oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> UWAGA ostateczność dla osub kture chcą oobe
Adi
post 20.02.2007 - 17:35
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Wreszcie temat na ktury moge się wypowiedzieć ;p przez jakiś czas pół roku stosowałem rużne halucynogenne środki najlepsze do ob jest ketamina albo dextrometorphan (Dxm) ketamine morzna jedynie od weterynarza zdobyć lub ze wschodu typu Irak aha weterynarz jej nie da na pewno ani nie sprzeda robi zastrzyki zwierzentą z niej ;p a Dxm z apteki pod postacią leku Acodin 1 tabletka to 15 mg dxm żeby mieć dosć
dobry efekt radze zjeść tak żeby wyszlo 5-8 mg na kilogram czyli ja warze 60kg i jadam około 30 zmienia

Dekstrometorfan jest używany w celach rekreacyjnych jako silny środek halucynogenny, wykazujący działania podobne do innych dysocjantów. Dawkowanie od 150 mg do 1000 mg. W niższych dawkach narkotycznych powoduje pobudzenie i halucynacje przy zamkniętych oczach, przy wyższych może powodować wrażenia całkowitego oderwania od ciała (OOBE) i utraty własnej tożsamości (depersonalizacja). Powoduje także niezborność (ataksję), zaburzenia równowagi, kłopoty z mówieniem i opóźnienie reakcji. W przypadku przedawkowania może dojść do depresji układu oddechowego i śmierci. Działanie wywołane dekstrometorfanem można porównać do ketaminy oraz PCP.

W zależności od przyjętej dawki działanie i odczucia powodowane przez dekstrometorfan dzieli się na 4 poziomy zwane plateau, co jest podyktowane różnym stopniem oddziaływania na poszczególne receptory w miarę zwiększania ilości substancji:

1. plateau: 1,5 - 2,5 mg/kg (najsilniejsze działanie na receptor PCP2, mała aktywność sigma1 i znikoma blokada NMDA),
2. plateau: 2,5 - 7,5 mg/kg (rosnąca aktywność sigma1, silniejsza blokada NMDA, PCP2 bez zmian na stałym poziomie),
3. plateau: 7,5 - 15,0 mg/kg (przeważa blokada receptora NMDA)
4. plateau: powyżej 15,0 mg/kg (brak zmian w oddziaływaniu na poszczególne receptory; zerwanie większości połączeń między neuronami).
Dekstrometorfan staje się toksyczny w dawkach powyżej 20 mg/kg. (Źródło: DXM FAQ by William E. White)

Działanie rozpoczyna się po 30-100 minut od przyjęcia, moment szczytowy przypada na 2-3 godziny po podaniu, a odczucia utrzymują się około 6 godzin. Następnego dnia można odczuwac stymulację, rozkojarzenie, wiekszą radość z życia oraz wyjaskrawienie obrazu.

W przypadku dwóch niższych plateau występujące efekty to uczucie upojenia, zaburzenia wizji, euforia, niekiedy pobudzenie psychoruchowe, osłabienie zmysłów słuchu, dotyku i smaku, halucynacje przy zamkniętych oczach (często przy udziale muzyki); negatywne efekty, nie występujące u wszystkich przyjmujących, to swędzenie oraz nudności.

Wyższe plateau znacznie różnią się od dwóch niższych. Narząd wzroku nie jest w stanie przetworzyć obrazu, halucynacje przybierają postać bardziej abstrakcyjną, pojawia się wrażenie wglądu w głąb siebie zamiast euforii, pobudzenie ruchowe jest zastąpione kłopotami z poruszaniem się (chód przypomina "robota na wyczerpanych bateriach") lub bezruchem, w wysokich dawkach możliwe jest pojawienie się doznań opuszczenia własnego ciała, depersonalizacji lub nawet śmierci, co związane jest ze znieczuleniem ciała. 3. i 4. plateau wprowadzają możliwość wystąpienia bad tripów, czyli dosłownie "złych podróży" (gdzie doznania pozytywne są zastępowane negatywnymi).

Dekstrometorfan może powodować uzależnienie psychiczne. Długie i częste zażywanie substancji może doprowadzić do pogorszenia pamięci, uszkodzenia mózgu, oziębłości emocjonalnej, zachowania aspołecznego, uszkodzenia wątroby i nerek, arytmii serca, zaniku mięśni oraz specyficznej depresji wywołanej dysocjantami. Zostało stwierdzonych kilka przypadków śmiertelnych w wyniku przedawkowania lub w połączeniu z innymi substancjami. Wiadomo, że dekstrometorfan wchodzi w interakcję z SSRI, inhibitorami MAO, alkoholem, sokiem grejpfrutowym, które mogą potęgować lub zmieniać jego działanie. Substancje rozkładane przez enzym CYP2D6 mogą również powodować niebezpieczne interakcje prowadzące nawet do zgonu. Stymulanty mogą dodatkowo znacznie zwiększać ciśnienie tętnicze.

Ten post edytował Adi 20.02.2007 - 17:38
Go to the top of the page

+Quote Post
pieczywo
post 20.02.2007 - 19:23
Post #2

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

mi takie specyfiki nie potrzebne, najlepiej nauczyc sie samemu - bez srodkow dopingowych.

+Quote Post
Adi
post 20.02.2007 - 19:33
Post #3

Znajomy Rodziny

Notatnik

Racja najlepiej naturalnie ale to temat raczej dla osub kturzy nie mogą wyjść po wieloletnich prubach (desperaci) :D oczewiście nie namawiam ale.. jeśli wszystko zawiedzie po połknięciu dawki 30 sztuk jedna paczka w aptece ok 5zl widać ciało astralne nawet jak sie usiądzie i patrzy na swoje stopy to wydaje sie jakby sie miało kilka par tak jakby odchodziły od ciała Jednak ja sie uzależniłem od tego wienc jak jusz to bierzcie tylko raz Pozdrawiam wszystkich Astralnych Podróżnieków :D

+Quote Post
Kronopio
post 20.02.2007 - 20:54
Post #4

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy

Notatnik

CYTAT
po połknięciu dawki 30 sztuk jedna paczka w aptece ok 5zl widać ciało astralne nawet jak sie usiądzie i patrzy na swoje stopy to wydaje sie jakby sie miało kilka par tak jakby odchodziły od ciała

A czy to aby nie są halucynacje...A poza tym co ci po takim "wyjściu"? Niedaleko stąd do "zejścia"...

Adi nie pisz więcej takich postów bo jeszcze jakiś dzieciak weźmie to na poważnie i zrobi sobie krzywde!

Poza tym trzeba wam wiedzieć, że farmacełtyki na każdego działają inaczej i nie ma żadnej gwarancji co do rezultatu wyżej opisanego.

+Quote Post
pieczywo
post 20.02.2007 - 21:46
Post #5

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

no... np. Adi ma problem z ortografia ;)

+Quote Post
flyer
post 20.02.2007 - 21:57
Post #6

Członek Rodziny

Notatnik

ja tez mam problemy z ortografia. to sie niektorym zdarza.

ale czy po takim narkotyku jest prawdziwe wyjscie czy tylko halucynacja wyjscia? moze wcale sie wtedy nie wychodzi z ciala tylko sie tak wydaje?

+Quote Post
Kazarossi
post 20.02.2007 - 22:07
Post #7

Członek Rodziny

Fakt faktem błędy ort mi tez się zdarzają.Co do temaatu to jednak naturalne metody poza tym przynaosza satysfakcję z ciężkiego treningu i poświęcenia - to nie to samo co halucynacje po Akodinie.

+Quote Post
SadaM
post 20.02.2007 - 23:46
Post #8

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja slyszalem, ze takie wyjscie po narkotyku to rzeczywiscie jest prawdziwe wyjscie, tylko ze czesto jest nieswiadome i nie mamy nad nim kontroli. Nasza swiadomosc trafia (bodajze) do Focus 22 albo 23 nie pamietam w tej chwili :) W kazdym razie nie radze probowac.

+Quote Post
zaku
post 21.02.2007 - 07:29
Post #9

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja uważam, że najlepsze są naturalne sposoby "wyjścia". Bo branie tych środków po prostu może uzależnić. I po co to. Lepsza satysfakcja jest jak "wyjdzie" się samemu. I zresztą przez "wyjście" samemu można wiele zapamiętać. Więc ludzie, nie bierzcie tego świństwa. A zdesperowani niech probują dalej (naturalnymi sposobami).

+Quote Post
silverek84
post 21.02.2007 - 09:13
Post #10

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Zdecydowanie lepiej nie bawić się w tego typu rzeczy. Naturalna metoda daje na pewno o wiele większą satysfakcję jak już powiedzieli koledzy nieco wyżej.

+Quote Post
Ketrab
post 21.02.2007 - 19:15
Post #11

Dusza Towarzystwa

"Kto szybko jedzie, tego wolno niosą"być moze jest to przysłowie tyczące się piratów drogowych lecz w tym temacie też ma swoje odzwierciedlenie a dla bardzo zdesperowanych polecam przecztać Sugiera po raz drugi mi to pomaga w chwilach zwątpienia

+Quote Post
Adi
post 23.02.2007 - 17:07
Post #12

Znajomy Rodziny

Notatnik

Pozdrawiam
Widze dużo osub napisało ale nikt nie poparł pomysłu:D Zresztą ja terz tego nie urzywam ale gdy używałem i nawet nie słyszałem o czymś takim jak oobe miałem kilka nieświadomych wyjść oczewiście nie namawiam ciężka praca itp daje dużo większą satyswakcje to muj ostatni post na ten temat morzna zamykać temat ale z kilkoma osobami sie nie zgadzam
np 1 kto szybko jedzie tego wolno niosą
przedawkowanie przy 1 paczce jest prawie równe zeru to tak jakby przedawkować marihuane po 1 lufce raczej nie morzliwe
To natyle mam nadzieje że tym postem was nie zdenerwóje i pozdrawiam wszystkich zajmujących sie oobe zarówno tych którzy wochodzą jak i tych którzy jeszcze prubują i
Cata zapisałem sie na kurs POMAGA ;p

+Quote Post
Kronopio
post 23.02.2007 - 18:31
Post #13

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy

Notatnik

Adi , tym postem pobiłeś ustanowiony przez siebie rekord!

Gratuluje:)

+Quote Post
Discoverer
post 23.02.2007 - 19:02
Post #14

OBE Maniak 41
Ikona Grupy

Notatnik

CYTAT(Adi @ 20.02.2007 - 18:35) *
(...) Dekstrometorfan może powodować uzależnienie psychiczne. Długie i częste zażywanie substancji może doprowadzić do pogorszenia pamięci, uszkodzenia mózgu, oziębłości emocjonalnej, zachowania aspołecznego, uszkodzenia wątroby i nerek, arytmii serca, zaniku mięśni oraz specyficznej depresji wywołanej dysocjantami. Zostało stwierdzonych kilka przypadków śmiertelnych w wyniku przedawkowania lub w połączeniu z innymi substancjami. Wiadomo, że dekstrometorfan wchodzi w interakcję z SSRI, inhibitorami MAO, alkoholem, sokiem grejpfrutowym, które mogą potęgować lub zmieniać jego działanie. Substancje rozkładane przez enzym CYP2D6 mogą również powodować niebezpieczne interakcje prowadzące nawet do zgonu. Stymulanty mogą dodatkowo znacznie zwiększać ciśnienie tętnicze.

Niema, co się dziwić ze nikt nie poparł tego. Zresztą widzimy opłakane skutki , czarną stronę Dekstrometorfanu.

+Quote Post
Ketrab
post 23.02.2007 - 21:54
Post #15

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Adi @ 23.02.2007 - 17:07) *
Pozdrawiam
osub, terz, urzywam - używałem, satyswakcje,muj, morzna ,
morzliwe , natyle ,zdenerwóje,prubują,

Adi ,przy takich błędach mozna załozyć nowy słownik ortograficzny(:
jeżli chodzi o przysłowie ,to byc moze nie zrozumiałes sentencji jaka z niego płynie
p.s
jeżeli masz dysortografie to przepraszam

+Quote Post
Lukasz
post 23.02.2007 - 23:16
Post #16

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

dysortografia, jest skutkiem braku czytania ksiazek w mlodosci... nie jest to wada wrodzona, a tylko okreslenie osoby ktora robi bledy, ort.

+Quote Post
JaCoOoOoS
post 25.02.2007 - 12:17
Post #17

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

iaszczomp nórkuioncy na rzułfia jest desperatem <--- w tym zdaniu jest 12 błędów na 6 słów, kto będzie lepszy ?

a tak przy okazji po przeczytaniu artykułu Karakana na tym forum wydaje mi sie, że moge tylko na dwa sposoby osiągnąć OOBE: poprzez śmierć lub farmakologicznie. Jednak ja użyje Calei zacatechichi aby uzyskać stan półsnu. Nie jestem jeszcze aż tak zdesperowany żeby jakieś psychotropy brać.

+Quote Post
Adi
post 25.02.2007 - 12:38
Post #18

Znajomy Rodziny

Notatnik

Ale sie wszyscy rozpisali ;p morze spróbujemy pobić rekord postów w jednym temacie piszcie dalej mówie powarznie fajny temat się rozwinoł każdy kto chce sie wypowiedzieć niech pisze morze być nawet o mojej ortografi nie obraże się aha myślałem że bendą tu wchodzić tylko osoby które przez 10 lat nie mieli obe ale ok pozatym ten tekst na początku co jest ściągnełem z encyklopedi ale to co tam piszą to nie dokońca prawda ja to zarzywałem przez pewien czas ale nie mam rzadnych problemów psychicznych z tego co wiem nie powinni tego brać tylko osoby ze skłonnością do schizofremi albo jakimiś stanami urojeniowymi itp itd Pozdrowienia chyba jusz pobiłem rekord postów w 1 temacie ale jedziemy dalej ! :P

Pomyliłem się jednak nie najwięcej postów w temacie obok jest temat z 66 postami

+Quote Post
JaCoOoOoS
post 25.02.2007 - 12:39
Post #19

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

no nie tylko 66 postów ale także 666 wyświetleń =]

+Quote Post
Adi
post 25.02.2007 - 12:42
Post #20

Znajomy Rodziny

Notatnik

Czyżby jakieś diabelskie moce zawładneły tym forum :D (nawiązanie do wypowiedzi poprzedniej)

+Quote Post
Namaste
post 07.03.2007 - 17:26
Post #21

Członek Rodziny

Witam wszystkich,Adi czy mógł byś mi podać numer gg do ciebie lub swój e-mail? mój e-mail to [email protected] jak coś to napisz do mnie z góry dziękuję
P.s próbowałem wysłać ci PW ale jakiś błąd wyskakuje

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park