Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Oprócz 4+1
KCW
post 23.08.2007 - 06:48
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1799

Zacznę od tego że niektórzy nie mają warunków do 4+1. Może wychodziliście bez 4+1? Na innym forum czytałem że w dzień uda się przy medytacji z wizualizacją. Może programy typu BGW czy i-doser?
Czy próbowaliścię ich? Może jednak działają? Wyczytałem że po obudzeniu mózg człowieka pracuje na specyficznych falach, a te programy też jakoś dostrajają fale(czy coś w tym stylu). A może jakieś inne techniki przy których nie jet wymagane budzenie się?

PS Mogę zastosować technikę 8+1? Wiem że to głupio brzmi ale trochę zaspałem i dalej chce mi się spać:D
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 23.08.2007 - 07:19
Post #2

Guests

CYTAT(KCW @ 23.08.2007 - 07:48) *
PS Mogę zastosować technikę 8+1? Wiem że to głupio brzmi ale trochę zaspałem i dalej chce mi się spać:D

Znam jednego człowieka, który stosuje podobną technikę, ale nie mam pojęcia jak często przy jej pomocy wychodzi. Tylko, że On ma wprawę w medytacji, więc sytuacja też jest nieco inna.
+Quote Post
bobek_balinek
post 23.08.2007 - 07:33
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1039

Hm.....Tak te programy w pewien spoósb dostrajają Twój mózg do pracy np na falach theta, przy których jest sie w fazie pół snu sprawa jest taka, że tymi programami można sobie mózg zblzować xD Nie no żartuje... Te programy pomagaja.. ale nie robią nic za nas xD Co do innych metod.... relaksacja połączona z wizualizacją.. taką metodą wyszła moja mama dwa razy... Co do 8+1 hm... nie sądze by to zadziałało.. chociaz znam przypadki że osoby wyszły po 8/9 godzinach snu i lekkiej drzemce rano :) Tak Ci teraz powiem.. to Ty masz w rękach te informacje i to Ty zacznij eksperymentowac z technikami... "kady musi sobie wypracować własną technike wychodzenia z ciała...".
Profile CardPM
+Quote Post
blazibboy
post 23.08.2007 - 07:56
Post #4

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 478

Ja to już nie wiem... Dzisiaj znowu spróbowałem tego 4 + 1. Po rozbudzaniu się położyłem sobie nawet koc na podłodze, aby na nim zasnąć i przykryłem się kołdrą. Myślałem, że przez to mój umysł pozostanie czujny... Ale zasnąłem i tyle z tego było. Nie wiem jak to możliwe, ale wydaje mi się, że odnoszę największe efekty kiedy po prostu przebudzam się czytając coś, bez żadnych ruchów. Wtedy moje mięśnie są jeszcze zrelaksowane, ale "ja" też trochę śpiący. Wiadomo, że samym czytaniem się nie rozbudzę. Jednak wtedy przynajmniej słyszę ten pisk, ostatnio tylko we śnie :/ ale przypomina mi on o OOBE i albo mam LD, albo wydaje mi się, że mam OOBE, zaś w rzeczywistości to zwykły sen. Nie wiem już co robić... Pomoże ktoś?

Dodam jeszcze, że ja, aby zasnąć muszę najpierw się nieźle powiercić. Z pół godziny co najmniej. Może dlatego zasypiam. Próbuję też metody koncentracja przyśnięcie, ale trwa to tak długo, że zostaje tylko samo przyśnięcie.
Profile CardPM
+Quote Post
tom
post 23.08.2007 - 08:18
Post #5

Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1435

skoro odnosisz największe efekty czytając coś, no to czytaj przy rozbudzaniu :) Każdy musi siebie obadać, co mu służy a co nie. A ja z zasypianiem to podobnie mam, pisze "podobnie" bo ja po pół godziny to zasne jak cały dzień coś robiłem aktywnego i jestem wykamany. Tak na codzień 40-60min potrzebuje:/ ale spoko :D da sie z tym życ
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic