Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Nieświadome Oobe?
Wesoły Pierożek
post 19.08.2007 - 11:23
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1122

Jak w temacie.
Jest możliwe że mam oobe niepamiętając go?

Moment wychodzenia jest na tyle niezwykły że trudno to od czegokolwiek odróżnić, dzisiejszej nocy miałem 3 wyjścia.
Kłade sie na plecach, usypiam lekko, budzą mnie wibracje i "hałas", ciało astralne całkowicie sie odrywa i budze sie znowu.. nie wiem czy po paru sekundach, minutach czy godzinie, znowu próbuje i znowu ciało sie odrywa całkowicie i znowu zasypiam (bądź po prostu nie pamietam). Za słabo jestem wybudzony jak próbuje 4+1? (własciwie to robie 4+0 ;) )
Profile CardPM
+Quote Post
luchessi
post 19.08.2007 - 11:44
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1370

CYTAT(Wesoły Pierożek @ 19.08.2007 - 12:23) *
Jak w temacie.
Jest możliwe że mam oobe niepamiętając go?

Moment wychodzenia jest na tyle niezwykły że trudno to od czegokolwiek odróżnić, dzisiejszej nocy miałem 3 wyjścia.
Kłade sie na plecach, usypiam lekko, budzą mnie wibracje i "hałas", ciało astralne całkowicie sie odrywa i budze sie znowu.. nie wiem czy po paru sekundach, minutach czy godzinie, znowu próbuje i znowu ciało sie odrywa całkowicie i znowu zasypiam (bądź po prostu nie pamietam). Za słabo jestem wybudzony jak próbuje 4+1? (własciwie to robie 4+0 ;) )

oczywiscie ze jest mozliwe. I czesto mamy takie przezycia poza cialem w czasie snu ale go niepamietamy.
Tak w opisanej sytuacji miales oobe tylko jak sam piszesz nie miales za duzej świadomosci tego. A co do wybudzenia to w moim przypadku wystarczy ze sie obudze nie musze nic robic. Ta technika jest bardzo dobra ale nie musisz nazucać sobie takiś regul ze trzeba sie obudzic robic cos itp zeby sie calkowicie wybudzic. Przed zasnieciem powiedz sobie w myslach ze chcesz miec świadomy sen itp.
Profile CardPM
+Quote Post
Wesoły Pierożek
post 19.08.2007 - 11:51
Post #3

Przyjaciel Rodziny

Wmowic zeby zapamietac sen (tutaj oobe) tak jak zapamietac sen zwykly? Odziwo ostatnio miewam sytuacje ze rozmawiam z kims we snie i wiem o nim rzeczy o ktorych nigdy mi nie mowil. Co lubi itd. Ta osoba nie jest tego swiadoma, ale jak pytam jak faktycznie jest to potwierdza te informacje. Śnie też sie ostatnio osobom o których duzo mysle.
Profile CardPM
+Quote Post
luchessi
post 19.08.2007 - 12:11
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1370

CYTAT
Wmowic zeby zapamietac sen (tutaj oobe) tak jak zapamietac sen zwykly?

Nie wmawiać, tylko chciec. Przy tym musisz miec emocje zwiazane z checią i miłością. Jeżeli podczas oobe masz duzą swiadomość to go zapamietachsz. Ale w więszkszoci oobe nie mamy świadomosci więc ich niepamietamy. Ale wiedz ze kiedy pamietasz rano sny to w tym śnie byles swiadomy, ale zwracałeś uwage tylko na to co sie dzieje aktualnie w snie (tak samo jest z oobe).

CYTAT
Odziwo ostatnio miewam sytuacje ze rozmawiam z kims we snie i wiem o nim rzeczy o ktorych nigdy mi nie mowil. Co lubi itd. Ta osoba nie jest tego swiadoma, ale jak pytam jak faktycznie jest to potwierdza te informacje. Śnie też sie ostatnio osobom o których duzo mysle.

Mowisz o tym, że śnisz o kimś a potem w realu możesz te informacje potwierdzic??
To jest bardzo mozliwe. Mozesz poprosic ciało astralen jakiejs osoby o to aby ci odpowiedziała na pytania.
Profile CardPM
+Quote Post
daywalker
post 20.08.2007 - 17:09
Post #5

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

Tracisz świadomość, wskazują to na niskie pokłady energii... Wstępna faza wyjścia to już oobe. Możliwe iż pamiętał byś więcej szczegółów, być może nawet świadomie uczestniczyłeś w tej akcji, ale przez odpłynięcie w sen o tym zapomniałeś. Najprawdopodobniej latasz we śnie czyli po wyjściu z ciała, niezbyt świadomie i spotykasz się, rozmawiasz z bliskimi. Nie wykluczam takiej możliwości. Popracuj nad świadomością, dostrojeniem utrwaleniem fazy.. Nie dzielił bym tutaj snów, LD, obe, bo wszystko ma miejsce poza, z tą różnicą w świadomości..

Pozdro.
Profile CardPM
+Quote Post
Wesoły Pierożek
post 20.08.2007 - 18:53
Post #6

Przyjaciel Rodziny

Jak mam wycwiczyc swiadomosc?
Profile CardPM
+Quote Post
kamglow
post 20.08.2007 - 19:09
Post #7

Guests

(H)ej panowie koledzy, niewiem co to ma wspołnego z obbe czy LD ale wczoraj mi sie sniło, ze jadlem kiełbase i jak ją ugryzlem to zobaczylem ze na niej są opiłki żelaza, i inne syfy.. wiec sie splułem (mela normalna zeby wydalic kielbase z gardła), po czym obudzilem sie i wymelałem sline którą mialem w gardle na swoją klate :/ Pomyślałem -ojapier^$#&^- wytarłem kołudrą i śpie dalej :/ Budzi mnie muzyczka z Mario Brosa i tak dzisiaj zaczął mi sie dzien. Stąd ten głupi post.

I to oczywiście ma wiele wspólnego z Wesolym Pierożkiem bo jadlem ruskie pierogi pare dni temu. Często mi sie zdażają podobne sprawy.. ale to już nie pora i miejsce na to, zeby to poruszać.
+Quote Post
daywalker
post 20.08.2007 - 21:30
Post #8

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 214

CYTAT(Wesoły Pierożek @ 20.08.2007 - 19:53) *
Jak mam wycwiczyc swiadomosc?

Po prostu coraz częściej wychodząc, śniąc świadomie, czy też medytując.. Z czasem będziesz fruwał coraz dalej, a twoja świadomość podczas snu zyska nowe znaczenie.. ZMIANY, Zmiany, zmiany... powoli zaczniesz je dostrzegać.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic