oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

6 Stron V  « < 5 6  
Closed TopicStart new topic
> Stygmaty – KRZYŻ Na Lewym Stygmacie, Kolejny etap procesu stygmayzacji
Darek Sugier

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Z racji, że w tematach założonych przez DS, szybko dochodzi do offtopu, (co nie mówię, że jest złe, bo niekiedy rodzą się ciekawe refleksje i polemiki), pomyślałem, że dobrym pomysłem będzie, gdy strategicznymi informacjami będę się dzielił z Wami w nowych tematach, tak by były bardziej dostępne dla większości, a i byśmy mogli sobie podyskutować lepiej.

Ja wiem, że teoretycznie materiał powinien znaleźć się w temacie „USG- Stygmaty”, jednak fakt jest taki, że post DS zostałby szybko przykryty i nie koniecznie dotarłby do szerszego odbiorcy. Także proszę administrację i moderacje o wybaczenie, że pozwoliłem sobie założyć ten temat.

A tak na marginesie:
Czy to dobry pomysł, by na przykład z niektórych tematów, dajmy na to o Stygmatach, zrobić kiedyś e-booka? ( Jeśli oczywiście BÓG na to pozwoli i da Nam jeszcze trochę czasu). Zmoderować porządnie i materiał dać do sieci, tak by i inni go mieli do poczytania, no i do obejrzenia? To tylko tak luźna propozycja.

A teraz do konkretów:
Pragnąłbym podzielić się z Wami informacją, że na lewym Stygmacie (na jego zaczątku), od czasu do czasu, pojawia się KRZYŻ. Raz jest bardziej, raz jest mnie widoczny.

Pierwszy raz pojawił się jakieś 2 tyg. temu. Czekałem, aż nadejdzie odpowiednia chwila, moment kiedy stanie się bardziej widoczny i pozwoliłem sobie Go sfilmować :)
Dodam tylko, że nie było to proste, bo KRZYŻ jest jakby w środku tkanki Stygmatu, głęboko, ale wydaje mi się, że kamera GO uchwyciła. W relu, gdy się wyłania, jest o wiele bardziej widoczny. Mam ciulową kamerę HD. Właściwie, to aparat z możliwością nagrywania filmów full HD. Chyba będę musiał odżałować kasy i kupić porządnego soniaka.

Rano, często, gdy się budzę w OP (Obszarze Przycielesnym) – bo tak w większości przypadków mam, że najpierw budzę się w qwaziciele, a dopiero potem w fizycznym, czuję włożone w Stygmaty kryształy. Są to około 30 cm długości graniastosłupy o podstawie kwadratu. JEZUS mi je wkłada. Zasila mnie nimi i rozpycha moje Stygmaty. A gdy je usunie, na tkance qwaziciała pozostaje znak KRZYŻA. Tak to wygląda póki co od kuchni. Sprytne nie?

A i jeszcze coś bym chciał dodać, nie koniecznie związane z tematem „Stygmaty”, a co może być fajnym zaczątkiem do ciekawej dyskusji, otóż już któryś raz z kolei dostrzegłem na złotej Pasterskiej Lasce jaką posiada MESJASZ znak OM, o taki:

(IMG:http://s8.postimage.org/4vmtnar1x/image.jpg)

Czyli co? KRZYŻ to nie jedyny Jego symbol? Wychodzi na to, że tak. Gwiazda Dawida, to też Jego Symbol, bo ten który jest bliski mojemu sercu – część mnie, często jest obrysowany takim znakiem i normalnie łazi po astralu z nim jak w hulachopie :)

A oto i zapowiadany materiał:
(Tylko jak mówię, nie spodziewać się BÓG wie czego.
Coś się dziej i pragnę się tym podzielić z Wami, to wszystko…)
A i jeszcze mała wskazówka techniczna:

Filmik jest w za dużej skali, bo ręka wychodzi 3 razy większa. Najlepiej jest ściągnąć filmik i zmniejszyć przekątna obrazu, tak by dłoń była w miarę w skali 1:1. Wówczas KRZYŻ jest najlepiej widoczny.

(IMG:
http://s8.postimage.org/3x965puut/full_hd.jpg)

----edit 28 XI ----
screen:
http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopi...amp;#entry87084

DS

Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski
Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski
Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem"
2002 e-book drukarski

archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009
porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002
Go to the top of the page

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

CYTAT(Darek Sugier @ 26.11.2012 - 13:05) *
Z racji, że w tematach założonych przez DS [...]
[...] jednak fakt jest taki, że post DS zostałby szybko przykryty [...]

Piszesz tak, jakby Darek był kimś innym.
Kim jesteś? Odpowiedz.

+Quote Post
Darek Sugier

Dusza Towarzystwa

Niekiedy lubię pisać o sobie w trzeciej osobie.
Taki wówczas śmieszny dystans powstaje.

Kim jestem?
Na imię mi OSOBY bo jest mnie wielu...

DS

2002 e-book drukarski

+Quote Post
stray.ghost

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Darek Sugier @ 26.11.2012 - 13:48) *
...
Kim jestem?
Na imię mi OSOBY bo jest mnie wielu…

W tym kontekście przychodzi mi na myśl Wielka Improwizacja Mickiewicza:
"Nazywam się Milijon – bo za miliony kocham i cierpię katusze"

+Quote Post
Freddy K

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Prośba do administratora, aby tematy o charakterze religijnym, jak np. stygmaty, zostały przeniesione do działu Hide park - Filozofia i światopogląd, albo żeby utworzono nowy dział - Religia, wiara, mistycyzm.

+Quote Post
GoodBoy

Znajomy Rodziny

Na imię nam Legion bo jest nas wielu :) Nawet nie patrze w te stygmaty bo w to nie wierze. Monroe pisał o że Boga i Jezusa jako takiego nie ma, tylko byty podobne w naszym mniemaniu do ich formy i jego wersja bardziej mi odpowiada. Zapewne kiedyś zostaniesz kanonizowany a do tego czasu życzę powodzenia.

+Quote Post
uncommon

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja tam wierze,że się pojawiły krzyże.
Tylko co z tego ? Wiem bluźnie Panu.
Wolałbym informacje o tym kiedy będzie wydana nowa książka, i dowiedzieć się źródła,celu i przyczyny ich powstawania.
To jest dla mnie ważniejsze.

+Quote Post
ssdariuss

Znajomy Rodziny

Rozumiem ze dla wielu "nowy" Darek nie pasuje a ja osobiscie odetchnalem z ulga bo poprzednie podejscie do Boga mi cholernie nie pasowalo. Stygmaty.. a dlaczego nie, przeciez nie on pierwszy i nie ostatni zapewne .

+Quote Post
uncommon

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Heh obejrzałem z 5 razy i myśle gdzie ten krzyż ?
Mam coś z głową ?
Tam nie ma żadnego krzyża ! Jedynie jakieś odciski.
Ale wkońcu patrze,że jest rzeczywiście w środku tego stygmatu, czerwonej kropki na śrdoku dłoni.
Także szacunek ;)

edit: To teraz mogą do Pana pielgrzymki nawet przychodzić ;p. Ciekawe czy ma Pan dar uzdrawiania teraz ...

+Quote Post
Dagon

Dusza Towarzystwa

Notatnik

(IMG:http://s7.postimage.org/6q4l9oaff/Bez_tytu_u.png)

A ja widzę uśmiechnięty ryjek kosmity :)

+Quote Post
Darek Sugier

Dusza Towarzystwa

CYTAT(uncommon @ 26.11.2012 - 16:56) *
Heh obejrzałem z 5 razy i myśle gdzie ten krzyż ?
Mam coś z głową ?
Tam nie ma żadnego krzyża ! Jedynie jakieś odciski.
Ale wkońcu patrze,że jest rzeczywiście w środku tego stygmatu, czerwonej kropki na śrdoku dłoni.
Także szacunek ;)

edit: To teraz mogą do Pana pielgrzymki nawet przychodzić ;p. Ciekawe czy ma Pan dar uzdrawiania teraz ...

KRZYŻ jest raz bardziej, raz mniej widoczny…
Kamerą strasznie mi było ciężko to uchwycić, bo KRZYŻ jest w tkance Stygmatu, w środku. To ślad jaki pozostawia po sobie kryształ JEZUSA – długi graniastosłup o podstawie kwadratu.

Tak jak mówię, najlepiej zmniejszyć przekątną obrazu, tak by skala był mnie więcej 1:1.
Wówczas optymalnie będzie widoczny – taki „plusik” jak na bateryjce :)

No kurczę dzielę się z Wami czym mogę…
Ja wiem, że niektórzy by już chcieli by się dopełniło, ale widać, że proces stygmatyzacji, to coś co jest rozciągnięte w czasie.

oobe.pl to moja dawna piaskownica… Tu zaczynałem… Tu wielu przyjaciół moich…
to jest dla Was…

DS

2002 e-book drukarski

+Quote Post
lordini

Dusza Towarzystwa

Notatnik

No faktycznie ktoś ci w tkankach grzebie, ale nie sądzę, żeby ten ktoś miał dobre zamiary, radziłbym sobie zadać pytanie czy warto wierzyć komuś tylko dlatego, że tak powiedział?

+Quote Post
Kronopio

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

To jest Krzyż Katarów taki najprostszy fraktal. Wiem bo mam taki sam na gitarze :)(IMG:http://nowaatlantyda.com/wp-content/uploads/2012/04/krzyz-Katarow1.png)

+Quote Post
GoodBoy

Znajomy Rodziny

CYTAT(lordini @ 26.11.2012 - 17:34) *
No faktycznie ktoś ci w tkankach grzebie, ale nie sądzę, żeby ten ktoś miał dobre zamiary, radziłbym sobie zadać pytanie czy warto wierzyć komuś tylko dlatego, że tak powiedział?

Myślę że Darek zdaję sobie sprawę z ryzyka, kwestia jego doświadczenia.

+Quote Post
ssdariuss

Znajomy Rodziny

Tak i ja widze taki
Załączony plik
Dodany plik  228_Krzy_.jpg ( 9.8k ) Liczba pobrań: 110

+Quote Post
lordini

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
Myślę że Darek zdaję sobie sprawę z ryzyka, kwestia jego doświadczenia.

On z niczego sobie sprawy nie zdaje, nawet gdyby dostał stertę dowodów to i tak by je odrzucił. Zbyt dobrze czuje się w swojej nowej roli. Osobie, która nawet nie potrafi argumentować raczej nie powierzaliby spraw wszechświata

+Quote Post
ssdariuss

Znajomy Rodziny

Jezuz doskonale wiedzial komu ma sie obiawic .. nie widzicie w tym Boskiego planu ??

+Quote Post
lordini

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
Jezuz doskonale wiedzial komu ma sie obiawic .. nie widzicie w tym Boskiego planu ??

Jezus nic nie wiedział i nic nie wie. Boski plan w tym taki, żeby naprać wam w mózgach. Darku jesteś chodzącym błędem, który ma dziury w mózgu, dzięki, którym doświadcza stanów, których nie powinien i przez to stałeś się jak marionetka, a tamci tylko pociągają za sznurki.

+Quote Post
ssdariuss

Znajomy Rodziny

pozyjemy zobaczymy.. ja kieruje sie tym co mowi mi serce a Ty ??

+Quote Post
lordini

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT

Im dłużej będziesz żyć, tym bardziej będziesz się nudził tego jego stygmatami, aż w końcu zostanie sam Darek i jego stygmaty, który w rozpaczy powie: czemu mnie wszyscy opuścili? Przecież mam stygmaty

+Quote Post
Hamdaoui

Dusza Towarzystwa

CYTAT(lordini @ 26.11.2012 - 19:07) *
Jezus nic nie wiedział i nic nie wie. Boski plan w tym taki, żeby naprać wam w mózgach. Darku jesteś chodzącym błędem, który ma dziury w mózgu, dzięki, którym doświadcza stanów, których nie powinien i przez to stałeś się jak marionetka, a tamci tylko pociągają za sznurki.

O dziecię , skąd to wiesz? powiem jedno świadomość(swiadomy zrozumie co mam przez to namyśli) , fajny naukowy pogląd ,""Jezus nic nie wiedział i nic nie wie"" o ile znam Jezusa wie wszystko bo to dzieje się za jego sprawą a jesli byscie nie wierzyli ze tak jest to wiedzcie ze Jezus jest Chrystusem to jak ma tego nie wiedzieć teraz lordini zaświadczyłeś ze Jezus jest nie doskonały , i kto go ciągnie za sznurki jacy tamci ?

+Quote Post
lordini

Dusza Towarzystwa

Notatnik

No jasne, uważaj bo teraz wszyscy się ciebie posłuchają i uwierzą, tylko dlatego, że tak powiedziałeś

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

CYTAT(ssdariuss @ 26.11.2012 - 18:12) *

to nie ma nic wspólnego z sercem... sorry, że tak mówię, ale kierujesz się naiwnością i niczym więcej... w sumie nie sorry, nie jest mi przykro, że tak mówię, ja Ci coś uświadamiam, przykro mi zaś, że kierujesz się naiwnością...
ludzie, Wy, co niektórzy, nie macie totalnie pojęcia co jest święte, a co nie... jakiś zapróchniały krzyż w czterech zabitych dechami ścianach budynku zwanego kościołem uważacie za świętość, a na sąsiada ciągle narzekacie i wyzywacie... świętymi obwołujecie jakieś fizyczne nikomu nieprzydatne rzeczy, jak stygmaty, co tylko przeszkadzają, bo plamią ubrania i bolą, a ignorujecie takie świętości, jak miłe dobre słowa i uśmiech Waszych bliźnich, których spotykacie na co dzień... ten świat stoi do góry nogami ;/

+Quote Post
ssdariuss

Znajomy Rodziny

poprostu to przemilcze. Tobie zas radze bys nie mierzyl ludzi swoja miara..

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

CYTAT(lordini @ 26.11.2012 - 18:07) *

Lordini trochę za mocno i nieprzyjemnie się wyraził, ale puentę podzielam. Może nie tyle Jezus nic nie wiedział czy nie wie, ale nie ingeruje, bo to nie jego sprawa, a tych których to dotyczy i którzy wybrali tego doświadczać.

CYTAT(ssdariuss @ 26.11.2012 - 19:01) *
poprostu to przemilcze. Tobie zas radze bys nie mierzyl ludzi swoja miara..

Forum jest po to, żeby pisać, a nie żeby milczeć. Jeżeli się nie zgadzasz, napisz dlaczego, a nie napisałeś, że przemilczysz, jakbyś twierdził, że nie zrozumiem (ja czy ktoś inny), albo nie zasługuję na Twoje tłumaczenie, to jest trochę aroganckie z Twojej strony.
A czyją miarą mam mierzyć? Twoją? Jak jej nie znam. Każdy mierzy swoją miarą i tylko nią, wyłącznie. Taka jest tego fizyka.
Twierdzisz, że złą miarę przyłożyłem? Wytłumacz mi więc proszę, jaką powinienem przyłożyć. Z góry mówię, że ta, która zakłada czyjeś zwyrodnienia biologiczne (czyt. rany), za świętość jakiegokolwiek rodzaju, mi nie odpowiada -.-'

+Quote Post
ssdariuss

Znajomy Rodziny

Napisalem co mysle a z Toba nie mam zamiaru sie sprzeczac bo widze ze nadajemy na zupelnie innych falach. Nie kazdy kto chodzi do kosciola musi byc taki jak Ci sie wydaje.. Ale jak to mowia "To Twoje co z domu wyniesiesz"

+Quote Post
fragles

Dusza Towarzystwa

Notatnik

A mi ten krzyż kojarzy się z takim małym "plusikiem" od baterii..

CYTAT(lordini @ 26.11.2012 - 18:41) *
No jasne, uważaj bo teraz wszyscy się ciebie posłuchają i uwierzą, tylko dlatego, że tak powiedziałeś

A czemu w takim razie Ciebie miałby ktos posłuchać ?

+Quote Post
witekZ

Członek Rodziny

Notatnik

CYTAT(Darek Sugier @ 26.11.2012 - 14:05) *
A i jeszcze coś bym chciał dodać, nie koniecznie związane z tematem „Stygmaty”, a co może być fajnym zaczątkiem do ciekawej dyskusji, otóż już któryś raz z kolei dostrzegłem na złotej Pasterskiej Lasce jaką posiada MESJASZ znak OM, o taki:

Czyli co? KRZYŻ to nie jedyny Jego symbol? Wychodzi na to, że tak. Gwiazda Dawida, to też Jego Symbol, bo ten który jest bliski mojemu sercu – część mnie, często jest obrysowany takim znakiem i normalnie łazi po astralu z nim jak w hulachopie :)

Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book

Darku, czyżbyś sug(i)erował :p że Buddyści i Hindusi idą w dobrą stronę, tylko jakby od inną drogą? Że Jezus uznał za słuszne dochodzenie do Boga kilkoma drogami, nie tyko przez Chrześcijaństwo? A może nawet, że podobnie jak w przypadku Islamu (Gabriel podyktował Koran Mahometowi) Jezus jest inspiratorem/twórcą tych dróg, tych wszystkich systemów religijnych?

+Quote Post
warmine

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: Moderator

Notatnik

Jak mam być szczera to ja na tym filmiku nie widzę krzyża tylko odbicie łapy z czterema pazurami.

+Quote Post
HUGH

Guests

Nie rozumiem tego wielkiego show jakim jest Pan Darek. Co nie którzy widzę, że są na niego na prawdę ślepo zapatrzeni. Mam wrażenie, że Pan Darek chce zrobić z siebie pewnego rodzaju guru.
http://www.mindfuck.com.pl/wp-content/uplo...012/08/132.jpeg a ja tutaj widzę Jezusa ;]. Przepraszam, jeżeli urażam czyjeś uczucia religijne, ale taka jest prawda.

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

CYTAT(witekZ @ 26.11.2012 - 19:30) *
Darku, czyżbyś sug(i)erował :p że Buddyści i Hindusi idą w dobrą stronę, tylko jakby od inną drogą? Że Jezus uznał za słuszne dochodzenie do Boga kilkoma drogami, nie tyko przez Chrześcijaństwo? A może nawet, że podobnie jak w przypadku Islamu (Gabriel podyktował Koran Mahometowi) Jezus jest inspiratorem/twórcą tych dróg, tych wszystkich systemów religijnych?

A to co, jak Darek powie, że tak, to zaczniesz się interesować albo i praktykować buddyzm, a tak uważasz że to jest złe? No paranoja!!

CYTAT(ssdariuss @ 26.11.2012 - 19:15) *
Napisalem co mysle a z Toba nie mam zamiaru sie sprzeczac bo widze ze nadajemy na zupelnie innych falach. Nie kazdy kto chodzi do kosciola musi byc taki jak Ci sie wydaje.. Ale jak to mowia "To Twoje co z domu wyniesiesz"

A skąd wiesz co mnie się wydaje o tych, co chodzą do kościoła? Robisz nadinterpretacje, przeczytaj dokładnie to, co napisałem.
Robisz z siebie takiego dobrego, a oczerniasz mnie i mój dom, zastanów się nad tym.

+Quote Post
rab

Dusza Towarzystwa

Mam prośbę - niech ktoś, kto widzi tam krzyż zrobi screena i zaznaczy go na nim. Ja nie mogę zauważyć ;/.

+Quote Post
twistoid

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy

Widzę krzyż. Ok, widzę też że stygmat czerwienieje, no to paczam co będzie dalej. Proszę nie denerwujcie się tak, naprawdę nie ma po co.

+Quote Post
lordini

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
A czemu w takim razie Ciebie miałby ktos posłuchać ?

Nikt nie musi mnie słuchać, ja tu tylko wskazuję drogę, a patrzeć jak ludziom jest prane w głowach nie będę

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

CYTAT(twistoid @ 26.11.2012 - 20:11) *
Proszę nie denerwujcie się tak, naprawdę nie ma po co.

Ja się nie denerwuję, tylko staram się wyplenić irracjonalność w pewnych wypowiedziach. Niestety to akurat trudno ubrać w takie słowa, aby nie zabrzmiało arogancko czy agresywnie.

+Quote Post
lordini

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
O dziecię , skąd to wiesz? powiem jedno świadomość(swiadomy zrozumie co mam przez to namyśli) , fajny naukowy pogląd ,""Jezus nic nie wiedział i nic nie wie"" o ile znam Jezusa wie wszystko bo to dzieje się za jego sprawą a jesli byscie nie wierzyli ze tak jest to wiedzcie ze Jezus jest Chrystusem to jak ma tego nie wiedzieć teraz lordini zaświadczyłeś ze Jezus jest nie doskonały , i kto go ciągnie za sznurki jacy tamci ?

No dobra posłużę się tutaj tą samą bronią co wy, powiem tak: jestem od ciebie inteligentniejszy, szybszy i silniejszy. Wierzysz mi? No właśnie, więc podaj mi powód dlaczego inni mieliby ci wierzyć. Posłuchaj kogoś kto jest po twojej stronie:

Fragles- A czemu w takim razie Ciebie miałby ktos posłuchać ?

Ja tu walczę w imie czegoś, co jest dla mnie słuszne, od ludzi zależy co wybiorą, ponieważ Bóg nikomu nie dał mocy wpłynięcia na wolną wolę

+Quote Post
Alan66

Przyjaciel Rodziny

po co ta cała dyskusja ? ;]
kilka postów w tą czy w tą,
co za różnica ?
czy post może kogoklwiek przekonać o prawdziwości czy też nie ?
ludzie zmiłujcie się w końcu
skąd w was tyle agresjii ( tak jest to agresja choć usłana pięknym i tak bardzo wyrozumiałym słowem)
jaki to ma sens ?

+Quote Post
rab

Dusza Towarzystwa

CYTAT(twistoid @ 26.11.2012 - 20:32) *

Nie wiem czy jestem ślepy czy co, ale nie dałoby obrysować krzyża jakimś kolorem np zielonym :D?

+Quote Post
ssdariuss

Znajomy Rodziny

Ja nie jestem agresywny! Agresywność 1 !!

+Quote Post
Zachariasz Lubowiecki

Guests

Słuchając nowej płyty rapera Mediuma, natrafiłem na ciekawy utwór dotyczący OOBE. Autor opisuje w nim interesujące doznanie religijne podczas bytowania ''po tamtej stronie''. Zobaczył samego Boga, i rozmawiał z nim. Stwórca m. in. opowiedział mu o tym, że czas się zbliża, i kazał nawracać się jak najszybciej, wspomniał również o piekle i szatanie. Nie to, żebym osobiście wierzył w takie rzeczy, ale wklejam link do odsłuchu utworu dla zainteresowanych. Fragment o którym mówię zaczyna się w 2:17 i trwa do końca.

http://w984.wrzuta.pl/audio/2zUnOCWWGKZ/medium_-_astral

+Quote Post
Darek Sugier

Dusza Towarzystwa

Dziękuję Ci Twistoid…
Dziękuję Ci…

Dobry jesteś moderator, bo obiektywny…

DS

2002 e-book drukarski

+Quote Post
diaboliq

Dusza Towarzystwa

No ja chyba jestem jakiś dziwny bo jakoś nie mogę dostrzec żadnego krzyża:) Ale nie o tym chciałem pisać.
Odnośnie Jezusa to jeszcze parę lat temu uważałem to za mit, ktos taki po prostu nie mógł dla mnie istnieć. Było tak do momentu kiedy w moim życiu wydarzyło sie coś co odmieniło moje spojrzenie na świat pozagrobowy. Teraz jestem przekonany o istnieniu Boga i szanuje poglądy Darka to jego świat i nie można mu tego zabierać!

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

Ja tam widzę pentagram pod pewnym kątem, ok. 60 stopni, odwrotnie do wskazówek zegara, od pionu; albo takiego ludka kung fu wykonującego pozycję podobną do tej.

+Quote Post
twistoid

Ikona Grupy

http://ifotos.pl/zobacz/Clipboard_xnqnwxp.jpg/ chyba lepiej się nie da, btw. trochę przypomina mi medalik

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

O to niezły samobój, bo dla mnie bardziej na krzyż to wygląda to zaczerwienienie z wyłączeniem właśnie tego, co zatoczyłeś. Jednak całościowo to wydaje mi się być tak, jak napisałem w poprzednim poście.

+Quote Post
Darek Sugier

Dusza Towarzystwa

CYTAT(diaboliq @ 26.11.2012 - 20:45) *
No ja chyba jestem jakiś dziwny bo jakoś nie mogę dostrzec żadnego krzyża:) (...)

Poprowadź dwie przekątne w prostokącie, na fotce.
Stygmat z czerwonym KRZYŻYKIEM znajduje się na ich przecięciu, po środku dłoni i zdjęcia. Taka elipsa z plusikiem wielkości półtorej centymetra.

-------edit------

CYTAT(twistoid @ 26.11.2012 - 20:50) *

Pierwsza klasa!
Jeszcze raz dzięki Twist!
Wiesz…
Nie działa mi coś opcja „Dziękuję”. Pisałem do Warmine. Mówi, że to wina przeglądarki.
Normalnie naciskam na „DZIĘKI” a tu nic, żadnej reakcji… Bo bym Ci podziękował punktami prestiżu :)
No ale dobra. Już bez wazyliny :)
Piona!
Ludziska, podziękujcie Twistowi od mnie, proszę :)

DS

2002 e-book drukarski

+Quote Post
Hamdaoui

Dusza Towarzystwa

CYTAT(lordini @ 26.11.2012 - 21:31) *
No dobra posłużę się tutaj tą samą bronią co wy, powiem tak: jestem od ciebie inteligentniejszy, szybszy i silniejszy. Wierzysz mi? No właśnie, więc podaj mi powód dlaczego inni mieliby ci wierzyć. Posłuchaj kogoś kto jest po twojej stronie:

Fragles- A czemu w takim razie Ciebie miałby ktos posłuchać ?

Ja tu walczę w imie czegoś, co jest dla mnie słuszne, od ludzi zależy co wybiorą, ponieważ Bóg nikomu nie dał mocy wpłynięcia na wolną wolę

Ja o nic nikogo nie prosze tutaj na forum wszyscy wszystko wiedzą, więc po co mi to uznanie,aprobata na co mi to tylko słabi tego szukają ja nie szukam, a do tego czy ci wierze jakie ma to znaczenie, jaki byś nie był i co byś o mnie nie myślał to wiedz ze cie miłuje jak wszystkich na tym forum,najważneijsze to miłujcie sie, dobrze ze mówicie o tym co uwazacie za słuszne jedni sie zgadzają ze sobą a jedni nie tak juz bywa kiedys nastanie jedna prawda i jedne prawo a wszystko inne nie będzie mieć znaczenia , jedni juz to prawo i prawde poznali inni niech nadal szukają :)

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

CYTAT(Alan66 @ 26.11.2012 - 20:37) *
skąd w was tyle agresjii ( tak jest to agresja choć usłana pięknym i tak bardzo wyrozumiałym słowem)
jaki to ma sens ?

Z kolei skąd u Ciebie mniemanie, że to jest agresja? Nie wiem jak Ty, ale ja czasem besztam się w myślach, gdy zrobię coś niezgodnego z moimi przekonaniami. Twoim zdaniem jestem dla siebie agresywny? A może po prostu chcę zwrócić uwagę na coś, co źle robię? ...
Jak coś źle zrobię i jestem tego świadom, to w myślach zwracam się do siebie (nie słowami bynajmniej, a raczej jakby gotową paczką informacji zakodowanych w emocji/czuciu) w sposób w stylu "co ja robię?? o.O", a czasem bywa i "ku*wa, co Ty najlepszego robisz?!" i myślę, że to jest normalne. Nie powiem chyba "Pawełciu, aleś narozrabiał, urwisku Ty, proszę Cię weź to pod rozwagę, nie zrozum mnie źle, nie chcę Cię zranić mówiąc to, chcę to dla Twojego dobra, nie obruszaj się na mnie, chcę tylko abyś zastanowił się nad tym problemem, bo wydaje mi się, ale to tylko moje skromne zdanie, że to co zrobiłeś, to nie był najlepszy pomysł, bo...". @#^!@%@!!!! To jest chyba oczywiste, co w drugiej wersji występuje i nie trzeba tego za każdym razem wygłaszać. Pierwsza forma zaś jest szybsza. A ten, kto chce zobaczyć motyw agresji, zawsze się dopatrzy tego, czego szuka. Pozdrawiam.

+Quote Post
Shizmo

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Gdzie jest krzyż?!
(IMG:http://i50.tinypic.com/10o4tnl.png)
(IMG:http://s4.ifotos.pl/img/Clipboard_xnqnwxp.jpg)

+Quote Post
Darek Sugier

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Shizmo @ 26.11.2012 - 21:04) *

Twistowi podziękowałem, to byłoby nie grzecznym Tobie nie podziękować :)
DZIĘKUJĘ,
Punkty prestiżu dla Shizmo poproszę :)

DS

2002 e-book drukarski

+Quote Post
Hamdaoui

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Darek Sugier @ 26.11.2012 - 22:12) *
Twistowi podziękowałem, to byłoby nie grzecznym Tobie nie podziękować :)
DZIĘKUJĘ,
Punkty prestiżu dla Shizmo poproszę :)

DS

Dzięki Piotrze:) teraz to idealnie widze

+Quote Post
iumi

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ja tam nie widze zadnego krzyza. Nowy Darek? Wedlug niektórych moze bardziej oswiecony, wedlug samego DS wybrany? Wedlug mnie cos Ci sie Darku pomieszalo, za bardzo sie wczules w role jakiegos wspolczesnego proroka, dobrze Ci w tej roli, poniewaz czujesz sie wyróżniony, a ludzie na Ciebie inaczej patrza. To, ze mówisz o sobie w trzeciej osobie i widzisz stygmaty swiadczy o tym, ze coś jest nie tak z Twoja psychika.
A co do kwestii Boga, uwazam, ze kazdy widzi go w taki sposob jaki chce. Nie ma Boga pod tą postacią jaka go kreujesz, w jaką wierzysz, jest pod każda jaką go sobie wymyslimy.
Takie moje zdanie.
Pozdrawiam wszystkich którzy maja oczy otwarte a nie tylko patrza na swiat przez pryzmat tego co mówia inni.

+Quote Post
TyHu

Coprobo

Notatnik

Mi to jak już ma jakiż krzyż przypominać to taki:

[img]http://imageshack.us/photo/my-images/266/krzyzceltycki.png/[img]

a swoją drogą mało co tu widać

+Quote Post
Darek Sugier

Dusza Towarzystwa

Mam jeszcze taką prośbę do moderacji i administracji:
Ja wiem, że w niektórych postach się powtarzam, czy też biorę cudzy post do swojego, a w temacie mało co napiszę merytorycznego, jednak mimo to, proszę, nie wyrzucajcie tego typu moich postów do kosza. Zawsze to jakaś historia. Pragnę trzymać ją w sercu :)

Z całego serca dziękuję za pomoc i wsparcie :)

Darek Sugier

DS

2002 e-book drukarski

+Quote Post
Mero

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Darek jak widzisz z czasem się zmieniasz podobno kiedyś nie wierzyłeś w Boga teraz to co zobaczyłeś nawróciło cię na wiare. Czas zmienia ludzi gdy przeżyjesz więcej znowu się zmienisz po części piszesz książki takie tam rozumiem że to mają być twoje wspomnienia osobowości z danego okresu jeśli robisz to dla pamiątki to ok ale ludzie czytają twoje książki i wierzą w to czasem sieje to wiele zamentów na forum dobra nie znam się już się nie wypowiadam.

ps. Tyle odemnie nie wypowiadałem się jeszcze na żaden z tematów.

+Quote Post
RychuBaca

Dusza Towarzystwa

(Tylko jak mówię, nie spodziewać się BÓG wie czego.
Coś się dziej i pragnę się tym podzielić z Wami, to wszystko…)
...dzięki Darek, że dzielisz się sobą. Mnie osobiście wystarczy to, co piszesz na forum, ale może dla pokrzepienia Serc i Umysłów, wrzucisz jakieś swoje aktualne zdjęcie (chodzi o twarz), najlepiej również z widocznymi dłoniami, żeby rozwiać ewentualne wątpliwości? :)

Nie wiem czy cię to zainteresuje, ale szukając dziś w internecie jakiejś aktualnej informacji o tobie, trafiłem na poniższy cytat: "...gdy się masturbujesz, gdzie jesteś? Czy tylko podniecają Cię mechaniczne ruchy czy przypadkiem obrazy i odczucia, które generujesz w swoim OSPUO? Wiedz, że od dawna umiesz opuszczać ciało. Robisz to tylko nieświadomie. A więc czego się boisz? Ludzie robią niepotrzebną sensację wokół eksterioryzacji! Karmią się chorymi emocjami o szatanie, bogach, piekle, opętaniu, niemożności powrotu do ciała, utracie zmysłów i temu podobnymi bzdurami! Wymyślają niestworzone rzeczy! Tym samym tworzą i grają w emocjonalno-myślową grę pod nazwą: Bójmy się wszyscy Nieznanego! Jak dobrze jest się bać! Śpijmy, a ty razem z nami..."

Jeżeli potwierdzasz autentyczność zacytowanych słów, jako tych, które kiedyś wyraziłeś, to czy mógłbyś dziś w jakiś sposób odnieść się do tego lub opisać, jaki rodzaj transformacji, przemiany zaszedł w tobie (jeśli oczywiście miało to miejsce, zwłaszcza w sposób świadomy), jak sam to rozumiesz, jak obserwujesz (dostrzegasz) w sobie te zmiany na przestrzeni i w kontekście twoich doświadczeń? Oczywiście, jeśli uznasz, że to nie jest dobry czas, pomysł lub miejsce (np. ze względu na zbyt osobisty charakter) albo, że nie da się tego ująć w kilku zdaniach czy nawet w jakiejś szerszej formie ramach forum, to ok, bez zobowiązania (dotyczy to również prośby o zdjęcie). Wszystkiego Dobrego. :)

+Quote Post
iumi

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(RychuBaca @ 26.11.2012 - 23:20) *
Ludzie robią niepotrzebną sensację wokół eksterioryzacji! Karmią się chorymi emocjami o szatanie, bogach, piekle, opętaniu, niemożności powrotu do ciała, utracie zmysłów i temu podobnymi bzdurami! Wymyślają niestworzone rzeczy! Tym samym tworzą i grają w emocjonalno-myślową grę pod nazwą: Bójmy się wszyscy Nieznanego! Jak dobrze jest się bać! Śpijmy, a ty razem z nami..."[/i]

Ten cytat mowi sam za siebie. Tak, to sa słowa D. Sugiera.
Karmi nas głodnymi tekstami. Próbuje przekonac do swoich pogladów, abysmy uwierzyli ze jest kims wiecej i rozmawia z jezusem.
A na dowod, ma stygmaty, których nie widac.
Ludzie pragna wierzyc, szukaja boga. Dlatego byc moze, dla niektorych DS jest współczesnym prorokiem.

+Quote Post
RychuBaca

Dusza Towarzystwa

CYTAT(iumi @ 26.11.2012 - 23:07) *
Karmi nas głodnymi tekstami. Próbuje przekonac do swoich pogladów, abysmy uwierzyli ze jest kims wiecej i rozmawia z jezusem.
Ludzie pragna wierzyc, szukaja boga. Dlatego byc moze, dla niektorych DS jest współczesnym prorokiem.
Myślę, że można zrozumieć przekonanie, które wyrażasz oraz to, co prowadzi do takiego postrzegania Darka czy w ogóle różnych zależności i zmian, które się dokonują wokół nas i w nas. Pytając Darka, wyraziłem zainteresowanie poznaniem opinii jego samego, uznając to za interesujący aspekt (jeden z wielu) progresu, któremu podlegamy lub/i w którym bierzemy mniej, lub bardziej świadomy, czynny (czasem bierny) udział, dotykając wielu obszarów naszego istnienia. Myślę, że procesy te dotyczą każdego z nas niezależnie od wyznawanych poglądów i wartości(?). Być może różnice (sprzeczności), które dostrzegamy i spotykamy (odnajdujemy) w życiu, w sobie i w innych, przyczyniają się do naszego uświadamiania, pomagając usuwać lub tworzyć "przeszkody" na drodze do samego siebie(?). Pisząc to, nie przeczę, że istnieją skrajności, przeciwieństwa (czerń i biel), rozbieżności, ale w naturalny sposób prowadzi to też do zrozumienia, że pomiędzy jest również wiele przestrzeni, która może mieć swoje znaczenie (najczyściej w zależności od potrzeb i perspektywy spojrzenia). Myślę, że ciekawym i pouczającym byłoby poznać opinię Darka na temat tego, jak on sam to postrzega(?). Co o tym sądzisz iumi?

+Quote Post
Leelaja

Dusza Towarzystwa

Czy ktoś z Was zastanawiał się kiedyś, czy uwierzyłby że Jezus jest Mesjaszem gdyby żył w Jego czasach? Ja wiele razy, bardzo trudno jest dać jednoznaczną odpowiedź, niemniej na pewno łatwiej jest przyjmować już uznane autorytety, czy podążać już głeboko wytyczonymi szlakami.
Czy Darek jest prorokiem? Hmm któz to może wiedzieć, na dzisiaj można tylko powiedzieć, że wydaje się jakby bardzo tego chciał. Jednak nie na darmo mówi się że nie będziesz prorokiem we własnym kraju.( a co dopiero na własnym formu :)) Nawet Jezus miał z tym problem gdy pytali jego ziomków kim jest, odpowiadali a ten .. znamy go to syn cieśli, jaki tam z niego król,
przpraszam bo to moja wersja tych słów.
Na pewno jest wybrańcem, zobaczcie ile ludzi czyta jego tematy, ile czeka żeby wydarzyło się coś nieoczekiwanego cos odlotowego, cud mara Bóg wiara ….:)
niestety nie widzę krzyża na dłoni co nic nie znaczy
Zycze Ci Darku dużo pokory...

+Quote Post
iumi

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(RychuBaca @ 27.11.2012 - 00:42) *
Myślę, że ciekawym i pouczającym byłoby poznać opinię Darka na temat tego, jak on sam to postrzega(?). Co o tym sądzisz iumi?

Masz racje, bardzo chetnie poznam jego opinie. Wyrazilam tylko swoja. Pozdrawiam :)

+Quote Post
Deimond

Dusza Towarzystwa

Notatnik

To że czegoś nie spotkałeś lub nie doświadczyłeś nie znaczy że to nie istnieje.
Podobnie to że czegoś doświadczyłeś nie oznacza że wszyscy muszą tego doświadczyć.
Proszę o to aby zachować umiar w osądach i nie atakować się nawzajem. Dość tego na około.

Darku - ja nie mam problemu z zauważeniem krzyża(co poniektóży chyba maja coś nie tak z monitorami:D)
Choć jestem okrutnym sceptykiem.
Pomyślełem sobie że tkanki moga się w ten sposób po prostu rozdzierać od nabrzmienia(w taki kształt). Czy podobny obserwujesz na drugiej dłoni?

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

CYTAT(iumi @ 26.11.2012 - 23:07) *

Zgadza się. W dodatku szukają Boga gdzieś daleko, a nie zdają sobie sprawy, że jest tak blisko, że bliżej się nie da ^^ :)))

CYTAT(Darek Sugier @ 26.11.2012 - 20:55) *
Wiesz?
Nie działa mi coś opcja ?Dziękuję?. Pisałem do Warmine. Mówi, że to wina przeglądarki.
Normalnie naciskam na ?DZIĘKI? a tu nic, żadnej reakcji?

Też tak miałem. Już wiem dlaczego tak się stało. Zatwierdziłem pewien komunikat, który mi wyskoczył w którymś momencie używania przeglądarki niedawno, który mówił, że pewne procesy związane z Javą powodują niestabilność przeglądarki, czy coś w tym stylu, i że proponowane jest wyłączenie tych procesów. Tak też zrobiłem i w tym momencie wtedy wyłączyłem używanie Java Platrofm. Żeby to zmienić musisz spowrotem włączyć Javę oraz ją zaktualizować, bo ten cały komunikat wynikał z tego, że pojawiła się nowa wersja, więc to było ostrzeżenie, że stara może nie spełniać pewnych warunków. Żeby ponownie włączyć Javę, wejdź w listę dodatków przeglądarki i znajdź taki zatytuowany: "Java™ Platform SE 7 U7" i włącz go. Żeby zaktualizować, możesz zrobić to klikając sprawdzanie, czy dostępne są nowe aktualizacje dodatków, bądź skorzystać z tego linka i ściągnąć instalkę aktualizacji (ta opcja jest szybsza). Pozdro ;)

+Quote Post
Deimond

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(iumi @ 26.11.2012 - 21:36) *
Ja tam nie widze zadnego krzyza. Nowy Darek? Wedlug niektórych moze bardziej oswiecony, wedlug samego DS wybrany? Wedlug mnie cos Ci sie Darku pomieszalo, za bardzo sie wczules w role jakiegos wspolczesnego proroka, dobrze Ci w tej roli, poniewaz czujesz sie wyróżniony, a ludzie na Ciebie inaczej patrza. To, ze mówisz o sobie w trzeciej osobie i widzisz stygmaty swiadczy o tym, ze coś jest nie tak z Twoja psychika.
A co do kwestii Boga, uwazam, ze kazdy widzi go w taki sposob jaki chce. Nie ma Boga pod tą postacią jaka go kreujesz, w jaką wierzysz, jest pod każda jaką go sobie wymyslimy.
Takie moje zdanie.
Pozdrawiam wszystkich którzy maja oczy otwarte a nie tylko patrza na swiat przez pryzmat tego co mówia inni.

A ja myślę tak - skoro nie wiesz to zadaj pytanie a nie osądzaj czegoś czego nie doswiadczyłeś -aś.
Bardzo łatwo kogoś oczernić i powiedzieć że jest głupcem. Tym nie mniej na głupców wychodzą osoby które próbują obalić coś za pomocą a ja myślę - bo juz wielu myslało. Indyk również :D

Zadawaj pytania - weryfikuj - bądź otwarty-a, nie osądzaj na zasadzie a ja myślę ze....

+Quote Post
iumi

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Deimond @ 27.11.2012 - 01:09) *
Zadawaj pytania - weryfikuj - bądź otwarty-a, nie osądzaj na zasadzie a ja myślę ze....

Zadawanie pytan tak samo jak weryfikowanie nie wyklucza wyrazania swojego zdania :)

+Quote Post
RychuBaca

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Pavveł @ 26.11.2012 - 23:55) *
W dodatku szukają Boga gdzieś daleko, a nie zdają sobie sprawy, że jest tak blisko, że bliżej się nie da ^^ :)))
To, na co zwróciłeś uwagę, przypomniało mi pewną sentencję:

"Twoim zadaniem nie jest szukanie miłości, ale jedynie szukanie i znalezienie przeszkód w sobie, które zbudowałeś przeciw niej." -- Rumi

Przypomniał mi się też jeden z twoich wpisów, który skolei można odnieść do współ-czucia (nie tyle w sensie miłosierdzia, a bardziej czucia, rozumienia innych, zjednoczenia, czyli współodczuwania) i myślę, że wiąże się w jakiś sposób z tematem czy też bardziej z reperkusjami, jakie w związku z nim się w różnej formie wyłaniają(?):
CYTAT(Pavveł @ 17.09.2012 - 09:14) *
Na wielu poziomach jesteśmy jednością, ale większość niestety zbyt mało to dostrzega... Większość tych new-age'owych teorii polega na poglądzie, że należymy do jednego łańcucha pokarmowego, z Ziemią na szczycie, że wszyscy od wszystkich zależymy biologicznie. Co niektórzy są na tyle bystrzy, że dostrzegą tą zależność również w cywilizacji, w strukturach społeczno-gospodarczo-ekonomicznych. Jednak prawdziwa jedność odbywa się poprzez subiektywizm, kiedy Twoje ego stapia się z ego innych, gdy czujesz do nich miłość tak wielką, że krzywdę wyrządzoną im czujesz i Ty, a ich przyjemność spływa również na Ciebie... I to jest jedność namacalna, nie jakaś konceptualna, którą możesz doświadczyć i którą możesz się cieszyć. Nic więcej o niej w tym poście nie napiszę, bo to byłby przerost formy nad treścią (mam na myśli to, że słowa tego dobrze nie opiszą). Jedności trzeba doświadczyć, ażeby jej doświadczyć trzeba chcieć jej doświadczyć, a żeby chcieć, trzeba wierzyć że coś takiego jest, a żeby wierzyć że coś takiego jest, trzeba się zastanowić jacy jesteśmy i w co w tym świecie chcemy wierzyć, w jakim kierunku zmierzać.

+Quote Post
lordini

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
Czy ktoś z Was zastanawiał się kiedyś, czy uwierzyłby że Jezus jest Mesjaszem gdyby żył w Jego czasach? Ja wiele razy, bardzo trudno jest dać jednoznaczną odpowiedź, niemniej na pewno łatwiej jest przyjmować już uznane autorytety, czy podążać już głeboko wytyczonymi szlakami.
Czy Darek jest prorokiem? Hmm któz to może wiedzieć, na dzisiaj można tylko powiedzieć, że wydaje się jakby bardzo tego chciał. Jednak nie na darmo mówi się że nie będziesz prorokiem we własnym kraju.( a co dopiero na własnym formu :)) Nawet Jezus miał z tym problem gdy pytali jego ziomków kim jest, odpowiadali a ten .. znamy go to syn cieśli, jaki tam z niego król,
przpraszam bo to moja wersja tych słów.
Na pewno jest wybrańcem, zobaczcie ile ludzi czyta jego tematy, ile czeka żeby wydarzyło się coś nieoczekiwanego cos odlotowego, cud mara Bóg wiara .:)
niestety nie widzę krzyża na dłoni co nic nie znaczy
Zycze Ci Darku dużo pokory...

Leelaja poruszyłaś tutaj ważną kwestię. Jezus powiedział- prawdziwych proroków poznacie po owocach, jakie dzięki nim się rodzą. Gdy Jezus żył, to głosił prawdy duchowe, a po co komu prawdy duchowe? Z pewnością przybliżały człowieka do oświecenia, a dzięki temu do trwałego szczęścia. Tak czy inaczej było widać tutaj miłość do ludzi, nie robił wszystkiego, aby ludzie go wychwalali za jego zdolności, ponieważ wiedział, że zdolności to tylko zdolności i w końcu się znudzą, nie zyska sobie nimi prawdziwego szacunku, dlatego na znak miłości do ludzi chciał dać im coś trwałego, coś na czym mogliby skorzystać. A Darek cowam daje stygmaty? Mówiłem to wcześniej, stygmaty wam się znudzą, na koniec zostanie sam Darek płaczący- czemu wszyscy mnie opuścili? Przecież mam stygmaty. Nie widzicie tego? Jedyną rzeczą, która trzyma Darka tu na forum jesteście wy, dobrze czuje się w swojej roli, więc robi wszystko, żeby zdobyć wasze uznanie z powodu swojej nowej tożsamości, wyobraźcie sobie jakie katusze by przeżył, gdybyście nagle znikli. A dlaczego? Ponieważ on was tu potrzebuje, Jezus nikogo nie potrzebował, ponieważ to co on robił, nie robił dla siebie, tylko dla innych. Więc jeśli ktoś nazywa Darka prorokiem, to zmiłujcie się. Myślicie, że jaki cel miałaby istota, robiąca komuś stygmaty? Z pewnością bardzo jej zależy, aby Darek został uznany za proroka. I tutaj ujawniają się cele tych, którzy pociągają za sznurki- oni robią to dla własnych korzyści!! Czy istota, którą kieruje miłość do ludzi chciałaby aby wszyscy ją wychwalali i uznawali za proroka, czy też zamiast czynienia takiej bezsensownej przysługi dla swojego ego, chciałaby jednak zrobić coś dla innych?

CYTAT
Ja o nic nikogo nie prosze tutaj na forum wszyscy wszystko wiedzą, więc po co mi to uznanie,aprobata na co mi to tylko słabi tego szukają ja nie szukam, a do tego czy ci wierze jakie ma to znaczenie, jaki byś nie był i co byś o mnie nie myślał to wiedz ze cie miłuje jak wszystkich na tym forum,najważneijsze to miłujcie sie, dobrze ze mówicie o tym co uwazacie za słuszne jedni sie zgadzają ze sobą a jedni nie tak juz bywa kiedys nastanie jedna prawda i jedne prawo a wszystko inne nie będzie mieć znaczenia , jedni juz to prawo i prawde poznali inni niech nadal szukają :)

To powiedz mi jaki Darek ma cel w tym, że tak chwali się swoimi stygmatami?

CYTAT
po co ta cała dyskusja ? ;]
kilka postów w tą czy w tą,
co za różnica ?
czy post może kogoklwiek przekonać o prawdziwości czy też nie ?
jaki to ma sens ?

Czy post może kogoś przekonać o prawdziwości? Tyle dowodów na forum, a nadal ślepyś. Jaki w tym sens? Jeśli masz w dupie, że ludzią pierze się tu w głowach, to twoja sprawa.

+Quote Post
Leelaja

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 27.11.2012 - 07:09) *
Leelaja piszesz:

"Na pewno jest wybrańcem, zobaczcie ile ludzi czyta jego tematy, ile czeka żeby wydarzyło się coś nieoczekiwanego cos odlotowego..."

Na tej samej zasadzie ludzie zadają pytania bo liczą, że odpowiedź zmieni coś w ich życiu. Ludzie szukają, oczekują zmian bo nie potrafią zaakceptować siebie a tym samym wszystkiego innego i zwyczajnie nudzą się życiem stąd to oczekiwanie. Potem pojawią się rany i co? W końcu akcja się skończy a ludzie dalej będą zagubieni i to jeszcze bardziej bo szukali odpowiedzi nie tam, gdzie trzeba czyli na zewnątrz siebie.

Czy ja też jestem wybrańcem? Moje posty też czytało wielu i na dodatek dostałem Bana:)

Poco ludziom byłby kolejne prorok? Nie róbmy jaj. Budda, Jezus wszystko już pięknie przekazali przecież. Czy to za mało? Teraz tylko odnajdźmy ich - stan wyzwolenia, oświecenia w sobie i po zabawie:)

Witaj banito Zielarzu :))
Dokładnie tak ludzie czekaja, że ktoś przyjdzie i odmieni ich życie, albo wydarzy się coś dzieki czemu odnajdą swoją drogę czy szczeście, jeszcze inni chcą po prostu igrzysk itd..
Darek jest taka osobowością za ktorą wielu chetnie podąża, ale nikt nie odrobi za nikogo jego pracy domowej.
Ja nie wiem dokąd prowadzi go jego droga, oczywiście że mozna wykazać jego egocentryzm czy wiele innych cech ktore tutaj sa bez końca wyszydzane i wysmiewane, ale tak jak pisałam gdzies wcześniej Darek jest w trakcie jakiegos procesu przemian wewnątrznych i na pewno nie jest jeszcze "produktem końcowym". Ja tam mu nie żałuje bycia świętym, a czy ludzie potrzebują teraz nowego proroka? Jak najbardziej, może szczególnie teraz, takiego który bedzie mówił ich jezykiem i w jasny sposób pokaże drogę. Niemniej pamiętac trzeba, że znać droge to jedno a podążać nią to cos zupełnie innnego :)

Po prostu zanim nie poznam wszystkich kart Darka i nie usłyszę o co chodzi do końca, nie chce przkraślać czegokolwiek. Poza tym poznając życie róznych uznanych proroków, to prawie kazdy przechodził droge oczyszczania i przemian w swoim życiu nim dotarł do prawdy.
Zreszta widze Darka bardziej jako przewodnika dla pewnych grup ludzi, ktore własnie tego potrzebują niz jako proroka. Bo przecież juz wszystko zostało powiedziane jak słusznie zauważyłes,
Pozdrawiam ciepło :))

+Quote Post
bielik110

Dusza Towarzystwa

Witajcie:) kochani,ja mam tylko jedno pytanie.

Co w związku z tym,my wszyscy mamy począć?

Nie wiem,czy jak by ktoś mnie zamordował tak jak Jezusa z Nazaretu,za moje poglądy,moje przemyślenia,nauki:) czy bym pragną wielbienia narzędzia,a nie tego czego nauczałem i z czym przyszedłem na ziemię:)

Nie wyklucza to faktu,pragnienia innych istot które pragną się utożsamić z ich nauczycielem:) w pełni szanuję decyzje innych:)

Ale wiem i czuję w głębi serca,że teraz jest najlepszy moment na pojednanie,na wspólne działanie,które jest potrzebne nam wszystkim:) więc nie piszmy tego co pisaliśmy setki razy,nie mówmy tylko tego,zjednoczmy się dla nas,dla dobra nas wszystkich:) wznieśmy się ponad podziały.

Stwórzmy nasze wspólne niebo,tu na ziemi:)
To jest najtańsza wersja naszego życia,życia miłością i zaufaniem,radością odkrywania życia na nowo:)

Zastanówcie się wszyscy:) co jest najważniejsze,najpiękniejsze dla naszych dzieci)

pozdrawiam

siema Zielu:)

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

CYTAT(Pavveł @ 26.11.2012 - 23:55) *
Też tak miałem. Już wiem dlaczego tak się stało. Zatwierdziłem pewien komunikat, który mi wyskoczył w którymś momencie używania przeglądarki niedawno, który mówił, że pewne procesy związane z Javą powodują niestabilność przeglądarki, czy coś w tym stylu, i że proponowane jest wyłączenie tych procesów. Tak też zrobiłem i w tym momencie wtedy wyłączyłem używanie Java Platrofm. Żeby to zmienić musisz spowrotem włączyć Javę oraz ją zaktualizować, bo ten cały komunikat wynikał z tego, że pojawiła się nowa wersja, więc to było ostrzeżenie, że stara może nie spełniać pewnych warunków. Żeby ponownie włączyć Javę, wejdź w listę dodatków przeglądarki i znajdź taki zatytuowany: "Java™ Platform SE 7 U7" i włącz go. Żeby zaktualizować, możesz zrobić to klikając sprawdzanie, czy dostępne są nowe aktualizacje dodatków, bądź skorzystać z tego linka i ściągnąć instalkę aktualizacji (ta opcja jest szybsza). Pozdro ;)

Muszę przeprosić, gdyż mimo, że myślałem, że to zadziała, to po wykonaniu powyższych czynności, nie naprawiło to u mnie problemu. Ów problem występuje mi w przeglądarce Mozilla Firefox, w Google Chrome już nie. W takim razie Darku przerzuć się na Chrome'a i powinno być w porządku :)

+Quote Post
Leelaja

Dusza Towarzystwa

Znak OM (pranava) jak na pewno większość wie ale może nie wszyscy jest najświetszym znakiem i dźwiękiem a jednocześnie mantrą w wielu religiach takich jak hinduizm, buddyzm, sikhizm ...
oznacza pierwotny, pierwszy dźwięk, wibrację, początek świata przejawionego czyli nasze
"Na początku było Słowo, a Słowo było u Boga, i Bogiem było Słowo"
OM jako mantra powtarzana np, w medytacji prowadzi do głebokiego zanurzenia się we własnej jaźni, poprzez wygaśnięcie hałaśliwego umysłu.
Oczywiście ważne jest aby intonować ją w prawidłowy sposob, najlepiej ucząc się tego od doświadczonego nauczyciela duchowego
:)) Om Om Om

+Quote Post
Hamdaoui

Dusza Towarzystwa

Oh kochane dzieciątki ręce mi się łamią , powiem wam co mi Ojciec powiedział i wam powtórze WSZYSCY JESTEŚMY JEGO WYBRAŃCAMI co do joty, jedynie czym się róznimy to tym że kazdemu znas dano co innego do roboty ze tak się wyraże jedni będą zakładac rodziny , inni będą pustelnikami , i jeszcze inni będą kimś innym,
najważniejsze to odkryć najgłąbsza tęsknote swgo serca i podążać za nią,odpowiem wam na pare pytań nie będe określał kto na forum je zadał mysle ze odnajdziecie w tym swoją odpowiedź.
Darek_Piotr potrzebuje was ale nie w takim sensie ze życ bez was nie moze , jak go znam wiem że was wszystkich bardzo miłuje, następnie jeżeli Darek-Piotr ma być prorokiem lub kim kolwiek innym tak będzie bo to nie jego wola ale Boga , troszczke się mędrkujecie bo oceniacie to co jeszcze się nie wydarzyło, ale to nic każdy pisze wg.swej świadomosci kiedys to kazdy pojmie, jedni juz pojmują na innych przyjdzie czas, co
do stygmatów nie powiem więcej niż sam ich właściciel ale wiem jedno nic nie dzieje się bez przypadku i wszystko ma swoją kolej i rzecz a więc i stygmaty muszą mieć jakieś przeznaczenie, jeszcze jedną stygmaty nie bolą tylko ich ból jest tylko wtedy kiedy Jezus był ukrzyżowany tzn co piątek tak było u Ojca Pio i Teresy Neumann innich świętych nie badałem,jeszcze jedno Darek_Piotr nie powiedział jestem prorokiem, jeszcze jedno Faryzeusze nie odrzucili Jezusa dlatego że jego ewangelia była zła tylko dlatego ze była nowa i zmieniała Faryzeuszy swiatopogląd a teraz zapytajcie siebie jak bardzo zostaliście poruszeni naukami Piotra? Nic innego wam nie mówi jak to co zobaczył i ''świadczy o tym a jego świadectwo jest prawdziwe każdy kto jest z prawdy wierzy a kto to potwierdzi swiadczy że Bóg mówi prawde''ewangelia Jana pozdr

+Quote Post
stray.ghost

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Hamdaoui @ 27.11.2012 - 16:53) *
... jeszcze jedną stygmaty nie bolą tylko ich ból jest tylko wtedy kiedy Jezus był ukrzyżowany tzn co piątek...

W jakich godzinach?

+Quote Post
Hamdaoui

Dusza Towarzystwa

CYTAT(stray.ghost @ 27.11.2012 - 18:16) *
W jakich godzinach?

z tego co mi wiadomo to w czwartek na wieczór juz sie pjawiały , ale u Ojca Pio cały tydzien były zamknięte by na piatek się otwierać i chyba jeszcze jakis dzień ale u innych stygmatyków mogło być inaczej.
nie posiadam wiedzy na temat innych świętych którzy mieli stygmaty wiec moja wiedza jest tutaj ziemska i ograniczona

+Quote Post
uncommon

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Hamdaoui mógłbyś powiedzieć w jaki sposób kontaktujesz się z Bogiem ?
I napisać dokładnie, opis relacji.

+Quote Post
Hamdaoui

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 27.11.2012 - 20:01) *
No tak, ale to wychodziło by na to, że Bogiem jest nasza karma bo to ona decyduje o tym kim jesteśmy. Świadomość myśli, słowa i czynu prowadzi ku oświeceniu. Tylko tyle i aż tyle.

Jedni przybywają z własnej woli sa to dusze które przyszły przypomnieć swiatu boskie nauki i służyć mu to sa dusze które przybywają z własnej woli.

Zielarzu to przestań myśleć, gdy przychodzisz na ziemie jesteś juz po oczyszczeniu , ale na ziemi znów się brudzisz tu na ziemi najszybciej mozna się oczyścić i wznieść swiadomośc, masz racje w pewnym sensie że Bogiem jest nasza karma ale tylko dla nie swiadomych czyż nie jest napisane że Bóg dał człowiekowi wolną wole , to co dziś myślisz tak zwane siejesz jest sadzonką dnia jutrzejszego, każda myśl dąży do manifestacji,
gdy twoje życie jest prawe a twwoje mysli szlachetne jesteś uwolniony od koła ponownych wcieleń przyciaga nas do ziemi to co jeszcze uwielbiamy czy nie jest powiedziane tam gdzie serce twoje tam i skarb tam gdzie skarb tam i ty proste. Najważniejsze jest bycie i działanie najpierw musisz byc by móc działać gdy jedno stanie się drugim jest to oswiecenie chociaż, dla mnie nie ma znaczenia czy jestem oswiecony czy nie to jest bez znaczenia trzeba byś swiadom życia.

+Quote Post
bielik110

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Hamdaoui @ 27.11.2012 - 20:14) *
to jest cytat z biblii i powiedział go Jezus a ja wam wyjaśniłem jego sens byscie mogli pojąć
czasami słowa są róznie interpretowane a ze nie jestem godny uwagi trudno , nie prosze o uwage ani onic tylko się z wami dziele tym co we mnie jest

Witaj:) chyba się zapędziłeś:),pękło by serce Jezusowi,jak by tak nazwał swoich katów,a co dopiero niczego nie świadomego człowieka:)

Czasami i ja czuję się jak prostaczek:) ale to jest wtedy gdy zapomnę na chwilę kim jestem:)
pozdrawiam

+Quote Post
twistoid

Ikona Grupy

Zielarz jak tak dalej pójdzie dostaniesz znowu bana, dodam że bardzo szybko.

+Quote Post
Hamdaoui

Dusza Towarzystwa

CYTAT(twistoid @ 27.11.2012 - 20:22) *
Możesz to wyjaśniać sobie, Twoje wyjaśnianie prowadzi do konfliktów i jak sam zauważyłeś co zasiejesz to zbierzesz, brak Ci mądrości podstawy. Nikt kto jest od Boga nie będzie się narzucać ludziom, bo po co skoro ma ziemię we władaniu. Trochę pokory. Cisi będą władać Ziemią znasz taki cytat?

błogosławieni cisi odnosi się do osób łagodnych,pokornych,dobrych kto ofiarnie miłuje właśnie taki jest, tacy właśnie rozsiewają dobre ziarno i czynią ziemie królestwem Bozym dlatego napisane jest oni posiądą ziemie,
Madrość moja nie jest moją mądrością ale tego który do mnie mówi we mnie mieszka , wy go nie znacie gdybscie go znali to byscie wiedzieli ze sam od siebie tego nie pisze , pisze do tych którzy rozpoznają moje słowo nie do wszystkich jest ono ale do tych którzy rozpoznają prawde, jeśli gardzisz moją mądrościa to gardzisz też tym który mnie posłał i we mnie mieszka ...

+Quote Post
twistoid

Ikona Grupy

Nie gadzę Tobą, czemu miałbym to robić. Po prostu do mnie nie trafia Twoje przesłanie, bo jest rozróżnianiem, ten co wysłucha lepszy, mądrzejszy ten co nie wysłucha głupi, dla mnie ten dualizm nie hasa.Skoro Bóg zamieszkał w Tobie czego chcieć więcej, a Ty chcesz czegoś.

+Quote Post
Messanger

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Deimond @ 27.11.2012 - 00:09) *
A ja myślę tak - skoro nie wiesz to zadaj pytanie a nie osądzaj czegoś czego nie doswiadczyłeś -aś.
Bardzo łatwo kogoś oczernić i powiedzieć że jest głupcem. Tym nie mniej na głupców wychodzą osoby które próbują obalić coś za pomocą a ja myślę - bo juz wielu myslało. Indyk również :D

Ona chociaż wie, że nic nie wie. A to więciej niż Dariusz Sugier będzie miał jej kiedykolwiek do zaoferowania.

Przesłania proków są głupie, bo nie pochodzą od boga. Bóg nie ma parcia na religie, na ofiary, na dogmaty, na wierzących. I na proroków też nie... Bo bóg nie potrzebuje wszystkich tych rzeczy aby być bogiem.

Bóg, który czegoś potrzebuje, nie jest wszechmogący. Bóg, który przyjmuje ofiary nie jest Panem wszystkiego. Bóg, który posyła proroków, ma depresję i jest samotny.

Chciałbyś zostać samotnym, opuszczonym, niewszechmocnym bogiem? Właśnie Ci się to udało, bo zostałeś człowiekiem :D.

Ha, wanna fight?

Edit. Początek posta mi wyparował wcześniej.

+Quote Post
set.h

instytutnoble.pl
Ikona Grupy

Notatnik

Dlaczego Bóg musi być wszechmocny, jedyny i ostateczny??

Sam Jahwe powiedział że jest bogiem zazdrosnym. W dodatku kapryśnym i mściwym tak jak wielu innych bogów. Z reguły bogowie mają swoje ograniczenia i specyfikacje. Tylko religie monoteistyczne wywyższają swoich bogów ponad innych z racji że maja go tylko jednego.

Bóg jest istotą ponadczasową dysponującą mocami dla człowieka nieosiągalnymi. Ma wpływ na naturę świata i niejednokrotnie może łamać jego zasady. Postępowanie bogów wobec człowieka to jak przesuwanie na planszy pionków i figur. Czasem się je chroni, czasem poświęca lub promuje. To strategie których człowiek nigdy nie zrozumie.

W obecnych czasach ludziom wszystko się pomieszało. Dawniejsi bogowie to teraz "kosmici" albo "wyższe istoty duchowe". To odebranie boskości bardzo pasuje do działań zadufanego w sobie i dumnego człowieka technicznej rzeczywistości, który sam chce byc bogiem i często sądzi że już prawie nim jest.

+Quote Post
Messanger

Dusza Towarzystwa

CYTAT(set.h @ 27.11.2012 - 20:32) *

Sam Jahwe powiedział że jest bogiem zazdrosnym. W dodatku kapryśnym i mściwym tak jak wielu innych bogów. Z reguły bogowie mają swoje ograniczenia i specyfikacje. Tylko religie monoteistyczne wywyższają swoich bogów ponad innych z racji że maja go tylko jednego.

Dokładnie, bogowie mieli swoje specyfikacje... Jedni robili ludziom wodę z mózgu, niektórzy kazali im iść ginąć w bezsensownych wojnach, inni wyciągali od naiwniaków kasę, jeszcze inni zaprzągali młode dziewczyny na kapłanki a znalazła się i taka elita, która miała pakiet all-inclusive :].

Należy sobie zadać pytanie, komu lub czemu służą bogowie. Bo w końcu kilkaset lat temu to właśnie pewien bóg miał wielkie długi i sprzedawał odpusty za kilka monet. Kto nie chciałby zostać zbawiony za miesięczną pensję, no kto? Ja brałbym to w ciemno :P.

+Quote Post
witekZ

Członek Rodziny

Notatnik

CYTAT(set.h @ 27.11.2012 - 21:32) *

Cytat z Apokryfu Jana
?Monada jest władzą, ponad którą nie ma nikogo. [...] On jest bowiem czymś więcej niż Bogiem, nie ma nikogo ponad nim, ani nikogo, kto (3,1) byłby nad nim panem. [Bo nie istnieje] nic, co byłoby mu podporządkowane, bo wszystko jest w nim {IV, 4,9?10: bo to on ustanowił siebie} samego. ..."

Ciekawe jednak, że Imię Jahwe pada w tym apokryfie dużo dalej i jest tym imieniem nazwany syn Ewy (tej od Adama) czyli Abel. Elohim jest natomiast bratem Jahwe (w tym apokryfie). Elohim czyli Kain.

Co Ciekawe Jahwe i Elohim są w Starym Testamencie używane zamiennie jako imię Boga, choć Elohim występuje bardzo rzadko.

W apokryfie natomiast Jahwe jest nazwany synem sprawiedliwym, jego brat Elohim natomiast synem niesprawiedliwym.

Zatem Bóg wg Chrześcijan musi być wszechmocny, jedyny i ostateczny, pytanie tylko, kto nim jest? Jakie jest jego imię? Albo które z tych imion należą do niego?

+Quote Post
Messanger

Dusza Towarzystwa

Mam pytanie... Czy ktoś mający moc edytowania postów nie wywalił początku mojego poprzedniego posta? ^^

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

CYTAT(Hamdaoui @ 27.11.2012 - 16:53) *
[...] jeszcze jedno Darek_Piotr nie powiedział jestem prorokiem [...]

Tylko powiedział coś w stylu, kto jest ze mną jest cacy, a kto przeciwko mnie, niech wystąpi.
Ogólnie to, że jest prorokiem, mówi to cały czas "między wyrazami".

CYTAT(Hamdaoui @ 27.11.2012 - 19:11) *
gdy przychodzisz na ziemie jesteś juz po oczyszczeniu , ale na ziemi znów się brudzisz tu na ziemi najszybciej mozna się oczyścić i wznieść swiadomośc,

Nonsens. "Na ziemi się brudzisz, ale tu też się najszybciej oczyszczasz". To się brudzisz czy oczyszczasz?
Po drugie, po co się brudzić, skoro już jesteś czysty przed wcieleniem? A jednak się wcielasz. Wniosek taki, że wcale się nie brudzisz ;]

CYTAT(Hamdaoui @ 27.11.2012 - 19:38) *
błogosławieni cisi odnosi się do osób łagodnych,pokornych,dobrych kto ofiarnie miłuje właśnie taki jest, tacy właśnie rozsiewają dobre ziarno i czynią ziemie królestwem Bozym dlatego napisane jest oni posiądą ziemie,
Madrość moja nie jest moją mądrością ale tego który do mnie mówi we mnie mieszka , wy go nie znacie gdybscie go znali to byscie wiedzieli ze sam od siebie tego nie pisze , pisze do tych którzy rozpoznają moje słowo nie do wszystkich jest ono ale do tych którzy rozpoznają prawde, jeśli gardzisz moją mądrościa to gardzisz też tym który mnie posłał i we mnie mieszka ...

Ciągle mówisz, że inni nie wiedzą, nie znają itp. Przestań to mówić, bo tylko się ośmieszasz i robisz z siebie "proroka", dla którego ważniejsze jest nie to, co ma do powiedzenia, ale to żeby ludzie go słuchali bezkrytycznie, bo "Ty znasz Boga, a inni nie" -.-' Każdy zna Boga, bo każdy jest tym samym jednym Bogiem. Zapamiętaj to.

PS: I proszę przestań pisać takim "starożytnym" stylem i zacznij pisać normalnie, tak jak w 21 wieku, bo nawet jeśli część Twoich postów ma sens, to tonie on w tym przestarzałym patosie ;/

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

CYTAT(set.h @ 27.11.2012 - 20:32) *

[...]

Bóg jest istotą ponadczasową dysponującą mocami dla człowieka nieosiągalnymi. Ma wpływ na naturę świata i niejednokrotnie może łamać jego zasady. Postępowanie bogów wobec człowieka to jak przesuwanie na planszy pionków i figur. Czasem się je chroni, czasem poświęca lub promuje. To strategie których człowiek nigdy nie zrozumie.

W obecnych czasach ludziom wszystko się pomieszało. Dawniejsi bogowie to teraz "kosmici" albo "wyższe istoty duchowe". To odebranie boskości bardzo pasuje do działań zadufanego w sobie i dumnego człowieka technicznej rzeczywistości, który sam chce byc bogiem i często sądzi że już prawie nim jest.

Dlaczego Bóg musi być wszechmocny, jedyny i ostateczny? Bo taka jest definicja Boga. Jeśli ktoś taki nie jest, a i tak obwołuje się Bogiem, to mimo to Bogiem nie jest. Przynajmniej nie innym, niż każdy inny człowiek.

Po co ustalać zasady, aby potem je łamać? Bóg jest doskonały, więc zasady ułożył doskonałe. Jeśli sądzimy, że nie są doskonałe, to znaczy jedynie, że za mało wiemy czy za mało uważnie patrzymy. Im więcej wiesz, im bardziej rozwijasz się duchowo i rozwijasz swoją świadomość, tym bardziej zdajesz sobie sprawę, że zasady są niezmienne i są doskonałe. Jedynie ludzie tworzą sobie na ich podstawie niedoskonałe rzeczy, poprzez właśnie niewiedzę i ślepotę/ignorancję, ale to też pozytywna cecha zasad świata, mianowicie wolna wola. Mimo wszystko, wszystko tak jest zorganizowane, że wszystko ewoluuje i idzie w dobrą stronę, więc to, że ludzie robią rzeczy niedoskonałe, to tylko kwestia czasu, zanim się to zmieni. A czasu mamy wieczność :)

To Tobie się pomieszało. Właśnie jest tak jak napisałeś: dawniejsi bogowie to kosmici lub wyższe istoty duchowe.... Mylisz zadufanie w sobie i dumę (taką negatywną) ze znaniem własnej wartości i dumą (taką pozytywną). Znanie własnej wartości, duma, kochanie siebie nie muszą oznaczać wcale egoizmu, braku kochania innych czy braku skromności. Natomiast to Twoje podejście do licznych bogów pasuje do zabłąkanego w iluzji materii człowieka, który sądzi, że dla boga ważna jest materia i tylko nią potrafi władać, i takich bogów sobie kreuje. Dziś takim bogom przypisuje się trochę podstaw wiedzy duchowej, na tyle, że dodaje to im wiarygodności, ale nadal za mało, aby stało się to prawdą.

CYTAT(Leelaja @ 27.11.2012 - 10:33) *
Dokładnie tak ludzie czekaja, że ktoś przyjdzie i odmieni ich życie, albo wydarzy się coś dzieki czemu odnajdą swoją drogę czy szczeście, jeszcze inni chcą po prostu igrzysk itd..
Darek jest taka osobowością za ktorą wielu chetnie podąża, ale nikt nie odrobi za nikogo jego pracy domowej.
Ja nie wiem dokąd prowadzi go jego droga, oczywiście że mozna wykazać jego egocentryzm czy wiele innych cech ktore tutaj sa bez końca wyszydzane i wysmiewane, ale tak jak pisałam gdzies wcześniej Darek jest w trakcie jakiegos procesu przemian wewnątrznych i na pewno nie jest jeszcze "produktem końcowym".

W takim razie poczekają sobie... i się nie doczekają. Bo tylko oni mogą odmienić swoje życie. A droga prowadzi właśnie ku nim samym, a nigdzie na zewnątrz.

Właśnie Darek jest taką osobowością, za którą wielu chętnie podąża, dlatego jak gada bzdury, to tym bardziej pewne osoby na tym forum próbują to korygować, żeby tych wiele osób nie narobiło sobie siana w głowie.
Te cechy, o których tu piszesz, wcale nie są wyszydzane, ani wyśmiewane. Przypatrz się jeszcze raz. One są uwidaczniane, ale nie po to, aby szydzić itp., ale po to, aby właśnie zdemaskować szkodliwe zaślepienie - osoba, która miałaby być latarnią dla innych i posiadać odpowiedzi na tajemnice świata i uczyć innych, w żadnym wypadku nie jest egocentryczna i nie robi takich "duchowych gaf". To nie jest, aby oczernić Darka, a aby przestrzec i uchronić naiwniaków o zbyt małej percepcji, aby to samemu zauważyć :/

+Quote Post
Leelaja

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Pavveł @ 27.11.2012 - 22:49) *
W takim razie poczekają sobie... i się nie doczekają. Bo tylko oni mogą odmienić swoje życie. A droga prowadzi właśnie ku nim samym, a nigdzie na zewnątrz.

Właśnie Darek jest taką osobowością, za którą wielu chętnie podąża, dlatego jak gada bzdury, to tym bardziej pewne osoby na tym forum próbują to korygować, żeby tych wiele osób nie narobiło sobie siana w głowie.
Te cechy, o których tu piszesz, wcale nie są wyszydzane, ani wyśmiewane. Przypatrz się jeszcze raz. One są uwidaczniane, ale nie po to, aby szydzić itp., ale po to, aby właśnie zdemaskować szkodliwe zaślepienie - osoba, która miałaby być latarnią dla innych i posiadać odpowiedzi na tajemnice świata i uczyć innych, w żadnym wypadku nie jest egocentryczna i nie robi takich "duchowych gaf". To nie jest, aby oczernić Darka, a aby przestrzec i uchronić naiwniaków o zbyt małej percepcji, aby to samemu zauważyć :/

Ale też wiesz na pewno mój drogi Pavveł'ku, że wielu wielkich tego świata, przechodziło czasem różne koleje losu i daleko było im do ideału na początku swojej drogi do Boga. Oczywiście widzę te wszystkie "braki", chocby szerzenie lęku przed przyszłością i straszenie niewiadomo jakimi wydarzeniami niewiadomo kiedy, sprowadza taki przekaz do poziomu najgorszych new age'owych bredni.
Niemniej Darek ma u mnie pewien kredyt zaufania i tak jak napisałam wcześniej, dopoki nie wyjawi wszystkich swoich kart, też książki nie chcę niczego do końca przekreslać.
Po prostu kazdy ma prawo do błędów. Mam nadzieję że nikomu nie dzieje sie tu żadna krzywda.
Kocham go tak samo jak Ciebie :))

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

CYTAT(Leelaja @ 27.11.2012 - 23:38) *
Ale też wiesz na pewno mój drogi Pavveł'ku, że wielu wielkich tego świata, przechodziło czasem różne koleje losu i daleko było im do ideału na początku swojej drogi do Boga. Oczywiście widzę te wszystkie "braki", chocby szerzenie lęku przed przyszłością i straszenie niewiadomo jakimi wydarzeniami niewiadomo kiedy, sprowadza taki przekaz do poziomu najgorszych new age'owych bredni.
Niemniej Darek ma u mnie pewien kredyt zaufania i tak jak napisałam wcześniej, dopoki nie wyjawi wszystkich swoich kart, też książki nie chcę niczego do końca przekreslać.
Po prostu kazdy ma prawo do błędów. Mam nadzieję że nikomu nie dzieje sie tu żadna krzywda.
Kocham go tak samo jak Ciebie :))

Możliwe, ale wielcy tego świata, jak ich nazwałaś, kiedy już głosili konkretne rzeczy, to jednak byli w miarę ukształtowani. Chyba, że chodzi nam o innych "wielkich tego świata". Dla mnie jest widoczne więcej "braków", jak to określiłaś, i nie muszę czekać na dalszy bieg wydarzeń, bo Darek już tym, co zrobił, mocno zaprzeczył mojemu światopoglądowi, który jest dosyć ugruntowany w pewnych rejonach, tak więc rzekę zgodnie z przekonaniami. Te "braki", to nie tylko szerzenie lęku, a ślepe zapatrzenie, bezkrytyczne przyjmowanie pewnych informacji, brak argumentacji, brak spojrzeń z różnych stron, egoizm, wywyższanie się z jednoczesnym forsowaniem łagodności i wybiórczej pseudomiłości, co jest dla mnie sztuczne, niepoprawne przekonania o funkcjonowaniu wszechświata, mała wiedza na temat funkcjonowania sposobów myślenia, podstaw duchowych... to tyle, tak na szybko wymieniając. Owszem, każdy ma prawo do błędów, ale jak je robi i jeszcze te błędy rozciągają się na większą ilość ludzi (tu zwolenników Darka), trzeba interweniować. Względnie krzywda się nie dzieje, ale po co ludzi wprowadzać w ślepe zaułki, błędy w pojmowaniu itp., które potem żeby odkręcić, wymaga to sporo czasu, doświadczania, kminienia, wysiłku, czasem cierpienia itd. Też go kocham, nie mówię tego wszystkiego wcale, żeby po nim pojeźdzć, a dla dobrej sprawy, aby prawda była na wierzchu, a nie zakłamanie, nawet jeśli o tym drugim sam autor nie zdaje sobie sprawy, albo nie nawet, a tym bardziej... Ciebie też kocham ;) Dziękuję :) ;* ;P

+Quote Post
Leelaja

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Pavveł @ 28.11.2012 - 07:50) *
Te "braki", to nie tylko szerzenie lęku, a ślepe zapatrzenie, bezkrytyczne przyjmowanie pewnych informacji, brak argumentacji, brak spojrzeń z różnych stron, egoizm, wywyższanie się z jednoczesnym forsowaniem łagodności i wybiórczej pseudomiłości, co jest dla mnie sztuczne, niepoprawne przekonania o funkcjonowaniu wszechświata, mała wiedza na temat funkcjonowania sposobów myślenia, podstaw duchowych... to tyle, tak na szybko wymieniając. Owszem, każdy ma prawo do błędów, ale jak je robi i jeszcze te błędy rozciągają się na większą ilość ludzi (tu zwolenników Darka), trzeba interweniować. Względnie krzywda się nie dzieje, ale po co ludzi wprowadzać w ślepe zaułki, błędy w pojmowaniu itp., które potem żeby odkręcić, wymaga to sporo czasu, doświadczania, kminienia, wysiłku, czasem cierpienia itd. Też go kocham, nie mówię tego wszystkiego wcale, żeby po nim pojeźdzć, a dla dobrej sprawy, aby prawda była na wierzchu, a nie zakłamanie, nawet jeśli o tym drugim sam autor nie zdaje sobie sprawy, albo nie nawet, a tym bardziej... Ciebie też kocham ;) Dziękuję :) ;* ;P[/color]

Dziękuję :)
jak mówiłam dla mnie Darek jest ciagle w procesie głebokich przemian wewnetrznych. Jak na razie zasieg jego działania ogranicza sie do tego formu, które nie jest specjalnie wielkie pod wzgledem czytajacych.
Ten kredyt zaufania który ma u mnie Darek wynika z tego że parę lat temu kiedy już pociagnał za soba troche ludzi i przekazał im wszystko co miał do powiedzenia wycofał się, jak rozumiem żeby moc szerzej wejść w głębię swoich doświadczen w poza. Drugą sprawą za którą go szanuje to jego szczerość, i chociaz moge nie zgadzać się z treściami to wiem ze nie kłamie i mówi to co wydaje mu sie najwazniejsze. On cały czas się uczy
Ja nie czuję sie gotowa aby nauczać i poprawiać innych zamieniając jedne koncepcje na inne, które mnie wydają się madrzejsze, prawdziwsze czy bardziej przydatne, mogę tylko przytoczyć to co mnie Bóg powiedział :)
Miano przewodnika duchowego oznacza kogoś, kto przekroczył zmienne cechy świata przejawionego i pojął transcendentalny, wykraczajacy poza wszelkie formy aspekt Boskosci. Taki przewodnik jest lekarzem uzdrawiającym z choroby iluzji, przynoszącej cierpienia w kole narodzin i zgonów. Jezeli nie znadujesz takiego nauczyciela/przewodnika, módl się do samego Boga o ukazanie ci drogi - a On niezawodnie przyjdzie ci z pomocą

+Quote Post
Foks

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jak znajdziecie jakąś konkretną wieść piszę się, natomiast na filmiku widzę tylko odciski prawdopodobnie od hantli bo moje od młotka są większe :)

+Quote Post
zx12

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Foks @ 28.11.2012 - 14:27) *
Jak znajdziecie jakąś konkretną wieść piszę się, natomiast na filmiku widzę tylko odciski prawdopodobnie od hantli bo moje od młotka są większe :)

Jestem bardzo krytyczny wobec głoszonej przez Darka ideologii (bo tak widzę jego obecne doświadczenia), jej przyczyn i wynikających stąd wniosków. Dla mnie to jedynie wpływ (pisząc w dużym uproszczeniu) emocji na ciało fizyczne. Ale zmiany w jego rękach nie podlegają dyskusji. Skan orzeczenia lekarskiego załączył w którymś z wątków.
Próbując podważyć zmiany w jego organizmie, moim zdaniem, usiłujesz dyskutować z faktami.

Pozdrawiam

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

Słyszy się o różnych efektach Placebo, ten równie dobrze może być takim.
Ostatnio słyszałem m.in. o rzekomym takim doświadczeniu, że chętnym wziąć udział w badaniu malowano sutki obojętną dla organizmu farbą, mówiąc że ta maść sprawi, że odpadną im sutki. Jak pewnie się domyślacie po pewnym czasie tkanka na sutkach im rogowaciała i w końcu sutki odpadały. Hoho! :)

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Leelaja wielu ludzi w obecnych czasach wznosi się duchowo i zmienia się wewnętrznie i Darek nie jest wyjątkiem. Zakładając, że on rzeczywiście się wznosi bo to nie jest takie oczywiste biorąc pod uwagę to co pisze i to w jaki sposób próbuje wciągnąć ludzi w swoją grę. Różnica jest taka, że wielu ludzi w spokoju się rozwija i nie głosi swoich wizji tak oficjalnie jak Darek. On musi zaistnieć bo inaczej przestanie istnieć. Taką ma jazdę, ale to nie jest złe bo każdy ma jazdy mniejsze lub większe:)

+Quote Post
iumi

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ludzie, którym zalezy na dążeniu do prawdy, na poznaniu w sobie cząstki boga, na odnalezieniu go ( w sobie ) nie szukaja poklasku, nie chwala sie przed wszystkimi, nie próbuja tego udowadniac, nie próbuja manipulowac ludzmi zeby zobaczyli to co rzekomo odkryli. Nie wykorzystuja ludzkiej potrzeby "boga" ktora przeciez ma kazdy z nas w sobie. Prawda jaka chca odkryc, znalesc, droga ktora podążaja jest tylko ich, nie szukaja rozglosu - chyba, ze uwazaja ze sa wcieleniem boga i ze maja do tego prawo, udawac przed innymi boskiego wybranka.

+Quote Post
uncommon

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Po co tak hejtujecie odrazu Darka.
Sam tak robiłem, wybaczcie ale trzeba dać mu szanse. Poczkekać na nową książke.
Ostatnio się dowiedziałem,że Czysta Bezwarunkowa Miłość jest nazywana Miłością Jezusową, a za to Budda odrzuca miłość. Chciałbym to zbadać być może za jakiś czas zmienie swoje zdanie, ciągle się uczymy. Czytam tu wiele teorii, ale ciągle sobie powtarzam teoria,a praktyka to dwie różne rzeczy.

Ps. No dawaj Zielarz dowartościuj się i mnie shejtuj pozwolam ci ;)

+Quote Post
iumi

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(uncommon @ 28.11.2012 - 20:57) *
Po co tak hejtujecie odrazu Darka.
Sam tak robiłem, wybaczcie ale trzeba dać mu szanse. Poczkekać na nową książke.
Ostatnio się dowiedziałem,że Czysta Bezwarunkowa Miłość jest nazywana Miłością Jezusową. Chciałbym to zbadać być może za jakiś czas zmienie swoje zdanie, ciągle się uczymy. Często wewnętrzne ja jest tylko naszym wymysłem. Czytam tu wiele teorii, ale ciągle sobie powtarzam teoria,a praktyka to dwie różne rzeczy.

Ps. No dawaj Zielarz dowartościuj się i mnie shejtuj pozwolam ci ;)

Dlaczego uwazasz, ze aby poznac Darka ( poznac sie na nim) trzeba poczekac na jego kolejna ksiazke? Czy tylko w taki sposob powinien sie z nami porozumiewac? Nie potrafi rozmawiac?
Nawiasem mowiac, on tylko wyglasza swoje "madrosci" ale gdy ktos podwaza ich prawdziwosc, czy sens to nie ma odwagi sie z tym faktem zmierzyc.

+Quote Post
uncommon

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(iumi @ 28.11.2012 - 20:09) *
Dlaczego uwazasz, ze aby poznac Darka ( poznac sie na nim) trzeba poczekac na jego kolejna ksiazke? Czy tylko w taki sposob powinien sie z nami porozumiewac? Nie potrafi rozmawiac?
Nawiasem mowiac, on tylko wyglasza swoje "madrosci" ale gdy ktos podwaza ich prawdziwosc, czy sens to nie ma odwagi sie z tym faktem zmierzyc.

Ponieważ uważam,że wielu nawet mogło nie przeczytać książki poprzedniej,a już swoje zdanie wyrażają jako ci najmądrzejsi.
Mnie też to wkurza,że tak się zachowuje. Być może właśnie nieodpowiada, bo książka ma dać odpowiedzi na te pytania i jest to pewien zabieg. Najlepiej się uczyć na praktyce, a właśnie doświadczenia są praktyką. A te doświadczenia są w książce.

+Quote Post
iumi

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(uncommon @ 28.11.2012 - 21:16) *
Ponieważ uważam,że wielu nawet mogło nie przeczytać książki poprzedniej,a już swoje zdanie wyrażają jako ci najmądrzejsi.
Mnie też to wkurza,że tak się zachowuje. Być może właśnie nieodpowiada, bo książka ma dać odpowiedzi na te pytania i jest to pewien zabieg. Najlepiej się uczyć na praktyce, a właśnie doświadczenia są praktyką. A te doświadczenia są w książce.

Darek dał nam swoja ksiazke, czujemy sie zaszczyceni. Dlatego poniewaz mamy pytania, bo jego opowiesci sa kontrowersyjne i niektorzy z nas je kwestionuja, POCZEKAJMY NA KOLEJNĄ KSIĄŻKE!
Serio, uwazam ze powinien miec odwage sie zkonfrontowac z tym, co wywolal.

Nie widzicie, ze tworzy podziały wsród nas? czy to nie jest wystarczajacy powod by odpowiedziec?

+Quote Post
Leelaja

Dusza Towarzystwa

Sluchajcie przeciez ta książka to zapis jego doświadczeń z około jednego roku, i tam myślę wyjaśni sie o co w tym wszystkim chodzi, i wcale się nie dziwię że darek chce najpierw żeby ja przeczytać bo pewnie trudno tyle przeżyc ująć w słowa na forum. Ja tam nie skreślę całkowicie nikogo zanim nie poznam tego co ma do powiedzenia do końca.
A potem zobaczymy :))
Ale ja Was kocham wszystkich, sorki ale nie mogę sie powsztrzymać :))

+Quote Post
iumi

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Leelaja @ 28.11.2012 - 21:30) *
Ja tam nie skreślę całkowicie nikogo zanim nie poznam tego co ma do powiedzenia do końca.
A potem zobaczymy :))

Nie chodzi o skreslanie kogos lub nie skreslanie. Chodzi o prawde.

+Quote Post
Leelaja

Dusza Towarzystwa

CYTAT(iumi @ 28.11.2012 - 20:29) *
Nie widzicie, ze tworzy podziały wsród nas? czy to nie jest wystarczajacy powod by odpowiedziec?

No nie nie, podziały to my sami tworzymy , jezeli już. Ale ja wcale nie czuje sie podzielona, wprost przeciwnie czuje sie bardzo ze wszystkimi połączona :)

CYTAT(iumi @ 28.11.2012 - 20:35) *
Nie chodzi o skreslanie kogos lub nie skreslanie. Chodzi o prawde.

A znasz prawdę?

+Quote Post
iumi

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Leelaja @ 28.11.2012 - 21:36) *
No nie nie, podziay to my sami tworzymy , jezeli już. Ale ja wcale nie czuje sie podzielona, wprost przeciwnie czuje sie bardzo ze wszystkimi połączona :)

Masz racje Leelaja, sami tworzymy podzialy, ale z powodu Darka oraz jego ksiazki. A szczególnie domniemanych stygmatów, bo przeciez o tym jest ten temat :)

CYTAT(Leelaja @ 28.11.2012 - 21:37) *
A znasz prawdę?

Gdybym znala, to nie byloby tej rozmowy.

+Quote Post
Leelaja

Dusza Towarzystwa

CYTAT(iumi @ 28.11.2012 - 20:38) *
Masz racje Leelaja, sami tworzymy podzialy, ale z powodu Darka oraz jego ksiazki. A szczególnie domniemanych stygmatów, bo przeciez o tym jest ten temat :)

darek jest impulsem dla naszych niespokojnych umysłów, zobacz jak nie ma tematu darek to forum zasypia,
no chyba że zielarz cos zakręci, którego ciepło pozdrawiam :)
Dzięki iumi bo wg mnie przynajmnie trochę starasz się byc bezstronnie sprawiedliwa
ale taka natura umysłu - ocena, krytyka, i wątpienie

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Dzięki Leelaja i czuję to ciepełko pomimo tego, że gorący chłopak jestem:)

Uncommom, gdzie wyczytałeś, że Budda odrzuca miłość. W teletygodniu?

Co do Darka to spójrzcie na to z takiej strony, co by było jakby każdy doświadczony i nie tylko doświadczony obelot a jest ich trochę twierdził, że jego wizje są autentyczne i to one pokazują losy świata, nasz los. Komu wtedy byście wierzyli i w którą historię się wsłuchiwali?

Tak samo ze stygmatami. Skoro inni stygamatycy nie zmienili nic na świecie to tym razem będzie tak samo. Można podciągnąć to nawet pod fenomen i dalej nic z tego nie wyniknie. Sawanci to też fenomeny i to każdy z osobna i co z tego wynika? Tyle, że w każdym tkwi wielki potencjał. Darek nikogo nie obudzi, ale może być rzeczywiście impulsem tak jak każda inna sytuacja w życiu. Najważniejsze, aby być otwartym na życie a wtedy każda chwila nas budzi i uczy.

+Quote Post
uncommon

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Nie dziwne,że Zielarz siedzi ciągle na forum bo zima idzie i pracy mało w ogrodzie taki fach.
Wiedziałem,że to skomentujesz ;) No tak Zielarz twoja wiedza jest ograniczona muszę cie ja prosty człowiek nauczać, ehhh trochę szkoda mi czasu. Otóż na wschodzie Budda mówi,że miłość jest iluzją którą należy wyeeliminować tak samo jak nienawiść .
Wiem to od kogoś kto wychowywał się na buddyźmie całe życie, i doświadczał takich stanów o jakich nie masz pojęcia nawet ;)

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Stąd wniosek, że Budda miłośc odrzuca bo miłośc to iluzja?:) Życie to iluzja i czy Budda również nauczał, aby życie odrzucić?:) Nie musisz się wysilać z prowokacjami bo do nich potrzebny jest talent i wdzięk i talentu trochę masz, ale nad wdziękiem popracuj bo póki co kicha:)

Pracy mam tyle, że byś się zdziwił stary. Ogród wielki i od 10 lat zaniedbany a po czterech miesiącach zaczyna lśnić:) Jeszcze dosłownie kilka dni ostrej roboty i zacznie się luzik a praca trwa 8h jakbyś nie wiedział a wtedy odpoczywam od internetu i poluję na karpie, ale nie biorą bestie.

+Quote Post
Messanger

Dusza Towarzystwa

I dzięki Jumbo oficjalny hejter tego forum może w spokoju po przebiegnięciu 8 kilosów w deszczu otworzyć sobie piwko i podziwiać jak inni niszczą światopogląd DS :D.

+Quote Post
iumi

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Messanger @ 28.11.2012 - 23:54) *
I dzięki Jumbo oficjalny hejter tego forum może w spokoju po przebiegnięciu 8 kilosów w deszczu otworzyć sobie piwko i podziwiać jak inni niszczą światopogląd DS :D.

Od teraz mamy wspólna misje, wiedzialam ze odpowiesz, pozdro :p

+Quote Post
lordini

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Darek dostał stygmatów, a mi na moich własnych oczach zaczęto zmieniać DNA, więc ten Jezus Darka musi być strasznie tępy, że robi nam takie rzeczy i na dodatek daje nam inne informacje i dzięki temu nas skłóca...

Hamdaoui przestań czytać te książki, bo po twoich postach widzę, że nieodwracalnie zgłupiałeś. Ktoś ci coś powiedział i na tej podstawie, zacząłeś udawać tego kogoś i jednocześnie całą wiedzę zaczerpujesz z książek i własnego widzimisie zamiast z doświadczenia. Być może to skutek długotrwałego przebywania w kościele, bo już gadasz jak ksiądz. A Darek zapewne już przestał chodzić do kościoła, mu bym to doradzał, te jego demony mogą tego nie lubić

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

CYTAT(uncommon @ 28.11.2012 - 21:36) *
Nie dziwne,że Zielarz siedzi ciągle na forum bo zima idzie i pracy mało w ogrodzie taki fach.
Wiedziałem,że to skomentujesz ;) No tak Zielarz twoja wiedza jest ograniczona muszę cie ja prosty człowiek nauczać, ehhh trochę szkoda mi czasu. Otóż na wschodzie Budda mówi,że miłość jest iluzją którą należy wyeeliminować tak samo jak nienawiść .
Wiem to od kogoś kto wychowywał się na buddyzmie całe życie, i doświadczał takich stanów o jakich nie masz pojęcia nawet ;)

Na ile znam Buddę, to chodziło mu pewnie o dualne pojęcie miłości, jakie funkcjonuje w naszej cywilizacji. Jest to po prostu obiekt stworzony przez ludzi, w którego ramy zamknęli trochę Miłości i jeszcze parę innych rzeczy. Miłość w umysłach ma wiele znaczeń, jedynie w sercach u każdego brzmi podobnie. Bo miłość to tylko słowo. To, co pod nim rozumiesz, to mogą być różne rzeczy. Dlatego patrząc tylko umysłem, a nie mając zbytnio własnych doświadczeń z dużą dawką energii serca, nie ma szans - przeinaczymy prawdziwy sens Miłości (nie zrozumiemy ani tego, co pisze Bielik o Miłości, ani Ja, ani wielu innych tutaj, także ani tego, co miał na myśli Budda w przytoczonym przez Ciebie przykładzie). Także Buddzie sądzę, że chodziło właśnie o pozbycie się dotychczasowego poglądu na miłość, aby móc bez przeszkód umysłu zaznać już prawdziwej Miłości :)

Tak niemiło uncommon zwróciłeś się do Zielarza, a wygląda na to, że Ty bezkrytycznie przyjmujesz to, co rzekł Budda. A właśnie Budda także rzekł: "Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że ktoś inny to powiedział, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest to napisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez Boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu, do tego co przynosi powodzenie wam i innym." Pozdrawiam ^^

+Quote Post
Hamdaoui

Dusza Towarzystwa

CYTAT(lordini @ 29.11.2012 - 07:53) *
Darek dostał stygmatów, a mi na moich własnych oczach zaczęto zmieniać DNA, więc ten Jezus Darka musi być strasznie tępy, że robi nam takie rzeczy i na dodatek daje nam inne informacje i dzięki temu nas skłóca...

Hamdaoui przestań czytać te książki, bo po twoich postach widzę, że nieodwracalnie zgłupiałeś. Ktoś ci coś powiedział i na tej podstawie, zacząłeś udawać tego kogoś i jednocześnie całą wiedzę zaczerpujesz z książek i własnego widzimisie zamiast z doświadczenia. Być może to skutek długotrwałego przebywania w kościele, bo już gadasz jak ksiądz. A Darek zapewne już przestał chodzić do kościoła, mu bym to doradzał, te jego demony mogą tego nie lubić

nie znasz mnie ani troche i mnie oceniasz ale to nic, ja juz napisałem skąd to wiem,ale moje posty zostały skasowane ale to nic ,prawda jest jedna i nie ich w tych co xle czynią a mówią ze dobrzy są ale prawda jest w tych co ich postepowanie jest dobre dla Boga, Bóg zna ich serca i prawde im ukazuje....
Ty piszesz od siebie ja od siebie niczego nie czynię, kto wierzy w słowo które psize nie we mnie wierzy ale w tego który kazał mi to napsiac wy go nie znacie wy tylko piszecie onim że znacie go....

+Quote Post
bielik110

Dusza Towarzystwa

MIłość w moim przypadku to styl,życia:) .Staram się życ świadomie,to jakie uczucia ode mnie wychodzi,to uczucie pózniej wróci jak bumerang:)

Więc staram się nie oceniać,każdy z nas jest códem:) i mało wiem o życiu:) i wiem że wszystko jest w jak najlepszym pożądku:) Mój Boże tak bardzo pragne aby to sie skończyło,i zaczeło nowe:)
Wzniesmy sie ponad podziały,bo to jest nasza droga:) nasze zadanie,bądzmy jednością:)
pozdrawiam

CYTAT(Hamdaoui @ 29.11.2012 - 16:14) *
nie znasz mnie ani troche i mnie oceniasz ale to nic, ja juz napisałem skąd to wiem,ale moje posty zostały skasowane ale to nic ,prawda jest jedna i nie ich w tych co xle czynią a mówią ze dobrzy są ale prawda jest w tych co ich postepowanie jest dobre dla Boga, Bóg zna ich serca i prawde im ukazuje....
Ty piszesz od siebie ja od siebie niczego nie czynię, kto wierzy w słowo które psize nie we mnie wierzy ale w tego który kazał mi to napsiac wy go nie znacie wy tylko piszecie onim że znacie go....

Witaj:) czy chcesz powiedziec że ja nie znam Boga,mojego kumpla:)

Ja znam innego Stwórcę niżeli ty:)mój tylko kocha,nie nakazuje,nie straszy:) jest jak najlepszy kompan,doradza,jak wołam pomocy wyciąga dłoń,do kazdego który zawoła:)

Jest największym jajcarzem jakiego znam:) bo zaczynam się z siebie smiać,nauczył mnie tego:)

+Quote Post
VVi

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że ktoś inny to powiedział, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest to napisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez Boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu, do tego co przynosi powodzenie wam i innym.

I za to lubię Buddę

A Jezus sam w sobie, czyli obdarty z wszelkich chrześcijańskich koncepcji i dogmatów też kojarzy mi się pozytywnie.
Od KK i religii odcięłam się już dawno. Nie znoszę tych ludzkich bzdur. Staram się być po prostu dobrym człowiekiem, choć może nie zawsze mi to wychodzi jak trzeba.

Stygmaty Darka są jak plamy na murze - ktoś zobaczy w tym postać matki boskiej, a potem biedna ściana nie może opędzić się od pielgrzymek hahaha. Na szczęście, myślę, że w tym przypadku nam to nie grozi...

+Quote Post
lordini

Dusza Towarzystwa

Notatnik

nie znasz mnie ani troche i mnie oceniasz ale to nic,

Nie znam cię? Po tym co wypisujesz, to nie trudno cię nie poznać. Strzelasz gafy duchowe i nie trafiają do ciebie sensowne argumenty.

CYTAT
prawda jest jedna i nie ich w tych co xle czynią a mówią ze dobrzy są ale prawda jest w tych co ich postepowanie jest dobre dla Boga, Bóg zna ich serca i prawde im ukazuje....

Masz wogóle pomieszane pojęcia dobra i zła. Idź poczytaj więcej Biblii, żeby wiedzieć, co jest dobre dla Boga.

Ty piszesz od siebie ja od siebie niczego nie czynię,

Mam rozumieć, że przez cały czas mówi do ciebie głos Boga? Jak na człowieka, który gada z Bogiem spodziewałbym się, że zacznie robić coś sensownego, a jak na razie nie zrobiłeś nic oprócz użerania się i wygłaszania swoich widzimisie i wiedzy z biblii. Pewnie naoglądałeś się filmów o Jezusie i gadasz jak on. Ja przede wszystkim interweniuje w sprawie twojego prania ludziom w głowach. Skoro nie piszesz tego od siebie, to zapewne od pana imieniem Bezsens, nie powiedziałeś i nie potwierdziłeś niczego co ludziom mogłoby się przydać, a zamiast tego bez przerwy strzelasz gafy duchowe i ogólnie gadasz bez sensu.

CYTAT
kto wierzy w słowo które psize nie we mnie wierzy ale w tego który kazał mi to napsiac

Więc nikt nie wierzy ani tobie, ani temu, który ci kazał to napisać, więc dobrze by było jakbyś skończył to na tym poście, bo tylko zrażasz ludzi do siebie, więc zabłysnąć ci się tu nie uda.

wy go nie znacie wy tylko piszecie onim że znacie go

Ja bym powiedział raczej, że wszyscy go znają oprócz ciebie, jesteś za bardzo fałszem zaślepiony i oszukujesz siebie. Powiedz mi kim byłeś przed tym, gdy powiedziano ci kim jesteś? Czy zawsze gadałeś tak jak ksiądz w kościele? Chcesz czynić dobrze, ale zbytnio nasłuchałeś się wszystkiego i przez to zacząłeś oszukiwać siebie. To smutne, że niektórzy ludzie są pozbawieni nawet godności. Na podstawie tej wiedzy można by stwierdzić, że nie potrzebujesz wolności, więc można by cię jeszcze bardziej zmanipulować. Mówisz o robieniu tego, co jest dobre dla Boga, skąd wiesz, co jest dobre dla Boga? Zapewne zacytowałbyś mi tutaj zaraz 10 przykazań. Ale skoro tak, to poco Bóg dał nam wolną wolę i uczucia ? Gdyby było najlepiej abyśmy czynili, to co on chce, to nie stworzyłby nas jako bezmózgie istoty, które mają zaprogramowane, żeby robili to, co on chce? No właśnie mylisz tutaj pojęcia dobra i zła. Każdy kto czyni źle jest wg Ciebie potępiony, ale gdybyś miał chciaż podstawy wiedzy duchowej, to wiedziałbyś, że zło wynika z niewiedzy, więc masz zamiar innych skazywać na wieczne potępienie z powodu ich niewiedzy? Za dużo biblii człowieku. Zło, na jakie człowiek sam się skazuje z powodu niewiedzy służy przede wszystkim doświadczeniu i rozwojowi.

+Quote Post
uncommon

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Zielarz niezamierzam spamować jak ty więc cię olewam :).

Pavweł poczytać musisz trochę więcej niż cytaty z wikipedii.
Powinniście znać postawe Buddy jakie miał nauki dotyczące człowieka, źródła i życia.
Widzę,że nie znacie więc nie bede odpowiadał bo ten temat jest o czym innym. Jedynie dodam,że według Buddy miłość jak nienawiść podtrzymuje iluzje istnienia drugiej osoby. Budda umarł samotnie można powiedzieć egoistycznie według mnie, a co do Jezusa kimkolwiek był umarł w wielkim stylu i szlachetnością ale w tej sprawie przemilcze i wypowiem się jak będe znać szerszą prawde.

+Quote Post
iumi

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Hamdaoui @ 29.11.2012 - 16:14) *

Co Ty masz w glowie? Od siebie niczego nie czynisz, znaczy jestes bezwolny? jesli nie kierujesz swoim postepowaniem, i twierdzisz ze ktos przez Ciebie przemawia to jest to juz skrajny przypadek robienia na sile z siebie kogos "wybranego", lub zaburzenia psychiczne.
My tylko piszemy ze go znamy? czlowieku, wez sie ogarnij, bo nie wiesz co mowisz :p Twierdzisz, ze tylko Ty go znasz?
I przestan robic z siebie niewiadomo kogo, bo robisz sie śmieszny :D

+Quote Post
lordini

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Hamdaoui nie uda ci się na nikogo wpłynąć, przede wszystkim dlatego, że większość tutaj czyta z siebie jak z otwartej księgi i dzięki temu znają prawdę, a ich prawda w przeciwieństwie do twojej się sprawdza. Ty wiecznie chcesz coś udowodnić i nie do końca wiadomo co, a nawet jeśli bardziej się przyjrzeć twoim wypowiedziom, to okazuje się, że są nielogiczne.

+Quote Post
bielik110

Dusza Towarzystwa

CYTAT(lordini @ 29.11.2012 - 18:14) *
Hamdaoui nie uda ci się na nikogo wpłynąć, przede wszystkim dlatego, że większość tutaj czyta z siebie jak z otwartej księgi i dzięki temu znają prawdę, a ich prawda w przeciwieństwie do twojej się sprawdza.

Coś w tym jest:) bardzo mądre słowa:)

Lordziu kochany:) Darek ma swój świat,jak dał ciała to jego sprawa:) całym sercem jestem z nim i tym co robi bo to jego doświadczenie:) czasami jest potrzeba dotknąć,aby poczuć czy jest gorące czy zimne:)

A tak w ogóle to jesteście wszyscy zajebiści:) to wielki zaszczyt pstrykać z wami pstryczkami:)

pozdrawiam serdecznie

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

CYTAT(Hamdaoui @ 29.11.2012 - 15:14) *

O człowieku!

Na pewno nie znamy wszystkich faktów o Tobie, czy tego, co doświadczyłeś, jednak trochę znamy, właśnie po tym, co wypisujesz. Może lepiej byłoby napisać, że nie oceniamy Ciebie, ale Twoje czyny tu na forum, a w nie mamy pełny wgląd przecież. Nie osądzamy, a oceniamy, a to jest różnica. Nie osądzamy, że to jest złe, ale oceniamy, że to jest głupie. Przejrzyj wreszcie...

Stosuj poprawnie interpunkcję! To, że zdecydowałeś się pisać archaicznym stylem, co wcale nie czyni Cię fajniejszym, nie znaczy, że nie obowiązują Cię współczesne prawa składni logicznej i gramatycznej. Przez ten styl Twoje wypowiedzi mają mniej sensu.

Skoro nie piszesz od siebie, to ktoś Cię kontroluje? Piszę więc z narzędziem, a nie istotą? Tzn. że piszę z tym, co pisze przez Ciebie? To ten ktoś chyba się zaciął, bo powtarza w koło to samo -.-'

Co dla Ciebie jest prawdą? Co dla ciebie znaczy dobre? Jak dla Ciebie wygląda Bóg? Podaj proszę tak ogólnikowo mniej więcej z siedem Jego cech charakterystycznych...

Bzdura to, co piszesz. Bóg ukazuje prawdę tym, co chcą ją znać. Kto szuka, ten znajduje.

Bóg nie rozróżnia postępowania ludzi jako dobre i złe, dla Boga postępowanie po prostu jest i jest, jakie jest i przynosi takie, a takie skutki. Nie ma zła, zło to tylko iluzja.

Napisałeś też: "Ty piszesz od siebie ja od siebie niczego nie czynię, kto wierzy w słowo które psize nie we mnie wierzy ale w tego który kazał mi to napsiac wy go nie znacie wy tylko piszecie onim że znacie go...."

Czymże wyróżniasz się tak człowieku? Sądzisz, że Bóg tylko do Ciebie mówi? Jakaż musi być Twoja pycha!
Jeśli chodziłoby Ci o względności/różne spojrzenia na sprawę, można powiedzieć, że Bóg pisze przez każdego, oraz że każdy pisze od siebie, ale to dotyczy wszystkich, a nie wybranych jednostek. Zatonąłeś w iluzji dualności, nadymając swoje ego, aby iluzorycznie podwyższyć swoją wartość, obniżając wartość innych. Tak się nie da, nie na dłuższą metę. Niedługo się z tego obudzisz, ale do Ciebie należy wybór czy łagodnie, czy z hukiem.

Bóg niczego nie każe. I niczego nie wymaga.

Każdy zna Boga. Chyba Ty zapomniałeś o tym, jaki On jest, skoro twierdzisz, że znajomość z Bogiem zależy od ludzkich czynów, czy "wiedzy". Zaprawdę mówię Ci, że wiedza zasłyszana czy przeczytana jest niczym w porównaniu z własną szczerą obserwacją. Tam w środku każdego kryje się Bóg. Na zewnątrz masz tylko iluzje. Ty zaś najprawdopodobniej opierasz się na doświadczeniach zasłyszanych, bądź/i wyczytanych. Jakże ograniczonym medium są słowa.

Napiszę przypowieść: Było sobie dziecko, przy którym cały czas była pewna istota, która się nim opiekowała i dotrzymywała mu towarzystwa. Była jego przyjacielem. Dziecko nie znało jej imienia, ale spędziło z nią bardzo dużo czasu. Gdy dorosło, razem z tą istotą byli świadomymi starymi przyjaciółmi. Natomiast spotkał się raz czy kilka z tą istotą pewien gość, dowiedział się jak istota ma na imię. Może dodał nawet ją do znajomych na fejsbuku ;p Potem spotkało się dziecko z gościem i gość tłumaczy dziecku, że poznał istotę, ale dziecko nie wie jak ma ona na imię (i ma to w nosie, bo dawno nadało jemu własną ksywkę), dlatego gość nie wierzy dziecku i wmawia jemu, że on ją zna, a dziecko nie.
Widać, że Ty znasz Boga jak ten gość i próbujesz wmówić nam jak dziecku, że Go nie zna. Niestety tak to wygląda.

Czemu o czymkolwiek nie piszesz, ciągle dodajesz to samo, tylko troszkę zmienianymi słowami: "Ty piszesz od siebie ja od siebie niczego nie czynię, kto wierzy w słowo które psize nie we mnie wierzy ale w tego który kazał mi to napsiac wy go nie znacie wy tylko piszecie onim że znacie go...."? W ogóle sposób, w jaki piszesz, wskazuje na to, że nie piszesz od siebie, ani nikt nie pisze przez Ciebie, jedynie podjarałeś się jakimś nowym doświadczeniem, które zrobiło na Tobie wrażenie, w porównaniu z tym, co doświadczałeś wcześniej, gdzie to doświadczenie jest związane z Biblią. Potem naczytałeś się Biblii i kopiujesz z niej nagminnie sposób wyrażania się, bezkrytycznie, słowo w słowo. Jeśli po prostu popierasz to, co w niej jest napisane, wyraź to własnym językiem. Nikomu nie chce się czytać tego samego w kółko, tym bardziej, że zaczynasz na wygłoszeniu pewnej tezy, a nie kończysz jej argumentując. Równie dobrze możemy się pobawić tak, że ja również napisałbym, że niczego nie czynię od siebie i kto wierzy w słowo, które piszę, nie wierzy we mnie, a w tego, który kazał mi to napisać, i że Ty go nie znasz, tylko piszesz o nim, że go znasz... Hę i co? Fikasz? Kto w tym wypadku miałby rację?

I tak w ogóle, ile Ty masz lat?

Albo lepiej, ile czasu interesujesz się rozwojem duchowym?

A ile czasu ezoteryką?

I jak długo chodziłeś/chodzisz do kościoła? Zawsze byłeś katolikiem (takim wierzącym i praktykującym)? Czy może byłeś katolikiem, a potem przestałeś i znów się nim stałeś? Albo w ogóle nim nie byłeś, a potem się nim stałeś?

Oczekuję odpowiedzi na wszystkie postawione w tym tekście pytania i prośby. Jeżeli chcesz się wymigać jakimś pokrętnym postem z archaiczną mową, proszę daruj sobie i nam.

Pozdrawiam.

+Quote Post
VVi

Dusza Towarzystwa

Notatnik

a ja się jeszcze zabawię w rzucanie cytatami:

"Wpierw powinno się samemu ugruntować w tym, co jest właściwe; dopiero potem należy pouczać innych. W ten sposób mądry człowiek nigdy nie dozna nagany."

kto zgadnie skąd to?

+Quote Post
Leelaja

Dusza Towarzystwa

Ludzie zostawcie tego dzieciaka w spokoju, tym bardziej, że jak czytam to każdy uważa sie za madrzejszego, bardziej doświadczonego od niego, więc okażcie mu serce.
Wszelkie granice sa umowne, jak granica między mną a toba, między toba a drzewem, słońcem niebem, nie ma ansolutnie zadnej różnicy między tobą i innymi.
Mówicie że Darek was poróżnił, ale gdy Darek milczy wszyscy szukają kolejnej ofiary,
zostawcie go sobie samemu, jeśli chcecie mu cos pokazać czy przekonać o czymś zróbcie to z miłością na pewno rezultaty bedą dużo lepsze.
Hamdaoui trzymaj sie się :)

+Quote Post
lordini

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Lelaja ja też cię kocham :D ale w przeciwieństwie do nich mam argumenty...

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

CYTAT(uncommon @ 29.11.2012 - 16:59) *
Pavweł poczytać musisz trochę więcej niż cytaty z wikipedii.
Powinniście znać postawe Buddy jakie miał nauki dotyczące człowieka, źródła i życia.
Widzę,że nie znacie więc nie bede odpowiadał bo ten temat jest o czym innym. Jedynie dodam,że według Buddy miłość jak nienawiść podtrzymuje iluzje istnienia drugiej osoby. Budda umarł samotnie można powiedzieć egoistycznie według mnie, a co do Jezusa kimkolwiek był umarł oddając siebie za ludźkość, można powiedzieć w wielkim stylu i szlachetnością ale w tej sprawie przemilcze i wypowiem się jak będe znać prawde.

Nic nie muszę :P
Odnoszę wrażenie, że próbujesz Buddę zrozumieć w sposób wyłącznie analityczny. Sam mówił, żeby tego nie robić. To, że dużo o nim przeczytałeś, nie znaczy wcale, że dużo o nim wiesz, napisałem to już wyżej Hamdouiowi, w innych słowach. Podobnie, że oczytałeś się jego nauk, wcale nie znaczy, że je prawidłowo rozumiesz. Już napisałem, o jaką miłość mu najprawdopodobniej chodziło. Nawet to, że porównuje miłość do nienawiści w działaniu, o jakim piszesz, to potwierdza. Ja nie widzę w tym egoizmu. Chciał pobyć sam w ciszy, to pobył sam. Zresztą w pewnym sensie nikt nigdy nie jest sam. Gdyby Budda umarł wśród ludzi to by mu zawracali 4 litery, a on chciał te ostatnie chwile w ciele skoncentrować na medytację, by świadomie przejść w tamten drugi stan.
Widzisz, wpadasz tutaj w pułapkę, tego, co mówią inni. W kościele 2 tysiąclecia bębnią, że Jezus umarł za ludzkość. To chyba największa głupota i nieświadome przeinaczenie stanu rzeczy, jaki możemy znaleźć w naszej historii. Czemu ludzie myślą, że Jezus umarł za ludzkość, a nie że żył za ludzkość? Czemu zwracają uwagę bardziej na to, że został ukrzyżowany, a mniej na to, czego nauczał? I co, niby sam ochoczo wlazł na ten krzyż, czy może ludzie go ukrzyżowali, a on się im poddał, żeby dać im kolejną naukę? Zastanówcie się chwilę nad tym...
Gdyby ludzie byli bardziej uduchowieni i nie chcieli go ukrzyżować, to Jezus nie umarłby na krzyżu, a normalnie odszedł z tego świata, kiedy stwierdziłby, że wykonał swoją misję.

Wg. Ciebie ja powinienem czytać mniej cytatów z wikipedii, a ja Ci poradzę, żebyś więcej samodzielnie myślał.
:)

+Quote Post
bielik110

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Leelaja @ 29.11.2012 - 19:31) *
Ludzie zostawcie tego dzieciaka w spokoju, tym bardziej, że jak czytam to każdy uważa sie za madrzejszego, bardziej doświadczonego od niego, więc okażcie mu serce.
Wszelkie granice sa umowne, jak granica między mną a toba, między toba a drzewem, słońcem niebem, nie ma ansolutnie zadnej różnicy między tobą i innymi.
Mówicie że Darek was poróżnił, ale gdy Darek milczy wszyscy szukają kolejnej ofiary,
zostawcie go sobie samemu, jeśli chcecie mu cos pokazać czy przekonać o czymś zróbcie to z miłością na pewno rezultaty bedą dużo lepsze.
Hamdaoui trzymaj sie się :)

Jesteś uosobieniem piękna w całej okrasie:)

+Quote Post
uncommon

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Ależ miałem myśl niczym przekaz. Napłyneła znikąd, czasem tak mam zauważyłem
Jeszcze bardziej będą mnie nie lubić niektórzy np. Zielarz <---(pzdr)

Otóż hejtowanie, odrzucanie Darka jest strasznie głupie.
Dlatego gdyż, to tak jakbyśmy nieakceptowali np. araba że jest arabem, albo co najgorzej żyda,że jest żydem bo w coś tam sobie wierzą i tu pojawia mi się motyw Hitlera.
Musiałem to powiedzieć, trzeba każdego akceptować ze względu na cokolwiek robi, jest, czy pisze. Zaakceptować to,że ma takie zdanie. Nie można go odrzucać.
Akceptujmy się,a wtedy pojawia się faktycznie miłość o której wielu pisze ale nie wdraża.

+Quote Post
Pavveł

Notatnik

Uncommon, a jak uczeń przy tablicy odpowiada na pałę, to mu piątkę postawić, bo "akceptujmy się"? Nikt tu nikogo nie odrzuca. Wręcz przeciwnie, gdyby nam nie zależało na Darku, to byśmy mieli to gdzieś i nic mu nie pisali, nie argumentowali tyle, nie rozpisywali się tak. Naprawdę myślisz, że karmiąc się nienawiścią spędzałbym tyle czasu i wysiłku, aby hejtować dla samego hejtowania? o.O' Lol.

CYTAT(uncommon @ 29.11.2012 - 21:36) *
Jeszcze bardziej będą mnie nie lubić niektórzy np. Zielarz <---(pzdr)

I właśnie dlatego, że gadasz takie głupoty, Zielarz jeszcze bardziej będzie Cię nie lubić ;P

CYTAT(uncommon @ 29.11.2012 - 21:36) *
Dlatego gdyż, to tak jakbyśmy nieakceptowali np. araba że jest arabem, albo co najgorzej żyda,że jest żydem bo w coś tam sobie wierzą i tu pojawia mi się motyw Hitlera.

Co najgorzej?! A to co, żydzi to jakiś naród wybrany? :D x) I Ty popadasz w dualność. Albo akceptacja, albo nieakceptacja. Wyjrzyj poza to i zobacz całą skalę zależności. Dla pomocy przykład:
(IMG:http://i52.tinypic.com/105tvgx.jpg)
a z drugiej strony
(IMG:http://img574.imageshack.us/img574/8904/biust1.jpg)
z czego wynika, że akceptacja czasem jest dobra, czasem nie :) Pozdrawiam ^^

+Quote Post

6 Stron V  « < 5 6
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park