|
|
![]() ![]() |
05.08.2007 - 12:25
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nom mi też szumi... niestety wydaje mi się że jest jest to efekt niepożądany a wszystko to przez słabe słuchawki ;) ustawcie sobie w ustawiieniach głośników w panelu sterowania na słuchawki :> wtedy troszku mniej szumi (przynajmniej u mnie).
|
|
|
|
05.08.2007 - 13:55
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nom mi też szumi... niestety wydaje mi się że jest jest to efekt niepożądany a wszystko to przez słabe słuchawki ;) ustawcie sobie w ustawiieniach głośników w panelu sterowania na słuchawki :> wtedy troszku mniej szumi (przynajmniej u mnie). HEh... szumi bo ma szumiec, takie sa dosy, bez szumienia nie zadziałają.... :P |
|
|
|
| nerhaa |
05.08.2007 - 14:13
|
|
Guests |
A ja wam powiem tak, chociaż miałem się nie wypowiadać...
i-doser, to zwykła marketingowa ściema - dźwięki binauralne już nie. Więc jest tylko kwestią tego czy owe presety są dobrze zrobione. Nie trzeba wydawać wieeeelu dolarów na takie bzdety, bo nie na każdy mózg dźwięki binauralne działają. Najlepsze efekty można osiągnąć leżąc i koncentrując się na dźwiękach, natomiast słuchawki odgrywają tu drugoplanową rolę i nie trzeba wydawać na takowe 300zł - ja mam philipsa za 140zł i jest ok - słuchawki ważne są przy niskich częstotliwościach - takie zwykłe od pm3playera nie przekażą basów dobrze i preset nie działa. Podobieństwo techniczne do presetów SbaGena zastanawia, czy przypadkiem cały program, to nie jest jego lekka przeróbka (w końcu sbagen to open source) :) A szum w tle ma za zadanie lepsze przyswajanie dźwięków binauralnych - są trzy typy: biały, różowy i brązowy.Przy czym różnie działają i nawet nie zawsze są wskazane. Efekt po zakończeniu słuchania i zdjęciu słuchawek też jest normalny - świadczy to o tym, że mózg przyswoił dźwięki - ewentualnie o tym, że za głośno słuchaliście, hehe :P Co do gadki-szmatki o naukowcach i labolatoriach, to dajcie spokój - marketingowy szmelc nic więcej. Szanujący się naukowiec nie bawi się w układanie presetu marihuany ;) Trochę logiki panowie i panie. Dla tych, co chcą się bawić w takich naukowców, to polecam zestaw: BwGen lub SbaGen (ale tutaj ja przynajmniej nie skumałem układania presetów bardziej zaawansowanych), lub chociażby Astral czy Gnaural i wiedza stąd: 1) mit o mp3 :P http://www.bwgen.com/faq.htm#MP3COMPRESSION 2) wszystkie poznane dotąd częstotliwości oraz ich właściwości, działanie, etc http://lunarsight.com/freq.htm ad2/ stronka jest trochę chaotyczna - legenda jest tutaj: http://lunarsight.com/glossary.htm są też oznaczenia kto odkrył, czy to częstotliwość dudnienia binauralnego, czy też chodzi np. o przebywanie w takim polu elektromagnetycznym, blablabla... Nawet w samym audacity można spokojnie produkować dźwięki binauralne - a jak kogoś taki dźwięk irytuje i rozprasza, to wmontować można w ddługie nagranie relaksacyjne - tylko pamiętając o rozdzieleniu kanałów i wysokiej jakości eksporcie przy mp3 :) Pozdro ludziska - pilnujcie się trochę i nie dajcie zbajerować byle czym... P.S. Co by nie było dudnienia binauralne działają, ale nie na każdego i nie zawsze i nie odrazu czasami i czasami też inaczej... ogólnie są takie sobie, to samo z nimi co i bez nich a mrowienie , czy inne lekkie jazdy i bez nich można wytworzyć , Yo. |
|
|
|
03.10.2007 - 17:23
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
aahren
Nie zgodze sie z tobą, nie prawda ze to ściema, na mnie zadziałało juz 10 dosów (Przesłuchałem 20) i zadziałały w pełni, po marihuanie smiałem sie jak pojebany, nie wiem czy bez dosa tak mógłbym zrobic... :P |
|
|
|
06.10.2007 - 19:44
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Niezłe to, chyba nawet lepsze od Bwgena ,narazie słuchałem tylko 15 minut dosu na oobe, rezultatem czego był mocny paraliż.
|
|
|
|
15.01.2008 - 00:31
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
strona ze dosami w mp3
każdy dos w wersi mp3 i zwyklej za darmoche :D |
|
|
|
23.02.2008 - 19:31
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Mam problem typu:
KOD "Component 'COMDLG32.OCX' or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid." I w ogule nie mogę tego otworzyć.... Przeczytałem TUTAJ, że mam zrobić ta i tak, ale wręcz nie potrafię tego gówna uruchomić CYTAT ... . Kliknij menu "Start" i wybierz "Uruchom". 5. W zależności od posiadanego systemu operacyjnego, wpisz następujące polecenie (aby zainstalować wcześniej pobraną bibliotekę): - Windows 95, 98: "regsvr32 \windows\system\COMDLG32.OCX" - Windows Me: "regsvr32 \windows\system\COMDLG32.OCX" - Windows NT, 2000: "regsvr32 \WINNT\system32\COMDLG32.OCX" - Windows XP: regsvr32 \windows\system32\COMDLG32.OCX 6. Twym oczom powinien ukazać się komunikat: "DllRegisterServer ... succeeded", potwierdzający pomyślny przebieg całego procesu. .... Jakim programem mam to gówno uruchomić? Moze ktoś ma również ten sam problem? POMOCY...... :S P.S. Dobra już nie trzeba. Zlałem na to i poszukałem darmowych dos mp3 - @up |
|
|
|
27.02.2008 - 20:00
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Na mnie dosy jakoś słabo działają jeśli wogóle na kogoś działają.Jedyne co czuję po ich przesłuchaniu to ból głowy i jeden wielki szum.Miałam parę razu chyba po a-bomb jakieś halucyny w nocy.
|
|
|
|
28.02.2008 - 03:27
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
troche dosow do sciagniecia:
http://alanmargolies.is.dreaming.org/I-Dos...-READNFO/Doses/ zaraz wyprubuje ten programik ;] |
|
|
|
28.02.2008 - 10:56
|
|
|
Widze że boicie sie zapuścić Hand of God? :P
|
|
|
|
28.02.2008 - 17:16
|
|
|
Jest doser na fazę po grzybach? Mam dość ciekawe wspomnienia z jedzenia grzybów :P
|
|
|
|
04.03.2008 - 12:56
|
|
|
|
|
|
|
04.03.2008 - 16:36
|
|
|
Wiem, już znalazłem, ale boję się spróbować narazie :P
Jeszcze testuje te słabsze, najlepiej na mnie działają z tego co zauważyłem dosy z kategorii pure(alfa, beta itp.)... jak będę miał więcej czasu to trzeba zarzucić jakiegoś tripa ;) A może ktoś opisze jak działają na niego halucynogenne dosy? Tak btw próbowałem tego na LD i kupa z tego wyszła... |
|
|
|
04.03.2008 - 16:51
|
|
|
break the rules. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Freelancer, na mnie ten LD i-doser też nie działa ;)
a po Marijuanie z leksza kręciło mi się w głowie i ogólnie mi... fajnie było. Nic specjalnego, może dlatego że nie chciało mi się leżeć tyle czasu w środku dnia ;) dzisiaj coś sprawdzimy, może efekty będą bardziej zadowalające. |
|
|
|
04.03.2008 - 17:59
|
|
|
Ja sobie pocisnę na początek coś lajtowego... hmm... opiumQH? sesesese, zaraz zdam relacje :P
|
|
|
|
04.03.2008 - 18:01
|
|
|
|
|
|
|
04.03.2008 - 18:09
|
|
|
O fuck.... nie mam żadnych Quick Hitów na stanie... jak ktoś wie skąd ściągnąć to będę wdzięczny... A może Ty masz grzee? jak coś to mój e-mail [email protected]
Z góry dzięki :) |
|
|
|
04.03.2008 - 19:55
|
|
|
link w moim poprzednim poście #48
:P |
|
|
|
05.03.2008 - 11:36
|
|
|
opiszcie może jak dziłają na was OOBE i astralna projekcja?
Proponuję może w takich podpunktach 1.Kiedy ? godzina 2. w jakich okolicznościach? czy przed spaniem czy 4+1 czy z muzyką relaksacyjną, etc. 3.dokładny opis działania. Ja np. wiele razy próbowałem, testowałem i naprawdę gówno z tego wyszło. Dosłownie GÓWNO! czyli nic a nic, jak po słuchaniu normalnej muzy. Możecie poczytać troszkę w moim notatniku o próbach: KLIK? A wam? |
|
|
|
05.03.2008 - 12:54
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
1. Coś koło 23.
2. 30 do 60 min przed spaniem. 3. AP na mnie kompletnie nie działa, przesłuchałam całego i nic ;P No, może nie licząc bólu głowy i porypanych snów przez które od czasu do czasu przewijały mi się dziwne myśli "A może by tak spróbować oobe?". Nie wiem do końca czy to jakiś skutek słuchania tego dosa, ale rzadko zdarzają mi się takie rzeczy mimowolnie ;P |
|
|
|
05.03.2008 - 19:00
|
|
|
@skręt
na tej stronce nie ma Quick Hitów... A co do dose'a na oobe to raz próbowałem narazie ok. godziny 16 i mnie uśpiło gdzieś w połowie... ale tak dziwnie, trzymałem świadomość i nagle wycinka. Tak samo miałem z dosem theta. No dziwne, ale spróbuję jeszcze raz i zobaczymy co z tego będzie. PS. Zarzućcie sobie "alfa", zajebiście poprawia percepcje i świadomość działania... przynajmniej mnie. :) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |