|
|
![]() ![]() |
16.12.2006 - 00:01
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Na wstepie witam wszystkich. Zaczalem sie interesowac tematem oobe ponad tydzien temu (wiem ze to malo czasu, ale mysle o tym caly czas). Nie wiem czy jestem na dobrej drodze , w kazdym razie trenuje codziennie koncentracje przed snem i robie sobie sesje z Hemi Sync.
Moim najswierzszym dokonaniem jest dziwne doznanie jakie osiagnalem "medytujac" przed snem 2 dni temu. Mianowicie skoncentrowalem sie na wahaniach, wyobrazalem sobie na przemian hustawke i hamak, czulem jakby cos w mojej glowie poddawalo sie wahaniom, raz poziomo a raz pionowo. Bardzo chcialem isc dalej wiec skupilem sie na tych ruchach, po chwili poczulem jakby moje rece i nogi staly sie zarowno ciezkie... jak i lekkie , trudno to wytlumaczyc, pojawily mi sie niebieskie fale przed oczami zachodzace raz z lewej a raz z prawej strony. Nie wiem, pewnie sie przestraszylem i wszystko ustalo, probowalem przywrocic ten stan, lecz ... zasnalem. Mam wiec pytanie, czy uczucie mrowienia i jakby oddzielania sie rak i nog to proces utraty zmyslow czucia czy powolne wchodzenie w stan obe? Czy moglby mi ktos doradzic co mam robic dalej? Z gory dziekuje :) |
|
|
|
16.12.2006 - 00:19
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Yo, Jakies rady jak mam zaczac wogole
|
|
|
|
17.12.2006 - 04:59
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zapisz sie na kurs
|
|
|
|
17.12.2006 - 11:27
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
apropo kursu, w regulaminie jest napisane ze moga brac w nim ludzie od 18stu lat, a po niektorych wypowiedziach moglbym sadzic ze nie maja nawet 15stu.
CYTAT poczulem jakby moje rece i nogi staly sie zarowno ciezkie... jak i lekkie , trudno to wytlumaczyc Mysle ze to efekt paralizu (utraty zmyslu dotyku), i tak jak powiedziales - czesciowe wyjscie. Zas wahania i mrowienie to czesty efekt ktory towarzyszy przy koncentracji i wejsciu w stan alfa. @BiSkitZ Na sam poczatek poczytaj troche, musisz miec chodz troszke samozaparcia bo jezeli ktos ci bedzie poddawal wszystko pod nos to nigdy nie uda cie sie uzyskac tego stanu. Na stronie znajudja sie juz wszystkie niezbedne informacje dot. oobe i pokrewne. Ja polecam przeczytac "traktat o projekcji astralnej" i cykl ksiazek Bruce Monroe. Chodz najleprza wiedza plynie z samych doswiadczen. Jako wspomagacze polecam nagrania hemi-sync, ktore mozna kupic za ok. 29$. Lub Brain wave generator, lecz z dodatkowymi persetami, jednak by wgrac persety rowniez nalezy wykupic licencje. Pozdrawiam. Lukasz. |
|
|
|
17.12.2006 - 12:52
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nic dodać nic ująć, tylko że Monroe miał na imię Robert, a tobie pewnie chodziło o Bruca Moena. Ponadto polecam przeczytać jeszcze "Miłość i wolność poza ciałem" Darka Sugiera.
|
|
|
|
17.12.2006 - 13:22
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
a ja polecam rozdzielic stronę na 2 części :
1. FORUM & ARTY 2. PORADY R. MONROE & PORADY B. MOENA & PORADY D. SUGIERA & NOTATKI czy nie macie wrażenia że wszyscy nowo zalogowani wbijają na forum na pogaduchy a nie żeby coś konkretnego wypracować? chyba droga na forum wiedzie przez dział PORADY do diaska. ZANIM SIĘ SIĄDZIE ZA KIEROWNICĘ TO WYPADAŁOBY CHOCIARZ TEORETYCZNE ZAGADANIENIA PRZEROBIC A NIE NA WIADUKCIE PYTAC PIESZYCH CZY SIĘ JEDZIE DOBRĄ STRONĄ ULICY pff ale dałem kiepskie porównanie ale przenośnia lepiej działa na wyobrażnię jednak strasznie mnie to zżera że ludzie wchodzą na forum bez żadnej książki o obe na koncie (nie wszyscy nie wszyscy)a przecież wszystko jest w formie e-book tu na miejscu |
|
|
|
17.12.2006 - 13:56
|
|
|
Pewnie się nie chce czytać, bo po co wyrabiać własny pogląd skoro można kogoś spytać?
|
|
|
|
17.12.2006 - 15:49
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
@Sadam
"Nic dodać nic ująć, tylko że Monroe miał na imię Robert, a tobie pewnie chodziło o Bruca Moena." Tak masz racje :) "Pewnie się nie chce czytać, bo po co wyrabiać własny pogląd skoro można kogoś spytać?" Czytajac ksiazki faktycznie wyrabia sie swoje poglady, ale w kasiazkach opisana jest czyjas interpretacja, tak wiec jak juz mowilem, przez wlasne doswiadczenia najlepiej wyrabia si epoglad. |
|
|
|
| SORROW |
17.12.2006 - 16:11
|
|
Guests |
To może dla nowych forumowiczów przy rejestracji robić przekierowanie do dostępnej na stronie literatury i po zapoznaniu się (tak jak np z regulaminem ) mogli by założyć konto.
Wiadomo, nikt by się dokładnie nie wczytywał,ale przejrzał by może , przewertował i albo zrezygnował z rejestracji , albo rzadziej by się zdarzało ,że wypali z "śmiesznym" pytaniem. |
|
|
|
17.12.2006 - 18:30
|
|
|
nooo to już jest jakiś konkretniejszy pomysł
|
|
|
|
17.12.2006 - 20:39
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
a to uczucie wachania towarzyszy tylko w czasie przechodzenia do stanu alfa czy w stanie alfa tez caly czas nam towarzyszy? bo ja mam takie uczucie ale potem znika i zastanawiam sie czemu
|
|
|
|
17.12.2006 - 22:57
|
|
|
Witam wszystkich, chcialbym sie podzielic nowymi doswiadczeniami :) Mianowicie gdy tak "medytowalem" przed snem poprzedniej nocy, chcialem sprobowac metody z hiperwentylacja, tzn glebokie szybkie oddechy. Nie liczylem ile ich zrobilem, moze kolo 20, zaprzestalem i rozpoczalem koncentracje. Wyobrazilem sobie hustanie , co sprawilo ze zaczalem "spadac" dodatkowo obracajac sie wertykalnie, jakby mnie wciagal wir w takiej pozycji jak lezalem. Pomyslalem, ze trzeba isc dalej. Skupilem sie na tym "wirze" , moje dlonie i stopy odretwialy a cialo zrobilo sie baaardzo ciezkie, pojawily sie piski w uszach, a nastepnie basowy dzwiek o bardzo niskiej czestotliwosci, na poczatku myslalem ze to ciezarowka gdzies przejezdza, gdy zorientowalem sie ze to glos z mojej glowy... Do tego pojawily sie jeszcze przed oczami roznokolorowe fale i inne ksztalty "bawiace sie" moim umyslem. Niestety, musialem sie rozkojarzyc albo zestresowac bo nagle basowy dzwiek stal sie przerywany, by po chwili calkowicie wygasnac. Mam wiec pytanie, czy to byl stan alfa? Czy bylem na dobrej drodze i tego mam sie trzymac? Prosze kogos bardziej doswiadczonego o pomoc i skomentowanie moich doswiadczen :) Oczywiscie prosze o jakies dalsze wskazowki :) Czy to nie za wczesnie na takie doznania? Przypominam ze to byl dopiero 3 czy 4 trans w moim zyciu ;) (jesli to oczywiscie bylo transem) Z gory dziekuje :) Pozdrawiam wszystkich wierzacych ze fizyczny swiat to nie wszystko :)
P.s. Jeszcze jedno, niech ktos powie mi czy mam w ogole szanse na oobe, jesli bardzo rzadko pamietam swoje sny i mialem tylko kilka Ldkow w moim zyciu, calkiem nieswiadomie? CZy powinienem zaczac najpierw zabawe w swiadome snienie a nie od razui oobe?? Dzieki :) |
|
|
|
18.12.2006 - 09:41
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
@klajcor na Twoje pytania padły już odpowiedzi na tym forum wystarczy Czytać !. Czy masz szanse na OBE jasne że tak, ale kiedy osiągniesz ten stan to juz zależy tylko od Ciebie. Na początek poczytaj e-booki Monroe'a, Moen'a czy Siugiera + posty tego forum !
Pozdrawiam :) czytać czytać czytac ! i działać nic za nas samo się nie zrobi ;p |
|
|
|
18.12.2006 - 17:47
|
|
|
A czy podczas tego stanu czułeś swoje ciało? Miałeś paraliż? Jeżeli tak, to z pewnością był to stan alfa.
|
|
|
|
18.12.2006 - 19:50
|
|
|
E-booki czytałem, cały materiał na tej stronie również, jednak z racji tego że teorie np. Sugiera i Monroe'a się różnią wolę to skonsultować z kimś doświadczonym na forum. Przepraszam, że poruszam poruszone już tematy, jednak czuję się dowartościowany gdy ktoś odpowiada na mój własny temat ;) Paraliż... hmm czułem ciało, jednak nie tak jak zawsze, było ono rozdzielone, jakby 2 w 1 :) Czułem że spoczywa na łóżku jednocześnie unosząc się w przestrzeni, wydawało mi się że lekko poruszając palcami poruszam tymi "spadającymi" w przestrzeń a nie fizycznymi. Dlatego pytam, ponieważ wg. wielu źródeł najpierw powinno osiągnąć się "paraliż" czyli całkowite pozbawienie czucia. Może po prostu jestem na drodze ku temu? Dziekuję za zainteresowanie.
|
|
|
|
18.12.2006 - 21:18
|
|
|
Kazdy czlowiek inaczej interpretuje swoje przezycia, co w konsekwecji inaczej je bedzie opisywal wiec wypowiedzi tych 2 panow beda sie roznily, ale zawsze beda mowily o tym samym. Tak wiec (jak juz mowilem) kazdy powinien badac wszystko sam.
A co do czucia 2 cial na raz. Pan Roman Bugaj przyblizyl i okreslil nam w swojej ksiazce rozne stany ktore ogolnie sa pojmowane jako OOBE. Jak dotre do tej literatury to opisze wam wszystko. Jednak wydano tylko 20.000 ksiazek. wg. Roberta Monroe kolejnosc zanikania jest rozna, i nie schematyczna. |
|
|
|
10.02.2007 - 16:04
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Guests Notatnik |
Wydaje mi się ze byles bardzi blisko
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |