#Jarzyn44
CYTAT
.. pojawił się Budda który wskazał ludzkości drogę, ..
Chyba w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak odwiedziny w bibliotece i studia na temat Buddyzmu.
Zakładając ten temat miałem jednak nadzieje na jakieś propozycje literatury bo zanim przekopie się przez ten stek bzdur zabobonów po omacku miną wieki. (już tego kiedyś próbowałem)
#Zielarz Gajowy
CYTAT
Pewny Panie to nie bezpośrednio do tematu, ale może Cię zaciekawi:
http://wiadomosci.wp.pl/wid,10137769,wiadomosc.htmlhah :) cóż ... przyznam się że mam za sobą podobny "eksperyment" i moje doświadczenia są z goła inne :P
To ja może powiem dlaczego akurat teraz zakładam taki temat.
Na tym forum teoretycznie jestem od 2007 roku i od tego właśnie czasu wychodzę z ciała. Rzadko i raczej przypadkiem ale wychodzę. Od niedawna udaje mi się to coraz częściej. Oczywiście byłem szalenie z tego zadowolony.
Jednak w przeddzień założenia tego tematu doznałem czegoś do czego naprawdę nie chce wracać. Ingerencja złośliwych istot dała mi mocno do myślenia czy aby to całe podróżowanie faktycznie nie jest czymś ... złym.
Wiem, że na tym forum czy gdziekolwiek indziej w internecie moge przeczytać mądre wypowiedzi "internetowych guru" jednak doskonale wiem, że większość z ich opowieści to brednie, część wymyślają sami, a jeszcze co innego przeczytają w poście Tomka1992 i uważają to za niepodważalny fakt.
Katolicy (choć nie są doskonali ... któż z nas jest) mówią "hola, nie igraj z czymś o czym nie masz pojęcia" ..... zacząłem myśleć, że mogą mieć dużo racji.
A co na to Buddyści? Odpowiedź na to pytanie chyba jednak będę musiał znaleźć sam.
Będę tu na bieżąco wrzucał :)