oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Atomy - Wibracje, poczuj to
makyo
post 27.02.2011 - 01:13
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Witam,
Mam problem z odczuwaniem wibracji i zacząłem szukać jakiejś metody, żeby się na nie wyczulić. Przypadkiem natrafiłem na filmik "przekroczyć horyzont zdarzeń"(bardzo ciekawy materiał:) ), koleszka wspomina w nim o ciekawej medytacji.

We wszechświecie jest 0,0000001%(mogłem się pomylić w ilości zer:) ) materii, a reszta to próżnia, należy sobie uświadomić, że to samo jest z naszymi ciałami. Koleś twierdzi, że jeśli wyobrażamy sobie nas samych zbudowanych z milionów komórek, to łączy nas to z energią ziemi. Jeśli wyobrazimy sobie, że te komórki zbudowane są z miliardów wirujących atomów to połączy nas to z energią naszego układu słonecznego. A jeśli wyobrazimy sobie, że atom zbudowany jest z protonów i innych takich mega małych wynalazków, to połączymy się energetycznie z galaktyką:)

Nie ma znaczenia z czym się łączymy, ale wyobrażanie sobie swojego ciała zbudowanego z miliardów maleńkich wibrujących atomów pomaga czuć wibracje! ...przynajmniej mi :)
Można sobie np. wyobrazić, że te atomy przyspieszamy:)

Myślę, że jest to fajne ćwiczonko i chciałem się podzielić. Może to komuś w czymś pomoże.

Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
hitmack47
post 27.02.2011 - 11:55
Post #2

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Dzięki za info. U mnie z odczuwaniem wibracji także kiepsko. Jeden, jedyny raz miałem, ale same przyszły. Położyłem się do drzemki popołudniowej bo byłem padnięty. Po kilkunastu minutach już je miałem. Myślałem z początku, że to burczenie w brzuchu ;D , ale czułem jak zaczynają pulsować w całym ciele. Pisk w uszach/paraliż - spoko, ale z wibracjami nie bardzo. W sumie może nie ma się czym przejmować? Czytałem, że niektórzy wychodzą bez odczuwania wibracji. Jednak spróbuję tej metody podczas sesyjki medytacji - nie zaszkodzi :]. Tak na marginesie makyo:
CYTAT
We wszechświecie jest 0,0000001%(mogłem się pomylić w ilości zer:) ) materii, a reszta to próżnia, należy sobie uświadomić, że to samo jest z naszymi ciałami.

Nie jest tak źle. Materia (czyli atomy, itp.) stanowi ok. 4% wszechświata (to i tak bardzo mało). Jakieś 23 -25% to ciemna materia, a większość to tzw. ciemna energia. Nie dlatego, że ma ciemną barwę, ale dlatego, że naukowcy nie wiedzą prawie nic o niej. Poza tym, że istnieje i przyspiesza rozszerzanie się wszechświata. Ergo: ma właściwości anty grawitacyjne. No, ale mniejsza o szczegóły. Pozdro i jeszcze raz dzięki.
http://www.fizyka.net.pl/index.html?menu_f...onomia_oa1.html

+Quote Post
Amras84
post 27.02.2011 - 12:50
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

A ja sie zastanawiam jak można podawać ilość materii we wszechświecie, biorąc pod uwagę fakt iż jest on nieskończony (ponoć, bo moze poprostu jest bardzo wielgachny), zwłaszcza że nasze możliwości poznawcze w tym kierunku są identyczne jak myszy, która ogląda świat zza kratek swojej klatki.

+Quote Post
Nilren
post 27.02.2011 - 12:57
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Naukowcy mają swoje różne sprytne metody ^^ kiedyś o tym czytałam, naprawde niektóre są zaskakujące, czasami bardzo proste. Tak jak ustalanie ile lat ma np ziemia. Myśle że poprostu trzeba mieć odpowiednią wiedzę w tym temacie i to się okaże oczywistoscią :)

+Quote Post
Mano
post 27.02.2011 - 13:28
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Probowalem, ale nie wyszlo. Prawdopodobnie to temu, ze mam problemy z wizualizacja. Metoda wydaje sie ciekawa i raczej do kogos, kto potrafi wizualizowac i wyobrazac, ze jest atomami.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 27.02.2011 - 14:03
Post #6

Dupa Towarzystwa

Ja dostałem natychmiastowych wibracji jak pomyślałem, że nie jestem ciałem tylko energią. Ta technika z atomami polega na tym samym pewnie, aby zdać sobie sprawę, że będąc w ciele nie przestajemy być energią. Jesteśmy energią, która przybrała formę ciała a dlaczego to już każdy wie, kto znajduje sens życia.

+Quote Post
Amras84
post 27.02.2011 - 15:18
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja dzisiaj wypróbuję ową technikę i sie podzielę efektami :). Hitmack47 thx za PW ;)

+Quote Post
makyo
post 27.02.2011 - 15:25
Post #8

Dusza Towarzystwa

nie ma potrzeby sobie tego wizualizować ( zresztą one się tak szybko kręcą, że to chyba nie możliwe:) ).
trzeba sobie uświadomić, że nie jesteśmy czymś stałym, tylko zbiorem małych kropeczek, które stale krążą i wibrują, a między nimi jest próżnia. Postrzeganie siebie w ten sposób pozwala czuć te wirujące atomy. Nie wiem jak to wyjaśnić, ale to dość przyjemne:)
Być może takie postrzeganie ułatwia czucie wibracji przed obee. Ot takie ćwiczonko.

Co do próżni i materii. Koleś na tym filmie "Przekroczyć horyzont zdarzeń" wyjaśnia, że nie ma czarnej energii i materii i że naukowcy wymyślili ją, żeby się im równanie zgadzało. tzn ilość materii obliczonej matematycznie i tej którą są w stanie zaobserwować były różne i wymyślili czarną materię:) Facet to fajnie tłumaczy.

Koleszka za swoje opublikowane prace i teorie dostał jakąś prestiżową nagrodę naukową.
http://www.youtube.com/watch?v=WL7jsZI_d9M...feature=related

koleś ma pozytywnego świra:) według mnie warto obejrzeć ten wykład do końca, ponieważ sporo rozjaśnia kwestie budowy wszechświata. mówi też o innych ciekawych sprawach.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 27.02.2011 - 16:26
Post #9

Dupa Towarzystwa

Co do tego świra to od samego początku, jeszcze przed przyznaniem nagrody wydawał mi się spoko gościem, ale pamiętam jak dziś jak jeden z dyskutantów na tym forum określił go mianem szarlatana:) Taki Nassim był bardzo potrzebny, aby wprowadzić pewien ład i porządek w świat naukowy, który był trochę już nieświeży. Teraz na bazie tego co twierdzi Nassim świat nauki może iść dalej do przodu.

Nie jestem pewny czy dobrze to zrozumiałem, ale połączyłem to w taki sposób, że te jądra atomów, których są miliardy w naszym ciele są wszechświatami bo nasz wszechświat wg obliczeń innych naukowców jest właśnie w czarnej dziurze.

+Quote Post
Nilren
post 27.02.2011 - 18:00
Post #10

Dusza Towarzystwa

Notatnik

To ćwiczenie troche mi się kojarzy z takimi ćwiczeniami z energią. Jak ja je wykonuje to mam takie wibracje, ale inne niż te z oobe. Człowiek ma system energetyczny i można go rozbudzić odpowiednio, aktywować jakby. To jedno z tych co było teraz na wątku Tai Chi poruszane :) Ciekawe czy ćwiczenie z energią mogło by się przydać do oobe.

+Quote Post
Wulfen
post 27.02.2011 - 18:24
Post #11

Dusza Towarzystwa

CYTAT
Taki Nassim był bardzo potrzebny, aby wprowadzić pewien ład i porządek w świat naukowy

Kto ci takich bzdur naopowiadał?

+Quote Post
makyo
post 27.02.2011 - 18:29
Post #12

Dusza Towarzystwa

Czyli Nassim jest znany:)
Nirlen, oczwiście, że tak. Przeczytaj "Nowe drogi energii" Roberta Bruce'a, jest tam sporo ćwiczeń.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 27.02.2011 - 18:57
Post #13

Dupa Towarzystwa

Wulfen on sam naopowiadał a ja sam wyciągam wnioski. Czemu myślisz, że ja się sugeruję czyimś zdaniem? Przecież oczywistym jest, że dla wielu nadal będzie szarlatanem:) Kopernik też nim był i Galileusz i wielu innych wybitnych.

Widzisz Wulfen jeżeli urodziłbyś się w jaskini i tam przeżył spoooro lat to jak szybko byś uwierzył w opowiadania co jest poza nią? Czy w ogóle byś wierzył? Nauka właśnie wychodzi z jaskini pełnej wielu błędnych teorii...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park