|
|
![]() ![]() |
22.10.2012 - 21:46
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ja też do ponad połowy i jak dla mnie za dużo tam Bogów było i za dużo wszystkiego. Jest jak jest. Więcej mi nie trzeba.
|
|
|
|
22.10.2012 - 22:23
|
|
|
BÓG ZAZDROSNY ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dzieki za ksiazke. Rewelacyjnie daje do myślenia i pobudza wyobraźnie.
|
|
|
|
22.10.2012 - 22:39
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Ibn Baya(jeśli jeszcze pojawisz się na forum to odpowiedz mi na to pytanie:) skoro należysz do tej innej tendencji itd itp. i sytuacja wygląda jak wygląda(te wszystkie świadomości, bogowie), to czemu uświadamiasz nas w tym i piszesz swoje książki? Żeby jaki konkretnie efekt uzyskać?
|
|
|
|
22.10.2012 - 22:48
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
KMA po co zadawać pytania retoryczne ?:)
|
|
|
|
23.10.2012 - 08:31
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Przyczyna i skutek:) Darek s.-JB,dwie inne opowieści,wszystko jest jak nalezy:)
|
|
|
|
23.10.2012 - 10:17
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
świetna książka, czekam na następną :)
pozdrawiam |
|
|
|
23.10.2012 - 14:28
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Więc Panie Darku.
Jezus jest Pana przewodnikiem teraz. Jakie są obecnie pańskie nauki ? Kochać Jezusa, Kochać Boga ? Chodzić na msze ? Dzień ostateczny nadchodzi ? Rozumiem że jego miłość jest ''nieograniczona'' ale powiedźmy sobie szczerze. Chyba służenie komuś daje mi preteks sądzić ,że stajemy się zniewoleni. A może biblia jest już nieaktualna ? A wiec jeśli jest nieaktualna, nie będzie apokalipsy- epoka lipca . tak więc Jezus nas okłamywał,że przyjdzie na świat w dniu ostatecznym ? Proszę spytać Boga Jahwe czemu olał nas ludzi i wybrał sobie żydów za naród wybrany, a wszyscy inni jak to sam Jezus mówił. W dniu ostatecznym zostaną zniszczeni w ogniu magmy. Czyżby Bóg potrafił niszczyć swoje dzieci, części siebie ? zamiast ich nauczać .To chyba nie jest miłość ... Nawet jak ludzie nie pójdą za Pana słowem to czy stanie się im krzywda ? A czemu to nie moge wybrać sobie życia jakie chce prowadzić. Wiele osób i proroków mówi nam któredy droga. Tylko, że sprawa jest tak skomplikowana ,że nie wiadomo komu wierzyć i kogo spotkać można w astralu. Jakby Pan Darek spotkał Budde to też odrazu by za jego słowem poszedł ? Chodzi o to, że doświadczenia są doświadczeniami, nauki naukami. A każdą racje trzeba poprzeć argumentami. Fajne doświadczenia rzeczywiście są w książce opisane, ale nauk żadnych nie widzę nadal czemu mam iść za głosem Jezusa. Tylko proszę mi nie mówić,'' bo on jest miłością'' bo to mi nic nie mówi. |
|
|
|
23.10.2012 - 15:43
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Nie wiem czy lubicie ciekawostki, ale ja lubię. Dzisiaj całkiem przypadkiem idąc drogą znalazłem całą czarną kostkę do gry z srebrnym napisem "Judas priest'. Te drugie słowo było już trochę zamazane, ale pierwsze jest prawie jak nowe. Ewangelia Judasza, tak sobie myślę, że chcąc poznać całośc nie należy odrzucać tego, co niewygodne. Każdy ma cień, to sprawa, która nie wymaga większych rozmyślań. Inaczej jest w przypadku stwierdzenia "każdy jest równy,nie ma równych i równiejszych". Czytając niektóre wypowiedzi myślę, że jednak coś z tą równością jest nie tak. Nie pierwszy raz się buntuje, więc tym razem to też nie będzie wielką trudnością. Kto ma oczy, ten znajdzie swoją drogę, kto ma przewodnika apodyktycznego, ten niech za drzewo czmycha ;)
Ps. Ale książka i tak jest zajebista :D Czekam na kolejną i taka mała uwaga (w ksiązce słowo "zajebisty" dwa razy na początku jest pisane przez y by ostatni raz pojawić się w normalnej formie pisanej przez j) |
|
|
|
23.10.2012 - 19:28
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
To uczucie wolności opisane w książce przeniesione do reala...wydaje mi się , że Eckhart Tolle opisuje taki stan nazywa go , ten stan czyli :Swiadomością Chrystusową.
|
|
|
|
23.10.2012 - 19:56
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
To uczucie wolności opisane w książce przeniesione do reala...wydaje mi się , że Eckhart Tolle opisuje taki stan nazywa go , ten stan czyli :Swiadomością Chrystusową. Dokładnie. Zresztą wiadomo Eckhart jest tylko jednym z wielu ;)Odkrywanie tego stanu to niezła frajda. Ile ja w głowę zachodziłem na czym polega ta prostota, ślęcząc pod krzakiem. Dziwne to trochę powiem... a czasem przychodzi coś takiego od tak...łatwo...po prostu. Nie da się tego wymusić w żaden sposób i to dobry trop myślę. Słuchać Eckharta warto intuicją bardziej niż rozumem. Tak myślę. |
|
|
|
| Zachariasz Lubowiecki |
23.10.2012 - 22:18
|
|
Guests |
Już w czasach Jezusa mówiono, że czas się zbliża, że koniec jest bliski, itd. I będzie się to powtarzać dopóki w końcu coś nie zmiecie nas z powierzchni ziemii, co się kiedyś musi wydarzyć.
|
|
|
|
23.10.2012 - 23:10
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Chciałbym się wypowiedzieć szerzej, w kilku miejscach odnosząc się do książki Darka. Będzie to moja ostatnia wypowiedź na forum więc pozwolę sobie na nieco więcej. Dzisiaj jest poniedziałek 22 października 2012. Jest noc, godzina 22 , jesteśmy pod przemożnym wpływem Księżyca. Przestrzeni gdzie Tendencja mojej linii rozwoju świadomości znalazła fizyczne uzewnętrznienie. Tam moja świadomość została ukształtowana przez moją duchową matkę i nauczycielkę. Jesteśmy linią rozwojową świadomości które nazywam Czarnymi . To świadomości pochodzące i z innego Systemu , innej Tendencji. Stworzone przez innego Boga . Naszym Ojcem i Matką jest Bóg dziesiątego pietra . W tym przejawieniu takich pięter i takich Troistości jest trzynaście . Troistości bo każda dwoistość składa się na całość która nie jest jedynie sumą dwóch elementów . A zatem Jesteśmy dziećmi innych Bogów . Zaś Bóg tego, Ziemskiego, Układu Słonecznego to Bóg czwartego pietra, jest naszym , zmuszonym do tolerowania nas , pracodawcą . Za jego przyzwoleniem wypełniamy tu funkcję chronienia linii, Tendencji ,rozwojowej dusz stworzonych tu, w tym Układzie Słonecznym . Przez waszego Boga Układowego . Chronimy te świadomości przed nisko wibracyjną Przestrzenią Wolności . Zwaną, tu na Ziemi, Szatanem . Szatan to byt zbiorowy . Legion , jest trafnym określeniem. Wasz Bóg jest Bogiem lokalnym .Nie jest Przyczyną Wszystkiego . W tym miejscu należy wspomnieć duchowy byt znany na Ziemi jako Jezus. To całkiem realny byt który zbuntował się podobnie jak Szatan ale nie przeciwko Bogu układowemu a przeciwko hierarchiom duchowym które uzurpowały sobie prawo do osądzania i ograniczania dostępu do Boga Układowego świadomościom rozwijającym się pod ich opieką .Korzystając z Tendencji jaką tworzy Bóg Układowy, do szybszego obiegu świadomości w Układzie, przejmowały poszczególne świadomości tworząc z nich własne potężniejące ciało duchowe . To zagadnienie, dla świadomości Białych, jest dość zawiłe ponieważ są przekonane że Bóg układowy którego ciałem fizycznym jest Słońce jest im przyjazny . Tymczasem tak jak każdy Bóg ten również jest jedynie samoświadomą granica pomiędzy lokalnym Przejawieniem a lokalnym Niebytem . Dlaczego lokalnym ? Jak wspomniałem takich Bogów w całym Naszym przejawieniu jest trzynastu. Takich Przejawień i Bogów Przejawieniowych jest tak wielu jak wiele jest Świadomości potrafiących się oprzeć zapadnięciu w Przyczynę Wszystkiego , Legion Legionów ! Tworzą jeden wspólny system połączony z sobą Granicami - Bogami Przejawieniowymi pochłaniającymi Bogów Układowych , Super Bogami którzy zawierają się w Przyczynie Wszystkiego. Warto zwrócić uwagę na wypowiedź jednego z kolegów o sporym stopniu zaawansowania . Powiedział , że każdy z nas interpretuje to czego doznaje, po tamtej stronie , zgodnie z wyobrażeniami o duchowości , zaszczepionymi przez wychowanie w konkretnej religii . Uwaga bardzo cenna . Ze swojej strony dodał bym jednak pewną myśl która pojawiła się w mojej świadomości dopiero niedawno . To nie nam przydarzają się zdarzenia a my przydarzamy się zdarzeniom ! Można by powiedzieć ciągom zdarzeń , czemuś co można by nazwać Tendencjami .Jesteśmy składowymi ich ciała duchowego. To trochę tak jak w teorii super strun tyle ,że to są duchowe super struny. Ma to wielkie znaczenie w zrozumieniu co stało się z Darkiem . Jego świadomość jest częścią Tendencji którą nazwałbym semicką a dopiero potem Jezusową . Zbadałem sprawę po tamtej stronie i zauważyłem, że nastąpiło odwróceniu kolejności ciał subtelnych Darka, spowodowało to dostrojenie do tej konkretnej tendencji. Musiało być na tak wysokim poziomie, że połączyło świadomości Piotra i Darka . Można by powiedzieć że Darek dostroił się do świadomości Piotra a ten uznał, że warto zastąpić świadomość Darka sobą . To rodzaj zstąpienia Ducha Prorockiego , wręcz duchowego opętania ! Tendencja semicka jest jedną z wielu duchowych Tendencji na Ziemi , niektóre tendencje wzmacniają się wzajemnie inne wygaszają. Judaizm , Chrześcijaństwo , Islam są kluczowymi nurtami Tendencji duchowości semickiej. Jezus , skupmy się na Nim, jest realną siłą duchową . W moich podróżach został określony w hierarchii duchowej świata stworzonego przez Panującego tutaj Boga solarnego jako ktoś kogo w terminologii militarnej nazwalibyśmy feldmarszałkiem . Wracając do naszej , Czarnych ,obecności tu, na Ziemi i w jej pobliżu , również na Księżycu . To my i byty nam towarzyszące, Czerwone ,Pomarańczowe, Zielone i inne, jesteśmy tym co podróżnicy w poza odbierają jako zgromadzenie .Jesteśmy świadkami ewolucji waszej Tendencji rozwojowej. Wasz Bóg Układowy rozpoczął przebudowę całej Tendencji rozwoju świadomości które stworzył a które rozwijają się, ewoluując w kolejnych przestrzeniach duchowych, których fizyczną reprezentacją są planety tego Układu Słonecznego . A zatem ,wasz Bóg który nie jest naszym, Czarnych ,stwórcą , Panem , rozpoczyna przebudowę Tendencji rozwojowej świadomości które ewoluują również w przestrzeni duchowej Ziemi . Uruchomiona została Tendencja do szybszego rozwoju tych świadomości . Dotychczasowa Tendencja rozwoju poprzez doświadczanie szeroko pojętych opozycji , dualizmów, uznana została za mało wydajną. Spowolnienie zostało spowodowane przez wysokie byty duchowe Układu . To przeciwko ich represji początkowo zbuntował się Jezus i jego duchowe otoczenie ,ten bunt stał się nową Tendencją w omijaniu kontrolującej funkcji wysokiej chierarhii Układu Słonecznego .Jeszcze do niedawna , to On był szybką drogą i bramą do homogenizacji dla świadomości ewoluujących w Układzie .Jednak najnowsza Tendencja, wypiera Tendencję za którą stał bunt Jezusa. Tendencja która ma przyspieszyć obieg świadomości w Układzie będzie polegała na ograniczeniu swobody wyboru poszczególnym świadomościom . Ograniczeniu swobody wyboru z pomiędzy przeciwieństwami . Nowa tendencja będzie polegała na drodze środka czyli na braku możliwości istotnych indywidualnych wyborów , na rozwoju wspólnotowości . Docelowo ma to wyglądać w ten sposób, że każdy przejaw indywidualizmu świadomości będzie tłumiony przez wspólną Świadomość jaką stanie się społeczność Białych, solarnych świadomości . Porozumiewanie będzie zachodziło w przestrzeni wspólnej Świadomości a próba indywidualnego myślenia będzie przez wspólną Świadomość natychmiast tłumiona .Próba werbalizowania indywidualnych myśli będzie objęta tabu podobnie jak dzisiaj publiczna defekacja. Ponowne przyjście Jezusa odbędzie się właśnie już w obszarze kontrolowanym przez wspólną Świadomość . Tym razem ciało fizyczne Jezusa zostanie przebite zanim jeszcze spróbuje wyartykułować inną niż panujący system myśl. Nie zostanie zabity jako cały byt biologiczny , zostanie pozbawiony tej części mózgu która odpowiada za werbalizację myśli. Teraz to on i jego Tendencja, Przestrzeń Wolności zostanie nazwany imieniem które będzie budziło lęk jak dzisiaj imię Szatana. To imię to Jeszu .Tak więc, wasz Bóg zaczął budowę nowej Ziemi , nowego porządku Układu Słonecznego. Nowej Tendencji rozwoju na wyższym poziomie . Szybszy rozwój i obieg świadomości ma wzmocnić jego Układową Boskość. Jako, że Układowy Niebyt wzbiera świadomościami które homogenizuje Bóg Układowy , będący Samoświadomą Granicą która formuje Niebyt Układu w Układowe Przejawienie , potem zaś pochłania Układowe Przejawienie i jego Świadomości . To Dziwna , pulsująca Maszyna Duchowa w której raz wysoki duch , Zbawiciel , jest przyspieszaczem obiegu to znów przez kolejną wyższą tendencję bardziej wydajną , która dostrzega w poprzednim przyspieszaczu tendencję do stawania się indywiduum chcącym uniknąć homogenizacji zostaje uznany za buntownika, jest więc najpierw Zbawcą aby potem stać się Potępionym . Na każdym z Poziomów – Tendencji, rozwoju Boga Układowego, rozwija się kolejny , najwyższy niezhomogenizowany jeszcze przez Boga Układowego byt. Zatem wszystkie byty stają się w końcu buntownikami , najpierw przeciwko opóźniającym homogenizację świadomości Wysokim Bytom a potem buntownikiem przeciwko Tendencji do pochłaniania świadomości przez Boga Układowego .Bogowie Układowi postępują tak samo przeciwko takim samym Tendencjom Nadrzędnego Boga , Boga Przejawienia kontrolującego Bogów Układowych. W tej chwili wasz Bóg Układowy kumuluje swoją moc , dlatego potrzebuje aby szybciej wzbierały świadomości indywidualne . Generuje swą moc ponieważ to teraz On jest w opozycji do pozostałych dwunastu Bogów Układowych tego Przejawienia .I teraz to On jest przez pozostałych widziany jako ktoś kto chce przyśpieszyć obiegi świadomości tego Przejawienia. Jest traktowany jak wróg .Potem on po nabraniu mocy stanie się super indywidualnością tak wielką , że sprzeciwi się homogenizacji , do stanu Niebytu , przez swojego Przejawieniowego Boga Niebyt oczywiście jest niebytem tylko dla świadomości która jest nawykła do relacji czasoprzestrzennych. Homogenizacja zaś polega na rozerwaniu tych relacji i zatarciu poczucia indywidualności przez pochłaniany byt. W Niebycie nie ma czasu ani przestrzeni ale ni znaczy to, że nie ma w nim świadomości zbiorczej która podlega procesom wzrostu wewnętrznej potencjalności, która owocuje przedostawaniem się, przez dwuwarstwową Granicę –Boga,potencjalności z Niebytu do Przejawienia. Należy również zaznaczyć ,że w całej Przyczynie Wszystkiego świadomość jest podstawą istnienia całej Przyczyny .Jest to powszechność .To połączenie świadomości z bytem biologicznym jest ewenementem. Wyjątkową okazją dla świadomości do prowadzenia samoobserwacji z pozycji wleczonego obserwatora . Obserwacji prowadzonej przez rozwijającą się świadomość, obserwacji swojej jaźni wyższej przez niższą a tych poprzez podstawę jaką jest biologiczny relacjonujący umysł. Na poziomie podstawowym w ten sam sposób małe świadomości budują swoją moc, rozwijają kolejne jaźnie aż do momentu kiedy zostają gotowymi już Świadomościami chcącymi powstrzymać swoją homogenizację i broniącymi się przed utraceniem indywidualnej Świadomości , przed pochłonięciem przez nadrzędne Świadomości(podobne Jezusowi) a w końcu przed homogenizującym Niebytem stojącym za Bogiem Układowym . Inni od razu przyłączają się do Przestrzeni Wolności nazywanej Szatanem . Ten gwarantuje im obronę ich indywidualności od momentu przystąpienia do Przestrzeni. Na każdym z etapów , kolejnej tendencji rozwoju kolejnego Boga, pragnienie zachowanie indywidualności jest sprzeciwem wobec Boga Nadrzędnego a pragnienie przypodobania się Bogu i przyspieszanie zbawienia czyli homogenizacji , jest buntem przeciwko spowalniającym utratę indywidualności , samodzielnym bytom różnych poziomów rozwoju . Dziwność tego zawiera się w tym że kiedyś każdy szatan z Legionu Szatana , na swoim poziomie ewolucji w tendencji jaka wtedy panowała był Zbawicielem dla świadomości będących na relatywnie niższym poziomie rozwoju . Świadomości które tworzy Bóg Układowy rozpoczynają swój bieg na poziomie na którym ich Bóg jest je w stanie stworzyć. Dlatego kiedy Bóg jest potężniejszy, poziom nasion świadomościowych jest wyższy .Czarni są już po obcięciu przez swojego Boga Układowego pragnień i emocji dlatego Białym wydają się zimni i nieczuli . Przyspieszanie trwa od samego początku, każdego z Układów Hierarchie układowe posuwają się do tego , że hodują indywidualnie niewielkie świadomości po to aby przyspieszyć i podnieść poziom ich startu jako samodzielnych bytów duchowych. Tak to wygląda z poziomu jaźni ciała przyczynowego, czarnej świadomości która jest kurierem pomiędzy Białymi i Czarnymi i żyje w ciele biologicznym tu na Ziemi. Także, drogi Darku . Próba Piotra wejścia w twoją skórę, w twoje ciało przyczynowe, jest tak naprawdę już nawet nie przejawem chęci do indywidualizacji Tendencji rozwojowej Jezusa .Jest odwróceniem ról . Jezus wraz ze swoją Tendencją zbawczą zaczyna stawać się nowym Szatanem. J.B. szkoda że ostatnia wypowiedź, bo to ciekawa alternatywa do D.S. i uzupełnia ogląd, taki z cieniem, daje do myślenia, prawda jest prawdą, nie jest tylko miła słodka i przyjemna, jest pełnią... Spróbujcie Boskiej miłości w której jest tyle cierpienia i bólu, manimulacji wszelkimi istotami we wszechświecie, to nie wieczna błoga ekstaza... |
|
|
|
24.10.2012 - 05:43
|
|
|
Ty już spróbowałeś, doświadczyłeś Boskiej Miłości i cierpiałeś? Byłeś manipulowany? Dobra. Przyjmuje do wiadomości. Teraz udowodnij mi, że to była Boska Miłość.
Nirwana to stan wolny od cierpienia. Wyzwolenie się z karmy, iluzji i cyklicznego odradzania się w sansarze. |
|
|
|
24.10.2012 - 08:31
|
|
|
|
|
|
|
24.10.2012 - 08:42
|
|
|
Prawo wszechświata jest bardzo jasno określone:Każdy doświadczy tego w co wierzy:)
Jeśli ktoś zapyta z kąd to wiem,ze swojego doświadczenia:) Z mojego własnego doświadczenia powiem wam,że kierujcie się sercem,bo w sercu jest miłość i akceptacja:) Nie dajcie się straszyć,kochajcie blizniego jak siebie samego:) |
|
|
|
24.10.2012 - 17:10
|
|
|
Przeczytałem wszystkie odpowiedzi. Zapoznałem się z treścią. Fajne. Zwłaszcza te pisane po gandzi i alko. Miałem trudności w rozszyfrowaniu posta po grzybkach, ale też dałem radę. Także wpożo.
DS PS: A teraz poważnie: Bardzo Wszystkim dziękuję, że zechcieliście mnie przeczytać. Szanuję każdą wypowiedź i inny punk widzenia. Wszystkie pytania słyszę… Powolutku, powolutku, jutro przyniesie odpowiedzi… Cierpliwości :) DS Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem" 2002 e-book drukarski archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009 porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002 |
|
|
|
24.10.2012 - 18:08
|
|
|
Witajcie zarejstrowałem się z jednego powodu , ale do rzeczy za duzo zadajecie pytań na wszyswtkie znacie juz odpowiedzi są w was , jedynie czego potrzebujecie to chęci szukania bo jak to Pan powiedział szukajcie a znajdziecie , pytacie o Boga a nie znać praw rządzących tym światem mówicie Bóg zły jest nikt nie jest zły , lecz to co piszecie o to co was spotyka sami stworzyliście jesteście twóracmi bo Chrystus zyje w was a wy wnim , szukacie Boga a Bóg to wszystko opowiem wam historie byście mogli lepiej pojąć były sobie ryby
Twierdzą, że nasze życie pochodzi z wody, lecz myśmy nigdy wody nie widziały i nie wiemy, czym ona jest. Wtedy niektóre z nich mądrzejsze rzekły: Słyszałyśmy, że w morzu żyje pewna mądra i uczona ryba, która rozumie wszystkie rzeczy. Pójdźmy do niej i poprośmy ją, aby nam pokazała wodę Wybrały się przeto niektóre z nich, by szukać wielkiej i mądrej ryby, a w końcu przybyły do morza, gdzie owa ryba żyła i pytały ją A gdy ona wysłuchała ich, rzekła do nich: Ach, wy głupie ryby! Mądre jesteście wy, nieliczne, które poszukujecie. W wodzie żyjecie i poruszacie się i macie swój byt; z wody powstałyście, w wodę się znowu obracacie. żyjecie w wodzie, ale nie wiecie o tym. Tak i wy żyjecie w Bogu, a jednak prosicie Mnie: ukaz nam Boga. Bóg jest we wszystkich rzeczach, a wszystkie rzeczy są w Bogu. powiadam wam szukajcie a znajdziecie lecz jest Piotr a on wam oznajmi prawde , Bóg jest we wszystkich stworzeniach co czynicie biednemu zwierzęciu czynicie sobie i do was wraca, szukacie dowodów tego bowiem potrzebujecie ale przyjdzie inny i powie wam nie wierzcie bo kłamie a ja wam mówie ze w sercu znacie odpowiedzi i z ciał wychodzi nie musicie , ale wyjsć jest piekną rzecza doswiadczać duszy w ciele jest piękną rzecza niż doswiadczać ciała w duszy , gdy jesteście dusza jest tylko obecność teraz i niedoswiadczycie tego dopóki będziecie żyć dla świata lecz ten większy jest tu by wybawić was ze świata. |
|
|
|
24.10.2012 - 18:53
|
|
|
Witajcie zarejstrowałem się z jednego powodu , ale do rzeczy za duzo zadajecie pytań na wszyswtkie znacie juz odpowiedzi są w was , jedynie czego potrzebujecie to chęci szukania bo jak to Pan powiedział szukajcie a znajdziecie , pytacie o Boga a nie znać praw rządzących tym światem mówicie Bóg zły jest nikt nie jest zły , lecz to co piszecie o to co was spotyka sami stworzyliście jesteście twóracmi bo Chrystus zyje w was a wy wnim , szukacie Boga a Bóg to wszystko opowiem wam historie byście mogli lepiej pojąć były sobie ryby Twierdzą, że nasze życie pochodzi z wody, lecz myśmy nigdy wody nie widziały i nie wiemy, czym ona jest. Wtedy niektóre z nich mądrzejsze rzekły: Słyszałyśmy, że w morzu żyje pewna mądra i uczona ryba, która rozumie wszystkie rzeczy. Pójdźmy do niej i poprośmy ją, aby nam pokazała wodę Wybrały się przeto niektóre z nich, by szukać wielkiej i mądrej ryby, a w końcu przybyły do morza, gdzie owa ryba żyła i pytały ją A gdy ona wysłuchała ich, rzekła do nich: Ach, wy głupie ryby! Mądre jesteście wy, nieliczne, które poszukujecie. W wodzie żyjecie i poruszacie się i macie swój byt; z wody powstałyście, w wodę się znowu obracacie. żyjecie w wodzie, ale nie wiecie o tym. Tak i wy żyjecie w Bogu, a jednak prosicie Mnie: ukaz nam Boga. Bóg jest we wszystkich rzeczach, a wszystkie rzeczy są w Bogu. powiadam wam szukajcie a znajdziecie lecz jest Piotr a on wam oznajmi prawde , Bóg jest we wszystkich stworzeniach co czynicie biednemu zwierzęciu czynicie sobie i do was wraca, szukacie dowodów tego bowiem potrzebujecie ale przyjdzie inny i powie wam nie wierzcie bo kłamie a ja wam mówie ze w sercu znacie odpowiedzi i z ciał wychodzi nie musicie , ale wyjsć jest piekną rzecza doswiadczać duszy w ciele jest piękną rzecza niż doswiadczać ciała w duszy , gdy jesteście dusza jest tylko obecność teraz i niedoswiadczycie tego dopóki będziecie żyć dla świata lecz ten większy jest tu by wybawić was ze świata. JESTEŚ!!! :) DS Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem" 2002 e-book drukarski archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009 porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002 |
|
|
|
24.10.2012 - 19:00
|
|
|
jestem
podałem ci moje gadu ale przez te forum tez mozemy rozmawiać |
|
|
|
24.10.2012 - 19:33
|
|
|
Hamdaoui? Nie znamy praw i nie pojmujemy? Skąd takie wnioski? Kierujesz te słowa do konkretnych ludzi czy tak ogólnie masz nas za ciemną masę? Kto mówi, że Bóg jest zły?
Nikt nie jest zły. Czyli wszyscy są dobrzy? Skoro tak to czemu tyle smutnych, głodnych, chorych dzieci, ludzi jest na wiecie? Dlaczego tyle ludzkich dramatów rodzinnych. Zabite dziecko, pobita żona. Chyba zapominasz, że system ziemskiej egzystencji napędza dobro i zło - dualizm a zatem nie wszyscy są dobrzy tylko tutaj trzeba uważać, aby nie potępiać, szukać zemsty tylko emanować dobrocią i być po prostu dobrym człowiekiem, ale mieć przy tym świadomość istnienia zła. Ponad milion zabitych Tybetańczyków podczas jednej inwazji chińskiej na Tybet. Wiesz jakie tortury wymyślali. Krępowali kobietom ręce u góry, podwieszali a od dołu we dwóch rozcinali kobiece narządy drutem kolczastym a tego typu tortur było wiele...jacy Ci ludzie byli skoro nikt nie jest zły? Są dwie możliwości. Idziesz w stronę dobra lub staczasz się w kierunku zła. Wpływają na to Twoje czyny i zachowania wobec rzeczywistości, którą obserwujesz i doświadczasz. Gdyby nie było zła to jakbyśmy poznali czym jest dobro? |
|
|
|
24.10.2012 - 19:52
|
|
|
No dobra mamy dwóch proroków już.
Tylko ja się pytam, jakie są wasze nauki !? Bo ciągle piszecie zbliżajcie się do Boga, Jezusa itd. Tylko, że nikt się od niego nie oddalił, bo my jesteśmy Bogami. Sam Jezus tak mawiał :) Podać cytat z biblii ? No więc prosze nie pisać typu, chodźcie do kościoła bo zero z tego nauk. Chcesz być Panie Darku Pasterzem to proszę o konkretne nauczanie i argumentacje. Same spotkanie z Jezusem nic mi nie mówi, i wielu ludziom również. Równie dobrze moge napisać, że moja rodzina jest bezgrzeszna i pisać bzdety żebyście tylko jej słuchali. Bo jak narazie to mało kto za wami pójdzie. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |