|
|
![]() ![]() |
28.06.2010 - 21:08
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Majster no w teorię o WTC mógłbyś uwierzyć ale to teoria więc po co się angażować i przeprowadzić śledztwo na własną rękę, nie ma na tym świecie tajemnic już wszystko nam media powiedziały.
Jeżeli chodzi o WTC to powiedz mi tylko jedno co się stało z WTC7 zostało wysadzone, czy runęło od uderzenia samolotu, bo do dziś nie zostało to oficjalnie wytłumaczone. A jeżeli zostało wysadzone to kto i jakim cudem zamieścił tam wcześniej ładunki wybuchowe. Takie ładunki ciężko by było w godzinę rozlokować i to jeszcze na tylu piętrach, tak więc pytanie, czy te ładunki były tam zanim doszło do tragedii z samolotami, a jeżeli tak to po co? Jeszcze jedno, czy historia na tym polu się nie powtarza, podobne akcje flase flag były już wcześniej realizowane np. podpalenie Rajstagu w Berlinie było umożliwiło Hitlerowi objęcie władzy. Innym świetnym przykładem jest USS Liberty statek który jak się okazało został wysłany z marynarzami po to aby go zatopić u wybrzeży Egiptu. Statek był atakowany przez Izraelskie nieoznakowane samoloty wina miała zostać zwalona na Egipt tak aby USA mogło jawnie opowiedzieć się po stronie Izraela niestety false falg się nie udał, bo pojawiła się rosyjska łudź podwodna obserwująca zajście i statek po mimo mocnych uszkodzeń przetrwał. Po całej akcji USA dążyło do zatuszowania całej sprawy. Z WTC7 była jeszcze jedna ciekawa wtopa, otóż pewna dziennikarka opowiedziała o jego zawaleniu na 20 minut wcześniej niż to się stało, a budynek w tym czasie był widoczny za jej plecami: http://www.youtube.com/watch?v=QpPeD3dVqyU Co do konopi siewnych ich hodowla także jest w Polsce nielegalne, aby móc je legalnie hodować należy wystąpić o zgodę u Wojewody. W stanach jest jeszcze ciekawiej, bo aby hodować potrzebny jest znaczek akcyzowy którego nikt nie drukuje. Dozwolone jest za to posiadanie nasion np. w celach jako pokarm dla hodowli zwierząt. Tutaj polecam ten film: http://video.google.com/videoplay?docid=-8077200685820665259 świetnie zaprezentowano wiele spraw związanych z konopiami i absurdalnym prawem w stosunku do nich. Co do ziół nie zakaz hodowli, a zakaz sprzedaży i są to dyrektywy UE w porozumieniu z WHO. Co do usuwania produktów zielarskich to jak najbardziej już wcielane w życie ostatnio nawet odbył się w Polsce protest przeciwko delegalizacji ziół leczniczych: http://mariusz-zielarze-protest-warszawa.blogspot.com http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,Zaka...ml?ticaid=1a6dd Tutaj polecam film: http://www.youtube.com/view_play_list?p=58A1EF3E511FC1F1 W ogóle się warto przyjrzeć kwestią zdrowia tutaj jest wiele ciekawych faktów które nie trudno zaobserwować. co do tryumfu wielkiej ropy to polecam: http://video.google.com/videoplay?docid=-8...20622562586204# dlaczego akurat filmy, a jak inaczej ludzi zachęcić do poszukiwania informacji jak już na dzień dobry negują, że jakiegoś typu informacje mogą być prawdopodobne. Filmy okazały się najskuteczniejszą metodą dotarcia do zapatrzonych w swą ignorancję mas, niestety materiały są dość obszerne i ciężko wiele z tych tematów omówić tak w kilku zdaniach. Jeszcze bym poruszył jedną ciekawą kwestię, a mianowicie jak działa system monetarny i nasza ekonomia, proponuje zacząć od historii pieniądza: http://www.youtube.com/view_play_list?p=AC99E18B0C8F9DE7 Warto się tym zainteresować ponieważ warto widzieć więcej, tylko dzięki własnej wiedzy możemy we w miarę logiczny sposób odnaleźć w tym wszystkim spójność, żadne ślepe podążanie z innymi wiara do niczego dobrego nie prowadzi, a w gruncie rzeczy zamyka nas w systemach przekonań. Nie pisze o tym, że wszystko jest prawdą jest w tym wiele dezinformacji ale jeżeli zaczniemy przyglądać się całości z większej perspektywy i połączymy te kropki, to widać, że świat działa trochę inaczej niż się ludziom wydaje. no i jeszcze kwestia tego, że to temat dość rozległy dla tego mieszanie 9/11 z konopiami, czy ewolucją to 2 skrajności. |
|
|
|
28.06.2010 - 21:23
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Piszesz ,że niby rozumiesz to co napisałem, ale mam jednak poczucie, że całego przekazu skminić w stanie nie jesteś, chyba, że po prostu nie chcesz" bo nie" dla samej zasady, nie wnikam, trudno... Oświeć mnie co się stało po drodze bo naukowcy jedynie przypuszczają, zakładają itd. a Ty widzę coś wiesz chętnie się dowiem :) Ps. sprowadziłeś temat zezwierzęcenia na zupełnie inne tory niż ja to ująłem i do czego ja się odnosiłem, to o czym piszesz to nie zezwierzęcenie to ludzka podłość , wyrachowane działanie ludzi inteligentnych. których możemy uznać za zwierzęta. Tamci natomiast byli bardziej zwierzętami niż ludźmi i takie zachowanie nie było w tamtym okresie czymś niezwykłym...
|
|
|
|
28.06.2010 - 21:43
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Spoko braciax...Ty wierzysz naukowcom a ja wolę wierzyć np. Indianom Hopi...
Braciax piszesz...Inkowie czy dawniejsze prymitywne ludy i zezwierzęcenie. Co masz na myśli lub kogo? Chyba nie starożytnych? Chyba nie sztukę Inków czy budowle Inków, które są zdumiewające i nie świadczą o prymitywizmie... Sonic3 dotykasz sedna i masz rację temat rozległy. Ale i w świadomości można napotkać teorie spiskowe. Bo czy dzisiaj wszyscy ludzie mają świadomość? Często są wyprani z tej świadomości? Dlaczego? Kontrola masami? |
|
|
|
28.06.2010 - 22:46
|
|
|
Fakt wierze w naukę, chociaż zapewne w używaniu roślinek do różnego rodzaju odlotów wiedza plemion jest przydatna :) Zielarz pierwszy lepszy link http://www.vismaya-maitreya.pl/zakryte_zag..._ludzi_cz4.html . Piszesz z takim przekonaniem totalnie nie znając podstaw , dla mnie to bez sensu . to tak jak bym ja pisał o ziółkach na których się kompletnie nie znam. Chyba nie wierzycie, że dziennikarze BBC wiedzieli o zamachu?:D Jak dla mnie podstawowy błąd to wrzucanie różnych wydarzeń do jednego worka. To jakieś political fiction, że Saddam był marionetką stworzoną przez USA? nie to rzecz oczywista!! tylko trzeba się trochę tym tematem interesować. Nie wszystko jest spiskiem !!! taki już jest świat !!! Narzucają prawa Ci którzy mogą je narzucać , piszecie o ziołach to wam powiem o lepszym motywie jest już opatentowany przez pewną firmę genotyp jakiejś tam świni ,wydały na to zgodę władze UE. Nie ma tu żadnej tajemnicy po prostu dobrze koncern lobbował. Wszystko opiera się na kasie było tak od zawsze, ale nie można wpadać w obsesję i doszukiwać się spisków we wszystkim ....
|
|
|
|
29.06.2010 - 04:05
|
|
|
UWAGA: Drastyczne opisy.
Dobra Braciak skoro ja nie znam podstaw to proszę Ciebie o jedno. Przeczytaj to od dechy do dechy. Powołujesz się na Inków a chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego co dzieję się za twoimi plecami! http://www.koniecmilczenia.ngo.org.pl/art/39ldd.html Ja tylko wlepię te fragmenty: Kiedy czytamy dziesiątki relacji, w których dzieci mówią takie zdania, jak: Tatuś zjada kupę i pije siki lub jemy swoje kupy. Mama wystawia je na mróz, aby ostygły, aby był na nich lód. Ciepłe są najgorsze. Mama gotuje galaretkę w swojej pupie i cipce, a ja mam ją wyssać... ---- Panie wieszają ją (Sapphire) do góry nogami na palu, a potem mnie i Amber; kiedy wisimy głową w dół, musimy owinąć nogi wokół pnia i one je wtedy przywiązują. Wtedy wchodzą panowie i wtykają ci siusiaki w szparkę, albo czasem w pupkę. Ale raz, kiedy Sapphire wisiała na palu, wtykali jej zamiast tego palce. Myślę, że dlatego, że ona jest zbyt mała. Nienawidzę jak mi to robią, mi i Amber, ale jak biorą Saphirę, nie mogę wytrzymać. To straszne, jak boli. Wiem jak ją boli, bo wiem jak boli mnie, a ona jest taka mała. Jest niemowlakiem, a przecież powinniśmy się opiekować niemowlakami. Nawet gdy płaczą. ----- Sekty satanistyczne często w istocie zabijają też płody w swoich obrzędach. W dodatku elementy śmierci i odrodzenia są ich jawną częścią. ------ I wreszcie, ktoś przecież zabił w dwudziestym stuleciu sto milionów ofiar w OBRZĘDACH WOJENNYCH. Obawiam się, że tym kimś jesteśmy MY. I co Braciak? Czy masz odwagę wskazać przy okazji użycia słowa "zezwierzęcenie" które rytuały były i są bardziej zezwierzęcone? Kto Inkowie byli bardziej zezwierzęceni czy może MY bardziej jesteśmy? -------------------------- Na rozluźnienie tematu Braciak jeszcze. Piszesz: "chociaż zapewne w używaniu roślinek do różnego rodzaju odlotów wiedza plemion jest przydatna :) " Wnioskuję, że wg Ciebie plemiona są jakieś zacofane to obejrzyj sobie ten wykład o afrykańskich fraktalach i co nauka ma z tym fantem zrobić? http://waldek1984.info/2009/09/28/ron-egla...nskie-fraktale/ Ciekawe kto totalnie nie zna podstaw. Pewnie i ja, ale pewnie i Ty. Wszystko zależy od punktu odniesienia. Bywaj... |
|
|
|
29.06.2010 - 09:51
|
|
|
LOL :D co Ty tu wrzuciłeś :) co to ma wspólnego z tym co ja pisałem? gdzie tu widzisz podobieństwo? rany człowieku ogarnij się trochę !! wrzucasz do jednego worka wszystko naraz, mieszasz ,kręcisz, więc nie dziwne , że podstaw pojąć nie możesz. Takiego koktajlu jaki masz w głowie ogarnąć się nie da :) porównujesz cywilizację do jakiejś popieprzonej grupy sekciarzy:D i to ma być argument :) no bez jaj :) Tak l jestem zdania, że współczesna nauka wciąga jedną dziurką wszystkie plemiona tego świata :)
|
|
|
|
29.06.2010 - 16:02
|
|
|
Rzeczywiście Braciak nie ogarniasz...napisałeś tak:
to zobacz jak się zachowywali tacy Inkowie czy inne dawniejsze prymitywne ludy, trochę takie zezwierzęcenie było wtedy :D To ja Ci udowodniłem, że nasza cywilizacja do której takie sekty się zaliczają zezwierzęcona jest jeszcze bardziej i tyle a niby tacy cywilizowani jesteśmy. Co do nauki. To ona wg mnie nic nowego nie wymyśla a jedynie odkrywa to co zostało już dawno odkryte tak jak z tymi fraktalami. Kiedyś nasza cywilizacja wyginie i od początku inna cywilizacja będzie zdobywała wiedzę i im pewnie też będzie się wydawało, że przed nimi nikt tego czegoś jeszcze nie odkrył. Proste jak rogalik. |
|
|
|
29.06.2010 - 16:12
|
|
|
No napisałem, ale w odniesieniu do całej cywilizacji( czyt. zachowywało się tak całe społeczeństwo ) To nie mój problem ,że Ty grupkę debili postrzegasz jako wyznacznik dla wszystkich , ja tam się kompletnie z nimi nie identyfikuje nawet w jednej tryliardowej :D
|
|
|
|
29.06.2010 - 16:41
|
|
|
Nie chodzi o identyfikowanie tylko o zaliczanie do pewnej cywilizacji a w naszej jest pełno zboczeńców i innych łajz, które wyprawiają równie okrutne rytuały jak Aztekowie. Jeżeli chodzi o motywy okrucieństwa to nasza cywilizacja od cywilizacji Azteków jakoś specjalnie się nie różni a wręcz metody tortur tu i tu są porównywalne czyli najokrutniejsze z najokrutniejszych. Co byś nie mówił jesteś częścią tej cywilizacji no chyba, że dzisiaj nie żyjesz.
Trochę odbiegliśmy od teorii spiskowych, nie sądzisz? Jeżeli chcesz męczyć wątek to załóż nowy temat odnośnie zezwierzęceń w różnych cywilizacjach w odniesieniu np. do naszej cywilizacji. Napisałeś, że jeżeli chodzi o WTC to można się kłócić. Wolałbym się nie kłócić tylko polemizować i tutaj akurat sprawa jest jasna. Był to "samozamach", aby stworzyć sobie doskonały pretekst do walki z terroryzmem. Powstało prawo, które jeżeli kogoś postawi w stan oskarżenia o terroryzowanie to taki ktoś nie ma żadnych praw itd. |
|
|
|
29.06.2010 - 16:52
|
|
|
To ,że napisałem , iż "można się kłócić" , to taka retoryka , wcale nie oznacza to zachęty do kłótni :) Nie sprowadzaj rozmowy do absurdu, to nie będzie trzeba nic zmieniać:)
|
|
|
|
29.06.2010 - 19:27
|
|
|
mistrzowie offtopa tak rozległy temat, a tu jazda po bandzie :P
|
|
|
|
30.06.2010 - 11:15
|
|
|
Warto chyba jeszcze jednak powrócić do kwestii ziół i związanych z tym zakazów. Dla mnie oczywistym jest, że ziołolecznictwo jest zagrożeniem i wielką konkurencją dla chemio lecznictwa. Niestety trudno będzie wygrać tą walkę, ale w najgorszym razie zielarze i zielarki zejdą do podziemi:)
Podam taki przykład. Często kogoś boli ząb i co robi? Sięga po ibuprom lub inny syf? Tak, tak Polacy jedzą leki przeciwbólowe w takiej częstotliwości jak amerykanie swoje super zdrowe hamburgery. A jaka roślina ma właściwości anestezjologiczne, silnie znieczulające? ŻYWORÓDKA. http://wdziek.info/zyworodka_na_wszystko.html Bardzo łatwo rośnie i strasznie łatwo sama się rozmnaża. Wystarczy żuć liścia gdy ząb boli i po chwili mamy zdrętwiałą szczękę jak po zastrzyku u stomatologa. Dosłownie. Już same takie tytuły książek zielarskich jak "Leki z Bożej apteki", "Magia ziół" i wiele innych mówią nam, że w naturze jest wszystko na każdą chorobę. Oczywiście nie wchodzę tutaj w zakres operacji, przeszczepów itd. W ziołolecznictwie chodzi przede wszystkim o profilaktykę i dlatego można kupić herbatki np. przeciwnowotworowe. Polecam ten tekst o łatwym leczeniu nowotworów i Hiv naturalnymi witaminami i aminokwasami i o tym że koncerny farmaceutyczne , WHO i codex alimentarius od dawna bardzo mocno chcą nie dopuścić do upublicznienia tych informacji . http://anonymouse.org/cgi-bin/anon-www.cgi...view_polish.pdf Polecam też także. Być może Sonic3 widziałeś. Film : STAJEMY SIĘ NIEMI: ostatnie dni wolności zdrowia ujawnia szczegóły dotyczące prób wielonarodowych koncernów farmaceutycznych i gigantycznych firm żywności - w porozumieniu ze Światową Organizacją Handlu WTO, WHO i innymi - w celu ograniczenia publicznego dostępu do ziół, witamin i innych terapii: http://www.youtube.com/watch?v=POqZea7bI-Y http://www.youtube.com/wa...ZvH6wvzAVY&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=yKoGu9P5w9M I na koniec prośba do Majstera, który kazał mi się doinformować. Mam nadzieję, że obejrzałeś film o konopiach zaproponowany przez sonic3 i być może te, które ja dzisiaj proponuję i zaczniesz patrzeć na ten temat trzeźwym wzrokiem a protesty właścicieli sklepów zielarskich też poważnie potraktujesz. |
|
|
|
30.06.2010 - 15:29
|
|
|
Jasne widziałem ten film staram się być doinformowany na bieżąco ;)
Co do naturalnych leków i wyjałowienia ich z półek przez wielką pharmę to jest fajny film zrobiony, który z grubsza opisuje tę ciemniejszą stronę historii farmacji, tę o której się co najwyżej wzmiankuje. Medycyna jakiej nie znacie - Wielka Farmacja link Jak potrzeba mocnego materiału dowodowego na temat matactwa wielkiej pharmy to ten pan zgromadził go pod dostatkiem i do tego świetnie go zaprezentował, polecam: http://zakazaneowoce.pl/index.php?id=1075#rec1075 a jest tego znacznie więcej :) Natomiast rzeczową dyskusję możemy przeprowadzić, jak osoby tu wypowiadające się będą miały opanowane w jakimś stopniu tematy o których mowa, bo bez tego to dalej gdybanie wychodzi. A myślę, że te sprawy są na tyle poważne, że warto na nie poświęcić parę dni ze swojego życia, być może informacje te będą miały znaczący wpływ na postrzeganie świata w stosunku do własnego światopoglądu. Ja uważam, że zawsze warto wiedzieć więcej :) |
|
|
|
30.06.2010 - 20:21
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ehh i gadaj tu z takim "Natomiast rzeczową dyskusję możemy przeprowadzić, jak osoby tu wypowiadające się będą miały opanowane w jakimś stopniu tematy o których mowa", ja to odczytuje w ten sposób: Nie gadaj z nami jeśli nie masz najebane w garze tak jak my. Nie zamierzam czytać i wczuwać w te pierdoły.
Do tematu parę uwag. To mowa o hodowli czy imporcie/handlu (oficjalne informację mówią tylko o imporcie z krajów azjatyckich, może nie doczytałem jeśli chodzi o handel), a może po prostu o tym co Ci pasuje. Nieważne czy handel czy import czy sprzedaż ważne, że coś z ziołami i że zakaz. WTF?! Jeśli chodzi o WTC, tak tak oglądałem te wszystkie filmiki pokazujące te wszystkie nieścisłości i niejasności, teraz będziecie się chwalić kto więcej zapamiętał? Filmik historii zioła w usa widziałem, ciekawy. Nic nowego jednak nie mówi. Rząd amerykański zawsze ronił swoich obywateli w chuja. Przemysł farmaceutyczny jak każdy inny biznes szuka zysków gdzie popadnie NIC NOWEGO. No to skoro można w Polsce legalnie hodować konopie to w końcu jest legalna czy nie jest sonic? Dodam jako ciekawostkę, że na sprzedaż alkoholu także potrzebne jest pozwolenie, tak samo jak na budowę domu i jeszcze parę innych rzeczy w tym naszym ślicznym kraju. Także warto wiedzieć więcej i zachować zdrowy rozsądek w filtrowaniu informacji, bo inaczej w głowie kogel mogel. Dla ciekawskich 2 fajne filmiki http://www.youtube.com/watch?v=Vr04g0xcy90 http://www.youtube.com/watch?v=ioduEoBEirU |
|
|
|
01.07.2010 - 08:00
|
|
|
Majster mieszasz z konopiami. Sonic miał na myśli konopie przemysłowe i tutaj można otrzymać zezwolenie na ich uprawę, ale one nie mają w sobie zawartości THC i przeważnie są to męskie rośliny a jak wiadomo tylko żeńskie fazują.
Co do WTC to zanim pojawiły się te wszystkie fakty demaskujące rzekomy zamach to sam doszedłem do takiego wniosku i tak jak pisałem konstrukcyjnie nie możliwym było, aby te wieże zawaliły się od zniszczeń na prawie samej górze wieżowców. Podcięto, wysadzono WTC u podstaw i powstało wrażenie jakby cały budynek zawalił się od spowodowanych zniszczeń i pożaru. |
|
|
|
01.07.2010 - 18:34
|
|
|
Polecam arta dotyczącego ostatniego wycieku ropy naftowej.
http://rense.com/general91/blood.htm (po angielsku ale warto) wg niezaleznych naukowcow ląd przy zatoce do 200mil wgłąb ze wzgledu na toksyczne substancje i jeszcze bardziej toksyczne środki niwelujące, stanie się martwą strefą, dodaj masowe ewakuacje. Ciekawe analogie do przepowiadanego "morze w krew sie zamieni" |
|
|
|
01.07.2010 - 22:28
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Pytałem się niefizyczniaka, czy nie mogą jakoś pomoc, psia mac, -odpowiedział, ze będzie jeszcze gorzej:(
Znajomy mi nadesłał > > Wyciek ropy w zatoce meksykańskiej - ile w tym prawdy? > > > > W USA sprawa zaczyna być coraz bardziej napięta i mówi się o wszystkich > > koszmarnych scenariuszach od wprowadzenia stanu wojennego, przez > > ewakuację Florydy a na eksplozji atomowej na dnie Zatoki skończywszy. > > Sytuacja wygląda na krytyczną. I składa się na ten obraz wiele różnych > > elementów. > > > > > > 1) strefa Zatoki jest objęta blokadą informacyjną - dochodzi do > > aresztowań dziennikarzy, zaś mainstreamowe media wyraźnie przedstawiają > > tylko wycinek prawdy. Aresztowań dokonują prywatne służby ochroniarskie > > BP nie mające do tego uprawnień, aczkolwiek w zgodnej opinii > > obserwatorów i uczestników dramatu w Luizjanie odbywa się to za cichym > > przyzwoleniem rządu USA. > > > > 2) jedyna możliwość wglądu w sytuację w Zatoce to przelot > > prywatnym samolotem nad jej terenem - jak dotąd to się udaje, choć i > > tutaj się mówi o zakazie lotów motywowanym ponoć stężeniem toksycznych > > gazów w powietrzu. Ta motywacja nie jest pozbawiona sensu, > > > > ale z pewnością jest jeszcze inny powód > > > > próby limitowania lotów. > > > > Otóż przelot z wtorku 8 czerwca ukazał 6 wycieków w Zatoce Meksykańskiej, > > > > z czego 3 są > > > > dziełem DeepWater Horizon, a pozostałe 3 - > > innej firmy wydobywczej. To oznacza, że ilość oleju, która dostaje się > > do Zatoki jest WIELOKROTNE WIĘKSZA, niż wszystkie dotychczasowe szacunki > > podają. > > > > 3) Ameryka się budzi i ludzie zaczynają sobie zdawać sprawę, że > > są oszukiwani co do skali dramatu. Naukowcy przyznają anonimowo, że mają > > zakaz ujawniania części informacji o stanie Zatoki. > > > > 4) narasta problem chemikaliów rozpylanych przez BP - Corexitu > > 9500. Wiadomo, że jest on ekstremalnie toksyczny i że paruje do > > atmosfery. Jest coraz więcej paniki i przypadków hospitalizacji osób z > > objawami zatrucia. Ujawniono też rosyjski raport naukowców dla > > Miedwiediewa, w którym Rosjanie piszą, że stoimy u progu największej > > katastrofy ekologicznej czasów nam współczesnych i że zagraża ona życiu > > całej planety. Corexit 9500 jest czterokrotnie bardziej toksyczny, niż > > sama ropa naftowa. > > > > 5) ropa zaczyna zatykać filtry największej w USA stacji odsalania > > wody (Tompa), która zaopatruje w słodką wodę cześć wybrzeża Luizjany. > > Drobnych 600 000 gospodarstw... Przed dramatycznymi wyborami stoją też > > elektrownie Luizjany, które używają do chłodzenia swoich turbin i > > reaktorów wody z Zatoki, ale nie mogą używać wody z ropą. > > > > 6) coraz bardziej dwuznaczna jest rola rządu USA w całej katastrofie, a > > raczej jego kompletne zlekceważenie skali zagrożenia. Ujawniono, że > > ofertę pomocy dla rządu USA złożyły rządy następujących państw: Kanady, > > Chorwacji, Francji, Niemiec, Irlandii, Meksyku, Holandii, Norwegii, > > Rumunii, Republiki Korei, Hiszpanii, Szwecji, Wielkiej Brytanii oraz > > ONZ. ODPOWIEDŹ ADMINISTRACJI USA BYŁA NEGATYWNA - "nie skorzystamy z > > pomocy, poradzimy sobie sami" (!!!!!!!) > > > > 7) Norwegia zablokowała prace wydobywcze BP na morzu północnym do > > czasu wyjaśnienia okoliczności katastrofy w Zatoce. Ma to związek z - > > jak dotąd niewielkim - wyciekiem ropy z jednej z platform wydobywczych > > BP u wybrzeży Norwegii. > > > > 8) główny przeciek (czyli ten nam dotychczas ujawniony) staje się > > coraz gwałtowniejszy, albowiem ropa i gaz wydobywające się pod > > ciśnieniem, z którym żadna ludzka technologia sobie dotąd nie radziła, > > zabiera ze sobą kamienie i okruchy skalne, co działa jak pilnik > > rozwiercający sam kanał, którym ropa się wydobywa i jest on coraz > > szerszy. Jeśli dodać do tego erozję dna oceanu w całym rejonie wycieku, > > możemy za kilkanaście miesięcy stracić całe życie morskie na naszej > > planecie. To opinie naukowców i dziennikarzy. > > > > 9) naukowcy zwracają uwagę, że nawet gdy dojdzie do wyrównania > > ciśnienia ropy i wód Zatoki (po wielu miesiącach wycieku i kompletnej > > dewastacji ekologicznej planety), wówczas woda zacznie się wdzierać w > > miejsce, w którym obecnie znajduje się ropa. Temperatura tych obszarów > > szacowana jest na 400 stopni Celsjusza. Eksplozja parującej wody może > > doprowadzić do przemieszczenia się fragmentów dna, co wywoła mega > > tsunami w rejonie Zatoki. > > > > Zanosi się na tragedię o niewyobrażalnej skali, o której bynajmniej nas > > nie informują w dziennikach telewizyjnych. > > > > (...) > > > > [potem następują różne spekulacje, jak np.:] > > > > > > Credo Mutwa stwierdził, że połowa ludzkości nie dożyje roku 2011 > > Zdaje się, że zuluski szaman przewidział już w styczniu wyciek ropy w > > Zatoce Meksykańskiej. ... > > > > Jak podają źródła niezaleznej austriackiej sledczyni Jane Burgermeister, > > 40 milionów ludzi ma być ewakuowanych z rejonu zatoki. > > Pomimo, że ludziom "sprzeda się", że to tylko czasowa ewakuacja, to > > istnieją, jak pisze Jane, niezbite dowody, że wyciek ropy został > > wywołany celowo, aby wprowadzić stan wojenny (czy wyjątkowy)... > > > > > > > > Jeśli doszło do pęknięcia skorupy ziemskiej na dnie morskim, to wycieku > > nie da się żadną miarą zatamować. Grozi olbrzymia globalna katastrofa > > ekologiczna. W najbliższym czasie ropa i benzyna oraz gaz podrożeją dwa > > a nawet więcej razy. To tylko kwestia czasu. > > Obie firmy olejowe BP i Transocean, są na skraju bankructwa, co okaże > > się w ciągu kilku tygodni. Pozostawią wtedy społeczeństwo amerykańskie, > > a także ludzkość, samym sobie naprzeciw tej katastrofy... > > > > [na podstawie wybranych informacji z sieci intern. Zatem można się łudzić > > > > nadzieją, że "nie wszystko jest prawdą".] > > > > > > Dr Emoto, naukowiec i inicjator tej krótkiej lecz > > silnej modlitwy, którą przesyłamy dalej > > w celu > > świadomego tworzenia, które pozwoli nam poruszać się poza strefą lęku, > > osądzania i represjonowania > > w jedności i harmonii. > > > > Ta modlitwa była pierwotnie skierowana do WODY - elementu, > > który łączy całe życie na planecie, > > będącego nosicielem Ducha i Strumienia Życia/Kwiatu, Miłości. > > > > Modlitwa dr Masaru Emoto: > > "Przesyłam energię miłości i wdzięczności wodzie i wszystkim > > żyjącym istotom w Zatoce Meksykańskiej > > i jej okolicach. Waleniom, delfinom, pelikanom, rybom, > > muszlom, planktonowi, koralowcom, algom > > i wszystkim żywym stworzeniom... > > > > Jest mi bardzo przykro, > > proszę, wybacz mi, > > dziękuję > > kocham Ciebie." > > > > Kierujemy tą prośbę do ludzi, o których mniemamy, > > że są w stanie przyłączyć się do modlitwy, > > wypowiadając ją z zamiarem przekazania miłości > > i uzdrawiającej siły, tak potężnej, że pomoże > > dokonać w Zatoce cudu. > > > > Nie jesteśmy bezwolni. Posiadamy moc. Nasza połączona energia, > > jeśli będziemy wypowiadali tą modlitwę codziennie > > .....wielokrotnie w ciągu dnia.... może dosłownie > > obezwładnić siłę niszczącą, która tam panuje.. > > > > Medytacje w tym kierunku odbywają się codziennnie > > o godzinie 20-tej. > > Proszę, przyłącz się do nas powtarzając tą krótką modlitwę. > > Możesz ją dowolnie kopiować > > i rozsyłać dalej. Przejmijmy odpowiedzialność > > prosząc o wybaczenie i uzdrawiając planetę. > > > > |
|
|
|
02.07.2010 - 05:41
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=2AAa0gd7ClM
Rozmiar tragedii jest niewyobrażalny i zagraża nam wszystkim. Milczą oficjalne media (w tym wyszukiwarka google), tuszują rzeczywisty rozmiar katastrofy. Wszystko wskazuje na to, że ten gigantyczny wyciek ropy stworzono celowo. Dlaczego cicho o następujących rzeczach? 1. Prezydent Obama autoryzował wysłanie ponad 17 tys. żołnierzy Gwardii Narodowej w rejon kataklizmu. Czy będą trzymać ?krótko? miejscową ludność, na wypadek zamieszek bądź powstania? Na Facebook, do bojkotu koncernu BP, odpowiedzialnego za kataklizm, wpisało się ponad 400 tys. ludzi (dane sprzed 1,5 tygodnia). Bunt wśród Amerykanów jest powszechny. Z rejonu skażenia ma być ewakuowanych ok. 40 mln ludzi. Strefę Zatoki objęto blokadą informacyjną, dochodzi do aresztowań dziennikarzy. Aresztowań dokonują prywatne służby ochroniarskie BP bez uprawnień, ale wg opinii obserwatorów i uczestników dramatu w Luizjanie, rząd USA daje ciche przyzwolenie. 2. Różne odmiany środka Corexit 9500 są b. toksyczne dla życia morskiego, dlatego ustalenia międzynarodowe (których USA nie ratyfikowało) zakazały go. Corexit to wielka pomyłka ludzkości, podobnie jak DDT. Corexit stosuje się do rozpraszania ropy na morzu. Jak działa na ludzi? Czy zanotujemy pierwsze ofiary dziwnych chorób, także w Polsce, gdy cząstki Corexitu dotrą do nas z frontami atmosferycznymi? Wg oficjalnych informacji do Zatoki Meksykańskiej zrzucono ok. 3,6 mln litrów Corexitu. Zezwolono na dalszy zrzut 2,9 mln litrów, a 2,61 cząstki na milion Corexitu 9500 (mieszanka z ropą 1 : 10) jest śmiertelnie trujące dla 50% fauny morskiej w ciągu 96 godz. Czyli 1 litr mieszanki Corexitu 9500 i ropy zatruwa 383 tys. litrów wody. Zrzucanie Corexitu do wód USA jest legalne, dla dobra ludzi ? zapewniają władze. Szczepionki na świńską grypę okazały się globalnym kłamstwem. Kilka miesięcy po zdemaskowaniu intencji Światowej Organizacji Zdrowia, notuje się dużą liczbę zgonów i przypadków kalectwa od szczepionek. Jak naprawdę traktują nas? Jeden z szefów koncernu BP określił mieszkańców rejonu zatoki meksykańskiej mianem ?maluczkich?. 3. Statki monitorujące przebieg wypadków wokół odwiertu, używając GPS i podwodnego radaru, dostrzegły niepokojące zjawisko: rosnący w szybkim tempie pęcherz, który tworzy się pod powierzchnią dna morskiego, w tej chwil ok. 30 km średnicy. Podniósł dno morskie o co najmniej 4 metry. B. trudno oszacować jego rozmiary. Najlepszy sprzęt do takich badań posiada marynarka wojenna, ale ta nie dzieli się informacjami ani instrumentami. Jednak niewątpliwie bąbel (prawdopodobnie wypełniony gazem, który zwykle towarzyszy ropie) jest faktem i niepokojąco nieustannie rośnie. USA ma satelity zdolne prześwietlać wnętrze ziemi, więc ci, którzy mają znać szczegóły na ten temat, znają je lepiej niż my. Tym bardziej groźne wydają się zapowiedzi tego, co chcą zrobić. Zdaniem specjalisty od techniki wojskowej, przy pomocy potężnej konwencjonalnej bomby można zlikwidować wyciek w Zatoce Meksykańskiej ? informuje serwis BBC New/Science. Wielu fachowców uważa, że użycie małego ładunku nuklearnego może zatrzymać wyciek. Rosja robiła to już z powodzeniem 5 razy, ale jak wpłyną wybuchy na stabilność skorupy ziemskiej w Zatoce, skoro tworzy się pod nią gigantyczny bombel gazu? Czy nie doprowadzi to do dalszego poszerzenia odwiertu i kataklizmu na jeszcze większą skalę? Co planują te chore umysły? Nie wiadomo, przez ile i jakie warstwy geologiczne przepływa ropa. Jej ciśnienie wykorzystując słabość takich warstw jest w stanie osłabić dno morskie, co właśnie zachodzi. Jeśli nawet uda się zaczopować odwiert, ciśnienie ropy ruszy w pęknięcia i rozerwie dno morskie. Gwałtownie uwolniony gaz eksploduje 90 km od Luizjany, niby podwodna erupcja wulkanu. Toksyczna chmura wybuchu dotrze z wiatrem do wielkich miast (Houston, Nowy Orlean, Sarassota). Reszty zniszczeń dokona tsunami, którego największą ofiarą stanie się Floryda (zaledwie 0,1 m npm). Zniszczone zostaną tysiące platform wiertniczych w Zatoce, powiększając wręcz niewyobrażalny rozmiar katastrofy. 4. Pomimo wielu prób nie udało się zatamować wycieku, ropa wypływa codziennie w wielkich ilościach. Mówi się nawet o 6 mln l/dobę. Zbliza sie okres huraganow, sztormy przyspiesza rozprzestrzenianie sie ropy. Skutki beda tragiczne. Wlascicielami BP jest żydomasońska rodzina Rotschildow. Dostala poparcie od senatora Bloomberga, ktory stwierdzil ze przeciez oni tego nie zrobili, to tylko wypadek przy pracy. Ale chyba coraz wiecej trzezwo myslacych zaczyna miec watpliwosci. Ropa dotarla juz do wybrzezy Luizjany, Mississipi, Alabamy i Florydy. Warto zobaczyc mape interaktywna. Kliknijcie w czerwone punkty. 6 mln litrów ropy/dobę? Zatoka Meksykańska stanie się strefą pozbawioną życia biologicznego. Gigantyczna plama ropy połączona z toksycznym Corexitem przemieszcza się ku Europie (Portugalia, Hiszpania, Francja, Anglia, Irlandia, Norwegia) i Afryce. Pośrednio zagrożeni jesteśmy i my, gdyż Corexit wymieszany z ropą naftową będzie wędrował z prądami morskimi do Bałtyku (w mniejszej ilości) i z opadami atmosferycznymi nad terytorium całej Europy. Kontynuacja życia na naszej planecie może stać pod znakiem zapytania, gdyż oceany skażone ropą naftową nie będą produkowały wystarczającej ilości tlenu, pozbawione roślinnych mikroorganizmów. Aktualny licznik wycieku tego świństwa. Jeśli pękła skorupa ziemska, to wycieku nie da się zatamować. Grozi olbrzymia globalna katastrofa ekologiczna. To tylko kwestia czasu, że ropa, benzyna i gaz podrożeją. BP i Transocean są na skraju bankructwa. Pozostanie wtedy społeczeństwo USA, a także ludzkość, samym sobie naprzeciw tej katastrofy. 5. Nikt nie wie, jak wyciek powstrzymać. Wg ekspertow, ten nieszczęsny odwiert 1500 m pod powierzchnią Zatoki i ok. 10 km (!) pod dnem oceanu był jednym z kontrowersyjnych działań nazwanych poszukiwaniem głębokiej ropy. Wielu ekspertów przestrzegało przed ruszaniem pokładu. Ciśnienia tego typu pokładów gazu, który wypycha ropę nie są spotykane na powierzchni planety i nie ma technologii, która jest w stanie sobie z nimi poradzić. Wywalono dziurę w dnie oceanu do jednego z największych ze znanych nam pokładów ropy i gazu. W rezultacie, biologicznie jesteśmy w bardzo złym położeniu. BP zdecydowało wiercić dno morskie w miejscu obecnej katastrofy na początku br. wbrew radom firm geologicznych, które wskazały, że BP nie posiada zabezpieczeń przed katastrofą ekologiczną. Radzili doskonali fachowcy, rozumiejący niuanse wydobycia ropy naftowej. Jedna z firm uczestniczyła w gaszeniu szybów naftowych w Kuwejcie, podpalonych jeszcze przez Husseina. Niezależni geologowie przestrzegali, że niestabilna formacja geologiczna w Zatoce Meksykańskiej nie wytrzyma ciśnienia ropy, pompowanej z olbrzymiej głębokości. BP postanowiło nakłuć złoża. Katastrofa ekologiczna była tylko kwestią czasu. Powstaje zatem pytanie. Czy ten wyciek to pikuś a ewentualne wynikające z tego szkody to bujdy na resorach czy może jednak rzeczywiście poważny problem, z którym nie wiadomo co zrobić? Przyglądając się temu z daleka można to bagatelizować, ale przecież te olbrzymie ilości ropy, chemiczne substancje mające poprawiać obecny stan zanieczyszczeń musi się jakoś odbić na naturze a tym samym na nas. Kolejny przykład, że pomimo obecnego niby wielkiego rozwoju nauki i technologii w obliczu takiej katastrofy budzimy się z ręką w nocniku i cała nasza wiedza i technologia jest gówno warta a temat wycieku dopiero nabiera tempa i te pomysły z użyciem mini bomby atomowej? A co jeśli wybuch tylko pogorszy sytuację? Kolejna bomba i kolejna?:) Rozwój nauki i różnych technologii z pominięciem najważniejszego czyli dbaniem o planetę na której żyjemy skończy się tragicznie. Co niektórzy naukowcy powinni zrozumieć, że nauka jest ważna, ale Matka Ziemia jest najważniejsza. |
|
|
|
02.07.2010 - 09:42
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Rok temu , niefizyczny Stachu powiedział mi ze będzie wkrótce "koniec świata", tak jak mówią. Juz się zaczyna,- w 2010 będzie początek no i kicha w 2011, trochę wcześniej niż kraczą .
Patrzyłem na ulice i nie widziałem niczego strasznego. E jaja sobie robisz kolego, choć się wystraszyłem , bo zawsze sie zgadzało co mówił. Z niedomówieniami, jakoś okretnie, ale się zgadzało:( Bedzie szybciej niż myślisz, zalał mnie silna emocja. Ok, pożałowałem trochę świat, myśląc , ze przecież trzeba jakoś żyć dalej. Co by nie było, to pamiętajmy ze życie się toczy dalej i nie stresujmy się. Mam alergie już od dawna i jakoś żyje Badajmy oobe i propagujmy zmienne stany swiadomosci, gdyż to jest jakaś szansa na przyszłe zmiany. do roboty działacze, bo będzie jeszcze gorzej, |
|
|
|
02.07.2010 - 12:36
|
|
|
Zbyszek...mam wrażenie, że nie jakaś szansa, ale jedyna i wbrew pozorom bardzo duża szansa. Każdy chyba gołym okiem dostrzega przyśpieszenie na różnych poziomach...czy to w nauce czy sposobie życia. Przyśpieszamy i robimy wszystko aby się rozwalić:)
Wielka przepowiednia Indian Hopi. Wielu słyszało o tym , ale niewielu wie , że jest niezwykle oszczędna w słowach , a jednocześnie w 100% trafna , przynajmniej jeżeli chodzi o pierwsze 7 znaków nadchodzącego czasu zmiany. Cała przepowiednia zawiera 9 znaków ułożonych chronologicznie. Każdy znak to inaczej krótki opis wydarzeń jakie będą mu towarzyszyć. Odczytanie wydarzeń zawartych w pierwszych 7 znakach jest jednoznaczne i chyba nie budzi u nikogo żadnych wątpliwości, po prostu jest zbyt zgodne z wcześniejszym opisem zawartym w przepowiedni. Co ciekawe daje się to przedstawić zarówno słownie jak i graficznie ? czy też jak wolą niektórzy statystycznie nawet. Ciągle pozostają nam do spełnienia dwa ostatnie znaki i wygląda na to , że czas ich spełnienia jest niezwykle krótki już . To stanie się za naszego życia, za sprawą przyspieszenia biegu czasu. Wynika to ze zjawiska topologii czasu. Czas jak się okazuje nie biegnie wcale liniowo, tylko ma okresy zwolnienia i przyspieszenia i jest to cykliczne zjawisko, obserwowane na ziemi. Wiąże się to w jakiś sposób z cyklicznym przekraczaniem, przez nasz układ słoneczny, równika galaktycznego, a pośrednio ze zjawiskami w skali galaktycznej. Wiąże się to także z takimi efektami jak cykliczna zmiana częstotliwości Ziemi, a przez to i zmiana częstotliwości organizmów na niej żyjących. /Rezonans Schumana/ Przy czym ta częstotliwość rezonansu Schumana ma obecnie tendencję zwyżkową . Dla nas , tutaj, wszystko bierze swój początek z Ziemi i w niej znajduje koniec. Rację ma ten Indianin mówiący , że człowiek zapomniał jak ma żyć , dodajmy biały człowiek. W pewnym momencie nasza cudowna cywilizacja zaczęła szybciej i więcej konsumować niż Ziemia mogła wytworzyć i zregenerować. Zycie na kredyt ma uroki , z tym ,że w końcu trzeba go spłacić i wygląda na to, że spłatą nie da się obarczyć już naszych wnuków. Wystarczyło 200 lat i doprowadziliśmy planetę na której mieszkamy i która nas żywi do totalnej ruiny. Stanęliśmy przed ścianą , dalej nie ma drogi jest ślepy mur. Sama przepowiednia w tekście wygląda następująco: Pierwszym znakiem miało być przybycie białych ludzi , którzy mają wygląd Pahany , ale nie żyją jak Pahana, którzy zabiorą ziemię ich prawowitym właścicielom i którzy będą używać pioruna do rażenia swoich wrogów. Piorunem rażącym w tamtym czasie wrogów był muszkiet. Reszty chyba nie ma potrzeby wyjaśniać tutaj. Drugi znak to : Nasza ziemia zobaczy pojazdy /wozy na kołach/ wypełnione głosami ludzi. Prerie Ameryki północnej były przecinane karawanami wozów okrytych płótnem żaglowym i wypełnione glosami rodzin przybywających osadników. Posuwały się one coraz dalej na zachód i kolejne terytoria były zajmowane przez białych. Trzeci znak to: Pojawią się dziwne bestie podobne do bizona , ale z długimi prostymi rogami. Właśnie tak wyglądało bydło osadników. Czwarty znak: Kraj zostanie poprzecinany żelaznymi wężami. To nic innego jak budowa kolei amerykańskich i kładzenie torów kolejowych. Piąty znak: Ląd zostanie poprzecinany siecią jakby pajęczą . To budowa linii telegraficznych , a następnie linii przesyłowych prądu. Szósty znak: Ląd zostanie poprzecinany kamiennymi rzekami , które będą czyniły obrazy w słońcu. Chodzi tu o budowę dróg wzdłuż i poprzek całego kontynentu i zjawisko występujące na rozgrzanych słońcem drogach zwane fata Morgana. Taką masę rozgrzanego powietrza postrzegamy z samochodu jako taflę wody. Siódmy znak: Usłyszycie o morzu zmieniającym kolor na czarny i usłyszycie , że w związku z tym zginęło wiele zwierząt. Właśnie morze w Zatoce Meksykańskiej zmieniło kolor na czarny , ginie tam obecnie setki tysięcy zwierząt. Ósmy znak: Zobaczycie wielu młodych ludzi , którzy będą mieli długie włosy . Ci ludzie zaczną się uczyć starej wiedzy. Przybędą oni tez do narodu Indian Hopi po naukę . Tego myślę nie trzeba komentować , proszę sobie uzmysłowić ilu dzisiaj ludzi zajmuje się średniowiecznymi i starszymi rzemiosłami choćby w Polsce. Takimi jak stare metody wytopu żelaza i metali , kowalstwem , garncarstwem , tkactwem i wieloma innymi. Skąd taki nawrót do tradycyjnych niekonwencjonalnych metod leczenia , zielarstwa i metod bardziej na poziomie energetycznym ? To już trwa i dzieje się . Dziewiąty znak: Usłyszycie o możliwości zamieszkania poza ziemia . pojawi się niebieski w kolorze obiekt kosmiczny i spowoduje olbrzymią katastrofę na ziemi. To będzie początek piątego już świata. Myślę, że to ciekawe bo nakłada się na wiele innych przepowiedni i wizji ludzi... |
|
|
|
03.07.2010 - 06:52
|
|
|
Hmm tu wystarcza zwykły analityczny umysł i trochę wyobraźni by przejrzeć skalę zagrożeń.
Rynek ropy, zachwianie paliwowe na całym świecie, pieniądz oszaleje, wszystko zacznie drożeć, skażenie toksynami będzie rozprzestrzeniać się na inne kraje. Krótko mówiąc świat może dostać totalnego kociokwiku, nie mówiąc o zniszczeniach biologicznych. Co do przypadkowości tego wydarzenia trudno mieć wątpliwości, biorąc pod uwagę reakcje rządów chociażby plus parę faktów finansowych dotyczacych BP i firm pośrednich. Tu potrzebna jest antycypacja co dalej, stan wyjątkowy? ktoś ubzdura sobie ze wie lepiej jak temu zaradzić. Wielka horda owiec będzie zaganiana przez psy. Tyle że owiec będzie 14232424242 a psów 3423 (mam nadzieję że tzw Fema to jednak ściemnianie, kto wie, wie o co z tym chodzi). Myślę w takiej sytuacji bardzo ważne jest wzmacniać pewną świadomość, nikt nie ma władzy zwierzchniej, wolność jest naturalnym prawem, świat fizyczny jest iluzją, żyjemy wiecznie. Emocje typu strach czy złość przykuwają do fizyczności świata i zakrywają prawdziwy świat duchowy. Dobrze przejrzeć ponad to i osadzić się w spokoju świadomości kim tak naprawdę jesteśmy. Myślę że to będzie potrzebne nie tylko nam samym ale też wielkiej watasze ludzi którzy nagle mogą stać się bardzo przestraszeni. Cokolwiek nie zajdzie, możemy się cieszyć że mamy szerszą świadomość. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |