Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Sny Są Everyday/night ?
Madern
post 18.01.2008 - 17:09
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2662

Czy człowiek ma codziennie sny tylko ich nie pamięta ? Jeżeli tak, to czy wystarczy potrenowac ich zapamiętywanie a będzie więcej, że tak powiem "świadomo/nieświadomych znów"Czyli mam sen ale nie świadomy /?
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 18.01.2008 - 17:14
Post #2

Guests

Czlowiek codziennie sni, tylko btak organizm sie odbudowuje. Sa ludzie co cierpia na bezsennosc, sa ludzie ktorzy nie chca pamietac snow po jakims koszmarze. Sa ludzie, ktorzy po prosut boja sie snic, ale tak snimy kazdej nocy. Dziennik snow bardoz pomaga, ale dobra technika jest tez powiedzenie podswiaodmosci, ze chcesz pamietac ze snisz. Sama stosowalam ta technike i sny mi sie kiedys polepszyly. Teraz obserwuje siebie i paietam kazdy sen.
+Quote Post
Madern
post 18.01.2008 - 17:16
Post #3

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 2662

Ja na razie nie stosuje żadnych technik i w ogóle nie pamiętam snów. Nawet, że je może miałem.
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 18.01.2008 - 17:20
Post #4

Guests

To sprobuj :) a sam zobaczysz efekty :D
+Quote Post
Deashay
post 18.01.2008 - 18:01
Post #5

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 3098

Dobre zaprogramowanie samego siebie to podstawa ;) powtarzaj sobie kilkaset razy przed snem ze zapamietasz wszystkie sny jakie tej nocy bedziesz mial, jesli sam w to bedziesz wierzyl, to sie uda ;)
Profile CardPM
+Quote Post
LinnVv
post 18.01.2008 - 18:37
Post #6

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 2994

Przede wszystkim trzeba znaleść powód dlaczego się ich nie pamięta, jak nie pomaga metoda programowania.
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 18.01.2008 - 19:13
Post #7

Guests

Według moich dotychczasowych obserwacji śnimy przez cały okres naszej nieświadomości lub zdecydowaną jego większość. Problem polega na tym, że zapamiętujemy co najwyżej kilka ostatnich snów przed przebudzeniem. Natomiast te, które mieliśmy na początku uciekają nam z pamięci.

Obserwacja siebie to raczej ciężka technika, ale baaaardzo dobra. Wymaga regularnego treningu, który jednak przynosi niesamowite rezultaty. Na początku możesz popracować z podświadomością. To również pomaga w zapamiętywaniu snów.

Pozdrawiam i życze wytrwałości. :)
+Quote Post
chacken
post 18.01.2008 - 19:16
Post #8

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 3019

Żeby zaprogramowac siebie trzeba bardzo dużo treningu ponieważ programowanie czegokolwiek nie jest łatwe.
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 18.01.2008 - 19:21
Post #9

Guests

hmm a ja mam na odwrot pamietam yte ktore sa dla mnie najwazniejsze:) bez roznicy jak bylo czy w sordku czy na paczatku :P
+Quote Post
Angello
post 18.01.2008 - 19:35
Post #10

Guests

CYTAT(Silverka @ 18.01.2008 - 19:21) *
hmm a ja mam na odwrot pamietam yte ktore sa dla mnie najwazniejsze:) bez roznicy jak bylo czy w sordku czy na paczatku :P

Pytanie tylko skąd wiesz, że te które pamiętasz nie były ostatnimi jakie miałaś? :D
Teraz Ty możesz mnie spytać, skąd wiem, że zapamiętane sny były ostatnimi. Ano nie wiem, po prostu mam zawsze wrażenie chronologii snów. Jak bym wiedział, w jakiej kolejności się one pojawiały. Często jest też taka sytuacja, że po przebudzeniu wciąż mocno przeżywam sen.

Inna sprawa to taka, że jesteś wyjątkową osobą i nie można już rozpatrywać Twojego przypadku jako normy. :P :)

chacken
Właśnie, nie koniecznie. Efekty programowania mogą być natychmiastowe(oczywiście mowa o tych łatwiejszych sprawach).
+Quote Post
Silverka
post 18.01.2008 - 19:42
Post #11

Guests

Wiem poniewsaz sny, po kazdym snie sie budze xD to sie dzieje automatycznie i czas wstaje w nocy nawet po kilkanascie razy ; p dlatego tak czesto mam LD. sen moze trwac 20 minut a ja sie budze. Dlatego wiem ze sny nie sa chronologiczne. Dzis zapamietalam pierwszy sen i sordkowy :-)

dziwnym trafem bo nie czuje sie wyjatkowo :P
+Quote Post
Angello
post 18.01.2008 - 19:54
Post #12

Guests

CYTAT(Silverka @ 18.01.2008 - 19:42) *
Wiem poniewsaz sny, po kazdym snie sie budze xD to sie dzieje automatycznie i czas wstaje w nocy nawet po kilkanascie razy ; p dlatego tak czesto mam LD. sen moze trwac 20 minut a ja sie budze. Dlatego wiem ze sny nie sa chronologiczne. Dzis zapamietalam pierwszy sen i sordkowy :-)

dziwnym trafem bo nie czuje sie wyjatkowo :P

Mówiąc "ostatni" miałem właśnie na myśli ten, który snił Ci się chwile przed obudzeniem. Skoro budzisz się po każdym śnie to wszystkie są ostatnie. :D
Rozważam raczej przypadek. gdy osoba śpi nieprzerwanie przez kilka godzin po czym budzi sie i pamiętam, że miała sen. Moim zdaniem nie odbył się on zaraz po położeniu, a raczej na chwile przed obudzeniem. Tia, wiem, zagmatwałem. Jak się skupicie to może ktoś zrozumie. :P

Swoją drogą, chyba nie powiesz, że budzenie się kilkanaście razy w ciągu nocy należy do standardów? ;P
+Quote Post
Silverka
post 18.01.2008 - 19:58
Post #13

Guests

wlasnie problem w tym ze nie budze sie po kilka godzinach snu. MOje sny krotko trwaja tak ze w dzien chodze nie wyspana :P Najdluzej spalam 2 godziny i te sny tez pamietam <bezradny> wiem o co CI chodzi. Tlyko z etak naucyzlam podswiadomosc by pamietac kazdy sen nawet ten ktory odbywa sie zaraz po zasnieciu, czasem zasypiam nawet swiaodmie wychodzac z ciala.
No nie, nie zalezy do stantdardow ale sie przyzwyczailam :P
+Quote Post
Silverka
post 18.01.2008 - 20:01
Post #14

Guests

tzn pokrecilam wychodze z ciala i zasypiam i pamietam dokladnie jak to sie zaczelo
+Quote Post
Szopen
post 18.01.2008 - 22:17
Post #15

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2905

Mały offtopic, gdyż denerwuje mnie jedna rzecz:
CYTAT
Sny Są Everyday/night ?

Prosiłbym tutaj o niewprowadzanie do naszego jakże pięknego j.polskiego angielskich wyrazów. To naprawdę niszczy nasz język!!! Przeżyliśmy (Polska, Polacy) duży kryzys, lecz oparliśmy się z jednej strony germanizacji a z drugiej rusyfikacji. Damy radę również przejść przez "zangielszczenie?". Możesz to zastąpić ładnymi polskimi wyrazami: "Sny są codziennie/co noc ?". Powodzenia :)
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 19.01.2008 - 01:05
Post #16

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

CYTAT(szopen93 @ 18.01.2008 - 22:17) *
Damy radę również przejść przez "zangielszczenie?". Możesz to zastąpić ładnymi polskimi wyrazami: "Sny są codziennie/co noc ?". Powodzenia :)

Zgadzam się z Tobą co do języka, ale to co teraz robisz jest nic niewartym czepianiem się słówek. Dzisiaj rozmawiając z przyjacielem doszliśmy do pewnej ważnej rzeczy. Młodzież nie ma skąd uczyć się języka czytając ciągle strony internetowe miast książek. My jesteśmy tymi których czytają, każdego kto uczestniczy w życiu każdego forum. Dlatego my odpowiadamy za nich i za to czego się nauczą.
Ehhh takie pier***.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic