Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Praktykowanie Oobe A Zmiana Osobowości
gibgibon17
post 24.03.2008 - 17:06
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3645

Jak myślicie czy praktykowanie oobe może jakoś wpływać na osobowość człowieka ?? Praktycznie odkąd ćwiczę obee rodzice mi powtarzają ze mnie nie poznają i ze sie bardzo zmieniłem a ta zmiana zaszła zaledwie w przeciągu 2 miesięcy. Jestem ciekawy co wy na ten temat sądzicie i czy wy tez sie zmieniliście przez praktykowanie oobe :D
Profile CardPM
+Quote Post
mati415
post 24.03.2008 - 17:33
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1600

Ja... chyba się nie zmieniłem zbytnio (no może trochę). Myślę, że to przede wszystkim zależy od człowieka i jego podejścia do sprawy.

Mówisz, że się zmieniłeś, tylko powiedz jeszcze, czy to wg twoich rodziców zmiana na lepsze, czy może na gorsze...??
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 24.03.2008 - 17:41
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 454

Odkąd interesuję się tematem zauważyłem u siebie ogromną zmianę poglądów, ale tak generalnie jako "osoba (anty)społeczna" jestem nadal taki sam.
Profile CardPM
+Quote Post
LinnVv
post 24.03.2008 - 17:54
Post #4

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 2994

Mam dzięki drodze do OOBE większą elastyczność percepcji, a tak poza tym to niezmieniłem się.
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 24.03.2008 - 17:56
Post #5

Guests

a ja jestem innym czlowiekiem od ponad 9 lat i ciagle sie zmieniam :) chociaz rodzice sadza ze na gorsze: P chociaz ja widze ze na lepsze tak jak i inni ludzie ktorzy mnie znaja :P
+Quote Post
newtotheworld
post 24.03.2008 - 18:02
Post #6

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 3927

CYTAT(gibgibon17 @ 24.03.2008 - 17:06) *
Jak myślicie czy praktykowanie oobe może jakoś wpływać na osobowość człowieka ?? Praktycznie odkąd ćwiczę obee rodzice mi powtarzają ze mnie nie poznają i ze sie bardzo zmieniłem a ta zmiana zaszła zaledwie w przeciągu 2 miesięcy. Jestem ciekawy co wy na ten temat sądzicie i czy wy tez sie zmieniliście przez praktykowanie oobe :D

ja myślę, że w twoim wieku to normalne, że w tak krótkim czasie coś się zmienia w twojej osobowości, a o tym czy zmiana ma związek z obe można by przypuszczać dopiero, gdybyś napisał, o jaką konkretną zmianę chodzi.
Profile CardPM
+Quote Post
gibgibon17
post 24.03.2008 - 20:24
Post #7

Znajomy Rodziny

No to tak rodzice twierdzą ze sie zmieniam na gorsze choć nie wiem do końca o co im chodzi a co do swoich osobistych obserwacji to zacząłem postrzegać wszystko z większej perspektywy
Profile CardPM
+Quote Post
newtotheworld
post 24.03.2008 - 20:46
Post #8

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 3927

CYTAT(gibgibon17 @ 24.03.2008 - 20:24) *
No to tak rodzice twierdzą ze sie zmieniam na gorsze choć nie wiem do końca o co im chodzi a co do swoich osobistych obserwacji to zacząłem postrzegać wszystko z większej perspektywy

hmm... może spytaj, o co im chodzi. nie wiem, jakimi ludźmi są twoi rodzice, ale może im przeszkadzać to, co się dzieje z młodymi ludźmi w twoim wieku - a dzieją się różne intensywne rzeczy. trudno jest nawet zgadywać, o co im chodzi, nie znając ani ciebie, ani ich. to może nie mieć żadnego związku z obe.
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 24.03.2008 - 21:26
Post #9

Guests

Wiele się zmieniło, osobowość także. Chociaż wydaje mi się, że przyczyną tego nie jest praktykowanie OBE, a raczej długotrwałe przebywanie na tym forum i ogólne poszerzanie wiedzy o świecie. ;P
+Quote Post
fallenka
post 24.03.2008 - 22:06
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 3128

Zmiany na pewno jakieś były.Zmieniłam poglądy na wiele spraw a głównie na Kościół Katolicki i głoszone przez niego teorie które już nie są dla mnie takie "święte" i prawdziwe jak to było dotychczas.Jeśli chodzi o cechy charakteru nie zauważyłam u siebie jakichś mega wielkich zmian ani na lepsze ani też na gorsze.
Profile CardPM
+Quote Post
ReCaLL
post 25.03.2008 - 16:08
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2478

Wydaje mi sie ze wzrasta takze poczucie wlasnej wartosci, nie jest juz sie szarym ludkiem wierzacym w zabobony ale kims kto doswiadczyl niezwyklych przezyc jakim jest oobe.
Profile CardPM
+Quote Post
Dusza
post 25.03.2008 - 19:13
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1974

Caly czas sie zmieniamy i to nie ze wzgledu na oobe , inni tez sie zmieniaja , po prostu z wiekiem olej do glowy sie wlewa ;)
Profile CardPM
+Quote Post
VVi
post 26.03.2008 - 20:24
Post #13

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1760

OBE uczy mnie cierpliwości i samozaparcia, co przenosi się również na moje życie i to właśnie się zmienia. I chyba jeszcze większej pewności siebie, ale to bardziej pośrednio.
Profile CardPM
+Quote Post
Mithril
post 26.03.2008 - 20:29
Post #14

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 3803

OoBE praktykuje krótko.
Zmieniłem się.Inaczej patrze na świat.Czuje, że jestem bardziej rozwinięty duchowo.To co kiedyś mnie śmieszyło,różne jackassy i inne już mnie nie śmieszą.Staram się patrzeć na świat z dwóch stron.Widząc siebie w tym świecie oraz jako osoba 3:
Jak postępuje?
Jakie będą konsekwencje?
Czy powinienem to zrobić czy tamto?
Nauczyłem się również tego o czym wspomniał VVi:
Cierpliwość i samozaparcie-Trafiłeś w sedno.

Pozdrawiam,Mithril.
Profile CardPM
+Quote Post
jockey
post 26.03.2008 - 21:27
Post #15

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 3324

Fakt zmieniamy się stale, ale poprzez oobe, LDki itp. bardziej diametralnie, taka tam szersza świadomość, świadomość, że to co chcemy, mamy jak na tacy podane, tylko trzeba się do tego przystosować, uwierzyć:} co do osobowości, w sumie stale dojrzewam, nie wystarczy wiedzieć, coś trzeba zrobić z tą wiedzą.
Profile CardPM
+Quote Post
damiano
post 26.03.2008 - 23:17
Post #16

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1219

Kurcze ,trochę się zmieniło... Według rodziców - na gorsze. Sam zresztą zauwazyłem zmiany. Zamknąłem sie w sobie niestety... Mam swój mały ,własny świat. Być może to chwilowe
Profile CardPM
+Quote Post
gibgibon17
post 27.03.2008 - 21:42
Post #17

Znajomy Rodziny

Ja zauważyłem jeszcze jedną ciekawą zmianę u siebie nauczyłem sie całkowicie wyłączać z otoczenia i czas wtedy mi tak szybko mija ze mega np. wydaje mi sie ze wyłączyłem sie na 5 minut a mija pul godziny
Profile CardPM
+Quote Post
Freelancer
post 27.03.2008 - 22:22
Post #18

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 3382

Jej, prawie u wszystkich rodzice uważają te zmiany jako gorsze, a moi rodzice cieszą się, że wreszcie zacząłem się rozwijać duchowo ^^

A co do moich zmian to nic nie było stricte poprzez OOBE, ale odkąd zainteresowałem się doświadczeniami poza ciałem to zacząłem grzebać na tym forum, zacząłem się intensywnie rozwijać duchowo, medytować co zdecydowanie dało mi zdystansowanie się do wielu spraw, bardziej racjonalne podejście do nich, trzeźwość umysłu, większa cierpliwość. Cały czas odkrywam nowe rzeczy, głównie przez to forum, odkryłem 'Sekret' co bardzo pomogło mi w życiu. Zacząłem starać się przeżywać każdą chwilę i cieszyć się z każdej chwili. Poprzez rozwój duchowy nabrałem więcej samodyscypliny. Też zauważyłem, że się mniej stresuję, staram się rozwiązywać każdy problem w miarę możliwości, ale nie przejmować się nimi zbytnio. Pogląd na kościół już dawno miałem taki jak większość tutejszych forumowiczów. W sumie to uważam, że zbliża się już kres KK. No, czyli tak podsumowując, OOBE rozwija duchowość, daje spokój umysłu i poszerza horyzonty.. to tak ode mnie :)
Profile CardPM
+Quote Post
Monk
post 06.04.2008 - 23:42
Post #19

Przechodzień

Nr użytkownika: 2973

Hymmm Czy coś sie we mnie zmieniło? TAK!! czy na lepsze? TAK!! Teraz jak wstaje rano to podziwiam piękno przyrody szum wiatru śpiewiające ptaki, może trochę im zazdroszcze ze mogą z taka lekkoscią pływać w powietrzu bo ja niestety jeszcze nie mogę latać z nimi ale jestem pełny OPTYMIZMU i WIARY ze mi sie tez
kiedyś uda wyjść z ciała i spełnie moje marzenie bo bez marzeń człowiek wydaje sie być płytki w swoim sercu i raczej żadne pozytywne zmiany w nim nie zastąpią.

Pozdrawiam wszystkich!!
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 07.04.2008 - 00:50
Post #20

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

W sumie kiedys na forum jako temat zadałem podobne pytanie. Teraz doszedłem do wniosku że nie ma ono sensu, jest mało konkretne,ponieważ każde odstępstwo od tego co jest uważane za normy zostaje sklasyfikowane jako zmiana bądź jako początek zmian. Zmiany następują przez cały czas ale sa niezauwazalne bo mało spektakularne nie wyzwalaja emocji ,nie istnieja na innych poziomach.Dlatego według mnie takie pytanie pozbawione jest sensu, większy już miałoby dojście jakiego konkretnego typu to sa zmiany: czy są pozytywne, czy to rzeczywiscie powoduja doznania doswiadczenia z wyjścia, samo doswiadczenie obe, czy ego modyfikacje i przemyslenia.
Profile CardPM
+Quote Post
Franki
post 07.04.2008 - 09:16
Post #21

OBE Maniak 152
Nr użytkownika: 2563

Przez OOBE stalem sie bardziej zboczony niz bylem...Zmienilem oczywiscie swiatopoglad, zaczalem traktowac zycie jak chwile i mam wszystko gdzies. Coraz bardzniej nie moge sie doczekac, kiedy zmienie stan bycia i wroce do domu.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
3 Stron V   1 2 3 >
Start new topic