oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Wejdz I Zobacz Co Mi Sie Odkopalo Na Youtubie
Asha
post 05.04.2010 - 12:07
Post #16

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Takie nawiedzenie, czy jak to nazwać, jakoś mnie przeraża.

Tacy ludzie w imię wierzonych przez siebie przekonań, bez większych skrupułów, mogą działać w myśl średniowiecznej inkwizycji, że wszystko co nie oni to szatan, którego trzeba tępić. I znów opiera się to na niewiedzy mas.

Jak patrzę na to z perspektywy ludzi którzy nie mają doświadczenia z ezoteryką czy duchowością, wysoce prawdopodobne jest, że pójdą za takimi wieszczami, i to tylko z tego faktu, że wieszcz przepowiedział choćby jedną rzecz która się sprawdziła. Potem przychodzi 'wow' i naiwne zaufanie, że skoro jedna rzecz to i wszystkie, tym bardziej że padło słowo "miłość". A to będzie mina w którą naprawdę można wdepnąć. Bo pomyśleć tylko, że takich wieszczów robi się więcej, a głodni prawdy i ekscesów nieświadomi, w naiwności pójdą za nimi daleko, wierząc w boskość wieszcza i przy okazji we własną niedoskonałość i niewiedzę. Pułapka myśli "Oni wiedzą lepiej". Coś mi się wydaje że taki scenariusz może zajść jeśli kościołowi powinęłaby się noga. Taki wieszcz raczej nigdy nie powie "idźcie sprawdźcie doświadczcie sami", tylko "idźcie za mną" i mamy gotowy poród nowych dogmatów.

Powstaje kolejna pogoń za domniemaną prawdą czerpaną z czyiś ust, zamiast zachęta by siąść w medytacji i odnaleźć prawdę samemu. Za to właśnie cenię wiedzę o oobe, ld, i tym podobnych, że to są sposoby na dowiedzenie się samemu.

Hmm czy to nie denifniowałoby, czym jest prawdziwa sekta - dogmat, zwierzchnictwo, ślepe zaufanie, podważanie wiedzy wewnętrznej, nazywanie np. grzechem własne poszukiwanie odpowiedzi i takie tam.
Go to the top of the page

+Quote Post
Aloha
post 05.04.2010 - 12:25
Post #17

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Janek by sie tutaj przydal...http://ctud.blox.pl/html

+Quote Post
White Tiger
post 05.04.2010 - 19:15
Post #18

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(Asha @ 05.04.2010 - 12:07) *
Takie nawiedzenie, czy jak to nazwać, jakoś mnie przeraża.

Tacy ludzie w imię wierzonych przez siebie przekonań, bez większych skrupułów, mogą działać w myśl średniowiecznej inkwizycji, że wszystko co nie oni to szatan, którego trzeba tępić. I znów opiera się to na niewiedzy mas.

Jak patrzę na to z perspektywy ludzi którzy nie mają doświadczenia z ezoteryką czy duchowością, wysoce prawdopodobne jest, że pójdą za takimi wieszczami, i to tylko z tego faktu, że wieszcz przepowiedział choćby jedną rzecz która się sprawdziła. Potem przychodzi 'wow' i naiwne zaufanie, że skoro jedna rzecz to i wszystkie, tym bardziej że padło słowo "miłość". A to będzie mina w którą naprawdę można wdepnąć. Bo pomyśleć tylko, że takich wieszczów robi się więcej, a głodni prawdy i ekscesów nieświadomi, w naiwności pójdą za nimi daleko, wierząc w boskość wieszcza i przy okazji we własną niedoskonałość i niewiedzę. Pułapka myśli "Oni wiedzą lepiej". Coś mi się wydaje że taki scenariusz może zajść jeśli kościołowi powinęłaby się noga. Taki wieszcz raczej nigdy nie powie "idźcie sprawdźcie doświadczcie sami", tylko "idźcie za mną" i mamy gotowy poród nowych dogmatów.

Powstaje kolejna pogoń za domniemaną prawdą czerpaną z czyiś ust, zamiast zachęta by siąść w medytacji i odnaleźć prawdę samemu. Za to właśnie cenię wiedzę o oobe, ld, i tym podobnych, że to są sposoby na dowiedzenie się samemu.

Hmm czy to nie denifniowałoby, czym jest prawdziwa sekta - dogmat, zwierzchnictwo, ślepe zaufanie, podważanie wiedzy wewnętrznej, nazywanie np. grzechem własne poszukiwanie odpowiedzi i takie tam.

" Hmm czy to nie denifniowałoby, czym jest prawdziwa sekta - dogmat, zwierzchnictwo, ślepe zaufanie, podważanie wiedzy wewnętrznej, nazywanie np. grzechem własne poszukiwanie odpowiedzi i takie tam." I tu w N.Y. gdzie wszystko jest możliwe, kiedy rozmawiam ze znajomymi i zaczynam temat n.p. o OOBE, uzdrawianiu i.t.p. to najchętniej zaprowadzono by mnie do egzorcysty lub psychiatry ponieważ jestem opętany przez szatana albo chory. I nie ma tłumaczenia że to są dary od stwórcy tak samo jak umiejętność komponowania czy malowania dane by z nich korzystać i do puki innym się nie szkodzi,to jest ok. Ale ci sami ludzie ślepo zaufali by komuś takiemu jak Bona i jej podobnym oddając nawet majątek za to by ktoś taki poprowadził by ich do Boga. I tu mamy wykorzystywanie daru np. umiejętności przekonywania w celu zdobycia majątku nie bacząc na to ilu ludzi się skrzywdzi.I do czegoś takiego prowadzi wbijanie do głowy od naszego urodzenia i przez całe życie różnych nakazów, zakazów,wierzeń itd. które to sam człowiek wymyślił, po to by się chronić. A te blokady nie jest łatwo usunąć i czasem któryś osobnik się wyłamuje z ogółu, oczyszcza swoją podświadomość co często trwa długie lata. A potem cały świat wygląda inaczej i łatwiej jest odróżnić co dobre a co złe ,łatwiej jest żyć i mimo niepowodzeń które czasem trapią chyba każdego człowieka, łatwiej jest być szczęśliwym. I łatwiej jest trafić do oobe.pl Pozdrawiam

+Quote Post
White Tiger
post 05.04.2010 - 19:47
Post #19

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(dreamer_the_one @ 04.04.2010 - 12:20) *
o w ryj... ;D
tzn tragedia kompletna, co najgorsze połowa z forumowiczów conajmniej zdąża w tym kierunku
ezoteryka sux

Myślę że tacy ludzie co są w oobe.pl nie dali by się nabrać na plewy i w tym kierunku nie podążą.

+Quote Post
Darion
post 05.04.2010 - 22:45
Post #20

Dusza Towarzystwa

Notatnik

A ja myślę, że każdy kto przyjrzał by się temu "objawieniu",przesłaniu bliżej, zauważył by w nim bardzo wiele sprzeczności. Nie trzeba być psychologiem żeby stwierdzić, że z tą kobietą jest coś nie tak. Pewnie naczytała się ezoterycznego bełkotu nie stosując przy tym zdrowego rozsądku. do tego być może miała kilka jakichś doświadczeń z pogranicza światów, które opacznie zinterpretowała i wystarczyło żeby zaczęła uważać się za jakąś oświeconą i wyjątkową, której ego kazało nawracać innych do swojej zapewne w jej mniemaniu jedynej prawdy. Pokusiłbym się tu nawet o stwierdzenie, że kobieta ta przejawia początki schizofrenii, choć nie jestem specjalistą w tym temacie. Swoją droga schizofrenia to częsta przypadłość przeezoteryzowanych osobników :P

+Quote Post
dreamer_the_one
post 06.04.2010 - 12:25
Post #21

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(White Tiger @ 05.04.2010 - 20:47) *
Myślę że tacy ludzie co są w oobe.pl nie dali by się nabrać na plewy i w tym kierunku nie podążą.

mialem na mysli kierunek ezoteryki
nie tą babke ;P
ale na jedno wychodzi w ostatecznym rozrachunku

+Quote Post
Darion
post 06.04.2010 - 15:46
Post #22

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Prawie jak hip hop! Różowa Pantera Band!

xD

+Quote Post
Asha
post 06.04.2010 - 16:21
Post #23

Dusza Towarzystwa

Notatnik

hahaha prawie się popłakałam :D :D :D

"gacie gacie gacie" łooo matko!

lepiej tego nie słuchajcie ;)

+Quote Post
Zbyszek
post 06.04.2010 - 16:57
Post #24

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Holewka, to ja tez muszę coś nowego DARRION nagrać w TheCialka:) albo dam ci zlecenie : Masz jeszcze trochę śpiewanego hymnu na ciałka Ufam CI!!! Na jawie mowie, bo do nocy daleko a czas leci!!

+Quote Post
Bℓυє Bєяяy
post 06.04.2010 - 17:39
Post #25

Znajomy Rodziny

haha
jaka poje.bana gościówa.. haha 'kto to jest mesjasz" hahahaha

Boże będe miała koszmary. To jest rzeczywiście przerażający hi-hop.
haha skąd ona bierze te natchnienie..!
hahahahaha

+Quote Post
Darion
post 06.04.2010 - 18:13
Post #26

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Zbyszku lepiej nie robić Różowej Panterze konkurencji bo jeszcze rzuci na nas klątwę :P i przy każdym oobe będziemy musieli walczyć z różowym NGC :o

+Quote Post
White Tiger
post 09.04.2010 - 23:45
Post #27

Znajomy Rodziny

Notatnik

Czy ona i jej podobni mogą oddziaływać w podobny sposób na ludzi? Znalazłem video o zniewalaniu umysłu.

http://www.youtube.com/watch?v=1rHxA43Bt0k...feature=related Link do filmów

+Quote Post
parkurowiec pod ...
post 10.04.2010 - 08:18
Post #28

Przechodzień

O oooo.... :O Kobita musi ćpać jakieś straszne g*wno :O Chyba już wiem co się dzieje jak się miesza prozak z kwachem :P I jeszcze ten tekst na końcu: "wzmacniam ducha i aure, regeneruję i uzdrawiam..." chyba powinna zacząć od siebie...

no raczej od siebie

+Quote Post
parkurowiec pod ...
post 10.04.2010 - 08:27
Post #29

Przechodzień

Ha ha ha też to oglądałem ona wymiata XD

+Quote Post
Mortvert
post 11.04.2010 - 17:28
Post #30

Członek Rodziny

Notatnik

O Dobry NP.
Ona ma meza, tak samo pie* jak ona.
http://www.youtube.com/user/Mojzeszbg

Dajcie mi pistolet na ostra amunicje i ich adresy.

+Quote Post
Zbyszek
post 11.04.2010 - 18:00
Post #31

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

A mnie ten przypadł do serca, zwłaszcza reklama na końcu.
Krótkie ale bardzo treściwe:)

http://www.youtube.com/watch?v=w78aFiRg830...feature=related

+Quote Post
Darion
post 11.04.2010 - 19:24
Post #32

Dusza Towarzystwa

Notatnik

O matko i córko! To już chyba jakaś plaga nawiedzonych/oświeconych :o Dzisiaj mieszkańcom mojego bloku ktoś powrzucał list od "Jezusa" w formie kartki A4 napisany w podobnym stylu jak te "przesłania prawdy" na youtube :P Widać GASy mają jakąś sieć agentów :P

+Quote Post
Zbyszek
post 11.04.2010 - 20:29
Post #33

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Budują Arke i zbierają pewnie forsę. Znalazłem telefon do Różowej Pantery, -spytam ile za odzysk.

+Quote Post
Asha
post 11.04.2010 - 20:36
Post #34

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zbyszek @ 11.04.2010 - 21:29) *
Budują Arke i zbierają pewnie forsę. Znalazłem telefon do Różowej Pantery, -spytam ile za odzysk.

nagraj rozmowe koniecznie! :D
zamiescimy ja w Archiwum Hatifnata hahaha

+Quote Post
dreamer_the_one
post 11.04.2010 - 20:38
Post #35

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Darion @ 06.04.2010 - 16:46) *
Prawie jak hip hop! Różowa Pantera Band!

xD

hahahahah :D

+Quote Post
Amras84
post 11.04.2010 - 20:44
Post #36

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ostatni raz takie chwile grozy przeżyłem jak grałem w pierwszą część Aliens vs Predator xD

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park