|
|
![]() ![]() |
03.01.2011 - 20:40
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Z wspomagaczami mp3 już sobie dałem radę:)
|
|
|
|
| Castiel |
04.01.2011 - 09:32
|
|
Guests |
Wy też przeczuwacie te paraliże? ja do ostatniej chwili wiedziałem kiedy to sie stanie i strasznie sie tego bałem i wogole to nie przypominało paraliżu tylko uporczywa próba łaskotania mnie w pachy ; p Ja często budzę się w nocy ale nadal mam paraliż, dziwne trochę bo wcześniej tego nie miałem.. |
|
|
|
04.01.2011 - 10:41
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
bo wcześniej pewnie nie wiedziałeś że tak można. A czasem po długim trenngu organizm się przyzwyczaja do większego kalibru relaksu.. no i każdą wolną chwilę przeznacza na relaks. Kiedyś jak ćwiczyłąm bardzo dużo , to nawet podczas drzemki zwykłęj popołudniu miałam OOBE. Teraz granica się zatarła i zwykłych snach odzyskuję świadomość Nie zawsze ale w dużej większości. Zauważyłam, że jak mam np dużo emocji nagromadzonych w ciągu dnia, albo coś w moim życiu się dzieje wtedy nie wychodzę, tylko moje problemy rozwiązują się same we śnie : ) nie wiem w sumie po co to piszę. Ale wiem, że cokolwiek by się nie działo we śnie nawet jeśli nie biorę udziału w tym świadomie, jest to potrzebne do codzienności . pozdrawiam S.
|
|
|
|
04.01.2011 - 10:45
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Dlatego powiedzenie "przespij sie z tym" kiedy mamy problemy ma sens. Wszystko sie w glowie uklada i nadchodzą rozwiązania. Sny mozna wykorzystac naprawde na wiele sposobów:)
|
|
|
|
04.01.2011 - 10:48
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Dokładnie tak. Jak to Monroe kiedyś powiedział " Ta, na sen!" pozdrawiam.
|
|
|
|
11.01.2011 - 22:37
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam, jestem nowy na tym forum.
W tą niedzielę kończę 20 lat. OOBE interesuję się już jakiś czas. Miałem kiedyś pewna zdarzenie, że wyszedłem nieświadomie. Nie wiedziałem jeszcze zbytnio o OOBE, lecz słyszałem o ludziach, którzy to przeżyli. A ja chciałem raz ściemnić (że się tak wyrażę :P) pewną osobę, że przeżyłem coś takiego. No więc może opowiem pokrótce jak to było... Położyłem się spać normalnie jak co dzień, lecz o dziwo dość szybko usnąłem (muszę podkreślić, że mam lekkie problemy ze snem, lecz już się polepszyło od kiedy ćwiczę OOBE) i nagle uświadomiłem sobie, że stoję na środku swojego pokoju (nie było żadnej różnicy w jego wyglądzie lub też ja nic nie zauważyłem, bo trwało to zaledwie chwilę). Po kilku sekundach takiego stania uświadomiłem sobie co robię i pomyślałem: "Co ja w ogóle robię?? Jest środek nocy, a ja stoję na środku pokoju jak taki idiota, wracam do wyra (:P). Lecz odwracając się w stronę łóżka zauważyłem, że "ktoś" w nim leży, lecz nie widziałem kto, bo leżał odwrócony twarzą do ściany. Podszedłem, żeby powiedzieć "tej osobie", że chyba jej się coś pomyliło i ma "wypadać z mojego wyra. Podchodząc do łóżka doszedłem jednak do wniosku, że jestem to ja, co mnie bardzo zdziwiło. I w tym momencie powróciłem do swojego ciała i się przebudziłem. Później nie myślałem o tym zbytnio. Po kilku tygodniach mieliśmy w szkole taką dziwną rozmowę o narkotykach itd., i jeden z kumpli w mojej klasie wspomniał o podróżach astralnych, że jego kumpel podróżuje w ten sposób już od kilku lat. Zaciekawiło mnie to bardzo i szukałem w internecie czegoś na ten temat. Czytałem o tym dużo i wiele się dowiedziałem na ten temat. Próbowałem od razu tego samego dnia. Doznałem wtedy bardzo mocnego mrowienia w ciele, a może nawet wibrowanie i poczułem jakby jakaś energia uciekała z mojego ciała, nie mogłem się poruszyć, ani nic. Lecz po pewnym czasie poczułem jakby moją fizyczną rękę odruchowo coś "popchnęło" i wszystko ustało. Próbowałem ponownie... Były podobne odczucia, lecz dużo słabsze, i usnąłem. Na drugi dzień próbowałem znów, lecz nic się zbytnio nie stało. Po jakimś tygodniu znalazłem to 4um, całkiem przypadkiem i znów postanowiłem spróbować, ponieważ dowiedziałem się od Was wielu rzeczy, o których wcześniej nie czytałem nigdzie indziej. Położyłem się jak przeważnie koło 22, do północy pisałem jeszcze SMSy i słuchałem muzyki (jak zawsze) i powiedziałem: "No to czas próbować...". Położyłem się na plecach,zamknąłem oczy, zrelaksowałem się i myślałem tylko o tym, że jestem w stanie tego dokonać, i prosiłem swoich NP by mi pomogli. Po chwili takiego leżenia oczy zaczęły mi "skakać". Poczułem to tak jakby jedna gałka i druga na zmianę wysuwały się lekko z oczodołu i wchodziły do środka (często tak mam przy próbie wyjścia), następnie powieki mi się same otworzyły i powędrowały w jakieś miejsce między sufitem, a ścianą. Nagle zobaczyłem jakby 2 smoki wielkości trochę większych ptaków, złotego i srebrnego. Latały tak, że widziałem je cały czas. Poczułem paraliż, wibracje... Zamknąłem oczy i usnąłem (;/). Za trzecim razem (też po pewnym czasie) użyłem IDosera "Astral". Skupiałem się na nim cały czas i po pewnym czasie usłyszałem jakby gdzieś w oddali uderzenia jakby bębnów i odgłosy podobne do indiańskich śpiewów (czy coś w tym stylu). Po kilku (może kilkudziesięciu minutach) poczułem znów paraliż, wibracje i "wyparowywaniu" czegoś ze mnie. I po kilku sekundach poczułem, że otwieram astralne oczy, gdy pomyślałem o tym to otworzyłem prawdziwe odruchowo. Spróbowałem ponownie... Dokładnie taki sam efekt z takim samym zakończeniem. Lecz później to się nie powtórzyło, prócz lekkiego paraliżu i delikatnych drgań. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak dokonać tego ponownie, lecz tym razem bez żadnych wspomagaczy?? Byłbym bardzo wdzięczny, ponieważ zależy mi bardzo na osiągnięciu OOBE. P.S. Wybaczcie za tak długi i zapewne dość chaotycznie napisany post, ale musiałem wszystko Wam opowiedzieć :) Pozdrawiam |
|
|
|
11.01.2011 - 23:09
|
|
|
Wybaczcie, że piszę post pod postem, ale mam małe problemy z edytowaniem tamtego.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ma znaczenie to w jakiej pozycji leżę próbując wyjść z ciała? A jeśli tak to czy mogę to zrobić w ten sam sposób czy może trzeba stosować jakieś inne metody? P.S. Przepraszam, jeśli takie pytanie już było. Ale przeczytałem prawie wszystkie strony w tym temacie, ale nie pamiętam, żeby coś takiego było. |
|
|
|
12.01.2011 - 00:08
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wybaczcie, że piszę post pod postem, ale mam małe problemy z edytowaniem tamtego. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ma znaczenie to w jakiej pozycji leżę próbując wyjść z ciała? A jeśli tak to czy mogę to zrobić w ten sam sposób czy może trzeba stosować jakieś inne metody? P.S. Przepraszam, jeśli takie pytanie już było. Ale przeczytałem prawie wszystkie strony w tym temacie, ale nie pamiętam, żeby coś takiego było. 1. Jak tego dokonać ponownie?.. pojęcia ni mom. Co Ci bede plótł jak sam chyba nigdy nie wylazłem, a już napewno nie świadomie. 2. Czy pozycja leżenia ma jakieś znaczenie. Powiem tak.. to co sprawdza się najskuteczniej u mnie w trakcie moich prób, to przemilczę, bo jestem pod tym względem lekkim ewenementem, ale u większosci osób to wygląda tak: Musisz obrać na tyle wygodną pozycję, by móc się w pełni rozluźnić, by żadne gniecenie, wykrecenie ręki czy nogi czy inne drętwienia Cię nie rozpraszały, ale jednocześnie musi to być taka pozycja która utrudni Ci nad wyraz zaśnięcie i pozwoli utrzymać świadomość. 3. Co do sposobów i metod... szukaj, eksperymentuj, modyfikuj.... słuchaj siebie. A Jak już nic Ci nie idzie to odpuść na jakiś czas bo tylko się nerwicy nabawisz, co jeszcze pogorszy efekty Twoich starań. |
|
|
|
12.01.2011 - 09:31
|
|
|
A Jak już nic Ci nie idzie to odpuść na jakiś czas bo tylko się nerwicy nabawisz, co jeszcze pogorszy efekty Twoich starań. O to to ja już się raczej nie muszę martwić :p. W sumie dużo eksperymentuję, za każdym razem próbuję co innego. Najlepiej mi wychodzi właśnie, gdy leżę na plecach, rozluźniam się i nic nie robię... A raczej chodzi mi tu raczej o poruszanie się. Staram się skupić na oddechu i biciu serca. A skoro już jestem na temacie oddechu i serca... Gdy mam przyspieszony oddech i przyspieszone bicie serca to to jest raczej dobry objam, prawda? Wiem, że to już było na 4um, ale chcę się tylko upewnić. Pozdrawiam |
|
|
|
12.01.2011 - 17:57
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja jak mówie i mówiłem jakoś specjalnie się tam nie znam ale myślę ze nie bo:
1) ciało ma zasnąć a przyspieszone bicei serca raczej tego nie wskazuje 2) To też wskaźnik podekscytowania a ty masz być całkiem spokojny. I tyle Narka |
|
|
|
12.01.2011 - 18:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Po pierwsze - przyspieszone bicie serca jest często zwiastunem zbliżającego się wyjścia.
po drugie- zwracając uwagę na każdą- za przeproszeniem- pierdołę w życiu nie wyjdziecie. Kluczem jest to,że macie uzyskać kontrolę nad własnym ciałem i umysłem. Bez kontroli obe nie ma. Koniec kropka. To że jest się świadomym w uśpionym ciele nie polega na leżeniu i nie ruszaniu się. Trzeba wznieść świadomość na inny poziom, wtedy ciało "przestaje istnieć". Gdy już się uda wtedy z tego swoistego letargu wyrywają nas wibracje, dziwne dźwięki, bicie serca itp. I wtedy można wychodzić. ps. medytację polecam, bardzo pomaga. |
|
|
|
12.01.2011 - 19:00
|
|
|
właśnie też tak myślałem nad medytacją. Tylko pewnie to wszystko potrwa jeszcze. Ale będę próbował i eksperymentował, kiedyś zapewne się uda :)
P.S. Czytał ktoś z was już to? www.obokciala.fora.pl/podroze-poza-cialem,13/gorzka-prawda-o-oobe-i-ld,520.html Całkiem przypadkiem to znalazłem. Ale nie wierzę w to ani trochę. A co Wy o tym sądzicie? Pozdrawiam |
|
|
|
12.01.2011 - 22:29
|
|
|
Co do bicia serca i przyspieszonego oddechu. Często to tylko wrażenie poprostu. Masakrycznie realne, ale wrażenie. Są to dobre oznaki ale to początek drogi. Te wrażenia muszą zostać opanowane, by kompletnie nie zwracały naszej uwagi. Iguana tutaj dobrze prawi ;)
|
|
|
|
15.01.2011 - 07:11
|
|
|
Coś ze mną jest nie tak :(.
Prowadzę dziennik,gdy się obudzę to nie zrywam się z łóżka starając sobie coś przypomnieć. Ale to nic nie daję :(. W ogóle nie pamiętam swoich snów ! W wakacje,gdy zacząłem przygodę z LD zapamiętywałem nieraz nawet 5-6 snów. A teraz? Proszę o pomoc. Jeśli nie nauczę się zapamiętywać,nie ma sensu trenować OOBD i LD. |
|
|
|
15.01.2011 - 10:33
|
|
|
Coś ze mną jest nie tak :(. Prowadzę dziennik,gdy się obudzę to nie zrywam się z łóżka starając sobie coś przypomnieć. Ale to nic nie daję :(. W ogóle nie pamiętam swoich snów ! W wakacje,gdy zacząłem przygodę z LD zapamiętywałem nieraz nawet 5-6 snów. A teraz? Proszę o pomoc. Jeśli nie nauczę się zapamiętywać,nie ma sensu trenować OOBD i LD. Zwróć uwagę na to w jakim stanie fizycznym i psychicznym kładziesz się spać i co robisz przed snem. Czy pracowałeś ciężko cały dzień fizycznie, czy moze umysłowo? A może dochodzą do tego jakieś stresy? Druga sprawa to Czas jaki poświęcasz na sen. Może za krótko śpisz? Może w nieodpowiednich porach? Zmęczenie pomaga w zaśnięciu, ale zbyt przemęczony organizm w trakcie snu wymaga większej uwagi umysłu, który jeśli dodatkowo też jest przemęczony, poświęca resztki swojej"energii" na utrzymanie procesów regeneracyjnych. Jeśli do tego przed snem coś jadłeś to dochodzi do tego utrzymanie procesów trawiennych i przemiany materii. Wtedy raczej ciężko oczekiwać by umysł rejestrował jeszcze inne, mniej ważne dla niego doznania typu sen. Przemyśl to wszystko i spróbuj poszukać przyczyny wśród czynników które wymieniłem. Chyba że inni mają jeszcze jakieś inne pomysły. A i nie zapominaj o afirmacji przed snem ;) |
|
|
|
15.01.2011 - 12:13
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A pozycję musisz sam znaleźć, która będzie Ci najbardziej odpowiadała ;) Ma Ci być wygodnie, musisz być zrelaksowany. Tylko dobrze by było żeby to nie była pozycja identyczna, w której śpisz.
|
|
|
|
15.01.2011 - 17:27
|
|
|
Ja mam takie pytanie: przypomniał mi sie autowywiad Darka, w którym wspomina on o chorej matce i o tym jak uzdrowił ją będąc w "poza". Co sądzicie na ten temat? Czy to faktycznie jest możliwe? A jeśli uważacie że tak, to czy sądzicie że dałoby się w podobny sposób uleczyć osobę psychicznie chorą?
|
|
|
|
15.01.2011 - 18:01
|
|
|
Jupi :D.
Jestem chory i mam gorączke xD. OOBE gwarantowane. |
|
|
|
15.01.2011 - 21:21
|
|
|
A ja mam pytanie... Czy to prawda, że w dzień, w którym chcemy wychodzić to nie powinniśmy jeść mięsa, nie pić kawy i małe ilości herbaty, a także nie jeść wieczorem nic?? Bo czytałem o tym na kilku stronach o OOBE, ale sądzę, że to raczej nie ma nic z tym wspólnego. A bynajmniej wydaje mi się to być dziwne
|
|
|
|
15.01.2011 - 22:32
|
|
|
Jem mięso,piję hektolitry ekstremalnie mocnej herbaty ... nijak ma się to do obe.
Ciężka kolacja nie jest wskazana wieczorem, bo lepiej się śpi z nieprzeładowanym żołądkiem. To samo tyczy się kawy i herbaty- niektórzy nie mogą później spać. Ale jak ci takie sprawy nie przeszkadzają w spaniu, to w obe też nie zaszkodzą:) |
|
|
|
15.01.2011 - 22:33
|
|
|
Iguana help. przejadlem sie i chce mi sie spac :<
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |