|
|
![]() ![]() |
04.01.2018 - 12:08
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Zaburzenie nie musi oznaczać nic negatywnego bo w dzisiejszych czasach wiele określeń czy stwierdzeń jest z góry narzucane przez pseudo autorytety i wprowadzają celowo w błąd. To tak jakby wiosenną nagłą burzę nazwać zaburzeniem bo pojawia się często spontanicznie i tak samo jest z oobe. W pewnym sensie to zaburzenie zwłaszcza w odniesieniu do tych spontanicznych oobe.
Dla mnie myślenie jest zaburzeniem, gdyż odwraca uwagę od źródła czyli czystego umysłu. Człowiek myślący bez przerwy jest chory psychicznie. Dlatego istnieje medytacja (stan bez myśli) lub tzw. stan nie podlegający zmianom. To jest naturalny stan metaforycznie nazywany Niebem, które jest czyste i nieruchome a myśli to chmury, które to Niebo (czysty stan umysłu) przesłaniają. Nałóg myślenia to straszna choroba bo często nieświadoma, którą mało kto leczy. (IMG:http://bi.gazeta.pl/im/34/c5/11/z18633268Q,Zaburzenia-obsesyjno---kompulsyjne--czyli-nerwica-.jpg) Takim klasycznym tekstem (błędnym) jest: myślę więc jestem. Otóż nie. NIE myślę więc jestem. |
|
|
|
04.01.2018 - 21:55
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Mam inne zdanie na ten temat. Dla mnie poczucie kontroli jest tylko iluzją. Nie wiadomo, skąd tak naprawdę bierze się wszelkie chcenie i czy istnieje jakieś "ja", które może czegoś chcieć. Tak więc zarówno na jawie, jak i we śnie pozostaję jedynie Świadkiem wszystkiego, co się wydarza i który wszystko akceptuje i w nic nie ingeruje. Nie muszę nic wcześniej ustalać. Stawiam na totalną spontaniczność. Jesteś osoba przyzwyczajona do rutyny, mało kreatywną, pasywną do bólu i stawiasz na spontaniczność? Akceptowanie wszystkiego w koło to jest klasyczny sen o ld, nie wykorzystany przebłysk świadomości. Przez ściany chociaż przechodzisz? Twój styl bycia mnie przeraża musisz być numerologiczną dwójką. Jakiej nieprawidłowej części aktywności mózgu to oobe? |
|
|
|
05.01.2018 - 15:34
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jesteś osoba przyzwyczajona do rutyny, mało kreatywną, pasywną do bólu i stawiasz na spontaniczność? Akceptowanie wszystkiego w koło to jest klasyczny sen o ld, nie wykorzystany przebłysk świadomości. Przez ściany chociaż przechodzisz? Twój styl bycia mnie przeraża musisz być numerologiczną dwójką. Jakiej nieprawidłowej części aktywności mózgu to oobe? - moje świadome Ja/ego jest mało kreatywne, nie wiem czego chcę, więc oddaję się prowadzeniu Wyższego Ja. Niech moją eksterioryzacją pokieruje emtejot. - do czego ma być wykorzystywany? Dla mnie liczy się świadomość istnienia, nie aktywne działanie, - częściej przez sufit - podałam datę urodzenia w profilu, nie wychodzi dwa - skrzyżowanie skroniowo-ciemieniowe (ang. temporo-parietal junction, TPJ) . |
|
|
|
05.01.2018 - 17:58
|
|
|
Sens i cel oobe pe el.
a) oobe.pl odciąga od lekcji materialnego życia b) oobe.pl to strata czasu c) oobe.pl wzbogaca duchowo d) oobe.pl to tylko zabawa e) oobe.pl to choroba umysłowa. |
|
|
|
20.01.2018 - 17:49
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
|
|
|
|
20.01.2018 - 17:52
|
|
|
Zaburzenie nie musi oznaczać nic negatywnego bo w dzisiejszych czasach wiele określeń czy stwierdzeń jest z góry narzucane przez pseudo autorytety i wprowadzają celowo w błąd. To tak jakby wiosenną nagłą burzę nazwać zaburzeniem bo pojawia się często spontanicznie i tak samo jest z oobe. W pewnym sensie to zaburzenie zwłaszcza w odniesieniu do tych spontanicznych oobe. Dla mnie myślenie jest zaburzeniem, gdyż odwraca uwagę od źródła czyli czystego umysłu. Człowiek myślący bez przerwy jest chory psychicznie. Dlatego istnieje medytacja (stan bez myśli) lub tzw. stan nie podlegający zmianom. To jest naturalny stan metaforycznie nazywany Niebem, które jest czyste i nieruchome a myśli to chmury, które to Niebo (czysty stan umysłu) przesłaniają. Nałóg myślenia to straszna choroba bo często nieświadoma, którą mało kto leczy. (IMG:http://bi.gazeta.pl/im/34/c5/11/z18633268Q,Zaburzenia-obsesyjno---kompulsyjne--czyli-nerwica-.jpg) Takim klasycznym tekstem (błędnym) jest: myślę więc jestem. Otóż nie. NIE myślę więc jestem. To zalezy jakie myslenie:) czy swiadomie czy nie swiadomie myslimy. Myslenie jest kreacją:) |
|
|
|
21.01.2018 - 22:11
|
|
|
Co to jest swiadome myslenie? Myslisz ze to wiesz?
|
|
|
|
21.01.2018 - 22:14
|
|
|
|
|
|
|
22.01.2018 - 00:28
|
|
|
Fajnie, tylko poco coś chcesz skoro wszystko masz?:)
|
|
|
|
22.01.2018 - 09:00
|
|
|
W swerze duchowej:) nie materialnej tak własnie jest.
Ale tu na ziemi jestesmy odpowiednikiem nas w materialnym świecie:) i cała zabawa polega na tym aby osiągnąć mistrzostwo tu w materialnym świecie :) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |