[quote name='Zyga' post='73809' date='13.09.2011 - 20:16']Artykuł Super Expressu.
"Nadchodzą chwile grozy. Szatan rośnie w siłę i atakuje coraz mocniej. Egzorcyści są przerażeni. W ciągu kilku zaledwie lat w Warszawie i okolicach podwoiła się liczba opętanych przez złe moce. Podobnie jest w innych miastach. - Coraz więcej osób prosi o pomoc, bo zagrożenie złem jest związane z grzechem - alarmuje ks. Aleksander Posacki, egzorcysta i demonolog ze Stowarzyszenia ds. Posługi Uwalniania.
Ksiądz Posacki nie ma wątpliwości. - Najbardziej zagrożeni są młodzi ludzie uzależnieni od okultystycznych praktyk, czyli wróżbiarstwa, jasnowidztwa czy wywoływania duchów - wylicza. - Szatanowi sprzyja też korzystanie z horoskopów, odwoływanie się do szatana, odprawianie czarnych mszy i przyjmowanie narkotyków.
Szatan stał się ostatnio bardzo silny. Puka do naszych domów, a my otwieramy mu drzwi.
- Wielu ludzi szuka pomocy nie w Bogu i rozsądku, ale u czarodziejek - irytuje się ks. Posacki. - W telewizji przez wiele godzin dziennie wróżbitki i wróże piorą mózgi swoim widzom, wciągając ich w mroczną przestrzeń grzechu i niewiary - dodaje.
Nic dziwnego, że jesteśmy osłabieni i podatni na zło. A najsłabsi są mieszkańcy dużych miast. Szczególnie zaś - stolicy. - Nad Warszawą "diabeł krąży jak lew ryczący, patrząc kogo by pożreć" - przywołuje słowa św. Piotra egzorcysta.
Potwierdzają to dane zbierane przez księdza Posackiego. W ubiegłym roku w Warszawie i okolicach zanotowano 90 przypadków opętania. To prawie dwa razy więcej niż 7 lat temu."
Więcej
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/szatan-at...arm_204872.htmlArtykuł jaki jest, każdy widzi. Proszę jednak zwrócić uwagę na mapkę "opętań" w Polsce. Najwięcej w Województwie Mazowieckim - 90 osób. Drugie miejsce zajmuje małe Województwo Lubelskie - 80 osób. To niezły wynik. Ciekawe, który diabeł tam kusi? ;-)[/quote]
Ja nie mogę jak nie natanek to nergal zaraz się posikam z tych złych emocji xD
[quote name='Zielarz Gajowy' post='73817' date='14.09.2011 - 13:03']Ja dbam o energetykę a i tak rachunki przychodzą duże. Eh.[/quote]
Zdrowe podejście <graba> :D do sprawy to 50 % sukcesu powiedzmy stanowcze nie opłatom za energię !
[quote name='TheTruth' post='74853' date='25.10.2011 - 23:39']Zbłądzeni parafianie, oglądają wróżki w tv zamiast iść dać na tacę. Największym złem jest akurat kościół katolicki i to jego należałoby w pierwszej kolejności wytępić.[/quote]
No może nie tyle sam kościół,co prawo kanoniczne przestarzałe i sprzyjające patologiom.
Sam kościół jako budynek jest w porządku,no może to nie piramida,ale zdarzają się i bardziej wypasione "kamyczki" :-)
[quote name='TheTruth' post='74880' date='26.10.2011 - 17:53']Wybaczcie, ale nie wytrzymałam. Każda religia niepotrzebnie miesza w głowach, jakieś "szatany", "nieba i piekła"..; wiadomo, chodzi o władzę nad tłumami. Do tego Watykan ma niestety wyjątkowo dużo za uszami.[/quote]
Słuchaj oni siedzą przy kominku,i nie mogą pojąć,jak i kiedy to się mogło stać że nie ma już wypraw krzyżowych :( a przecież tyle złota z tego było ..
Co do szatanów i reszty,to właśnie jest problem bo jakieś siły rządzą tym światem oprócz nas patrzą,obserwują i myślę że ogarniają nasz prymityw w ułamku sekundy.. "gadające małpy" se myślą. (w czasie gdy ludzie walczą z prędkością chociażby światła,od czasów jaskini zrobili parę małych kroczków,ale w globalnym świecie planet to nic czym można by przykuć uwagę)
Pozdrawiam.