|
|
![]() ![]() |
12.04.2007 - 21:22
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
hehe piątek 13 :p jak to jest z wami jesteście przesądni czy nie ? ;> ja osobiscie nie bardzo
13-sty dla mnie nie straszny, pod drabiną przejdę a jak czarna kicia drogę przebiegnie jade dalej :p horoskopów nie czytam :p wypowiedzcie się, a może ktoś zna jakąś ciekawą historie związaną z przesądami :D |
|
|
|
12.04.2007 - 23:38
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP |
Taaa jasne, jak cos ma sie zesrac to i tak sie zesra ;)
|
|
|
|
13.04.2007 - 08:21
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Głosuję na "tak, ale tylko trochę". Bo moja przesądnosc opiera się na czyms zupełnie innym. Ja naprzykład wierzę, że liczba 13 jest dla mnie szcześliwa (wierzę w to, bo yak mi wygodniej).
Dzięki temu moze i w takie dni jak ten nie zdarzają mi się jakieś wybitnie miłe rzeczy, ale unikam także tych złych. A co do historii o przesądach... jeśli wierzyc wszystkim przesądom, o ja chyba juz dawno powinienem być martwy. Nigdy nie przejmowałem sie, czy idę pod drabiną, czy po śladach czarnego kota. Ile luster w życiu narozbijałem... a naprawdę nie wydarzył się w moim życiu jakis większy katakizm. |
|
|
|
13.04.2007 - 16:26
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jak wiekszosc z was nie jestem przesadna, ale przesądy dzialaja jesli w nie wierzymy, bo tu chodzi o przekonanie, nasze postrzeganie swiata i nawyki myslowe. zatem jesli wierzymy ze czarny kot moze powodowac nieszczescie, tak sie dzieje bo tak przyjmujemy. Dlatego najlepiej wyzbyc sie takich przekonan :).. mozna jeszcze przyjac tego typu sytuacje jako "wróżące" coś kozystnego, wiec mozna i na tym zyskac :D
|
|
|
|
13.04.2007 - 19:40
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
w ankiecie odpowiedziałem NIE...a właśnie dzisiaj nauczycielka z polaka zebrała zeszyty do sprawdzenia :/.
w przesądy nie wierze, ale jak kot mi droge przebiegnie czy piątek 13 jest, to zawsze z ciekawości patrze co tu się dziwnego w okolicy zdarzyło... btw... czy ktoś nie miał czasem dziwnych sytuacji z napisami spod kapsla tymbarka? :P ( ostatnio cos nie chciało mi się do oobe budzic w nocy, kupuje tymbarka, patrze a pod kapslem "nie odpuszczaj"...) |
|
|
|
13.04.2007 - 19:55
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Jesli chodzi o tymbarka - moj kapsel zawsze ma jakies znaczenie i odnosi sie do czegos w zyciu :) Nie wiem jak to jest ale tak jest. Czasami jest to nawiazanie alegoryczne a czasami doslowne...
|
|
|
|
13.04.2007 - 20:06
|
|
|
OBE maniak 15 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ja r regóły nie jestem przesądny, więc zaznaczam nie, co prawda akurat 13 kwietnia pare lat teemu miałem najgorszy dzień w życiu, ale to pomine, ogólnie 13 nawet szczęśliwa, często w lotku pada jako szczęśliwy numerek:)
|
|
|
|
13.04.2007 - 20:28
|
|
|
Wszystko zalezy od dobrej afirmacji ,podobnie jest z chorobami .ludzie chorują ponieważ wmawiają sobie chorobę ,znam goscia który cierpi na Alzchajmera ,ma po prostu swój swait ,gdy zobaczyłęm go pierwszy raz to powiedział mi że zna mnie z wojny nad zatoką perską (:,nie martwi się o nic ,zero problemu gościu nigdy nie choruję ,stało się z nim tak ponieważ alkohol wyżarł mu pewną część mózgu teraz dostaję kompot wiśniowy i cały dzień udaję pijanego(:,tak samo jest z przesądami ,wmówisz sobie żę 13 jest pechowy i tak bedziesz cały time o tym myślał aż pod koniec dnia wyrżniesz w słup samochodem ,wyjdziesz z niego cały posiniaczony i wszystkim oznajmisz" a nie mówiłem"
|
|
|
|
13.04.2007 - 21:53
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja osobiście nie jestem przesądny, jeżeli coś ma być nie tak to i tak będzie.
Wolę polegać na prostych wnioskach typu: "Jeżeli dziś pójdę na sprawdzian z XXX wiedząc totalne 0 to nie mam szans na pozytywną ocenę." Chociaż jeżeli chodzi o takie rzeczy to zawsze jak piję to ostatnie krople odlewam 'dla bogów':D |
|
|
|
| SORROW |
13.04.2007 - 22:55
|
|
Guests |
W moich rodzinnych stronach najpierw odlewa się z butelki dla złych duchów ,a później samemu pije .Tych ostatnich kropel można by było nie zauważyć i niechybnie wypić w amoku pijackim się gubiąc ... a przez to strasznie narażając się nawet umrzeć :)
|
|
|
|
14.04.2007 - 01:34
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP |
U mnie zawsze sie wylewa za tych ktorzy nie moga ;), najczesciej znajomych w wiezieniu.
|
|
|
|
14.04.2007 - 09:52
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Pisalem niedawno o probie odzyskiwanie ducha z cmentarze.O ANI.Wczoraj tego 13 w piatek, kolejna przyjaciolka zony zadzwonila ,placzac. Prosimy o modlitwe za nasza corke o imieniu Hania ,bo stalo sie cos dziwnego , po jej powrocie z Meksyku i lekarze juz sie poddali....Zaczelo sie chyba zapaleniem miesnia sercowego.
Kto da rade zapraszam do wsparcia..Hania jest mala wzrostem ale duchem siega gwiazd. |
|
|
|
14.04.2007 - 11:18
|
|
|
Wczorajszy piątek minął mi znacznie spokojniej niż taki przeciętny dzień. Chyba mogę go teraz nazwać szczęśliwym :D
|
|
|
|
06.05.2007 - 08:22
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja tam nie wierzę w te brednie...
Aha, znam historię, dlaczego mówi się, że pt-13 to pechowy dzień... Ale za dużo by pisać... |
|
|
|
27.05.2007 - 10:29
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
a ja musze powiedziec ze 13 piatek jest dla mnie szczesliwym dniem zawsze wtedy przydarza mi sie4 cos fajnego :)
|
|
|
|
31.01.2011 - 22:03
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja tam wpływu jakiejś daty na zbieg zdarzeń nie widzę, więc moim zdaniem jest to zwyczajna bujda.
|
|
|
|
31.01.2011 - 22:09
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
NIe ma Bilu jak odkopac stary temat co :D
|
|
|
|
31.01.2011 - 22:11
|
|
|
Zdaje mi się, że zakazów nie ma co do tego, więc owszem ;)
|
|
|
|
01.02.2011 - 14:23
|
|
|
Mam paranoje, wierzę w przesądy,
ale to chyba nerwica natręctw. @up: Temat jest interesujący, więc w czym problem? |
|
|
|
01.02.2011 - 17:43
|
|
|
Kto ma jakis problem?
|
|
|
|
01.02.2011 - 23:35
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
jaaa...spać mi się chce.
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |