Oobe To ściema ?, ... |
|
|
Wąż
|
05.09.2007 - 13:27
|
Przechodzień
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1999

|
Niech mi ktoś do cholery pomoże ! Zrobiłem ten kurs zamieszczony na tej stronie ale nic to nie dało. Jeden raz miałem tylko wibracje i od tego czasu nic. Relaksacje ćwicze już od 4 miesięcy....... dlatego teraz zaczynam sie zastanwiać czy oobe to strata czasu i ściema... Przecież to wszystko może dziać sie tylko naszych mózgach, nie znamy jeszcze zasady ich działania. Jak ktoś zna jakąś metode na oobe któa daje najlepsze efekty to niech napisze.
|
|
|
|
|
|
mind trainee
|
05.09.2007 - 15:15
|
Guests

|
Oczywiście każdy ma prawo twierdzić, że takie zjawisko jakim jest OBE wydaje się dość mało prawdopodobne w naszym na pozór materialnym świecie. Ale zanim bezmyślnie przykleimy temu etykietkę: niemożliwe, głupie warto by było trochę się o tym dowiedzieć. Na początek dobrze by było poczytać książki Monroe'a, Moena i oczywiście Darka Sugiera, w których jest mnóstwo informacji i przeżyć związanych z OBE. Dodatkowo przejrzeć fora internetowe polsko i angielskojęzyczne o takiej tematyce. Jeżeli wklepiesz w Google Astral Projection, Astral Pulse, Astral Society czy tam OBE forum to znajdziesz fora, które mają po 10000 użytkowników (każde). W Polsce sprawa wygląda podobnie oobe.pl - 2000 użytkowników astral dynamics - 600, spojrzenie - 3000. Kiedy ja usłyszałem po raz pierwszy o OBE tak samo niedowierzałem. Myślałem, że to jakieś halucynacje, czy coś w tym rodzaju, ale pogrzebałem w Internecie i powyższe liczby dały mi nieźle do myślenia. Jeżeli to ściema to po jaką cholerę dziesiątki tysięcy ludzi na całym świecie pisze mega posty na temat czegoś co nie istnieje. To mnie przekonało. Dodatkowo możesz sobie poczytać blogi Astralnych Podróżników. Linki są tu - www.oobe.go.pl Jeżeli mimo to niedowierzasz to zajmij się LD. Na temat LD w internecie znajdziesz jeszcze więcej informacji. Np. www.ld4all.com Co do istnienia LD nie można więc wątpliwości, bo prowadzi się na ten temat 100% badania naukowe (Lucidity Institute). A od LD do OBE jest tylko kilka małych kroczków. Nie przejmuj się początkowymi niepowodzeniami, czy brakiem jakichkolwiek efektów. Po prostu pracuj i obserwuj co się dzieje.
"miałem tylko wibracje" - chłopie! Wiele ludzi miesiącami czeka na ukochane wibracje, a ty narzekasz? Na mój gust, to Ty jesteś już dość blisko PS. Instytut Monroe'a prowadzi badania od ponad 40 lat nie od 20 :)
|
|
|
|
|
|
Nimue
|
05.09.2007 - 16:00
|
Gość Rodziny

Nr użytkownika: 1976

|
CYTAT(Wąż @ 05.09.2007 - 14:27)  Niech mi ktoś do cholery pomoże ! Zrobiłem ten kurs zamieszczony na tej stronie ale nic to nie dało. Jeden raz miałem tylko wibracje i od tego czasu nic. Relaksacje ćwicze już od 4 miesięcy....... dlatego teraz zaczynam sie zastanwiać czy oobe to strata czasu i ściema... Przecież to wszystko może dziać sie tylko naszych mózgach, nie znamy jeszcze zasady ich działania. Jak ktoś zna jakąś metode na oobe któa daje najlepsze efekty to niech napisze. Oczywiscie masz prawo byc scepytycznie do tego nastawiony, ale to,ze nie osiagasz natychmiastowych efektow(wspomniales o wibracjach,wiec cos jednak "ruszylo",poza tym z anuki relakscaji plynie wiele innych korzysci i warto to zauwazyc) nie oznacza, ze to zjawisko nie istnieje. co do najlepszej metody na OOBE to taka na pewno nie istnieje, kazdy powinien wypracowac swoja...wiem,ze to malo pomocna odpowiedz, ale jakkoliwei by banalna nie byla to jets prawdziwa.
|
|
|
|
|
|
Roy
|
05.09.2007 - 16:34
|
Gość Rodziny

Nr użytkownika: 1907

|
TAK! OOBE to oszustwo, największa ściema! Kiedy ty leżysz w pokoju i próbujesz odwiedzić "inny świat" cała siatka spiskowców śmieje się z Ciebie! Nie daj się zwieść!
hahaha =E =P
|
|
|
|
|
|
Roy
|
05.09.2007 - 17:08
|
Gość Rodziny

Nr użytkownika: 1907

|
CYTAT(ptasior @ 05.09.2007 - 18:02)  Kurde Roy, wygadałeś się. Dobra ludzie, zamykamy to forum, bo wydało się. Cały czas robiliśmy sobie jaja z tych naiwniaków którzy próbują wyjść z ciała hahaha! Te wszystkie książki Sugiera, Monroe'a i innych to była zwykła podpucha, żeby naiwniacy tracili czas na wyjścia hahahahahahahaaaa!!!!! kurde, sorry że tak z grubej rury :P dobra, rozkreci sie inne forum :D CYTAT LOL ?? hahaha :p
|
|
|
|
|
|
kamglow
|
05.09.2007 - 17:47
|
Guests

|
nie ma oobe, ale mozesz podróżowac w roznych swiatach. tj uwalniać swoja dusze. Oni tez moga podróżowac.
Moje doświadczenie = 0. Chociazby czytal niewiadomo ile, i rozszezal swoja teoretyczną wiedze - wiemy z matematyki ze zero podnieione do potęgi entej zawsze pozostanie zerem. :)
|
|
|
|
|
|
kamglow
|
05.09.2007 - 20:24
|
Guests

|
JA to pisze na poważnie. I wedle tego kształtuje swoje zycie.
|
|
|
|
|
|
daywalker
|
05.09.2007 - 21:55
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 214

|
Tak naprawdę to masz rację. Nie możesz tego wiedzieć. Na tym etapie liczy się tylko to w co wierzysz. Największą jednak motywację dają książki. Doświadczenia innych osób. To nie możliwe żeby tylu ludzi popadło jednocześnie w obłęd, bądź wspierali kaczyńskiego opowiadając bajki.. Możesz odstawić próby, jednak wcześniej czy później do tego powrócisz.
|
|
|
|
|
|
twistoid
|
21.09.2008 - 13:37
|
http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 1525

|
Obe jest ściemą?Myśle ze to pytanie powodowane jest miernymi wynikami i poddaniem sie autora.Ba nawet na pewno.Jak nie chcesz cwiczyc nie cwicz nikt Cie nei zmusza nie rozumiem w czym tkwi problem tak jakby kazdy musiał miec obe.
|
|
|
|
|
|
Paul 023
|
22.09.2008 - 12:19
|
Członek Rodziny

Nr użytkownika: 3713

|
CYTAT(Wąż @ 05.09.2007 - 14:27)  Niech mi ktoś do cholery pomoże ! Zrobiłem ten kurs zamieszczony na tej stronie ale nic to nie dało. Jeden raz miałem tylko wibracje i od tego czasu nic. Relaksacje ćwicze już od 4 miesięcy....... dlatego teraz zaczynam sie zastanwiać czy oobe to strata czasu i ściema... Przecież to wszystko może dziać sie tylko naszych mózgach, nie znamy jeszcze zasady ich działania. Jak ktoś zna jakąś metode na oobe któa daje najlepsze efekty to niech napisze. Tak uważasz bo Ci się nie udało.. Zaznaczę, że potrzebna jest tu wiara i wytrwałość nic od razu nie przychodzi za jednym pstryknięciem palców. U mnie wibracje i szumy zaczęły się pojawiać po długim okresie ćwiczenia i miałem dużo w tym wiary i wytrwałości.... OOBE nie jest jakąś ściemą by uwierzyć trzeba to samemu zobaczyć i doświadczyć.
|
|
|
|
|
|

2 Stron
1 2 >
|
 |
|