oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

22 Stron V  « < 12 13 14 15 16 > »   
Closed TopicStart new topic
> BÓG Przez Hamadaoui, Oto Słowo Boże
Warrior-Traveler
post 06.12.2012 - 10:52
Post #274

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

CYTAT(set.h @ 06.12.2012 - 08:43) *
No tak czyli wszystkie ewangelie to kopia z kopi i połowa wymyślona. Czemu nie, może nie było żadnego Jezusa a mityczną postać poskładano z działań rewolucjonistów, myślicieli i proroków tamtych czasów?

Coraz więcej teorii, wrzawa jak na jarmarku i pomieszanie języków. Każdy ma inny obraz Boga w sercu i próbuje udowodnić swoją rację.

W sumie sam się czepiłem Hamadaoui i Darka i tak myślę w imię czego. Przecież sam nie mam racji i pierd... głupoty. Sory chłopaki i mam nadzieje że mi wybaczycie.

No to i ja przepraszam, jeśli kogoś, gdzieś czymś uraziłem :(

Przepraszam w imię swoje, Ziemi- Gai,

Kaczora Donalda, Gumisiów i Pszczółki Mai.

;)

To co? Skoro tak, to budujemy coś "wyższego"? :D

Jak to mówił Rafiki do Simby zachęcając go na koniec by wziął sprawy w swoje w ręce, a tym samym odmienił życie Wszystkiego na lepsze, w bajce "Król Lew"?:

- "Już czas!"

PS. Set.h? Ty fajny gość jesteś, już tylko nie cierp tyle przez ten Twój awatar... ;))))))))

Mówię Ci stary, to tutaj cały przysłowiowy pies jest pogrzebany...hmmm...kurczę..., a może raczej "powieszony"... ;DDDDD
Go to the top of the page

+Quote Post
set.h
post 06.12.2012 - 11:16
Post #275

instytutnoble.pl
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

CYTAT(Warrior-Traveler @ 06.12.2012 - 10:52) *
PS. Set.h? Ty fajny gość jesteś, już tylko nie cierp tyle przez ten Twój awatar... ;))))))))

Mówię Ci stary, to tutaj cały przysłowiowy pies jest pogrzebany...hmmm...kurczę..., a może raczej "powieszony"... ;DDDDD

Ufff Dzięki stary za celną radę. Mam nadzieję że moje cierpienia od dzisiaj się skończą .... zmieniłem avatar :) jak sądzisz zadziała ? :D

+Quote Post
Warrior-Traveler
post 06.12.2012 - 11:32
Post #276

Dusza Towarzystwa

CYTAT(set.h @ 06.12.2012 - 11:16) *
Ufff Dzięki stary za celną radę. Mam nadzieję że moje cierpienia od dzisiaj się skończą .... zmieniłem avatar :) jak sądzisz zadziała ? :D

Jednym słowem: Piękny! :)

Będziesz (jesteś) z całą pewnością jednym z Dobrych Orłów tego Forum, Drogi Sethcie, obok Bielika... :), którzy niczym dostojni strażnicy krążą hen wysoko i czuwają nad tym by sprawy przybierały zawsze pomyślny obrót...

Bo takie orły już są...dostojni, a i w górze widzą więcej... Z szerszej perspektywy...

:)

+Quote Post
Warrior-Traveler
post 06.12.2012 - 11:54
Post #277

Dusza Towarzystwa

A tak przy okazji:

Czas i mi brać swój kostur w łapy i ruszać dalej, bo to wspaniałe forum "wciąga" jak nie wiadmomo co... :O :))))

Ze swej strony wszakże DZIĘKUJĘ WAM WSZYSTKIM DRODZY BRACIA, SIOSTRY, PRZYJACIELE, PRZYJACIÓŁKI, KOLEDZY I KOLEŻANKI ZA WSZYSTKO! :)

Ale czas ruszać dalej, bo wiem, że pracy nad sobą w doświadczeniu nie zastąpi nic, nawet siedzenie przed komputerem na tym wspaniałym forum... :/ :)

A jeden ze sławnych Polaków powiedział kiedyś, że w jego miejscowości na wieży, bodajże kościelnej, był ciekawy napis:

"Czas ucieka, wieczność czeka!"

Ostańcie z Miłością!!! :)

W-T

Edit: Sorry za taką "prywatę", ale chciałem coś wyrazić, ale to nie znaczy, że nie będę tutaj zaglądał od czasu do czasu... ;)))

+Quote Post
bielik110
post 06.12.2012 - 12:00
Post #278

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Warrior-Traveler @ 06.12.2012 - 12:32) *
Jednym słowem: Piękny! :)

Będziesz (jesteś) z całą pewnością jednym z Dobrych Orłów tego Forum, Drogi Sethcie, obok Bielika... :), którzy niczym dostojni strażnicy krążą hen wysoko i czuwają nad tym by sprawy przybierały zawsze pomyślny obrót...

Bo takie orły już są...dostojni, a i w górze widzą więcej... Z szerszej perspektywy...

:)

Nic dodać nic ująć:) tak jest z góry widać więcej ścieżek,dróg i każdy jest taki sam:)piękny,mądry i pełen miłości:) a tu na dole też jest fajnie,miło i przyjemnie:)

Czas na szoł tajm:)))))))))))))

pozdrawiam

+Quote Post
Dagon
post 06.12.2012 - 12:53
Post #279

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(bielik110 @ 06.12.2012 - 10:17) *
Przeczytaj:) przemyśl i postaraj się zrozumieć istotę:)
Nie oceniaj pochopnie,bo to zupełnie inne filozofie:)

Powiem ci coś:) wszystkie ewangelie,są pisane z serca i ze zrozumieniem:)
Pytanie jest proste:) pisali je prości ludzie(jak ja) bez wykształcenia,i spisywali je z pamięci, z tego co usłyszeli od Jezusa(a w wielu przypadkach nie umieli pisać).

Więc kochany ja myślę że szacunek się należy,bo moich braci,co spisywali to co,i jak zrozumieli:) a zrozumieli nad zwyczaj dobrze:) opluwanie trwa nadal

Pamiętaj:) że urazić można kogoś bardzo szybko,ale odzyskać jej zaufanie i miłość,to czasami potrzeba lat:)

Ja widzę wszystko na miejscu:) jak w najlepszym planie,Boskim

pozdrawim

Organizacja opiera się na naukach Gabriele Wittek (określanej przez członków ruchu po prostu jako Gabriele), która przedstawia się jako prorokini przynosząca posłanie przekazane jej przez Jezusa i różne istoty nadprzyrodzone. Obok kazania na górze i dziesięciu przykazań stanowią one podstawę nauki teologicznej.

http://www.opoka.org.pl/varia/sekty/zycieuniwersalne.html

W którym miejscu skłamałem? Wittek odbiera ludziom wolność, miesza w głowach głupotami, które wdg. Ciebie są pisane z serca.
Scjentolodzy też trzepią kase z dobroci serca, jasne, że tak.

+Quote Post
bielik110
post 06.12.2012 - 13:16
Post #280

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Dagon @ 06.12.2012 - 13:53) *
Organizacja opiera się na naukach Gabriele Wittek (określanej przez członków ruchu po prostu jako Gabriele), która przedstawia się jako prorokini przynosząca posłanie przekazane jej przez Jezusa i różne istoty nadprzyrodzone. Obok kazania na górze i dziesięciu przykazań stanowią one podstawę nauki teologicznej.

http://www.opoka.org.pl/varia/sekty/zycieuniwersalne.html

W którym miejscu skłamałem? Wittek odbiera ludziom wolność, miesza w głowach głupotami, które wdg. Ciebie są pisane z serca.
Scjentolodzy też trzepią kase z dobroci serca, jasne, że tak.

Słonce ja nie napisałem że ty kłamiesz:)jak bym śmiał:)

Chodziło mi o to że,porównałeś te(nauki)słowa i filozofię,do new-coś tam:)

Zgadzam się z tobą:) jest trochę pomieszania z poplątaniem:) ale tylko dlatego że ktoś bardzo pragnie,kogoś nauczać(wywyższyć się) a tu chodzi o przypomnienie,nie glorię mądrego,wybranego:)

Ale o wspólne dobro:) bo jesteśmy nim wszyscy:)

Kiedyś myślałem o sobie że jestem nikim:) bo tak o mnie myśleli i mówili,tylko dlatego że byłem biedny:)

Teraz jestem bogaty,szczęśliwy i radosny:) nie dlatego że mówię,ale ja po prostu jestem z nim cały czas:)

Nie oceniaj,kochaj,wzbij się w górę:) bo do prawdy co jest złe,a co dobre:) tego tak na prawdę nie wiesz:)
Jesteś wspaniały

pozdrawiam

+Quote Post
Hydrino
post 06.12.2012 - 13:41
Post #281

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Witam,
Jestem nowy na forum, przeczytałem nową książkę pana Darka Sugiera i nie mogę się nadziewić że takie arcydzieło literackie nie może znaleźć wydawcy. Chciałbym też podzielić się informacją, jest wydawnictwo internetowe E-bookowo które prowdopodobnie by wydało tę książkę.
W zamian chciałbym zwrócić uwagę astralnych poszukiwaczy na pewien problem, istnieje coś co nazywa się błędem obrazowości i jego odkrycie spowodowałoby zanik potrzeby ewakuacji złocistych dusz z Ziemi, opisanej w książce p. Darka Sugiera.
O tym tutaj: Błąd obrazowości
Pozdrawiam,
Hydrino

+Quote Post
Krisss
post 06.12.2012 - 14:00
Post #282

Dusza Towarzystwa

Ja jeszcze raz podziekuje Deimond za wyjasnienie sprawy (bo gdyby nie on, gdybysmy mieli isc za wskazowkami Hamadaoui - Leelaja spytaj wnętrza i czekaj w milczeniu a poznasz prawdę co do mnie. -to wciaz jeszcze drapalibysmy sie w glowe ‘kto to jest, o co mu tutaj chodzi… ?’ ).
Kazdy ma swoje zasady w zyciu, wedlug moich najgorsza prawda bedzie zawsze lepsza niz najpiekniejsza iluzja.
A co do ‘nawracania’ podstepem czy sila…Wystarczy przypomniec sobie inkwizycje.
Zobaczcie jakie sa konsekwencje braku uczciwoci Hamdaoui na tym forum ! Nic, absolutnie nis dobrego z tego nie wyniklo ; wrecz przeciwnie – rozpetal gigantyczna burze !

PS z ostatniej chwili : Hamdaoui zniknal ale czy wlasnie nie pojawil sie zastepca...?

+Quote Post
stray.ghost
post 06.12.2012 - 15:11
Post #283

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Hydrino @ 06.12.2012 - 13:41) *
Witam,
Jestem nowy na forum, przeczytałem nową książkę pana Darka Sugiera i nie mogę się nadziewić że takie arcydzieło literackie nie może znaleźć wydawcy. Chciałbym też podzielić się informacją, jest wydawnictwo internetowe E-bookowo które prowdopodobnie by wydało tę książkę.

Dzięki, zajrzałem na ich stronę. Faktycznie jest tam dział "fantasy i science-fiction".

+Quote Post
Krisss
post 06.12.2012 - 16:04
Post #284

Dusza Towarzystwa

A ja zajrzalem na strone podana przez naszego nowego kolege (anastazja.org).
Okazuje sie ze po biologicznej Niemce z Wurtzburga tym razem bedzie to wrozka z syberyjskiej wioski. Deimond, ratunku!!!!

+Quote Post
Hamdaoui
post 06.12.2012 - 16:19
Post #285

Dusza Towarzystwa

Jestem:)

Zastępca?? te forum to tylko forum jest tez życie wokół mnie więc jak mnie nie ma , to czy znaczy ze odszedłem? Po za tym nie czuje się związany z niczym lecz połączony ze wszystkim :)

skąd tyle teorii spiskowych?
nikt nie jest dobry i nikt nie jest zły , ani dobrzy nie są dobrymi ani źli złymi , to tylko świadomość niskiego ja która jest oceniająca i osądzająca , możecie zobaczyć przez to gdzie się znajdujecie , tylko dobrą nowinę wam dawałem nikogo nie namawiałem , przecież jesteśmy wszyscy połączeni w jedność Przez Ojca , nauka która tu dawałem nie była zła , a raczej źli są ci co wszędzie zło widza zamiast miłość , jak ja w Ojcu tak Ojciec w was, wiedzcie ze szkołę mam również i obowiązki więc jak mnie nie ma jakiś czas to przez nawał obowiązków, nie zawsze mam czas siedzieć na komputerze dniami ,
Gdy kierujecie się do swego wnętrza większość pytań już nie ma znaczenia liczy się tylko jedno to miłość..
Więc wiedzcie ze teraz nie będzie mnie za często bo mam dużo pracy jak to na wsi, więc więcej miłości a mniej teorii spiskowej.

nie napisałem że Bóg jest zły miałem na myśli że każdy ma to co sieje , nie pisałem że Bóg jest zły i karzący i gniewny, Bóg jest miłością pełnią , każdego spotyka wszytko według tego co sieje , osądzacie jakoś religie ale czy tym nie sądzicie siebie?(tak łatwo uwierzyliście w zło, czemu tak trudno uwierzyć wam w dobro) Nie ma na ziemi takiego człowieka który by dobrze zawsze czynił a choć raz źle postąpił, choć myślę ze kiedyś się to zmieni, Powiem wam ze kojarzycie te kazania z pójściem do kościoła tam nigdzie tak nie jest napisane i sam wam nie pisałem żebyście do kościoła chodzili , bo sam nie chodzę , ale czy to znaczy że Darek chodzi a ja nie to już jest coś nie tak?
Nie pisałem wam niczego czego ja bym nie urzeczywistnił w życiu codziennym nic ponad to.
Wiedzcie niech każdy patrzy na swoje uczynki i postepowanie względem bliźniego, ja was wszystkich miłuje bez względu co na mnie piszecie i co piszecie dla mnie nie ma to żadnego znaczenia ja was tak bardzo miłuje jak mnie Ojciec miłuje, dlatego każdy z was pisze według świadomości swojej..
Ja to przyjmuje i akceptuje was naprawdę:)
pozdrawiam was serdecznie:)

Pytanko do Zielarza:)
Zielu:) złapał mnie katarek od stania na dworze(czekając na autobus) jakbyś mógł polecić jakieś ziółka ?:)

+Quote Post
stray.ghost
post 06.12.2012 - 16:49
Post #286

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Hamdaoui @ 06.12.2012 - 16:19) *
Jestem:)
Zastępca?? te forum to tylko forum jest tez życie wokół mnie więc jak mnie nie ma , to czy znaczy ze odszedłem? Po za tym nie czuje się związany z niczym lecz połączony ze wszystkim :)
...

Hamdaoui, czy jako Jan, autor Apokalipsy potrafisz zinterpretować swoją wizję? Mam parę pytań, z którymi od wieków borykają się tęgie głowy:

CYTAT(Apoksalipsa)
...
15 I dano jej, aby mogła dać ducha onemu obrazowi bestyi, żeby też mówił obraz tej bestyi i to sprawił, aby ci, którzy by się nie kłaniali obrazowi onej bestyi, byli pobici.
16 A czyni, aby wszyscy, mali i wielcy, bogaci i ubodzy, i wolni, i niewolnicy, wzięli piętna na prawą rękę swoję albo na czoła swe,
17 A żeby żaden nie mógł kupować ani sprzedawać, tylko ten, który ma piętno albo imię bestyi albo liczbę imienia jej.
18 Tu jest mądrość. Kto ma rozum, niech zrachuje liczbę onej bestyi; albowiem jest liczba człowieka. A ta jest liczba jej, sześćset sześćdziesiąt i sześć.</b>

Czy to się dzieje obecnie? Kim/czym jest bestia? Jakie jest jej imię. Kto nosi piętno/imię/liczbę bestii (bo bez tego nie może kupować ani sprzedawać)? Dlaczego liczba bestii to 666? Co ona oznacza? Dlaczego jest to "liczba człowieka"?

CYTAT(Apoksalipsa)
...
I widziałem niewiastę siedzącą na szarłatnoczerwonej bestyi, pełnej imion bluźnierstwa, która miała siedm głów i dziesięć rogów.
4 A ona niewiasta przyobleczona była w purpurę i w szarłat, i uzłocona złotem i drogim kamieniem, i perłami, mając kubek złoty w ręce swej, pełen obrzydliwości i nieczystości wszeteczeństwa swego.
5 A na czole jej było imię napisane: Tajemnica, Babilon wielki, matka wszeteczeństw i obrzydliwości ziemi.
...
9 Tuć jest rozum mający mądrość: Te siedm głów są siedm gór, na których ta niewiasta siedzi.
...
18 A niewiasta, którąś widział, jest miasto ono wielkie, które ma królestwo nad królami ziemi.

Co to za miasto? Niektórzy twierdzą, że chodzi o Watykan, czy to prawda?

+Quote Post
Krisss
post 06.12.2012 - 16:56
Post #287

Dusza Towarzystwa

A ja mam pytanie do ciebie Hamdaoui i prosze abys tym razem odpowiedzial bo pisalem juz to co najmniej 2 czy 3 razy i nigdy sie do tego nie ustosunkowales. Twistoid tez zdaje sie o tym pisal i tez bez odpowiedzi : Dlaczego probowales nam wcisnac ze Bog przemawia przez ciebie ? Dlaczego kiedy Darek napisal ze « to Jego (mowiac o tobie) teks natchniony » ty nigdy tego nie sprostowales a przeczytales to przeciez jak kazdy z nas ? Dlaczego podawales sie – de facto – za proroka a nie wyjasniles skad pochadza te cytaty ? Dlaczego podales link na ksiazke pani Wittek dopiero po interwencji Demonoida?

I nie powtarzaj prosze w kolko ze sa to jak wszystkie kazania w kosciele (Więc jeśli jestem plagiatorem to i wszyscy księża i wszyscy święci którzy rozpowszechniali dobrą nowinę,) bo jak jakis gosciu zacznie wyglaszac ‘kazania’ mowiac ze to wlasnie Bog przez niego przemawia to tak sie sklada ze jest to SYSTEMATYCZNIE jakas sekta.
Naprawde szkoda ze nic nie robisz zeby zrozumiec te sytuacje. Kazde wydarzenie nawej najbolesniejsze mozna przeksztalcic na pozytywne, wzbogacajace doswiadczenie ; szkoda ze przechodzisz obok takiej okazji.

+Quote Post
Pavveł
post 06.12.2012 - 18:29
Post #288

Notatnik

[...]
nie napisałem że Bóg jest zły miałem na myśli że każdy ma to co sieje , nie pisałem że Bóg jest zły i karzący i gniewny, Bóg jest miłością pełnią [...]

Tak jak wcześniej napisałem, poddaję w wątpliwość, to co tu twierdzisz. Owszem piszesz, jaki to On jest dobry. Tylko pomiędzy niektórymi zdaniami wychwalającymi Jego dobroć można znaleźć i takie, co mówią jak to Cię okropnie ukarze, jeśli będziesz czynił zło. Odnieś się proszę do tego... hm?

+Quote Post
serafis
post 06.12.2012 - 19:23
Post #289

Dusza Towarzystwa

Notatnik

nie napisałem że Bóg jest zły miałem na myśli że każdy ma to co sieje , nie pisałem że Bóg jest zły i karzący i gniewny, Bóg jest miłością pełnią , każdego spotyka wszytko według tego co sieje ,

Nie bardzo, jestem dobry(w ogóle te słowo jest poprawne?), życzliwy, tolerancyjny dla innych - czy to znaczy, że grupka dresów mnie zostawi oraz moje kosztowności w spokoju? No nie bardzo.
Reakcje na zachowania człowieka warunkują inni ludzie, nie on sam(istnieje możliwość manipulacji, ale to jest już bardzo skrajny przypadek - no i zakładając, że nikt nigdy się z manipulacji nie wyrwie, a to jest sprzeczne z celem, z jakim jesteśmy tu). Konflikty, sprzeczki, płacz i łzy nie są po to by się użalać nad sobą, tylko po to by się rozwijać.
Twój Bóg jest pełen miłości, to znaczy, że działa z miłości. Jedynym źródłem jego energii jest miłość tak?
To czemu on karze? To nie my - ludzie - mamy karać za nie podobające nam się uczynki innych ludzi? Uważa, że nie powinniśmy karać, czy może, że jego karanie jest lepsze (przejaw ego)? Może tak jest, byśmy się nie rozwijali(poprzez naprawianie, usuwanie negatywnych zachowań, rośnie nam naturalna obrona przeciwko nim =>jest progres)?
osądzacie jakoś religie ale czy tym nie sądzicie siebie?(tak łatwo uwierzyliście w zło, czemu tak trudno uwierzyć wam w dobro)

Osądzam jedynie program, jaki religia mi proponuje. Przykro mi, ale to ja warunkuje w co wierzyć, a w co nie. To ja wybieram co jem i kiedy jem... Wiara, jaką tworzą ludzie jest indywidualna, każdy odbiera bodźce inaczej - przecież każdy jest inny - nie ma zbiorowości - jedynie na końcu naszej ścieżki. Każdy jest indywidualną jednostką - na pewien skończony czas. W miarę rozwoju pragnie/chce być bardziej "razem", z innymi ludźmi. Dlatego można zauważyć jakieś religijne zrywy jednościowe.
Owszem, zakładam, że może istnieć "jedyna prawda" jednak z racji, że każdy jest inny(wynika z tego, że doświadczamy inaczej) doświadczenie jej, możliwe jest jedynie na końcu ścieżki rozwoju - przecież już nie ma nic dalej.
NIE MA DOBRA ANI ZŁA. Punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia. Przykład: Zabójca idzie do więzienia.(przejaw dobra). Tylko, że zabójca boi się, nie chce iść do więzienia(dla niego przejaw zła).
No i bez negatywnych momentów nie byłoby rozwoju.
Nie ma na ziemi takiego człowieka który by dobrze zawsze czynił

Oczywiście, dlatego Bóg go karze XD Nieźle, wtedy Twój Bóg ma powód, by karać ;)
^_^
Proszę twistoid, nie usuwaj tego posta. Namęczyłem się pisząc go :)

+Quote Post
Hamdaoui
post 06.12.2012 - 20:35
Post #290

Dusza Towarzystwa

CYTAT(serafis @ 06.12.2012 - 19:23) *
Nie bardzo, jestem dobry(w ogóle te słowo jest poprawne?), życzliwy, tolerancyjny dla innych - czy to znaczy, że grupka dresów mnie zostawi oraz moje kosztowności w spokoju? No nie bardzo.
Reakcje na zachowania człowieka warunkują inni ludzie, nie on sam(istnieje możliwość manipulacji, ale to jest już bardzo skrajny przypadek - no i zakładając, że nikt nigdy się z manipulacji nie wyrwie, a to jest sprzeczne z celem, z jakim jesteśmy tu). Konflikty, sprzeczki, płacz i łzy nie są po to by się użalać nad sobą, tylko po to by się rozwijać.
Twój Bóg jest pełen miłości, to znaczy, że działa z miłości. Jedynym źródłem jego energii jest miłość tak?
To czemu on karze? To nie my - ludzie - mamy karać za nie podobające nam się uczynki innych ludzi? Uważa, że nie powinniśmy karać, czy może, że jego karanie jest lepsze (przejaw ego)? Może tak jest, byśmy się nie rozwijali(poprzez naprawianie, usuwanie negatywnych zachowań, rośnie nam naturalna obrona przeciwko nim =>jest progres)?

Osądzam jedynie program, jaki religia mi proponuje. Przykro mi, ale to ja warunkuje w co wierzyć, a w co nie. To ja wybieram co jem i kiedy jem... Wiara, jaką tworzą ludzie jest indywidualna, każdy odbiera bodźce inaczej - przecież każdy jest inny - nie ma zbiorowości - jedynie na końcu naszej ścieżki. Każdy jest indywidualną jednostką - na pewien skończony czas. W miarę rozwoju pragnie/chce być bardziej "razem", z innymi ludźmi. Dlatego można zauważyć jakieś religijne zrywy jednościowe.
Owszem, zakładam, że może istnieć "jedyna prawda" jednak z racji, że każdy jest inny(wynika z tego, że doświadczamy inaczej) doświadczenie jej, możliwe jest jedynie na końcu ścieżki rozwoju - przecież już nie ma nic dalej.
NIE MA DOBRA ANI ZŁA. Punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia. Przykład: Zabójca idzie do więzienia.(przejaw dobra). Tylko, że zabójca boi się, nie chce iść do więzienia(dla niego przejaw zła).

Oczywiście, dlatego Bóg go karze XD Nieźle, wtedy Twój Bóg ma powód, by karać ;)
^_^
Proszę twistoid, nie usuwaj tego posta. Namęczyłem się pisząc go :)

Siemka

Postaram się wyjaśnić ci mój punkt siedzenia:)
chodzi mi oto że co siejemy to zbieramy tzw. prawo przyciagania co myślsiz to przyciągasz , jeśli spotykasz dresów od których dostajesz manto tzn ze jeszcze nie jestes całkowicie swiadom swoich myśli, nieświadomie to wywołałeś , Bóg nie karze , może cię upomnieć ukazać cos co ci jest potrzebne w twej realizacji, Bóg patrzy i interweniuje wyłącznie tylko na twoją prośbę, co tworzysz to otrzymujesz, Bóg nie jest taki ze będzie ci bił czy cos to wszystko przez prawo przyczyny i skutku, np zasiejesz cos to wiedz ze co z tego wyrosnie zależy wyłącznie jedynie od ciebie, jak zadbasz o nasienie taki owoc otrzymasz.
Podobno z gniłe jabka są bez użyteczne i się wyrzuca , ja słyszałem że mozna znich zrobić dobre tanie wino , choć alkoholu nie dotykam to wiedz ze zło choć jest nie jest złe lecz jest wspaniałym nauczycielem.
Chętnie odniose się do tego przykładu

W tym co tu jest napisane , nie widze tu sądu Boga ale człowieka , powiedz kto skazał tego biednego Bóg czy człowiek i jego system? To ze ten człowiek boi się iść do więzienia to jest tylko jego system przekonań , które sam sobie stworzył, więc gdyby myślał inaczej pozytywnie ze wszytko będzie dobrze to czy nadal byłaby negatywna energia? Bóg jest miłością , tylko my ludzie zmieniamy energie na rózne emocje np radość,smutek itp. Bóg jest jeden czy mój Bóg czy twój Bóg to wszytko jedno tak jak ty i ja jedno jesteśmy połaczeni z Bogiem.
Wierz w co chcesz masz do tego prawo i mówie ci idź naprzód i myśl co chcesz i tak będzie dobrze, gdy byłem młodszy wiele myslałem i myślałem sobie tak poznałem to tajemnice jestem lepszy od tamtego za miesiać poznałem kolejna tajemnicę która była z przeczna z pierwszą więc myślałem ale głupi jestem więc zaniechałem myślenia o sobie, po co mam myśleć o sobie jak moge myśleć o innychi słuzyć im ,
po co mam myśleć umie to i to więc postanowiłem nie myśleć po prostu być tu i teraz , gdyby mnie ktoś spytał kim jestes odpowiedział bym nikim po prostu jestem to wszystko. I rzekł Bóg do Mojrzesza Jestem który jestem, idź do ludu swego i powiedz im Jestem cię posłał:) pozdrawiam

+Quote Post
iumi
post 06.12.2012 - 20:38
Post #291

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Darek Sugier @ 05.12.2012 - 17:56) *
Ale jak? Kazanie się podobało? Dotarło do serc?

DS

Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book

Chlopie, a kim Ty jestes zeby nam kazania prawic? jak masz potrzebe bycia kims waznym i prawienia kazan to zostan ksiedzem, wtedy tłumy beda sluchaly Twoich kazan. Uwazasz sie za jakiegos pasterza ludu?
JESTES SMIESZNY. Pozdro.

+Quote Post
Polybius
post 06.12.2012 - 20:43
Post #292

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Hamdaoui @ 06.12.2012 - 20:35) *
Siemka

Postaram się wyjaśnić ci mój punkt siedzenia:)
chodzi mi oto że co siejemy to zbieramy tzw. prawo przyciagania co myślsiz to przyciągasz , jeśli spotykasz dresów od których dostajesz manto tzn ze jeszcze nie jestes całkowicie swiadom swoich myśli, nieświadomie to wywołałeś

Dzieci które powoli zdychają z głodu i sraczki też to nieświadomie wywołały? Ha, dobrze że nie marnuje moich pieniędzy na jakieś akcje charytatywne.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 06.12.2012 - 20:48
Post #293

Dupa Towarzystwa

Hamdaoiu czy dobrze Cię rozumiem? Piszesz:

"chodzi mi oto że co siejemy to zbieramy tzw. prawo przyciagania co myślsiz to przyciągasz , jeśli spotykasz dresów od których dostajesz manto tzn ze jeszcze nie jestes całkowicie swiadom swoich myśli, nieświadomie to wywołałeś"

Jezus ostro oberwał i to oznacza, że nie był świadom?:) Co on takiego siał skoro ostatecznie tak los Go "ukarał"?

Gardełko płucz sobie naparem z szałwii i trochę popijaj przy okazji. Skuteczny też jest bardzo tymianek. Łyżkę ziela zalej szklanką wrzątku i pod przykryciem odstaw na 10 minut. Przecedź, wymieszaj z łyżeczką oliwy. Potrzymaj łyk ciepłego naparu w ustach, potem przepłucz nim gardło i wypluj. Płukanka łagodzi ból spowodowany wysuszeniem śluzówki.

+Quote Post
Hamdaoui
post 06.12.2012 - 20:54
Post #294

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 06.12.2012 - 20:48) *
Hamdaoiu czy dobrze Cię rozumiem? Piszesz:

"chodzi mi oto że co siejemy to zbieramy tzw. prawo przyciagania co myślsiz to przyciągasz , jeśli spotykasz dresów od których dostajesz manto tzn ze jeszcze nie jestes całkowicie swiadom swoich myśli, nieświadomie to wywołałeś"

Jezus ostro oberwał i to oznacza, że nie był świadom?:) Co on takiego siał skoro ostatecznie tak los Go "ukarał"?

Gardełko płucz sobie naparem z szałwii i trochę popijaj przy okazji. Skuteczny też jest bardzo tymianek. Łyżkę ziela zalej szklanką wrzątku i pod przykryciem odstaw na 10 minut. Przecedź, wymieszaj z łyżeczką oliwy. Potrzymaj łyk ciepłego naparu w ustach, potem przepłucz nim gardło i wypluj. Płukanka łagodzi ból spowodowany wysuszeniem śluzówki.

ok dzięki Zielarzu:)
Wierz mi lub nie ale Jezus wziął wówczas grzech/karme tamtego ludu na siebie, Gdy lud się spinał gdyz Jezus głosił on naukę odmienną, wiedz lud gdy go krzyzował rzekł grzech na nas i nasze dzieci ale Jezus wziął ich grzech/karme na siebie , choc brzmi to jak brzmi tak właśnie było, Jezus nie musiał iść na ukrzyzowanie ale wtedy by nie spełnił by woli Boga, przecież rzekł Ojcze nie moja wola ale twoja wola niech sie stanie. Jezus nie musiał zostac ukrzyżowany ale postępował do konca wg woli Boga by wszyscy mogli się rozpoznać i zostać zbawieni...

+Quote Post

22 Stron V  « < 12 13 14 15 16 > » 
Closed TopicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park