|
|
![]() ![]() |
13.02.2007 - 20:44
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
czy ktoś z was ćwiczy OBE techniką wizualizacji i ile osiągnięci obe poprzez wizualizacje może zająć??
|
|
|
|
14.02.2007 - 17:49
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Technika wizualizacji jest bardzo skuteczna do osiągniecia obe lecz także bardzo trudna ,ponad 90 % z nas nie potrafi sobie zwizulaizować łyżeczki do herbaty a co dopiero nasze ciało w poza ,i nie pytaj się ile wam do zajmuje bo to sprawa indywidualna.
|
|
|
|
14.02.2007 - 19:24
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
oglolnie najpierw dobra relaksacja i dopiero wizualizacja... jesli nie bedziesz mial dobrze uspionego ciala fizycznego nie dasz rady, ale kiedy juz to (rozluznianie) opanujesz nie jest ciezko. Wyobrazaj sie poza i tak jakby wypychaj siebie samego z FC.
|
|
|
|
14.02.2007 - 23:52
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Musisz przede wszystkim stworzyć idealne warunki dla swojego ciała. Przykładowo ja dzisiaj zdrzemnąłem się w wannie, w gorącej wodzie.. akurat było mi idealnie... i nagle uświadomiłem sobie, że przysypiam... od razu trochę sobie wyobraziłem i prawie mi się udało
|
|
|
|
15.02.2007 - 18:05
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
a co znaczy prawie??
|
|
|
|
17.02.2007 - 21:53
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Zapewne woda zaczęła stygnąć i zrobiło się zimno^^. Ja doszedłem do wniosku, że na spiętego jest trudno, ale jak zaczniesz przysypiać to obrazy i dźwięki same się pojawią. Kwestia tylko nad tym zapanować i zachować świadomość...
|
|
|
|
18.02.2007 - 15:05
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja osobiscie uwazam iz problemem w tamtej sytuacji byl lek o utopienie sie. Relaksacja jest wazna, ale najwazniejsze jest komfortowe imejsce do robienia tego. Mowie tu zarowno o komforcie fizycznym jak i psychicznym. Nikomu nie uda sie Oobe gdy czuje sie jakos zagrozony lub mu niewygodnie.
|
|
|
|
| OOOOOOO |
05.01.2008 - 12:12
|
|
Guests |
czy ktoś z was ćwiczy OBE techniką wizualizacji i ile osiągnięci obe poprzez wizualizacje może zająć?? Wizualizacja, Nie posiadam za dużego doświadczenia w wizualizacji. Stosuję ją niekiedy w płytkim OP, gdy faza jest kiepska, a głęboka relaksacja, z jakichś przyczyn trudna do osiągnięcia, wówczas wyobrażam sobie... nie! źle powiedziałem, po prostu robię to, a mianowicie leżę w innym pomieszczeniu niż aktualnie. Dajmy na to, startuję u siebie z chaty i nie mogąc przebić się głębiej z fazą niż płytkie OP, staram się silnie odczuć, że oto jestem u matki, a nie u siebie. Że leżę na swoim tapczanie, w sowim pokoiku na 9pietrze... Przychodzi to łatwo bo u matki mieszkałem do któregoś tam roku życia, więc podświadoma jaźń doskonale pamięta wszystkie klimaty. Wspomnienia same napływają. Co się dzieje, gdy wiatry sprzyjają? A przenosi mnie tam i to od razu na fazę z której mogę wstać. Normalnie, bez trudu wstać z wyrka, czyli tym samym uzyskuję głębsze dostrojenie. OOOOOOO http://www.obemaniak.pl |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |