Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Oobe Bez Snu?
KCW
post 18.08.2007 - 07:54
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1799

Czy jest możliwe osiągniecie OOBE wtedy kiedy nie jesteśmy śpiący? Niektórzy twierdzą że tak niektórzy że nie. Jakie jest wasze zdanie?
Profile CardPM
+Quote Post
bobek_balinek
post 18.08.2007 - 08:03
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1039

Oobe jest możliwe, a raczej najłatwiejsze do osiągnięcia, gdy nasz mózg pracuje na falach theta, które występują gdy jesteśmy na pograniczu snu. Bywa, że oobe można miec także na falach alpha. Fale te można wytłumaczyć tak, że są jakby słabszą thetą.. .jesteśmy wtedy troszke abrdziej rozbudzeni. Fale Beta, na któych pracuje nasz mózg na codzień - raczej sie nie wywołamy na nich oobe.. z tego względu, że wtedy jesteśmy bardzo związani z rzeczywistością, także naszym ciałem i czynnościami. Ruchem. Tak więc jedynie w stanie na pograniczu snu a jawy jesteśmy w stanie opuścić ciało... gdyż wtedy najmniej nim poruszamy, najmniej o nim myslimy. Bo prawie śnimy xD ale se rymłem :)
Profile CardPM
+Quote Post
KCW
post 18.08.2007 - 08:27
Post #3

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 1799

Dzięki. A technika 4+1 jest konieczna? Może wystarczy być bardzo zmęczonym i po prostu iść spać o 23.00. A przy tej technice nie jest chyba konieczne rozbudzanie ciała? Można tylko np książkę poczytać nie wstając z łóżka. Tak?
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 18.08.2007 - 13:07
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 454

CYTAT(KCW @ 18.08.2007 - 09:27) *
Dzięki. A technika 4+1 jest konieczna? Może wystarczy być bardzo zmęczonym i po prostu iść spać o 23.00. A przy tej technice nie jest chyba konieczne rozbudzanie ciała? Można tylko np książkę poczytać nie wstając z łóżka. Tak?

Technika 4+1 jest jedną z ostatnich o jakiej się dowiedziałem :/ Jest kilka innnych i nawet ostatnio na tym forum metodę 4+1 odradzano początkującym exploratorom.
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 18.08.2007 - 14:00
Post #5

Guests

"4+1" nie jest techniką samą w sobie. Ona po prostu ułatwia wyjście wprowadzając umysł w specyficzny stan. Wiedzieli o tym szamani kilka set/tysięcy lat temu, jogini i cała reszta podróżników. Ta wiedza nie była jednak przekazywana zwyczajnym ludziom. My mamy ten luksus, że nie musimy samodzielnie do tego dochodzić, bo na takie wnioski wpadło już wiele osób. Korzystajmy z ich doświadczenia.

Jeśli nie masz problemu z wizualizacją to drzwi są szerzej otwarte. Wiele metod jest oparte właśnie na niej. Natomiast przy "4+1" nie jest ona konieczna.
+Quote Post
SORROW
post 18.08.2007 - 20:22
Post #6

Guests

A z drugiej strony ... wizualizacjo -sztuko fantazjowania -piękna kobieto ,co pozwalasz myśl zwykłą ,nieodczuwalną prawie w rzeczywistość obrócić ... czymże jesteś, kimże jesteś Ukochana Ty moja ...
:)
+Quote Post
daywalker
post 20.08.2007 - 17:22
Post #7

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

Rzecz prawie niemożliwa, chyba że osiągnąłeś mistrzostwo w medytacji. Doświadczałem OBE w dzień po krótkiej drzemce ok. 15 minut, ale byłem wcześniej niewyspany.. I to chyba się nie zalicza do tematu, bo jednak ta senność miała miejsce..
Ogólnie pracowałem nad tym kilka razy, szukałem sposobu, odpowiedniej medytacji, która wprowadziła by mnie w głęboką thete.. Jednak nic z tego nie wyszło:/. Jeżeli pragniesz doświadczać OBE, to tylko po kilku cyklach snu. Niestety na tą wygodę wychodzenia kiedykolwiek nie możemy sobie pozwolić:/. Alternatywą są tutaj jedynie podróże mentalne..
Profile CardPM
+Quote Post
kamglow
post 20.08.2007 - 19:30
Post #8

Guests

Jak zwierzęta są szcześliwe, to wszystko jest możliwe. A jak ręce "capią" Ci pomidorami to już inna sprawa. JA jako kamglow, staram sie osiągać obe techniką swoją! Poprostu relaks. To niejest tak jak sie wydaje na drugi rzut oka.

Ostatnio kombinowalem z moją metodą. tzn po wypiciu "siekiery" strzelilem sobie Doga 0.3 l - taki efekt - najpier pobudzenie --> potem uśpienie tym browarkiem. Cholera jednak nic nie wyszlo bo oglądałem film o takich 'wariatkach'. Jedyne co wyniosłem z tego wieczoru to TO:

Bycie wariatem, to bycie sobą do potęgi "n"

aż sie rozpłakałem na końcu.. bo ja jestem uczuciowy człowiek. Tak samo jak Godfathera III oglądałem.. Uważam że film ktory nie wzrusza jest dennym fimem.
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic