Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Wibracje
set.h
post 11.09.2007 - 09:05
Post #1

instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

Bazując na własnych obserwacjach:
1. wibracje wydaja się pojawiającym odczuciem w momencie wchodzenia ciała w paraliż.
2. Występują tylko na początku. Po cofce do ciała mozna wyjść już bez wibracji pod warunkiem że ciało jest nadal w paraliżu.
3. Mogą spowodować odzyskanie świadomości w momencie przechodzenia w sen.
4. Czasami nie jest to przyjemnie i niemalże boli.

Wygląda na to że jest to jak najbardziej fizyczne odczucie. Może to jakaś reakcja nerwowa w momencie blokady dostępu sygnałów nerwowych do mięśni. Uczucie bólu odczuwanie niekiedy wskazywało by na to że paraliż czasem jest tak silny że powoduje silne napięcie i ból mięśni. Wszystko wskazuje na to że nie jest to jakies "energetyczne" zjawisko tylko jak najbardziej fizyczna reakcja organizmu.
Profile CardPM
+Quote Post
Dusza
post 11.09.2007 - 09:50
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1974

Wkleje ciekawy tekst o wibracji ktory znalazlem

"Wszystko co istnieje we wszechświecie jest jedną wielką wibracją. Domyślają się już tego ziemscy naukowcy, którzy opracowali teorię hiperstruny. Istnieje co prawda jeszcze do odkrycia sam mechanizm wytwarzania wibracji/drgań, ale tego nie odkrył żaden czlowiek. Mamy różne hipotezy, ale nie potrafimy jeszcze ich sprawdzić. Nasze myśli potrafią zamienić istniejące w środowisku wibracje, ale ich nie tworzą z niczego.

Skoro wszystko jest wibracją, to ciało duchowe również. Każda dusza jest wibracją o indywidualnym kodzie, po którym można ją odróżnić od innych i nawiązać np. kontakt telepatyczny z dowolnego miejsca we wszechświecie w czasie rzeczywistym. To samo dotyczy myśli czy jakiegokolwiek innej formy przekazu.

Od samego słowa werbalnego ważniejsza jest intencja istoty która tworzy przekaz. Często bowiem zdarza się, że identyczne w wymowie słowa w dwóch różnych językach znaczą coś innego. Np. polskie słowo “czerstwy”, czyli “nieświeży”, w języku czeskim oznacza “świeży”. Gdy kogoś dotkniemy lub spojrzymy na niego, również przekazujemy mu wibrację i dlatego nieraz od pierwszej chwili wiemy, czy kogoś lubimy czy nie.

Wibracje wpływają na wszystkie inne wibracje w każdej formie. Czasami są synchroniczne a czasami asychroniczne. Można za pomocą wibracji wpłynąć na strukturę krystaliczną wody, a także każdą część ludzkiego ciała. Dzięki wibracjom myśli związanych z wiarą w uleczenie, można dokonać samowyleczenia. Często obserwuje się efekt dochodzenia do zdrowia chorego po podaniu placebo. Choć samo placebo nie zawiera w sobie żadnego leku, zawiera leczniczą wibrację, którą wytworzył pacjent w momencie przyjęcia go. Ale gdy przyjmiemy lek, z tego samego powodu może nastąpić uleczenie, o ile środek farmaceutyczny nie zawiera zbyt wielkiej dawki szkodliwych związków chemicznych. Same związki chemiczne również wpływają na przebieg leczenia - wspomagając go lub przeszkadzając. Lekarstwem może być sama wiara w uzdrawiającą moc jakiegoś przedmiotu i religie wykorzystują ten fakt, aby udowadniać boską moc cudownych obrazów i wmawiać, że to “dzieło Boga” czy “dzieło Matki Boskiej”, a nie skumulowanych wibracji wiernych, które nadały obrazowi leczniczą moc."

set.h chyba dzisiaj skontaktowalismy sie telepatycznie hehehe mialem zalozyc temat o wibracji :), poniewaz dzisiaj je poczulem ale byly bardzo krotkie , jedno sekundowe , taka fala przeszla po klatce. W sumie bylo to przyjemne.Niestety nie potrafilem ich utrzymac ani wytworzyc , same przyszly i odeszly
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 11.09.2007 - 09:55
Post #3

OBE Maniak 36
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1221

Wydaje mi się, że jest to jednak jakieś energetyczne zjawisko, ale zachodzące w ciele niefizycznym.

A dlaczego? Gdyż zdarzało mi się mieć wibracje będąc normalnie w ciele fizycznym w świadomości fizycznej - były to stany pobudzenia świadomości niefizycznej - właściwie przepchania większości świadomości do ciała niefizycznego... Ostatnio było to w pracy a ciało fizyczne działało normalnie, chociaż zjawisko potęgowało się, gdy pracowałam w relaksie ciała przy kompie. W domu położyłam się i w ciągu 5 minut miałam w pełni świadome OBE. Niestety nie udało mi się już później powtórzyć tego wyczynu (oj niestety, niestety!), ale nie o to chodzi, tylko o to, że coś takiego jest możliwe.

Nie wiem, czym są te wibracje - są to jakieś odczucia ciała niefizycznego, ale związane z fizycznym, po wyjściu przecież nie ma ich, tylko w ciele... Może tak odbieramy ciałem niefizycznym zakres energii świata fizycznego czyli zaniżanie (i zwiększanie przy rozłączaniu) drgań ciała niefizycznego związane z połączeniem z fizycznym. Może właśnie, żeby się połączyć ciało niefizyczne zmniejsza drastycznie częstotliwość drgań, a w momencie pełnego dostrojenia do materii dzieki ciału materialnemu tego nie odczuwamy? Nie miałeś czasami tak, że w momencie łączenia ciało dostraja się najpierw do eteryczniaka i czuć najbardxziej aktywne czakramy (w przypqdku dolnych wrażenia są piorunujące z serii młot pneumatyczny walący w ciało). To by tłumaczyło, dlaczego niektórzy mają schizy z wibracjami a innym tylko mrowi i jest przyjemnie. Tym, którzy wychodzą na dolnych energiach to rzuca dudni i trzęsie, tym, którzy wychodzą na środkowych energiach mają dziwne doznania, dziwne odczucia z ciała (ale już nie dramatyczne) - koło prądu na brzuchu, pasy energetyczne, to strzelające neurony w głowie itp. Na górnych energiach (czakramach) wychodzi się jak w bajce - mrowi sobie w ciałku i tyle, zesztywnienie lekkie - totalnie bez efektów specjalnych.

W ogóle ten eteryczniak to niezły przekręt - to chyba ciało przejściowe pomiędzy fizycznym i niefizycznymi... Ciało transformujące energie fizyczne w niefizyczne i odwrotnie...
Profile CardPM
+Quote Post
Noble
post 11.09.2007 - 10:21
Post #4

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 3

Ja tam czakramow nie czuje wibracje mialem tez poza cialem wiec to nie sprawa tylko fizycznego, a pozatym to do dupy jest ze nie idzie wylezc eterycznym by zweryfikowac prawdziwosc obe.
Profile CardPM
+Quote Post
set.h
post 11.09.2007 - 10:52
Post #5

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1224

No fakt wibracje poza ciałem też miałem. Mała luka w teorii :D.
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 11.09.2007 - 10:54
Post #6

OBE Maniak 36
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1221

Qrcze, z tego wynika, że z tymi wibracjami to jeszcze inaczej jest...

Eterycznym idzie wyleźć, ale nie można odejść od ciała dalej niż na 2-3 metry, więc też nie rewelacja, a do ciała się ciągnie coś białego... Taka świetlista firanka.
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 11.09.2007 - 11:01
Post #7

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Dusza.Ciekawy
Poprzez potężne wibracje powstał wszechświat.
Wibracje mozna porównać z biciem serca!
Tam gdzie życie tam wibracje.Najprosciej można je określić mianem osobistego rytmu kodu muzyką duszy.Częstotliwością istnienia .Często nieodczuwalną...Kiedy wychodzimy jest przepustką biletem po którym można nas rozpoznać .
Profile CardPM
+Quote Post
Kronopio
post 11.09.2007 - 11:02
Post #8

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

CYTAT(set.h @ 11.09.2007 - 10:05) *
2. Występują tylko na początku. Po cofce do ciała mozna wyjść już bez wibracji pod warunkiem że ciało jest nadal w paraliżu.
3. Mogą spowodować odzyskanie świadomości w momencie przechodzenia w sen.

ad2:
Wibracje trwają permanentnie podczas fazowania. Nawet jeśli na doświadczenie składa się sera dostrojeń. Pomiedzy dostrojeniami wibracje mają juz bardzo wyskoką częstotliwość dlatego są odczuwane ale jako ciepło. Kiedy kończą się wibracje nie można już odbić w poza.
ad3:
Tak, to najbardziej skuteczna technika na wychodzenie jaką znam. Wyjście np. za pomocą wizualizacji uznał bym za bardziej niezwykłe doświadczenie od samego obe.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic