|
|
![]() ![]() |
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wiele forów ma swoje radia internetowe
Wiec moze na obe.pl zalozymy radio z audycja 4+1 i muzyka relaksacyjna?? to tylko moja skromna propozycja reszte zostawiam moderatorom;D |
|
|
|
| Artur_flyer |
|
|
Guests |
Mieliśmy już OBE Radio
Muzyka była zróżnicowana. Uwielbiałem słuchać. Od relaksacyjnej po starego dobrego rocka' Niestety coś niewypaliło. Może ktoś z twórców się wypowie. |
|
|
|
|
|
|
pewnie sie nikomu nie chcialo oberadyjkiem zajmowac:PP
jak uda sie odpalic je jeszcze raz to zglaszam sie na ochotnika;) (gdy tylko moj komp wroci z naprawy) |
|
|
|
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Taaa... rozszerzyć potem działalność na ogólnopolskie jak RMF FM i uświadamiać ludzi.
|
|
|
|
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
ja tez jestem za ! z checia sie posłucha.
|
|
|
|
|
|
|
Listek Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Radio? Nie ma problemu, potrzebny tylko ochotnik (ochotnicy), do zajmowania się i prowadzenia owego radia.
|
|
|
|
| WhiteLove |
|
|
Guests |
Świetny pomysł z tym radiem. Jestem ZA.
|
|
|
|
|
|
|
Pisać na PW jak chcecie GG. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja też jestem za! Ale radio żeby działało nawet w nocy jak ktoś 4+1 bedzie robić xD :D Może to być nawet jakiś doser czy co :D ja jestem za xD
|
|
|
|
|
|
|
Z chęcią bym sobie posłuchała takiego radyjka bo tak ogólnie to radio jest mi obce ze względu na muzykę jaka leci w innych i treści w niem wygłaszane.
|
|
|
|
|
|
|
Mam jeszcze gdzieś starą stronę naszego radia wraz ze skryptami.
Była estetyczna i zgrana z kolorystyką forum... No i koniecznie trzeba znaleźć jakiś serwer shell na którym by można odpalić radio. |
|
|
|
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
OObe radio? świetny pomysł, jestem za :D
|
|
|
|
|
|
|
potrzeba ochotników?? :D chętnie sie zgłaszam
jak cos to na pm napiszcie |
|
|
|
|
|
|
Administrator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Notatnik |
Jeśli jest jakiś zdecydowany ochotnik zainteresowany prowadzeniem Oberadia na oobe.pl zapraszam na PW. Tak było kiedyś radio prowadzone przez Łukasza pod adresem radio.oobe.pl jednak teraz Łukasz robi inny projekt.
Pomysł jest świetny i trzeba go zrealizować! :) |
|
|
|
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Mam tak samo jak fallenka; ]
Jestem jak najbardziej ZA! Mógłbym ew.pomóc w robieniu storny,chociaż nie jestem webmasterem, lecz jestem grafikiem komputerowym,więc jeśli coś mogę jakieś bannery,logo,sygnatury. Pozdrawiam,Mithril. |
|
|
|
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Nie wiem czemu ale moje posty zostały usunięte, no szkoda. Zaznaczę jeszcze raz w takim razie:
CYTAT Mam jeszcze gdzieś starą stronę naszego radia wraz ze skryptami. Była estetyczna i zgrana z kolorystyką forum... No i koniecznie trzeba znaleźć jakiś serwer shell na którym by można odpalić radio. Nie wyrażam zgody na wykorzystanie tego projektu. Tak jak napisałem, tworze oddzielny projekt, który nie ma nic wspólnego na tą chwilę z tą i inną stroną. Cat Edit: Sorki Lukasz ale bez reklamowania konkurencyjnych projektów :p Gdybyś coś już wytworzył daj znać chętnie potestujemy |
|
|
|
|
|
|
CYTAT Nie wyrażam zgody na wykorzystanie tego projektu. ok zrobimy nowe niezależne obe radio tylko potrzeba kilku ochotników :D osobiście się nie znam na robieniu radia ale mam chęci i czas chce obe radia i je zrobię :D |
|
|
|
|
|
|
Skręt TU masz poradnik jak zrobić radio internetowe ;)
|
|
|
|
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Bardzo fajny pomysł z tym radyjkiem. Chętnie bym sobie go posłuchała...jakieś ciekawe wypowiedzi, muzyczka relaksująca... Bajka...;)
|
|
|
|
|
|
|
w moim przypadku nic z tego nie będzie bo mam kompa w lanie :((
no chyba że każdy kto chce słuchać zainstaluje hamachi CYTAT Skręt TU masz poradnik jak zrobić radio internetowe ;) dzięki ci kubo misie nie przydało ale może ktoś inny jest chętny :D |
|
|
|
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Przyszedł mi taki pomysł,a mianowicie zrobić by zrzutke na jakiegoś laptopa za tysiąc złotych,dać go adminowi,albo osobie,która by chciała się zajmować radiem i żeby go prowadziła.Ludzie na forum jest około 3 tys osób,z czego pewnie z 100 osob dała by te 10-15 zł i można by prowadzić to radio.
Zależy wam na tych paru groszach? Co myślicie o tym pomyśle? |
|
|
|
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Adept OOBE Kurs: 05-19.10.2006 Notatnik |
Mithril
Niestety muszę cię zmartwić, bo sam laptop nie wystarczy, do laptopa trzeba by było podłączyć jeszcze internet 100/100Mbit bez limitów. A miesięczny koszt takiego łącza nie jest niska... Jeżeli jednak ktoś ma takie możliwości to pomysł super :) |
|
|
|
|
|
|
Witam,
Dziś udostępniam sygnał testowy Obesesji. Leci tam tylko POP i to nie najnowszy, nadawany jest w mp3 92kbps stereo. Sygnał nadawany jest 24/7. Testujcie i piszcie uwagi i sugestie co do tego sygnału w tym temacie, lub jak ktoś się wstydzi na PW :) Link: http://obesesja.info/ Plik można odtworzyć w Winampie i innych odtwarzaczach które odtwarzają pliki .pls Miłego słuchania! |
|
|
|
|
|
|
Pisać na PW jak chcecie GG. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A nie ma żadnego programu do radja otwieranego w Windows Media Player? Moim zdaniem Winamp jest kijowy ...
|
|
|
|
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Z tym radiem, to naprawdę byłby super pomysł! :)
Jestem ZA , tylko szkoda,że nie mam czasu na jego obsługę... :( |
|
|
|
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
A ja mam pytanie:
JAKI JEST SENS ISTNIENIA KOLEJNEGO RADIA?? Gdyby takie oberadio puszczało ciekawe audycje i wywiady, poruszało ciekawe tematy powiązane z tematem oobe/ld, jakieś takie gadane rzeczy na temat to bym widział w tym sens, ale "obe"-radio puszczające pop?????? hihi... trochę to nie ten...tego no.. wiadomo :? |
|
|
|
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
6umerang daj spokoj pop jest spoko.otwiera umysły ludzi na nowe wyższe wymiary estetyczne tak samo jak konserwa turystyczna niezbędna jest w turystyce tak pop niezbedny jest w obenautyce.
|
|
|
|
|
|
|
Myślałam o czymś w stylu: rano i po południu muzyka relaksacyjna, ciekawostki o OOBE, LD, medytacji itp. wieczorem po 22 może hemi sync albo BWG... ;)
|
|
|
|
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Jestem za to może się udać!! Najlepiej żeby działał 24/7
|
|
|
|
|
|
|
Jeżeli używasz Windows Media Playera to możesz posłuchać sygnału testowego poprzez ten plik:
www.obemaniak.nazwa.pl/radio/radio_obeforum.m3u Wystarczy dodać do listy odtwarzania tak jak zwykły plik dźwiękowy. -----edit----- Tak jak napisałem będą też audycje w nocy, więc radio będzie 24/7 :) No chyba że trafi się nieoczekiwana przerwa techniczna serwerów na których pracujemy... Ale to już nie zależy ode mnie. -----edit2----- Właśnie się dowiedziałem, że będziemy mieć wielka dawkę muzyki od Zbyszka (bo około 300giga) DZIĘKUJEMY! |
|
|
|
|
|
|
Brawo Łukasz! Dziękujemy! :)
|
|
|
|
|
|
|
Dziadek do ożehuf ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czyli w sumie, radio może działać w weekendy, bo w środku tygodnia będzie kolejnym oklepanym radiem internetowym jakich są miliony...
Na hemi-sync i bwgen trzeba mieć licencję komercyjną aby w jakikolwiek sposób to rozpowszechniać, tak jak zresztą na wszelkie utwory zapuszczane w radio, o tym zdaje się każdy zapomina, ale przy pewnej tematyce nie zdziwcie się jak się odezwie ZAIKS, czy jeszcze inne instytucje, po swoje pieniążki, które im de facto radio ukradnie puszczając muzę i dźwięki bez zgody :) Jak dla mnie to kicha jest - czy ja nie mam winampa? Mam i go lubię, mam tam tysiące stacji relaksacyjnych puszczających muzę medytacyjną, relaksacyjną, chillout, jak chcę słuchać czegoś mocnego, to puszczam sobie chroniX aggression i wsio - a od popu jest viva :? Heh, jak dla mnie to taki projekt na siłę, bez pomysłu kompletnie, ale może Twistoid ma rację i pop jest niezbędny do oobe :) |
|
|
|
|
|
|
6umerang:
Wybacz, ale strasznie nie lubię ludzi, którzy skreślają innych ludzi czy w ogólne inne rzeczy na samym początku, tym bardziej, gdy nic o nich/o tym nie wiedzą... 1. Sprawdź w encyklopedii co znaczy słówko test. 2. Zapoznaj się z tym co radio będzie miało tobie do zaoferowania - bo widzę, że cały czas bazujesz na swojej twórczości, nie weryfikując tego 3. Krytyka owszem, przydaje się ale tylko wtedy gdy jest konstruktywna. CYTAT Na hemi-sync i bwgen trzeba mieć licencję komercyjną aby w jakikolwiek sposób to rozpowszechniać, tak jak zresztą na wszelkie utwory zapuszczane w radio, o tym zdaje się każdy zapomina, ale przy pewnej tematyce nie zdziwcie się jak się odezwie ZAIKS, czy jeszcze inne instytucje, po swoje pieniążki, które im de facto radio ukradnie puszczając muzę i dźwięki bez zgody :) Nasze radio nie będzie korzystało z licencji ZAiKS i innych podobnych stowarzyszeń/firm. Powodem tego jest to, że utwory, jak i audycje będą puszczane w radiu na licencji CC. na hemi-sync nie zdobędę licencji, ale na inne nagrania, tego typu - tak CYTAT Jak dla mnie to kicha jest - czy ja nie mam winampa? Mam i go lubię, mam tam tysiące stacji relaksacyjnych puszczających muzę medytacyjną, relaksacyjną, chillout, jak chcę słuchać czegoś mocnego, to puszczam sobie chroniX aggression i wsio - a od popu jest viva :? Zastanawiam się cały czas jaki sens ma ta część wypowiedzi... Masz zamiar mnie zniechęcić? Pokazać mi i innym, że nie będziesz słuchał radia? Pokazać, że jest alternatywa? Nie zniechęcisz mnie, a nawet gdybyś to zrobił to w projekt jest zaangażowane tyle osób, że to by nie wpłynęło znacząco na to co się będzie z radiem działo. Jeżeli nie będziesz słuchał radia to bardzo dobrze, zwolni się slot dla kogoś, kto będzie chciał to robić. A czy ja cię zmuszam do czegokolwiek? - NIE. Piszę w tym momencie do wszystkich, którzy myślą podobnie jak 6umerang... Żeby nie było off-topick'u Proszę o kontakt osoby, które miały kiedykolwiek styczność z radiem, nadającym na falach AM lub FM. Lub znają kogoś osobiście kto pracuje czy pracował w radiu. Proszę pisać na gg: 4325642, lub [email protected] lub na tym forum jako prywatna wiadomość. |
|
|
|
|
|
|
fajny pomysł :)
|
|
|
|
|
|
|
bardzo miło mi poinformować, że radio www.OBEsesja.pl zaczęło już swoją działalność! Już wczoraj niektórzy z obemaniaków mogli usłyszeć pierwszą audycję poświęconą swojemu przeznaczeniu.
Rozpoczęliśmy też nabór na prezenterów w radio: CYTAT Witam! Nazywał się Łukasz Skrzynecki i jestem jednym ze współzałożycieli radia internetowego OBEsesja.pl Jako że niedawno wystartowaliśmy ze sygnałem testowym poszukujemy prezenterów. Gramy każdy rodzaj muzyki na jednym kanale, jednak jest to specyficzna muzyka bo nadajemy nagrania na licencji CC, oraz te na które dostaliśmy pozwolenie (baza plików jest dostępna dla każdego prezentera, i każdy może ściągnąć muzykę z maksymalną prędkością). Prezenter powinien mieć ukończone 17 lat, jednak jeżeli jesteś młodszy a masz przyjemną barwę głosu zgłoś się do nas a my damy ci szanse zaprezentowania się na antenie. Wymagana jest znajomość podstawowych programów do nadawania muzyki. Nie musisz mieć dużego doświadczenia, wystarczy że masz w sobie to coś Smile gdy potrafisz rozbawić przyjaciół, powiedzieć coś ciekawego lub po prostu nakręcasz domowe imprezy, a gdy jest odpowiednia sytuacja potrafisz być stonowany to nadajesz się idealnie! Praca w radiu będzie zajmować około 4-5 godzin w tygodniu, oczywiście od ciebie będzie zależało kiedy będziesz nadawał - ustalimy grafik (ramówkę). Działamy non-profit jednak w przyszłości będzie możliwość zatrudnienie prezenterów na staż poprzez urząd pracy. Proszę się zgłaszać na maila: [email protected] gg: 4325642 lub proszę dzwonić: 512298286 Serdecznie pozdrawiam! PS. Strona jest jeszcze dokańczana przez nowego webmastera, bo ten który się zadeklarował wywiną się ze swojej pracy, ale na dniach wszystko będzie działało w 100% Jeżeli chcesz wesprzeć w jakiś inny sposób radio internetowe obesesja.pl pisz do mnie z propozycjami współpracy! Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
|
A widzisz - oby takich audycji było jak najwięcej - i ciekawych wywiadów! Muza to zatykacz czasu - audycje w tym przypadku są na wagę złota - nie mogę doczekać się waszych własnych - to dobry kierunek.
Dużo dobrej muzy jest na music.podshow.com ale o tym pewnie wiecie. |
|
|
|
|
|
|
Sorry że odkopuje temat ale zauważyłem że domena pod którą jest OBEradio jest wyłączona a pomysł jest rewelacyjny :)
Na takim radiu to można byłoby np podcasty w mp3 puszczać. |
|
|
|
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Może jakieś mini wywiady z obemaniakami na forum, to powinno urozmaicić radio.
|
|
|
|
|
|
|
Jakoś tego nie widzę - w kółko by musiało lecieć to samo.
|
|
|
|
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Cały cykl wszechświata leci w kółko i nikt nie narzeka:) Wszystko zależy od urozmaicenia tego kółka, tzn. radia:)
|
|
|
|
|
|
|
Coprobo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
pożyjemy zobaczymy co stego wyniknie, narazie jak ma być puszczany pop to z muzą będzie lipa. nie lubie popu :/
|
|
|
|
|
|
|
Można się złożyć na jeden z tych serwerów zarejestrować domenę oberadio.pl i zacząć nadawać audycje za pomocą SHOUTcast-a :)
Oczywiście mogę je tworzyć ale przydałby się ktoś jeszcze :D |
|
|
|
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Wiem, że może zbyt aktywny na forum nie jestem, pozwolę sobie jednak odświeżyć temat, gdyż mam propozycję o charakterze radiowym :)
Chodzi mianowicie o emisję audycji poświęconych OOBE (mogą to być przykładowo podcasty z oobe.pl) na antenie internetowego Radia Paranormalium, które prowadzę wspólnie z kolegami z Portalu Infra oraz znajomymi z innych serwisów. Prócz audycji o tematyce "mniej lub bardziej ziemskiej" (zjawiska nadprzyrodzone, kryptozoologia, czasem teorie konspiracyjne - ogółem wszystko co "niewyjaśnione") pojawiają się również i takie poświęcone OOBE i podobnym tematom, jak "Rozmowy poza ciałem - OOBE, LD i inne zjawiska parapsychiczne" Zbyszka Mrugały czy specjalny odcinek "Para-Radia" Arka Paterka nagrany z Robertem Noble. Jeśli chodzi o nadawanie, to można nadawać audycje na żywo, ale też istnieje możliwość wgrania gotowych już zmontowanych audycji do autopilota i ustawienia, żeby się odtwarzały o określonych porach (tzw. playlista czasowa). Wolnego czasu antenowego jest całe mnóstwo, więc nadający może sobie ustalić taką porę nadawania, jaka jemu najbardziej pasuje. Można nawet w jakiś dzień zrobić długie kilkugodzinne pasmo dla OOBEmaniaków ;) |
|
|
|
|
|
|
zawsze to jakiś rozwuj tylko jak znaleść kogoś kto by to prowadził?
|
|
|
|
|
|
|
Tak jak pisałem, nie trzeba tego prowadzić na żywo, równie dobrze można zmontować jakąś audycję i wrzucić ją do pilota, żeby została odtworzona o ustawionej porze. W ten sposób moglibyśmy zaprezentować na antenie podcasty z oobe.pl ;)
Albo może ktoś pisać teksty i wtedy lektor (na przykład ja) nagra je, doda muzykę, dżingle, itd. Można również zrobić audycje z muzyką relaksacyjną i np puszczać ją po audycjach słownych. |
|
|
|
|
|
|
wiem że jest wiele możliwości, ale chodzi o to kto to będzie prowadził, z tego co widze to mamy już lektora teraz trzeba znaleść tylko organizatora całej husarii
w sumie można zapytać zbyszka czy ma czas:) |
|
|
|
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Pomysl dobry, nawet dzisiaj Noble cos szeptal o radiu oobe. Potrzeba do tego sporo ludzi, bo na jeden wyklad potrzeba czasmi pol dnia, wywalanie zajakniec i sluchanie co kawalem, by pasowalo.
Do gadania , jako jeden z wielu moge sie dolaczyc, potrzeba sporo luda, wiecej chetnych do nagrywania wywiadow i dyskutowania na zywo. Troche odwagi i moze sie uda. Prowadzilem kiedys polskie radio za granica, sporo bylo przy tym zabawy, a wiec do dziela dzialacze, jeje |
|
|
|
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jak będzie kasa to znajdzie się sporo chętnych do prowadzenia :) Hehe to gdzie ci sponsorzy hm ? niewiem jak się do tego odnieść, nigdy nie prowadziłem żadnej powarzniejszej działalności a tym bardziej radja:( nie wiem jak by to było ;) ps. wiec raczej mnie nie typujcie:P |
|
|
|
|
|
|
jak? Wyobraz sobie dzien skrocony o 2 godziny a obowiazki te same.) Po tygodniu zaczniesz sie irytowac, po 2 wsiekac a po miesiacu wrzeszczec, PO CO MI TO BYLO!!!!
|
|
|
|
|
|
|
:D jak się nie robi tego co się kocha to i irytuje
|
|
|
|
|
|
|
Ja to robię już od lat (najpierw podcasty, potem radio) i powiem wam, że jak człowiek się rozkręci to to może skutecznie wciągnąć :D
Można też robić tak, że jeden nagrywa, drugi montuje, trzeci emituje. Część audycji w Radiu Paranormalium jest robiona w taki właśnie sposób. Albo nagrane jakieś rozmowy tematyczne na Skype, potem zmontowane i zrobione z podkładem muzycznym. Możliwości, jak już mówiłem, jest bez liku, autorów i nadających ogranicza właściwie tylko wyobraźnia i (czasami) moc komputera ;) |
|
|
|
|
|
|
DZISIAJ WIECZOREM, W NIEDZIELE O 20:30 godz, przeprowadzam wywiad z Rugwa o podrozach mentalnych,, odzyskiwanie duchow i takie tam, podaje link do radia, znaczy za po godziny, zapraszam
http://radio.paranormalium.pl/index.php?akcja=player |
|
|
|
|
|
|
tak audycja po audycji była ciekawsza niż audycja:P
|
|
|
|
|
|
|
wygrzebali na radiach jakas moja archiwalna o obe, i puscili juz o 19 , trwala chyba jakies 50 minut, szkoda z mi nie powiedzieli o tym, bym zwolal ludzi
W przyszla niedziele o 20:30 Noble opowiada o przejsciu z astrala w mental, opisy stanow swiadomosci przy zmianie cial astralnego na mentalny, przygoda z gwiazdami, zapraszam |
|
|
|
|
|
|
Całe pasmo z audycjami będzie powtórzone w piątek po 21:00
|
|
|
|
|
|
|
O to fajnie, tak sie troche tremowalem na poczatku tej dlugiej audycji, potem jakos poszlo. W sumie radio juz jest, to paranormalne, moze zamiast nowego poprosic jego redaktorow o wspolprace. Maja na tym paranormalnym duze doswiadczenie , pewnie sie chetnie zgodza, jesli ktos cos ciekawego przygotuje, wywiady,rozmowy niezwykle, tak na poczatek. A samemu trzymac radio w rece, to odpowiedzialnosc, a jak sie znudzi, bedzie rozczarowanie sluchaczy, a moze i juz wczesniej sie znudzi , juz w czasie nagrywania?,
pozdro |
|
|
|
|
|
|
jestem barrrrrrrŗŕdzo Za;)
|
|
|
|
|
|
|
Radio cały czas jest otwarte na współpracę, więc wystarczy napisać w tej sprawie na radiowego emaila lub GG (najważniejsze to określić, czy chce się nadawać na żywo, czy przesyłać gotowe zmontowane audycje do emisji w mp3) i... chwycić za mikrofon :)
|
|
|
|
|
|
|
zbyszek zróbmy tą audycję za tydzień. tzn w tą niedziele i może od razu na żywo?
|
|
|
|
|
|
|
Jade dzisiaj na urlop, audycja chyba juz jest gotowa- Dzisiaj w piatek leci powtorka od 19 godz. W niedziele leci Noble o 20:30. Za tydzien znowu Rugwa, potem Krzysiek, Pieczywo, Draqu i szykuje sie z Joasia ta od Brusa Moena, potem sie zobaczy.Moze Jackowskiego uda sie zciagnac.
|
|
|
|
|
|
|
no no, bo z Jackowskim bardzo chętnie się skontaktuje :)
|
|
|
|
|
|
|
Ja niestety nie mam do niego żadnego kontaktu :( Może ktoś z RBC będzie miał do niego kontakt, kiedyś chyba Jackowski nadawał u nich swoje audycje.
Wracając do Radia Paranormalium, dziś, jak w każdą niedzielę, o 20:30 kolejny odcinek audycji Zbyszka "Rozmowy poza ciałem - OOBE, LD i inne zjawiska parapsychiczne". Gościem będzie Noble. |
|
|
|
|
|
|
Audycja Rugwy, praca z energia, rozbudzanie świadomości. W ta niedziele Rugwa opowiada o rozbudzaniu świadomości na radiach paranormalnych. Radio rozpoczyna o 19 a Rugwa się podłączy o 20:30 godz Zapraszam A tutaj link do radia. Należy wcisnąć strzałkę w górnym prawym rogu, jak w starym magnetofonie. http://radio.paranormalium.pl/index.php?akcja=player |
|
|
|
|
|
|
W nadchodzaca niedziele 03.09.2012 Pieczywo- Michal Bieganski opowiada o swoich przygodach w planie eterycznym, znajdujac potwierdzenia realnosci zjawiska oobe. Opowiada rowniez o trudnosciach nawiazywania kontaktow ze zmarlymi, opisuje spotkanie ze zmarlym przyjacielem szkolnym.
Audycja Paranormalium zaczyna sie o 19 godz a Michal opowiada o 20:30. http://radio.paranormalium.pl/index.php?akcja=player Zapraszam was serdecznie. |
|
|
|
|
|
|
CELE TYCH AUDYCJI.
Sluchalem pare audycji na radiach. Ciagle przewija sie w nich watek niewyjasnialnosci zjawisk paranormalnych. W przypadku telekinezji (Joasia) mowa o chormonalnych zmianach i przypuszczalnym zwiazku ze stanami swiadomosci. Na NS rowniez trafilem na niesmiala wzmianke zwiazku umyslu z paranormalnym i domniemanym innym wymiarze, jakiejs dziwnej sile przesuwajacej przedmioty a nawet znikaniu ludzi w swiecie fizycznym. Celem tych audycj jest wskazanie pewnej drogi, wnikniecia we wlasny umysl, w jego nieuswiadamiane plany i przypatrzenia sie tym zakrytym przed nami wewnetrznym procesom, towarzyszacym paranormalnemu. Relacje ludzi w paranormalnym brzmia w miare wiarygodnie, gdy sie ich wiecej nazbiera, kazdy sam wyciagnie wnioski. Powinno sie do zimy udac.) |
|
|
|
|
|
|
INFO OD KRZYSKA:)
Medytacja z Mrkrissem KRZYSIEK: http://mrkriss.net/ Uwaga! Nareszcie jest!Wymagała wielu godzin ciężkiej pracy edytorskiej kilku osób, ( http://www.infra.org.pl/ ) ? Dziękuję!.Z cyklu ?Medytacja z MrKrissem? pierwszy odcinek audycji radiowej o tym, jak zacząć medytować samemu w domu. Usłyszysz opis najprostszych i praktykowanych od tysiącleci technik medytacji, które, praktykowane systematycznie doprowadzą cię w końcu do wyzwolenia z cierpienia, które nieświadomie wielu z nas sobie zadaje. Dzięki tej praktyce w Twoim życiu może zagościć niesamowity i niewzruszony spokój, którego nie zniszczy ani nieszczęśliwy wypadek, ani długotrwały stres, ani trudne warunki życiowe. Po prostu odkryjesz w sobie przestrzeń, na której tle wydarzają się wszystkie wrażenia, myśli i emocje.Audycja będzie nadawana w najbliższą niedzielę, 9.09.2012, o godz. 20:30pod poniższym linkiem: http://radio.paranormalium.pl/index.php?akcja=player http://radio.wolnemedia.net/ Nie spóźnijcie się :) A jesli ktoś nie będzie mógł słuchać w niedzielę to będzie powtórka planowana na następny piątek, o godz. 20:10 11 ARCHWIALNYCH AUDYCJI DO SCIAGNIECIA Z CHOMIKA: http://chomikuj.pl/infra.org.pl/Audycje+do...oza+cia*c5*82em |
|
|
|
|
|
|
W ta niedziele szykuje sie spora gratka na radiach.
DRAQ opowiada o znalezieniu w sobie swiatla a za tydzien rowniez on opowiada o spotkaniu z szarakami i nauce muzyki z babka w astralu.) Obie audycje prawie po 30 minut i dla mnie jedne z najciekawszych. Sporo czasu upylynelo od ostatnich, publicznych wypowiedzi Draqa i teraz daje ekstra gazu. niedziela o godzinie20:30 PO Draqu( 3 niedziela) opowiada Dzejson o wywolywaniu duchow na zlocie, dziwnej kislowatej zjawie i przewracaniu pudelka w fizyku cialem eterycznym. |
|
|
|
|
|
|
SPOTKANIE Z SZARAKMI I NAUKA MUZYKI W ASTRALU- KOELJNE SPOTAKANIE Z DRAQ-iem. JUZ 2 AUDYCJA Z RZEDU 21.09.2012 w nadchodzaca niedziele o 20:30, Radioparanormalium
|
|
|
|
|
|
|
W ta niedziele o 20:30 na radiu paranormalnym opowiada Dzejson o swoich przygodach, fajnie wyszlo. Dzejson porownuje 3 rodzaje opuszczenia ciala przez naszego ducha , opisujac plany eteryczne, astralne i mentalne, bedac o krok od wyjscia w ciele przyczynowym, w ktorym gubi sie ego ma maxa. Troche wywolywania duchow i spotkania ze zmarlym, co mieszcza sie miedzy sciana a szafa w 3 milimetrowej luce.. Pol godziny opowiadania a wiec jest czas na relacje z calego zycia, zapraszam serdecznie wszystkich zainteresowanych paranormalnym, bo o niezwyklych zjawiskach rowniez bedzie mowa, Troche o wieloswiecie, odzyskiwaniu zmarlych i najdalszych podrozach.
pozdro |
|
|
|
|
|
|
W ta niedziele 7.10.2012 gosci Cassiel na antenie paranormalnego radia. Opowiada o wlasnych przygodach poza cialem jak i 500 swiadomych snach, w ktorych spotykal niezwykle istoty. Opowiada rowniez o mentalnych egzorcyzmach, o ich przeprowadzaniu i uwalnianiu smutnych dusz. Wspaniale relacionuje podroze niefizyczne poza cialem, opisujac niefizyczne swiaty. Jego 3 audycje maja po 30 minut i beda sie ciagnac przez 3 tygodnie. Zapraszam, to juz w ta niedziele pierwsza audycja Cassiela o 20:30 na
|
|
|
|
|
|
WIECZNIE DARMOWE ARCHIWUM AUDYCJI
http://radio.paranormalium.pl/index.php?ak...Info&aud=12 NOBLE O OOBE. WEBINAR. Opowiada Robert o swoim zainteresowaniu do oobe. Opowiada o swoich podrozach i rozwijaniu wlasnej techniki opuszczania ciala. http://www.oobe.pl/kurs/Webinar001 FILMIK O MALOWANIU ROZYCZEK FARBAMI OLEJNYMI http://youtu.be/YDZtxZ-ji7A Wklejajac ponizszego linka na wlasnym blogu, umiescisz wszystkie audycje u siebie, <iframe src="http://radio.paranormalium.pl/archiwum_player/index.php?aud=12" width="400" height="200" frameborder="0" scrolling="no"></iframe> |
|
|
|
|
|
|
W ta niedziele o 20:30 Casiel opowiada na radiach o straznikac w astralu
|
|
|
|
|
|
|
Aktualizacja: dzisiaj audycja "Rozmowy poza cialem" wyjątkowo o 19:25 (od 20:00 w Radiu Paranormalium będzie transmitowana rozmowa z badaczem ufologii Januszem Zagórskim).
Dzisiajesza audycja Casiela odbedzie sie o 19:25 . Audycje portalu Infra 19:05 - 19:20 Prowadzi: Portal INFRA http://radio.paranormalium.pl/index.php?ak...Info&aud=12 Rozmowy poza ciałem - LD, OOBE i inne zjawiska parapsychiczne 19:25 - 20:00 Cotygodniowa audycja cykliczna Prowadzi: Zbyszek Mrugała Czat INFRY - rozmowa z Januszem Zagórskim (na żywo) 20:00 - 22:00 Prowadzi: Portal INFRA Chcesz wziąć udział w czacie? Wejdź tutaj: http://spikeria.pl/room/infra_czat/ Można również zadawać pytania i komentować drogą SMS-ową pod nr 798 178 747 Ambientowy Wieczór - audycja muzyczna Gdyby ktoś nie zdążył, to może zajrzeć do radiowego archiwum, w którym dzisiejszy odcinek pojawi się do ściągnięcia w mp3 krótko po emisji: http://radio.paranormalium.pl/index.php?akcja=archiwum |
|
|
|
|
|
|
Dzisiaj w niedziele leci 3 audycja Casiela, najciekawsza odbedzie sie o 20:30 . 21.10.2012,
MNiej filozofowania a wiecej opisow przygod. Za tydzien bedzie mowid DAniel a po nim wielka niespodzianka, ale nie powiem ci. E spoko to nie Darek, ale bedzie cos ekstra, z pewna kobietka z jajem. http://radio.paranormalium.pl/ Powstalo kolejne archiwum audycji, proste do sciagania dla kazdego http://radio.paranormalium.pl/index.php?ak...Info&aud=12 |
|
|
|
|
|
|
W nadchodzaca niedziele odbedzie sie na radiach rozmowa z DANIELEM o 20:30 . 21.10.2012, Daniel potwierdza spotkanie poza cialem z Casielem na zlocie i opowiada o wlasnych przygodach w obe.
Za tydzien wywiad z Ewa, opowiada o wniknieciu w nia dziecka- swiatelka po sznurze astralnym i pobycie w najjasniejszym swietle, weryfikacjach, miejscu wiecznego spokoju i mowieniu innymi jezykami w czasie hipnozy. jeje |
|
|
|
|
|
|
W tych swoich audycjach prezentujesz ciągle jeden punkt widzenia OBE. Goście, których zapraszasz także prezentują taki punkt widzenia. Zaproś sceptyków, naukowców, ludzi o odmiennym poglądzie na te tematy, bo bez nich te audycje są mało obiektywne i na jedno kopyto.
je je |
|
|
|
|
|
|
e to musiabym ciebie zaprosic, bo nikt poza obenautami nie chce brac udzialu w moich zbzikowanych audycjach;))
Wskakuj smialo, zapraszam wiec Ciebie. |
|
|
|
|
|
|
Dzięki, może kiedyś skorzystam z zaproszenia. :)
|
|
|
|
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam,
Myślę że chyba mam lepszego plana na oobe-radyjko:) Skoro radio już istniało,a po czasie nie wypaliło bo twórcy nie mieli zbytniego czasu na jego prowadzenie to proponuję,aby robić 2-3 godzinne audycje-podcasty na każdy wieczór i wrzucać go do działu Pobierz,tak żeby każdy mógł sobie posłuchać przed Podróżą:) Wszyscy z Nas mogliby być Współtwórcami OOBE-Radyjka i wrzucać na serwis swoje ulubione presety lub utwory relaksacyjne,oraz jakieś typowe audio o tematyce astralnej,wywiady,porady,techniki i co tylko wpadnie komuś do głowy. Administratorzy oczywiście wybiorą najlepsze materiały na podcast wieczoru i odpowiednio je złożą i w ten sposób powstanie bardziej długotrwała namiastka naszego Radia,ze względu na lepsze zagospodarowanie czasu twórców. Od razu mówię że sam tworzę własne presety Hemi-Sync z muzyką relaksacyjną w tle więc mogę się okazać przydatnym Współtwórcą naszej rozgłośni:))) Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
|
Też mi się wydaje, że jakiś głos wyrażający odmienne zdanie przydałby się. To nawet nie musi być naukowiec, wystarczy "zwykły szary" sceptyk, który w kulturalny sposób wyłożyłby swoje poglądy i wziąłby udział w dyskusji. To by nawet uczyniło audycję jeszcze bardziej ciekawą, tak mi się przynajmniej wydaje :)
Co do pomysłu @DonBuziallo - podcasty co innego, radio co innego, dział z takimi plikami musiałby się nazywać inaczej niż "OOBE-Radyjko". Można natomiast takie zmontowane audycje puszczać przykłądowo w Radiu Paranormalium. Czasu antenowego jest bardzo dużo, można na przykład zrobić pasmo OOBE w któryś dzień, powiedzmy, w sobotę wieczorem. Tym sposobem możnaby również trochę wypromować oobe.pl jako dobre źródło wiedzy o OOBE. |
|
|
|
|
|
|
Plany na audycje:
W planie byli ksieza, teolodzy i swarliwi neurolodzy, Nagralem naszych tyle, ze starczy jeszcze na pare tygodni, potem bedzie nowe planowanie i zalezy juz kto wpadnie mi w rece. |
|
|
|
|
|
|
W ta niedziele o 20:30 w Radiu Paranormalium, Ewa opowiada o swoich przygodach w obe. Interesująca niezwykle jest jej przygoda poza cialem, gdy postrzegła jak świadomość nienarodzonego dziecka wsuwa się w jej ciało fizyczne po sznurze astralnym. W czasie hipnozy mówiła nieznanym jej językiem, doszukując się śladów przedostatniej reinkarnacji w obecnym życiu. Mnóstwo interesujących przygód oczekuje słuchacza. Jest to początek spotkań z Ewa, która za tydzień relacjonuje swój pobyt na obcej planecie. W obe, tajemnicza kula zawlekła ja na obca planetę. Stala się jednym z ufoli, podróżując w statku kosmicznym po całym wszechświecie:)) Ewa nakreśli wygląd 5 ras galaktycznych istot, opisując ich zachowanie i roznice miedzy nimi a człowiekiem. Milej zabawy:))
http://radio.paranormalium.pl/ Powstalo kolejne archiwum audycji, proste do sciagania dla kazdego http://radio.paranormalium.pl/index.php?ak...Info&aud=12 |
|
|
|
|
|
|
ok przypominam, leci juz radio, paranormalne. nasze rozmowy obewe zaczynaja sie o 20:30, teraz krytykuja chyba new EJDZ
|
|
|
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Bardzo fajnie Zbyszek, że masz zacięcie do tych audycji :) Jestem ciekawy co następnie Cie tak mocno zaabsorbuje. Wierzę, że będzie to coś fajnego i OBEMANIAKOWEGO...
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Dla przypomnienia w NIEDZIELE o 20:30 Ewa opowiada i swoim pobycie na obcej planecie, urlop 2 tygodniowy u ufoli, A tutaj rysunek Ewy jednego z kolegow w pracy
http://cialka.net/wp-content/uploads/2012/11/UFO-EWY.jpg i cos mojej produkcji - wydrapany bogater antyczny:) http://youtu.be/6Q8i2r4lTJQ |
|
|
|
|
|
|
Fajne Zbyszek. Chodziłem na ASP z kumplem, którego rzeźba Chrystusa stoi na Ostrowie Tumskim we Wrocławiu. Rzeźbił i pił konkretnie.
Ten ufok to jakby się wybrać w mongolskie rejony to pewnie podobne rysy twarzy by się spotkało. Jakby go na zielono podrasować to byłby bardziej wiarygodny a tak to taki za normalny. Uszy skali nie trzymają. |
|
|
|
|
|
|
ha, dobrze trafiles, Ewa opowiada jak jej ufole grzebaly w genach , stad takie podobienstwo
|
|
|
|
|
|
|
No tak. My grzebiemy w genach roślin i zwierząt (ludzkich chyba jeszcze nie?) to oni grzebią w naszych. Trochę to przerażające, ale i fascynujące. Pogadał bym z jakąś miłą ufoludką:)
|
|
|
|
|
|
|
Ha grzebac to nic, podobno nas zrobili, znaczy przyspieszyli, dzielac sie ziemia na obszary wplywow. .))
Co jest niezwykle zabawno-ciekawe, Ewa niby w jednym obe przebywala 2 tygodnie na obcej planecie i potrfila potem opisac rozne typy czaszek ufoli , ktore niby tam spotkala, porownujac do tych w necie , o ktorych sie mowi ze ufolskie. Wyglada ze czaszka jest rodzajem filtra blokujacego percepcje duchowa, ta niefiz.. Im wieksza glowa , jak u ufoli tym maja istoty wiecej w fizyku z wieloswiata, to co my w poza, to oni maja za frajer juz w ciele. Ale sza nie wygadma przed czasem wszystkiego, a wiec do jutra ludziska na antenie!!! |
|
|
|
|
|
|
Niezły ufol (ten co Tobie dał punkta wyżej - ufoszpieg?) pojawił się na forum i napastuje takimi smaczkami:)
Witaj. Twoja działalność na tym forum jest jednoznaczna. Wiedz o tym, że są (tu) osoby, które rozpoznają takich jak Ty. Siejesz dezinformacje, sprowadzasz na siebie uwagę wypisując bezwartościowe bełkoty, odwracające uwagę od tego co istotne. Bez odzewu. Pozdrawiam... Bielik jak mógłbyś mu wysłać porcję miłości to byłbym wdzięczny bo ja nerwów opanować nie mogę. |
|
|
|
|
|
|
Odnawiam temat. za 20 minut, o 20:30 Ewa opowida o swoich odlotach kosmiczynch w obe ,
nalezy kliknac na strzalke http://radio.paranormalium.pl/ |
|
|
|
|
|
|
Odnawiam temat. za 20 minut, o 20:30 Ewa opowida o swoich odlotach kosmiczynch w obe , nalezy kliknac na strzalke http://radio.paranormalium.pl/ uwielbiam te audycje ,słucham co tydzień :-) |
|
|
|
|
|
|
W ta niedziele Ewa opowiada o ufolach i relacje jak była iskierką, tańcząc samej pośród wielu iskierek na niebie.. Jaka zwykle audycja o 20:30 na radiu paranormalnym.
pozdro zainteresowanym |
|
|
|
|
|
|
odnawiam temat, wlasnie leci radio , mowia ogolnie o ufolach, a o 20:30 leci nasza audycja o oobe, wklejam linka dla przypomnienia. Nalezy wcisnac jakas strzalke np. AAC , prawy gorny rog witryny
jeje niech zyje obe http://radio.paranormalium.pl/ |
|
|
|
|
|
|
Wspaniale się słuchało tej audycji...
Dzięki Ewo. Dzięki Zbyszku. :) |
|
|
|
|
|
|
Przez kolejne 2 niedziele Jarek Bzoma opowiada o swojej technice opuszczania ciała i metodzie penetracji tajemnic świata w czasie zwykłych snów . Pełen dowcipu, ujawnia swoja metodę , opisując tajemnice wlasnego umysłu. Autor 6 książek, do ściągnięcia z chomika
http://chomikuj.pl/ibnbaya |
|
|
|
|
|
|
Ostatnia audycja z Jarkiem, również bardzo dobra.
''Amerykański lukier'' :) Pam pam... |
|
|
|
|
|
|
W ta niedziele o 20:30 kolejna audycja z Jarkiem . Tym razem daje gazu jeszcze bardziej, pedzac jak gwiazdor w przestworzach, dobrze wyszlo, pozdro dzialacze
|
|
|
|
|
|
|
Ja tylko dodam, że znalazłem w sieci utwór o krainie, o jakiej opowie Jarek, więc ta nuta poleci jako dodatek do audycji ;) Utwór wpadł mi w ucho, słucham codziennie, piękna piosenka!
|
|
|
|
|
|
|
Przypominam , wlasnien zaczelo sie radio paranormalne, audycja o obe zaczyna sie o 20:30. Mowi drugi raz Jarek Bzoma
http://radio.paranormalium.pl/ |
|
|
|
|
|
|
Odswierzam:P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
W ta niedziele o 20:30 kolejna audycja z Jarkiem . Tym razem daje gazu jeszcze bardziej, pedzac jak gwiazdor w przestworzach, dobrze wyszlo, pozdro dzialacze Zbyszek czy będzie jeszcze jakaś audycja z Jarkiem? Gdyby czasem, to może zapytałbyś go o ten niebyt? :) Jak to jest z tą wolnością, na bazie jego doświadczeń: czy wolność tylko w granicy istnienia, czy też w szerszym wymiarze tzn. z możliwością wyboru, pomiędzy być i nie być (nie istnieć)? "Być albo nie być, oto jest pytanie." :)PS Fajnie, że robisz to, co robisz... |
|
|
|
|
|
|
Zapytam, jasne ze bedzie. Jarek szykuje cos ekstra, wspominal iz widzial jak powstaja jaznie:))
Dzisiejsza audycja: Ewa opowiada po raz 3 swoje przygody na innej planecie, wnioski i spostrzezenia |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |