturę wrzenia, a gdzie są te otwory do uwalniania temperatury, gdzie? otoczcie słońce metalową osłoną i sprawdzcie że ono nie wybuchnie,bo tak wielka energia musi mieć ujście innaczej wszystko by eksplodowało
zielasz nie jest pułgłówkiem bo myśli, kombinuje
półgłówkami są tzw doktory, bo sa pozbawieni wyobrazni, co sie może stać, jezeli zastosujemy ich chore teorie podręcznikowe, model wnętrza ziemi z geografi = bomba, jedna super eksplozja

to skomd się biorą gejzery i wulkany?

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(suchowiec @ 02.11.2016 - 20:59) *
to skomd się biorą gejzery i wulkany?

wulkany nie wyjaśniają jądra planety, temperatura musiała by być uwalniana na bierząco a nie co ok 50 lat, jednym nie welkim globalnym wybuchem gdzieś w strefie tzw tektoniczej, koło równika to nie jest to, nie pokrywa się to ze zdrowym rozumowaniem, poprostu władza się znas nabija, że wciska nam taki chłam a my to łykamy, oni wiedzą co jest grane
mi to jedynie pasuje do jakiegoś sztucznie stworzonego kontrolowanego systemu, który od czasu do czasu rozładowuje nadmiar wyprodukowanej energii

nie jest to na pewno naturalny twór, bo naturalna energia sama siebie nie kontroluje, dąży do eksplozji, tak jak to robi atmosfera w postaci błyskawic,błyskawica uwalnia nadmiar zgromadzonej energii

spujsz, co by sie stało gdyby elektrownie atomowe, nie oddawały by energii? jedno wielkie BOOM!!! system atomowy musi nabierząco oddawać energie, jej powstrzymanie grozi przegrzaniem, reaktorów i silnom eksplozjom
załuszmy że sztuczna bateria ziemi, zasila całą przyrodę, podtrzymuje ekosystem, ale odczasu do czasu wydziela nadmiar energii tak jak to robią reaktory i trzeba uwolnić tą energie, w postaci wulkanu czy gejzera i dalej morze pracować, systemy wyzwalania energi są na tzw uspanych wulkanach, czemu tam a nie unas w polsce, czemu? bo to są sztucznie stworzone systemy, kanały odprowadzania nadmiaru energii, w rużnych zakątkach świata, tak żeby nie naruszyć ekosystemu

Myśle że nasz świat jest zasilany czymś podobnym do reaktora atomowego, tylko o wiele większego

+Quote Post
Krukos

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 02.11.2016 - 21:06) *
Myśle że nasz świat jest zasilany czymś podobnym do reaktora atomowego, tylko o wiele większego

a czem jest zasilane ten reaktor atomowy, który zasila nasz świat:D

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

Najlepiej polecam wam film Mroczne Miasto, twórcy tego filmu wiedzieli dobrze co kręcom, ale bardziej mnie ciekawi data, tego filmu, rok puzniej wyszedł słynny Matrix, czyżby przypadek fimowy? wszystko przed rokiem 2000 ;)

http://www.cda.pl/video/12745428

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(suchowiec @ 02.11.2016 - 21:30) *
a czem jest zasilane ten reaktor atomowy, który zasila nasz świat:D

a czym jest zasilane rzekome słońce co ? :)
myślę że to system o wiele wydajniejszy niż ten który jest używany w naszych najnowocześniejszych elektrowniach

prosze o to link do działania naszych elektrowni jądrowych i jak zobaczysz, ciepło jest przekazywane na energie elektryczną, to nie jest piec do którego się rzuca węgiel hehe :)

http://atom.edu.pl/index.php/technologia/n...plownictwo.html

cytuje
"Elektrownie jądrowe podczas pracy emitują bardzo duże ilości ciepła. Mniej więcej 1/3 energii cieplnej generowanej w reaktorze jest zamieniana w energię elektryczną (sprawność obecnych elektrowni III generacji dochodzi do 37%). Pozostała część energii cieplnej jest bezpowrotnie tracona w procesie chłodzenia reaktora ? albo przez zrzut lekko podgrzanej wody (z trzeciego obiegu) do morza, rzeki lub jeziora albo też poprzez odparowanie w chłodniach kominowych. Zatem ogromne ilości ciepła są marnotrawione."

reaktor ziemi jest prawie bez wad, nasze reaktory są ciagle doskonalone, być może nasze elektrownie są próba skopiowania, ziemskiego reaktora i ciagle są doskonalone , myśleliście o tym ?
skąd pomysł, żeby z epoki węglowej przejść na energie atomową? wg mnie naukowcy coś podpatrzyli, reaktor doskonały :)

+Quote Post
Krukos

Dusza Towarzystwa

Notatnik

nom ten film jest potwierdzeniem oszustwa naszych władz

słońce działa z iluzji oddzielenia, i bada cudowność oświęcenia

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Słońce ma jądro i ziemia ma NIBY jądro. Słońce jest kulą ognia a ziemia pomimo tak ogromnej temperatury wewnątrz nie gotuje oceanów?:)

(IMG:http://faktopedia.pl//uimages/services/faktopedia/i18n/pl_PL/201504/1429042168_by_Krzysio_500.jpg)

(IMG:http://4.bp.blogspot.com/_srclwvLl6GE/S_w8dqxv_sI/AAAAAAAAAuI/2Iw9doPuaYk/s1600/warstwy_slonca.png)

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

To wszystko jest ogromnie zagadkowe.
Przecież ktoś to wszystko stworzył, łącznie z nami ludzikami.
Przypuszczam że to nie jest jakaś jedna Istota, Kosmiczny Kreator. Myślę że jest ich wielu, działają na różnych poziomach.
A my nie wiemy prawie nic. Każdą wiedzę zdobywamy z wielkim trudem, metodą prób i błędów.
Można powiedzieć, że tę wiedzę wręcz się wyrywa na chama.
Jaki może być powód, że inne kosmiczne rasy nie komunikują się z nami ?
Możliwe że ludzkość jest na takim poziomie zdziczenia, że wszyscy się nas boją i omijają szerokim łukiem.
Te wojny, to gromadzenie arsenałów broni, ciągła praca nad udoskonalaniem jej.
Ludzie przeciwko ludziom nie wahają się popełniać najokropniejszych zbrodni.
Zachłanność, pazerność, wszystko chcą mieć, a to ropa, a to tereny i ciul wie co jeszcze.
Gdyby człowiek opanował dostateczną wiedzę, to bez wahania ruszyłby na podbój kosmosu, i to wcale nie w pokojowych zamiarach.
Podbiliby dajmy na to Marsa, wycięli w pień tubylców, a sami rozsiedliby się jak żaba na bagnie.
I dalej toczyliby między sobą te koszmarne wojny.......
Może dlatego usilnie jest blokowana przed nami wiedza.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Tulsi @ 02.11.2016 - 22:00) *
To wszystko jest ogromnie zagadkowe.
Przecież ktoś to wszystko stworzył, łącznie z nami ludzikami.
Przypuszczam że to nie jest jakaś jedna Istota, Kosmiczny Kreator. Myślę że jest ich wielu, działają na różnych poziomach.
A my nie wiemy prawie nic. Każdą wiedzę zdobywamy z wielkim trudem, metodą prób i błędów.
Można powiedzieć, że tę wiedzę wręcz się wyrywa na chama.
Jaki może być powód, że inne kosmiczne rasy nie komunikują się z nami ?
Możliwe że ludzkość jest na takim poziomie zdziczenia, że wszyscy się nas boją i omijają szerokim łukiem.
Te wojny, to gromadzenie arsenałów broni, ciągła praca nad udoskonalaniem jej.
Ludzie przeciwko ludziom nie wahają się popełniać najokropniejszych zbrodni.
Zachłanność, pazerność, wszystko chcą mieć, a to ropa, a to tereny i ciul wie co jeszcze.
Gdyby człowiek opanował dostateczną wiedzę, to bez wahania ruszyłby na podbój kosmosu, i to wcale nie w pokojowych zamiarach.
Podbiliby dajmy na to Marsa, wycięli w pień tubylców, a sami rozsiedliby się jak żaba na bagnie.
I dalej toczyliby między sobą te koszmarne wojny.......
Może dlatego usilnie jest blokowana przed nami wiedza.

to nie jest wina ludzi że są jacy są, ludzie się zbroją bo się boją, boją sie bo są wychowywani przez tych którzy maja moc nad ziemią, dałem ci plusika bo zgodze się tylko z tym ze musimy wyrywać wiedze siłom :)

to powinno ci wiele wyjaśnić, kim jest stwórca naszych ciał;)

Wieża Babel1

Mieszkańcy całej ziemi mieli jedną mowę, czyli jednakowe słowa. 2 A gdy wędrowali ze wschodu, napotkali równinę w kraju Szinear i tam zamieszkali.
3 I mówili jeden do drugiego: «Chodźcie, wyrabiajmy cegłę i wypalmy ją w ogniu». A gdy już mieli cegłę zamiast kamieni i smołę zamiast zaprawy murarskiej, 4 rzekli: «Chodźcie, zbudujemy sobie miasto i wieżę, której wierzchołek będzie sięgał nieba, i w ten sposób uczynimy sobie znak, abyśmy się nie rozproszyli po całej ziemi».
5 A Pan zstąpił z nieba, by zobaczyć to miasto i wieżę, które budowali ludzie, 6 i rzekł: «Są oni jednym ludem i wszyscy mają jedną mowę, i to jest przyczyną, że zaczęli budować. A zatem w przyszłości nic nie będzie dla nich niemożliwe, cokolwiek zamierzą uczynić. 7 Zejdźmy więc i pomieszajmy tam ich język, aby jeden nie rozumiał drugiego!»
8 W ten sposób Pan rozproszył ich stamtąd po całej powierzchni ziemi, i tak nie dokończyli budowy tego miasta. 9 Dlatego to nazwano je Babel, tam bowiem Pan pomieszał mowę mieszkańców całej ziemi2. Stamtąd też Pan rozproszył ich po całej powierzchni ziemi.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(suchowiec @ 02.11.2016 - 22:22) *
o nauki chrystusowe

nie nauki, jedna z wielu nie licznych informacji, o wiedzy przed i po potopowej
ludzie przegrali wojnę, ja nie oceniam ludzi po wierzeniach, przestudiowałem wiele kultur
ateras uważaj coś mocnego, werset z wedy słowiańsko aryjskich, holernie stary,

tekst jest pisany bardzo ciężkim językiem, dlatego wymaga większego skupienia uwagi

11 (139). Wy, na Midgardzie* żyjecie spokojnie,
z dawnych czasów, gdy świat umocnił się...
Pamiętając z Wed, o czynach Dadźboga,
jak on przełamał twierdzę Koszczana,
co na Najbliższym Księżycu znajdowała się...
Tarch nie pozwolił zdradzieckim Koszczanom
Midgard zburzyć, jak zburzyli Dieję...
..................................................
Koszczany, władcy Szarych,
zginęli razem z Księżycem w pół części...
Ale zapłacił Midgard za wolność,
Daaryję skrył Wielki Potop...
12 (140). Wody Księżyca, ten Potop uczyniły,
na Ziemię, z nieba tęczą opadły,
gdyż Księżyc rozłupany na części,
Bojem Swarożym*2 na Midgard upadł...
..............................................................
13 (141). Wiele zginęło w ten czas narodów,
kto nie zdążył na Wajtmanach*3 wznieść się,
albo przejść przez Wrota Międzywymiarowe,
i schronić się w Gmachu Niedźwiedzia...
..................................................................
?To zdarzyło się z wieloma Ziemiami,
gdzie przebywali wrogowie, ze Świata Ciemnego...
Ich przyciągały bogactwa i minerały,
które miały te Ziemie przepiękne...
Pochlebstwami zdobywszy zaufanie mieszkańców,
napuścili ludzi na siebie wzajemnie...
Tak w tych Światach wojny zostały zrodzone...

i potem nastał biblijny potop, tyle z mitów i legend :) mnie bardziej interesują ci co wygrali tą wojne
ci co nie pozwolili na budowy wierzy po środku miasta babel i utworzyli języki i narody

* Midgard - stara nazwa planety Ziemia.
*2 Swarożej - swarożycami w starożytności nazywano nie tylko Bogów ale też kule ogniste, bolidy, meteoryty, płazmoidy spadające z nieba, pioruny kuliste.
*3 Wajtmana - Niebieski rydwan, na którym Bogowie i ludzie podróżowali między Ziemiami. Istniały także Wajtmary - duże Niebieskie rydwany, zdolne przenosić w swoim wnętrzu do 144 Wajtman

http://ag.108.pl/index.php/ufo-obcy-paleoa...edach-aryjskich

nie interesuje was, w co wierzyli nasi przodkowie, słowianie? wiara rzymsko-katolicka nie jest pierwotną wiarą słowian, wiara naszych przodków się rózniła

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

CYTAT
o nauki chrystusowe

To jest wyjątek bodajże z Księgi Rodzaju.
Więc na dłuuuuuuuuuugo przed Chrystusem.
To jest ze Starego Testamentu.

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Rafael198 @ 02.11.2016 - 22:29) *
nie nauki, jedna z wielu nie licznych informacji, o wiedzy przed i po potopowej
ludzie przegrali wojnę, ja nie oceniam ludzi po wierzeniach, przestudiowałem wiele kultur
ateras uważaj coś mocnego, werset z wedy słowiańsko aryjskich, holernie stary,

tekst jest pisany bardzo ciężkim językiem, dlatego wymaga większego skupienia uwagi

11 (139). Wy, na Midgardzie* żyjecie spokojnie,
z dawnych czasów, gdy świat umocnił się...
Pamiętając z Wed, o czynach Dadźboga,
jak on przełamał twierdzę Koszczana,
co na Najbliższym Księżycu znajdowała się...
Tarch nie pozwolił zdradzieckim Koszczanom
Midgard zburzyć, jak zburzyli Dieję...
..................................................
Koszczany, władcy Szarych,
zginęli razem z Księżycem w pół części...
Ale zapłacił Midgard za wolność,
Daaryję skrył Wielki Potop...
12 (140). Wody Księżyca, ten Potop uczyniły,
na Ziemię, z nieba tęczą opadły,
gdyż Księżyc rozłupany na części,
Bojem Swarożym*2 na Midgard upadł...
..............................................................
13 (141). Wiele zginęło w ten czas narodów,
kto nie zdążył na Wajtmanach*3 wznieść się,
albo przejść przez Wrota Międzywymiarowe,
i schronić się w Gmachu Niedźwiedzia...
..................................................................
?To zdarzyło się z wieloma Ziemiami,
gdzie przebywali wrogowie, ze Świata Ciemnego...
Ich przyciągały bogactwa i minerały,
które miały te Ziemie przepiękne...
Pochlebstwami zdobywszy zaufanie mieszkańców,
napuścili ludzi na siebie wzajemnie...
Tak w tych Światach wojny zostały zrodzone...

i potem nastał biblijny potop, tyle z mitów i legend :) mnie bardziej interesują ci co wygrali tą wojne
ci co nie pozwolili na budowy wierzy po środku miasta babel i utworzyli języki i narody

* Midgard - stara nazwa planety Ziemia.
*2 Swarożej - swarożycami w starożytności nazywano nie tylko Bogów ale też kule ogniste, bolidy, meteoryty, płazmoidy spadające z nieba, pioruny kuliste.
*3 Wajtmana - Niebieski rydwan, na którym Bogowie i ludzie podróżowali między Ziemiami. Istniały także Wajtmary - duże Niebieskie rydwany, zdolne przenosić w swoim wnętrzu do 144 Wajtman

http://ag.108.pl/index.php/ufo-obcy-paleoa...edach-aryjskich

nie interesuje was, w co wierzyli nasi przodkowie, słowianie? wiara rzymsko-katolicka nie jest pierwotną wiarą słowian, wiara naszych przodków się rózniła

Veda =wiedza.
To wyraz z sanskrytu.
Te Wedy, czyli ta starożytna wiedza została przyniesiona przez naszych praprzodków z Indii, Ariów.
Słowianie to pokolenie Ariów, zasiedlonych na terenach europejskich.
Nasze korzenie i religia sięgają Indii, choć wmawia się nam że mamy sródziemnomorskie korzenie, co jest guzik prawda.
Chrześcijaństwo nas zawojowało, pobiło, wchłonęło, i w ten sposób już nie pamiętamy kim jesteśmy.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Tulsi @ 02.11.2016 - 22:38) *
To jest wyjątek bodajże z Księgi Rodzaju.
Więc na dłuuuuuuuuuugo przed Chrystusem.
To jest ze Starego Testamentu.

tak masz racje :) z biblii można wyciągnąć masę informacji, jeżeli ma się odwagę tylko Jehowe, nazwać demonem, złym obcym który mordował ludzi i wmawiał im ze mimo to ich bardzo kocha
dla gnostyków jehowa był demonem nie bogiem

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Tulsi @ 02.11.2016 - 22:49) *
Veda =wiedza.
To wyraz z sanskrytu.
Te Wedy, czyli ta starożytna wiedza została przyniesiona przez naszych praprzodków z Indii, Ariów.
Słowianie to pokolenie Ariów, zasiedlonych na terenach europejskich.
Nasze korzenie i religia sięgają Indii, choć wmawia się nam że mamy sródziemnomorskie korzenie, co jest guzik prawda.
Chrześcijaństwo nas zawojowało, pobiło, wchłonęło, i w ten sposób już nie pamiętamy kim jesteśmy.

rzymianie, mordowali słowian a kościuł został narzucony siłom przez religie rzymsko katolicką
nie mylmy pojęć bo chrześcijaninami byli gnostycy, puzniej katarzy, także wymordowani przez tą samą instytucje, nazywającą siebie kościołem rzymsko-katolickim, czyli kościuł rzymsko-rzydowski
Rzym- cywilizacja okupantów, wielobustwo, ofiary dla Bogów z ludzkiej krwi i cierpienia
potem zamieniono to na męczenników
trzeba ręcznie napisy włączyć

tyle w temacie historii, wróćmy do głównego tematu ;)

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Rafael198 @ 02.11.2016 - 22:49) *
tak masz racje :) z biblii można wyciągnąć masę informacji, jeżeli ma się odwagę tylko Jehowe, nazwać demonem, złym obcym który mordował ludzi i wmawiał im ze mimo to ich bardzo kocha
dla gnostyków jehowa był demonem nie bogiem

Hehe, a znasz Księgę Hioba ?
Hiob bardzo kochał demona Jehowę z przyczyn raczej nieznanych :)
No i Jehowa założył się z jakimś swoim kumplem, że srogo doświadczy Hioba, a ten nadal będzie go kochał i czcił. No i wymordował mu całą rodzinę, żonę, dzieci, bydło, cały dobytek mu unicestwił, a bogaty gościu był ten Hiob. No i na koniec poczęstował go trądem. I ten nędzarz Hiob leżał na kupie gnoju, i nadal wznosił modły i śpiewał hymny Jehowie.
No i ten kumpel Jehowy przegrał zakład :)
Co było stawką, tego księga nie opisuje :)
No ale był happy end :)
Jehowa go uzdrowił, dał mu inną żonę, urodziły się inne dzieci i miał następne stada kóz i wielbłądów :)
Ta księga pokazuje jaki to "bóg" jest miłosierny i łaskawy :)

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Tulsi @ 02.11.2016 - 23:01) *
Hehe, a znasz Księgę Hioba ?
Hiob bardzo kochał demona Jehowę z przyczyn raczej nieznanych :)
No i Jehowa założył się z jakimś swoim kumplem, że srogo doświadczy Hioba, a ten nadal będzie go kochał i czcił. No i wymordował mu całą rodzinę, żonę, dzieci, bydło, cały dobytek mu unicestwił, a bogaty gościu był ten Hiob. No i na koniec poczęstował go trądem. I ten nędzarz Hiob leżał na kupie gnoju, i nadal wznosił modły i śpiewał hymny Jehowie.
No i ten kumpel Jehowy przegrał zakład :)
Co było stawką, tego księga nie opisuje :)
No ale był happy end :)
Jehowa go uzdrowił, dał mu inną żonę, urodziły się inne dzieci i miał następne stada kóz i wielbłądów :)
Ta księga pokazuje jaki to "bóg" jest miłosierny i łaskawy :)

tusli wiem o wiele więcej, ale nie mogę pisać tego w tym temacie, żeby nie trolować tego tematu rozumiesz? jak chcesz utworzymy osobny temat, pt. nasi krwawi Bogowie, podam tam materiały z róznych kultór od azteków, po afrykę aż po indie i japonie, ale nic więcej jusz nie morzemy pisac wtym temacie bo piszemy juz nie na temat, ludzie zainteresowni tematem,moga poczuć się z niesmaczeni :) dlatego wróćmy prosze do tematu ;)
cała strona 4 nie na temat, przepraszam wszystkich,śledzących ten temat

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

CYTAT
tusli wiem o wiele więcej, ale nie mogę pisać tego w tym temacie, żeby nie trolować tego tematu rozumiesz? jak chcesz utworzymy osobny temat, pt. nasi krwawi Bogowie, podam tam materiały z róznych kultór od azteków, po afrykę aż po indie i japonie, ale nic więcej jusz nie morzemy pisac wtym temacie bo piszemy juz nie na temat, ludzie zainteresowni tematem,moga poczuć się z niesmaczeni :) dlatego wróćmy prosze do tematu ;)
cała strona 4 nie na temat, przepraszam wszystkich,śledzących ten temat

Tak, załóż taki temat.

Też wszystkich przepraszam za zjechanie z tematu.

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

Jakby Ziemia była płaska, to na wszystkich kontynentach jednocześnie powinna być noc, a tak nie jest.
Z kolei jakbyśmy mieszkali w pustej Ziemi, wewnątrz, i byłoby tam centralne słońce, to gdzie by zachodziło ?
Musiałby panować cały czas dzień.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

świetne pytania, dlatego mam dla ciebie dwie sensowne, odpowiedzi

powiedzmy że słońce nie jest po środku i jest zdecydowanie mniejsze, w dodatku przemieszcza się o tak

taki model może i wewnątrz ziemi funkcjonować, patrzyłaś kiedyś na słońce jako dziecko? więc widziałaś coś małego i świecącego :) zupełnie jak żarówka, mała a daje durzo światła
książki wyjaśniają to odległością słońca od ziemi, ale badania kątów padania promieni słonecznych temu zaprzeczają, badania te sugerują że słońce jest małe i jest blisko ziemi, filmiki już dałem wcześniej

obejżyj sobie ten filmik jest świetnie wykonany, autor zrobił kawał dobrej roboty :)

1:20 to jest makieta systemu funkcjonowania dnia i nocy

a co do tego tematu, to go utworze, gdy tylko znajdę wolny czas :)

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

No super, to faktycznie ma sens :)

Już nawet nie będę pytać co jest pod spodem Ziemi...
Eeee......Wedy mówią, że Ziemia jest płaskim dyskiem ulokowanym na głowie węża, który spoczywa na ogromnym żółwiu.
A żółw jest zanurzony w Oceanie.
A dalej to już nie wiem co :)

Czyli Galileusz, Kopernik, to wszystko jakby bierze w łeb :)

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Tulsi @ 02.11.2016 - 23:49) *

Już nawet nie będę pytać co jest pod spodem Ziemi...
Eeee......Wedy mówią, że Ziemia jest płaskim dyskiem ulokowanym na głowie węża, który spoczywa na ogromnym żółwiu.
A żółw jest zanurzony w Oceanie.
A dalej to już nie wiem co :)

Czyli Galileusz, Kopernik, to wszystko jakby bierze w łeb :)

to byli masoni, Masoni są tajniakami, wciskają ludzi wszędzie i dzięki temu zdobywają kontrole
zaczeło się od egiptu, przelazło do rzymu, z rzymu do angli, z angli do ameryki, z ameryki wystrzeliło po całym świecie, ci ludzi wykonują polecenia dla istot które nie są ludzmi
(IMG:http://m.ocdn.eu/_m/67f66dbf97f7e62b9eefd5bd819a381c,10,1.jpg)

Scena z filmu " Konopielka " 1981
tak starzy polacy, rolnicy, chłopi po 1920r przyjmowali doktryne okragłej ziemi
szkoła kształtuje sposób myślenia, u niektórych już na zawsze

a wewnątrz ziemi siedzą szaraki i annunaki, lub nazewnątrz ziemi, bo wiekszość statków znika pod wodą albo wlatuje do ziemi, albo znika za biegunem południowym a nie w kosmosie, zauwrzyliście to? ich pojazdy znikaja w atmosferze ziemi a nie w kosmosie
zresztą amerykanie znimi jusz walczyli, na antarktydzie i stracili połowe samolotów podczas drugiej wyprawy w 1954r

+Quote Post
Deimond

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ale macie wyprane mózgi .Szaraki chcom abyście myśleli że ziemia jest płaska lub pusta lub kulista.
Ziemia ma kształt pączka i basta a tu macie niepodważalne dowody:

(IMG:https://i.ytimg.com/vi/Q1cJW4n6F64/hqdefault.jpg)

Mówisz że biegun jest nie do zdobycia? Strzeże go wojsko?
Zapytaj Marka Kamińskiego albo Jaśka Melę czy to prawda że biegun południowy istnieje:
https://www.facebook.com/pages/Marek-Kami%C...990478297635744
https://www.facebook.com/jasiekmela?fref=ts

(IMG:http://static.prsa.pl/images/cbea9f0d-23dd-48f9-99b4-0f62602096d2.jpg)
(IMG:http://antyproana.blox.pl/resource/biegun.jpeg)

2004 ? ?Razem na Biegun? ? wyprawa na dwa bieguny w jednym roku, razem z niepełnosprawnym nastolatkiem Janem Melą, Wojciechem Ostrowskim i Wojciechem Moskalem (biegun północny);

+Quote Post
Shagy

Dusza Towarzystwa

typowa reakcja, bez obrazy ale jak ktoś przedstawia inną teorię niż masz mózg wyprany od dzieciństwa to nauczony jesteś reakcji wyśmiewania..

""co ziemia jest płaska - hahaha ! ale głupi jesteś to idź na jej koniec i rzuć się z niej""

sorry ale reakcja typowej owcy albo czy tam barana co ślepo wierzy co 'w książkach pisali naukowce' :D

zapraszam do obejrzenia fragmentu filmu jaki zawarłem w poście "przemysł filmowy"
takich wypranych ludzi oni mają do jednego .... no właśnie ten chłopak pokazuje co im możecie zrobić :D

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Deimond @ 03.11.2016 - 08:27) *
Mówisz że biegun jest nie do zdobycia? Strzeże go wojsko?
Zapytaj Marka Kamińskiego albo Jaśka Melę czy to prawda że biegun południowy istnieje:

2004 ? ?Razem na Biegun? ? wyprawa na dwa bieguny w jednym roku, razem z niepełnosprawnym nastolatkiem Janem Melą, Wojciechem Ostrowskim i Wojciechem Moskalem (biegun północny);

Nie wierze że zdobył biegun południowy, ma coś za durzo kasy i czasu na wyprawy, myślę że jest sponsorowanym figurantem, ma sponsorów, a ta jego wyprawa na biegun południowy jest pewnie tak realna jak amerykańscy bohaterowie astronałci, czyli wysponsorowani aktorzy
kasa, sponsoring, reklama
zdobycie bieguna południowego to ściema, zdobycie bieguna północnego bardziej prawdopodobne
jak udowodnisz to że zdobył biegun południowy? bo tak mas media powiedziały? nie wiesz telewizji :)
mamy w polsce i jeszcze więcej na świecie, wielu ludzi z pasją polarników, ale oni nie osiągną tego co on, dlaczego? nie jest wyjątkowy, sami sobie odpowiedzcie dlaczego
w 1 rok 2 bieguny, coś to za bardzo jest naciągane
a teras się przyznaj nam dostałeś 1zł za ztrolowanie tematu, tym pączkiem? kto ci zapłacił zdradz nam, damy ci 2 złote jak to skasujesz ;)

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

daimondzie, jedna rzecz mnie wtym twoim filmiku zainteresowała :) ta kobieta nie mruga, to jest reptylianka, w kamuflarzu kobiety, no spójszcie na jej oczy, zupełnie jak hipnozerka, te gadzie hipnozowanie, coś tutaj czuć reptylianami i zaczynam podejrzewać ze jesteś jednym znich, wcisneli cie na to forum żebyś siał zamęt i chaos, służysz reptylianom prawda ?
no sami zobaczcie ten jego filmik, czemu go wstawił? obserwujcie tą kobiete, jest bardzo dziwna :)
przewińcie do 2:05 wtedy najlepiej to widać ;)

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 02.11.2016 - 17:02) *
No córz ludzie wierzący w płaską ziemie, nie mają wsparcia uniwersytetów i co rocznego wsparcia finansowego, idącego w miliardach

gdyby odwrócić temat i wykorzystać broń naukowców przeciwko nim samym, czyli dlaczego to jest takie,a nie takie?
no więc, teraz to my pytamy :)

1. nie ważne na jakiej jesteś wysokości, linia horyzontu jest płaska, dlaczego? lecisz samolotem ponad górami i widzisz płaską linie horyzontu, gdyby ziemia była okrągła linia horyzontu by się zakrzywiała prawda?
2. dlaczego jeżeli ziemia się obraca, to nie jest wody najwięcej na równiku, a jest wręcz przeciwnie, w niektórych miejscach przeważają tereny pustynne, a co z morzami? czy nie powinny zalewać lądów równikowych?
3. dlaczego gwiazdy krążą wókuł gwiazdy polarnej? przecierz
to nie ma logicznego sensu, więc czym ta gwiazda jest?
4, dlaczego nauka nie mówi o biegunie południowy i dlaczego samoloty tam nie dolatują, tylko skręcają? a dlaczego granic bieguna południowego pilnuje wojsko?
5. eksperyment ze światłem księżyca, polegał na umieszczeniu jednej szklanki w cieniu, a drugiej szklanki w świetle księżyca, eksperyment wykazał, że ta w świetle woda była zimniejsza, pewnie nie jeden z was zauwarzył że podczas pięknych pełni są zimnie noce, a w zimie, są durze mrozy
eksperyment wykazał że księżyc nie odbija światła a emanuje własnym zimnym światłem
6.odległość słońca od ziemi, nie odpowiada promieniom słonecznym które padają na ziemie, wg obliczeń kątów padania promieni słonecznych słońce jest o wiele mniejsze i jest zdecydowanie bliżej jak to podaje Nasa, jak wyjaśnisz ten filmik?

7. lot samolotów przy biegunie południowym, jest na zasadzie mapy płaskiej ziemi a nie kuli, dlaczego?

to tylko jedne z nielicznych pytań, na które naukowcy Nasa nie odpowiadają, już bez analizy, układu słonecznego czy chodzby rzekomego lądowaniu na księżycu

teraz my bendziemy pytać, dajcie sensowne odpowiedzi, to przestaniemy zadawać pytania, naukowcy analizują astrologie ponad 200 lat, gdzie analizowało to miliony naukowców, doktorów astrologów, to chyba macie odpowiedzi?

temat płaskiej ziemi jest nowy, ludzie pragną badać rzeczywisty kształt ale brakuje im sponsorów, pieniędzy, wsparcia, wiedzy i przyrządów pomiarowych, jak chociasz ze 100 balonów stratosferycznych, które mogłyby wykonać dokładną mape powierzchni lądu, w porównaniu z budową rakiety, czy satelity to nie jest droga rzecz, a wszystko by wyjaśniła, ale z jakiegoś powodu władza nie chce podać rzeczywistej powierzchni globu

lisk wiem że zadajesz durzo pytań bo chcesz znać odpowiedzi, ja także ich pragnę, mam ogrom pytań, ale nie ma na nie odpowiedzi, badania wciąż trwają
wczoraj nie potrzebnie mieszałem tematy duchowe z płaskością ziemi, zawaliłem wiem, ale teras zostaje w temacie czysto mechanicznym
powiedz mi jeszcze gdzie i po co są satelity, bo teleskopem nie mogę za nic ich wypatrzyć, widze to co jest nazywane marsem,a nie widzę satelity, gdzie są te tysiące satelit jak podają masmedia? czemu nie widze międzynarodowej stacji kosmicznej, chodzby w zarysie, a jak oglądam filmiki na youtube, ze ktoś znalazł stacje, to ja nie widzę stacji a białą migoczącą kropke,
mają takie zajebiste teleskopy, na ziemi to czemu nie zrobią zdjęcia satelity z ziemi? zdjęcia stacji kosmicznej widziane z ziemi, dlaczego? wszystko to jakaś grafika komputerowa i jakieś kropki widziane przez teleskop, coś tutaj jest nie halo, ja chce zobaczyć zdjęcia z teleskopu, a nie jakieś mrugające, rozmazujące sie kropki na niebie
jestem realistą wierze w to co widzę i puki tego nie zobaczę, nie dotknę, nie obmacam to nie uwierze w żaden rzekomy układ słoneczny
naukowcy nic nam nie dali prócz wydrukowanych książek, w żaden sposub nie udowodnili swoich teori, a każą udowadniać to ludziom wyznajacych inne poglądy, oni biorą kase więc niech udowadniają to za co biorą kase, ja jestem prostym pracownikiem fizycznym i chce znać realne dowody, na to co pchali mi do głowy przez 20 lat życia
ten system jest dziwny, bo ci co pytają są uwarzani za głupich nawiedzonych, a ci co nie zadawają pytań i biorą wszystko jak leci są uwarzani za spoko kolesi, za ludzi wykształconych i wyuczonych, potem taki wyuczony nie wie dlaczego auta nie może w zimie zapalić, ale sie nie spyta czemu, tylko odda auto do mechanika- taka ironia panującej mody na sposub myślenia

Teoria płaskiej ziemi ma wielkie wsparcie, jest sponsorowana przez masonerię, przeca to jest zwykła operacja psychologiczna. Poczytaj coś o PSYOPS, szczerze polecam.

1. Nie nieprawda, też kiedyś tak myślałem. Nie ma nic dziwnego w tym że horyzont jest płaski, krzywizna ziemi zaczyna być widoczna bodajże z wysokości 30km jak nie jeszcze większej.

Tu masz to wytłumaczone w banalny sposób - na pomarańczy, prościej się nie da.
Puść sobie od 2:00min i powiedz mi jak to podważyć?

2. Grawitacja utrzymuje wszystko w kupie.

Jeżeli ziemia się nie obraca to dlaczego:
- na półkuli północnej wiatr ma tendencję do skręcania w prawo, a na południowej w lewo
- na półkuli północnej mocniej podmywane są prawe brzegi rzek, na południowej lewe
- na półkuli północnej cyklony poruszają się odwrotnie do ruchu wskazówek zegara, a na południowej zgodnie z nim
- płaszczyzna, w której porusza się wahadło, ulega skręceniu na półkuli północnej w prawo, a na południowej w lewo

3. Gwiazdy nie krążą wokół gwiazdy polarnej. To oś ziemi obecnie jest wycelowana w gwiazdę polarną. Za około 10000 lat na skutek precesji oś ziemi będzie wycelowana w Wege i to ona wtedy będzie gwiazdą polarną. A jeśli jest tak jak mówisz to dlaczego piramidy dzisiaj już nie są idealnie wycelowane w pas oriona? Nom nie są bo oś ziemi przesunęła.

(IMG:http://www.revealer.com/web_img_platonic/preces.jpg)

4. Nauka nic nie wspomina o biegunie południowym? pierwsze słysze.
I Jakie samoloty, chodzi ci o loty komercyjne? Jeśli tak to wyjaśnij mi po kiego grzyba samoloty mają latać na biegun?

Aha wojsko, ciekawe co na to argentyńczycy i chilijczycy któży wybudowali sobie na antarkdydzie osady, pewnie całe dywizje przetaczają się przez te miasteczka :P

5. Jeśli księżyc świeci światłem własnym to jak wytłumaczysz fazy księzyca? Część księzyca nagle w magiczny sposób gaśnie, czy jak?
Nie ma takiego czegoś jak zimne światło i nic nie wskazuje na to że podczas pełni księżyca jest zimniej.

Zawsze możesz to podważyć, proszę bardzo tu masz listę temperatur z ostatnich lat.
http://www.accuweather.com/pl/pl/warsaw/27...monyr=1/01/2016

A tu masz kalendarz faz księżyca.
http://www.kalbi.pl/kalendarz-faz-ksiezyca

6. Wg jakich obliczeń??? Przeca w taki sposób nie da się obliczyć odległości słońca od ziemi, a jeśli się da to pokaż mi jak?

W tym linku masz opisane jak oblicza się odległość Ziemi od Słońca.
http://www.knf.ifd.uni.wroc.pl/materialy/slonce.pdf

7. Jeszcze przed chwilą pisałeś że samoloty tam nie latają :/

CYTAT
powiedz mi jeszcze gdzie i po co są satelity, bo teleskopem nie mogę za nic ich wypatrzyć, widze to co jest nazywane marsem,a nie widzę satelity, gdzie są te tysiące satelit jak podają masmedia? czemu nie widze międzynarodowej stacji kosmicznej, chodzby w zarysie, a jak oglądam filmiki na youtube, ze ktoś znalazł stacje, to ja nie widzę stacji a białą migoczącą kropke, mają takie zajebiste teleskopy, na ziemi to czemu nie zrobią zdjęcia satelity z ziemi?

Jak to po co? choćby po to żebyś mógł korzystać z GPSu czy zobaczyć prognozę pogody.

Dziwne że nie możesz ich wypatrzeć teleskopem, bo ja je widzę gołym okiem. Trzeba wiedzieć kiedy patrzyć, ta stronka ci w tym pomoże. A jak nie widzisz zarysu to kup lepszy teleskop :)
http://www.n2yo.com/

CYTAT

Temperatura korony słońca wynosi prawie 2.000.000°C
Zaś temperatura jądra ziemi wynosi 6500 °C
Więc wiesz...

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Shagy @ 02.11.2016 - 18:48) *
pisałem że podawana odległość ziemi do księżyca jest błędna i naciągana,
jak nasa tłumaczy jak pomierzyli odległość ziemia - księżyc ?
podczas 1 wyprawy zostawili tam duże lustra, do których mierzyli odległość dalmierzem :D
a jak tłumaczą czemu ich teraz nie widać z teleskopów ? bo wyblakły :D nosz kurw.....
:D

a skąd wiedzieli przed 1 wyprawą jak jest odległość ? to już nie podają :D

ogólnie są jakieś jaja z tym całym kosmosem :D

Jak to pomierzyć bez lasera? W bardzo prosty sposób - oglądasz obiekt z dwóch różnych miejsc.
Jak myślisz dlaczego każdy zwirz na tej planecie ma parę oczu?

Kolego chyba pomyliły ci się flagi z lustrami.

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Lisk co do jądra ziemi to odkrywane są nowe fakty na jego temat:

http://www.focus.pl/przyroda/podwojne-jadro-ziemi-12206

Dwa jądra we wnętrzu Ziemi

Tak twierdzą eksperci z University of Ilinois i Uniwersytetu w Nankinie, którzy odkryli, że jądro ziemi ma we wnętrzu kolejne jądro.

http://kopalniawiedzy.pl/Ziemia-jadro,21907

Pod piramidami w Gizie są zejścia w głąb ziemi i nikt nigdy nie sprawdzil jak głęboko prowadzą i co tam jest. Bardzo możliwe, że są tam gigantyczne przestrzenie a wręcz miasta, gdzie kiedyś kryły się cywilizacje a może nawet są tam do dziś. Jądro pełni funkcję słońca i są tam warunki do życia.

Ja tam nie zamykam się na teorie. Nie wywyższam jednych i nie deprecjonuję innych. Wiem, że co chwila będziemy świadkami nowych odkryć a te odkrycia co trafiają do mediów są pewnie dość mocno okrojone:)

(IMG:http://innemedium.pl/sites/default/files/36c973a07b7c.jpg)

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 02.11.2016 - 21:36) *
nawet jeżeli ziemia nie jest pusta, to nie ma jądra, bo na logikę dziecko pojmie, że temperatura jądra z czasem z topi cały środek, dlaczego? to jak piekarnik, zamknięta szczelna powierzchnia, na logike się nagrzewa, nagrzewa, nagrzewa.....

Na logikę mój piekarnik nie nagrzewa się w nieskończoność, a wasz? :P
Temperatura jądra jest stała, taki szczegół.

CYTAT
gdyby było coś takiego jak jądro planety, ziemia podobna by była do piszczącego czajnika, gdzie woda osiąga temperaturę wrzenia, a gdzie są te otwory do uwalniania temperatury, gdzie?

Pół żartem pół serio - słyszałeś o takim czymś jak wulkan, trzęsienie ziemi, albo ruch płyt tektonicznych? :)

W skład płaszcza wchodzi ok. 70% objętości skał ziemskich. Ze względu na swoją dominującą pozycję w bilansie masy Ziemi płaszcz spełnia kluczową rolę w procesach uwalniania się energii z wnętrza Ziemi, jest m.in. silnie sprzężony z procesami tektoniki płyt.

CYTAT
otoczcie słońce metalową osłoną i sprawdzcie że ono nie wybuchnie,bo tak wielka energia musi mieć ujście innaczej wszystko by eksplodowało

Czyli nigdy nie zbudujemy sfery Dysona, szkoda :(
Nic by nie wybuchło bo ta "wielka energia" równoważy się z grawitacją. Ludziska trochę logiki...

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 03.11.2016 - 00:32) *
świetne pytania, dlatego mam dla ciebie dwie sensowne, odpowiedzi

powiedzmy że słońce nie jest po środku i jest zdecydowanie mniejsze, w dodatku przemieszcza się o tak

obejżyj sobie ten filmik jest świetnie wykonany, autor zrobił kawał dobrej roboty :)

CYTAT(Tulsi @ 03.11.2016 - 00:49) *

Niestety ale prawda jest taka że to nie ma najmniejszego sensu...

Jaka siła powoduje że słonce na tej animacji (pory roku) porusza się w taki a nie inny sposób? Przypominam że zwolennicy płaskiej ziemi nie wierzą w grawitację.

(IMG:http://oi68.tinypic.com/zugpr7.jpg)
Dlaczego wg płaskiej mapy w Jemenie i Gujanie jest dzień, a w Urugwaju i na Madagskarze jest noc? Przecież takie cuś nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości.

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
a wewnątrz ziemi siedzą szaraki i annunaki, lub nazewnątrz ziemi

Wg teorii płaskiej ziemi kosmos nie istnieje więc nie ma mowy o kosmitach, prawie każdy starożytny przekaz mówi o Bogach którzy zeszli z nieba, a nie o Bogach którzy wyszli z ziemi, jak dżdżownice po deszczu.
Wybierasz sobie jakieś strzępki informacji z różnych teorii i na siłę dostosowujesz je do swoich przekonań, przynajmniej ja mam takie odczucie.

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Wiele teorii w przeciwieństwie do teorii płaskiej ziemi ma sens i uzupełnia się nawzajem. Teoria płaskiej ziemi neguje prawie wszystkie inne alternatywne teorie (nie chce już pisać teorie spiskowe), ta teoria jest jak ludzkie ego które uważa samo siebie za pępek świata - nie ma planet, nie ma gwiazd, nie ma kosmosu, nie ma kosmitów, nie ma duszy, nie ma Boga, jest tylko teoria płaskiego hologramu - klatki.

(IMG:https://cdn.meme.am/instances/68281575.jpg)

Ci którzy rządzą światem dobrze wiedzą, że nazywanie nas głupkami już nic nie daje, skończyło się. Więc teraz sami zaczęli tworzyć teorie spiskowe tylko po to żeby wprowadzić chaos i dezinformację, takie cuś nazywa się PSYOPS, albo counter information.

Niemal wszystkie środowiska opozycyjne są zainfekowani judeomasońskimi agentami promującymi absurdalne idee, jak "płaska Ziemia", negujących wszystko co się da. Celem jest sprowadzenie do absurdu działań opozycji, skojarzenie inteligentnych obserwatorów rzeczywistości z obłąkańcami. Idea "niepoprawności politycznej" czy też "teorii konspiracji" już nie działa, wprowadzane są więc nowe metody, nad którymi przez lata pracowali specjaliści z Tavistosk Institute czy też innych juedomasońskich instytucji o charakterze ludobójczym.

Na YouTube pojawia się coraz więcej filmików sponsorowanych przez judeosatanistyczną mafię Rotszyldów mających na celu przekonanie opinii publicznej, że Ziemia jest płaska.

Okazuje się, że brednie nt. tzw "Płaskiej Ziemi" są sowicie sponsorowane z Londynu przez masonerię Illuminati. Każdy z promujących "płaską ziemię" musi się rozliczyć ze swojej skuteczności i zależnie od tego ile mu się udało wcisnąć komentarzy i ewentualnie zwabić kolejne ofiary, dostaje odpowiednią sumę.

Jak pisze Henry Makov, znakomity badacz judeomasonerii, a szczególnie ich elit czyli tzw. Illuminati w artykule "Operacja psychologiczna Płaska Ziemia jest konspiracją stanowiącą rzeczywiste zagrożenie", operacja ta ma na celu zdekoncentrowanie, podzielenie i zdyskredytowanie grup tych osób, które rozumieją, że społeczeństwo zostało zniewolone przez masonerię żydowskiego pochodzenia. Operacja ta ma na celu stworzenie dysonansu poznawczego, który w rezultacie stworzy sytuację, że wątpliwe staną się wszelkie założenia, szczególnie te, które są prawdziwe. Jest to wiec poważne zagrożenie dla prawdy obiektywnej.

Konspiracja "Płaskiej Ziemi" jest usilnie promowana przez służby, które są w większości przejęte przez judeomasonerię. Po pierwszym etapie wprowadzenia tejże „teorii” rozpoczyna się drugi – wykorzystywanie jej do zdyskredytowania przeciwników politycznych i oponentów depopulacji. I tak, prezydent Obama w swoim przemówieniu porównał przeciwników teorii globalnego ocieplenia właśnie do Zwolenników teorii "Płaskiej Ziemi".

Teoria "Płaskiej Ziemi" zakłada m.in., że Ziemia jest płaskim dyskiem, nie kulą, który się porusza w górę, stąd wrażenie grawitacji (siła bezwładności). Słońce i Księżyc są kulami, ale są znacznie mniejsze niż się to nam przedstawia i obracają się wokół dysku Ziemi, stąd wrażenie jej obrotu. Te ciała niebieskie są też znacznie bliżej Ziemi (Słońce tylko 4000 mil od niej). Wg. płaskoziemców to, że Ziemia krąży wokół Słońca jest oszustwem mediów i naukowców.

"Teoria" nie odnosi się do faktów, nie wyjaśnia np. działania satelitów i GPS twierdząc, że jest to wynik działania sieci nadajników na Ziemi. Zakłada też absurdalne przejście Słońca przez "przestrzeń zerową" by mogło się pojawić nagle po drugiej stronie, by Ziemia nie pogrążyła się w długiej ciemności. Jak w każdej operacji psychologicznej dochodzi tu do manipulacji faktami i założeniami. Np. z jednej strony grawitacja jest fikcją, a z drugiej istnieje, ale tylko po to by zakrzywiać promienie Słońca – a to po oto by wytłumaczyć dlaczego nie możemy obserwować krańca płaskiego dysku Ziemi. Aby ułatwić sobie przebicie, płaskoziemcy traktują swoją "teorię" jak religię, a więc są w niej "niepodważalne" dogmaty, są też i odłamy. Jej pochodną jest m.in. tzw. niebocentryzm promowany usilnie w Polsce przez niejakiego Szczytyńskiego. Nie wiem co motywuje tego człowieka, ale jest szczególnie agresywny w promowaniu swoich bzdur. Co ciekawe, dają się na to nabierać ludzie związani z opozycją wobec żydowskiej dominacji oraz przeciwnicy bezprawia. Tam bowiem Szczytyński i jego ludzie najchętniej wszczepiają swoje "teorie".

Jeden z głównych międzynarodowych promotorów idei "Płaskiej Ziemi", założyciel International Flat Earth Research Society (IFERS), Eric Dubay, zakłada, że cała opozycja wobec władzy, poza jego ruchem oczywiście, jest kontrolowana. Jednocześnie promuje Adolfa Hitlera jako człowieka pokojowego, którego zniszczyły fałszywymi informacjami syjonistyczne media.

Operacja o nazwie "Płaska Ziemia", jak i jej pochodne, są sowicie finansowane przez judeomasońskie służby. Stąd taki wysyp jej sympatyków filmików na YouTube i komentarzy na wszelkich blogach, także i na tym. Należy sobie zdać sprawę, że ci ludzie działają wbrew interesowi społeczeństwa, a nawet można założyć, że współuczestniczą w ludobójstwie, bowiem judeomasoneria jak wiadomo, ma na celu depopulację globu wszelkimi metodami. Bez unieszkodliwienia opozycji będzie to dla niej niemożliwe. "Płaska Ziemia" ma właśnie na celu unieszkodliwienie opozycji, stąd szczególny atak jej agentów w alternatywnych mediach i grupach oporu.

Jest to starannie przemyślana operacja kontroli umysłu, która prawdopodobnie została stworzona przez psychologów z Tavistock Instutite i CIA. Jak jest skuteczna widać po podziałach jakie tworzy i po szkodach jakie czyni zasadom tzw. "logicznego myślenia". O dziwo nabierają się na nią ludzie, którzy zdawało by się myślą logicznie, a to dlatego, gdyż non stop zasypywani jesteśmy przez media fałszywymi informacjami i przez to tworzy się w naszych umysłach ciągły stan zwątpienia.

Jeśli jednak oprzemy się na niezaprzeczalnych faktach, to żadna "teoria" tego typu nie jest w stanie nas przekonać. Dlatego też uważam, że operacja psy-op o nazwie "Płaska Ziemia" się nie powiedzie. Czas też zacząć demaskować jej promotorów i traktować jako naszych wrogów.

Podobnymi "teoriami" wykreowanymi przez judeomasońskie służby są np. "reptylianie" i inne wątki tzw. New Age, na co wielu z nas się już nabrało. Mają na celu zagubienie nas w labiryncie niedorzeczności. Czołowy propagandysta administracji Obamy, Cass Sunstein, opisał te techniki kontroli umysłu w swojej książce "Nudge" ("Trącenie"). Techniki te znajdują zastosowanie w dyskredytowaniu grup zajmujących się fałszem globalnego ocieplenia, syjonizmu czy też medycyną alternatywną. Ważne jest by to „trącanie” odbywało się delikatnie, ale też systematycznie, jak gotowanie żaby.

Chodzi więc o NEUTRALIZACJĘ racjonalnej opozycji wobec judeomasonerii, o zrobienie z tych ludzi niestabilnych mentalnie i ostatecznie o usadzenie ich (czyt. nas) wszystkich w zakładach psychiatrycznych.

+Quote Post
Shagy

Dusza Towarzystwa

Nasa podała że podczas 1 wyprawy zostawili tam lustra do pomiaru laserem i stąd miary do 1 cm.
A obserwacja z dwóch stanowisk to tylko i wyłącznie pomiar odległości " Pi razy oko " :D

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Shagy @ 03.11.2016 - 18:39) *
Nasa podała że podczas 1 wyprawy zostawili tam lustra do pomiaru laserem i stąd miary do 1 cm.
A obserwacja z dwóch stanowisk to tylko i wyłącznie pomiar odległości " Pi razy oko " :D

Pomiar z dwóch miejsc też jest dokładny, choć nie tak jak pomiar laserowy.

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Jaki zatem program rządowy dezinformuje i robi z ludzi głupa twierdząc, że Wielka piramida to grobowiec? Dlaczego mafia egiptologów tak kurczowo trzyma się tej zakłamanej wersji?

Co z wykopaliskami świadczącymi o pochodzeniu na naszej planecie zaawansowanych cywilizacji? Dlaczego jest to ukrywane i często wyśmiewane?

Komu zależy, aby ludzi utrzymywać w przeświadczeniu, że pochodzimy od małpy? Tak ogólnie ludzie pojmują swoje pochodzenie.

Ludziom zakodowano ten obrazek:)

(IMG:http://2.bp.blogspot.com/-HNGfifXmkqs/UjtYp0C2PrI/AAAAAAAAAAg/27Uxayzbuj8/s1600/8fcc157d5a7840f3c5960307a5360951_1M.png)

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ten program nazywa się edukacja :P

Przeca ludzie nie pochodzą od małpy, jedyne co łączy człowieka z współczesnymi człekokształtnymi to wspólny przodek.

(IMG:https://pbs.twimg.com/media/BMOljOsCUAAntnK.jpg)

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Zakazana Archeologia

Kamienie Izraela Film Dokumentalny

https://www.youtube.com/watch?v=MBnnvG5RRnY

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 03.11.2016 - 18:52) *

Coś raz zakodowane od dzieciaka nie odkodujesz tak po prostu:) Ty to wiesz, że schemat ten to uproszczenie (manipulacja) ale ja tego do książek nie wpisałem:)

TNS OBOP:

połowa Polaków pochodzi od małpy, co trzeciego stworzył Bóg

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,TNS...l?ticaid=11805a

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 03.11.2016 - 18:55) *
Ty to wiesz, że schemat ten to uproszczenie (manipulacja) ale ja tego do książek nie wpisałem:)

Ja też nie :P

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Zatem płaska ziemia jeśli jest manipulacją to zauważ ile wcześniej było już manipulacji a ten grobowiec z wielkiej Piramidy to piramidion manipulacji:)

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Nom tak, jedyna różnica polega na tym że teoria płaskiej ziemi celuje w inne środowisko.

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

No mi ta teoria płaskiej ziemi też jakoś specjalnie nie leży. Bardziej już ta pusta ziemia, ale nie w takim sensie, że to wydmuszka:)

Jestem sobie w stanie wyobrazić gigantyczne puste przestrzenie wykonane przez cywilizację chcącą ukryć się pod ziemią przed np. potopem.

Jądro (ciepło) wykorzystane jako energia niezbędna do życia itd.

Naukowcy odkryli ocean we wnętrzu Ziemi

http://technowinki.onet.pl/naukowcy-odkryl...rzu-ziemi/zwspt

Nasza planeta wciąż skrywa jeszcze wiele tajemnic, które dopiero są odkrywane, a wiele z nich poznamy zapewne dopiero w odległej przyszłości. Jedną z nich poznaliśmy jednak już teraz, a jest nią przeogromny ocean znajdujący się w wewnątrz skorupy ziemskiej, zawierający więcej wody, niż wszystkie dotychczas poznane zbiorniki razem wzięte.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

super temat, lisk gratuluję zajęcia i utrzymania stanowiska obronnego, twoi nauczyciele są z ciebie teras bardzo dumni, bo dzielnie cię przygotowali na ten dzień próby :)
Niestety musze ci napisać że ten filmik to bardzo tania przeróbka, bo dlaczego nie widzę gwiazd za satelitą i po za tym kontury są kiepskie jakby wklejone na czarne tło
ktos kto go tworzył zapomniał dodać gwiazdy jakby nie były one warzne hmm ciekawe, obejrzyjcie go dokladniej, podróba

ten filmik to tesz jest podróba, a horyzont był robiony obiektywem rybie oko
po za tym za durzo w tym filmiku animacji komputerowej

Lisk bardzo wielkie dzięki, za podbudowanie tematu, dodam że wykonałeś kawał dobrej roboty, twoja obrona nauk ogulnych rozpędziła temat do 103 komentarzy, jeszcze raz wielkie dzięki
bardzo szanuje ludzi takich jak ty, bo potrafisz rozmawiać, własne uwagi potwierdzasz przykładami i nie zachowujesz się jak fanatyk, ja już nie mam naprawdę nic do dodania w temacie,po za tym że fajnie wyszedł, myśle że jusz wszystko tutaj najwarzniejsze zostało zapisane, niestety na moje szczęście czy nieszczęście wierze we wszystko co tutaj umieściłem, temat rzeka, wszystko kończy się na wyobrażaniu, pasowało by wylecieć samemu do góry i zobaczyć co tam jest heh :)
jak macie pytania to piszcie na private, bo z mojej strony temat zamykam
pozdrawiam ;)

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Lisk stara się wyjaśniać w sposób racjonalny. Niestety jest za dużo przykładów celowej manipulacji faktami na najwyższych stanowiskach (egiptolodzy i grobowiec Cheopsa), aby mieć zaufanie do oficjalnych teorii na temat np. pochodzenia człowieka czy nawet jądra ziemi...

Kiedyś sam widziałem dziwny obiekt pod postacią kuli, która była energią i poruszała się w bardzo dynamiczny sposób. Jeżeli była to jakaś ziemska technologia to raczej z tych tajnych...tylko czy w Polsce są jakieś tajne badania oprócz teorii Macierewicza o broni elektromagnetycznej?:)

To co widziałem utwierdza mnie w przekonaniu, że ciągle jesteśmy odwiedzani przez inne cywilizacje, które posiadają zaawansowaną technologię umożliwiającą im swobodne podróżowanie po wszechswiatach.

Tak jak ludzie odwiedzają zoo i podziwiają zwierzęta tak inne cywilizacje odwiedzają Ziemię i "podziwiają" ludzi i ich zachowanie.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 03.11.2016 - 20:02) *
Lisk stara się wyjaśniać w sposób racjonalny. Niestety jest za dużo przykładów celowej manipulacji faktami na najwyższych stanowiskach (egiptolodzy i grobowiec Cheopsa), aby mieć zaufanie do oficjalnych teorii na temat np. pochodzenia człowieka czy nawet jądra ziemi...

bardzo dobrze to ujołeś

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 03.11.2016 - 20:52) *
Niestety musze ci napisać że ten filmik to bardzo tania przeróbka, bo dlaczego nie widzę gwiazd za satelitą i po za tym kontury są kiepskie jakby wklejone na czarne tło
ktos kto go tworzył zapomniał dodać gwiazdy jakby nie były one warzne hmm ciekawe, obejrzyjcie go dokladniej, podróba

ten filmik to tesz jest podróba, a horyzont był robiony obiektywem rybie oko
po za tym za durzo w tym filmiku animacji komputerowej

Taki teleskop ze sklepu nie jest w stanie wychwycić światła z każdej gwiazdy, wystarczy kupić, pożyczyć, albo iść do kogoś kto posiada taki teleskop i samemu zobaczyć jak to jest.

A w tym drugim filmiku jest mowa o płaskim horyzoncie.
Poza tym po co używać obiektywu rybie oko? Przeca płaska ziemia-dysk też ma krzywiznę. No chyba że płaska ziemia jest kwadratowa.

+Quote Post
Shagy

Dusza Towarzystwa

"ale wy jesteście głupi, przecież ziemia jest okrągła, przeca globusy są w szkole, przeca pani w szkole tak prawi a polak Kopernik ? nie mógł się mylić, tacy głupi jesteście że nie przyjmujecie wszystkiego co wam wciskają, tylko my mamy rację bo 95% ludzi wie że ziemia jest kulą, idę oglądać telewizję przez 4 godziny i zagryzę jedzeniem z biedronki, bo taki wolny jestem, mogę rząd wybrać, mogę do niemiec, papierosy mam, tani alkohol w lidlu"

ok takie zachowanie na forum o fizyce, czy filmach to rozumiem, ale podejście jak głąba z zawodówki na forum o opuszczaniu ciała ..???? gdzie teoretycznie są osoby które leżą w łóżku a są miliardy km dalej swoją "świadomością"
zacznijcie negować opuszczanie ciała, bo nauka tego nie dopuszcza ;D:D:D
zacznijcie podawać "dowody naukowe" ze strony onetu że to nie możliwe :D ;)

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Zajefajne argumencisze :>

Wg mnie taki człowiek jednocześnie jest w łóżku i w poza - jego świadomość nie wyszła poza ciało, tylko poszerzyła się poza ciało.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 03.11.2016 - 22:24) *
Taki teleskop ze sklepu nie jest w stanie wychwycić światła z każdej gwiazdy, wystarczy kupić, pożyczyć, albo iść do kogoś kto posiada taki teleskop i samemu zobaczyć jak to jest.

Poza tym po co używać obiektywu rybie oko? Przeca płaska ziemia-dysk też ma krzywiznę. No chyba że płaska ziemia jest kwadratowa.

czegoś tutaj nie rozumie, prosze wytłumacz mi, moje oczy dostrzegają gwiazdy tak jak każdy z nas widzi na niebie, a teleskop powiększa, takie ma zadanie, to dlaczego teleskop na filmiku nie widzi gwiazd a ja przez lornetke je widze, jako mrugające żułte światełka?
ty podajesz link ze satelitą bez gwiazd czyli tym samym przekreślasz realność gwiazd, czyli z daleka je widzimy, a jak przybliżymy, drogim teleskopem, na którego z polskiej pensji mnie nie stać to zobacze satelite, ale nie bende widział gwiazd- ja bym te teorie nazwał hologramem
nie masz czego bronić ten filmik to podróba amatora, nawet nie dyskutujmy o tym, pokasz zdjęcia, amatorskie, wszędzie jest grafika komputerowa w google
spójrz mam wykształcenie średnie, zawodowe nie magistra i jako człowiek myślący chce wpisać w google
proste hasło
-zdjęcie satelity z widziane ziemi
i dostaje to
https://www.google.pl/search?q=zdjęcia+sate...+widziane+ziemi

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Może dlatego bo na tym filmiku jest tylko maluteńki fragment nieba.

Spróbuj wpisać - satellite photos taken from the ground, po prostu pokombinuj :P

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 03.11.2016 - 22:24) *

w tym drugim filmiku widzę animacje i obiektyw rybie oko, na paru sekundach realnych nagrań
płaska ziemia nie ma krzywizny, bo jest płaska i to czy to jest kwadrat, koło, prostokąt nie ma znaczenia, krzywizna dotyczy zaokrąglenia powierzchni, na wysokości- tutaj nie trzeba nic czytać, opisujesz to co widzisz, białe jest białe, po co analizować czym jest kolor biały i pisać tasiemcowe rozprawki na ten temat ;)

Masoni wciąż grają tą samą już nie aktualną metode kontroli postrzegania czyli super animacja+ fajna muza+ poparcie nauki ogólnej = to musi być prawdziwe
nie te czasy,inkarnowały dusze z drugiej fali ochotników, które maja teras po 20-30 lat i nie łapią takiej ściemy, teras jóż dorasta 3 fala, ci bendą jeszcze bardziej spostrzegawczy od drugiej fali, bendą kręcić dokumenty i zadawać pytania, jednym słowem szykuje się jedno wielkie boom naukowe
ja na leże jeszcze do pokolenia drugiej fali, ale zdążyłem poznać 3 i 1 fale, pierwsza fala to jet bardzo smutna historia
tesz utworze temat o falach ochotników;)

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 03.11.2016 - 23:06) *
Może dlatego bo na tym filmiku jest tylko maluteńki fragment nieba.

Spróbuj wpisać - satellite photos taken from the ground, po prostu pokombinuj :P

hehe ale nic nie widać za nim, a przeciesz nasa podaje, to nie jest płaski hologram to jest cały wszechświat gwiazd, porostu zwykła podróba, jedna znielicznych w internecie, bo tego sie nie chce nikomu za free robić ;)

kombinowałem, zanim uwierzyłem w płaską ziemie, byłem fanem SF, była to moja pasja, myślisz że tak od tak bez walki tą pasje zamieniłem na model płaskiej ziemi? dojrzewało to we mnie miesiącami, ale oczom trudno jest zaprzeczyć ;)
lepiej zamiast kombinować podaj nam linki, bo w temacie nie pisze - kombinujcie żeby udowodnić że ziemia jest płaska, tylko są gotowce ;)

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 04.11.2016 - 00:11) *
hehe ale nic nie widać za nim, a przeciesz nasa podaje, to nie jest płaski hologram to jest cały wszechświat gwiazd, porostu zwykła podróba, jedna znielicznych w internecie, bo tego sie nie chce nikomu za free robić ;)

Ale jak ty chcesz zobaczyć odległe gwiazdy przez teleskop ze sklepu? Jedyne co zobaczysz to te gwiazdy które są blisko.
Nawet taki teleskop Hubble'a musiał robić co chwile zdjęcia przez 11 dni (które następnie zostały na siebie nałożone) żeby zobaczyć co jest dalej.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 03.11.2016 - 23:16) *
Ale jak ty chcesz zobaczyć odległe gwiazdy przez teleskop ze sklepu? Jedyne co zobaczysz to te gwiazdy które są blisko.
Nawet taki teleskop Hubble'a musiał robić co chwile zdjęcia przez 11 dni (które następnie zostały na siebie nałożone) żeby zobaczyć co jest dalej.

zadam ci tylko jedno pytanie, i chciałbym uwierzyć w twoją odpowiedz, czy ty widziałeś satelite z ziemi? ale nie jako mrugające światełko zwane satelitom, ale to co podobne jest do satelity
odpowiedz prosze szczerze, bo ja nie widziałem, i bronie tego czego jeszcze moje oczy nie zobaczyły, a ty czego bronisz to co widziałeś? jak tak to masz mój ukłon i kończe temat

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 04.11.2016 - 00:07) *
płaska ziemia nie ma krzywizny, bo jest płaska i to czy to jest kwadrat, koło, prostokąt nie ma znaczenia, krzywizna dotyczy zaokrąglenia powierzchni, na wysokości

Chodzi mi o krawędź dysku, ona też jest zakrzywiona.

CYTAT(Rafael198 @ 04.11.2016 - 00:07) *
Masoni wciąż grają tą samą już nie aktualną metode kontroli postrzegania czyli super animacja+ fajna muza+ poparcie nauki ogólnej = to musi być prawdziwe
nie te czasy,inkarnowały dusze z drugiej fali ochotników, które maja teras po 20-30 lat i nie łapią takiej ściemy

I właśnie dlatego masoneria też wymyśla teorie spiskowe takie jak płaska ziemia, sam pisałeś że teoria płaskiej ziemi jest nowa. Przypadek?

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 03.11.2016 - 23:22) *
Chodzi mi o krawędź dysku, ona też jest zakrzywiona.

I właśnie dlatego masoneria też wymyśla teorie spiskowe takie jak płaska ziemia, sam pisałeś że teoria płaskiej ziemi jest nowa. Przypadek?

przypadek albo pękające fałszerstwo, prawda wyłazi wcześniej czy puzniej
badania kosmicze się zatrzymały dlaczego?

wiesz co zauwarzyłem w duszach z fali ochotników? nie które się zapijały w depresji alkocholem, ale nikt ich nie zrobił w bambuko, bo wierzyli w to co widzieli, kompletny brak strachu ich cechował
niektórzy byli kompletnymi pijakami, żyli po to żeby pić, bo nie potrafili sie zabić,ale chcieli umrzeć, pili z myślą że zapiją sie na śmierć, ale ich umysły były bardzo sprawne, że ja ledwo wyrabiałem przy nich w szybkości wymiany myślowej
oni nie chcieli pieniędzy ani pracy, mieli to gdzieś, po prostu nie chcieli tu być, ci ludzie żyją temu bo nie potrafią sie zabić, tylko temu
prawdziwą ironią jest to że my tutaj przyszliśmy pomóc, ale gdy żyjemy pośród ludzi modlimy się o armagedon, o zagłade, tego miejsca jóż nie chcemy go ratować, chcemy by ono nie istniało

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 04.11.2016 - 00:21) *
zadam ci tylko jedno pytanie, i chciałbym uwierzyć w twoją odpowiedz, czy ty widziałeś satelite z ziemi? ale nie jako mrugające światełko zwane satelitom, ale to co podobne jest do satelity
odpowiedz prosze szczerze, bo ja nie widziałem, i bronie tego czego jeszcze moje oczy nie zobaczyły, a ty czego bronisz to co widziałeś? jak tak to masz mój ukłon i kończe temat

Satelity nie, ale mogę pochwalić się tym że przez chwile widziałem (oczywiście nie gołym okiem) coś więcej niż mrugające światełko - zarys ISS :P

+Quote Post
Lisk

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 04.11.2016 - 00:40) *
prawdziwą ironią jest to że my tutaj przyszliśmy pomóc, ale gdy żyjemy pośród ludzi modlimy się o armagedon, o zagłade, tego miejsca jóż nie chcemy go ratować, chcemy by ono nie istniało

I to jest najwyższa forma manipulacji - wykorzystywanie naszej świadomości.

Ci co rządzą światem wiedzą, że świadomość ma wpływ na rzeczywistość.
Podobnie jest w mechanice kwantowej - obserwator ma wpływ na to co jest obserwowane - akt obserwacji kolapsuje fale do jednego konkretnego stanu, do korpuskuły.

Właśnie dlatego media podają tylko złe informacje, z tego samego powodu powstają takie teorie jak płaska ziemia, i tu nie chodzi nawet o kształt ziemi tylko o ogólny przekaz. Takie teorie mówią że ziemia jest klatką, przez co nie chcemy ratować tego miejsca, bo niby po co ratować klatkę?
A prawda jest taka że to my sami tworzymy sobie klatkę.

Dobrym przykładem jest 9.11. Ta data była wielokrotnie powtarzana w filmach, reklamach, bajkach itd. aż w końcu zbiorowa świadomość wrzuciła nas na taką linie czasu, w której odbyły się te zamachy.
Przynajmniej ja tak to widzę, oczywiście mogę się mylić.

+Quote Post
Shagy

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 04.11.2016 - 01:03) *

Podobnie jest w mechanice kwantowej - obserwator ma wpływ na to co jest obserwowane - akt obserwacji kolapsuje fale do jednego konkretnego stanu, do korpuskuły.

Właśnie dlatego media podają tylko złe informacje, z tego samego powodu powstają takie teorie jak płaska ziemia, i tu nie chodzi nawet o kształt ziemi tylko o ogólny przekaz. Takie teorie mówią że ziemia jest klatką, przez co nie chcemy ratować tego miejsca, bo niby po co ratować klatkę?

Dobrym przykładem jest 9.11. Ta data była wielokrotnie powtarzana w filmach, reklamach, bajkach itd. aż w końcu zbiorowa świadomość wrzuciła nas na taką linie czasu, w której odbyły się te zamachy.

dokładnie

O płaskiej ziemi itp to chodzi im tylko żeby ludzie się klocili między sobą nic więcej, nie ma znaczenia czy jest płaska czy kula, dlatego NASA pokazuje specjalnie błędy w swoich nagraniach....

+Quote Post
Shagy

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Lisk @ 04.11.2016 - 01:03) *

dokładnie, o to chodzi. Jeśli myślelibyśmy że nasz świat jest piękny i dobry to by tak było.

ale jak wciskają wszędzie wojny to zbiorowa świadomość tworzy negatywne rzeczy

O płaskiej ziemi itp to chodzi im tylko żeby ludzie się kłócili między sobą nic więcej, nie ma znaczenia czy jest płaska czy kula, dlatego NASA pokazuje specjalnie błędy w swoich nagraniach, żeby ludzie się kłócili co jest prawdą.
tak samo jest z polityką

nie wiem czy ktoś jeszcze kojarzy Leppera - on mówił "nie dajcie się wciągnąć w ich kłótnie, politykę, bo oni przed wami się kłócą a wieczorem razem wódkę piją"
został zabity.
drzwi były zamknięte, klimatyzacja chodziła a okno było otwarte, powstało rusztowanie do budynku, nie wiadomo kto je postawił i po co, bo to tej pory stoi,
policja weszła i po 20 min rzecznik oznajmij że to było samobójstwo (jak żul na ławce popełni samobójstwo to policja mówi że trwa śledztwo które ustali co było przyczyną śmierci i trwa to kilka dni, tygodni - a tu policja weszła 20 min i sprawa rozwiązana - to co zebrali odciski przesłuchali świadków w 20 min)

+Quote Post
Deimond

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Shagy @ 04.11.2016 - 09:02) *
dokładnie, o to chodzi. Jeśli myślelibyśmy że nasz świat jest piękny i dobry to by tak było.

ale jak wciskają wszędzie wojny to zbiorowa świadomość tworzy negatywne rzeczy

O płaskiej ziemi itp to chodzi im tylko żeby ludzie się kłócili między sobą nic więcej, nie ma znaczenia czy jest płaska czy kula, dlatego NASA pokazuje specjalnie błędy w swoich nagraniach, żeby ludzie się kłócili co jest prawdą.
tak samo jest z polityką

nie wiem czy ktoś jeszcze kojarzy Leppera - on mówił "nie dajcie się wciągnąć w ich kłótnie, politykę, bo oni przed wami się kłócą a wieczorem razem wódkę piją"
został zabity.
drzwi były zamknięte, klimatyzacja chodziła a okno było otwarte, powstało rusztowanie do budynku, nie wiadomo kto je postawił i po co, bo to tej pory stoi,
policja weszła i po 20 min rzecznik oznajmij że to było samobójstwo (jak żul na ławce popełni samobójstwo to policja mówi że trwa śledztwo które ustali co było przyczyną śmierci i trwa to kilka dni, tygodni - a tu policja weszła 20 min i sprawa rozwiązana - to co zebrali odciski przesłuchali świadków w 20 min)

Ty sobie tworzysz taki obraz. Dla mnie świat jest ... duży i ciekawy. Nie zawsze sprawiedliwy , nie zawsze przyjazny, czasem zmanipulowany. Ale nie beczę jak dziecko z tego powodu tylko sobie żyję i się cieszę tym co doświadczam. Jak bym się zamknął i myślał tylko jak kto i czym manipuluje - od razu udał bym się do psychiatry. Bo to nie jest normalne życie. Czy widziałeś kiedyś zwierzę rozkminiające czy aby na pewno woda jest mokra czy tak mu wmówiono ;)
Idźcie , zabawcie się , zakochajcie się , pograjcie , posłuchajcie muzyki, podróżujcie czy co tam wolicie robić...
Ale nie , nie można bo lusz się wytwarza, bo manipulacja, bo ....

Jak ktoś woli unikanie emisji luszu od sexu na przykład to znaczy że nigdy chyba tego drugiego nie zaznał.
Dla mnie to by było takie światełko ostrzegawcze"Stary nieźle Ci odjebało , zrób coś z sobą"

Jakbym miał rozkminiać że ziemia jest płaska a ja żyję w klatce i jestem w matriksie ... kurwa . Przecież w każdej chwili można wziąć plecak , pojechać na wygwizdowo dowolne , zaszyć się w buszu i co? To czy to będzie na płaskiej planecie czy kulistej to jeden wuj. Myślisz że będziesz ścigany czy co? Ktoś cię będzie ganiał za tobą i molestował o coś czy manipulował? Gówno to kogokolwiek będzie obchodziło co się z tobą dzieje. Nie wiem co wy macie za jazdy poronione.

Dobrze Sugier gadał. Naćpiecie się tych internetów i sieczka w głowie.

Polecam pojechać w góry , odsapnąć popodziwiać przyrodę , zdystansować się a i w głowie się poukłada :)

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Deimond nikt ci nie karze rozkminiac. Inni jak chca to niech rozkminiaja. W czym problem bo nie kumam.

+Quote Post
Deimond

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 04.11.2016 - 11:51) *
Deimond nikt ci nie karze rozkminiac. Inni jak chca to niech rozkminiaja. W czym problem bo nie kumam.

W tym że własna psychika też wymaga pielęgnacji i dbania o nią. A jak obserwuję niektórych to mam wrażenie że doprowadzają się na skraj obsesji czy paranoi. Tylko doradzam zdystansowanie się i wyluzowanie odrobinę. A ty tego nie zauważasz , tego braku dystansu?

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

Macie racje, ale ludziom jednego brakuje, brak im umiejętności wcielania się w inną osobe
każdy się rodzi i musi żyć, czy życie jest ciekawe? piękne? Nie
bo nawet jeżeli mi sie układa, to widzę w parku osobe która nie ma fizycznej urody ani pieniędzy, widze jak ona jest zmuszana do pracy we fabryce, widze że w każdy weekend pije alkochol,
ta osoba sie nie zakocha, bo ludzie oceniają na podstawie urody, odłożyć, też nie odłoży, bo ma najniższą pensje a w dodatku wszystko we wolnej chwili pochłania alkochol a pije bo brakuje jej sensu życia, bardzo chciała by kochać, ale trudno kochać jak samym jest się gardzonym z powodu braku kasy i urody
lubimy sie razem napić, ale żal mi tej osoby urodziła się i zgóry dostała przegrane życie, nie widze dla niej nadzieji, ciało to przekleństwo, wiedzą to ci co dostali ciało odbiegające od normy

żal mi dzieci z ubogich rodzin, bo one tesz są na przegranej pozycji
ja widze to czego inni ludzie nie chcą widzieć i szukam sensu i wiem jak czegoś nie zmienie w swoim życiu to, to co widze mnie uśmierci, gdzie bym nie spojrzał to wszędzie widze bezlitosność Matrixa
jakbyście się upierali to w końcu zaśniecie i co powiecie jak obudzicie się w innym ciele które nie jest takie jakie by wam odpowiadało, samoakceptacja?przyzwyczajenie? czy po prostu zabić to ciało i się uwolnić

a co powiecie na ten film, czym dla was jest ziemia po jego obejrzeniu?
Mieszkańcy Ziemi
uwaga tylko dla ludzi naprawdę twardych, potrafi dać niezłego kopa w psychike ale taka jest właśnie prawda
http://www.cda.pl/video/547541e

+Quote Post
Deimond

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Rafael198 @ 04.11.2016 - 17:23) *
.............

Ale jak ładujesz się samymi takimi negatywnymi obrazami to tak zaczynasz postrzegać świat.
To tylko taka przesłona która blokuje Ci dostrzeganie innych rzeczy nie koniecznie złych.
Co do Twojego znajomego - po prostu niech przestanie pić.
Nie jeden brzydki znalazł miłość .

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Ja dzisiaj ładowałem się na Raduni podczas zbierania grzybów:) Całe wiadro nazbierane:)

Ślężański masyw to magia.

Deimond chyba za bardzo się wkręcasz w to co robią inni ludzie. Grunt, abyś Ty robił na co masz ochotę:)

Ja robię co chcę i niektórym z tego powodu żal tak dupsko ściska, że specjalnie zakładają konto, aby mnie trolować:) Czy to normalne?:)

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

(IMG:http://1.bp.blogspot.com/-McJ9qgqCUPk/Tu7DAst-0tI/AAAAAAAAA5o/y33HhgYjICE/s1600/Tibetan+symbol+of+Agharta+or+inner+earth.jpg)

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

(IMG:http://davidpratt.info/earth/mandala-ru1.jpg)

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

(IMG:http://zapatopi.net/blog/william_reed-the_phantom_of_the_poles-globe_interior_section-blog.png)

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

(IMG:http://aetherforce.com/wp-content/uploads/2014/10/hollow-earth.jpg)

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

http://aetherforce.com/newtons-theory-of-g...e-hollow-earth/

(IMG:http://aetherforce.com/wp-content/uploads/2014/10/hollow_earf.png)

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

http://adeptinitiates.com/earth-core-theory-hollow-earth/

The Special Earth Core Theory (S.E.C.T)

(IMG:http://adeptinitiates.com/wp-content/uploads/2016/10/hollow-earth-theory.jpg)

Suchowiec wymyj się.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

jakbym był administratorem to bym poblokował konta tym spamerom, za karzdom głupotę nie na temat ban, tak jak na innych forach,
brakło bym im kasy na smsy na konta i forum by się rozwinęło finansowo
jeden wielki chaos, brakuje administratora

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

dla mnie to forum technologicznie za ładnie funkcjonuje i nie pasuje mi to do administratorów
jakoś nie wierze że właściciel tej strony dałby sobie tak srać po swojej własności za koszt 1 smsa
wiadomo że nie chodzi o masonów, pisząc masoni miałem na myśli ironie

podczas śnienia spotykam ludzi czy byty które podpinają mi się pod sen, zupełnie jak w filmie incepcja
te byty i ludzie nie są dobrzy i to właśnie ich mam namyśli, kasa dla tych ludzi i istot nie ma znaczenia, to tylko narzędzie

my tutaj z zielarzem znamy się już kilka lat, a pomimo takiego syfu dalej sie to kręci wszystko, ta strona jest sponsorowana i ci co ją sponsorują, już tyle lat, mają swoje warunki

inne portale żeby się utrzymać muszą puszczać reklamy i przyciągać jak największą liczbę odwiedzających, normalnie ta strona już dawno by wykitowała, ale pewni ludzi chcą żeby była i ją opłacają
czy gadam głupoty bo teorie spiskowe wyprały mi mózg?
nie ja jestem realistą, wierze we fakty, to forum tak funkcjonuje od samego początku i jest tylko po to żeby zniechęcać osoby mające energetyczno- intelektualny potencjał, bo od kiedy pamiętam to forum tylko przegania a nie rozwija
bez sponsora witryna by wygasła ;)

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

Myslimy bardzo podobnie Rafaelo. Biore udzial w paru innych forach, ale cos takiego jak tu jest nie do pomyslenia.
Choc technicznie tamte fora sa o wiele gorsze. Ale jest moder i porzadek musi byc.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Tulsi @ 10.11.2016 - 21:20) *
Myslimy bardzo podobnie Rafaelo. Biore udzial w paru innych forach, ale cos takiego jak tu jest nie do pomyslenia.
Choc technicznie tamte fora sa o wiele gorsze. Ale jest moder i porzadek musi byc.

jak wchodzę na to forum, to muszę przyznać, uwielbiam informatykę ale sztuka funkcjonalności pod względem technicznym forum jest zdumiewająca, takie rzeczy nie są za darmo, dwa wyjścia albo utalentowany administrator, chodz po wypowiedziach nie idzie tego wyłapać, albo strona została założona przez fachowców za kase
przykład wikipedii, która wysyła prośby o zapomogi finansowe, żeby mudz funkcjonować, a ile ludzi w ciągu dnia odwiedza wikipedie?
mam takie swoje forum ulubione darkwarez :) to robimy składki vipowskie żeby to fajnie funkcjonowało
a tutaj widzę czysty sponsoring :)
chodzby temat polityka na tym forum jest strzałem w oba kolana, resztki realności tego forum
samo to że teras pisze, da do myślenia co niektórym osobom czytające to forum, czy aby to nie jest zbyt naciągane

teorie wibracji po ras pierwszy wynalazł Monroe, przed nim byli inni i nie mówili nic o wibracjach, co lepsze wtedy gdy Monroe prowadził badania nad obe, trwała zimna wojna i kto wie czy nie brał Monroe udziału w eksperymencie kontroli umysłu, a jak najlepiej włamać się komuś do głowy?- przekonać go że ma się dostrajać do tych wibracji, Dodam że Monroe miał kupe kasy, był bizmesmenem, wierzymy w przypadki? człowiek cudownie wybrany?
ile w rzyciu doświadczałem wibracji, tak za każdym razem biłem się w ciele eterycznym, ani razu ident zewnętrzny wibracji nie był przyjazny, ani razu

oki może na tym forum gram role nawiedzonego katola, ale też bywam na innych, na jednych jestem alkocholikiem, na innych jestem zwolennikiem piractwa , zaś na innych jestem fanem gier strategicznych i jeszcze na kilku, ale to tajemnica :)
i wiem jak funkcjonują fora, ale to forum jest dziwne ;) Nic nie jest za darmo w tych czasach :)

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Inni mieszkańcy Układu Słonecznego – Stewart Swerdlow

http://porozmawiajmy.tv/inni-mieszkancy-uk...ewart-swerdlow/

+Quote Post
Deimond

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Miłej zabawy z nie płaską ziemią:) (oczywiście że to mystyfikacja i sztuczki majsonów :D )

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

10 Mind Blowing Optical Illusions

https://www.youtube.com/watch?v=-IWk5NkxQF8

(IMG:https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d9/b0/88/d9b08866ef3022b94e55473138f101b5.jpg)
(IMG:http://p3.sfora.pl/d5459fe3e1cf52e46762f2c4d6540984.jpg)

+Quote Post
Shagy

Dusza Towarzystwa

aż nie możliwe w jak prosty sposób potrafią "oni" robić ludzi w 'bambuko" ....
coś leci w tv to musi być prawda, nasa pokaże jakiś film, no przecież czemu mieliby nas oszukiwać, przecież oni pokazują prawdę, przecież widać kosmonautów w 'kosmosie' :D
ja jebie że też ludzie nie potrafią zadawać pytań, tylko łykać wszystko jak pelikany :D efekt prania mózgu przez tv ? może

https://www.youtube.com/watch?v=Y6NPd8gvpJY

https://www.youtube.com/watch?v=z5eMW-BPmyA...pctr=1480284548

https://www.youtube.com/watch?v=aF3nL-qYwR4

https://www.youtube.com/watch?v=wK5K6ZA47aU

"ale przecież ja nie ma wypranego mózgu ! myślę co chcę ! jestem wolny. to ty jesteś głupi! nie myślisz tak jak wszsyscy, nie wierzysz w to co pokazuje nasa, tv, polityka, hahaha ale głupi ! nie wierzy w to co pokazuje tv ale głupek "

idź do mohera i powiedz że rydzyk to złodziej
zabije cię różańcem ! dosłownie:

https://www.youtube.com/watch?v=T4xF4gocpEg

https://www.youtube.com/watch?v=vIICr5KZ1Zo

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

Z ta plaska Ziemia cos nie do konca mi sie zgadza. Bo wezmy statki na przyklad. Plyna na polnoc i tam sa lodowce wiec wiadomo ze dalej nie poplyna. Na poludniu z kolei jest Antarktyda. A co ze wschodem i zachodem? Tam nie ma ograniczen ze strony lodowcow, wiec taki statek jak doplynie do konca, to powinien sie z jakas sciana zderzyc, murem, zapora, no nie wiem....
Przeciez wody oceaniczne nie sa bezkresne, skoro Ziemia mialaby miec ksztalt kola czy dysku, to musi to wszystko miec gdzies swoje granice. Po kuli mozna plywac dookola, omijajac przeszkody w postaci stalych ladow. Czy ktos sklonny jest mi to wytlumaczyc ?

Aha.
I jeszcze odnosnie tego ze Ziemia wiruje wokol wlasnej osi. Jesli tak, to co z samolotami? Gdyby dajmy na to lecial w odwrotna strone niz kierunek wirowania, to musialby przy tej samej predkosci przybyc do celu o wiele pozniej niz gdyby lecial w odwrotnym kierunku.
A tak nie jest, bo okreslony dystans np. 5000 km samoloty pokonuja mniej wiecej w tym samym czasie. To jak to jest?

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

Jeszcze dopisze w sprawie wirowania Ziemi wokol wlasnej osi. Tak bynajmniej mnie uczono. Jesli tak jest to dlaczego na niebie ciagle widac Wielki Woz?
Przy obrocie widok gwiazdozbiorow powinien byc co chwile inny, a nie jest.
Dlaczego z polkuli polnocnej nigdy nie widac Krzyza Poludnia?
Z kolei jesli Ziemia jest plaska, to wszedzie powinny byc widoczne te same gwiazdozbiory, a nie sa widoczne.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Tulsi @ 25.12.2016 - 21:02) *
Jeszcze dopisze w sprawie wirowania Ziemi wokol wlasnej osi. Tak bynajmniej mnie uczono. Jesli tak jest to dlaczego na niebie ciagle widac Wielki Woz?
Przy obrocie widok gwiazdozbiorow powinien byc co chwile inny, a nie jest.
Dlaczego z polkuli polnocnej nigdy nie widac Krzyza Poludnia?
Z kolei jesli Ziemia jest plaska, to wszedzie powinny byc widoczne te same gwiazdozbiory, a nie sa widoczne.

wszystkie gwiazdozbiory kręcą się wokół gwiazdy polarnej, pozycja gwiazdozbiorów jest tak zmienna jak pozycja księżyca na niebie, spójż codziennie na księżyc i spisuj godzine, co dzień księżyc bendzie w innym miejscu, a to tylko jest 1 dzień

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Tulsi @ 24.12.2016 - 21:05) *
I jeszcze odnosnie tego ze Ziemia wiruje wokol wlasnej osi. Jesli tak, to co z samolotami? Gdyby dajmy na to lecial w odwrotna strone niz kierunek wirowania, to musialby przy tej samej predkosci przybyc do celu o wiele pozniej niz gdyby lecial w odwrotnym kierunku.
A tak nie jest, bo okreslony dystans np. 5000 km samoloty pokonuja mniej wiecej w tym samym czasie. To jak to jest?

motyw okrągłej ziemi też jest absurdalny, mamy problem bo brakuje ludzi i inwestycji co wkońcu dały by nam rzeczywisty kształt ziemi, prawdziwą mapę,
sam chciałbym zbudować balon stratosferyczny ale brakuje mi finansów, przy stawce 10zł na godzinę człowiek nie myśli o budowie balonu a o tym jak wegetować, muszę przyznać że oni dosyć mocno bronią prawdy heh
koncepcja płaskiej ziemi wyleczyła mnie tylko z marzeń o podboju kosmosu, a umocniła mnie w rozwoju świadomości, bardziej mnie zbliżyła do odmiennych stanów świadomości i rzeczywistości alternatywnych duchowych, do kontroli ciała astralnego

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Rafael198 @ 25.12.2016 - 23:00) *
motyw okrągłej ziemi też jest absurdalny, mamy problem bo brakuje ludzi i inwestycji co wkońcu dały by nam rzeczywisty kształt ziemi, prawdziwą mapę,
sam chciałbym zbudować balon stratosferyczny ale brakuje mi finansów, przy stawce 10zł na godzinę człowiek nie myśli o budowie balonu a o tym jak wegetować, muszę przyznać że oni dosyć mocno bronią prawdy heh
koncepcja płaskiej ziemi wyleczyła mnie tylko z marzeń o podboju kosmosu, a umocniła mnie w rozwoju świadomości, bardziej mnie zbliżyła do odmiennych stanów świadomości i rzeczywistości alternatywnych duchowych, do kontroli ciała astralnego

A powiedz mi Rafael, czy dla nas jako ludzkosci, ma jakiekolwiek znaczenie ksztalt Ziemi? Czy to wnosi cokolwiek w zycie duchowe?

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Tulsi @ 25.12.2016 - 23:13) *
A powiedz mi Rafael, czy dla nas jako ludzkosci, ma jakiekolwiek znaczenie ksztalt Ziemi? Czy to wnosi cokolwiek w zycie duchowe?

nie ma znaczenia, wcale kształt ziemi, bo życie jest jak sen, zapamiętaj to że człowiek wycięczony zasypia na betonie i nie ma sił powstrzymać zanikającego obrazu, gdzie pochwili umiera i zaczyna nowe życie we śnie,

to tak jakby podczas snu się spierać na jakiej platformie się stoi okrągłej czy płaskiej? jakie to ma znaczenie i tak jesteśmy przelotem ;)

ja się przyznam wam że nawet mnie to nie interesuje gdzie żyje skupiłem się na świadomości ducha, ale jestem 100% pewien że to co nazywamy ziemią jest sztucznym tworem do produkcji cierpienia, luszu, wszystko co żyje cierpi
o zniszczenie tego miejsca walczy wiele współczujących energii, ale istnieje problem uzalerznionych dusz, które się uzależniły od życia, to jest bardzo problematyczna kwestia woli ducha, my musimy szanować wole istoty a problem jest taki ze wszystko jest wymieszane, dobrzy ze złymi, dlatego te całe fale ochotników które mają uświadomić tych dobrych
Nasi duchowi bracia chcą przejąć kontrole nad farmą, tak żeby ziemskie dusze naturalnie ewolułowały duchowo, ale to nie jest łatwe, bo przeciwnik jest bardzo silny, dobrze umocniony, okopany
a toczenie wojny w tej rzeczywistości z dala od zródła zaopatrzenia jest wyniszczające, dlatego teras skupili się na przekonywaniu ludzi że żyją w matrixie w niewoli, ludzie muszą chcieć opuścić matrix, rozwijać w sobie wspułczucie
jeżeli myślicie ze polityka jest skomplikowana to nie poznaliście duchowej polityki od tej można dostać zawrotu głowy a to wszystko z powodu uszanowania woli drugiej istoty, ojciec dając nam wole, czyli wolność narobił durzo zamieszania, bo trudno o pokój w miejscu gdzie wszystko każdemu wolno

czasami przeraża mnie myśl że archonci są naszymi braćmi, którzy zapragneli władzy, patrząc na swój schemat i ich dostrzegam durzo podobieństw, z wyjątkiem tego że wykonali posunięcie jakie nikomu znas by nigdy nie przyszło do głowy, bo to posuniecie jest aż tak poniżej pasu, tak chamskie
wszyscy mamy zdolności kreacji, ale oni wykorzystali ją do stworzenia więzienia, prywatnej elektrowni z własnych braci, zresztą czy nie podobnie robią ludzie? jeden żeruje na drugim, niewolnictwo i obozy pracy, monarchia, szlachta i chłop, niewolnik
nie wnikam w to wiem tylko że to ciało nas ogranicza, opuszczając ciało możesz gadać z archontem, ogrodnikiem jak równy z równym, ten zacznie ci składać propozycje, kontrakty, jakies wyrzuty sumienia, żebys tylko sie zgodził wejść do ciała, a takiego hu...a ;)

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

O co chodzi w tym istnieniu tutaj, ano glownie o cierpienie. Cierpienie jakikolwiek, natury fizycznej czy psychicznej jest znienawidzone przez ludzi, kazdy chce byc szczesliwy, nikt nie chce cierpiec ani patrzec na cierpienia innych, czy to ludzi, czy innych istot wspolistniejacych z nami na tej planecie.
Religie usiluja z cierpienia uczynic jakis sakrament, ze niby jest takie potrzebne i zbawcze, wszak Jezus tez cierpial na krzyzu, za nas ponoc, to skoro tak to wszyscy mamy cierpiec z godnoscia. A co ze zwierzetami, za nich nikt nie cierpial a przeciez jak one tez cierpia, caly ten lancuch pokarmowy i w ogole.
Ktos powie dualizm, no dobra, ale dlaczego to az taki hardkor nie do wytrzymania?
Nie mozna bylo tego stworzyc w lagodniejszej formie?
Pracuje przy starych i chorych osobach i szlag mnie trafia jak patrze na ich cierpienia. Ludzie z demencja, nic juz o zyciu nie wiedza, rozwoj cofniety, ale nadal musza cierpiec jak cholera, czuja bol, jecza, placza no i ten okropny strach, jak oni sie boja wszystkiego, stracili pamiec i wszystko jest dla nich nieznane, wrogie, straszne.

Taka wielka krzywde nam zrobili nasi bracia w rozumie.
Jesli tak ma byc zawsze, to wolalabym w ogole nie istniec.
Co z tego ze samobojca usmierci cialo?
Ciekawi mnie, czy mozna usmiercic sobie na zyczenie dusze, zgasic na zawsze swoja swiadomosc?
To byloby nie glupie, no chyba ze jest przymus istnienia bez konca, no nie wiem.

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

tusli ten wymiar jest oszukańczy bo tak naprawdę przekonuje nas do określonej formy, gdy ja zasypiam budzę się jako wszechobecny duch, przemierzam przestrzeń i wnikam w drzewo, w ciało, w przestrzeń
tutaj bywają chwile że myślę tak jak ty, że lepiej nie istnieć, ale gdy się budzę podczas śnienia, to walczę o tych którzy nie mają uświadomienia, by ich przekonać że cierpią bo żyją
po śmierci stoimy na równi z ogrodnikami
umysł, te mięso to jest nasz pojemnik, klatka, tworzy to co widzimy i słyszymy
spójrz na zwierzęta w klatce, nie widzą niczego niż klatkę
uwierz mi na słowo, ze gdy twoja klatka pęknie, bo ona podlega czasowi a ty nie podlegasz, wtedy doświadczysz pełni poznania

podczas śmierci klinicznej ludzie nie chcą wracać do ciała, zostawiają rodziny, dlaczego? - doświadczają tej pełni wolności
po prostu warto przestać myśleć
umysł to nie my, to klatka :)

z ewangelii, słowa Jezusa odnośnie tego gdzie żyjemy i skąd pochodzimy

Odpowiedział Jezus: Królestwo moje nie jest z tego świata. Gdyby królestwo moje było z tego świata, słudzy moi biliby się, abym nie został wydany Żydom. Teraz zaś królestwo moje nie jest stąd.

Nie gromadźcie sobie skarbów na ziemi, gdzie mól i rdza niszczą i gdzie złodzieje włamują się i kradną. Gromadźcie sobie skarby w niebie, gdzie ani mól, ani rdza nie niszczą i gdzie złodzieje nie włamują się i nie kradną. Bo gdzie jest twój skarb, tam będzie i serce twoje.
Światłem ciała jest oko. Jeśli więc twoje oko jest zdrowe, całe twoje ciało będzie w świetle. Lecz jeśli twoje oko jest chore, całe twoje ciało będzie w ciemności. Jeśli więc światło, które jest w tobie, jest ciemnością, jakże wielka to ciemność! Nikt nie może dwom panom służyć. Bo albo jednego będzie nienawidził, a drugiego będzie miłował; albo z jednym będzie trzymał, a drugim wzgardzi. Nie możecie służyć Bogu i Mamonie.
Dlatego powiadam wam: Nie troszczcie się zbytnio o swoje życie, o to, co macie jeść i pić, ani o swoje ciało, czym się macie przyodziać.

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

Wiesz Rafael, najbardziej niepokoi mnie to, czy nie zapomne po smierci wiedzy zdobytej tutaj . Chodzi mi o archontow, przymus reinkarnacji itp.
Czy czlowiek ktorego dopada demencja ma te wiedze gdzies ukryta, czy traci ja bezpowrotnie.
Tak wielu ludzi odchodzi stad z demencja czyli nieswiadomie. Gdzies czytalam ze bardzo wazne jest umrzec swiadomie. A co z ludzmi ktorzy gina w wypadkach, czesto jest to ulamek sekundy, i juz sa po tamtej stronie, zapewne bardzo zdezorientowani.
Co z nimi?

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Tulsi @ 26.12.2016 - 10:49) *
Wiesz Rafael, najbardziej niepokoi mnie to, czy nie zapomne po smierci wiedzy zdobytej tutaj . Chodzi mi o archontow, przymus reinkarnacji itp.
Czy czlowiek ktorego dopada demencja ma te wiedze gdzies ukryta, czy traci ja bezpowrotnie.
Tak wielu ludzi odchodzi stad z demencja czyli nieswiadomie. Gdzies czytalam ze bardzo wazne jest umrzec swiadomie. A co z ludzmi ktorzy gina w wypadkach, czesto jest to ulamek sekundy, i juz sa po tamtej stronie, zapewne bardzo zdezorientowani.
Co z nimi?

nie wiem czy świadomość czy nieświadomość ma tutaj znaczenie, ja nawet jak zasypiam świadomie to i tak tracę to życie, to co mi zostaje to tylko pragnienia, to czego pragnę, to jakie wyznaje zasady, to jaki jestem dla drugiej istoty, zostaje mi tylko moje serce oddanie, honor poświęcenie, tam nie myśle tam po prostu jestem tym kim jestem i zmagam się o to by takim zostać
dla pewności lepiej się nie przywiązywać do myśli, pamieci tak jak to w tybecie robią, rozwijać samo świadomość a nie pamięć, pamięć to mięso
miałem fajnego kumpla, syn go popchną ze schodów, uderzył głową o stopień, dwa miesiące leżał z otwartą czaszką, stracił 40% pamięci a jak z nim czasami się spotkam, to 40 letni facet gada jak upośledzony szesnastolatek, kuku i niania, tamten facet którego znałem już go nie ma
największy hojrak jak spija się do nieprzytomności to też nic nie pamięta, jak ostatnio się tak z piłem świat mi wirował do okoła głowy, stałem w miejscu a czułem się jak na karuzeli, potem film mi się urywa, następuje zawieszenie umysłu,ciemność na drugi dzień zbieram się w garść i podnoszę sie psychicznie, odrazu mam obe i realne sny, nie ma to znaczenia bo nie pamiętam tego życia, nie potarfię przerzucić informacji z tego planu na tamten plan, tam jestem innym bytem, nie potrzebuje tych informacji, a gdy jakiś byt o mnie coś zapyta to odpowiadam mu telepatycznie zdaniami które nie pochodzą z tego życia
czy to jest normalne? oczywiście nie pamiętam tych zdań, to pewnie jest jakies zabezpieczenie, dla świadomości która jest na palnie fizycznym
ja myślę że gdy umysł się zawiesza, to zostaje tylko ta czarna klatka, gdy ona pęka to mamy dostęp do wiedzy uniwersum, do wiedzy wszechobecnej, a więc i tam bendą nasze eteryczne wspomnienia, bo myśl jest energią, to nie ginie w przestrzeni, w tym miejscu bendzie cała pamięć ze wszystkich w cieleń

nie pamiętasz teras co było przed tym życiem, ale jestem pewien ze po śmierci wolne dusze mają spokuj i mogą mieć dostęp do pamięci uniwersum, tam są zapisane historie naszych żywotów, które można oglądać jak film
teraz ogranicza cię umysł ale jak bendziesz poza nim twoja wiedza bendzie nie porównywalna z ta którą doświadczasz teras
umysł jest ich nie nasz, to on decyduje co pamiętamy teras, bendzie kasował ci wielkie idee duchowe, a bendzie cię prześladował, trolowskimi tekstami, bendzie zapamiętywał głupoty i nie zapamiętywał bycia świadomym, a co najgorsze bendzie cię przekonywał że to jest twoja wina
to jest ich zabawka nie nasza :)

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Rafael198 @ 26.12.2016 - 11:23) *
nie wiem czy świadomość czy nieświadomość ma tutaj znaczenie, ja nawet jak zasypiam świadomie to i tak tracę to życie, to co mi zostaje to tylko pragnienia, to czego pragnę, to jakie wyznaje zasady, to jaki jestem dla drugiej istoty, zostaje mi tylko moje serce oddanie, honor poświęcenie, tam nie myśle tam po prostu jestem tym kim jestem i zmagam się o to by takim zostać
dla pewności lepiej się nie przywiązywać do myśli, pamieci tak jak to w tybecie robią, rozwijać samo świadomość a nie pamięć, pamięć to mięso
miałem fajnego kumpla, syn go popchną ze schodów, uderzył głową o stopień, dwa miesiące leżał z otwartą czaszką, stracił 40% pamięci a jak z nim czasami się spotkam, to 40 letni facet gada jak upośledzony szesnastolatek, kuku i niania, tamten facet którego znałem już go nie ma
największy hojrak jak spija się do nieprzytomności to też nic nie pamięta, jak ostatnio się tak z piłem świat mi wirował do okoła głowy, stałem w miejscu a czułem się jak na karuzeli, potem film mi się urywa, następuje zawieszenie umysłu,ciemność na drugi dzień zbieram się w garść i podnoszę sie psychicznie, odrazu mam obe i realne sny, nie ma to znaczenia bo nie pamiętam tego życia, nie potarfię przerzucić informacji z tego planu na tamten plan, tam jestem innym bytem, nie potrzebuje tych informacji, a gdy jakiś byt o mnie coś zapyta to odpowiadam mu telepatycznie zdaniami które nie pochodzą z tego życia
czy to jest normalne? oczywiście nie pamiętam tych zdań, to pewnie jest jakies zabezpieczenie, dla świadomości która jest na palnie fizycznym
ja myślę że gdy umysł się zawiesza, to zostaje tylko ta czarna klatka, gdy ona pęka to mamy dostęp do wiedzy uniwersum, do wiedzy wszechobecnej, a więc i tam bendą nasze eteryczne wspomnienia, bo myśl jest energią, to nie ginie w przestrzeni, w tym miejscu bendzie cała pamięć ze wszystkich w cieleń

nie pamiętasz teras co było przed tym życiem, ale jestem pewien ze po śmierci wolne dusze mają spokuj i mogą mieć dostęp do pamięci uniwersum, tam są zapisane historie naszych żywotów, które można oglądać jak film
teraz ogranicza cię umysł ale jak bendziesz poza nim twoja wiedza bendzie nie porównywalna z ta którą doświadczasz teras
umysł jest ich nie nasz, to on decyduje co pamiętamy teras, bendzie kasował ci wielkie idee duchowe, a bendzie cię prześladował, trolowskimi tekstami, bendzie zapamiętywał głupoty i nie zapamiętywał bycia świadomym, a co najgorsze bendzie cię przekonywał że to jest twoja wina
to jest ich zabawka nie nasza :)

Mysle ze nie tylko ja czytam Cie z wielka przyjemnoscia i uwaga:)
Wnosisz duzo nowych wiadomosci ze swoich osobistych doswiadczen.
Dzieki wielkie i pisz, nie uciekaj stad pomimo tego balaganu.
Szkoda ze nie mozesz poki co stworzyc swojej strony. Mam nadzieje ze z czasem ja zrobisz.
A zapytam Cie jeszcze: po co Ci ten balon stratosferyczny ?

+Quote Post
Rafael198

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Tulsi @ 26.12.2016 - 13:33) *
Mysle ze nie tylko ja czytam Cie z wielka przyjemnoscia i uwaga:)
Wnosisz duzo nowych wiadomosci ze swoich osobistych doswiadczen.
Dzieki wielkie i pisz, nie uciekaj stad pomimo tego balaganu.
Szkoda ze nie mozesz poki co stworzyc swojej strony. Mam nadzieje ze z czasem ja zrobisz.
A zapytam Cie jeszcze: po co Ci ten balon stratosferyczny ?

więc od 7 lat obserwuję te stronę, nie za często się wypowiadam, lecz popisze i znowu znikam na 2-3 miesięcy, ale zaglądam czytam tematy i posty, odzywam się tylko wtedy gdy odczuwam taką potrzebę, jak nie mam nic do dodania to się nie odzywam, za niedługo znowu moja aktywność zaniknie
w śnieniu od jak mi się wydaje zaufanej mi osoby otrzymałem jakby potwierdzenie, że tam gdzie są gwiazdy tak naprawdę jest kopuła tzw sfera, żadna rakieta nie opuści ziemi z powodu tej kopuły
to co oglądam na yotube, gdy balon dolatuje poza chmury dalej jest fotomontarzem, zlepkiem nagrań i modyfikacji, mam takie hobby fantazje, by samemu zbudować taki balon z kamerom i sprawdzić czy tam jest kopuła :) co tam jest
w snach również nie mogłem się przebić poza sferę tej tzw planety, chciałbym także sprawdzić czym jest księżyc, nie wierze NASA ani trochę w te ich bajki, chciałbym sam to kiedyś sprawdzić, gdybym tylko miał taką okazje :)zaczął by pierwsze od balonu, na którym umieścił bym kamere która patrzyła by w góre nie w dół, bo nawet jak balon ulegnie zniszczeniu, ja bende miał widok górnej kamery, co tam jest, jak wygląda księżyc i słońce z punktu widzenia górnej i bocznej kamery w tzw stratosferze
jak myślicie czemu nasa nie daje nam obrazu, z górnej kamery? zawsze widzimy kamere od dołu, nigdy z boku ani z góry, ja pragnął bym ustawić kamerki w różnych miejscach :)

+Quote Post
Nieświadoma...

Członek Rodziny

CYTAT(Rafael198 @ 26.12.2016 - 18:22) *
w snach również nie mogłem się przebić poza sferę tej tzw planety, chciałbym także sprawdzić czym jest księżyc, nie wierze NASA ani trochę w te ich bajki, chciałbym sam to kiedyś sprawdzić, gdybym tylko miał taką okazje :)zaczął by pierwsze od balonu, na którym umieścił bym kamere która patrzyła by w góre nie w dół, bo nawet jak balon ulegnie zniszczeniu, ja bende miał widok górnej kamery, co tam jest, jak wygląda księżyc i słońce z punktu widzenia górnej i bocznej kamery w tzw stratosferze
jak myślicie czemu nasa nie daje nam obrazu, z górnej kamery? zawsze widzimy kamere od dołu, nigdy z boku ani z góry, ja pragnął bym ustawić kamerki w różnych miejscach :)

Według niektórych księżyc to nie naturalny twór, a sztuczny. Jest prawie tak samo duży jak Ziemia i posiada pustą przestrzeń w środku. Jego zadaniem jest wzmacniać sygnał matrixa, który pochodzi z Saturna (kiedyś ta planeta nie miała pierścienia). Tak przynajmniej jest według Davida Icke.
Rafael, a co powiesz na teorię pustej Ziemi? Słyszałeś o niej w ogóle?

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Nieświadoma... @ 28.12.2016 - 18:05) *
Według niektórych księżyc to nie naturalny twór, a sztuczny. Jest prawie tak samo duży jak Ziemia i posiada pustą przestrzeń w środku. Jego zadaniem jest wzmacniać sygnał matrixa, który pochodzi z Saturna (kiedyś ta planeta nie miała pierścienia). Tak przynajmniej jest według Davida Icke.
Rafael, a co powiesz na teor
ię pustej Ziemi? Słyszałeś o niej w ogóle?

Kurna, jakby ktos wynalazl odpowiednia technike i zestrzelil dziada ? :)
Moze latwiej by nam wtedy sie tu zylo.
O teorii pustej ziemi to chyba kazdy slyszal. Legendarna Szambala ponoc znajduje sie pod ziemia, co nie musi oznaczac ze jest pusta. Moga to byc na przyklad gigantyczne korytarze czy tunele.
Ale nie mozna wykluczyc ze ziemia nie jest w srodku pusta, jak nie mozna wykluczyc plaskiej ziemi :)

+Quote Post
Nieświadoma...

Członek Rodziny

CYTAT(Tulsi @ 28.12.2016 - 18:39) *
Kurna, jakby ktos wynalazl odpowiednia technike i zestrzelil dziada ? :)
Moze latwiej by nam wtedy sie tu zylo.
O teorii pustej ziemi to chyba kazdy slyszal. Legendarna Szambala ponoc znajduje sie pod ziemia, co nie musi oznaczac ze jest pusta. Moga to byc na przyklad gigantyczne korytarze czy tunele.
Ale nie mozna wykluczyc ze ziemia nie jest w srodku pusta, jak nie mozna wykluczyc plaskiej ziemi :)

Spokojnie Tulsi, nie zakładajmy niczego z góry :D wolałam się zapytać. Mówiąc pusta nie miałam na myśli że rzeczywiście jest pusta, posłużyłam się jedynie ogólnodostępną nazwą.

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Biorąc pod uwagę jak współczesny człowiek potrafił i potrafi drążyć ziemię (kopalnie, sztolnie itp) to starożytne cywilizacje posiadające zaawansowaną technologię mogły i pewnie przeniosły życie pod ziemię tworząc miasta, gigantyczne miasta, podziemne cywilizacje. Wynikało to np. z zagrożenia, kataklizmem. Jedno z zejść znajduje się pod Wielką Piramidą. Do dzisiaj oficjalnie nie prowadzi się badań dokąd prowadzą te podziemne tunele...tak jak do dzisiaj nie wiadomo ile dokładnie jest pomieszczeń w Wielkiej Piramidzie bo wiadomo, że jest więcej...celowo nie podaje się tych informacji bo zaburzają zakłamaną oficjalnie przyjętą chronologię powstania ludzkości a wyhodowana ludzkość i wpojony ograniczony zakres wiedzy sprzyja kontroli nad ciemną masą. Może ta ciemna masa to ta poszukiwana ciemna materia:)

Jest teoria, że jądro ziemi pełniło i możliwe, że dalej pełni funkcję mini słońca. Ostatecznie wszechświat nie jest specjalnie różnorodny pomimo swego ogromu. Wszystko opiera się o pewien schemat, świętą geometrię, skalowanie.

Odkryto, że gromady galaktyk wyglądają tak samo jak ludzkie neurony a to tylko przykład.

+Quote Post
Nieświadoma...

Członek Rodziny

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.12.2016 - 19:47) *
Biorąc pod uwagę jak współczesny człowiek potrafił i potrafi drążyć ziemię (kopalnie, sztolnie itp) to starożytne cywilizacje posiadające zaawansowaną technologię mogły i pewnie przeniosły życie pod ziemię tworząc miasta, gigantyczne miasta, podziemne cywilizacje. Wynikało to np. z zagrożenia, kataklizmem. Jedno z zejść znajduje się pod Wielką Piramidą. Do dzisiaj oficjalnie nie prowadzi się badań dokąd prowadzą te podziemne tunele...tak jak do dzisiaj nie wiadomo ile dokładnie jest pomieszczeń w Wielkiej Piramidzie bo wiadomo, że jest więcej...celowo nie podaje się tych informacji bo zaburzają zakłamaną oficjalnie przyjętą chronologię powstania ludzkości a wyhodowana ludzkość i wpojony ograniczony zakres wiedzy sprzyja kontroli nad ciemną masą. Może ta ciemna masa to ta poszukiwana ciemna materia:)

Jest teoria, że jądro ziemi pełniło i możliwe, że dalej pełni funkcję mini słońca. Ostatecznie wszechświat nie jest specjalnie różnorodny pomimo swego ogromu. Wszystko opiera się o pewien schemat, świętą geometrię, skalowanie.

Odkryto, że gromady galaktyk wyglądają tak samo jak ludzkie neurony a to tylko przykład.

Mam dokładnie takie samo zdanie

+Quote Post
Tulsi

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 28.12.2016 - 19:47) *

Ponoc w Tybecie w Lhasie, pod palacem lamow znajduje sie tajemne zejscie do Szambali. Ale moze to tylko legendy.
Ciekawe kto stworzyl te wszystkie planety, galaktyki i jak to wszystko utrzymuje sie w kupie?
Zapewne trzeba bylo miec ogromna wiedze, inteligencje, a moze tez magia wchodzi w rachube ze to wszystko tak sobie krazy i nie spada:)

+Quote Post
Nieświadoma...

Członek Rodziny

CYTAT(Tulsi @ 28.12.2016 - 19:58) *
Ponoc w Tybecie w Lhasie, pod palacem lamow znajduje sie tajemne zejscie do Szambali. Ale moze to tylko legendy.
Ciekawe kto stworzyl te wszystkie planety, galaktyki i jak to wszystko utrzymuje sie w kupie?
Zapewne trzeba bylo miec ogromna wiedze, inteligencje, a moze tez magia wchodzi w rachube ze to wszystko tak sobie krazy i nie spada:)

Podobno czas to iluzja. Więc może Wszechświat istniał od zawsze?

+Quote Post

10 Stron V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park