Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
2 Stron V   1 2 >  
Closed TopicStart new topic
> Wizyta Sugiera Na Naszym Czacie !, Pytania tylko do 10 kwietnia. Wizyta 14 kwietnia, sobota, godz.20.
JaCoOoOoS
post 23.03.2007 - 19:23
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 616

Witam

Już od jakiegoś czasu staram się z pomocą Kerazana zaprosić Darka Sugiera do odzwiedzin naszego czatu. W końcu za zgodą Purple cata sie udało, termin jest jeszcze odległy bo dopiero za jakieś dwa lub trzy tygodnie gdy ruszy obe rebelia. Dokładnych informacji co do terminu i godziny spotkania udziele w tym jak i nowym temacie ale dopiero po przekazaniu mi ich przez Sugiera. W celu uniknięcia bałaganu i chaosu wypowiedzi proszę zastosować się do poniższych zaleceń:

- Pozostawcie tutaj swoje pytanie/a na które chcielibyscie uzyskać odpowiedź.

- Jeśli będzie ich zbyt dużo wybierzemy najciekawsze

- Pytania będą zadawane jedynie przez osobe prowadzącą czyli najprawdopodobniej mnie

- Proszę nie udzielać się w trakcie rozmowy i zachować ciszę, a ewentualne wątpliwości lub
pytania, które pojawią się podczas rozmowy pisać do focus_oobe lub Kerazana, zostaną one
poruszone na koniec dialogu jesli starczy czasu.

Ostatni punkt bedzie sczególnie egzekwowany w przypadku dużego zainteresowania tematem, a ci którzy będą wtrącać głupawe teksty, takież pytania lub przeszkadzać i mącić w jakikolwiek inny sposób ryzykują otrzymanie czatowego bana na 48 godzin lub forever.

Jeśli jednak zainteresowanie będzie małe to rozmowa bedzie prowadzona jak każda inna.

Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą przypominam, że nasz czat znajduje sie na www.polchat.pl w pokoju oobe.pl.

Pozdrawiam
JaCoOoOoS
Profile CardPM
+Quote Post
Tonike
post 23.03.2007 - 21:09
Post #2

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 697

ok więc jedno pytanie które padło podczas debaty na czacie :

-Czy jest możliwe dostrojenie się do innych osób, które świadomie przebywają poza ciałem w tym samym czasie co my?
Jaka jest "jakość" tych połączeń i czy są one czymś ograniczone.
Profile CardPM
+Quote Post
Dominikoobe
post 24.03.2007 - 14:12
Post #3

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 453

Siema JaCoOoOosCzy podczas oobe rzeczywiście przebywamy poza ciałem, czy to tylko nasza wyobraźnia?? Być może odpowiedź na to pytanie jest zawarta w jakiejś książce Darka Sugiera, ale nie wiem bo nie czytałem:/
Profile CardPM
+Quote Post
Aslan
post 24.03.2007 - 14:40
Post #4

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 472

Kolejne pytanie.w dodatku powiązane z poprzednim. Czy będąc już out of body możemy przybrać formę widzialną dla ludzi w SF?
Profile CardPM
+Quote Post
Merfiuso
post 24.03.2007 - 18:44
Post #5

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 115

@up
A czy przypadkiem nie było o tym mowy w książce Sugiera? Wydaje mi się, że pisał, iż ludzie w świecie fizycznym nas nie zobaczą, gdy my będziemy w świecie astralnym. Jeśli nie było to sorry, ale troche kicha by była pytając P. Sugiera o coś o czym wspominał. To tak jakby sie zapytać: "Panie Darku, jak doznać oobe?". Pzdr.
Profile CardPM
+Quote Post
Aslan
post 24.03.2007 - 19:50
Post #6

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 472

Nie ma głupich pytań. Też mi się zdaje, że coś było, ale chyba kojarzysz ojca Pio;] Przebywanie przez joginów w 2 miejscach...nie zawadzi się upewnić. Może już rozszerzył swoje horyzonty...
Profile CardPM
+Quote Post
JaCoOoOoS
post 24.03.2007 - 19:59
Post #7

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 616

Jeśli pozwolicie ja też zadam mu dwa pytania: Czy w ciągu tych 5 lat od wydania książki dotarł dalej niż jest to w niej napisane ? i drugie pytanie: Jaką mamy pewność, że gdy rozmawiamy ze zmarłymi w poza nie są naszą projekcją lub formą jaka przybrał niefizyczny przyjaciel ?
Profile CardPM
+Quote Post
SORROW
post 24.03.2007 - 20:33
Post #8

Guests

Kiedy i czy zostanie wydana kolejna książka (kontynuacja Miłość...) .Jeżeli tak ,to czy będzie stanowić swoiste rozwinięcie tematu ,czy jakieś kolosalne zmiany.Czego się spodziewać?
+Quote Post
LightRevan
post 25.03.2007 - 08:11
Post #9

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 227

CYTAT(Aslan @ 24.03.2007 - 14:40) *
Czy będąc już out of body możemy przybrać formę widzialną dla ludzi w SF?

Hmm... W książce Monroe'a napisane jest, że zobaczyła jego ciało astralne przyjaciółka. Doszedł do wniosku, że musi być jakieś specjalne oświetlenie, żeby je zobaczyć.
Profile CardPM
+Quote Post
Noble
post 25.03.2007 - 08:35
Post #10

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 3

1. Co robić aby dłużej być poza.
2. Jak przefazować się do parku lub w inne miejsca poza ospuo.
3. Jak spotkać i nawiązać kontakt z NP.
Profile CardPM
+Quote Post
Pyrokar1990
post 25.03.2007 - 11:29
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 473

Moje pytanie:
Czy istnieje mozliwosc oddzialywania swoim ciałem Astralnym na inne cialo, ale fizyczne (i nie chodzi mi o modyfikacje rzeczywistosci, tylko zwykle relacje) tak aby efekt tych relacji byl widoczny w swiecie fizycznym, takze dla tych, ktorzy nic nie wiedza o swiecie astralnym, badz nie chca wiedziec?
Profile CardPM
+Quote Post
strapped
post 25.03.2007 - 20:00
Post #12

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 745

jak w astralu znalezc hitlera i skopac mu zad!!!
Profile CardPM
+Quote Post
pieczywo
post 25.03.2007 - 21:36
Post #13

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 4

jak przeczytam jego ksiazke do konca to cos wymysle :)
tak ogolnie mysle, ze tresc czata bedzie cenna, wiec wypadaloby go ja zapisac.
Profile CardPM
+Quote Post
mavej
post 26.03.2007 - 07:53
Post #14

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 217

moje pytanko :
czy można komunikować sie z NP nie wychodząc z ciała np. podczas jakiejs codziennej czynności
mam tu na myśli pełną komunikacje pytanie - odpowiedź (obojetnie czy werbalnie czy za pomoca myśli, obrazu a moze jeszcze innego sposobu) :)
Profile CardPM
+Quote Post
Noble
post 26.03.2007 - 17:08
Post #15

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 3

CYTAT(pieczywo @ 25.03.2007 - 22:36) *
tak ogolnie mysle, ze tresc czata bedzie cenna, wiec wypadaloby go ja zapisac.

z tym nie bedzie problemu :)
Profile CardPM
+Quote Post
silverek84
post 26.03.2007 - 18:25
Post #16

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 68

To teraz kolej na mnie.

1. Co sądzisz o nadchodzącym 2012 roku oraz o różnych twierdzeniach na ten temat ? Czy wiesz coś na temat ewentualnie szykujących się zmian (przejście do IV wymiaru) oraz jak to mniej więcej może wyglądać według ciebie ?

2. O ile dobrze pamiętam to w swojej książce pisałeś że nie ma czegoś takiego jak podział na OOBE, LD, Projekcję Astralną. Piszesz że to wszystko jest tym samym. Robert Bruce w swoim traktacie o projekcji astralnej zrobił ewidentny podział na 3 kategorie. Co o tym sądzisz ?

3. Czy jest możliwe poruszanie w sferze czasu rzeczywistego podczas opuszczenia ciała ? Tu również podeprę się Robertem Bruce'm i jego traktatem. Z tego co pamiętam to w swojej książce opisywałeś pokój swojego kolegi lecz drobne szczegóły się tam nie zgadzały (skarpetki o ile dobrze pamiętam). Bruce z kolei pisze że po powrocie do ciała sprawdzał otoczenie w którym był i wszystko się zgadzało. Co o tym sądzisz ?

4. Masz może jakiś sposoby na: dłuższe przebywanie poza, możliwość zwiedzania odleglejszych miejsc oraz lepsze dostrajanie się ?

5. Jak dostać się do Parku ?

---------------------------------
Pomysł z zapisaniem czatu jest super. Osoby które nie będą mogły akurat w nim uczestniczyć będą mogły potem sobie tą rozmowę przeczytać. :)
Profile CardPM
+Quote Post
Ketrab
post 26.03.2007 - 19:48
Post #17

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 496

Czy na początku zawsze towarzyszyli ci NF,czy ujawaniją się wtedy kiedy nabierzesz odpowiedniego doświadczenia w mowie niewerbalnej abyś mógł się z nimi skontaktować?
Także interesuje mnie to pytanie odnośnie dostrojenia się do ŚF ,gdy wychodzę w pokoju nic sie nie zmienia,po powrocie wszystko jest na swoim miejscu ,po opuszczeniu budynku OSUPO zaczyna pracować(:
Profile CardPM
+Quote Post
pieczywo
post 26.03.2007 - 21:05
Post #18

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 4

pytanie dosyć osobiste:
Poniewaz zauwazyłem w swojej rodzinie (mama, wuj, moja chrzesnica) predyspozycje do OOBE;
Czy zauwazasz u swojej córki jakies predyspozycje do Tych rzeczy? Czy starasz/bedziesz sie starać naprowadzac ja na wizyty w tamtych obszarach, czy moze jednak dasz jej żyć wlasnym zyciem jesli nie bedzie chciala eksperymentowac. Czy sadzisz, ze poziom swiadomości przenosi sie razem z genami, czy tak jak myslalem do tej pory - wcieleniami?

Narazie tyle jeszcze cos wymysle.
Profile CardPM
+Quote Post
Kronopio
post 26.03.2007 - 22:43
Post #19

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 444

Czy możliwa jest pomoc przy oddzieleniu przez bardziej zaawansowanych podróżników? Jeśli tak to ja się zapisuję (:
Profile CardPM
+Quote Post
LightRevan
post 27.03.2007 - 16:09
Post #20

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 227

CYTAT(.Tomek @ 26.03.2007 - 08:53) *
moje pytanko :
czy można komunikować sie z NP nie wychodząc z ciała np. podczas jakiejs codziennej czynności
mam tu na myśli pełną komunikacje pytanie - odpowiedź (obojetnie czy werbalnie czy za pomoca myśli, obrazu a moze jeszcze innego sposobu) :)

Według mnie to jest możliwe, oczywiście komunikacja taka musiałaby odbywać się telepatycznie. Ale to już wymaga bardzo dużego skupienia. Także podczas codziennej czynności byłoby to trudne.
Profile CardPM
+Quote Post
kater
post 27.03.2007 - 17:19
Post #21

OBE maniak 15
Nr użytkownika: 717

no to JA:)
1. przyłączam się do prośby o pytanie: jak, w jaki sposób i czy możemy oddziaływać na SF? Monroe pisał, że uszczypnął koleżanke i został jej ślad, chciałbym pokazywać coś podobnego kolegom koleżankom niedowiarkom i zachęcać ich do tego umówionym uszczypnięciem.
2. Mam w wyobraźni swój domek na wymyślonej planecie, bardzo przytulny. Chciałbym na niej mieć partnerkę, wykreowaną przezemnie, ale, żeby miała inteligencje, poruszała się tak jak ona chce a nie jak ja jaej karze, nawet podświadomie, chce żeby wyglądała tak jak ja chce, chce aby miała cechy charakteru takie jak ja chce, ale chciałbym, żeby "żyła własnym życiem" I pytanie: czy to mozliwe abym ja, mała duszyczka stworzyła inną "duszę na np. moje podobieństwo tzn na moją myśl:)??
3. bardzo zależy mi na odpowiedzi kogoś doświadczonego! Prosze gorąco prosze o zadanie tego pytania. Fajnie by było jakby odpowiedział na nie Darek jak i Bruce:) choć to raczej mało prawdopodobne.: opisze po krótce moją sytuacje. Mam 21 lat, jestem jedynakiem mieszkam tylko z mamą o oobe wiem od 3 lat i ćwicze te 3 lata ale z częstymi przerwami. Jeszcze nie doznałem tego klasycznego oobe. Przygotowuje się na odebranie sobie życia fizycznego, bo po prostu mi się znudziło już i chce szybciej i sprawniej zacząć się bawić i uczyć nowych tak wspaniałych żeczy. Mimo, że jeszcze tego niedoświadczyłem, wiem że tak jest, nie wieże tylko wiem że to copiszeMonroe czyTy to prawda. Gdyby nie mama już byście tego tekstu nieprzeczytali, ale właśnie mama, jestem do niej bardzo przywiązany bo ona mnie wychowywałai nie chce jej robić przykrości moim odejściem, a nie chce mi się czekać na 2012 czy jeszcze dłużej, bo po prostu nieumiem żyć na tym świecie, nie chce mi się pracować, żeby potem kupić sobie za to jedzenie i później że tak się wyraże wydalić je i okazało się na koniec, że pracowałem po to żeby zrobić kupe (mam nadzieje, że wecie o co mi chodzi) nie chce mi się przeżywać, przeżyć karzdego dnia z myślą że jestem ograniczony fizycznością, tym największym więzieniem dla duszy, nie chce musieć chodzić, nie chce żeby mnie bolało gdy się zranię, nie chce spać bo trace "czas"NIECHCE JUŻ WIĘCEJ FIZYCZNOŚCI!! . No to teraz bardzo proste pytanie:) : co mi radzisz? żyć i się męczyć ciągłą i bezustanną fizycznością czy sobie to po prostu odpuścić??
Jeszcze mały cytat "Utrzymujcie swój przejściowy status. Jesteście istotami ludzkimi za sprawą swojego własnego wyboru w najściślejszym tego sensie. Wybór ten pozostaje w mocy przez cały okres waszej wizyty. Możecie spakować swoje doświadczenia i wyjechać kiedykolwiek i gdziekolwiek pragniecie, bez jakiejkolwiek krytyki czy kary ze źródła, które by się liczyło. Jeżeli wasz Ludzki Umysł jest usatysfakcjonowany, zróbcie to pomimo lokalnego zwyczaju czy nacisków. Nałogowcy Ziemskiego Systemu Życia mogą tego nie zrozumieć, ale to już ich problem." (R.A.Monroe, 3 książka, roz.:wycieczka z przewodnikiem.) I ja tak chce tylko mama by sobie rady nie dała (opis mamy- 63 lata dr. nauk huanistycznych, emerytka, wielokrotnie próbowałem z nią rozmawiać na temat oobe ale niewierzy:). Chora na raka piersi, po 2 operacjach teraz chemioterapia czerwona czyli najsilniejsza potem naświetlania czyli jest słaba bardzo, mamy tylko siebie, mama ma koleżanek sporo, Kocham ją bardzo.) Moja inteligencja to 135IQ więc dość wysoko, bagaż doświadczeń pęka w szwach i jeszcze jedno; kopne w pupę tą istotę, która namówiła mnie do ziemskiego życia! czemu nie mogłem byś np. gepardem albo jakimś sokołem?
4. Do wszystkich doświadczających oobe: czy mógłby ktoś do mnie przyjść w nocy i mnie wyciągnąć? moge podac adres, albo co jest potrzebne, jakieś cechy charakteru czy coś albo wyobraże sobie że "Cię" nawołuję, chce wreszcie sam pooglądać moją planetę:) ma 500 metrów średnicy, mały domek... prosze o pw albo mail na [email protected] jeśli ktoś byłby chętny zrobić taki mały experyment i mnie wyciągnąć.
5. Czy Chris Angel (filmiki na youtube.com to prawda czy iluzja?
6. Kocham wszystkich! :*:):D Miodzio:D:):*
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic