oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Jak To Jest Z Naszym Jasnowidzeniem, eksperyment kostka do gry
odgadnij ilość oczek na górze
Nie możesz zobaczyć wyniku ankiety zanim nie zagłosujesz. Zaloguj się i zagłosuj, aby zobaczyć wynik.
Suma głosów: 72
Goście nie mogą głosować 
amen
post 09.01.2008 - 21:58
Post #43

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

no to idę do pokoju.... napięcie wzrasta..............
Go to the top of the page

+Quote Post
Max537
post 09.01.2008 - 22:04
Post #44

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

jak jeszcze można to ja stawiam na 4 :)

+Quote Post
amen
post 09.01.2008 - 22:05
Post #45

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

no przyznam się, że wynik jest zaskakujący, chociaż z drugiej strony oczywisty jeśli włączy się rozum... czy domyślacie się??

+Quote Post
Noobek
post 09.01.2008 - 22:09
Post #46

Dusza Towarzystwa

No, nie róbmy offtopu. Podaj wynik :D

+Quote Post
aidie
post 09.01.2008 - 22:10
Post #47

Przyjaciel Rodziny

Ja chce już spać także dawaj wynik i kwalifikuj nas dalej :D Kto odpada, kto przechodzi ? ;)

+Quote Post
amen
post 09.01.2008 - 22:13
Post #48

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

jedno Oko- jedno oczko...
Załączony plik
Dodany plik  20080109064.jpg ( 34.22k ) Liczba pobrań: 129

+Quote Post
Noobek
post 09.01.2008 - 22:16
Post #49

Dusza Towarzystwa

LOL, nie pisałem w temacie, ale zagłosowałem właśnie na jedynkę. Przeczytałem tylko pierwszą odpowiedź i zaznaczyłem bez czytania dalej :D

nawet nie obejrzałem zdjęć prezentowanych w pierwszym poście.

+Quote Post
Max537
post 09.01.2008 - 22:17
Post #50

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ja tam widzę dwa oczka plus twoje dwa, wiec 4:)

+Quote Post
aidie
post 09.01.2008 - 22:18
Post #51

Przyjaciel Rodziny

Hehe :) Jasnowidzami to my nie jesteśmy :)

+Quote Post
amen
post 09.01.2008 - 23:09
Post #52

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

dogrywka, tak jak wspominałem. Kostka została rzucona! ja wynik znam... Zbyszek i Marcin, typujcie! Reszta również, tym razem będzie lepiej:)

+Quote Post
VVi
post 10.01.2008 - 10:12
Post #53

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Eliksir @ 09.01.2008 - 23:43) *
Co do przewidywania przyszłości - gdy masz wizje przyszłości to według mnie jest to jedna - najbardziej prawdopodobna/lub jedna z możliwych wersji wydarzeń - skalkulowana na moment w którym masz wizję.

Dokładnie!

+Quote Post
Herbina
post 10.01.2008 - 11:27
Post #54

Guests

Nie jestem jasnowidzem i nie mam wizji ale stawiam na 3, choc po glowie placze mi sie 4.

+Quote Post
aidie
post 10.01.2008 - 14:47
Post #55

Przyjaciel Rodziny

3 na bank :)

+Quote Post
amen
post 10.01.2008 - 16:47
Post #56

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

CYTAT(Eliksir @ 09.01.2008 - 23:43) *
Pytanie komu jest znany. W zasadzie nikomu nie jest znany. Skąd mamy pobrać te informację ?
Jakbyś wybrał oczko lub poprostu zajrzał to wtedy ta informacja jest w twojej świadomości i wtedy ok, można kombinować. Po mojemu - jak nie ma świadomości - nie ma informacji. (wykluczam jakieś świadome drobnoustroje w kubku ;)

Hmn ... chociaż Monroe kombinował z kartami. Miał tam jedną sławną sesję pokera w której wiedział co bedą za karty. Ale myślę że nawet w tym przypadku to zdarzenie było ingerencją/manipulacją "jego MTJ lub kogoś z góry itd". Wpłynął na rozdającego karty - żeby przetasował odpowiednio i dał informację Monroe co wypadnie.

Co do przewidywania przyszłości - gdy masz wizje przyszłości to według mnie jest to jedna - najbardziej prawdopodobna/lub jedna z możliwych wersji wydarzeń - skalkulowana na moment w którym masz wizję. Przyszłość/przeszłość/czas nie istnieje. Ta wizja przyszłości jest kalkulowana z wszystkich dostępnych danych (Monroe pisał że nasze myśli jak fale radiowe lecą w eter) - więc już łatwo wykombinować jak to może działać.

Jak to skąd, chociażby z postów powyżej:) Przecież wiesz, że jest jedno oczku na obrazku. I co to znaczy wersje wydarzeń? skoro czas nie istnieje i jest TU i TERAZ?
Jest jedna, ogólna świadomośc, zawierająca również kostkę do gry. Tak naprawdę nie ma przewidywania. Jest tylko nasza boska, twórcza wola. Można sobie wykreować dowolną rzecz. Ty możesz wykreować swoją trójeczkę na kostce choćby teraz, co przeszkodza Ci w pomyślnym zakończeniu eksperymentu? wiara, że nie jest możliwe przepowiadanie przyszłości? Co nam przeszkadza w przewidzeniu/wykreowaniu dowolnej rzeczywistości? Dobra wymówka ten nasz brak wiary we własne siły, porażka jest wygodniejsza bo nie wymaga dalszego doskonalenia się...

+Quote Post
MadLuki
post 10.01.2008 - 18:26
Post #57

Dusza Towarzystwa

Notatnik

--- 4-cztery ----

Amen nie będę sie wpieprzał w twoj temacik...ale może by tak jakieś inne odmiany zgaduj zgadula ?

Cos w stylu zgadnij co mnie boli..albo kim jest osoba na zdjęciu...możliwości wiele, rozumiesz cos bardziej ludzkiego....niektórzy słabo "odbierają" liczby.
Pozdrawiam

+Quote Post
amen
post 10.01.2008 - 19:02
Post #58

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Chętnie pociągnę dalej temat eksperymentów, jeśli będzie zainteresowanie. Jeśli masz jakiś pomysł, zaproponuj coś, rzuć temat. Eksperymentów moze być wiele w różnej formie. Chodzi przede wszystkim o to, żeby zachęcały one do pracy, do szukania roziązania w medytacjach, snach czy obe. Może by tak docelowo kiedyś stworzyć osobne forum pt. Eksperymenty??

+Quote Post
Szopen
post 10.01.2008 - 19:47
Post #59

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Zobaczyłem ten obrazek i pierwsze co to 4...

Troszkę późno bo już drugi etap, ale też załapuję się, podtrzymując czwóreczkę :)

.........../|
........./..|
......./---|---
............|
............|

+Quote Post
Eliksir
post 10.01.2008 - 20:40
Post #60

OBE Maniak 97

Notatnik

użytkownik wykasował treść postu

+Quote Post
amen
post 10.01.2008 - 22:00
Post #61

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Dziękuję, jesteś jak Eliksir na moje ego:) Wiesz co, to jest bardzo ciekawe zagadnienie te dwa przypadki (odkryta/zakryta kostka) i sam jestem bardzo ciekaw jak to jest. Wg mnie nie ma żadnego odgadywania ani przewidywania, tak naprawdę jest tylko kreowanie. Jest to logiczne, skoro nie istnieje czas ani przestrzeń to wszystko jest stworzone od razu w momencie gdy o Tym pomyśleliśmy. Przy czym nasze kreowanie zazwyczaj jest chaotyczne, wymyślamy niestworzone rzeczy czasem. Nie kreujemy szóstki tylko jakieś "nie szóstka" bo ciężko jest podejrzeć kostkę pod kubkiem, bo nie wierzę w swoje możliwości. Od razu mówiąc szóstka na przykład wykluczamy ją tak naprawdę z pola nieskończonych możliwości które istnieje zanim podejmiemy zamiar. Jeśli nam się uda to myślimy że jest to zasługa rachunku prawdopodobieństwa.
Może dlatego najmniej osób stawiało na jedynkę? Nic się nie dzieje bez przyczyny...
Jestem przekonany, że tym razem więcej osób odkryje prawdę(?) :)
W nawiasie poniżej przesyłam myśl o ilości oczek:
( )

+Quote Post
Marcin181
post 10.01.2008 - 23:22
Post #62

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ehhh mam typować ok 5....czuje to w kościach :) jak poprzednio...
dodam tylko że byłem pewny tego w 100 % że wpadnie 1... zerkając na ten odrazu patrzyłem gdzie jest wzmianka o moim zwycięstwie hehe :)

+Quote Post
OBEżyświat
post 11.01.2008 - 02:34
Post #63

Członek Rodziny

Notatnik

No proszę, również ja dałem się wciągnąć... Powiem tak - wczułem się w Oko, a dokładnie byłem kawalkiem planszy, widziałem ciemność, a jednocześnie moje ciało uciskała dwójka... co by znaczyło że na wierzchu jest czworka? Chyba ze to nietypowa kostka i suma oczek po przeciwnych jej stronach nie równa sie sześć? :-) Jednak w środku coś, ale nie to samo coś, co krzyczalo za młodu, ale inne, dojrzale coś mówi wyraźnie: pięć... Do wieczora postaram się rozwiązać ten wewnętrzny konflikt, szczególnie jeśli mi przyjdzie zobaczyć coś w nocy...

+Quote Post

4 Stron V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park