Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Iii WŚ Wh Nostradamusa, ciekawy temat na forum GazetaPrawna
thias
post 22.07.2010 - 22:57
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7996

Witam.
Jakiś już czas temu w sieci natrafiłem na arcyciekawy temat. Na forum Gazety Prawnej ukazał się temat, w którym osoba podpisana nickiem Arteuza - rzekomy badacz twórczości Nostradamusa - w bardzo czytelny i jednocześnie prosty sposób interpretuje cztero- i sześciowiersze jasnowidza z Salon. Z jego interpretacji wyłania się bardzo nieprzyjemny obraz nadchodzących kilkunastu, czy kilkudziesięciu lat.

Sam temat wywołał dyskusję, jest wiele argumentów za, ale i równie wiele przeciw. Jednak temat serdecznie polecam, jest na prawdę w arcyciekawy sposób poprowadzony. Dodam, że interpretator ma rzekomo 78 lat. Warto się z tym tematem zapoznać. Ja obecnie doszedłem do 43 strony. Czyta się jednym tchem ;)

Oto link do tematu: http://www.gazetaprawna.pl/forum/viewtopic...7e9e07212f37f2f

Szczerze mówiąc muszę przyznać, że jak nigdy nie interesowałem się zbytnio przepowiedniami Nostradamusa, tak ten temat zrobił na mnie wrażenie i niezmiernie zaciekawił. :)
Polecam.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 23.07.2010 - 03:19
Post #2

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Spodobała mi się taka odpowiedź Arteuza:

Tylko komu to potrzebne? To przecież bzdury.

Ja mam taki charakter i postępuję tak: -jeżeli mnie coś nie interesuje-bo uważam to za bzdury to nie przeszkadzam innym (tym których to interesuje) np. w dyskusji. Jeżeli nie lubię zabaw i restauracji to tam nie chodzę i się nie bawię,jeżeli uważam,że bajki są głupie to ich nie słucham i nie przeszkadzam dzieciom- itd.
Prace wielu uczonych m.innymi Alberta Einsteina uważano za bzdury-nie wiem czy wiesz ,że ten naukowiec bardzo poważnie traktował przepowiednie Nostradamusa-był wręcz ich miłośnikiem-uciekł z Niemiec do USA przed II wojną światową(był też żydem jak Nostradamus)-ostrzegał oficjalnie przed Hitlerem powołując się właśnie na te przepowiednie.Dzieło Mikołaja Kopernika-"O obrotach sfer niebieskich"-było przez Kościół i wiele ówczesnych osób traktowane jako idiotyzm i to przez 200 lat.Kopernik znał przepowiednie m.innymi: Świętego Malachiasza o przyszłych papieżach i poważnie je traktował.Nostradamusa oczywiście nie znał -bo Nostradamus żył 100 lat póżniej.W Gazecie Prawnej jest wiele stron,które mogą Ciebie i innych zainteresować. W ostateczności możesz tak jak ja utworzyć swoją stronę na interesujący Cię temat-Obiecuję,że nie będę przeszkadzał.Podstawowa zasada CZŁOWIEKA Z KLASĄ JEST TAKA;- ŻE NIE WCHODZI ON W BUTACH DO NIE SWOJEGO MIESZKANIA I DO TEGO NIEPROSZONY,-ŻEBY PO PROSTU NIE PRZESZKADZAĆ!

Jeszcze jedno do tych,którzy tak łatwo się wyśmiewają z innych i ich przekonań:

Oto przykłady wszech-rzeczy z których -z których wiele osób się wyśmiewa i traktuje je jako - BZDURY- -Bzdurami u nich są np:

-wszystkie religie(bo to dla nich bajki) lub jedna z nich
-budowa atomu bo go nie widać-choć faktycznie jest ona inna niż go się jeszcze pokazuje w szkołach(ma być to zmienione)
-są tacy co nie wierzą w duchy bo ich nie widać-ale wierzą w atomy choć też ich nie widać(przez mikroskop elektronowy widać tylko cząsteczki chemiczne-a nie atomy)
-są tacy co dalej nie wierzą w prawa fizyki choć oglądają telewizję,słuchają radia,grają na komputerach-zamiast przy pomocy ich np.pracować lub właśnie dyskutować-et cetera.
-są tacy co nie wierzą w odkrycia kosmologiczne np"czarne dziury"-czyli zachowują się jak ci kiedyś- w stosunku do np;M.Kopernika

To tak do zastanowienia dla tych co szafują słowem- BZDURA- bez merytorycznej dyskusji-najłatwiej jest powiedzieć,że coś jest bzdurą.PO CO MYŚLEĆ I DYSKUTOWAĆ-DO TEGO JEST PRZECIEŻ POTRZEBNY WYSIŁEK UMYSŁOWY!Znam takich co naukowców nazywają idiotami-ale pózniej w życiu z ich wynalazków korzystają-Najlepiej i najprościej powiedzieć słowo-BZDURA!-A może życie jest bzdurą i nie trzeba nad tym się dłużej zastanawiać -CO?

Mój młody jeszcze charakter potrafił się często unosić, kiedy w dyskusjach np. o Wielkiej Piramidzie, teoriach pustej Ziemi itp. pojawiali się "dyskutanci" strzelający z dupy. Arteuza widać czasem też ma podobny problem, ale rozwiązuje go szybko nie wchodząc w dyskusję z "przeszkadzaczami". W każdych kontrowersyjnych dyskusjach pojawiają się ci "mądrzejsi od najmądrzejszych", ale trzeba iść za przykładem Arteuza i lać na takich ciepłym...
Profile CardPM
+Quote Post
VitiDeii
post 23.07.2010 - 10:07
Post #3

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 7700

Zamiast artykułu otworzyło mi się forum :C
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 23.07.2010 - 16:52
Post #4

Dupa Towarzystwa

I bardzo dobrze...na tym forum czytaj Arteuza i będziesz wiedział co się wkrótce wydarzy...

Tak nawiązując do tej 3 wojny światowej to chyba dość logiczne to jest, że kiedyś będzie skoro po pierwszej, drugiej w kolejności wypada trzecia:)
Profile CardPM
+Quote Post
dreamer_the_one
post 24.07.2010 - 08:57
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7097

trzecia już od paru lat odbywa się na bliskim wschodzie
tego niestety w podręcznikach niema i pewnie nie bedzie ;]
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 24.07.2010 - 09:27
Post #6

Dupa Towarzystwa

Mówisz...? Światowa wojna czy regionalna obecnie się odbywa? Myślę, że jak Korea Północna, która zapowiedziała "fizyczną odpowiedź" na manewry Korei Południowej z Amerykanami zacznie interweniować to będzie początek światowej wojny...ale to się okaże już niebawem...
Profile CardPM
+Quote Post
Future
post 24.07.2010 - 13:39
Post #7

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 7918

I będzie buuum!
Profile CardPM
+Quote Post
Castiel
post 25.07.2010 - 07:53
Post #8

Guests

CYTAT(thias @ 22.07.2010 - 23:57) *
Witam.
Jakiś już czas temu w sieci natrafiłem na arcyciekawy temat. Na forum Gazety Prawnej ukazał się temat, w którym osoba podpisana nickiem Arteuza - rzekomy badacz twórczości Nostradamusa - w bardzo czytelny i jednocześnie prosty sposób interpretuje cztero- i sześciowiersze jasnowidza z Salon. Z jego interpretacji wyłania się bardzo nieprzyjemny obraz nadchodzących kilkunastu, czy kilkudziesięciu lat.

Sam temat wywołał dyskusję, jest wiele argumentów za, ale i równie wiele przeciw. Jednak temat serdecznie polecam, jest na prawdę w arcyciekawy sposób poprowadzony. Dodam, że interpretator ma rzekomo 78 lat. Warto się z tym tematem zapoznać. Ja obecnie doszedłem do 43 strony. Czyta się jednym tchem ;)

Oto link do tematu: http://www.gazetaprawna.pl/forum/viewtopic...7e9e07212f37f2f

Szczerze mówiąc muszę przyznać, że jak nigdy nie interesowałem się zbytnio przepowiedniami Nostradamusa, tak ten temat zrobił na mnie wrażenie i niezmiernie zaciekawił. :)
Polecam.

Nie wierzę w żadne przepowiednie, dlatego uważam że nie będzie żadnej 3 wojny czy najazdu kosmitów
+Quote Post
thias
post 25.07.2010 - 16:14
Post #9

Członek Rodziny

Ale tutaj nigdzie o kosmitach nie ma mowy. ;)
Co do przepowiedni - ja też jestem raczej sceptycznie nastawiony, aczkolwiek temat wydal mi się bardzo ciekawy, bo pisany rzeczowo i przeprowadzony z klasą. A i ciekawych rzeczy można się o samym Nostradamusie i jego przepowiedniach dowiedzieć. :)

CYTAT
trzecia już od paru lat odbywa się na bliskim wschodzie
tego niestety w podręcznikach niema i pewnie nie bedzie ;]

Nie zgodzę się, wojna światowa to nie walki regionalne na stosunkowo niewielkim obszarze - w tym wypadku bliskim wschodzie. Wojna światowa to wojna prowadzona otwarcie na wielu terytoriach jednocześnie, z wielkim rozlewem krwi, rozmachem, mordem... po prostu wszystko co najgorsze. Nie uznaję także za wojnę światową w ogólnym rozumieniu czegoś, o czym pisze wielu w sieci - wojna światowa jako "nowy rodzaj wojny" - wojna informacyjna. Nie, to może być tylko element całego szeregu działań wojennych. Tyle, że teraz jest o wiele szersze pole do popisu (wiadomo - mamy internet, telewizje, komunikację o jakiej kilkadziesiąt lat temu zwykły człowiek nie mógł pomarzyć, itp.).

Wojna na miano światowej musi sobie faktycznie i historycznie zasłużyć. :)

Warto także spojrzeć na przytoczone na którejś stronie przepowiednie dotyczące dwóch poprzednich wojen światowych - chociaż rozumiem, że można teraz dopowiadać i dowolnie do tamtego okresu je dopasowywać - ale tego przecież na prawdę wiedzieć nie możemy, dlatego mimo wszystko jest to ciekawe.
To samo dotyczy sprawy internetu, który wg Arteuzy będzie miał ogromny wpływ na przebieg owej hipotetycznej wojny. Początek spełnienia tych przepowiedni autor owego tematu przewiduje już na ten lub przyszły rok - tzw. dekada superterroryzmu islamskiego. Podobno ma się zacząć od detonacji atomówki w Nowym Jorku i pokonania wojsk sprzymierzonych na bliskim wschodzie. ;) Od tego czasu ma się rozpocząć kształtowanie nowego państwa - tzw. Wielkiego Talibanu.

Hehe, jakkolwiek by to nie brzmiało, czyta się na prawdę fajnie i działa na wyobraźnię. :)
Profile CardPM
+Quote Post
Future
post 25.07.2010 - 21:05
Post #10

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 7918

Ale się zdziwiłem jak w TV coś gadali o tym, że chyba Korea Południowa grozi USA świętą wojną i bronią jądrową :P
Profile CardPM
+Quote Post
braciakmatrix
post 25.07.2010 - 22:21
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7540

To Korea Północna od zawsze grozi :) Południowa jest w tym wypadku sojusznikiem USA ... reszta państw , którym nie jest na rękę szeroko rozumiana kultura Zachodu czy jak kto tam woli Mcdonaldyzacja :P też grozi takie już z nich cieniasy tylko grożą :D Thias masz racje walka prowadzona w obszarze informacji czyli np różne działania w sieci to jedna z metod, a dokładnie nazywa się to działaniem asymetrycznym bo teraz istnieją wyłącznie konflikty asymetryczne czy inne działania asymetryczne. Śmieszne jest też "przepowiadanie" o klęsce sił sprzymierzonych w Afganistanie bo każdy kto się chociaż troszkę tym interesuje wie , że taka klęska jest nieunikniona , żadnych przepowiedni nie potrzeba wystarczy trochę info na ten temat. Ten rejon jest nie do opanowania przy tym sposobie prowadzenia konfliktów. Ciekawe jest też "przepowiadanie" o roli samego internetu , przecież oczywiste jest, że zajebiście newralgicznym punktem jest sieć i możliwości z tym związane np atak na giełdę i inne takie cuda rujnujące gospodarki państw. Tak więc przepowiadam klęskę państw sojuszniczych, ataku jądrowego nie będzie jeszcze długo długo ( zajebiście trudno to cudo wyprodukować i się nikomu nie opłaca rozpieprzać połowy świata , garstka fanatyków się nie liczy bo oni nigdy sami tego nie wyprodukują a taki Iran wbrew pozorom cały do Mahometa nie popędzi po zbiorowym samobójstwie :) ) Nie irytuje Was fakt , że przepowiednie są zawsze dopasowywane? Ps. przed wyborami w Tv był nasz polski prorok ( ten od wyszukiwania ciał) żadna z jego przepowiedni się nie sprawdziła :D chociaż widać , że się interesował tematem bo prorokował komuś spoza wielkiej dwójki dobry wynik , ja tez obstawiałem że Napieralski dostanie tyle ,ale z proroctwem to miało niewiele wspólnego :D Yo
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 26.07.2010 - 00:21
Post #12

Coprobo
Nr użytkownika: 7098

co bedzie to bedzie po co taka przepowiednia komu jak zabardzo nie ma co sie
przygotowac tylko wyczekiwac.Ja znam stara i bezbledna przepowiednie ze kiedys umre i wy tez (w sensie ze moje cialo a co dalej to nie wiem).

Co z tego ze w 2012 bedzie koniec swiata jak 2011 juz bede nie zyl.
Moja przepowiednia na dzis to taka ze jeszcze troche po zyje i musze wiele sie nauczyc o tym swiecie. Jaka jest wasza?spytajcie siebie a potem mozecie sie podzielic z innymi wtedy razem stworzymy jakas sensowna przepowiednie.

bo w zyciu najwazniejsze 2 zeczy zeby sie urodzic i zeby umrzec
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 26.07.2010 - 05:00
Post #13

Dupa Towarzystwa

Pierwsze trzy bomby atomowe zostały wyprodukowane w połowie 1945 r. w Laboratorium Los Alamos (stan Nowy Meksyk w USA). Jedna z nich, zawierająca materiał rozszczepialny -pluton, została wypróbowana 16 lipca 1945 r. na powierzchni ziemi, na pustyni leżącej około 90 km na północny zachód od miasteczka Alamogordo, dwie pozostałe zrzucono na Hiroszimę i Nagasaki.

Jaki zatem problem te bomby produkować skoro ponad 60 lat temu zostały wyprodukowane i użyte.

Co do opłacalności rozpieprzenia połowy świata...nikt nie twierdzi, że jedna strona rozwali świat. Ktoś użyje "pierwszy" a później już pójdzie...co za problem zamówić w dzisiejszych czasach atomówke? Masz kasę masz bombę. Przecież te bomby nie są produkowane po to, aby przyozdabiać choinki a w całkowite rozbrojenie trudno mi uwierzyć.

Arsenał nuklearny państw w 2009 r.

* od 1945 - USA - 10.000 głowic (w dniu 04.05.2010 r. amerykańskie Ministerstwo Obrony ogłosiło, że posiada 5113 głowic nuklearnych)
* od 1949 - Rosja - 16.000
* od 1952 - Wielka Brytania - 160
* od 1960 - Francja - 350
* od 1964 - Chiny - 200
* od 1974 - Indie - 160
* od 1979 - Izrael - 150
* od 1998 - Pakistan - 50
* od 2006 - Korea Północna - 15

Oficjalnie a nieoficjalnie?:)

Uważam tak. Jeżeli amerykanie "odważą" się wejść z konflikt np. a Koreą Północną to tylko wtedy kiedy będą mieli pewność, że szybko pokonają przeciwnika bez użycia starych technologi jak bomba atomowa. Dlatego powstał projekt HAARP. Jest duże prawdopodobieństwo, że trzęsienie ziemi na Haiti to wynik testu użycia tej broni. Gdzie lepiej użyć taką broń jak nie biedocie? Amerykanie szybko zaproponowali swoją pomoc itd, ale dla mnie to jest jak działanie strażaka, który najpierw podpala a potem pierwszy gasi.

W teoriach spiskowych wlepiałem link do filmu o projekcie HAARP i jak ktoś chce i nie miał okazji bliżej przyjrzeć się tej najnowszej technologii to polecam. Bomby to niebezpieczna technologia, ale bardzo prymitywna.

http://teoriekonspiracyjne.blox.pl/2008/08...jekt-HAARP.html

Kontrola myśli, kontrola pogody itp. to współczesne zaawansowane technologie militarne, które przecież też są tworzone, aby kiedyś ich użyć, ale wcześniej muszą przejść fazy testowe...Haiti?
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 26.07.2010 - 08:09
Post #14

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

Często pytam NP-ka wielkiego i muskularnego, co będzie.
Odpowiedział mi parę razy rzeczowo, ze nic nie będzie. Rozluźniałem się za każdym razem i brałem z entuzjazmem za życie, nie trwoniąc energii na frustrujące obawy
Ha pytałem, to co, będzie a ty nie chcesz powiedzieć, Co?.
Ufam mu w zupełności , chuć często robił mnie w konia. Zaznaczał wielokrotnie, ze życie to nie tylko samoloty z blachy nabite atomowymi ćwiekami, ale wielodymensyjny świat, spełniający ważne dla ducha zadanie.
A ja powiem wam, ze sie wczoraj wzruszyłem czymś pięknym w telewizji, bo ktoś mnie zamanipulował pozytywnie:)
Corka powiedziała, ze w Japoni jest wszystko jak misiaczek, inaczej nie przechodzi, jest w złym smaku i się źle śni

http://www.paranormalne.eu/forum/index.php...6258#entry71647

Plus ekstra małpiszony:)
http://cialka.net/wp-content/uploads/2010/07/Afryka-4.jpg
http://cialka.net/wp-content/uploads/2010/07/Afryka.jpg
Profile CardPM
+Quote Post
braciakmatrix
post 26.07.2010 - 11:23
Post #15

Dusza Towarzystwa

"co za problem zamówić w dzisiejszych czasach atomówke? Masz kasę masz bombę. Przecież te bomby nie są produkowane po to, aby przyozdabiać choinki a w całkowite rozbrojenie trudno mi uwierzyć." Właśnie jest zajebisty problem gdyby tak nie było już by dawno było wielkie bummmmm. Samodzielnie żadna z organizacji nie jest w stanie tego wyprodukować a nawet skrajne państwa z Bliskiego Wschodu nie dadzą fanatykom takiej broni bo równie dobrze mogą stać się ich ofiarami . Dlatego chłopaki muszą zadowolić się samolotami ...........
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 26.07.2010 - 12:26
Post #16

Dupa Towarzystwa

Interpretacja słów "nic nie będzie" może być bardzo różna, ale nie wiem Zbyszku jak Twoje pytanie brzmiało zatem zinterpretuje je po swojemu czyli skoro nic nie będzie to może na Ziemi nie będzie życia...martwa planeta jakich wiele w kosmosie. Chemiczne radioaktywne opary spowiły niebiosa, z których na Ziemię runął trujący jad...

Co do obaw to ja osobiście ich nie mam bo żyję chwilą, tu i teraz...wg moich przemyśleń przyszłość i przeszłość nie istnieje a wszytko dzieje się w tym samym momencie i dlatego możemy przewidywać przyszłość lub "cofnąć" się w przeszłość bo to tylko kwestia dostrojenia...
Profile CardPM
+Quote Post
Zbyszek
post 26.07.2010 - 13:55
Post #17

cialka.net
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 99

haha, dobre
Profile CardPM
+Quote Post
thias
post 26.07.2010 - 14:12
Post #18

Członek Rodziny

Tylko wiecie, to nasze gdybanie tak de facto nie ma większego sensu, dlatego, że i tak nikt z nas nie wie jak to wszystko się potoczy. Z naszej perspektywy wygląda to tak, jak opisuje braciakmatrix, ale żeby na prawdę wiedzieć, przewidywać myślenie i kryteria "najważniejszych" (czyt. najwyżej postawionych) tego świata, przydałby się bezpośredni dostęp do owych osób, konkretne wtyki itp., a czegoś takiego nie ma.

CYTAT
(...) Thias masz racje walka prowadzona w obszarze informacji czyli np różne działania w sieci to jedna z metod, a dokładnie nazywa się to działaniem asymetrycznym bo teraz istnieją wyłącznie konflikty asymetryczne czy inne działania asymetryczne. Śmieszne jest też "przepowiadanie" o klęsce sił sprzymierzonych w Afganistanie bo każdy kto się chociaż troszkę tym interesuje wie , że taka klęska jest nieunikniona , żadnych przepowiedni nie potrzeba wystarczy trochę info na ten temat. Ten rejon jest nie do opanowania przy tym sposobie prowadzenia konfliktów. Ciekawe jest też "przepowiadanie" o roli samego internetu , przecież oczywiste jest, że zajebiście newralgicznym punktem jest sieć i możliwości z tym związane np atak na giełdę i inne takie cuda rujnujące gospodarki państw. Tak więc przepowiadam klęskę państw sojuszniczych, ataku jądrowego nie będzie jeszcze długo długo ( zajebiście trudno to cudo wyprodukować i się nikomu nie opłaca rozpieprzać połowy świata , garstka fanatyków się nie liczy bo oni nigdy sami tego nie wyprodukują a taki Iran wbrew pozorom cały do Mahometa nie popędzi po zbiorowym samobójstwie :) ) Nie irytuje Was fakt , że przepowiednie są zawsze dopasowywane? Ps. przed wyborami w Tv był nasz polski prorok ( ten od wyszukiwania ciał) żadna z jego przepowiedni się nie sprawdziła :D chociaż widać , że się interesował tematem bo prorokował komuś spoza wielkiej dwójki dobry wynik , ja tez obstawiałem że Napieralski dostanie tyle ,ale z proroctwem to miało niewiele wspólnego :D Yo

Co do mówienia o roli internetu - braciakmatrix, tutaj jest mowa o człowieku który żył całe pięć wieków wcześniej, więc skąd ten człowiek mógł wiedzieć (o ile przedstawione wizje są oczywiście prawdziwe) o "niszczycielskich grzybach", "metalowych ptakach", "TORRENTACH" itp.... o roli internetu 500 lat temu raczej nikt nie mógł mówić, hehehe. Właśnie to w tych opisach wydaje mi się najbardziej intrygujące, tym bardziej, że interpretował to rzekomo starszy człowiek, który twierdzi, że o nowinkach wie mało (ale i tak dosyć dużo jak na swój wiek) i całe swoje życie poświęcił na badania twórczości Nostradamusa.
Co do Afganistanu zgadzam się całkowicie - to jedna wielka klęska, w ogóle po cholerę utrzymywana wojna - kasa w błoto i nic więcej.
Tutaj można dyskutować. Oczywiście wybitnie można tutaj mówić o dopasowywaniu co do wizji dotyczących już zaistniałych wydarzeń, ale nie możesz powiedzieć, że ktoś coś dopasowuje, jeśli jest mowa o wydarzeniach, które mają się dopiero rozegrać za kilka lub kilkadziesiąt lat, bo tych wydarzeń jeszcze nie znamy i trudno o dopasowanie do czegoś, co jeszcze się nie wydarzyło. To takie moje luźne spostrzeżenie co do jednego Twoich (braciakmatrix) postów. :)

Co do Korei.. wydaje mi się, że z tamtej strony są to tylko groźby, mające na celu pokaz siły. Nie wydaje mi się, żeby to państewko mogło wywołać globalny konflikt militarny - z Koreą Płn sprawa jest trochę nadmuchana przez media.

Poza tym wg mnie coś takiego jak przyszłość jako coś konkretnego, z góry określonego po prostu nie istnieje. Nasza przyszłość zależy wyłącznie od nas - sami ją kreujemy. Można określić tylko te najbardziej prawdopodobne scenariusze - to jest główne kryterium, dla którego staram się traktować wszelkie przepowiednie z przymrożeniem oka, jednak tamta podana konkretna dyskusja (i scenariusz) mnie zaintrygowała.
Profile CardPM
+Quote Post
braciakmatrix
post 26.07.2010 - 15:53
Post #19

Dusza Towarzystwa

Thias jeśli masz dostęp do tej "przepowiedni" która dotyka internetu daj to na forum bo ja się nie mogę dokopać do tego jakoś, a ciekawy jestem jak to brzmi w oryginale. Co do tych interpretacji przez starszego pana rzekomo nie znającego nowinek, ale z internetu korzystającego :P to już bym miał wątpliwości. Mi się wydaje , że w tym czasie kiedy żył Nostradamus już można było sobie wyobrażać coś latającego po niebie , proch za życia Nostradamusa już był dobrze rozpowszechniony , więc nie wyprorokował czegoś czego wyobraźnia w tamtym czasie wymyślić nie mogła. Dla mnie to wszystko mieści się w kategoriach roku 2012 zobaczycie, żadnej zagłady świata nie będzie i przeniosą tą datę (jak zwykle zresztą) o kolejne lata , może w końcu coś się kiedyś stanie i któryś trafi:D
Profile CardPM
+Quote Post
thias
post 26.07.2010 - 17:20
Post #20

Członek Rodziny

http://www.gazetaprawna.pl/forum/viewtopic...a&start=210

Nie pada tutaj słowo internet, lecz torrent, aczkolwiek w ten sposób jest to przez forumowiczów rozumiane. Bodajże na podanej stronie zaczyna się dyskusja na ten temat.

CYTAT
Dla mnie to wszystko mieści się w kategoriach roku 2012 zobaczycie, żadnej zagłady świata nie będzie i przeniosą tą datę (jak zwykle zresztą) o kolejne lata , może w końcu coś się kiedyś stanie i któryś trafi:D

Poza tym tam nikt o 2012 roku nic nie mówi, więc nie widzę związku ;)

EDIT:

Biały Turban w wielkiej sile obległ Trabizont
Wśród Turków i sojuszników wielka niezgoda
TORRENT jest przyczyną ogromnego zamieszania
Rozkazy i działania pomylone,a ruchy nieskoordynowane.

TORRENT to czyny i diabelskie i Boskie zarazem
Europo!-Broń się i patrz ;ani w przód ani w tył -a na swoje skrzydła!
Ta niezwyciężona ,armia ducha- rozkrusza twoje chrześcijańskie mury!
Przekaz Mahdiego jak sieć PAJĄKA gmatwa i zaplata WSZYSTKO!
Ta Broń i Armia TALIBANU unicestwia to co dotychczas stworzyłaś,
Na nic twoje wysiłki-będziesz niszczona własną bronią za rozkazem Wielbłąda!

To, co pisane dużymi literami, było tak pisane rzekomo w oryginale. (?)
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 26.07.2010 - 20:29
Post #21

Dupa Towarzystwa

http://www.totalizm.eu/viewtopic.php?f=19&t=216
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page