Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Księga Est
Szopen
post 15.03.2012 - 20:42
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2905

Hej, chciałem zaprezentować wam magiczną Księgę... :)

"Księga Est" - książka która, wstrząsnęła moim życiem... doprowadzając je w końcu do stanu używalności...

Wszystkie inne książki, które do tej pory przeczytałem mógłbym zamienić TYLKO na TĄ JEDNĄ... (a trochę z pokrewnej tematyki ich już przeczytałem :d).

Dla osoby na której film "Jestem Bogiem" wywołał wrażenie "Księga EST" - spowoduję, że BOGIEM BĘDZIESZ... o_O.

To jest Wolność, to jest mocny kop w brzuch, płacz i Potężna Motywacja... Nagle wiesz co robić, wiesz jak to zrobić i co najważniejsze: ROBISZ TO!... GORĄCO POLECAM!!!

Co tutaj dalej mówić... więcej informacji na stronie wydawcy:
http://est.zlotemysli.pl/

P.S. Dla zainteresowanych dodam tylko, że książkę na allegro można kupić taniej ;)

P.P.S. Polecam tą książkę ze względu na pomoc początkującym przy wyjściu z ciała - dowiecie się czemu tyle o tym czytanie, a nigdy wam nie wychodziło :d. Przydatna jest też jeśli czujesz, że twoje życie "nie działa" jak należy ani "nie wygląda" jak chciałbyś by wyglądało, ani nie możesz nigdy zrobić dokładnie tego co zawsze chciałbyś zrobić...
Profile CardPM
+Quote Post
KMA
post 15.03.2012 - 21:18
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006
Nr użytkownika: 95

Ok, a tak konkretnie, to co wywarło na Tobie największe wrażenie w tej książce? Czym ona różni się od innych? Twój post przyjemnie się czyta, ale brzmi on trochę jak reklama, która operuje ochami i achami, ale tak naprawdę niewiele daje informacji o produkcie.
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 15.03.2012 - 21:29
Post #3

Coprobo
Nr użytkownika: 7098

Mógłbyś jakiś fragment wkleić?
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 15.03.2012 - 21:41
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8460

http://chomikuj.pl/E-booki/Rozw*c3*b3j+oso.../Ksiega+EST.pdf

oczywiście jak się spodoba to kupić oryginał :) - z tego co widziałem to jeszcze są płyty CD z zapisem sesji

zerknę na książkę z ciekawości - ale coś mi pachnie potęgą podświadomości w innym wydaniu.
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 15.03.2012 - 21:52
Post #5

Coprobo
Nr użytkownika: 7098

Z książki na książki z jednego guru do drugiego szukacie niewiadomo czego a przecież to jest i wy to ciągle posiadacie i nie stracicie. Prosta odpowiedż świadomość czy Bóg jest niczym. Totalna pustka z której wypływa wszystko.

Książka wskazuje na to co macie zrobić sami i tyle.

To nie żadne oświecenie tylko naturalny stan rzeczy
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 15.03.2012 - 22:24
Post #6

Dusza Towarzystwa

CYTAT(KMA @ 15.03.2012 - 21:18) *
Ok, a tak konkretnie, to co wywarło na Tobie największe wrażenie w tej książce? Czym ona różni się od innych?...

Książka zmienia się podejście. Czyta się ją jak powieść. Czujesz się jakbyś sama tam była w sali treningowej. Bierzesz udział w szkoleniu i obserwujesz co się z Tobą dzieję. Nie ma tutaj filozoficznych pierdół, taniej ściemy i idealogii która ma zmienić twoje życie. Podejście jest raczej psychoterapeutyczne (dużo prawd psychologicznych). Krok po kroku zmienia zmieniasz punkt widzenia. Najbardziej uderzające jest jednak DZIAŁANIE. Tutaj jest różnica w porównaniu do innych książek. Inne przedstawiają tylko filozoficzne dyrymały, które "fajnie byłoby zastosować w życiu", ale co z tego?!. Z Est jest inaczej. Tutaj nawet nie musisz się starać. To po prostu działa... Jedyne co jest konieczne to wczucię się w lekurę i "przetrawienie" tego czego się dowiadujesz. Zgodzisz się czy nie to tak jest i to działa. Potwierdzam :). Żadnej "receptury na szczęśliwe życie", żadnych rad, czy wytycznych. Dowiadujesz się co się dzieje z Twoim życiem i bierzesz za nie odpowiedzialność :). Tyle powiem od siebie.

Dla ciekawskich opis wydawcy:
http://est.zlotemysli.pl/

I link do pobrania fragmentu dla tych co nie mają chomika :d
http://www.sendspace.com/file/ihb9un

CYTAT('Deimond)
z tego co widziałem to jeszcze są płyty CD z zapisem sesji...

Nagranie audio (osobiście nie sprawdzałem, wole czytać):
http://treningest.pl/

Dobrze mieć tę książkę w wersji drukowanej, bo często się do niej wraca.

Pozdrawiam :)
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 15.03.2012 - 22:29
Post #7

Dusza Towarzystwa

CYTAT(TyHu @ 15.03.2012 - 21:52) *
Z książki na książki z jednego guru do drugiego szukacie senseja i ogólnie huj wie czego a przecież to jest i wy to ciągle posiadacie i nie stracicie. Prosta odpowiedż świadomość czy Bóg jest niczym. Totalna pustka z której wypływa wszystko.

Książka wskazuje na to co macie zrobić sami i tyle.

To nie żadne oświecenie tylko naturalny stan rzeczy

A kto mówił o oświeceniu TyHu ? Kolega książkę polecił i tyle. Poza tym oświecenie jest względne - jeden go dozna po przeczytaniu książki - inny po wyjściu z ciała - a trzeci po tym jak padnie na twarz. I czymże ono ma być ? Toz to inne spojrzenie po prostu - interpretowane jako oświecenie.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 15.03.2012 - 22:54
Post #8

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Szopenie piszesz:

Z Est jest inaczej. Tutaj nawet nie musisz się starać. To po prostu działa...

Tutaj jest różnica w porównaniu do innych książek. Inne przedstawiają tylko filozoficzne dyrymały, które "fajnie byłoby zastosować w życiu", ale co z tego?!.

Skoroś takiś oświeconyś już i to działa to czemu oceniasz coś jako dyrdymały? Inne książki są beeeeee? Dlaczego tak sądzisz? Ile Ci zapłacił wydawca za promocję? Przyznaj się.
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 15.03.2012 - 23:31
Post #9

Dusza Towarzystwa

Oświecenie :) nadużywane słowo na tym forum.

Nie zaskarbię sobie pewnie tym głosów innych ale co tam :

"I choćbym miał dar prorokowania, i znal wszystkie tajemnice, i posiadł całą wiedze, i choćbym miął pełnię wiary, tak żebym góry przenosił, a miłości bym nie miał, byłbym niczym. "

I list do Koryntian, rozdział 13.

Zielarz - Jesteś hipokrytą :) Piszesz o nieocenianiu innych a sam Szopena oceniłeś że jest niezgodny z Twoimi standartami. Przejrzyj dokładnie czystosujesz się do własnego systemu wartości :D Kolega Szopen może takiego nie wyznawać - za to ty skoro go propagujesz to powinieneś - więc w zasadzie Twój post W tej formie nie powinien tu zaistnieć .
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 16.03.2012 - 00:11
Post #10

Dupa Towarzystwa

Ja tylko zadałem trzy pytania. Gdzie tam ocenianie widzisz? Jesteś jakiś przewrażliwiony.
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 16.03.2012 - 00:16
Post #11

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 16.03.2012 - 00:11) *
Ja tylko zadałem trzy pytania. Gdzie tam ocenianie widzisz? Jesteś jakiś przewrażliwiony.

Zadajesz pytania oceniając .
"Ile Ci zapłacił wydawca za promocję? Przyznaj się." Złapany zatopiony :D Berek :)
Profile CardPM
+Quote Post
KMA
post 16.03.2012 - 00:20
Post #12

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006
Nr użytkownika: 95

Dziękuję Ci Szopenie za odpowiedź. Sprawiłeś, że zaciekawiłam się tą książką, myślę, że ją sprawdzę.

A co do was - koledzy, bywa, że wywołujecie delikatny uśmiech na mojej twarzy, kiedy czytając wasze komentarze, dochodzę do wniosku, że nie możecie przejść przez żaden temat, bez przekomarzania się. :)
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 16.03.2012 - 07:14
Post #13

Dupa Towarzystwa

Nie no, nie no...Deimond, gdzie Twoje poczucie humoru? W którym Focusie je zostawiłeś? Miło KMA, że tak na to patrzysz bo nieraz pojawiały się zarzuty, że się kłócimy itd a przekomarzanie brzmi fajnie.

Co do książki. Też z ciekawości przeczytam, ale muszę poczekać na św. Mikołaja bo inaczej to ciężko. Chyba, że cała wersja, gdzieś w sieci już się pałęta.

Szopen to weź konkretnie napisz jaki byleś przed przeczytaniem książki a jaki jesteś teraz. Ciekawi mnie to czy książka zmienia rzeczywiście w ciągu sekundy w co raczej wątpię i wydaje mi się, że jesteś chwilowo zauroczony i czar pryśnie bardzo szybko czego Tobie oczywiście nie życzę.
Profile CardPM
+Quote Post
diaboliq
post 17.03.2012 - 09:42
Post #14

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8668

Książkę w całości można ściągnąć z Chomikuj pl. Zaraz zabieram się za czytanie:)
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 18.03.2012 - 14:53
Post #15

Dusza Towarzystwa

To tylko moje subiektywne odczucie. Książka nie jest dla każdego. Na mnie BAAARDZO MOCNO zadziałała i polecam ją po prostu innym :-). Burzy systemy przekonań, pozwala działać - bierzesz wkońcu odpowiedzialność za swoje życie i zabierasz się od razu do roboty i cieszysz się chwilą. Oczywiście jeśli nie przyjmiesz tego co usłyszysz z książki to nie będziesz miał ochoty nad tym pracować. A jeśli wczujesz się i weźmiesz to głęboko do siebie, to sam będziesz chciał działać, pracować nad sobą i nad realizacją swoich umów, celów, postanowień, marzeń i obietnic :d.
Profile CardPM
+Quote Post
Amras84
post 20.03.2012 - 00:01
Post #16

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7649

Staram się nie brać niczego na ślepo. Zapodałem se ksiunżkę z chomika (mam się wstydzić or bać wjazdu na chatę?:P)i sobie czytam. Nie będę przynudzał. Mi się spodobała ta książka. Jeśli ktoś jednak szuka jakichś tajemniczych technik itd. to chyba może sobie darować tę książkę. Natomiast pomijając że daje mocno do myślenia to jest fajnie napisana i dobrze się toto czyta a jak ktoś zdecyduje się wyciągnąć jakies wnioski to i może sporo zyskać ;).
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic