|
|
![]() ![]() |
08.10.2011 - 20:23
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
:) Mam kilka fajnych ćwiczeń, które mogą niektórym pomóc w zmianie przekonać, pozbyciu się kotwic i w spojrzeniu na świat z zupełnie innej perspektywy.
Zapraszam do rozmowy. Najpierw może powiem o czym ma być ten wątek. Żyjemy w dziwnym świecie, gdzie różni ludzie żyją i wierzą w różne rzeczy. Dla jednych życie jest piekłem, dla innych rajem:) Jedni latają w astralnych chmurach, a inni stąpają twardo po ziemi w realu. Temat jest o tym, jak pogodzić technologię cudów z fizyką kwantową:) Tak na prawdę w naszym świecie dla każdego jest miejsce. Zatem do rzeczy. Pierwszy i najbliższy mi temat to uzdrawianie przez nic nie robienie:) . Matryca energetyczna (matrix energetix), matryca krystaliczna, Metoda Dr Yuen (yuen method), kwantowy dotyk (quantum touch), tranformacja rdzenia (core transfirmation), tetha healing, reconnective healing i dziesiatki innych systemów. Jak po przeglądać YT to robi to niezłe wrażenie. Kości się nastawiają, ból znika w mgnieniu oka, znikają guzy i dzieją inne cuda. Wszystkie te cudowne systemy bazują na kwantowych teoriach. :) tak na prawdę nie ma znaczenia, czy te zjawiska zachodzą w oparciu o fizykę kwantową. Ważne jest to, że teorie kwantowe są pomocne w ich opisywaniu i obserwowaniu. Zatem można powiedzieć, że według teorii fizyki kwantowej, cuda mogą zachodzić:) Skoro cuda mogą zachodzić i ludzie mogą ich doświadczać, to znaczy, że każdy może ich doświadczać i wspierać proces ich powstawania. To znaczy, że można się tego nauczyć i można nauczać innych. Ja będę się tu skupiał na zastosowaniu tego do celów uzdrawiania, ale pamiętajcie, że na poziomie kwantowym zmieniać można ciało, ducha, zepsuty odkurzacz i stosunki miedzy ludzkie. Tak naprawdę my nie zmieniamy niczego i niczego nie uzdrawiamy. To sobie robi Bóg:) My tylko przygotowujemy grunt pod cuda. Teraz trochę o naszych przekonaniach:) Pytanie: Wierzysz, że światem rządzi jedna siła, która wypełnia i przenika wszystko(Bóg)? Czy raczej wierzysz, że światem rządzą 2 siły (dobro i zło, czarne i białe, plus i minus)? :) Jeśli wierzysz, że światem rządzi dobro i zło, to nie możesz wierzyć że światem rządzi Bóg. Wszechświat i twoje życie staja się polem walki. Takie podejście sprawia, że patrzysz na świat przez pryzmat nieustanej wojny. Życie staje się ciągłą walką i szarpaniną. Jedni ją dobrzy a drudzy źli. Jedni chcą mojego dobra, a drudzy chcą mnie zniszczyć:/ lipa, strach itd. Z drugiej strony, jeśli wierzysz, że światem rządzi Bóg i przejawia się on we wszystkim co istnieje to życie zaczyna nabierać sensu. Zamiast walczyć zaczynasz płynąć na fali. Strach znika:) W takiej postawie nie chodzi o to, żeby negować istnienie zła. To co jest to każdy widzi. Chodzi o to, że przestajesz być przeciwko złu, a zaczynasz być za pokojem:) Różnica niby subtelna, ale tak na prawe ogromna! Matka Teresa ponoć powiedziała, że nigdy nie poprze ruchu antywojennego i że woli ruchy pro pokojowe:) Będąc przeciwko czemuś, wiążesz się z tym i nadajesz mu energię. Walcząc z chorobą dodajesz jej energii. Ponoć największe cuda zaczynają się dziać, kiedy człowiek odpuszcza i poddaje się woli nieba. Nie chodzi tu o zrezygnowania z leczenia, tylko z chęci kontrolowania sytuacji. W piśmie jest taki tekst, że człowiek nie potrafi nawet zmienić koloru swoich włosów:) Jak wiec możemy kontrolować wszystko w swoim życiu. Odpuszczenie chęci kontroli, zaufanie, które z czasem zmienia się w wiarę i pewność to klucz:) To tyle we wstępie, teraz konkrety. Przestrzeń serca: Wszyscy biadolą o tej przestrzeni serca, a nie wiadomo o co chodzi. Będąc w ciele, możesz być tylko w 2 miejscach. W głowie albo w sercu. Działanie z serca ma tą zaletę nad działaniem z głowy, że działając z serca, nie oceniasz, nie różnicujesz, nie dzielisz itd. Nauka wchodzenia w tą przestrzeń jest banalna, ale znaczenie tego jest niebanalne. Możecie sobie doczytać o co dokładnie chodzi z tym sercem, ale było ono ważne dla zawsze , dla wszystkich niemalże kultur na świecie. Serce ma ogromną moc, wielkie pole elektromagnetyczne (duuużo większe niż mózg). Ponoć w sercu jest święte miejsce. Taki mały dupelek który omijają chirurdzy podczas operacji. Że niby jak się tam gmyra to pacjent umiera. Niektórzy mówią o świątyni Boga, świadomości Chrystysowej itd. Jak wejść w przestrzeń serca? 1. Winda Widzimy się w swojej własnej głowie. Wsiadamy do windy, wciskamy przycisk z napisem serce i zjeżdżamy do serca. Wysiadamy:) Jesteśmy w przestrzeni serca! Za łatwe co? Pewnie by brzmiało bardziej przekonująco gdyby opis był bardziej skomplikowany, do tego świece, talizmany i inne kadzidła:P Usiądź, zjedź winda do serca. wyobraź sobie, że pole twojego serca wypełnia cały pokój. Posiedź chwilę w tym stanie. Następnie pole rozrasta się na cały dom, potem na całe miasto, państwo, kulę ziemską, układ słoneczny , galaktykę i cały Wszechświat. Potem na wszechświaty równoległe:P Posiedź w tym stanie Potem zacznij proces rośnięcia całym twoim ciałem, aż dorówna ono obszarowi serca. Potem wróć do pokoju i napisz czego doświadczyłeś lub doświadczyłaś. :) miłego rośnięcia cdn. |
|
|
|
08.10.2011 - 20:47
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wierzysz, że światem rządzi jedna siła, która wypełnia i przenika wszystko(Bóg)? Czy raczej wierzysz, że światem rządzą 2 siły (dobro i zło, czarne i białe, plus i minus)? he a ja nie wierze w żadną z tych rzeczy ^^ Niby bliżej mi do tej pierwszej ale to nie to. Nie wiem co to, ale nie lubię tego nazywać ani analizować. I tak tego nie ogarnę a próby ujęcia tego w słowa to dla mnie jak gwałt na "wszechrzeczy" Ale o przestrzeni serca to ciekawe. I o tym uzdrawianiu tez, ale według mnie każda choroba czy skaza organizmu ma przyczynę w psychice człowieka. Leczenie objawu nawet jeśli cudowne nie zawsze uzdrowi człowieka. A to cw. z tym sercem to właściwie działanie na czakrę serca, spróbuje na pewno. |
|
|
|
08.10.2011 - 21:11
|
|
|
:) Wszystko to jak i reszta, to tylko kwestia wierzeń, przekonań i nazewnictwa. Przestrzeń serca, czakra serca, serce czy tam świadomość Chrystusowa, Bóg, świadomość, źródło, cokolwiek:)
W tym temacie nie chodzi o rozmowę o tym tylko o poczucie tego:) Systemy wierzeń są różne, jedni wierzą w czakry, inni w meridiany:) To co działa na jednego w obrębie jego systemu przekonań i wierzeń, nie koniecznie działa na kogoś z innym systemem przekonań:) Prawdą dla każdego jest to w co on wierzy. I to jest prawdziwe. Każdy ma swoja prawdę, nie ma jednej najprawdziwszej prawdy. Jedyne co istnieje ponad naszymi systemami przekonań to właśnie to coś (jakkolwiek to nazwać:) ). W temacie prezentuję różne TEORIE, ale nie po to żeby pokazać jakie one są wspaniałe, tylko po to, żeby można było samemu doświadczyć tego czegoś :) Nauczyć się z tego korzystać jak z narzędzia i żeby praktyczni można było korzystać z tego w życiu. |
|
|
|
08.10.2011 - 21:37
|
|
|
Coprobo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Kto szuka choroby ten ją znajdzie, ja znalazłem i co z tego? Dalej muszę żyć a najlepsze jest że znalazłem w niej wiecej zalet niż wad :).To samo tyczy się uzdrowienia teraz za tym podążam.
Nilren mowisz że w boga nie wierzysz hmm... Wierzysz w Siebie i drugą Osobę (zaużmy że tak) To też wtedy wierzysz w boga.(specjalnie napisałem boga z małej a tamte dwie rzeczy z dużej litery). Ten Bóg pisany z dużej litery jest często używany do blokady między tobą a drugim człowiekiem.Mniej wiecej chodzi mi o tego boga z wiary KK co go piszą z dużej a tak naprawde jest tym bogiem z małej litery którego wciskają na siłę ludziom. Jeśli mówie Bóg w takim razie mam na myśli 7 mld osób czy ile tam jest ich żyjących na tym świecie(łącznie ze mną) a nie kurwa jedno urojone stworzenie! Świat byłby o wiele lepszy gdyby każdy widział w każdym Boga a nie gdzieś tam jakiegoś boga. Do ostatecznego sprostowania bóg - zjawisko zejebiście twórcze wszystkiego. Możesz w to wierzyć lub nie, wtedy jesteś albo "ateistą"albo "religijny"(religia zniża je do jednego punktu tak jakby wykreowanej sztucznie osoby która to w sobie ma i nie pozwala ci tego osiągnąć/doznać. Bóg = Osoba (czyli ty i reszta Osób). Taki mam tego obraz |
|
|
|
08.10.2011 - 22:27
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Każda sekunda życia to praktyka. Tu i teraz. Obudź się.
Nilren? Swego czasu przeczytałem... Jesteśmy dziećmi światła, głosem stworzenia. Przybyliśmy tutaj z powodu iluzji oddzielenia po to, aby zbadać całą cudowność istnienia. Ja napiszę tak. Pomimo tego, że nikogo z was nie znam czuję jakbym znał was wszystkich. |
|
|
|
08.10.2011 - 23:10
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
09.10.2011 - 00:26
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
09.10.2011 - 01:45
|
|
|
TyHu
ja zamiast słowa bóg używam wszechświat - ludzkość. Nie potrzebne mi żadne wyznanie religijne żeby mi pokazywało jak mam żyć. Nie kieruje się zdnymi zasadami tylko tym co czuje. Sila rożnych bóstw istnieje, ludzie im ja dali. To ludzie stworzyli boga. |
|
|
|
09.10.2011 - 07:46
|
|
|
Nilren, czy uważasz, że wszechświat się ogranicza jedynie do ludzkości? Jeśli tak, to mogę się dowiedzieć czemu tak uważasz?
Szczerze powiedziawszy. jak tak na to popatrzeć, to dla ludzi religijnych takim Bogiem może być każda istota, która będzie potrafiła więcej niż człowiek. Jeśli istota będzie zdolna do tzw. cudów np. - to ludzie będą ją uważać za Boga. Wydaje mi się, że każdy z nas ma na myśli Boga, czyli byt ogólny, który był zawsze i stworzył wszystkie pozostałe byty, a co za tym idzie Bogiem w takim pojęciu nie może być jedynie istota, która przewyższa człowieka w możliwościach fizyczno-psychicznych. |
|
|
|
09.10.2011 - 08:04
|
|
|
Nilren, czy uważasz, że wszechświat się ogranicza jedynie do ludzkości? Jeśli tak, to mogę się dowiedzieć czemu tak uważasz? Nie uważam tak. Nalezę obecnie do ludzkości, to znam i to mój dom i w niego wierze. A co o boga o którym piszesz to wymyślił go człowiek. Nic nie wiem o takim bogu, i do niczego mi ta wiedza nie jest potrzebna. Zyje na Ziemi, a nie w zaswiatch z bogiem, wszystko jedno jakim. To moje osobiste zdanie nie bede sie klucic ze jest inczej i nikogo nie przekonuje. Nie mam żadnej wiedzy o bogu stworzycielu i mnie on srednio obchodzi :) |
|
|
|
09.10.2011 - 09:06
|
|
|
Hola hola!:)
Zaprzestańcie proszę, bo mi robicie bałagan w wątku!!! Wątek nie jest do rozmawiania o Bogubogu. Nirlen napisała, że żadna z koncepcji którą nakreśliłem jej do końca nie odpowiada i to jej sprawa i sprawa tego co czuje i w co wierzy. Dla czego Wam to nie pasuje i chcecia ją przekonywać do swojego obrazu świata i Bogaboga? :P Nie doczytujemy się rzeczy , które nie są napisane. Nie znamy się, więc nie zakładajmy, że wiemy co kto czuje w sercu! I nie używamy słów na "K" i nie chodzi mi o "kościół katolicki":P Czy ktoś ćwiczył medytację przestrzeni serca, czy wszyscy się skupili na peplaniu o Bogubogu?:P |
|
|
|
09.10.2011 - 09:17
|
|
|
Ja próbowałam wczoraj przed snem :)
Przyjemnie we mnie to energie pobudziło. Nie dokończyłam tego z rośnięciem ciała, bo zasnęłam. Przepływ energii był bardzo spokojny i harmonijny. Dobrze się nadal po tym czuje. |
|
|
|
09.10.2011 - 13:04
|
|
|
Dzięki za feedback:)
Medytacja medytacją, a teraz o zastosowaniu w codziennym życiu. Po co to? A po to, że działając, myśląc i mówiąc z serca stajemy się inni. My się zmieniamy, nasze sprawy się zmieniają, osoby w naszym otoczeniu również:) Można tam wejść rozmyślając nad problemami, planując różne rzeczy itd. Będąc w przestrzeni serca możemy się skutecznie modlić, wyrażać intencje, manifestować,uzyskiwać odpowiedzi, uzdrawiać itd. Istnieje wiele technik, które pracują z podświadomością. Pomagają nam usuwać blokady, kotwice, ograniczenia w myśleniu i działaniu itp. Przebywanie w przestrzeni serca pomaga rozpuszczać to wszystko co nas ogranicza:) Czad! Możesz być tylko w 2 miejscach, w głowie albo w sercu. Do przestrzeni serca (PS) można wejść jak w ćwiczeniu wyżej, albo zwyczajnie przez relaks. Jeśli zrobiliście Tamto ćwiczenie, to wiecie jakie to uczucie być w PS. Teraz przez relaks, wchodzimy od razu w to uczucie i jesteśmy W PS Ćwiczenie (ćwiczenie jest częścią kursu matrycy energetycznej, który sobie zakupiłem legalnie w siec:) tłumaczę z angielskiego na nasze:P ) Stań prosto. Pozwól swoim ramionom opaść. Pomyśl o tym, że twoje kolana staja się miękkie. Twój punk skupienia przenosi się teraz w dół. Dzieje się to automatycznie. Znajdujesz się gdzieś w dolnej części klatki piersiowej. :) To najszybsza i najkrótsza droga do PS. Teraz wyjdź z PS, ponapinaj się trochę i bądź w głowie jak zwykle:) Pomyśl o stresującej sytuacji w przyszłości. Teraz, rozluźnij ramiona, pozwól im opaść. Pomyśl o tym, że twoje kolana miękną i znów jesteś w PS. Pomyśl o tamtej stresującej sytuacji z punktu w którym teraz jesteś. Czy coś się zmieniło w twoim postrzeganiu? Czy ładunek emocjonalny związany z tamtą sprawą się zmniejszył? Teraz wyjdź z PS jak poprzednio i znów bądź w swojej głowie. Pomyśl o innej stresowej sytuacji z przyszłości , w której wejście w przestrzeń serca mogło by pomóc, ale nie nauczyłeś się jeszcze w nią wchodzić. Teraz rozluźnij ramiona, pozwól im opaść. Pomyśl o tym, że twoje kolana stają się miękkie. Czy postrzeganie tej sprawy uległo zmianie? Teraz wyjdź z PS:) Wejdź do głowy. Wyobraź sobie, jak świętujesz bycie w swojej głowie:) Oklaski, szampan, konfetti i wielka radość:) Świętuję, że jestem w swojej głowie. To jest ok, wszystko jest dobrze. Teraz rozluźnij ramiona , zmiękcz kolana i bądź w przestrzeni serca. Teraz cofnij się w czasie do jakiejś trudnej sytuacji, z którą sobie dobrze poradziłeś. Zauważ, że znów jesteś w swojej głowie:) Uczcij to, że jesteś w swojej głowie. Poczuj radość, brawa itp. wszystko jest dobrze, jesteś w swojej głowie:) Po co to świętowanie? Takie podejście pomaga usunąć ładunek emocjonalny. Zamiast osądzać, że znów jesteś w swojej głowie, świętujesz że tam jesteś. Przestajesz walczyć, napinać się i wymuszać schodzenie do przestrzeni serca. Im bardziej jesteś sfrustrowany faktem, że znów jesteś w głowie a powinieneś być w sercu, tym bardziej jesteś w głowie (a na dodatek zaczynasz się wkurzać:P ) Teraz wróć do tej sytuacji z przeszłości. Zrelaksuj ramiona, pomyśl o tym że twoje kolana staja się miękkie. Co się zmieniło? Czy ładunek związany z tamtym wydarzeniem zniknął, albo zmalał? Pomyśl o jeszcze jednej sytuacji w której chciałbyś świętować fakt, że jesteś w swojej głowie:) Jesteś w tej sytuacji, normalnie przeżywałbyś tą sytuację z poziomu głowy , więc świętuj, że jesteś w swojej głowie:) A teraz rozluźnij ramiona, pomyśl o mięknięciu kolan i bądź w PS. Jesteś tam gdzie jesteś i to jest dobre. Nie ma powodu wnerwiać się ("cholera nie powinno mnie tu być!""P ) i napinać tylko dla tego, że jesteś w swojej głowie. To też jest w porządku:) Zamiast oceniać, napinać się i stresować, świętuj. Poczuj to. Za każdym razem kiedy czujesz, że jesteś w głowie, świętuj. Wtedy dużo łatwiej jest z niej wyjść, bo nie ma przepychanek, oporu itd. Możesz spokojnie przejść do PS. Teraz usiądź. Wyjdź z PS. Bądź w głowie. Świętuj, że jesteś w swojej głowie. YUPiiii:P Teraz rozluźnij ramiona, pomyśl o tym, że twoje kolana miękną. Bądź w PS. Zauważ co czujesz? Teraz wejdź do głowy. Czujesz różnicę?? Powiedź sobie "spoko , jestem w swojej głowie:) " Teraz powiedz "cholera! znów jestem w swojej głowie:/" :) czujesz różnicę? Zrelaksuj ramiona, pomyśl o miękkich kolanach :) Czuj, że jesteś znów w PS Teraz zobacz jak jesteś w trudnej sytuacji w przyszłości (była by bardzo trudna gdyby nie fakt, że potrafisz wchodzić w PS), zobacz jak tam siedzisz. Zobacz jak czujesz, że jesteś w swojej głowie. Zobacz jak świętuj, że jesteś w swojej głowie:), zobacz jak mówisz "zajefajnie! jestem w swojej głowie" Teraz zobacz jak w tamtej sytuacji wchodzisz w PS relaksując ramiona i zmiękczając kolana. Teraz zamiast widzieć powyższy film:) poczuj, że jesteś w tym filmie. Poczuj że jesteś w tej sytuacji, że świętujesz bycie w głowie i poczuj jak w tamtej sytuacji przechodzisz do PS. Pomyśl o kolejnej trudniej sytuacji z przyszłości w której brak umiejętności wchodzenia w PS powodował by to że nie poradziłbyś sobie z tą sytuacja tak dobrze. Wyobraź sobie jak reagujesz znając metodę wchodzenia w przestrzeń serca. Świętuj, że jesteś w głowie, a potem przejdź do przestrzeni serca. Pomyśl o sytuacji z przyszłości w której dobrze by było znać sposób na wejście w PS:) Itd. Kiedy jesteś w PS i myślisz, mówisz i działasz z tamtego miejsca to w tym działaniu, mówieniu i myśleniu zawarta jest ogromna moc. Niektórym może się wydawać, że to zbyt proste, żeby mogło działać:) Ktoś może zrobić ćwiczenia, poczuć to i już tam świadomie nie wracać, bo nie widzą zastosowania w życiu. Przeniesienie się w czasie w przyszłość pozwala poczuć jakie może być praktyczne zastosowanie PS. Przećwiczenie tego przynajmniej 3 razy pozwala utrwalić to uczucie w naszym systemie nerwowym:) cdn. |
|
|
|
09.10.2011 - 15:15
|
|
|
Jedziemy dalej?:)
Teraz coś na szybkości. http://www.lawyertopeacemaker.com/images/heartfield.gif Na ilustracji widać pole serca i pole energetyczne . Takie dwa pączki z dziurką. Wchodzisz w pole serca i zaczynasz kręcić nim zgodnie z kierunkiem ruchu wskazówek zegara. Jak już oswoisz się z tym kręceniem, to zaczynasz kręcić tym dużym pączkiem (polem energetycznym w przeciwnym kierunku):) Pola się kręcą, wyrównuje się ich prędkość. Jak się wyrówna, to zaczynają przyspieszać. Szybciej i szybciej, aż rozbujasz je na maksa:) Zauważ co czujesz. Jeśli masz problemy z wyobrażeniem, to spróbuj obniżyć pole serca. Tzn z klatki, przenieś się za pępek. Czy coś czujesz? :) |
|
|
|
09.10.2011 - 15:35
|
|
|
To rzeczywiście proste o ile dobrze to robię.
Mogę bez problemu przenieść się w to pole serca przywołując to po prostu myślą. Odrazu pojawia się takie uczucie. Trochę podobne do skoku adrenaliny. Ale łagodniejsze i przyjemne. Nie pojawia się nagle tylko łagodnie. Nie wiem czy to o to chodzi? Od rana mam przez to lepszy nastrój :) |
|
|
|
09.10.2011 - 16:06
|
|
|
Żeby rozpoznać czy jesteś w przestrzeni głowy czy serca, wystarczy zastanowić się czy ważniejsze w tym momencie jest to co myślisz czy to co czujesz:) Ja osobiście nie znam lepszego stany niż przebywanie w PS.
Jeśli ważniejsze jest to co czujesz to jesteś właśnie w sercu.Każdy może to odczuwać po swojemu(można nawet czuć się na lekkim haju:) ). Można nauczyć się przebywać w PS przez cały czas. Jak widzimy kogoś, kto powiedzmy powiedział coś "głębokiego" to możemy mieć pewność, że był wtedy właśnie w PS. Przebywanie w PS nie jest związane z emocjonalnym zachowaniem. Chodzi mi o to, że emocje nie biorą nad nami góry. Wprost przeciwnie. Rzeczy i sprawy nie niosą ze sobą takiego obciążenia, wagi itd. Jak jest zainteresowanie, to jest jeszcze sporo fajowych technik, które chętnie opisze. |
|
|
|
09.10.2011 - 16:17
|
|
|
ja jestem zainteresowana :)
|
|
|
|
09.10.2011 - 17:23
|
|
|
Coprobo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
skądś znam te uczucie
|
|
|
|
09.10.2011 - 17:25
|
|
|
W między czasie odsyłam Was do innych źródeł:)
Richard Bartlett- wszystko co znajdziecie:) super otwiera głowę i tłumaczy rzeczy które próbuje Wam przekazać Core Transformation 1 - to jest cały kurs uzdrawiania kwantowego. Cały kurs to chyba 7 cd. Dodstawową techniką jest "oddychanie za oczami":) zajefajna technika do ld, czucia energii i odólnie rozwoju szy szynki (tak mi się wydaje) Gregg Braden - wszystkie książki, audiobuki i filmiki Serge Kahili King albo audiobook albo książka Instant healing Póki co to tyle :) Jak chcecie być świadkami cudów w waszych życiach, to musicie dopuścić do świadomości możliwość ich występowania. Ci kolesie wam w tym pomogą. |
|
|
|
09.10.2011 - 19:12
|
|
|
Przestrzeń serca poziom II :P
Bycie w Ps powoduje, że osądy i myślenie jest redukowane, za to intuicja dochodzi do głosu. Teraz pokaże wam jak być w przestrzeni serca, nie będą w środku siebie ale będąc wszystkim co jest naokoło na zewnątrz:D Fajnie? Usiądźcie na przeciwko ściany, ale nie na samej ścianie, tylko w oddaleniu. Tak będzie mi łatwiej tłumaczyć ćwiczenie. Siadamy, wchodzimy do PS. Kierujemy wzrok tam, gdzie ściana łączy się z sufitem. Jeśli nie musisz podnosić głowy do góry, żeby zobaczyć to miejsce to jest ok. Jeśli musisz podnieść głowę to siedzisz za blisko i musisz się odsunąć. Patrzysz na linie, gdzie ściana łączy się z sufitem. Znajdź punkt na środku tej poziomej linii. Cały czas jesteś w PS Teraz przenosisz uwagę z punku środkowego swojej linii na prawy i lewy róg swojej ściany (chodzi o górne rogi:) ) Poszerzasz pole swojej obserwacji o dolne rogi tej ściany. Wzrok masz rozluźniony i obejmujesz nim całą ścianę. Teraz siedzisz w swojej przestrzeni serca i obejmujesz wzrokiem całą ścianę. Rozciągasz pole widzenia na boczne ściany, sufit i podłogę. Dochodzisz do miejsca w którym kończy się obszar który jesteś w stanie objąć wzrokiem. To się chyba Nazywa widzenie peryferyczne czy coś takiego. Czyli od ucha do ucha. Siedzisz w PS i ogarniasz wszystko co jest w twoim polu widzenia. Teraz idziesz dalej i ogarniasz wzrokiem cały pokój czyli wszystko co przed tobą i za tobą:) Nie ruszasz się. Nie chodzi o to żeby coś widzieć z tyłu. Chociaż możesz sobie wyobrazić co tam jest. Możesz sobie wyobrazić, że masz oczy dookoła głowy:) Nie rozglądaj się ale bądź świadomy całego swojego pokoju będąc w PS Fajnie?:) Zauważ co czujesz. Pomyśl o ile prościej było by wykonywać pracę i rozwiązywać problemy z takiego miejsca:) Wszystkie rozwiązania już tam są. Teraz wyjdź z PS Wejdź do głowy i świętuj. Yeeee! jestem w mojej głowie:) ale super! Fajne miejsce! Teraz wejdź w PS i powtórz powyższe ćwiczenie. Zacznij ogarniać wszystko wzrokiem po kolei jak w powyższym ćwiczeniu. Jak obejmujesz już wszystko to zacznij rozciągać pole serca. Zaczynając od przestrzeni serca do punkty wyjściowego (czyli na środku linii łączącej ścianę i sufit), dalej do górnych rogów ściany, do dolnych obejmując polem całą ścianę, potem ściany boczne ,sufit , podłogę przed tobą, potem cały obszar za tobą. Czujesz jakąś różnicę? Co czujesz? |
|
|
|
10.10.2011 - 13:20
|
|
|
ciekawe rzeczy tu widzę .
i raczej sprawdzę to może być fajnie :) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |