oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> O Substancjach Odurzajacych, Jak To Odbierasz.
thewave
post 30.09.2010 - 22:04
Post #22

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Zwierzęta nie jedzą muchomora sromotnikowego ponieważ intuicyjnie odbierają go jako niejadalnego, tak samo pierwsi ludzi znali przeznaczenie roślin, grzybów i innych rzeczy. Obecnie ludzkość jest na etapie uwstecznienia i zatraciła pamięć. Po grzybach cenną lekcją jest widzieć rozkład własnego ciała - to właśnie następuje po spożyciu chemicznego jedzenia ze sklepowych półek.

Co wysyłasz w przestrzeń to otrzymasz po spożyciu halucynogena, trawy, itp.
Równocześnie ludzie którzy odzyskali pamięć są niewrażliwi na narkotyki z powodu braku potrzeby (na Rasputina nie działały żadne trucizny, nawet cyjanek potasu).
Go to the top of the page

+Quote Post
Gray
post 01.10.2010 - 09:18
Post #23

Guests

CYTAT(thewave @ 30.09.2010 - 23:04) *
Co wysyłasz w przestrzeń to otrzymasz po spożyciu halucynogena, trawy, itp.
Równocześnie ludzie którzy odzyskali pamięć są niewrażliwi na narkotyki z powodu braku potrzeby.

W moim przypadku, zarówno pewnie w przypadku wielu innych osób, to samo można powiedzieć o odzyskaniu pamięci, ale o sobie :)

+Quote Post
KomaR
post 01.10.2010 - 11:48
Post #24

Częsty Gość Rodziny
**

Temat narkotyków nie jest mi obcy. Umówmy się, że zażywanie środków odurzających w ilościach za dużych i/lub przez długi czas jest mizerny w skutkach.

Co uważam za złe a co nie? W tym temacie powiem jedno, wszystko co uzależnia jest dla mnie złe.

Jednak jeśli ktoś chce zażywać niech to robi. Ale niech czyni to tak, aby szkodził tylko sobie i żebyśmy się nie spotkali na moim "podwórku".

Ustawa o przeciwdziałaniu narkomanii
z dnia 29 lipca 2005 r. (Dz.U. Nr 179, poz. 1485)

Polecam lekturę dla wszystkich :)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 01.10.2010 - 16:02
Post #25

Dupa Towarzystwa

Przeraźliwie straszne ogólniki. Oczywistą oczywistością jest to, że co dużo to nie zdrowo. Jesz za dużo słodyczy to masz dziury w zębach. Jesz za dużo grzybów to masz dziury w mózgu. Ogólnie jesz za dużo i masz kiepską przemianę materii to będziesz grubasem. Umiar i rozsądek to podstawa, ale to banał przecież.

Wszystko co uzależnia jest złe? Ja jestem uzależniony od słuchania muzyki. Odurzam się nią od rana do wieczora a do tego pragnę jej coraz więcej. Można by rzec, że nie wyobrażam sobie życia bez niej. Taki z niej narkotyk straszny.

Widzisz KomaR temat narkotyków może i nie jest Tobie obcy, ale chyba tylko teoretycznie ten temat znasz a to praktyka czyni miszcza!:)

+Quote Post
KomaR
post 02.10.2010 - 09:28
Post #26

Częsty Gość Rodziny
**

Z.G nie jestem dyletantem. Jeśli o czymś dyskutuję to z pewnym zapleczem doświadczeń i argumentów :)

Mam swoje rozróżnienie co uzależnia i szkodzi, a co nie szkodzi, co przeszkadza, a co nie. Wierz, mi wiele się widziała, wiele się czytało i przeżyło :)

Odnośnie muzyki. Mówimy tu o substancjach szkodliwych dla kondycji psychicznej i fizycznej, a nie o uzależnieniach od muzyki, sztuki, czy wcinania słonych paluszków. Muzyka Cie nie zabije (nie bezpośrednio ;)), możesz jedynie przygłuchnąć jak słuchasz jej za głośno.

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park