oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Technika: 20krotnie Większa Szansa Na Ld
miclis
post 23.10.2008 - 14:38
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Witam.
Poniższa technika nie jest moja, wyczytałem ją z książki Adama Bytofa i Roberta Steina pt. "Jasność". Jednakże zainteresowała mnie ona i postanowiłem z nią poćwiczyć. Efekty przeszły moje oczekiwania, gdyż technika zadziałała od razu za pierwszym razem. Ponieważ nigdy nie natknąłem się na nią na tym forum postanowiłem ją tutaj opisać, gdyż może posłużyć innym oneironautom, którzy nie czytali powyższej książki.
Wg. autorów książki poniżej opisana technika zwiększa szanse na LD aż 20krotnie! (to nie mój wymysł)
Opis techniki:
Połóż się spać o normalnej porze. Następnie obudź się o 3-4 godziny wcześniej niż zwykle. Możesz obudzić się za pomocą budzika, lub autosugestii (ja próbowałem jedno i drugie, w obu przypadkach technika działała jednakowo skutecznie). Po obudzeniu się wstań i zrób coś by przegnać senność (przepłucz twarz zimną wodą, zrób kilka ćwiczeń fizycznych) gdy już nie będziesz czuł senności musisz sprawić by przez Twój umysł przepływały myśli o Świadomych snach. Możesz marzyć o tym że właśnie masz LD, możesz powtarzać sobie afirmację która powinna wywołać LD np.: "Gdy będę śnił, będę w pełni świadomy że śnie", lub możesz poczytać literaturę o Świadomych snach, bądź poczytać o LD na forum. Innymi słowy musisz się "napalić" na LD, musisz bardzo chcieć mieć świadomy sen. Warto wykonać też kilka RT.
Gdy będziesz już w pełni "naładowany" pozytywnym nastawieniem (energią) do LD, połóż się spać. Podczas zasypiania wskazana jest afirmacja mająca na celu wywoływanie LD. Następnie zasypiamy. Jeśli wszystko pójdzie OK, przy następnym marzeniu sennym powinniśmy zdać sobie sprawę że śnimy i będziemy mieli wymarzony Świadomy Sen!
Poniżej podaje link do kilku E-booków dot. LD:
http://www.adambytof.pl/index.php?option=c...6&Itemid=43
Go to the top of the page

+Quote Post
tom
post 23.10.2008 - 15:00
Post #2

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: Moderator

Notatnik

Eh ;p chodzi o to samo co w 4+1 :) tyle że dla większej efektywności poza nastawieniem my nie kładziemy sie spać od razu ale leżymy u3mując świadomość. Jak kto woli ;)

+Quote Post
Spyro
post 23.10.2008 - 18:46
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

WILD albo indukcja snu z afirmacją?

+Quote Post
ldreamer
post 23.10.2008 - 19:14
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

lol za każdym razem widze tu tytuły w stylu "super sposób na ld" "genialna technika" itd...
a ciągle chodzi o WILDy i MILDy
4+1 to klasyk :)
na 6 prób 2 pozostały bez skutku ponieważ zasnąłem,
4 dały skutki tzn. LD
a 3 z nich przebiegły w 100% pomyślnie wraz z paraliżem sennym i hipnagogami
4+1 WILD... :) najlepsza technika na podróże w zaświatach

pozdrawiam :P

+Quote Post
6umerang
post 24.10.2008 - 01:41
Post #5

Dziadek do ożehuf

Notatnik

Wiem, że te metody 4+1 i wszelkie, które wymagają przespania się i wstania nad ranem są skuteczniejsze niż inne, ale musiałbym wstać nim jeszcze zdążyłbym się położyć a gdzie tu miejsce na zaśnięcie i owy sen? :)

+Quote Post
ldreamer
post 24.10.2008 - 14:29
Post #6

Dusza Towarzystwa

Notatnik

niema snów : P w pierwszej fazie snów te marzenia senne są niezapamiętywalne, przynajmniej dla mnie
liczy się to, co będzie po godzinie świadomości
liczy się utrzymanie przebudzonego umysłu podczas gdy ciało śpi... :)

+Quote Post
3 oko
post 26.10.2008 - 09:42
Post #7

Guests

ja niestety nie mogę sprobować tej techniki :P
a co do samej techniki to ona na pewno jest skuteczna,ale jak wiadomo nie na wszystkich to musi działać,jest też tzw.technika bezpośredniego powrotu do snu

CYTAT
Gdy w czasie porannej drzemki zbudzisz sie spontanicznie ze snu, a nie musisz jeszcze wstawac, spróbuj techniki bezposredniego powrotu do swiadomego snu. Przed polozeniem sie ponownie do lózka i rozpoczeciem techniki MILD przypomnij sobie, ze gdyby zdarzylo Ci sie takie przebudzenie, postapisz zgodnie z ta technika. Po lega ona na tym, by: 1. Nie poruszac sie ani nie otwierac oczu. Natychmiast zaczac obserwowac wlasne doznania kinestetyczne, nastawiajac sie na odczuwanie dziwnych wrazen: ruchu, pulsowania, przeplywu energii, paralizu itd. 2. W tym czasie jasno sobie uswiadomic: „obudzilem sie ze snu, pozostane jednak spokojny i zrelaksowany, i za chwile zasne ponownie, tym razem jednak bede wiedzial, ze wszystko jest snem." 3. Z tym nastawieniem (mozesz powtarzac sobie bezglosnie: „to jest sen, to jest sen, to jest sen...) czekaj, az pojawia sie wrazenia hipnagogiczne i wlasciwy sen. Wrazenia hipnagogiczne sa niezwyklymi wrazeniami zmyslowymi i quasizmyslowymi, które pojawiaja sie na granicy snu i czuwania. Sa to najczesciej wrazenia ruchu ciala, wibracji, mrowienia, przeplywu goracych lub zimnych fal energii, wrazenie spadania lub unoszenia sie itp. Maja one równiez charakter wzrokowy i sluchowy. Moga to byc wizje kolorowych chmur i swiatel, figury geometryczne, fragmenty twarzy, postaci ludzkie, fragmenty architektury, nieprzyjemne dzwieki, huk, gwizd, wibracja, fragmenty muzyki, slowa, cale zdania itp. Hipnagogia rozwijaja sie w bardziej skomplikowane wizje i pelne sny. Stosujac te technike, mozesz spróbowac po jakims czasie (jezeli odczuwasz paraliz ciala) jakby wyturlac sie cialem snu z ciala fizycznego albo mozesz nagle stwierdzic, ze jestes w jakims miejscu, powtarzajac jak automat: „to jest sen", i zdac sobie sprawe ze znaczenia tych slów (czyli osiagnac jasny sen). Jezeli uda Ci sie, Drogi Czytelniku, podczas przebudzenia zachowac sie jak trup, czyli nie poruszac sie i nie otwierac oczu, szanse na ponowne zasniecie sa bardzo duze. Polecam Ci serdecznie te technike, korzystalem z niej wielokrotnie i zapewniam Cie, ze daje ona znakomite rezultaty.

można afirmować przed zaśnięciem(jeśli ktoś potrafi zasnąć w takich warunkach-zasypianie powtarzając sugestię)"gdy tylko zacznę się budzić po 6 godzinach przypomnę sobie co mam robić"
wystarczy tylko zapamiętać co trzeba robić po tych 6 godzinach(nie ruszanie się,nie otwieranie oczu,obserwować doznania kinestyczne,afirmacja itd.)i ta sugestia przed zaśnięciem,i jest wysoce prawdopodobne że będziemy mieli dzięki temu ld(oobe ewentualnie);)
moim zdaniem ta technika jest jeszcze bardziej skuteczniejsza od 4+1 :)

+Quote Post
miclis
post 26.10.2008 - 09:47
Post #8

Znajomy Rodziny

3 oko:
taak, z tego co wiem dużo osób używa tej techniki jeśli się niechcący w nocy obudzi. Jeśli po obudzeniu się nie poruszysz, twoje mięśnie będą na maxa rozluźnione, a zaśnięcie ciała to tylko kwestia czasu. Swoją drogą muszę tę technikę wypróbować. Problemem jest tylko to żeby pamiętać o tym żeby po obudzeniu się nie poruszyć, ale przy odpowiedniej afirmacji i ten problem powinien być anulowany.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park