|
|
![]() ![]() |
24.02.2007 - 01:27
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
OOBE ćwiczę już od 3 miesięcy, na razie bez większych rezultatów, ale to co przydarzyło mi się 2 dni temu trochę mnie zaskoczyło i przestraszyło. Otóż po raz pierwszy jakbym poczuł energię (ciało astralne?) w moim ciele fizycznym. Postanowiłem to wykorzystać i spróbować metody liny. Podczas spinaczki nagle zaczęło mi bardzo szybko bić serce oraz zacząłem bardzo szybko oddychać. Trochę mnie to przestraszyło (bo w sumie dziwne jest to, że gdy człowiek sobie spokojnie leży nagle zaczyna mu serce wariować), ale zarazem ucieszyłem się, bo wiedziałem, że byłem już blisko celu :) Oczywiście przerwałem wspinaczkę a przez resztę nocy nie mogłem już się nawet skupić.
Może mi ktoś coś więcej powiedzieć o tym efekcie szybko bijącego serca? Słyszałem o tym już kilka razy. Pozdrawiam. |
|
|
|
24.02.2007 - 03:31
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Skoro slyszales, powienes wiedziec ze to nie jest serce, tylko najprawdopodobniej czakra serca, kotra jest silnie na energetyzowana, dlatego pulsuje, serce by nie wytrzymalo az takiego tętna.
W astralu i podczas wchodzenia w niego NIC nie moze ci sie stac, wiec sie nie boj, nastepnyym razem nie przerywaj zadnej czynosci, a najwzniejesz, jezeli zauwazysz cos nowego nie skupiaj sie na tym bo to minie, rob to co robiles wczesniej (koncentracja, relaksacja, czy lina:) |
|
|
|
25.02.2007 - 22:43
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Łukasz ma racje to najprawdopodobniej byla czakra serca.... podczas astrala przynajmniej ja prawie nie oddycham a serce ledwo co bije;]
takze przy takim stanie skupienia takie tetno jest chyba niemozliwe..... |
|
|
|
02.09.2007 - 09:30
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dzisiejszej nocy tez tak mialem, zaczalem sobie wyobrazac obrot o 90 stopni (nie bedac do konca zrelaksowanym, postanowilem zaeksperymentowac) i gdy tylko zaczalem, cieplo z dloni i stop nagle przenioslo sie na cale cialo(jakby ktos pstryknal..? ;p), mialem wrazenie ze sie caly trzese(a wrecz czulem fizycznie trzesienie sie, pare razy poruszyly mi sie palce), a najbardziej klatka piersiowa.. A serce wlasnie zaczelo mi tak wariowac ze troche sie przestraszylem, nie wiem czy kiedykolwiek mi tak szybko bilo.. I tez postanowilem przerwac.. Czy na pewno nie bylo to nic groznego?
|
|
|
|
02.09.2007 - 11:21
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dzisiejszej nocy tez tak mialem, zaczalem sobie wyobrazac obrot o 90 stopni (nie bedac do konca zrelaksowanym, postanowilem zaeksperymentowac) i gdy tylko zaczalem, cieplo z dloni i stop nagle przenioslo sie na cale cialo(jakby ktos pstryknal..? ;p), mialem wrazenie ze sie caly trzese(a wrecz czulem fizycznie trzesienie sie, pare razy poruszyly mi sie palce), a najbardziej klatka piersiowa.. A serce wlasnie zaczelo mi tak wariowac ze troche sie przestraszylem, nie wiem czy kiedykolwiek mi tak szybko bilo.. I tez postanowilem przerwac.. Czy na pewno nie bylo to nic groznego? lol, przecież napisali że to była czakra serca. Nie dziwię się, że się przestraszyłeś, ale pamiętaj: TO CZAKRA SERCA CI TAK BIJE a nie serce. GDYBY TO BYŁO SERCE, TO BYŚ JUŻ DAWNO KOPNĄŁ W KALENDARZ. NIE SKUPIAJ SIĘ NA TYM, CO CZUJESZ, TYLKO RÓB SWOJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (czyli w twoim przypadku wizualizuj sobie linę) Pozdrawiam. |
|
|
|
02.09.2007 - 12:58
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
mi tez tak kilka razy biło ,nie bój sie to normalne ;)
|
|
|
|
02.09.2007 - 16:14
|
|
|
instytutnoble.pl Grupa: OOBE VIP Notatnik |
lol, przecież napisali że to była czakra serca. Nie dziwię się, że się przestraszyłeś, ale pamiętaj: TO CZAKRA SERCA CI TAK BIJE a nie serce. GDYBY TO BYŁO SERCE, TO BYŚ JUŻ DAWNO KOPNĄŁ W KALENDARZ. NIE SKUPIAJ SIĘ NA TYM, CO CZUJESZ, TYLKO RÓB SWOJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (czyli w twoim przypadku wizualizuj sobie linę) Pozdrawiam. Ludzie co wy z tymi czakrami!? Serducho gościowi biło i tyle. Prosta metoda na sprawdzenie. jak ci znów szybko zacznie bić i wyrywać z klaty po prostu wstań i sprawdź sobie tętno. 150 uderzeń/min jak nic. Normalne jak się zestrachasz a ciało masz spokojne i zrelaksowane takie uderzenia odbiera się jakby serce chciało wyskoczyć. Z tym kopnięciem w kalendarz o to lekka przesada:D |
|
|
|
02.09.2007 - 16:37
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ludzie co wy z tymi czakrami!? Serducho gościowi biło i tyle. Prosta metoda na sprawdzenie. jak ci znów szybko zacznie bić i wyrywać z klaty po prostu wstań i sprawdź sobie tętno. 150 uderzeń/min jak nic. Normalne jak się zestrachasz a ciało masz spokojne i zrelaksowane takie uderzenia odbiera się jakby serce chciało wyskoczyć. Z tym kopnięciem w kalendarz o to lekka przesada:D Dobra, dobra, ponioslo mnie :) Po prostu tym biciem serca czy czakry czy huj wie czym nie należy się przejmować. Przynajmniej mi bije mocno, a ja robię swoje. Tyle. Pozdrawiam. |
|
|
|
02.09.2007 - 17:50
|
|
|
Ludzie co wy z tymi czakrami!? Serducho gościowi biło i tyle. Prosta metoda na sprawdzenie. jak ci znów szybko zacznie bić i wyrywać z klaty po prostu wstań i sprawdź sobie tętno. 150 uderzeń/min jak nic. Normalne jak się zestrachasz a ciało masz spokojne i zrelaksowane takie uderzenia odbiera się jakby serce chciało wyskoczyć. Z tym kopnięciem w kalendarz o to lekka przesada:D Moze tak a moze nie , ja dzisiaj lezalem rozluzniony caly czas , zero jakiegos strachu i samo zaczelo walic i czulem pieczenie na srodku klatki. |
|
|
|
02.09.2007 - 19:00
|
|
|
Hmm no wlasnie ja tez zadnego strachu nie czulem.. I nie pomyslalem o tym, zeby sprawdzic sobie tetno tylko o tym zeby "nie isc dalej", poczekac chwile, zeby sie uspokoilo i wtedy kontynuowac, ale nie wyszlo, poczucie skupienia i ciepla przeszlo, a ja.. Zasnalem ;PP Ale nastepnym razem sprawdze :D Strasznie sie zdziwilem bo leze spokojny, nic sie nie wydarzylo praktycznie a tu nagle serducho kopa dostaje o_O ekh ale no nic, sprobuje nastepnym razem to zignorowac, nie wiem czy sie uda, ale trza isc dalej :D pozdrawiam :P
|
|
|
|
02.09.2007 - 19:08
|
|
|
instytutnoble.pl Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Strach, podniecenie, zafacynowanie, umysł krzyczy ciało odpowiada. Nie szukajcie magi tam gdzie jej niema. Wszytko jest dużo bardziej "fizyczne" i naturalne. Czasem wystarczy jedna przelotna myśl że OBE blisko i wywołuje lawinę.
|
|
|
|
17.09.2008 - 18:12
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
oj mi waliło jak po mocnej trawce :) ale nie to że pale, kiedys paliłem. I jak sie przbudziłem i wstałem, też mi wsumie mocno biło, no moze nie tak jak podczas trwania,ale wtedy dużo bardziej odczuwałem.
|
|
|
|
| SORROW |
17.09.2008 - 18:50
|
|
Guests |
Strach, podniecenie, zafacynowanie, umysł krzyczy ciało odpowiada. Nie szukajcie magi tam gdzie jej niema. Wszytko jest dużo bardziej "fizyczne" i naturalne. Czasem wystarczy jedna przelotna myśl że OBE blisko i wywołuje lawinę. Wystarczy w tym momencie przyłożyć dłoń do serca i przekonasz się, że to ono tak napier*ala nie przyzwyczajone do tak dziwnej dlań sytuacji . |
|
|
|
09.03.2009 - 17:09
|
|
|
Z moich doświadczeń można to w zupełności opanować. Też miałem dokłądnie tosamo. Ale podczas następnej sesji opanowałem to, a na kolejną na takim poziomie, że serca nie czułem. Według mnie to kwestia skupienia na tym poza, nie na ciele.
|
|
|
|
09.03.2009 - 20:12
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
podczas pierwszych prób z oobe, kiedy budziłem się nad ranem właśnie zwróciłem uwagę na ten oddech szybki i szybkie bicie serca. Heh też mnie to trochę wystraszyło xD ale po przeczytaniu i przeanalizowaniu kilku postów umieszczonych tutaj. Przestałem się tego bać.
Ale teraz, kiedy się budzę i te bicie serca i szybki oddech towarzyszy to już wiem, że pewnie byłem poza ciałem. :) Natomiast kilka razy przy powrocie do ciała słyszałem taki klik hehe i nagłe szarpnięcie czy zryw.Najczęściej czuję wciąganie do ciała mając niekiedy wrażenie jakby się spadało. :) Szkoda, że po powrocie najczęściej człowiek od razu zapomina podróż w inne wymiary. Tak jest niestety i w moim przypadku bardzo często nie pamiętam podróży poza ciałem, jak i rozmowy (we śnie). |
|
|
|
09.03.2009 - 20:20
|
|
|
ciekawe czy to ma jakis związek z tym że OBE już blisko
|
|
|
|
09.03.2009 - 21:25
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja rozumiem szybkie bicie serca jako próba wyjścia bez wystarczającego zrelaksowania i całkowitego odcięcia od świadomości posiadania ciała. Działo się tak w moim przypadku gdy próbowałem wyjść w godzinach popołudniowych nie mogąc się wystarczająco zrelaksować bo ktoś ciągle mi przeszkadzał. Dochodziło do takiego paradoksu że będąc świadomy cf zaczynałem odczuwać ca i wywoływało to niepokój który powodował gwałtowne bicie serca na nic głębokie oddychanie i uspokojenie myśli. Takich sytuacji nie miałem już w momęcie gdy budziłem się ze świadomością w obszarze przycielesnym w momęcie gotowego paraliżu zbieram świadomość do kupy wywoływuje wibracje i myk daleko daleko.
|
|
|
|
09.03.2009 - 21:42
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Moim zdaniem to jednak była czakra serca, przynajmniej tak pisał na ten temat Robert Bruce w swoich książkach...
|
|
|
|
14.04.2009 - 01:11
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
specjalnie aby to napisać musiałem wysłać smsa za 4 zyle :D. Pare dni temu przy dostrajaniu zaczełem widzieć coś czego nieidzie opisać(pisk tez był) , i czuć przenoszenie do innego wymiaru (jawnie) no co bym innego napisał lepiej by nie było wyjaśnionie, dobra do rzeczy , w tym czasie już wiedziałem ze zaraz się uda, lecz czułem bicie serca co mnie troche peszyło , im te hipnagogi sie powiększały tym serce biło szybciej i co gorsza mocniej , mówie sobie nie przejmuje się czekam ! Ale wkońcu aż czułem bul w klatce piersiowej od uderzeń jakby ktoś mnie tam bił, a to serce. prawie się udało lecz otworzyłem oczy bo serce biło tak szybko i mocno że prawie wybuchło ! po otworzeniu ślipi tez szybko biło(jak po maratonie gdańskim :D) ale nie z taka predkoscia jak przy hipnagogach czy co tam to było, może tak to czułem przez czakre albo spokojne leżenie i cisze (jak jest cicho wszystko sie wydaje głośniejsze) hmm zaraz chyba znow będę próbował ld czy coś więc zobaczymy czy to czakra czy co.
|
|
|
|
25.10.2009 - 15:12
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
To nie żadne czakry, podczas oobe mózg zmienia fale, które sterują także rytmem serca,
nie ma w tym żadnej magii, to coś normalnego choć nie zawsze występuje. Podczas snu bardzo łatwo jest wyjść poza ciało gdy śnimy np. o w wypadku (np. jedziesz sobie motorem nagle przyspieszasz i bummm........ . tak można się wybić dla zainteresowanych. Oczywiście to tylko przykład |
|
|
|
25.10.2009 - 16:33
|
|
|
A taki jesteś pewien,że to nie czakry??
Coś Ci powiem, jestem cały czas na lekach zwalniających/stabilizujących pracę serca. I gdyby rzeczywiście to serce zaczynało mi wariować podczas oobe, nie skończyło by się to ciekawie. Tak więc nie neguj czakr :) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |