oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

11 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Oobe Radio
skręt

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Wiele forów ma swoje radia internetowe
Wiec moze na obe.pl zalozymy radio z audycja 4+1 i muzyka relaksacyjna??
to tylko moja skromna propozycja reszte zostawiam moderatorom;D
Go to the top of the page

+Quote Post
Artur_flyer

Guests

Mieliśmy już OBE Radio

Muzyka była zróżnicowana. Uwielbiałem słuchać.
Od relaksacyjnej po starego dobrego rocka'

Niestety coś niewypaliło.

Może ktoś z twórców się wypowie.

+Quote Post
skręt

Znajomy Rodziny

Notatnik

pewnie sie nikomu nie chcialo oberadyjkiem zajmowac:PP
jak uda sie odpalic je jeszcze raz to zglaszam sie na ochotnika;)
(gdy tylko moj komp wroci z naprawy)

+Quote Post
ja:)

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Taaa... rozszerzyć potem działalność na ogólnopolskie jak RMF FM i uświadamiać ludzi.

+Quote Post
ptysiek

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ja tez jestem za ! z checia sie posłucha.

+Quote Post
Karakan

Listek
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Radio? Nie ma problemu, potrzebny tylko ochotnik (ochotnicy), do zajmowania się i prowadzenia owego radia.

+Quote Post
WhiteLove

Guests

Świetny pomysł z tym radiem. Jestem ZA.

+Quote Post
Meshu

Pisać na PW jak chcecie GG.

Notatnik

Ja też jestem za! Ale radio żeby działało nawet w nocy jak ktoś 4+1 bedzie robić xD :D Może to być nawet jakiś doser czy co :D ja jestem za xD

+Quote Post
fallenka

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Z chęcią bym sobie posłuchała takiego radyjka bo tak ogólnie to radio jest mi obce ze względu na muzykę jaka leci w innych i treści w niem wygłaszane.

+Quote Post
bobek_balinek

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Mam jeszcze gdzieś starą stronę naszego radia wraz ze skryptami.
Była estetyczna i zgrana z kolorystyką forum...
No i koniecznie trzeba znaleźć jakiś serwer shell na którym by można odpalić radio.

+Quote Post
M2rc1n

Członek Rodziny

Notatnik

OObe radio? świetny pomysł, jestem za :D

+Quote Post
skręt

Znajomy Rodziny

Notatnik

potrzeba ochotników?? :D chętnie sie zgłaszam
jak cos to na pm napiszcie

+Quote Post
PurpleCat

Administrator
Grupa: Root Admin

Notatnik

Jeśli jest jakiś zdecydowany ochotnik zainteresowany prowadzeniem Oberadia na oobe.pl zapraszam na PW. Tak było kiedyś radio prowadzone przez Łukasza pod adresem radio.oobe.pl jednak teraz Łukasz robi inny projekt.
Pomysł jest świetny i trzeba go zrealizować! :)

+Quote Post
Mithril

Członek Rodziny

Mam tak samo jak fallenka; ]

Jestem jak najbardziej ZA!
Mógłbym ew.pomóc w robieniu storny,chociaż nie jestem webmasterem, lecz jestem grafikiem komputerowym,więc jeśli coś mogę jakieś bannery,logo,sygnatury.

Pozdrawiam,Mithril.

+Quote Post
Lukasz

Dusza Towarzystwa
Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006

Notatnik

Nie wiem czemu ale moje posty zostały usunięte, no szkoda. Zaznaczę jeszcze raz w takim razie:

CYTAT
Mam jeszcze gdzieś starą stronę naszego radia wraz ze skryptami.
Była estetyczna i zgrana z kolorystyką forum...
No i koniecznie trzeba znaleźć jakiś serwer shell na którym by można odpalić radio.

Nie wyrażam zgody na wykorzystanie tego projektu.

Tak jak napisałem, tworze oddzielny projekt, który nie ma nic wspólnego na tą chwilę z tą i inną stroną.

Cat Edit:
Sorki Lukasz ale bez reklamowania konkurencyjnych projektów :p Gdybyś coś już wytworzył daj znać chętnie potestujemy

+Quote Post
skręt

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT
Nie wyrażam zgody na wykorzystanie tego projektu.

ok
zrobimy nowe niezależne obe radio tylko potrzeba kilku ochotników :D
osobiście się nie znam na robieniu radia ale mam chęci i czas
chce obe radia i je zrobię :D

+Quote Post
ldkiler

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Skręt TU masz poradnik jak zrobić radio internetowe ;)

+Quote Post
agata4u

Gość Rodziny
*

Bardzo fajny pomysł z tym radyjkiem. Chętnie bym sobie go posłuchała...jakieś ciekawe wypowiedzi, muzyczka relaksująca... Bajka...;)

+Quote Post
skręt

Znajomy Rodziny

Notatnik

w moim przypadku nic z tego nie będzie bo mam kompa w lanie :((
no chyba że każdy kto chce słuchać zainstaluje hamachi
CYTAT
Skręt TU masz poradnik jak zrobić radio internetowe ;)

dzięki ci kubo misie nie przydało ale może ktoś inny jest chętny :D

+Quote Post
Mithril

Członek Rodziny

Przyszedł mi taki pomysł,a mianowicie zrobić by zrzutke na jakiegoś laptopa za tysiąc złotych,dać go adminowi,albo osobie,która by chciała się zajmować radiem i żeby go prowadziła.Ludzie na forum jest około 3 tys osób,z czego pewnie z 100 osob dała by te 10-15 zł i można by prowadzić to radio.
Zależy wam na tych paru groszach?
Co myślicie o tym pomyśle?

+Quote Post
Lukasz

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Mithril

Niestety muszę cię zmartwić, bo sam laptop nie wystarczy, do laptopa trzeba by było podłączyć jeszcze internet 100/100Mbit bez limitów. A miesięczny koszt takiego łącza nie jest niska... Jeżeli jednak ktoś ma takie możliwości to pomysł super :)

+Quote Post
Lukasz

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Witam,

Dziś udostępniam sygnał testowy Obesesji. Leci tam tylko POP i to nie najnowszy, nadawany jest w mp3 92kbps stereo. Sygnał nadawany jest 24/7. Testujcie i piszcie uwagi i sugestie co do tego sygnału w tym temacie, lub jak ktoś się wstydzi na PW :)

Link:
http://obesesja.info/

Plik można odtworzyć w Winampie i innych odtwarzaczach które odtwarzają pliki .pls

Miłego słuchania!

+Quote Post
Meshu

Pisać na PW jak chcecie GG.

Notatnik

A nie ma żadnego programu do radja otwieranego w Windows Media Player? Moim zdaniem Winamp jest kijowy ...

+Quote Post
Viris

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Z tym radiem, to naprawdę byłby super pomysł! :)
Jestem ZA , tylko szkoda,że nie mam czasu na jego obsługę... :(

+Quote Post
6umerang

Dziadek do ożehuf

Notatnik

A ja mam pytanie:

JAKI JEST SENS ISTNIENIA KOLEJNEGO RADIA??

Gdyby takie oberadio puszczało ciekawe audycje i wywiady, poruszało ciekawe tematy powiązane z tematem oobe/ld, jakieś takie gadane rzeczy na temat to bym widział w tym sens, ale "obe"-radio puszczające pop?????? hihi... trochę to nie ten...tego no.. wiadomo :?

+Quote Post
twistoid

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy

6umerang daj spokoj pop jest spoko.otwiera umysły ludzi na nowe wyższe wymiary estetyczne tak samo jak konserwa turystyczna niezbędna jest w turystyce tak pop niezbedny jest w obenautyce.

+Quote Post
Viris

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Myślałam o czymś w stylu: rano i po południu muzyka relaksacyjna, ciekawostki o OOBE, LD, medytacji itp. wieczorem po 22 może hemi sync albo BWG... ;)

+Quote Post
Drakor

Gość Rodziny
*

Jestem za to może się udać!! Najlepiej żeby działał 24/7

+Quote Post
Lukasz

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jeżeli używasz Windows Media Playera to możesz posłuchać sygnału testowego poprzez ten plik:

www.obemaniak.nazwa.pl/radio/radio_obeforum.m3u

Wystarczy dodać do listy odtwarzania tak jak zwykły plik dźwiękowy.

-----edit-----

Tak jak napisałem będą też audycje w nocy, więc radio będzie 24/7 :) No chyba że trafi się nieoczekiwana przerwa techniczna serwerów na których pracujemy... Ale to już nie zależy ode mnie.

-----edit2-----

Właśnie się dowiedziałem, że będziemy mieć wielka dawkę muzyki od Zbyszka (bo około 300giga)

DZIĘKUJEMY!

+Quote Post
Viris

Częsty Gość Rodziny
**

Notatnik

Brawo Łukasz! Dziękujemy! :)

+Quote Post
6umerang

Dziadek do ożehuf

Notatnik

Czyli w sumie, radio może działać w weekendy, bo w środku tygodnia będzie kolejnym oklepanym radiem internetowym jakich są miliony...

Na hemi-sync i bwgen trzeba mieć licencję komercyjną aby w jakikolwiek sposób to rozpowszechniać, tak jak zresztą na wszelkie utwory zapuszczane w radio, o tym zdaje się każdy zapomina, ale przy pewnej tematyce nie zdziwcie się jak się odezwie ZAIKS, czy jeszcze inne instytucje, po swoje pieniążki, które im de facto radio ukradnie puszczając muzę i dźwięki bez zgody :)

Jak dla mnie to kicha jest - czy ja nie mam winampa? Mam i go lubię, mam tam tysiące stacji relaksacyjnych puszczających muzę medytacyjną, relaksacyjną, chillout, jak chcę słuchać czegoś mocnego, to puszczam sobie chroniX aggression i wsio - a od popu jest viva :? Heh, jak dla mnie to taki projekt na siłę, bez pomysłu kompletnie, ale może Twistoid ma rację i pop jest niezbędny do oobe :)

+Quote Post
Lukasz

Dusza Towarzystwa

Notatnik

6umerang:

Wybacz, ale strasznie nie lubię ludzi, którzy skreślają innych ludzi czy w ogólne inne rzeczy na samym początku, tym bardziej, gdy nic o nich/o tym nie wiedzą...
1. Sprawdź w encyklopedii co znaczy słówko test.
2. Zapoznaj się z tym co radio będzie miało tobie do zaoferowania - bo widzę, że cały czas bazujesz na swojej twórczości, nie weryfikując tego
3. Krytyka owszem, przydaje się ale tylko wtedy gdy jest konstruktywna.

CYTAT
Na hemi-sync i bwgen trzeba mieć licencję komercyjną aby w jakikolwiek sposób to rozpowszechniać, tak jak zresztą na wszelkie utwory zapuszczane w radio, o tym zdaje się każdy zapomina, ale przy pewnej tematyce nie zdziwcie się jak się odezwie ZAIKS, czy jeszcze inne instytucje, po swoje pieniążki, które im de facto radio ukradnie puszczając muzę i dźwięki bez zgody :)

Nasze radio nie będzie korzystało z licencji ZAiKS i innych podobnych stowarzyszeń/firm. Powodem tego jest to, że utwory, jak i audycje będą puszczane w radiu na licencji CC.

na hemi-sync nie zdobędę licencji, ale na inne nagrania, tego typu - tak

CYTAT
Jak dla mnie to kicha jest - czy ja nie mam winampa? Mam i go lubię, mam tam tysiące stacji relaksacyjnych puszczających muzę medytacyjną, relaksacyjną, chillout, jak chcę słuchać czegoś mocnego, to puszczam sobie chroniX aggression i wsio - a od popu jest viva :?

Zastanawiam się cały czas jaki sens ma ta część wypowiedzi... Masz zamiar mnie zniechęcić? Pokazać mi i innym, że nie będziesz słuchał radia? Pokazać, że jest alternatywa? Nie zniechęcisz mnie, a nawet gdybyś to zrobił to w projekt jest zaangażowane tyle osób, że to by nie wpłynęło znacząco na to co się będzie z radiem działo. Jeżeli nie będziesz słuchał radia to bardzo dobrze, zwolni się slot dla kogoś, kto będzie chciał to robić. A czy ja cię zmuszam do czegokolwiek? - NIE. Piszę w tym momencie do wszystkich, którzy myślą podobnie jak 6umerang...

Żeby nie było off-topick'u

Proszę o kontakt osoby, które miały kiedykolwiek styczność z radiem, nadającym na falach AM lub FM. Lub znają kogoś osobiście kto pracuje czy pracował w radiu. Proszę pisać na gg: 4325642, lub [email protected] lub na tym forum jako prywatna wiadomość.

+Quote Post
ReCaLL

Dusza Towarzystwa

Notatnik

fajny pomysł :)

+Quote Post
Lukasz

Dusza Towarzystwa

Notatnik

bardzo miło mi poinformować, że radio www.OBEsesja.pl zaczęło już swoją działalność! Już wczoraj niektórzy z obemaniaków mogli usłyszeć pierwszą audycję poświęconą swojemu przeznaczeniu.

Rozpoczęliśmy też nabór na prezenterów w radio:

CYTAT
Witam!

Nazywał się Łukasz Skrzynecki i jestem jednym ze współzałożycieli radia internetowego OBEsesja.pl Jako że niedawno wystartowaliśmy ze sygnałem testowym poszukujemy prezenterów. Gramy każdy rodzaj muzyki na jednym kanale, jednak jest to specyficzna muzyka bo nadajemy nagrania na licencji CC, oraz te na które dostaliśmy pozwolenie (baza plików jest dostępna dla każdego prezentera, i każdy może ściągnąć muzykę z maksymalną prędkością).

Prezenter powinien mieć ukończone 17 lat, jednak jeżeli jesteś młodszy a masz przyjemną barwę głosu zgłoś się do nas a my damy ci szanse zaprezentowania się na antenie. Wymagana jest znajomość podstawowych programów do nadawania muzyki. Nie musisz mieć dużego doświadczenia, wystarczy że masz w sobie to coś Smile gdy potrafisz rozbawić przyjaciół, powiedzieć coś ciekawego lub po prostu nakręcasz domowe imprezy, a gdy jest odpowiednia sytuacja potrafisz być stonowany to nadajesz się idealnie! Praca w radiu będzie zajmować około 4-5 godzin w tygodniu, oczywiście od ciebie będzie zależało kiedy będziesz nadawał - ustalimy grafik (ramówkę). Działamy non-profit jednak w przyszłości będzie możliwość zatrudnienie prezenterów na staż poprzez urząd pracy.

Proszę się zgłaszać na maila:
[email protected]
gg: 4325642
lub proszę dzwonić: 512298286

Serdecznie pozdrawiam!

PS. Strona jest jeszcze dokańczana przez nowego webmastera, bo ten który się zadeklarował wywiną się ze swojej pracy, ale na dniach wszystko będzie działało w 100%

Jeżeli chcesz wesprzeć w jakiś inny sposób radio internetowe obesesja.pl pisz do mnie z propozycjami współpracy!

Pozdrawiam!

+Quote Post
6umerang

Dziadek do ożehuf

Notatnik

A widzisz - oby takich audycji było jak najwięcej - i ciekawych wywiadów! Muza to zatykacz czasu - audycje w tym przypadku są na wagę złota - nie mogę doczekać się waszych własnych - to dobry kierunek.

Dużo dobrej muzy jest na music.podshow.com ale o tym pewnie wiecie.

+Quote Post
puppy

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Sorry że odkopuje temat ale zauważyłem że domena pod którą jest OBEradio jest wyłączona a pomysł jest rewelacyjny :)
Na takim radiu to można byłoby np podcasty w mp3 puszczać.

+Quote Post
Saiko

Członek Rodziny

Notatnik

Może jakieś mini wywiady z obemaniakami na forum, to powinno urozmaicić radio.

+Quote Post
Deimond

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Jakoś tego nie widzę - w kółko by musiało lecieć to samo.

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Cały cykl wszechświata leci w kółko i nikt nie narzeka:) Wszystko zależy od urozmaicenia tego kółka, tzn. radia:)

+Quote Post
TyHu

Coprobo

Notatnik

pożyjemy zobaczymy co stego wyniknie, narazie jak ma być puszczany pop to z muzą będzie lipa. nie lubie popu :/

+Quote Post
puppy

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Można się złożyć na jeden z tych serwerów zarejestrować domenę oberadio.pl i zacząć nadawać audycje za pomocą SHOUTcast-a :)
Oczywiście mogę je tworzyć ale przydałby się ktoś jeszcze :D

+Quote Post
Ivellios1988

Częsty Gość Rodziny
**

Wiem, że może zbyt aktywny na forum nie jestem, pozwolę sobie jednak odświeżyć temat, gdyż mam propozycję o charakterze radiowym :)

Chodzi mianowicie o emisję audycji poświęconych OOBE (mogą to być przykładowo podcasty z oobe.pl) na antenie internetowego Radia Paranormalium, które prowadzę wspólnie z kolegami z Portalu Infra oraz znajomymi z innych serwisów. Prócz audycji o tematyce "mniej lub bardziej ziemskiej" (zjawiska nadprzyrodzone, kryptozoologia, czasem teorie konspiracyjne - ogółem wszystko co "niewyjaśnione") pojawiają się również i takie poświęcone OOBE i podobnym tematom, jak "Rozmowy poza ciałem - OOBE, LD i inne zjawiska parapsychiczne" Zbyszka Mrugały czy specjalny odcinek "Para-Radia" Arka Paterka nagrany z Robertem Noble.

Jeśli chodzi o nadawanie, to można nadawać audycje na żywo, ale też istnieje możliwość wgrania gotowych już zmontowanych audycji do autopilota i ustawienia, żeby się odtwarzały o określonych porach (tzw. playlista czasowa). Wolnego czasu antenowego jest całe mnóstwo, więc nadający może sobie ustalić taką porę nadawania, jaka jemu najbardziej pasuje. Można nawet w jakiś dzień zrobić długie kilkugodzinne pasmo dla OOBEmaniaków ;)

+Quote Post
heksakosjoihekse...

Dusza Towarzystwa

Notatnik

zawsze to jakiś rozwuj tylko jak znaleść kogoś kto by to prowadził?

+Quote Post
Ivellios1988

Częsty Gość Rodziny
**

Tak jak pisałem, nie trzeba tego prowadzić na żywo, równie dobrze można zmontować jakąś audycję i wrzucić ją do pilota, żeby została odtworzona o ustawionej porze. W ten sposób moglibyśmy zaprezentować na antenie podcasty z oobe.pl ;)

Albo może ktoś pisać teksty i wtedy lektor (na przykład ja) nagra je, doda muzykę, dżingle, itd.

Można również zrobić audycje z muzyką relaksacyjną i np puszczać ją po audycjach słownych.

+Quote Post
heksakosjoihekse...

Dusza Towarzystwa

Notatnik

wiem że jest wiele możliwości, ale chodzi o to kto to będzie prowadził, z tego co widze to mamy już lektora teraz trzeba znaleść tylko organizatora całej husarii
w sumie można zapytać zbyszka czy ma czas:)

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Pomysl dobry, nawet dzisiaj Noble cos szeptal o radiu oobe. Potrzeba do tego sporo ludzi, bo na jeden wyklad potrzeba czasmi pol dnia, wywalanie zajakniec i sluchanie co kawalem, by pasowalo.
Do gadania , jako jeden z wielu moge sie dolaczyc, potrzeba sporo luda, wiecej chetnych do nagrywania wywiadow i dyskutowania na zywo. Troche odwagi i moze sie uda. Prowadzilem kiedys polskie radio za granica, sporo bylo przy tym zabawy, a wiec do dziela dzialacze, jeje

+Quote Post
Noble

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

CYTAT(heksakosjoiheksekontaheksa @ 08.08.2012 - 19:17) *
zawsze to jakiś rozwuj tylko jak znaleść kogoś kto by to prowadził?

Jak będzie kasa to znajdzie się sporo chętnych do prowadzenia :)
Hehe to gdzie ci sponsorzy hm ?

+Quote Post
Dagon

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Noble @ 11.08.2012 - 12:05) *

Ale tu przecież chodzi o rozwuj.

+Quote Post
heksakosjoihekse...

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Noble @ 11.08.2012 - 12:05) *

niewiem jak się do tego odnieść, nigdy nie prowadziłem żadnej powarzniejszej działalności a tym bardziej radja:( nie wiem jak by to było ;)
ps. wiec raczej mnie nie typujcie:P

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

jak? Wyobraz sobie dzien skrocony o 2 godziny a obowiazki te same.) Po tygodniu zaczniesz sie irytowac, po 2 wsiekac a po miesiacu wrzeszczec, PO CO MI TO BYLO!!!!

+Quote Post
heksakosjoihekse...

Dusza Towarzystwa

Notatnik

:D jak się nie robi tego co się kocha to i irytuje

+Quote Post
Ivellios1988

Częsty Gość Rodziny
**

Ja to robię już od lat (najpierw podcasty, potem radio) i powiem wam, że jak człowiek się rozkręci to to może skutecznie wciągnąć :D

Można też robić tak, że jeden nagrywa, drugi montuje, trzeci emituje. Część audycji w Radiu Paranormalium jest robiona w taki właśnie sposób.

Albo nagrane jakieś rozmowy tematyczne na Skype, potem zmontowane i zrobione z podkładem muzycznym.

Możliwości, jak już mówiłem, jest bez liku, autorów i nadających ogranicza właściwie tylko wyobraźnia i (czasami) moc komputera ;)

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

DZISIAJ WIECZOREM, W NIEDZIELE O 20:30 godz, przeprowadzam wywiad z Rugwa o podrozach mentalnych,, odzyskiwanie duchow i takie tam, podaje link do radia, znaczy za po godziny, zapraszam

http://radio.paranormalium.pl/index.php?akcja=player

+Quote Post
heksakosjoihekse...

Dusza Towarzystwa

Notatnik

tak audycja po audycji była ciekawsza niż audycja:P

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

wygrzebali na radiach jakas moja archiwalna o obe, i puscili juz o 19 , trwala chyba jakies 50 minut, szkoda z mi nie powiedzieli o tym, bym zwolal ludzi

W przyszla niedziele o 20:30 Noble opowiada o przejsciu z astrala w mental, opisy stanow swiadomosci przy zmianie cial astralnego na mentalny, przygoda z gwiazdami, zapraszam

+Quote Post
Ivellios1988

Częsty Gość Rodziny
**

Całe pasmo z audycjami będzie powtórzone w piątek po 21:00

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

O to fajnie, tak sie troche tremowalem na poczatku tej dlugiej audycji, potem jakos poszlo. W sumie radio juz jest, to paranormalne, moze zamiast nowego poprosic jego redaktorow o wspolprace. Maja na tym paranormalnym duze doswiadczenie , pewnie sie chetnie zgodza, jesli ktos cos ciekawego przygotuje, wywiady,rozmowy niezwykle, tak na poczatek. A samemu trzymac radio w rece, to odpowiedzialnosc, a jak sie znudzi, bedzie rozczarowanie sluchaczy, a moze i juz wczesniej sie znudzi , juz w czasie nagrywania?,
pozdro

+Quote Post
heksakosjoihekse...

Dusza Towarzystwa

Notatnik

jestem barrrrrrrŗŕdzo Za;)

+Quote Post
Ivellios1988

Częsty Gość Rodziny
**

Radio cały czas jest otwarte na współpracę, więc wystarczy napisać w tej sprawie na radiowego emaila lub GG (najważniejsze to określić, czy chce się nadawać na żywo, czy przesyłać gotowe zmontowane audycje do emisji w mp3) i... chwycić za mikrofon :)

+Quote Post
MarcinM

Dusza Towarzystwa

Notatnik

zbyszek zróbmy tą audycję za tydzień. tzn w tą niedziele i może od razu na żywo?

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Jade dzisiaj na urlop, audycja chyba juz jest gotowa- Dzisiaj w piatek leci powtorka od 19 godz. W niedziele leci Noble o 20:30. Za tydzien znowu Rugwa, potem Krzysiek, Pieczywo, Draqu i szykuje sie z Joasia ta od Brusa Moena, potem sie zobaczy.Moze Jackowskiego uda sie zciagnac.

+Quote Post
zankel

Dusza Towarzystwa

Notatnik

no no, bo z Jackowskim bardzo chętnie się skontaktuje :)

+Quote Post
Ivellios1988

Częsty Gość Rodziny
**

Ja niestety nie mam do niego żadnego kontaktu :( Może ktoś z RBC będzie miał do niego kontakt, kiedyś chyba Jackowski nadawał u nich swoje audycje.

Wracając do Radia Paranormalium, dziś, jak w każdą niedzielę, o 20:30 kolejny odcinek audycji Zbyszka "Rozmowy poza ciałem - OOBE, LD i inne zjawiska parapsychiczne". Gościem będzie Noble.

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Audycja Rugwy, praca z energia, rozbudzanie świadomości.
W ta niedziele Rugwa opowiada o rozbudzaniu świadomości na radiach paranormalnych. Radio rozpoczyna o 19 a Rugwa się podłączy o 20:30 godz Zapraszam

A tutaj link do radia. Należy wcisnąć strzałkę w górnym prawym rogu, jak w starym magnetofonie.

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

W nadchodzaca niedziele 03.09.2012 Pieczywo- Michal Bieganski opowiada o swoich przygodach w planie eterycznym, znajdujac potwierdzenia realnosci zjawiska oobe. Opowiada rowniez o trudnosciach nawiazywania kontaktow ze zmarlymi, opisuje spotkanie ze zmarlym przyjacielem szkolnym.

Audycja Paranormalium zaczyna sie o 19 godz a Michal opowiada o 20:30.

Zapraszam was serdecznie.

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

CELE TYCH AUDYCJI.
Sluchalem pare audycji na radiach. Ciagle przewija sie w nich watek niewyjasnialnosci zjawisk paranormalnych. W przypadku telekinezji (Joasia) mowa o chormonalnych zmianach i przypuszczalnym zwiazku ze stanami swiadomosci. Na NS rowniez trafilem na niesmiala wzmianke zwiazku umyslu z paranormalnym i domniemanym innym wymiarze, jakiejs dziwnej sile przesuwajacej przedmioty a nawet znikaniu ludzi w swiecie fizycznym. Celem tych audycj jest wskazanie pewnej drogi, wnikniecia we wlasny umysl, w jego nieuswiadamiane plany i przypatrzenia sie tym zakrytym przed nami wewnetrznym procesom, towarzyszacym paranormalnemu. Relacje ludzi w paranormalnym brzmia w miare wiarygodnie, gdy sie ich wiecej nazbiera, kazdy sam wyciagnie wnioski. Powinno sie do zimy udac.)

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

INFO OD KRZYSKA:)

Medytacja z Mrkrissem

KRZYSIEK: http://mrkriss.net/

Uwaga! Nareszcie jest!Wymagała wielu godzin ciężkiej pracy edytorskiej kilku osób, ( http://www.infra.org.pl/ ) ? Dziękuję!.Z cyklu ?Medytacja z MrKrissem? pierwszy odcinek audycji radiowej o tym, jak zacząć medytować samemu w domu. Usłyszysz opis najprostszych i praktykowanych od tysiącleci technik medytacji, które, praktykowane systematycznie doprowadzą cię w końcu do wyzwolenia z cierpienia, które nieświadomie wielu z nas sobie zadaje. Dzięki tej praktyce w Twoim życiu może zagościć niesamowity i niewzruszony spokój, którego nie zniszczy ani nieszczęśliwy wypadek, ani długotrwały stres, ani trudne warunki życiowe. Po prostu odkryjesz w sobie przestrzeń, na której tle wydarzają się wszystkie wrażenia, myśli i emocje.Audycja będzie nadawana w najbliższą niedzielę, 9.09.2012, o godz. 20:30pod poniższym linkiem:

http://radio.wolnemedia.net/

Nie spóźnijcie się :)

A jesli ktoś nie będzie mógł słuchać w niedzielę to będzie powtórka planowana na następny piątek, o godz. 20:10

11 ARCHWIALNYCH AUDYCJI DO SCIAGNIECIA Z CHOMIKA:
http://chomikuj.pl/infra.org.pl/Audycje+do...oza+cia*c5*82em

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

W ta niedziele szykuje sie spora gratka na radiach.
DRAQ opowiada o znalezieniu w sobie swiatla a za tydzien rowniez on opowiada o spotkaniu z szarakami i nauce muzyki z babka w astralu.) Obie audycje prawie po 30 minut i dla mnie jedne z najciekawszych.
Sporo czasu upylynelo od ostatnich, publicznych wypowiedzi Draqa i teraz daje ekstra gazu.
niedziela o godzinie20:30
PO Draqu( 3 niedziela) opowiada Dzejson o wywolywaniu duchow na zlocie, dziwnej kislowatej zjawie i przewracaniu pudelka w fizyku cialem eterycznym.

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

SPOTKANIE Z SZARAKMI I NAUKA MUZYKI W ASTRALU- KOELJNE SPOTAKANIE Z DRAQ-iem. JUZ 2 AUDYCJA Z RZEDU 21.09.2012 w nadchodzaca niedziele o 20:30, Radioparanormalium

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

W ta niedziele o 20:30 na radiu paranormalnym opowiada Dzejson o swoich przygodach, fajnie wyszlo. Dzejson porownuje 3 rodzaje opuszczenia ciala przez naszego ducha , opisujac plany eteryczne, astralne i mentalne, bedac o krok od wyjscia w ciele przyczynowym, w ktorym gubi sie ego ma maxa. Troche wywolywania duchow i spotkania ze zmarlym, co mieszcza sie miedzy sciana a szafa w 3 milimetrowej luce.. Pol godziny opowiadania a wiec jest czas na relacje z calego zycia, zapraszam serdecznie wszystkich zainteresowanych paranormalnym, bo o niezwyklych zjawiskach rowniez bedzie mowa, Troche o wieloswiecie, odzyskiwaniu zmarlych i najdalszych podrozach.
pozdro

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

W ta niedziele 7.10.2012 gosci Cassiel na antenie paranormalnego radia. Opowiada o wlasnych przygodach poza cialem jak i 500 swiadomych snach, w ktorych spotykal niezwykle istoty. Opowiada rowniez o mentalnych egzorcyzmach, o ich przeprowadzaniu i uwalnianiu smutnych dusz. Wspaniale relacionuje podroze niefizyczne poza cialem, opisujac niefizyczne swiaty. Jego 3 audycje maja po 30 minut i beda sie ciagnac przez 3 tygodnie. Zapraszam, to juz w ta niedziele pierwsza audycja Cassiela o 20:30 na

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

WIECZNIE DARMOWE ARCHIWUM AUDYCJI

http://radio.paranormalium.pl/index.php?ak...Info&aud=12

NOBLE O OOBE. WEBINAR.

Opowiada Robert o swoim zainteresowaniu do oobe. Opowiada o swoich podrozach i rozwijaniu wlasnej techniki opuszczania ciala.

http://www.oobe.pl/kurs/Webinar001

FILMIK O MALOWANIU ROZYCZEK FARBAMI OLEJNYMI

http://youtu.be/YDZtxZ-ji7A

Wklejajac ponizszego linka na wlasnym blogu, umiescisz wszystkie audycje u siebie,

<iframe src="http://radio.paranormalium.pl/archiwum_player/index.php?aud=12" width="400" height="200" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

W ta niedziele o 20:30 Casiel opowiada na radiach o straznikac w astralu

+Quote Post
Ivellios1988

Częsty Gość Rodziny
**

Aktualizacja: dzisiaj audycja "Rozmowy poza cialem" wyjątkowo o 19:25 (od 20:00 w Radiu Paranormalium będzie transmitowana rozmowa z badaczem ufologii Januszem Zagórskim).

Dzisiajesza audycja Casiela odbedzie sie o 19:25 .
Audycje portalu Infra
19:05 - 19:20
Prowadzi: Portal INFRA

Rozmowy poza ciałem - LD, OOBE i inne zjawiska parapsychiczne
19:25 - 20:00
Cotygodniowa audycja cykliczna
Prowadzi: Zbyszek Mrugała

Czat INFRY - rozmowa z Januszem Zagórskim (na żywo)
20:00 - 22:00
Prowadzi: Portal INFRA
Chcesz wziąć udział w czacie? Wejdź tutaj:
http://spikeria.pl/room/infra_czat/
Można również zadawać pytania i komentować drogą SMS-ową pod nr 798 178 747

Ambientowy Wieczór - audycja muzyczna

Gdyby ktoś nie zdążył, to może zajrzeć do radiowego archiwum, w którym dzisiejszy odcinek pojawi się do ściągnięcia w mp3 krótko po emisji: http://radio.paranormalium.pl/index.php?akcja=archiwum

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Dzisiaj w niedziele leci 3 audycja Casiela, najciekawsza odbedzie sie o 20:30 . 21.10.2012,
MNiej filozofowania a wiecej opisow przygod. Za tydzien bedzie mowid DAniel a po nim wielka niespodzianka, ale nie powiem ci.
E spoko to nie Darek, ale bedzie cos ekstra, z pewna kobietka z jajem.

http://radio.paranormalium.pl/

Powstalo kolejne archiwum audycji, proste do sciagania dla kazdego

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

W nadchodzaca niedziele odbedzie sie na radiach rozmowa z DANIELEM o 20:30 . 21.10.2012, Daniel potwierdza spotkanie poza cialem z Casielem na zlocie i opowiada o wlasnych przygodach w obe.

Za tydzien wywiad z Ewa, opowiada o wniknieciu w nia dziecka- swiatelka po sznurze astralnym i pobycie w najjasniejszym swietle, weryfikacjach, miejscu wiecznego spokoju i mowieniu innymi jezykami w czasie hipnozy.
jeje

+Quote Post
Freddy K

Dusza Towarzystwa

Notatnik

W tych swoich audycjach prezentujesz ciągle jeden punkt widzenia OBE. Goście, których zapraszasz także prezentują taki punkt widzenia. Zaproś sceptyków, naukowców, ludzi o odmiennym poglądzie na te tematy, bo bez nich te audycje są mało obiektywne i na jedno kopyto.
je je

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

e to musiabym ciebie zaprosic, bo nikt poza obenautami nie chce brac udzialu w moich zbzikowanych audycjach;))
Wskakuj smialo, zapraszam wiec Ciebie.

+Quote Post
Freddy K

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Dzięki, może kiedyś skorzystam z zaproszenia. :)

+Quote Post
DonBuziallo

Dusza Towarzystwa

Witam,
Myślę że chyba mam lepszego plana na oobe-radyjko:)
Skoro radio już istniało,a po czasie nie wypaliło bo twórcy nie mieli zbytniego czasu na jego prowadzenie to proponuję,aby robić 2-3 godzinne audycje-podcasty na każdy wieczór i wrzucać go do działu Pobierz,tak żeby każdy mógł sobie posłuchać przed Podróżą:)
Wszyscy z Nas mogliby być Współtwórcami OOBE-Radyjka i wrzucać na serwis swoje ulubione presety lub utwory relaksacyjne,oraz jakieś typowe audio o tematyce astralnej,wywiady,porady,techniki i co tylko wpadnie komuś do głowy.
Administratorzy oczywiście wybiorą najlepsze materiały na podcast wieczoru i odpowiednio je złożą i w ten sposób powstanie bardziej długotrwała namiastka naszego Radia,ze względu na lepsze zagospodarowanie czasu twórców.
Od razu mówię że sam tworzę własne presety Hemi-Sync z muzyką relaksacyjną w tle więc mogę się okazać przydatnym Współtwórcą naszej rozgłośni:)))

Pozdrawiam.

+Quote Post
Ivellios1988

Częsty Gość Rodziny
**

Też mi się wydaje, że jakiś głos wyrażający odmienne zdanie przydałby się. To nawet nie musi być naukowiec, wystarczy "zwykły szary" sceptyk, który w kulturalny sposób wyłożyłby swoje poglądy i wziąłby udział w dyskusji. To by nawet uczyniło audycję jeszcze bardziej ciekawą, tak mi się przynajmniej wydaje :)

Co do pomysłu @DonBuziallo - podcasty co innego, radio co innego, dział z takimi plikami musiałby się nazywać inaczej niż "OOBE-Radyjko". Można natomiast takie zmontowane audycje puszczać przykłądowo w Radiu Paranormalium. Czasu antenowego jest bardzo dużo, można na przykład zrobić pasmo OOBE w któryś dzień, powiedzmy, w sobotę wieczorem. Tym sposobem możnaby również trochę wypromować oobe.pl jako dobre źródło wiedzy o OOBE.

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Plany na audycje:
W planie byli ksieza, teolodzy i swarliwi neurolodzy, Nagralem naszych tyle, ze starczy jeszcze na pare tygodni, potem bedzie nowe planowanie i zalezy juz kto wpadnie mi w rece.

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

W ta niedziele o 20:30 w Radiu Paranormalium, Ewa opowiada o swoich przygodach w obe. Interesująca niezwykle jest jej przygoda poza cialem, gdy postrzegła jak świadomość nienarodzonego dziecka wsuwa się w jej ciało fizyczne po sznurze astralnym. W czasie hipnozy mówiła nieznanym jej językiem, doszukując się śladów przedostatniej reinkarnacji w obecnym życiu. Mnóstwo interesujących przygód oczekuje słuchacza. Jest to początek spotkań z Ewa, która za tydzień relacjonuje swój pobyt na obcej planecie. W obe, tajemnicza kula zawlekła ja na obca planetę. Stala się jednym z ufoli, podróżując w statku kosmicznym po całym wszechświecie:)) Ewa nakreśli wygląd 5 ras galaktycznych istot, opisując ich zachowanie i roznice miedzy nimi a człowiekiem. Milej zabawy:))

Powstalo kolejne archiwum audycji, proste do sciagania dla kazdego

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

ok przypominam, leci juz radio, paranormalne. nasze rozmowy obewe zaczynaja sie o 20:30, teraz krytykuja chyba new EJDZ

+Quote Post
Noble

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

Bardzo fajnie Zbyszek, że masz zacięcie do tych audycji :) Jestem ciekawy co następnie Cie tak mocno zaabsorbuje. Wierzę, że będzie to coś fajnego i OBEMANIAKOWEGO...

Pozdrawiam

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Dla przypomnienia w NIEDZIELE o 20:30 Ewa opowiada i swoim pobycie na obcej planecie, urlop 2 tygodniowy u ufoli, A tutaj rysunek Ewy jednego z kolegow w pracy
http://cialka.net/wp-content/uploads/2012/11/UFO-EWY.jpg

i cos mojej produkcji - wydrapany bogater antyczny:)

http://youtu.be/6Q8i2r4lTJQ

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Fajne Zbyszek. Chodziłem na ASP z kumplem, którego rzeźba Chrystusa stoi na Ostrowie Tumskim we Wrocławiu. Rzeźbił i pił konkretnie.

Ten ufok to jakby się wybrać w mongolskie rejony to pewnie podobne rysy twarzy by się spotkało. Jakby go na zielono podrasować to byłby bardziej wiarygodny a tak to taki za normalny. Uszy skali nie trzymają.

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

ha, dobrze trafiles, Ewa opowiada jak jej ufole grzebaly w genach , stad takie podobienstwo

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

No tak. My grzebiemy w genach roślin i zwierząt (ludzkich chyba jeszcze nie?) to oni grzebią w naszych. Trochę to przerażające, ale i fascynujące. Pogadał bym z jakąś miłą ufoludką:)

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Ha grzebac to nic, podobno nas zrobili, znaczy przyspieszyli, dzielac sie ziemia na obszary wplywow. .))
Co jest niezwykle zabawno-ciekawe, Ewa niby w jednym obe przebywala 2 tygodnie na obcej planecie i potrfila potem opisac rozne typy czaszek ufoli , ktore niby tam spotkala, porownujac do tych w necie , o ktorych sie mowi ze ufolskie. Wyglada ze czaszka jest rodzajem filtra blokujacego percepcje duchowa, ta niefiz.. Im wieksza glowa , jak u ufoli tym maja istoty wiecej w fizyku z wieloswiata, to co my w poza, to oni maja za frajer juz w ciele.
Ale sza nie wygadma przed czasem wszystkiego, a wiec do jutra ludziska na antenie!!!

+Quote Post
Zielarz Gajowy

Dupa Towarzystwa

Niezły ufol (ten co Tobie dał punkta wyżej - ufoszpieg?) pojawił się na forum i napastuje takimi smaczkami:)

Witaj.

Twoja działalność na tym forum jest jednoznaczna. Wiedz o tym, że są (tu) osoby, które rozpoznają takich jak Ty. Siejesz dezinformacje, sprowadzasz na siebie uwagę wypisując bezwartościowe bełkoty, odwracające uwagę od tego co istotne.

Bez odzewu.

Pozdrawiam...

Bielik jak mógłbyś mu wysłać porcję miłości to byłbym wdzięczny bo ja nerwów opanować nie mogę.

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Odnawiam temat. za 20 minut, o 20:30 Ewa opowida o swoich odlotach kosmiczynch w obe ,

nalezy kliknac na strzalke

+Quote Post
sunstone

Członek Rodziny

Notatnik

CYTAT(Zbyszek @ 11.11.2012 - 20:13) *
Odnawiam temat. za 20 minut, o 20:30 Ewa opowida o swoich odlotach kosmiczynch w obe ,

nalezy kliknac na strzalke

uwielbiam te audycje ,słucham co tydzień :-)

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

W ta niedziele Ewa opowiada o ufolach i relacje jak była iskierką, tańcząc samej pośród wielu iskierek na niebie.. Jaka zwykle audycja o 20:30 na radiu paranormalnym.
pozdro zainteresowanym

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

odnawiam temat, wlasnie leci radio , mowia ogolnie o ufolach, a o 20:30 leci nasza audycja o oobe, wklejam linka dla przypomnienia. Nalezy wcisnac jakas strzalke np. AAC , prawy gorny rog witryny
jeje niech zyje obe

+Quote Post
Bezimienny Wiatr

Dusza Towarzystwa

Wspaniale się słuchało tej audycji...

Dzięki Ewo.

Dzięki Zbyszku.

:)

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Przez kolejne 2 niedziele Jarek Bzoma opowiada o swojej technice opuszczania ciała i metodzie penetracji tajemnic świata w czasie zwykłych snów . Pełen dowcipu, ujawnia swoja metodę , opisując tajemnice wlasnego umysłu. Autor 6 książek, do ściągnięcia z chomika

http://chomikuj.pl/ibnbaya

+Quote Post
Bezimienny Wiatr

Dusza Towarzystwa

Ostatnia audycja z Jarkiem, również bardzo dobra.

''Amerykański lukier'' :)

Pam pam...

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

W ta niedziele o 20:30 kolejna audycja z Jarkiem . Tym razem daje gazu jeszcze bardziej, pedzac jak gwiazdor w przestworzach, dobrze wyszlo, pozdro dzialacze

+Quote Post
Ivellios1988

Częsty Gość Rodziny
**

Ja tylko dodam, że znalazłem w sieci utwór o krainie, o jakiej opowie Jarek, więc ta nuta poleci jako dodatek do audycji ;) Utwór wpadł mi w ucho, słucham codziennie, piękna piosenka!

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Przypominam , wlasnien zaczelo sie radio paranormalne, audycja o obe zaczyna sie o 20:30. Mowi drugi raz Jarek Bzoma

+Quote Post
masa

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Odswierzam:P

+Quote Post
sunstone

Członek Rodziny

Notatnik

CYTAT(Ivellios1988 @ 29.11.2012 - 21:38) *
Ja tylko dodam, że znalazłem w sieci utwór o krainie, o jakiej opowie Jarek, więc ta nuta poleci jako dodatek do audycji ;) Utwór wpadł mi w ucho, słucham codziennie, piękna piosenka!

no to dawaj, jak nazywa sie to nagranie ?
i gdzie moge się zasłuchać

+Quote Post
RychuBaca

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Zbyszek @ 29.11.2012 - 21:35) *
W ta niedziele o 20:30 kolejna audycja z Jarkiem . Tym razem daje gazu jeszcze bardziej, pedzac jak gwiazdor w przestworzach, dobrze wyszlo, pozdro dzialacze
Zbyszek czy będzie jeszcze jakaś audycja z Jarkiem? Gdyby czasem, to może zapytałbyś go o ten niebyt? :) Jak to jest z tą wolnością, na bazie jego doświadczeń: czy wolność tylko w granicy istnienia, czy też w szerszym wymiarze tzn. z możliwością wyboru, pomiędzy być i nie być (nie istnieć)? "Być albo nie być, oto jest pytanie." :)

PS
Fajnie, że robisz to, co robisz...

+Quote Post
Zbyszek

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Zapytam, jasne ze bedzie. Jarek szykuje cos ekstra, wspominal iz widzial jak powstaja jaznie:))

Dzisiejsza audycja: Ewa opowiada po raz 3 swoje przygody na innej planecie, wnioski i spostrzezenia

+Quote Post

11 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park