oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Metody Na Obe - Nietypowe, takie, o których nie czytamy w książkach, etc
grzee
post 04.03.2008 - 10:48
Post #22

break the rules.
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

myślę, Freelancer, że chodziło o to aby nogi były tam gdzie zwykle głowa i na odwrót ;) xD
Go to the top of the page

+Quote Post
ReCaLL
post 04.03.2008 - 11:57
Post #23

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Caly sęk polega na potedze podswiadomosci bo samemu po prostu nie wyjdziesz musisz byc w takim polsnie. Ja robie 4h+30min z tym ze najpierw cos sobie wyobrazam caly czas pamietajac o oobe. Potem obraz lekko sie ode mnie odsuwa i wiem ze niedlugo beda wibracje. Potem daje wolna reke umysłowi i tworzy mi rozne obrazy etc. Potem zonk przypominam sobie o oobe no i trzesie mna, sa wibry lekki szum z reszta to roznie bo po wibracjach nie zawsze wychodze. Potem juz fajnie czuje sie ta lekkosc ja czulem ze ide w bok powolutku ale wiem ze jestem jeszcze blisko ciala i moez cofnac wiec czekam i czekam do momentu calkowitej pewnosci oddzielenia sie od ciala. Warto tez robic testy rzeczywistosci albo po prostu przyzwyczajic sie do mysli czy to sen czy to jawa. To rowniez pomaga.

+Quote Post
Freelancer
post 04.03.2008 - 17:50
Post #24

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Mam nadzieję, że o to chodziło bo nie widzi mi się relaxować stojąc na głowie tudzież wykonując świecę xD

PS. Hah, zostałem członkiem xD

+Quote Post
Dziubas
post 05.03.2008 - 15:16
Post #25

Guests

Tak Freelancer - chodzi o odwrotne leżenie niż zazwyczaj - mózg wówczas jest lekko zdezorientowany, tak samo można położyć się w poprzek łóżka (jeśli masz odpowiednio szerokie) lub kombinować z innymi niecodziennymi pozycjami - każda, która nie jest domyślną pozycją zasypiania przybliża do oobe/ld ponieważ mózg otrzymuje informację, że nie kładziemy się spać -- to dlatego łatwo mieć ld podczas popołudniowej drzemki w fotelu w pozycji półsiedzącej -- organizm się relaksuje, ale ciągle czuwa, bo nie dostał bodźca, że czas spać.

Jeśli więc położysz się odwrotnie niż zazwyczaj, w normalnym ubranku, nie przykryjesz kołdrą i będzie do tego jeszcze dzień, to obe/ld jest kwestią czasu, tzn wystarczy opanować wejście w trans, lub dobrą świadomość celu.

+Quote Post
ciciak
post 10.03.2008 - 13:04
Post #26

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Sorry, że odpowiadam za Bacha ale czuję, że jego doświadczenia są wręcz takie same jak moje.

A ja - brałem poduszkę, przerzucałem ją tam, gdzie miałem nogi, po czym kładłem na nią głowe.
pozycja ciała przed
O
/ \
/\
po
\/
\/
O

+Quote Post
Freelancer
post 12.03.2008 - 17:01
Post #27

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Fajne te ludziki xD... nie no aż taki jeleń nie jestem i skminiłem o co chodzi.
No i dzięki tej metodzie zaczęło mi wychodzić oobe tylko jeszcze chciałem zwrócić uwagę na jedną rzecz, a mianowicie to, że mi wychodzi oobe jedynie gdy najpierw śpię głową w kierunku północy a potem sie przerzucam na południe... wiem że oobe jest dość indywidualną sprawą, ale coś jest z tymi kierunkami.

+Quote Post
vegnagun
post 12.03.2008 - 20:21
Post #28

Członek Rodziny

Notatnik

A mnie to oszukiwanie świadomości kierunkami nigdy nie pomaga bo i tak często mam kaprys zmiany pozycji w której śpię. Jednego dnia tak, drugiego inaczej także nawet jak zmienie kierunek po 4 godzinach snu nic to nie da bo świadomość i tak przyjmie zmianę pozycji jako mój kolejny kaprys :)

+Quote Post
kondi
post 12.03.2008 - 21:27
Post #29

Guests

no chyba normalnie, freelancer...stajesz na czubku glowy, rece wzdluz tulowia i tak lezysz i czekasz na udar krwotoczny, wtedy wyjdziesz...

a tak z innej bajki, odradzam "pocieranie w myslach przedmiotow", robcie wrecz przeciwnie, nie myslcie o doswiadczeniach z zycia fizycznego i akceptujcie wszystko co sie wydarzy.
Moja metoda to dlugotrwaly wysilek fizyczny w ciagu dnia. Trzeba zmeczyc organizm tak mocno, zeby zasypiac w ciagu 3-4 minut od polozenia sie do lozka. Cialo musi zasnac szybciej niz umysl.

+Quote Post
Majster
post 12.03.2008 - 22:03
Post #30

Dusza Towarzystwa

Kondi mam w takim razie pytanie. W jaki sposób chcesz doświadczać tego co tam jest? Tych wszystkich rzeczy których nie ma a jednak są. Bardzo się ograniczasz jeśli tylko oglądasz. Wytłumacz.

+Quote Post
Kajetanmalyevil
post 12.03.2008 - 23:18
Post #31

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja mam własna i modyfikuje ja w zależnosci od nastroju,miejsca i ogolnie cyz ktos sie bawi komurka,czy jest burza itp.

+Quote Post
ciciak
post 07.07.2008 - 13:35
Post #32

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Metoda Szu/Pisku cd..

Najciekawsze w tej metodzie jest to, że ma się wrażenie, iż wibracje są tylko ciągiem dalszym pisku, a co za tym idzie, (jeśli -niejako- umie się utrzymywać ten pisk na I-szym miejscu, bez dekoncentracji czym innym), jakby z nawyku ciągnie się świadomością ich postrzeganie.

+Quote Post
Przemek1993
post 07.07.2008 - 17:52
Post #33

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Wszystkim polecam metode ktora podala Yybcia. Jest naprawde niesamowita. Dzieki tej metodzie raz w zyciu udalo mi sie wyjsc. Niestety tylko raz xD, ale itak polecam.

+Quote Post
duszek-stiv
post 11.07.2008 - 20:32
Post #34

Znajomy Rodziny

CYTAT(Freelancer @ 04.03.2008 - 09:35) *
Może to i głupie pytanie, ale jak do bleep można położyć się spać do góry nogami?? O_O

Raz leżąc na brzuchu, zasnąłem z podniesionymi nogami!!! oczywiście kiedy
się obudziłem to podczas wyprostowania, skurcz złapał mnie w obie nogi.

Raz zasnąłem z ręką trzymając sie ściany i palce mi sie przykleiły do tapety,
tak że podczas pobudki mało co, a tapety nie zerwałem.

Po co to piszę?
Wydaje mi się, że można zasnąć w każdej pozycji, wszystko zależy od relaxu :)

+Quote Post
duszek-stiv
post 11.07.2008 - 21:27
Post #35

Znajomy Rodziny

CYTAT(Przemek1993 @ 07.07.2008 - 17:52) *
Wszystkim polecam metode ktora podala Yybcia. Jest naprawde niesamowita. Dzieki tej metodzie raz w zyciu udalo mi sie wyjsc. Niestety tylko raz xD, ale itak polecam.

He he, podobną metodę jak Yybcia też kiedyś stosowałem, a śmieje się bo przypomniała mi się śmieszna historia. Było to bardzo dawno temu...
Pewnej nocy (tak zaczynałem) zastosowalem taką technikę: relax, odlicznie i cmyk na bok. Będąc na boku wyobrażałem sobie, że leżę w różnych pozycjach, w końcu zasnąłem. Po pewnym czasie obudziłem się w środku nocy (wtedy jeszcze nie wiedziałem, że tylko umysłem). Leżąc na boku widziałem cały pokój w szarościach nocy i nagle zobaczyłem, że ktoś jest przy moim fotelu, przy biurku. Bardzo sie wystraszyłem, poczułem dziwny zmasowany lęk i chciałem wstać. Pewnie się domyślacie jakie było moje zdziwienie, kiedy zamiast wstać poczułem paraliż :) a wraz z nim efekty postrzegania niefizycznego. Ponieważ panika osiągnęła maximum zabawa w OOBE (podczas gdy jakis obcy stoi przy moim fotelu) nie wchodziła w grę :)
W końcu po pewnym wysiłku udało mi się uwolnić z paraliżu i obudzić się już w normalnym stanie. Otworzyłem oczy i znów zdziwienie!!!! To nie obcy siedział na fotelu, tylko światło z dworu (lamp i księżyca) oraz ubranie jakie położyłem na fotelu (kładąc sie spać) stworzyło taki dziwny reflex w tym właśnie czasie.
Później głupio mi było, bo w końcu jak miałem ćwiczyć OOBE jak własnego krzesła i cienia się już bałem :)

Tak że wicie-rozumicie :) samo wyjście może wam nie sprawić problemów, ale ta kontrola emocji
hihihih nie raz wam pociśnie gula.

+Quote Post
Karoru-senpai
post 11.07.2008 - 21:32
Post #36

Członek Rodziny

Notatnik

OFF TOP
Właśnie dlatego próbuję w dzień, nocy się bałem od zawsze. Nawet teraz się boje iść do drugiego pokoju bo ciemno jest. Nic na to nie poradzę i wcale nie boje się że coś jest zaraz wyskoczy tylko samej ciemności nie umiem tego wyjaśnić ani zapanować nad tym.

+Quote Post
Ziemo
post 25.01.2009 - 21:32
Post #37

Guests

ja znam taktyke z bębnami szamańskimi podobno bardzo czesto wychodzi przy nich OOBE

+Quote Post
michu19931
post 25.01.2009 - 22:16
Post #38

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Znasz czy słyszałeś? ;O btw mam dość duże Djembe, ciekawe czy by wyszlo xd

+Quote Post
Astral%Dreamer
post 27.01.2009 - 13:55
Post #39

Dusza Towarzystwa

Notatnik

a próbował kto wejść w trans lub zaliczyć pełne oobe w wannie z woda ? ;] dzisiaj trochę próbowałem i można naprawdę fajnie się wkręcić wznoszącym i opadającym ciałem w wodzie przy głębokim oddechu, o niczym innym nie myślałem tylko o tym

+Quote Post
kokonmaster
post 28.01.2009 - 17:17
Post #40

Gość Rodziny
*

Notatnik

Ja mam taką metode. A jest to samo 4(czasami dłużej). Bo gdy się budze to automatycznie przestawiam się na tryb obe. Tzn. zamykam oczy a po dosłownie kilku sekundach jestem poza. gdy czuje ciało astralne to wizualizuje albo że wstaje albo wisze nad ciałem fiz.
A tak z innej beczki to czemu jak tak wychodze to nigdy nie pojawiam się w domu tylko w jakiś nieznanych miejscach?
Dziś naprzykład pojawiłem się w jakimś starym domu gdzie przez przez przypadek przewróciłem jakąś dużą wazę. Po chwili pojawiła się jakaś zmora w pidżamie, cała biała jak trup z przekrzywioną głową i z wrogością wymalowaną na twarzy. Zbliżyła swoją twarz tak blisko mojej że czułem jej oddeci i do tego było mi zimno. Nie mogłem nic zrobić tak mnie strach sparaliżował.
Co to mogło być? Czemu nie mogłem nic zrobić? Czemu nie pojawiam się w domu? Jak wy sobie radzicie z takimi koszmarami w obe? Pomóżcie bo serialnie zaczynam się bać przed wyjściem w astral:( . Bardzo mi zależy na wyjaśnieniu.

P.s. Zanim stłukłem tą waze to próbowałem wpłynąć na rzeczywistość i nie działało :(

+Quote Post
michu19931
post 28.01.2009 - 17:24
Post #41

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Hm.. Najlepsza metoda przeciwko zjawom była opisywana xxx razy :P
a) przytul i okaż jej miłość
b) krzyknij sobie jakieś przekleństwo, czy też groźnie spójrz na to coś tak, żeby się przestraszyło

+Quote Post
kokonmaster
post 28.01.2009 - 17:33
Post #42

Gość Rodziny
*

Notatnik

a) przytulić truposza?
b)ja sam o mało ze strachu nie padłem na zawał.
I wciąż nurtuje mnie pytanie . Dlaczego ląduje cały czas w różnych dziwnych miejscach a nie w moim domu?

+Quote Post

4 Stron V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park