Instytut OBE w Polsce i inne ciekawe info ;), Info o projekcie instytutu obe w Polsce, ty tez mozesz wziasc w nim ud |
|
|
Mano
|
04.01.2007 - 11:36
|
Guests

|
Witam was serdecznie.
Czesc z was zapewne mnie juz zna, a dla tych ktorzy jeszcze nie krotko sie przedstawie,
Mano z astral - life, projektu ktory ma za zadanie poszerzyc ludzka swiadomosc, projektu ktory rozwijam juz pare lat a ktory ciagle idzie do przodu i wiele jeszcze do zrobienia ;)
Obe to jedna z moich pasji ktore rozwijam od urodzenia, ciagle wiele sie ucze i stale rozszerzam swoja swiadomosc.
Ciesze sie ze to forum tak ladnie sie rozwija, a teraz jestem tutaj razem z wami :)
Ale do rzeczy, chcialbym Wam przedstawic jeden z moich projektow ktore chce teraz stale realizowac:
Instytut Obe w Polsce, to smialy projekt, ktory chcemy wspolnie realizowac poprzez astral - life jak i doswiadczonych w tego typu sprawach ludzi :)
Dlatego tez pisze i do was, mysle ze bedziecie zainteresowani wspolpraca i razem uda sie osiagnac zamierzone cele.
Aktualnie sytuacja wyglada nastepujaco: - poszukujemy miejsca gdzie instytut moglby zaistniec, narazie jego glowna siedziba, brane sa pod uwage duze miasta, obecnie krakow i wroclaw, we wroclawiu mamy juz zalatwione jedno z miejsc, ktore bedzie jeszcze sprawdzane.
- ogolnie chodzi o to by zorganizowac juz pierwsze spotkanie instytutu na wiosne, jest wiec czas by wszystko dokladnie ustalic :)
Prosze was jezeli macie mozliwosci, znajomosci, gdyz na poczatek chodzi tez o jak najmniejsze koszta, najlepiej zalatwic salke ktora na poczatku nie bedziemy musieli oplacac, byscie poszukali takiego miejsca, brane sa pod uwage przede wszystkim duze miasta Polski.
Prosze was o kontakt w tych sprawach, piszcie w tym poscie co o tym myslicie, jak rowniez przedstawiajcie swoje wszelkie propozycje i wszelkie przemyslenia na ten temat.
Narazie skupiamy sie na celach jakie chcemy osiagnac i prosze byscie pisali glownie w tych sprawach.
|
|
|
|
|
|
Mano
|
04.01.2007 - 14:20
|
Guests

|
CYTAT(Militar @ 04.01.2007 - 14:09)  będę brutalny ale szkoda na to sił i czasu podobna instytucja juz istnieje http://www.hemi-sync.com.pl/uczestnictwo.php:) nie bede taki brutalny :) Czemu stronka jest nieaktualna i brakuje terminow? czerwiec 2006 chyba juz minal ;p Organizacja 1 warsztatow na rok to jednak wydaje mi sie troszke za malo Pozatym jest to podejscie tylko i wylacznie z hemi-sync szkoda czasu na gadanie ze szkoda sil i czasu, mi akurat nie szkoda i licze ze przynajmniej czesci z was takze, zbieram ludzi ktorzy chca cos stworzyc, cos prawdziwego i co bedzie dzialac bardzo aktywnie i odkrywac obe wszelkimi mozliwymi sposobami, miejsce naszych spotkan, badan i wymiany cennych informacji, miejsce ktore bedzie dostepne dla wszystkich ktorzy beda tylko chcieli sie otworzyc.
|
|
|
|
|
|
nerhaa
|
04.01.2007 - 23:52
|
Guests

|
Właśnie - jeśli projekt będzie będzie dobry a nie naciągany, to zapewne większość z nas tutaj jakoś postara się wesprzeć...
Co do tego linku i instytucji o hemi-sync:
Warunkiem zarezerwowania miejsc na warsztatach jest telefoniczne ustalenie terminu i jednoczesne dokonanie wpłaty w wysokości 150,-zł (sto pięćdziesiąt złotych) na podane konto oraz przesłanie kopii dowodu wpłaty faxem lub listem na adres Szkoły Wiedzy Antycznej (oryginał zabrać ze sobą na zajęcia). Całkowity koszt uczestnictwa w zajęciach tylko: 440,-zł (czterysta czterdzieści złotych).
Dajcie spokój - zwykłe naciąganie naiwnych!
Więc, jeśli to nie będzie kolejne tego typu naciągactwo to na pewno pomożemy...
Jeez 440 zł!!!!! Za słuchanie muzy pewnie - kpina!
|
|
|
|
|
|
pieczywo
|
05.01.2007 - 10:21
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 4

|
za darmo na pewno nie bedzie... ale pewnie tez nie za cene 500zł! ja jestem za i jakos moze bym pomogl gdyby w okolicach Łodzi to sie dzialo :>
|
|
|
|
|
|
nerhaa
|
05.01.2007 - 12:01
|
Guests

|
Właśnie nie za 500zł bo to ściema jest...
Zresztą takie instytuty to i tak ściema mała, bo to samo można osiągnąć dzieki takim forom, czatom, stronom, etc..
Badań i tak prowadzić nie będą, które by miały ułatwić wychodzenie :/
ja mogę zaoferować zniżkę na serwis www i reklamę wizualną, gadżety, etc oraz wszelką popularyzację takiego przedsięwzięcia.
|
|
|
|
|
|
Mano
|
05.01.2007 - 14:20
|
Guests

|
CYTAT(nerhaa @ 05.01.2007 - 12:01)  Właśnie nie za 500zł bo to ściema jest...
Zresztą takie instytuty to i tak ściema mała, bo to samo można osiągnąć dzieki takim forom, czatom, stronom, etc..
Badań i tak prowadzić nie będą, które by miały ułatwić wychodzenie :/
ja mogę zaoferować zniżkę na serwis www i reklamę wizualną, gadżety, etc oraz wszelką popularyzację takiego przedsięwzięcia. za pomoca strony nie osiagniesz za wiele, to juz zalezy od danej jednostki, poza tym aby strona naprawde kogos wyedukowala w tym zakresie musi byc bardzo dopracowana, artykuly musza byc pisane od samych podstaw do zaawansowanych spraw. I zapewnia to jak zawsze tylko wiedze teoretyczna, oczywiscie najwazniejsze jest wlasne doswiadczenie, ale wlasnie doswiadczenia, cwiczenia, praktyki itd Instytut Obe prowadzilby badania na wszelkie mozliwe i dostepne sposoby, chcielibysmy udowodnic m. in. wspolczesnemu swiatu prawdziwosc obe, potwierdzone okreslonymi badaniami itd. Nie jest to jednak glowny cel, glownym celem jest poprostu szerzenie wsrod ludzi swiadomosci, swiadomosci tego czym tak naprawde sa. Osiagnac to mozna poprzez przebudzenie w danych jednostkach swiadomosci swojego prawdziwego istnienia, doswiadczajac obe i majac tez odrazu weryfikacje tego doswiadczenia. To wlasnie chcemy zapewnic. Chcialbym aby powstawaly eksperymenty w ktorych wszyscy mogliby tez zweryfikowac dane doswiadczenie, informacje jaka otrzymaja. Bylyby to wspaniale dowody, dla jednostek jak i wszystkich uczestnikow. Prosze bez negatywnego podejscia do sprawy bo tym sie nic nie osiagnie. chcialbym aby kazdy z was sie powaznie zastanowil i pomyslal co mozna osiagnac dzieki powstaniu takiego instytutu i tutaj to przedstawil. Prosze o wszelkie wasze pomysly. Jak wiadomo nie od dzis dzialania czy nawet cwiczenia w grupie bardzo dobrze wplywaja na motywacje i latwiej osiagnac np obe, czy tez wspolnie wymienic sie doswiadczeniem, przeprowadzac eksperymenty itd. Jesli przedsiewziecie istnialoby tylko w internecie to jest niepokoj ze tak moze pozostac, pamietajcie czym jest internet, internet powinien byc wg mnie tylko kanalem, wspaniala szansa dla ludzkosci na zjednoczenie, na ogolny dostep do informacji, na polaczenie kontaktu miedzy wszystkimi ludzmi, tak to widze. Internet nie zastapi nigdy rzeczywistego kontaktu i tego co mozemy tutaj wszyscy stworzyc. Pamietajcie prosze o celach tego instytutu, prosze byscie wlasnie pisali teraz na ten temat, to jest najwazniejsze :)
|
|
|
|
|
|
Mano
|
05.01.2007 - 19:06
|
Guests

|
no coz, widze nie znasz mnie i do sprawy ponownie podchodzi ktos krytycznie zaslepiony przekonaniami o automatycznym niepowodzeniu - -
naprawde nie macie inwencji do tego?
prawda jest taka ze jezeli nic sie nie zrobi to rzeczywiscie sie nic nie uda - -
jesli chodzi o moje obe to doswiadczam ich od urodzenia, zreszta nie chodzi o ilosc ale o jakosc a pozatym jak mozesz to niby zweryfikowac by do ciebie dotarlo, mozesz tylko sobie subiektywnie oceniac a i nie oto tutaj chodzi tylko o instytut.
Chce go stworzyc i czuje ze jest to moim celem zycia tutaj.
Szukam osob ktore sa zainteresowane tworzeniem tego typu projektu a nie od samego poczatku formuuja takie absurdalne wnioski...
Mysle ze chociaz czesc z was zauwazy w stworzeniu instytutu obe jakis sens, ja widze bardzo gleboki i jest to czesc tego co chce zrobic w zyciu.
|
|
|
|
|
|
Mano
|
05.01.2007 - 21:34
|
Guests

|
CYTAT(Lukasz @ 05.01.2007 - 19:32)  Ja jednak jestem pesymistycznie postawiony na ta idee, nawet gdyby ti wszystko ruszylo, to jednak wlasnie konkurecja: sprawdzona, doswiadczona ale niestety droga lecz bardzo skuteczna. Mowa tu oczywiscie o Hemi-Sync. Wolalbym jednak wydac te 400zł niz 150 na mniej znany i niedoswiadczony instytut. Jezu, ludzie skad takie osądy?... Naprawde to jakas porazka to co piszecie jest smieszne naprawde. Lukasz czy probowales hemi - sync? wiesz na czym to polega itd? Chodzi o instytut ktory takze pracuje z hemi - sync ale nie tylko, chodzi o to a nie to co sobie na sile wymyslacie. Boze ludzie naprawde to jest smutne co tutaj przeczytalem. Najpierw przeczytajcie caly temat a potem sie udzielajcie, zostawcie te swoje zalosne przekonania na podstawie ktorych potem formuujecie takie wnioski, luuudzie... naprawde porazka nie spodziewalem sie tego po was.. To nie sa zadne argumenty a jedynie gadanie na odwal sie Smutne to wszystko Jesli ma to tak wygladac to prosze o usuniecie tego tematu, bez sensu zeby cos takiego tutaj bylo, naprawde, szkoda gadac. Tylko negujecie i innym odbieracie calkiem checi zeby wogole sie wypowiadac w tym temacie. szkoda czasu mojego i waszego na cos takiego.
|
|
|
|
|
|
Discoverer
|
06.01.2007 - 01:57
|
OBE Maniak 41
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 55

|
Mano Cyt: "Chce go stworzyc i czuje ze jest to moim celem zycia tutaj.
Szukam osob ktore sa zainteresowane tworzeniem tego typu projektu a nie od samego poczatku formuuja takie absurdalne wnioski...
Mysle ze chociaz czesc z was zauwazy w stworzeniu instytutu obe jakis sens, ja widze bardzo gleboki i jest to czesc tego co chce zrobic w zyciu."
Świetny pomysł w pełni popieram cieszę się ze są tacy ludzie w Polsce jak Mano masz bardzo ambitny cel wierze ze go osiągniesz.
Wyobraźcie sobie Polski Instytut OBE coś na mniano Instytutu Monroe. Sądzę ze powstanie, czym szybciej tym lepiej, kiedy i gdzie oby jak najszybciej, w dużym mieście w Polsce tylko i wyłącznie.
Pewnie początki będą trudne, bo żeby ten Instytut się rozkręcił i osiągnął pozom Instytutu Monroe potrzebna jest kasa. Monroe ją miał i to niemałą $$ w końcu był dobrze prosperującym biznesmenem.
Cóż, aby projekt urealniał się potrzebny jest wysiłek kilku bądź kilkunastu ludzi i to z bardzo dobrym doświadczeniem praktycznym w tematyce OBE do tego sala, pomieszczenia gdzie będą znajdowały się kabiny, dobry sprzed proponuje wzorować się na Instytucie Monroe. Lecz za tym wszystkim kryją się PLNy bez tego chyba ani rusz..:/ Obecnie jedynie moge bezinteresownie reklamować twój projekt a w przyszlości powstały Instytut na swoim Blogu, w którym opisuje swoje doświadczenia w temacie OBE:) niewiele, ale zawsze to coś.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w realizacji.
|
|
|
|
|
|
Mano
|
08.01.2007 - 01:33
|
Guests

|
Ciesze sie ze wreszcie wlaczyly sie do dyskusji osoby bezposrednio zainteresowane tematem, ktore rzeczywiscie chcialby cos stworzyc.
Odrazu mowie ze projekt taki jak instytut wymaga oczywiscie wiele pracy, pracy wielu ludzi, oczywiscie ludzi ktorzy sa tym zainteresowani, ktorych laczy to ze chca odkrywac oobe, poszerzac swoja swiadomosc i rozwijac doswiadczenia jak i wiedze o obe i przekazywac ja innym, ktorzy takze beda interesowali sie naszym projektem.
Bo mysle ze wlasnie oto chodzi, bysmy rozpowszechnili wsrod wielu ludzi wlasnie wiedze o out of body, co zaoowocuje u nich bezposrednimi doswiadczeniami, dzieki czemu mysle zlamia swoje przekonania na temat wielu spraw i spojrza na wszystko z nowego, szerszego punktu widzenia.
Jak bedzie zobaczymy, w kazdym razie tak to mniej wiecej sie przedstawia.
Chcialbym zeby ludzie zaczeli tez zdawac sobie sprawe z konsekwencji doswiadczen poza cialem, zlamali swoje przekonania na temat smierci ciala fizycznego i dzieki temu tez zastanowili sie tak naprawde nad sensem wlasnego zycia, tego co tutaj wszyscy robimy i dlaczego znalezlismy sie teraz wlasnie tutaj.
Co do instytutu, wszystko to, cala realizacje zalozen widze poprzez rozmaite dzialania.
Jednym z nich wlasnie maja byc eksperymenty, podczas ktorych osoby doswiadczone jak i te uczace sie beda mogly z latwoscia sprawdzic, zweryfikowac informacje zdobyte podczas obe, podczas tychze eksperymentow mozemy naprawde na wiele sposobow zlamac wlasne i innych przekonania dot. obe i smierci fizycznej.
Zdaje sobie sprawe z kwesti finansow i sam otworzylem wlasna firme o profilu biznesowym takze w tym celu, by miec wsparcie finansowe, nie nastawiam sie wiec od poczatku na hojnych sponsorow i inne "akcje rewelacje" bo i nie oto chodzi.
Instytut musi sie sam utrzymac, to jest pewne ale pamietajcie o jednym, tego typu miejsce, jego wiedza i oferowana tam praktyka powinna byc dostepna dla kazdego kto chcialby z niej skorzystac!
Wiem ze to trudne cele ale po to tutaj jestesmy zeby sie zrealizowac i cos osiagnac, by cos stworzyc, dlatego wlasnie chce to zrobic i wiem ze jest to mozliwe, wystarczy tak naprawde tylko chciec.
Dlatego tez szukam ludzi ktorzy takze chca i beda pomocni przy rozwijaniu i zakladaniu instytutu, kazdy naprawde moze cos od siebie tutaj wlozyc.
Prosze od samego poczatku byscie narazie przedstawiali swoje oczekiwania odnosnie instytutu, prosze bysmy sie na tym skupili.
W najblizszych dniach powolam specjalna czesc forum na AL forum przeznaczona na sprawy instytutu, zaprosze tam zainteresowane osoby, gdzie wspolnie, stopniowo bedziemy realizowac projekt, powiadomie was jak bedzie gotowe :)
|
|
|
|
|
|
nerhaa
|
08.01.2007 - 20:40
|
Guests

|
Chodziło mi o stronkę instytutu, a nie kolejny 10001 serwis o oobe... strona www dla takiego przedsięwzięcia to podstawa... ale mniejsza z tym...
Mano, ja bardzo pozytywnie się nastawiam do takiego przedsięwzięcia, ale....:
1/Jeśli jedynym celem ma być nauka oobe, to odpadam, bo nauczyć się tego można bez wydawania pieniędzy...
2/ Napisałeś że instytut prowadziłby badania nad oobe... JAK?? Nie wydaje mi się, aby oobe było możliwe do udowodnieniaza pomocą maszyn, a zwykłe relacje "klientów", to dla 100% szarych ludzi jedna wielka ściema, więc jakie badania?
Ciekawszym rozwiązaniem byłoby założenie stowarzyszenia, organizacji, czy klubu, który zrzesza osoby zainteresowane oobe, ogranizuje co kwartał ciekawy zjazd, gdzie są wykłady, kupić można książki ciekawe, porozmawiać z ludźmi, etc...
Nie wiem... badania?
|
|
|
|
|
|

2 Stron
1 2 >
|
 |
|