|
|
![]() ![]() |
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Propozycja eksperymentu, dla użytkowników strony oobe.pl: Nowa, lepsza, szybsza i bezpieczniejsza metoda na osiąganie stanu OOBE, która na dodatek jest zawsze niezawodna. Gwarantując pełną eksterioryzacje o dowolnej porze dnia.
[Jak nie lubisz czytać obszernych tekstów, to skorzystaj z Ivonki: http://www.ivona.com/pl/nagrania/ ] Drodzy Bracia i Siostry, wspólni w wierze. Prowadząc intensywne, wielomiesięczne, badania na tzw. obenautyką, doszedłem do jakże konstruktywnych wniosków, a nie kiedy tylko do hipotez, które trzeba potwierdzić albo obalić. I z tą właśnie propozycją, zwracam się do Was drodzy użytkownicy. W niniejszym tekście, dokładnie opiszę, jak w szybki i zawsze niezawodny sposób, osiągnąć eksterioryzację. Przy praktycznie znikomym koszcie finansowym. A także nie zabierając nam zbytnio dużo czasu. Co z pewnością jest lepszą propozycją, niż metoda „4+1”, która nie przynosi żadnych efektów. Co najwyżej frustracje z powodu niewyspania. Waszym zadaniem będzie jedynie ocenić skuteczność tejże metody, i swoją ocenę przedstawić w komentarzach na fejsie, albo na forum. Oczywiście wzięcie udziału w tym eksperymencie jest dla Was, OBLIGATORYJNE (obowiązkowe). Gdyż nauka musi się rozwijać, poprzez prowadzenie badań. A żeby prowadzić badania, trzeba mieć (bez urazy) „króliczki doświadczalne”. I wy nimi będziecie. Oczywiście dla obopólnych korzyści. Bo przecież sam stan OOBE, jest bardzo przyjemny. Moja własna metoda na osiąganie pełnej eksterioryzacji, opiera się na teorii sieci geomancyjnych. A więc wiąże się z miejscami mocy. Swoją instrukcję, podzielę na dwie fazy. Aby wyjść z ciała, osiągając stan OOBE należy: Faza pierwsza: Udać się do najbliższego przecięcia siatki geomancyjnej - miejsca mocy. Dokładne lokalizacje zaznaczyłem w galerii na fejsie. http://www.facebook.com/UFOPolska/photos_stream Następnie w miejscu tym, musimy dotknąć gołą dłonią kamień. Najczęściej jest to fragment kręgów kamiennych (cmentarzyska pogańskie), lub duży głaz narzutowy (wapienny), często nazywanymi diablimi lub anielskimi kamieniami. Przy czym musimy to zrobić w bezksiężycową noc, czyli w nów księżyca. Albo między zachodem słońca a wschodem księżyca, lub między zachodem księżyca a wschodem słońca. W każdym bądź razie niebo musi być gwieździste, w momencie kiedy dotkniemy głaz. Czym dłużej nocą, będziemy przebywać w miejscu mocy, tym lepiej dla nas. Faza druga: Aby przejść do fazy drugiej, musimy spełniać dwa warunki: Po pierwsze musimy wykonać fazę drugą w ciągu trzech dni od momentu fazy pierwszej, czyli dotknięcia kamienia. Po drugie, wykonując fazę drugą, nie możemy znajdować się dalej niż w promieniu dwustu kilometrów od miejsca mocy do którego się udaliśmy w fazie pierwszej. Jeśli mieszkamy blisko miejsca mocy, lub gdzieś tam wynajmujemy pokój, to problem mamy z głowy. Możemy zabrać się za wejście w trans. Na początku pomieszczenie/pokój w którym chcemy wyjść z ciała, powinniśmy porządnie przewietrzyć. Wystarczy na 10 minut otworzyć okna, zrobić przeciąg, aby wpuścić świeże powietrze. Gdy przewietrzymy pomieszczenie, zamykamy wszystkie okna, drzwi. Albowiem teraz musimy dobrze ogrzać nasz pokój, aby było nam ciepło i komfortowo. Uprzednio przygotuj sobie: łóżko, koc, kołdrę, komputer z głośnikami do odtwarzania muzyki, oraz półlitrowy napój energetyczny - najlepiej Red Bull ciemnoniebieski (zawierający duże ilości cukru). W tym momencie wypij w całości półlitrową puszkę napoju energetycznego. Pamiętaj, że musi minąć 30 min od wypicia do wejścia w trans. Tak aby zwiększyć drastycznie, poziom cukru we krwi. Po czym włącz odtwarzanie dźwięku planety Jowisz, nagranej przez sondę kosmiczną VOYAGER. Brzmi to śmiesznie. Ale wg mojej opinii ten dźwięk najszybciej wywołuje tzw. wibracje przycielesne. Dźwięk jako plik do odtwarzania, możesz ściągnąć stąd http://youtu.be/e3fqE01YYWs . Natomiast jako odtwarzacz pliku, najlepiej użyć program Windows Media Player. Nagranie trwa ok. 10 minut. W ustawieniach odtwarzacza, musimy włączyć zapętlenie odtwarzania, w WMP klikając na symbol koła, na dole po lewej stronie. Tak aby program odtwarzał ten sam plik od razu po zakończeniu nagrania. Dodatkowo ustaw głośniki twojego komputera na 70 - 80% ich mocy, w prawym dolnym rogu systemu Windows. Jeśli z jakiś przyczyn, nie możesz odtwarzać tego dźwięku, nie masz komputera, itd. Wówczas skorzystaj z innego, bardziej naturalnego, dźwięku. A jest nim po prostu biały szum. Weźmy stare radio. Włączmy je. I gałką do dostrajania częstotliwości radiowych, zjedzmy na częstotliwość na której nie nadaje żadna stacja radiowa. W ten oto sposób usłyszymy tzw. „biały szum”. Gdy już dźwięk mamy gotowy. Kładziemy się do naszego łóżeczka. Otulamy się kocem. I zaczynamy proces oddychania holotropowego. Co to jest oddychanie holotropowe? Jest to technika oddychania, mająca na celu zmniejszyć poziom dwutlenku węgla w naszej krwiobiegu, poprzez intensywną wentylację. W pozycji leżącej, mając rozluźnione mięśnie, oddychamy przeponą przez usta (nie nosem). Wykonując zawsze pełny wdech powietrza i wydech. W możliwiej jak najszybszym tempie. Po prostu oddychamy szybko. Tak szybko jak potrafimy. Starając się przy tym nabierać jak najwięcej powietrza. I w ten właśnie sposób oddychamy, tak długo aż poczujemy kujący ból w głowie. Lub poczujemy silne zmęczenie. Wiemy, że nie damy radę, dalej tak oddychać. W tym momencie, nie ruszając się, leżąc na łóżku pod kocem i słuchając dźwięku szumu, zamykamy oczy. Oddychamy już normalnie, tak jak nam wygodnie. W pełni się rozluźniamy. Właśnie w tym momencie jest najgorszy etap. Bo musimy sobie stworzyć wizualizację. Najlepiej bardzo intensywnie wyobrazić sobie, że nie jesteśmy w swoim pokoju. Tylko unosimy w powietrzu nad swoim osiedlem / wioską i zaczynamy latać. Coraz szybciej i szybciej. Jak gdyby coś nas w powietrzu goniło. Wykonujemy gwałtowne zwroty i zakręty. Byleby tylko zapomnieć, że nasze ciało fizyczne leży na łóżku w naszym pokoju. Staramy się mocno wyrwać z niego. W tej chwili powinniśmy poczuć silne wibracje naszego ciała. Jeśli je poczujemy tzn. że efekt pożądany został osiągnięty. I możemy zakończyć fazę drugą. To jak wykorzystać wibracje do osiągnięcia OOBE. To już każdy z Was wie. Wystarczy, że te właśnie wibracje utrzymamy jak najdłużej. A że nie jest to przyjemne uczucie. Powinniśmy jednocześnie wyzbyć się strachu. Mi głównie chodzi oto, czy każdy z Was, wykonując te ćwiczenie, poczuł wibracje przycielesne??? Dlatego wypróbujcie tę metodę. A efekty opiszcie w komentarzach. Za co z góry dziękuję! Deltarates |
|
|
|
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Przecież niedawno pisałeś żeby Cię wyciągali z ciała o.O, moim zdaniem wymyślasz te metody na poczekaniu wplatając w nie wątki miejsc mocy i opierając się na już stworzonych metodach,dodajesz jakieś elementy których nikt nie dodawał,sam nawet ich nie sprawdzasz bo nie wyszedłeś z ciała, a potem zachęcasz ludzi do sprawdzania swoich fantazji.Masakra chłopie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ogarnij się nie inwestuj energii w film w głowie.
|
|
|
|
|
|
|
Ogarnij się nie inwestuj energii w film w głowie. A podasz jakis konkret?? Raczej watpie w to... Ja ta metoda bardzo szybko wychodze z ciala. I sam te metode opracowalem. No wlasnie na tym polega nauka. A nie wiara w gusla. Przede wszystkim trzeba komus i sobie ulatwiac zycie. |
|
|
|
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Bezpieczniejsze? W jakim sensie? Możesz wytłumaczyć? Dzięki oddychaniu holotropowemu? Czy może dzięki napojowi energetycznemu?
|
|
|
|
|
|
|
Tą metodą która opisałeś szybciej da się nabawić choroby psychicznej niż wyjścia z ciała ;)
|
|
|
|
| Zachariasz Lubowiecki |
|
|
Guests |
Metoda wydaje mi się wydumana za bardzo, poza tym wychodzę raz na 3-4 noce, więc nie ma sensu bym jej próbował. Pozdro!
|
|
|
|
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Deltarates mógłbyś wrzucić fotkę na darmowy hosting, bo nie mam facebook'a? ^^
|
|
|
|
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Śmiać mi się chcę naprawdę gdy widzę te wszystkie "udziwnienia". Ludzie na tym forum wychodzą z ciała bez "miejsc mocy", ludziom którzy umierają w różnych zakątkach świata i przenoszą się do takiego czy innego astrala też nie potrzeba żadnych "diabelskich kamieni". A napój energetyczny jak sama nazwa wskazuje ROZBUDZA --> CIAŁO.. najpierw każesz wlać sobie do organizmu jak najwięcej cukru, kofeiny oraz chemii, a potem opanować się i wizualizować i zapomnieć o ciele które po energy drinku całe chodzi?? Fruwać to ja wtedy mogę ale po domu szukając zajęcia a nie w astralu ;)
Jestem otwarty na sprawdzanie różnych sposobów osiągania OOBE ale wybacz - z twojej "metody" nie skorzystam. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wiem coś o tej technice !!! Naprawdę działa...
...tak dlugo, aż jej nie wypróbujesz :). |
|
|
|
|
|
|
Śmiać mi się chcę naprawdę gdy widzę te wszystkie "udziwnienia". Ludzie na tym forum wychodzą z ciała bez "miejsc mocy", ludziom którzy umierają w różnych zakątkach świata i przenoszą się do takiego czy innego astrala też nie potrzeba żadnych "diabelskich kamieni". A napój energetyczny jak sama nazwa wskazuje ROZBUDZA --> CIAŁO.. najpierw każesz wlać sobie do organizmu jak najwięcej cukru, kofeiny oraz chemii, a potem opanować się i wizualizować i zapomnieć o ciele które po energy drinku całe chodzi?? Fruwać to ja wtedy mogę ale po domu szukając zajęcia a nie w astralu ;) Jestem otwarty na sprawdzanie różnych sposobów osiągania OOBE ale wybacz - z twojej "metody" nie skorzystam. Bu haha jeśli ktoś wierzy w głupoty i gusła, typu życie pozagrobowe (życie po życiu). No to faktycznie nie mamy o czym gadać. Automatycznie zamyka to dyskusje. Ja mam wyłącznie naukowe podejście do otaczającej mnie rzeczywistości. Zapamiętaj sobie jedno: Po pierwsze. Nie bądź ofiarą chrześcijańskiej indoktrynacji. Jak D. Sugier. Po drugie. Stan OOBE, to jeszcze nie dowód na istnienie życia pozagrobowego. OOBE jest co najwyżej jest projekcją umysłu. Podczas hipnozy dobry psycholog, może ci podobny efekt wywołać. Wiem, bo sam hipnotyzuję. Po trzecie. Żaden obenauta mi znany. Nie potrafi rejestrować informacji z zewnątrz bez użycia zmysłów. A wiec nie ma tu zjawiska paranormalnego. I po czwarte cukier, który przyjmujesz jest niezbędny do wyprodukowania energii, potrzebnej właśnie do tej projekcji. Już zgasiłem wszystkich? Czy jeszcze mam coś wytłumaczyć? |
|
|
|
|
|
|
Przecież niedawno pisałeś żeby Cię wyciągali z ciała o.O A to była tylko podpucha. Żeby sprawdzić wasz potencjał. :-P :-P A teraz jest to podpucha, żeby sprawdzić naszą... ? Delta, załóż swój notatnik tutaj na forum i opisz swoje przygody, które doświadczyłeś po zastosowaniu tej metody :) |
|
|
|
|
|
|
Daj spokój. Ja Ci wierzę...
... bo twój autorytet w tej kwestii jest na poziomie homotubisiów :D. |
|
|
|
|
|
|
... Następnie w miejscu tym, musimy dotknąć gołą dłonią kamień. Najczęściej jest to fragment kręgów kamiennych (cmentarzyska pogańskie), lub duży głaz narzutowy (wapienny), często nazywanymi diablimi lub anielskimi kamieniami. Przy czym musimy to zrobić w bezksiężycową noc, czyli w nów księżyca. Albo między zachodem słońca a wschodem księżyca, lub między zachodem księżyca a wschodem słońca. W każdym bądź razie niebo musi być gwieździste...wykonując fazę drugą, nie możemy znajdować się dalej niż w promieniu dwustu kilometrów od miejsca mocy do którego się udaliśmy w fazie pierwszej.... ...Ja mam wyłącznie naukowe podejście do otaczającej mnie rzeczywistości...Stan OOBE, to jeszcze nie dowód na istnienie życia pozagrobowego.... Nauka to akurat już tak dokładnie zbadała życie pozagrobowe jak twoje dotykanie kamieni na pogańskich cmentarzyskach w bezksiężycową noc (czy towarzystwo czarnego kota dodatkowo pomoże?). ...Już zgasiłem wszystkich? Czy jeszcze mam coś wytłumaczyć? Zgasiłeś. Jak cholera :) |
|
|
|
|
|
|
Daj spokój. Ja Ci wierzę... ... bo twój autorytet w tej kwestii jest na poziomie homotubisiów :D. Tylko prosiłbym bez faszystowskich odzewów. Nie masz merytorycznych argumentów, to się nie odzywaj!! Bo ja tylko z inteligencją rozmawiam, a nie z pospólstwem. Musisz mi intelektualnie dorównać. Zwyczajnie - podając solidny argument. Nie zajmuję się trolowaniem. Shizmo, Krzysiu w końcu się odezwałeś. Chciałbym Cie poinformować, że do naszej grupy doszły trzy nowe osoby z trójmiasta. A więc na kolejnym naszym zlocie, będzie z pewnością nas więcej. Chciałem wyjść z propozycją 29 grudzień. Ale jeszcze nie wiem, jak będzie u mnie z finansami. W każdym bądź razie, jak sam wiesz, rozdupczyłem swój samochód w wypadku. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Stary spokój to Siła...Za bardzo się przejmujesz Ja toleruje Twoje pomysły ,ale Ty nie musisz nie tolerować tego że ktoś tego nie przyjął :)
Lubię te forum. |
|
|
|
|
|
|
Ja niestety jestem po ogólniaku, więc raczej nie zaliczam się do inteligencji. Szkoda ;(
|
|
|
|
|
|
|
A kto tu mówi o sferze duchowej? Ja nic takiego nie napisałem. Kręgi kamienne, megality, mogą być urządzeniami transkomunikacyjnymi, emitującymi fale elektromagnetyczne. Które mogły zostać wykreowane przez obcą cywilizację. Zgodnie z teoria Ericha von Danikena. Kiedyś jeden z wybitnych uczonych, profesor astronomii A. Bracewell zasugerował, że gdyby istniała zaawansowana cywilizacja pozaziemska. To rozesłałaby po całej galaktyce sondy wyposażone w sztuczną inteligencje, które same się rozmnażają. Po czym instalują się pod powierzchnią wszystkich planet szukając nowych form życia. Jednocześnie tworząc wspólnie przy tym rodzaj swoistej międzygalaktycznej sieci komputerowej. W taką teorie wierzą naukowcy głównego nurtu myślowego. I taka właśnie sonda mogłaby dotrzeć do Ziemi. Natomiast ja osobiście wierze, że dotarła. I rozpropagowała się po całej planecie. A jej formą końcową są: kręgi kamienne, piramidy, itd. ogólnie megality
Oczywiści naukowiec zada teraz pytanie. A gdzie są dowody? Wystarczy pójść z miernikiem fal elektromagnetycznych, do kręgów. Od razu miernik zacznie nam reagować. Po za tym, kamienie te emitują ultradźwięki (niesłyszalne dla człowieka.). Ale które wielokrotnie nagrano na dyktafon przez turystów. I tą są właśnie namacalne dowody. Już pomijając wszystkie argumenty, które przedstawił Daniken i inni ufolodzy. Dlatego odsyłam Was do samego źródła mojej jakże nieskromnej wiedzy. Dowód 1 http://www.kamienne.org.pl/zdjecia-energii...ergia-2012.html Dowód 2 http://youtu.be/2_GmURYektI Dowód 2 http://www.ipla.tv/Na-kazdy-temat-przekaz-...osu/vod-5257637 A wy macie jakieś dowody na istnienie świata duchów?? Odpowiem za Was. Nie, nie macie żadnych. |
|
|
|
|
|
|
Dobrze to ująłeś Twist :) Delta, jakoś nie chce mi się wierzyć, że wyszedłeś. Skoro jednak Ci się udało to jak tam Twoja ,,magiczna moc"? :) Wątpię również w Twoje ,,intensywne badania", które pewnie skupiają się jedynie do czytania wszystkiego jak leci od razu w to wierząc.
4+1 nie przynosi żadnych efektów? jest ciężka i długa? No po prostu śmiech na sali. 1. sen 2.rozbudzenie 3.koncentracja W czym problem? Normalnie widzę, że nic nie da się Tobie wytłumaczyć i ciągle tkwisz w swoim świecie. Nie wiem z czego wynikają Twoje teksty ale chyba z frustracji. Zejdź w końcu na ziemię chłopie. Nie życzę Ci źle ale nie mogę patrzeć na to co czasami piszesz. |
|
|
|
|
|
|
Chciałem wyjść z propozycją 29 grudzień. Ale jeszcze nie wiem, jak będzie u mnie z finansami. W każdym bądź razie, jak sam wiesz, rozdupczyłem swój samochód w wypadku. Trójmiasto pozdrawia. Ale chyba Ci jeszcze po wypadku nie przeszło, bo inaczej na takie pomysły byś nie wpadł :]. Ja też nie gadam z bystrzejszym ode mnie, więc nie będę jeździł po twoich poszczególnych tezach. Powiem tylko raz i dobitnie - To się nie trzyma kupy Bracie :]. I konkretny argument, bo prosiłeś: Bo się jeszcze ktoś zatruje ReddBullami przez Ciebie. PS. Pytanie do publiczności: Kto sprzedaje półlitrowe puszki napojów enegetycznych? Bo nigdy nie widziałem :). |
|
|
|
|
|
|
Trójmiasto pozdrawia. Ale chyba Ci jeszcze po wypadku nie przeszło, bo inaczej na takie pomysły byś nie wpadł :]. Ja też nie gadam z bystrzejszym ode mnie, więc nie będę jeździł po twoich poszczególnych tezach. Powiem tylko raz i dobitnie - To się nie trzyma kupy Bracie :]. I konkretny argument, bo prosiłeś: Bo się jeszcze ktoś zatruje ReddBullami przez Ciebie. PS. Pytanie do publiczności: Kto sprzedaje półlitrowe puszki napojów enegetycznych? Bo nigdy nie widziałem :). A co przepędzanie diabła święconą wodą, trzyma się kupy?? Bo chyba właśnie w to wierzysz? Ale na szczęście ja nie jestem osamotniony w swoich teoriach. Mam już swoich wyznawców. Co do frustracji. Owszem ja byłem wcześniej sfrustrowany. Ale już nie jestem. Bo odnoszę coraz więcej sukcesów w tej kwestii. Co tylko potwierdza moją teorię! Swoją drogą. Nie spodziewałem się, że spotkam się z takim oportunizmem. Nawet wśród znajomych. Redbull półlitrowy: http://opakowania.com.pl/Wiadomo%C5%9Bci/T...rach-28191.html |
|
|
|
|
|
|
Dla mnie tam nie ma 0,5 litra.. Coś nie dowidzę? :)
Swoich wyznawców masz... a ja się do nich zaliczam :). |
|
|
|
|
|
|
Tak ogólnie, Deltarates, nie pisz pogrubionym czarnym bo to póżniej trudno się czyta i mi się zwyczajnie nie chce :P Po drugie, fakt szkodliwości napojów energetycznych nie trzeba udowadniać. Teoria o miejscach mocy i związku ich z oobe może mieć pewne podstawy z uwagi na to, że są to tzw. 'miejsca mocy', ale jeśli chodzi tylko o energetyczne działanie takich miejsc to rownie dobrze można zająć się ćwiczeniami energetycznymi i nie jeżdzić nie wiadomo gdzie. Chociaż na pewno te dwa sposoby będą się różnić także w tym, że "miejsca mocy" mogą nie odnieść widocznych wpływów na danej osobie. Nie powiesz mi przecież, że każdy z naszej grupy, który odwiedzil miejsce mocy niedaleko Koszalina, miał oobe następnej nocy ? Pomysl z notatnikiem mi się podoba, chętnie poczytam Twoje wpisy, nawet jak będziesz opisywał dokonania grupy, która jest przekonana o skuteczności Twojej metody. Być może ona skłoni resztę do ponownego spojrzenia na Twoją teorie w inny sposób. Powodzenia w dalszych badaniach :)
PS: Proszę, tylko nie zlot w grudniu :P W święta to się pij...modli i śpie... nie, to dobrze, śpiewa, a nie chodzi na zloty. Za rok coś się ogarnie i będzie dobrze. |
|
|
|
|
|
|
Tak ogólnie, Deltarates, nie pisz pogrubionym czarnym bo to póżniej trudno się czyta i mi się zwyczajnie nie chce :P Po drugie, fakt szkodliwości napojów energetycznych nie trzeba udowadniać. Teoria o miejscach mocy i związku ich z oobe może mieć pewne podstawy z uwagi na to, że są to tzw. 'miejsca mocy', ale jeśli chodzi tylko o energetyczne działanie takich miejsc to rownie dobrze można zająć się ćwiczeniami energetycznymi i nie jeżdzić nie wiadomo gdzie. Chociaż na pewno te dwa sposoby będą się różnić także w tym, że "miejsca mocy" mogą nie odnieść widocznych wpływów na danej osobie. Nie powiesz mi przecież, że każdy z naszej grupy, który odwiedzil miejsce mocy niedaleko Koszalina, miał oobe następnej nocy ? Pomysl z notatnikiem mi się podoba, chętnie poczytam Twoje wpisy, nawet jak będziesz opisywał dokonania grupy, która jest przekonana o skuteczności Twojej metody. Być może ona skłoni resztę do ponownego spojrzenia na Twoją teorie w inny sposób. Powodzenia w dalszych badaniach :) PS: Proszę, tylko nie zlot w grudniu :P W święta to się pij...modli i śpie... nie, to dobrze, śpiewa, a nie chodzi na zloty. Za rok coś się ogarnie i będzie dobrze. Heh Marcin, czemu skasowałeś profil na fejsie? Co do miejsc mocy. A Góra Chełmska w Koszalinie, to co? Też jest miejscem mocy i to jednym z większych w naszym polskim grajdołku. A Ty jakby nie było, mieszkasz od tego miejsca w odległości ok. 5 km. Po drugie. Jak przyjrzysz się mapie kręgów kamiennych. I nałożysz na nią, mapę obenautów Krzysia. Od razu zauważysz, że jest więcej obenautów w pobliżu tych miejsc. Niż gdzie indziej. Jeśli chodzi o zlot 29 grudnia: Jeszcze nie było decyzji. Ja się dopiero zastawiam. Ale wstępnie. Ten pomysł jest dobry! |
|
|
|
|
|
|
Skasowałem, bo nie jest mi potrzebny facebóg :P Idąc za tym co napisałeś o górze chełmskiej, trzeba będzie zrobić jakąś akcje naprawczą, bo coś ostatnio oobe mi nie idzie. Czytałem to co wcześniej napisałeś o mapie i ulokowaniu obemaniaków, ale jeśli one pomagają tak bardzo, że umieszcza się je do techniki, to czemu inni ludzie mieszkający jeszcze bliżej nie doznają oobe ? Ciekawy temat na badania, ale jakoś mi się nie widzi chodzenie z ankietą niedaleko miejsc mocy i pytanie się " Czy doznała Pani uczucia wyjścia z ciała ? A idż Pan w ch..., bo zaraz Pan doznasz uczucia uderzenia patelnią !". No, tego się obawiam ;) Ale ..
Mam inny pomysl, dorzucić do tej techniki trzeba samą konstrukcje domów, Robert Monroe miał dach domu w kształcie piramidy, więc może tylko do takich domów by chodzić z swoją "dobrą nowiną" ? Ale pewnie nas by wzieli za jechowych i by nic z tego nie wyszło, a jeśli już to coś gorszego niż w poprzednim przykładzie. Tak myślę. Zima zaczyna atakować śniegiem, ja już jako bałwan jestem gotowy, więc mie nie zaskoczy, ale ta data mnie jednak zaskoczyła i będę musiał podziękować. |
|
|
|
|
|
|
Obawaiam się że słowo Bezpieczniejsza - z hiperwentylacją tu proponowaną nie idzie w parze.
Szczególnie sposób proponowany wykonywania hiperwentylacji powala na łopatki - oddychaj mocno tak długo aż nie będziesz juz mógł. Może pójdźmy krok dalej i zaproponjmy aż do omdlenia. |
|
|
|
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Każdy orze jak może:) Nie wiem kto wymyślił człowieka, ale nawet Bóg nie miałby tyle fantazji co niektórzy eksperymentatorzy:)
Jest technika także na utratę przytomności. Czyli walisz się czymś w łeb lub łbem w coś lub ktoś Ciebie w łeb, mdlejesz i możliwe jest oobe wtedy. Słyszałem o takich kursach. Apteczka gratis. |
|
|
|
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Przetlenienie tak robi.
Kiedys kolega wpadl do mnie i mowi. Dmuchaj chlopie jak najety a ja cie potem scisne i padnesz na ziemie. Wiec cisne oddychanie jak pomylony , az sie w glowie pokrecilo a ten mnie ciach w piersiach i sciska. Pomyslalem , ze jakis pedal, ale bylo za pozno. lezalem na podlodze myslac, czy mnie teraz bzyknie, ale chlopina okazal sie wstrzmiezliwy, gapil sie tylko na mnie ze smiechem. Troche mnie przefazowalo i gadam z nim niefizyczne, tak na wszelki wypadek , gdyby orientacje zmienil. Chyba go wystraszylem, mowiac iz jestem jego ojcem i wszystko o nim wiem. Wiecej z nim nie chcialem eksperymentowac:)) Miejsca mocy sa dobre, tak dla fasonu. Polecam w Norymberdze amfitetr Hitlera, cos jak stadion defilad. Na wysokich murach jest takie miejsce, zbudowane ekstra dla niego. Czlowiek tylko na nie popatrzy i same galy wychodza z orbit. Moc ma okrutna. Kiedys mielismy tam ekspo . Rzucalem w ekspo trawa a ona sie zamieniala w granaty, ludzie je widzieli w snie, no te granaty.;)) |
|
|
|
|
|
|
[quote name='Deltarates' date='07.12.2012 - 18:23' post='88335']
Bu haha jeśli ktoś wierzy w głupoty i gusła, typu życie pozagrobowe (życie po życiu). No to faktycznie nie mamy o czym gadać. Automatycznie zamyka to dyskusje. Ja mam wyłącznie naukowe podejście do otaczającej mnie rzeczywistości. Zapamiętaj sobie jedno: Po pierwsze. Nie bądź ofiarą chrześcijańskiej indoktrynacji. Jak D. Sugier. Po drugie. Stan OOBE, to jeszcze nie dowód na istnienie życia pozagrobowego. OOBE jest co najwyżej jest projekcją umysłu. Podczas hipnozy dobry psycholog, może ci podobny efekt wywołać. Wiem, bo sam hipnotyzuję. Po trzecie. Żaden obenauta mi znany. Nie potrafi rejestrować informacji z zewnątrz bez użycia zmysłów. A wiec nie ma tu zjawiska paranormalnego. I po czwarte cukier, który przyjmujesz jest niezbędny do wyprodukowania energii, potrzebnej właśnie do tej projekcji. Ja wierzę w życie poza grobowe nawet w to że istnieję Niebo i Piekło jak i inne światy położone w innych wymiarach. Dziwi mnie tylko negatywne nastawienie niewierzących do tego tematu którzy sądzą że po śmierci nic już nie ma i idzie się do piachu. Z jednym się z tobą zgodzę, napój energetyczny faktycznie działa. Stosowałem go w czasie techniki 4+1 bezpośrednio po rozbudzeniu, daje kopa, trudniej jest zasnąć i łatwiej można się skupić. Oczywiście jak dla mnie:) |
|
|
|
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
spróbowałem, metoda działa, miałem 3 godzinne oobe, ale kamień który otknąłem był troche krzywy i jak się obudziłem to miałem strasznie skostniałe dłonie i stopy. Czy to może być wina kamienia? a jeszcze jedno ręce ciagle mam sztywne, ledwo pisze na klawiaturze. Jak tak dalej będzie to będę musiał zgłosić gdzieś te sprawę, obawiam się że twoja metoda jest niebezpieczna. I ciągle te słysze głosy.
|
|
|
|
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Na prztlenieniu robia sie paralize. Mnie chwycilo wtedy w szyje. Kolega puscicl mi historyjke, iz tam wlasnie mam nierozwinieta czakre,- blokady. Znaczy chcialbym mowic ale sie blokuje, czy wstydze.. Ty jesli w rekach znaczy masz dryg do roboty ale sie opierasz, porobilby ale nie chcece, haha. No,- tak wedlug jego wyjasnien. Z przetlenieniem trzeba uwazac, niebezpieczne tak samo, jak brak powietrza, pozdro
|
|
|
|
|
|
|
Żart, prowokacja a może prawda? Oceńcie to sami. Czekam na komentarze. http://youtu.be/dPigVM7mpAo
|
|
|
|
|
|
|
spróbowałem, metoda działa, miałem 3 godzinne oobe, ale kamień który otknąłem był troche krzywy i jak się obudziłem to miałem strasznie skostniałe dłonie i stopy. Czy to może być wina kamienia? a jeszcze jedno ręce ciagle mam sztywne, ledwo pisze na klawiaturze. Jak tak dalej będzie to będę musiał zgłosić gdzieś te sprawę, obawiam się że twoja metoda jest niebezpieczna. I ciągle te słysze głosy. Drogi obenauto. Musisz mi wskazać na mapach Google. Gdzie ten kamień, się dokładnie znajduje?? Zapodaj link w komentarzach. A także sprecyzuj: Jakie dokładnie są te glosy?? Co słyszysz? Szum? Bo coś czuję, że tylko ściemniasz, aby sprowokować mnie do rozmowy. |
|
|
|
|
|
|
Co tu komentować? My jesteśmy cywilizacją póki co słabo rozwiniętą jeśli chodzi o podbój kosmosu. Ledwo na księżyc latamy. Żadnej bazy nie mamy. Napęd prymitywny.
W kosmosie istnieją cywilizacje, które ciągle nas obserwują i póki co nie stanowimy dla nich zagrożenia. Zagrożenie stanowimy sami dla siebie i dla planety Ziemia i jak zajdzie potrzeba to będą interweniować bo taka planeta to skarb a człowiek ten skarb eksploatuje bez opamiętania, niszczy, zanieczyszcza. Charakteryzujemy się prymitywnym podejściem do życia w sensie globalnym i ufoki mają z nas niezłą polewkę:) Mają nawet specjalny kanał o nas: ziemska polewka. |
|
|
|
|
|
|
Co tu komentować? My jesteśmy cywilizacją póki co słabo rozwiniętą jeśli chodzi o podbój kosmosu. Ledwo na księżyc latamy. Żadnej bazy nie mamy. Napęd prymitywny. W kosmosie istnieją cywilizacje, które ciągle nas obserwują i póki co nie stanowimy dla nich zagrożenia. Zagrożenie stanowimy sami dla siebie i dla planety Ziemia i jak zajdzie potrzeba to będą interweniować bo taka planeta to skarb a człowiek ten skarb eksploatuje bez opamiętania, niszczy, zanieczyszcza. Charakteryzujemy się prymitywnym podejściem do życia w sensie globalnym i ufoki mają z nas niezłą polewkę:) Mają nawet specjalny kanał o nas: ziemska polewka. Jeśli w tym wywiadzie „Rosyjski Niedźwiedź”, faktycznie nie żartował. To byłoby to niezłym precedensem!!! Normalnie zacząłbym wierzyć w te wszystkie, śmieszne teorie spiskowe. Cholerne łajzy zatajają przed nami prawdę. A ja się pytam: gdzie jest ta prawda??? Czy może „prawda jest obok nas”, jak w serialu Z archiwum X? |
|
|
|
|
|
|
To,że kosmici istnieją jest niczym nowym.
Dla mnie to oczywiste , nawet raz w LD do mnie przylecieli i przebrali się śmiesznie. Humorzaste istotki. Ale to nie kosmici mają zapoczątkować zmiany na ziemii, oni tylko obserwują. |
|
|
|
|
|
|
Podaje kolejne linki. Miejsca mocy - kręgi kamienne na Pomorzu. http://maps.google.pl/maps/ms?msid=2149320...ab015&msa=0 oraz diable kamienie http://maps.google.pl/maps/ms?msid=2149320...a9207&msa=0 . A także trochę informacji o Górze Chełmskiej. http://youtu.be/WnAQFSNowJ0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wiadomo coś o kamieniach na lubelszczyźnie? :P
W Emilcinie jakiś był to zatopiono go w jeziorze gdzieś pod Warszawą. http://npn.org.pl/?p=3364 Poza tym z artykułu wynika, że te kamienie nie są zbyt fajne. |
|
|
|
|
|
|
Na lubelszczyźnie w gminie Milejów jest rekonstrukcja kamiennego kręgu:
Choina Horodyszcze |
|
|
|
|
|
|
Co mi po rekonstrukcji poza tym, że ładnie wygląda :P pewnie trzeba było by ze 3 dziewice złożyć żeby jakaś moc w tym była.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dagon to w czym problem? Załóż ankietę na forum i może uda się temat załatwić...w imię mocy:)
|
|
|
|
|
|
|
Jeżeli w ofiarach tkwi moc tych kręgów to cmantarze powinny być miejscami mocy, dużo granitu i ciał.
Ale chyba nie o to chodzi, specyficzne ustawienie tych kamieni powinno kumulować moc, dlatego nawet rekonstrukcja niezgodna z prawidłami astronomicznymi powinna działać. Samo powstenie kręgu w danym miejscu nie jest przypadkowe, jeżeli tak by było to każdy ezoteryk dysponujący działką układałby sobie kamienne kręgi. A tak nie jest. |
|
|
|
|
|
|
A co przepędzanie diabła święconą wodą, trzyma się kupy?? Bo chyba właśnie w to wierzysz? Ale na szczęście ja nie jestem osamotniony w swoich teoriach. Mam już swoich wyznawców. Co do frustracji. Owszem ja byłem wcześniej sfrustrowany. Ale już nie jestem. Bo odnoszę coraz więcej sukcesów w tej kwestii. Co tylko potwierdza moją teorię! Swoją drogą. Nie spodziewałem się, że spotkam się z takim oportunizmem. Nawet wśród znajomych. Redbull półlitrowy: http://opakowania.com.pl/Wiadomo%C5%9Bci/T...rach-28191.html hehehe też szukałem jednak są, we wszystkim jest chociaż odrobine prawdy:) I szczerze taki temat jak twój jest lepszy niż jakieś o stygmatach itp....... i jeszcze jedno z tymi ,,wyznawcami'' to przesada :)skromność panowie skromność!! to czego niektórym brak... |
|
|
|
|
|
|
Tak wiem, dyskryminuję tych obenautów, którzy są z południa Polski. Bo sam jestem z Pomorza. No cóż, dajcie mi ciut więcej czasu!! To zrobię mapkę miejsc mocy na południu i w centralnej Polsce. W końcu wszyscy mnie oto proszą.
Tak jak napisałem, na początku tematu. Nauka rozwija się poprzez prowadzenie badań. Dlatego, skupmy się na kwestii. Albo moja metoda działa, albo nie działa??? I to trzeba jednoznacznie stwierdzić. Informacja ta. Jest dla mnie szalenia ważna. Bo jeśli faktycznie, większość osób miałoby wibracje przy tej metodzie. To potwierdziłoby to moją, jakże oryginalną, teorię. Dotyczy to zwłaszcza tych, którzy z ciała chcą wyjść, a nie potrafią. |
|
|
|
|
|
|
W kwestii działań kręgów kamiennych. Polecam film Stukostrachy (1993) warto go obejrzeć. Trochę mnie zainspirował.
http://zalukaj.tv/zalukaj-film/6785/stukos...kers_1993_.html Co ciekawe. Dostałem już wyniki (na pryw. wiad.) testu mojej metody na OOBE. Na 5 zgłoszonych osób, aż 3 osoby miało pełne wibracje. W tym dwóch mężczyzn i jedna dziewczyna. U pozostałych typowanych, nie wystąpiła żadna pożądana reakcja. Co najwyżej ból głowy. 3 na 5, czyli 60% wyników pozytywnych. To i tak dobry wynik. Tym bardziej, że próba ludzi [próba w statystyce] jest śmiesznie mała (pięć osób). Czekam niecierpliwie, na doniesiena od pozostałych osób. Jeśli skala wyników pozytywnych, będzie wynosiła ponad 70%. No cóż. Oznacza to, iż jestem geniuszem! |
|
|
|
|
|
|
Nom, na mnie zadziałało :). Nawet prorokiem zostałem dzięki Tobie :D.
|
|
|
|
|
|
|
Ja już jestem, po spotkaniu kameralnym z obenautami z trójmiasta. A właściwie tylko z jednym obenautą. Bo tylko jeden przyszedł na spotkanie. Pozostali w ostatnich chwili zrezygnowali. Żałujcie, bo warto było naginać do Gdańska.
Messanger, z którym się spotkałem dzisiaj. Opowiedział mi jak kiedyś. Gdy miał 18 lat, odprawiał „satanistyczny” rytuał, wraz z kolegami, w jakieś opuszczonej fabryce. Co ciekawe, jak mnie przekonywał, przyniosło to spektakularny efekt. A mianowicie, tuz po rytuale, on i cześć jego kolegów. Doznało, tuż przed oczyma, wizji (projekcji), na której przedstawiona była młoda kobieta. Sam Messanger, twierdzi, iż wyraźnie czuł, jak w tym momencie, jakaś siła dosłownie wnika mu pod czaszkę. A gdy już w pełni wniknęła, słyszał wyraźne, „demoniczne” głosy w swojej głowie. Słyszeli te głosy także pozostali uczestnicy rytuału, lecz nie wszyscy. Gdy mi opowiadał tę historię, siedzieliśmy przy kawie, w rest. McDonald. A że było tam sporo ludzi. Za każdym razem, gdy on albo ja, w trakcie naszej rozmowy, używaliśmy słowa typu: „demon”, „duch”, „kosmita” itd. - to ludzie siedzący obok, co chwila na nas spoglądali, patrząc jak na wariatów. No cóż. A to wszystko zawdzięczamy kolesiowi, który miał nam udostępnić swoje mieszkanie, a ostatecznie wystawił nas do wiatru. Wierzycie messowi, czy nie??? Kolejne spotkanie odbędzie się 5 stycznia 2013 r. również w Gdańsku. |
|
|
|
|
|
|
Mówiliśmy jeszcze o tym, jak wykorzystać kamienie mocy do przejęcia władzy nad światem :). To znaczy Adas mówił a ja słuchałem. Ogólnie było całkiem przyjemnie, tylko śnieg trochę zacinał jak wracaliśmy.
Mi mają nie wierzyć? Czuję się niedoceniony. W końcu jestem prorokiem :D. |
|
|
|
|
|
|
Rytuały "satanistyczne" pseudosatanisto? No to Darek Cię wyczuł:)
|
|
|
|
|
|
|
Nie powiedziałbym... Chodziło raczej o ścieżkę lewej ręki. Delta nie jest do końca w temacie, wiec wybaczam to małe niedomówienie :)
|
|
|
|
|
|
|
Chodzi o stwarzanie, przywoływanie do naszego świata wymyślonych istot, zwierząt? McDonald? Porąbani jesteście:)
|
|
|
|
|
|
|
Tak, dokładnie złotych rybek, feniksów, lewiatanów, chimer... Taka egzotyka, bo zoo się nam już przejadło :)
|
|
|
|
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Oddychanie holotropowe to dość skuteczna technika wywoływania odmiennych stanów świadomości, ale dosyć niebezpieczna dla zdrowia.
|
|
|
|
|
|
|
Kolejny dowód na moją teorię. Warto obejrzeć: Przypadek z norweskiej wioski Hessdalen. Jest to dotychczas najlepiej udokumentowany przypadek UFO!!! Zamyka usta nawet najbardziej zagorzałym SCEPTYKOM http://youtu.be/FCk4RLqG7b4
Oddychanie holotropowe to dość skuteczna technika wywoływania odmiennych stanów świadomości, ale dosyć niebezpieczna dla zdrowia. Niebezpieczne jeśli ktoś codziennie wykonuje oddychanie holotropowe. Nie ma szans, aby pojawiły się jakiekolwiek skutki niepożądane. Jeśli ktoś, maksymalnie raz na tydzień wykonuję tę metodę. Metoda którą przedstawiłem w niniejszym temacie. De facto jest bardzo silnym wspomagaczem, szczególnie dla tych osób, którzy jeszcze nie mieli ani razu w życiu stanu OOBE. A także dla tych, którzy z jakiś powodów, znów mają z tym problemy. Warto poczytać: http://pl.wikipedia.org/wiki/Oddychanie_holotropowe |
|
|
|
|
|
|
każdy kamień ma w sobie moc, czasem małe(stare owszem także) maja nawet więcej niż wielkie, przypominam żeby naenergetyzować wielki kamień potrzeba dużo siły i spokoju ale korzyści wyjdą na lepszą stronę.
Gdyby ktoś powiedział że każdy kamień normalnie spotykany w lesie ma wielką moc to ma rację tylko nie kazdy to widzi. We wszystko można zgromadzić moc, tak samo jak skoncentrować całą siłę fizyczną w jednym palcu, wystarczy dużo pracy nad sobą i chęć działania. Ps. Jeśli chodzi o zlot z trójmiasta to może się przyłącze :) |
|
|
|
|
|
|
Podobno największa moc jest zgromadzona w diamencie, jako królu królestwa minerałów.
|
|
|
|
|
|
|
ja bym polecał raczej płatki śniegu albo płomień ognia chociaż też powiew wiatru też może być no ale to już chyba nie macie pomysłu co z nim zrobić ^^
|
|
|
|
|
|
|
Nigdy nie czytaj z ekranu komputera, bo popsuje ci się wzrok. Lepiej skorzystaj z Ivonki: http://www.ivona.com/pl/nagrania/
Drodzy obenauci. No cóż, po opublikowaniu mojej „cudownej” metody na OOBE, napływają do mnie w wiadomościach od innych obenautów, kolejne sugestie. I bardzo dobrze. Bo dzięki temu możemy skorygować moją technikę. Tak aby jeszcze bardziej ją udoskonalić. Tak więc musimy rozróżnić podgrupy. Tych którzy w życiu nie mieli ani razu OOBE. I tych którzy mieli już tzw. porządne wyjścia z ciała. Ci pierwsi niestety muszą dostosować się dokładnie do instrukcji, jak na początku niniejszego tematu. Wprowadzając jedynie małe techniczne poprawki, tj. pijemy napój energetyczny w ilości 200 ml (a nie 450 ml), oraz plik dźwięku Jowisza z Voyagera, który trwa tylko 10 min (to zdecydowanie za mało). Zastępujemy dużo dłuższą ścieżką dźwiękową, najlepiej półgodzinną. Można ją ściągnąć stad http://youtu.be/ImuLz1Oo9c8 . Wówczas nie będziemy musieli zapętlać odtwarzania. Sam dźwięk Jowisza, ma tak silne właściwości hipnotyczne, że momentalnie odpłyniemy, słuchając go w pozycji leżącej (rozluźnionej) z zamkniętymi oczyma. Natomiast ci z drugiej podgrupy - Ci którzy potrafią bez mojej metody wychodzić z ciała. Mogą z powodzeniem, całkowicie pominąć fazę pierwszą. Dodajmy jedynie, jeszcze jeden element wspomagający. Pozwolę go sobie splagiatować, z książki [waszego wszechmocnego guru] R. Noble. Otóż musi być mechanizm programujący naszą podświadomość, jak w hipnozie. W przypadku R. Noble tym narzędziem jest biała, nowiutka, świeżutka koszulka z napisem „OOBE”, którą zakładamy tylko wtedy, gdy wychodzimy z ciała. Nie będę się tutaj szczegółowo rozpisywał, bo wszyscy znawcy tematu wiedzą o co chodzi. Ale to jeszcze nie wszystko. Ja osobiście dodałbym, jeszcze jeden element, tj. zapaloną świecę, którą postawimy obok naszego łóżka na którym mamy osiągnąć OOBE. Światło świecy jest nie za jasne, nie oślepia, ani też nie jest za słabe. W sposób stonowany oświetla nasz pokój, dając przy tym odpowiednią „romantyczną” atmosferę. Ostatecznie, jeśli połączymy te wszystkie elementy: 1. Oddychanie holotropowe, 2. Dźwięk Jowisza lub dźwięk białego szumu, 3. Białą koszulkę „OOBE” R. Noble, 4. Zapaloną świecę w ciemnym pokoju. Wówczas sukces jest gwarantowany! Nie ma bata, abyś nie wyszedł z ciała. Jedyny problem jaki pozostaje. To problem strachu. Ale to już nie moja działka. Każdy musi sobie z tym sam poradzić. Najprościej jest, mieć ścisły, analityczny umysł. I nie wierzyć w te wszystkie PIERDOŁY o demonach, duchach, magi, opętaniu, itd. Ostatecznie rzecz biorąc, do tej pory żaden mi znany obenauta (a znam kilku osobiście), nie udowodnił mi, że potrafi rejestrować informacje bez użycia zmysłów. Tak naprawdę nikomu się tego nie udało dokonać. I bez takiego dowodu, ja sam, ani żaden naukowiec, nie uwierzy w istnienie energii astralnych. Czym dla mnie osobiście jest OOBE? OOBE dla mnie, jest tylko projekcją umysłu, tak samo jak w hipnozie sugestywnej. Niekiedy lepszą od tzw. świadomego snu. A po co ludzie chcą śnic świadomie? A no po to, żeby móc w tym śnie się bawić. I tak samo powinniście traktować OOBE, jako narzędzie do zabawy. Podchodząc do tego zawsze z przymrużeniem oka. Nigdy poważnie. W ten oto sposób, z Waszych umysłów zniknie strach. A sam stan OOBE, nie będzie niczym nadzwyczajnym. Rozwija się ludzkość. Rozwija się nasza cywilizacja i wiedza technologiczna. Kiedyś według legend celtyckich, szaman będąc odurzony muchomorem czerwonym, sikał / oddawał mocz do specjalnego naczynia. A że w tamtych czasach rośliny halucynogenne były deficytowe, lub wiedza o nich była dosyć skąpa. Pozostali mieszkańcy danej wioski, widząc szamana, dosłownie pili jego mocz. Traktując to, tak jak my dzisiaj traktujemy wzięcie Komunii podczas MŚ. Dlaczego tak robili? Dlatego, że byli to ludzie, którzy w swojej desperacji chcieli osiągnąć odmienny stan świadomości jak ich szaman. Natomiast już w dzisiejszych czasach. Mamy zaawansowaną technologię, która potrafi wprowadzić w odmienne stany świadomości, jedynie samym dźwiękiem, patrz chociażby program I-doser. Lub generując silne pole elektromagnetyczne wokół naszego ciała. Efekt mamy jeszcze lepszy - wg opinii lekarzy psychiatrów, biochemików, naukowców, niż po zażyciu DMT, LSD, itd. Dlatego, że tutaj nie musimy obciążać naszych nerek i wątroby. Przykładowo po wypiciu Ayahuasci, musimy rzygać (wymiotować) całą noc. A o biegunce już nie wspomnę. Żeby wejść w stan transu i ekstazy. Drodzy obenauci, nauka właśnie po to się rozwija, żeby te nasze marne życie, ułatwiać. I chronić nas od niepotrzebnych stresów i nieprzyjemności, które właśnie biorą się z wierzeń religijnych. Wierz tylko w postęp techniczny, nigdy w gusła i zabobony. W końcu jakby nie było, wśród, jak Wy to mówicie, „okultystów i mistyków” jest bardzo wielu seryjnych morderców. Dlaczego morderców? Dlatego, że są to ludzie przeważnie sfrustrowani. Sfrustrowani, bo nie powiodło im się w życiu. A nie powiodło im się w życiu, bo zawierzyli w debilne głupoty. Ostatecznie martwi mnie to. I to nawet bardzo, że wśród obenautów średnia arytmetyczna wieku jest bardzo niska. Zaledwie 21 lat. I to jest bardzo niepokojące. Niestety nie mogę tutaj prowadzić swoich wywodów na temat kondycji psychicznej obenautów. Bo pewnie znów zostanę zlinczowany. Albo spalicie mnie na stosie! Pozostaje mi tylko życzyć wam udanych podróży astralnych. I jeszcze chciałbym wam polecić film dokumentalny o Księdze Wycia, znajdziecie tam dowody naukowe, że sam dźwięk potrafi zmieniać stany świadomości lub wykonywać projekcje umysłu (OOBE). Film: http://youtu.be/biyGvhEJ8po Temat, możemy uznać prawie za zamknięty. |
|
|
|
|
|
|
OFFTOP - zmień czcionkę !!! i nie tłumacz się ivoną ....
|
|
|
|
|
|
|
...Najprościej jest, mieć ścisły, analityczny umysł. I nie wierzyć w te wszystkie PIERDOŁY... ...żaden mi znany obenauta ... nie udowodnił mi, że potrafi rejestrować informacje bez użycia zmysłów. Tak naprawdę nikomu się tego nie udało dokonać ... żaden naukowiec, nie uwierzy w istnienie energii astralnych... Odwieczny antagonizm: materializm kontra idealizm. Wikipedia: "Materializm jest pojęciem, które pozostaje w stałej opozycji do idealizmu. Zasadnicza różnica występująca pomiędzy obydwoma pojęciami opiera się na odmiennym stosunku myśli do materii. Materialiści twierdzą, że materia jest pierwotna w stosunku do przeżyć psychicznych, myśli, świadomości. W konsekwencji takiego założenia można wyciągnąć wniosek, że wszelka działalność duchowa człowieka jest jedynie wytworem rozwoju przyrody i społeczeństwa. Zdaniem idealistów zależność jest odwrotna: to duch, świadomość i idee są pierwotne w stosunku do przyrody. Materialiści uważają, że nie ma bytowania niezależnego od świata; w tym poglądzie również uwidacznia się opozycja do koncepcji idealistycznych". |
|
|
|
|
|
|
Odwieczny antagonizm: materializm kontra idealizm. Wikipedia: "Materializm jest pojęciem, które pozostaje w stałej opozycji do idealizmu. Zasadnicza różnica występująca pomiędzy obydwoma pojęciami opiera się na odmiennym stosunku myśli do materii. Materialiści twierdzą, że materia jest pierwotna w stosunku do przeżyć psychicznych, myśli, świadomości. W konsekwencji takiego założenia można wyciągnąć wniosek, że wszelka działalność duchowa człowieka jest jedynie wytworem rozwoju przyrody i społeczeństwa. Zdaniem idealistów zależność jest odwrotna: to duch, świadomość i idee są pierwotne w stosunku do przyrody. Materialiści uważają, że nie ma bytowania niezależnego od świata; w tym poglądzie również uwidacznia się opozycja do koncepcji idealistycznych". A poza cytowaniem wikipedii, potrafisz cos jeszcze? Oczywiscie, adekwatnie do tematu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mmmm... A ta świeca to po ty, by zjarać mieszkanie przy okazji :) ? Bo nie wiem, ośmieć mnie :].
PS. Czy koszulka może być na przykład niebieska lub zielona? Czy koniecznie musi być biała? :D |
|
|
|
|
|
|
Mmmm... A ta świeca to po ty, by zjarać mieszkanie przy okazji :) ? Bo nie wiem, ośmieć mnie :]. PS. Czy koszulka może być na przykład niebieska lub zielona? Czy koniecznie musi być biała? :D Bo biel to symbol czystosci, cnoty, niewinnosci i dziewictwa. No chyba, ze masz sprosnie i nieczyste mysli, to ubierz czarna. :P Ave satan. |
|
|
|
|
|
|
To znaczy, że niewielu jest tutaj prawdziwych podróżników astralnych :]. Teraz już wiesz, dlaczego nie posiadają mocy nadprzyrodzonych. Są nieczyści i tyle :).
CHAŁWA LEWIATANOWI :D |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Spróbujcie napiąć mięśnie uszu, te które ciężko napiąć przy otwartych oczach i kończy się to mrugnięciem.
Wywołuje to szum w uszach. Ten szum w stanie paraliżu przysennego przekształca się w wibracje i wywala z ciała. To jest moja nowa metoda którą samodzielnie odkryłem. |
|
|
|
|
|
|
AHAHAAHAHHAHAHAHAHAAHAHAHHAHAHA padłem
|
|
|
|
|
|
|
Czyżby to zabrzmiało jakbym założył kondoma na lewą stronę? :D
|
|
|
|
|
|
|
Chodzi o to, że Twoje wyjście raczej nie było spowodowane czynnością, którą opisałeś. Mogło jednak zawierać ,,czynnik" dzięki któremu udało Ci się lub po prostu było to spontaniczne wyjście. W notatniki napisałeś, że to pierwsze oobe więc może warto byłoby tą ,,technikę" potestować a dopiero potem ją publikować :)
Powodzenia i gratuluje pierwszego obe :) |
|
|
|
|
|
|
Leżałem w czarnej pustce i posłużyłem się jedynym mięśniem który reagował.
Zareagowałem trochę zbyt entuzjastycznie, potestuję jeszcze. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niestety rozczaruję cię, mięśnie Kegla były sparaliżowane. Nie sprawdzałem dokładnie żeby się nie rozbudzić, tylko wyczułem mięśnie uszu.
|
|
|
|
|
|
|
Drodzy obenauci.
W związku z tym, że wczoraj mieliśmy pierwszy dzień zimy - przesilenie zimowe / najkrótszą noc w roku. Chciałbym Wam przypomnieć o pewnym ufologicznym zjawisku paranormalnym. A że ja (moja nieskromna osoba) jestem jedynym zawodowym ufologiem na tym forum. To tylko mi wypada o tym przypomnieć. Otóż istnieje pewien odpowiednik kręgów zbożowych, w zimie. Są to tak zwane „Cylindry śnieżne”. Jest to bardzo rzadkie zjawisko paranormalne. I co ciekawe najczęściej występuje w Polsce i Niemczech. Podobno widok zapiera dech w piersiach. Po szczegóły odsyłam do źródła. http://www.tvn24.pl/kontakt,9/sniezne-cyli...pola,84686.html http://www.nautilus.org.pl/?p=artykul&id=1642 Gdyby zdarzyło się, że któreś z Was. Tak przypadkiem chodząc na spacer, blisko łąk. Zauważy coś dziwnego, powinien niezwłocznie mnie powiadomić, lub kogoś innego z Fundacji Nautilus. A także chciałbym abyście, w takiej sytuacji, pod żadnym pozorem nie wchodzili w te miejsce. Próbując jednocześnie ten fakt zachować w tajemnicy przed innymi. Tak aby niepotrzebni gapie, nie zniżyli materiału badawczego. W końcu aby uznać te zjawisko za prawdziwe, nie mogą być widoczne żadne ślady obuwia. Według mojej wiedzy ufologicznej, uwzględniając kilka lat mojego doświadczenia. Wiem, że te osobliwe kule śniegu mogą występować pojedynczo lub w grupie zaledwie kilku sztuk. Niekoniecznie muszą być usiane na całym polu, jak na zdjęciach wyżej. Kto wie. Zima w pełni. Może ktoś w was będzie miał te niesamowite szczęście i znajdzie choćby jeden cylinder. W końcu większość z Was mieszka blisko miejsc mocy. |
|
|
|
|
|
|
Kręgi zbożowe to nie robota ufo tylko robota samej Matki Ziemi. Tak samo z tymi walcami śnieżnymi. Matka Natura potrafi takie cuda tworzyć, że wcale mnie to nie dziwi. Pytanie w jakim celu to robi? Płatki śniegu pod względem geometrycznym są idealnie piękne i to też robota ufo?:)
Skoro jesteś jedynym zawodowym ufologiem to podziel się zdjęciami ufo swego autorstwa. Chyba masz jakieś czy tylko widzisz i nigdy zawodowo nie masz aparatu, kamery:) |
|
|
|
|
|
|
Prawdziwy zawodowiec obserwuje UFO wyłącznie gołym okiem, bo zdjecia zwykle wychodzą zamazane :].
A ponieważ nie jesteś zawodowcem osiołku ty mój, więc nie próbuj się kłócić :D. |
|
|
|
|
|
|
Już wam mówię skąd te cylindryczne cosie:
(IMG:http://s9.postimage.org/y8mjd0027/530208_orig.jpg) To ich sprawka! |
|
|
|
|
|
|
Hah ludziska wstawiłem nowe ciekawe fotki, na moim ufologicznym fejsie.
http://www.facebook.com/UFOPolska/photos_stream Warto pooglądać. Na razie są to screeny, najciekawszym momentów, znanej wam serii Starożytni Kosmici. Ale (tu niespodzianka) niebawem przygotuję własne opracowania, nt. kręgów kamiennych w Polsce. Dajcie mi tylko, trochę więcej czasu. |
|
|
|
|
|
|
Opracowanie własne: [Wszelkie prawa autorskie zastrzeżone] Niniejsza mapa przedstawia lokalizacje tzw. „miejsc mocy” na pomorzu Polski. W miejscach tych najczęściej występują obiekty kultu pogańskiego, np. kręgi kamienne. Niekiedy tzw. „diabelskie kamienie”. A także miejscami mocy nazywamy góry i morenowe wzniesienia. Niektóre diable kamienie, lub centralne głazy kręgów kamiennych, znajdują się na tym samym południku lub równoleżniku, z dokładnością do jednego metra. Nawet jeśli są oddalone od siebie dziesiątkami kilometrów. Czy to może być przypadek? (IMG:http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/66699_407447026000044_594957810_n.jpg) Legenda: A - Góra Chełmska koło Koszalina; B - Rezerwat Kręgów Kamiennych w Grzybnicy, gmina Manowo; C - Uroczysko, święte miejsce pogan, Góra Rowokół oraz u zbocza góry Diabelski kamień Gardna; D - Kręgi Kamienne (jeszcze niezabezpieczone) w Biebrowie, gmina Choczewo; E - Diabelski Kamień Odargowo, gmina Krokowa; F - Rezerwat Kręgów Kamiennych w Lęborku; G - Wielki kamień w Jeziorze Kamiennym, Gmina Linia; H - Rezerwat Kręgów Kamiennych w Węsiorach, gmina Sulęczyno; I - Czarci Kamień w Oliwie; J - Święta Góra w Gdyni; K - Rezerwat Kręgów Kamiennych w Odrach, gmina Czersk. Wnioski: Na tym samym równoleżniku, znajdują się punkty: D i E. Na kolejnym F i J. A także A i H. Na tym samym południku, znajdują się punkty: D i H. A także G i K. Kolejną ciekawą informacją jest fakt, iż odległość od punktu C do F, jest taka sama jak między punktem J i E! Czyli 37,6 kilometra. Przypadek??? Takich przypadków jest dużo. |
|
|
|
|
|
|
Stary, dzisiaj mamy wigilię...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Te odległości świadczą o czym? Masz teorię?
|
|
|
|
|
|
|
Te odległości świadczą o czym? Masz teorię? Jak to o czym świadczą. Pewnie te konkretne punkty lokalizacyjne są lustrzanym odbiciem jakiegoś gwiazdozbioru. Tak samo jak linie na płaskowyżu Nazca w Peru, które przedstawiają Plejady. Lub piramidy w Gizie, które są modelem pasma Oriona. Niestety za cholerę nie mogę ustalić, odzwierciedleniem jakiego gwiazdozbioru, są nasze pomorskie kręgi. Po prostu mam za małą wiedzę, z dziedziny astronomii. |
|
|
|
|
|
|
AHAHAH
|
|
|
|
|
|
|
Dziś nawet wieprz gada ludzkim głosem... Więc podśmiechujki możecie sobie darować.
A teraz wynocha na wigilię leszcze ^^. |
|
|
|
|
|
|
MIEJSCA MOCY, ciąg dalszy...
(IMG:http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/419474_407830232628390_846662701_n.jpg) Dr Jan Pająk jest twórcą hipotezy, że "diabelskie kamieni" są punktami nawigacyjnymi dla UFO. Legenda: A-13 "Królewski głaz" leżący na północnym wybrzeżu wyspy Chrząszczewskiej koło Kamienia Pomorskiego. Jego obwód wynosi 20 m, wystaje nad zwierciadło wody na wysokość 3 m. Dawniej głaz był trzykrotnie większy, ale XIX wieku rozbito go, by uzyskać kamienie dla celów budowlanych. B-11 Jelenin koło Żagania (nie wiadomo jednak czy to właściwy kamień, wystaje on bowiem nad ziemię i nie ma żadnego śladu dłoni czy stopy), jednak lokalizacja odpowiada punktowi B11. B-12 Chełmno pod Pniewami. C-10 Trzy kamienie w Miłoszycach koło Wrocławia. C-11 Okolice Zemanowa koło Milicza. Obecnie kamień nie istnieje, gdyż został rozsadzony materiałami wybuchowymi. Na jego górnej powierzchni widoczny był ponoć odcisk sporej, uzbrojonej w pazury dłoni. Miejscowa legenda głosi, że mieszkańcy Trzebicka rozpoczęli budowę kościoła, co rozgniewało diabła. Pewnej nocy poleciał on z głazem w kierunku budowanego kościoła, ale silny zachodni wiatr utrudniał mu lot. Dotarł jedynie do miejsca, gdzie dzisiaj znajduje się Zemanów, gdy zapiał kur i diabeł upuścił kamień na ziemię. Budowę kościoła w Trzebicku rozpoczęto w 1571 roku, znamy więc datę zdarzenia legendy. C-14 Na brzegu jeziora kamiennego na płd.- wsch. od Lęborka. Kamien ten ma 3 m wysokości i 17 m obwodu. D-10 Między Miedarami i Wilkowicami, koło Strzybnicy. Również i ten kamień został rozsadzony przez budowniczych modernizowanego nasypu kolejowego i obecnie znajduje się tam jedynie usypisko dużych odłamków skalnych. D-14 "Święty kamień" z okolic Tolkmicka - po raz pierwszy datowany w 1595 roku. E-9 Sromowce Wyżne koło Czorsztyna. Legenda umiejscawia jego przyniesienie w latach zbliżonych do znaleziska tolkmickiego. F-11 Emilcin koło Opola Lubelskiego. Jest to jeden z ciekawszych "diabelskich kamieni", gdyż leżał na łące, na której 10 maja 1978 roku Jana Wolskiego prezył Bliskie Spotkanie III Stopnia. G-13 W lesie folwarku Mosikowszczyzna w pobliżu Swisłoczy, pow. Wołkowysk, gub. Grodzieńska (obecnie Białoruś). Pomiędzy C-14 a D-14 znajduje się punkt pośredni, opodal zachodniego Krańca Doliny Radości w Oliwie. E-13 prawdopodobnie jest to kamień w Rostkowie koło Przasnysza, odciśnięta jest tam w kamieniu stopa św. Stanisława Kostki. Źródło: http://www.facebook.com/UFOPolska |
|
|
|
|
|
|
Po co kosmitom głazy do nawigacji? Jesli przylatują to chyba są w posiadaniu takiej technologii dzięki ktorej nie są im potrzebne żadne kamienie.
|
|
|
|
|
|
|
No to trzeba im te kamienie poprzestawiać. Ufo się rozbije i bedzie fajnie. Porwiemy ufoka i zaczniemy Go totrurowac. Jak oni nas to my ich też.
Dalej ludzie. Organizujmy się i przestawiajmy diable kamienie, niszczmy je, rozsadzajmy. Nie dajmy się ufokom już tylu z nas porwali. Uforewolucja! |
|
|
|
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Jak tak patrzyłem na tę twoja mapke to cos mi sie przypomniało, kiedyś obserwowałem temat kamieni tylko na innym forum wygląda podobnie tylko troche wiecej ludzi nad tym pracowalo, w histori forum powinno być dużo materiałów na ten temat.
http://www.eioba.pl/a/3qym/kamienne-kregi-w-odrach http://www.eioba.pl/a/219u/kamienna-mapa-gwiazdozbioru-byka |
|
|
|
|
|
|
Jak tak patrzyłem na tę twoja mapke to cos mi sie przypomniało, kiedyś obserwowałem temat kamieni tylko na innym forum wygląda podobnie tylko troche wiecej ludzi nad tym pracowalo, w histori forum powinno być dużo materiałów na ten temat. http://www.eioba.pl/a/3qym/kamienne-kregi-w-odrach http://www.eioba.pl/a/219u/kamienna-mapa-gwiazdozbioru-byka No sorry koleś, ale ta mapa jest wręcz groteskowa. Nic z tej mapy nie wynika. Punkty który zostały zaznaczone na poniższej mapie, wcale nie wskazują miejsc mocy. W miejscach tych nie ma żadnych kamieni. Ani żadnych innych szczególnych miejsc. Przynajmniej ja takowych w tych (tam na mapie) zaznaczonych lokalizacjach, nie znam. A zajmuję się zawodowo ufologią, oraz badam kręgi kamienne, ponad 7 lat. (IMG:http://www.eioba.pl/files/user3319/byk_niebo_letnie_prezentacja_small.jpg) Pewnie facet, który zrobił tę mapę myślał, że taki sam efekt, jak rozmieszczenia piramid w Gizie wedle gwiazdozbioru Oriona, występuje w Polsce. Oczywiście, że występuje ale w dużo mniejszej skali. Na przykład sam kompleks kręgów kamiennych w Węsiorach jest wykonany na wzór gromady Plejad. Ale to jest przestrzeń, o wielkości około półtora kilometra kwadratowego. A nie, jak jest zaznaczone na tej mapie, ponad stu kilometrów. Jak spojrzałem się na tą mapę, aż ze zdziwienia podrapałem się w głowę. Kuźwa, co to jest? Szerzej o rozmieszczeniach tych miejsc pisała Zofia Piepiórka. Natomiast sam Erich Von Daniken zrobił kiedyś mapę miejsc, w których doszło do spotkań IV stopnia. Czyli do pełnego wzięcia do statku UFO. Głównie chodziło o lokalizacje na terenie Europy, uwzględniając przy tym także tereny polskiego pomorza. Na mapie tej ewidentnie wynika, że do obserwacji UFO dochodziło w miejscach, które znajdują się zawsze na tym samym równoleżniku. Natomiast jeszcze ciekawszą rzeczą jest fakt, iż do manifestacji UFO i USO najczęściej dochodzi w dni tak zwanych sabatów: przesilenia, równonoce, pełnie i nowie księżyca. Sabaty Większe: Imbolc – 1 lutego Beltaine – 30 kwietnia/1 maja Lammas (Lughnasadh) – 1 sierpnia Samhain – 31 października Sabaty Mniejsze (równonoce i przesilenia): Równonoc wiosenna – 21 marca Przesilenie letnie – 21 czerwca Równonoc jesienna – 22 września Przesilenie zimowe zwane Yule – 21 grudnia Czy czarcie kamienie są punktami nawigacyjnymi dla obiektów UFO, jak twierdzi dr Pająk? Nie, nie są. Według mojej (bardziej sensownej) teorii, te kamienie mogą być urządzeniami transkomunikacyjnymi. Podobnie jak dzisiaj nasze BTS-y (stacje przekaźnikowe) w telefonii komórkowej. Działając jako urządzenia peryferyjne, stacjonarne, jakieś większej technicznej (na skale globalną) instalacji. Na przykład sondy wysłanej do nas przez pozaziemską cywilizację, wyposażoną w sztuczną zaawansowaną inteligencje. Coś w rodzaju komputera samodecyzyjnego, tak aby sonda mogła samodzielnie egzystować. Taka teoria jest nawet zgodna z powszechną nauką. Bo przecież mi sami takie sondy (oczywiście bardziej prymitywne) wysyłamy w kosmos. Ja osobiście, w przeciwieństwie do innych ufologów, nie wierze, że kiedykolwiek odwiedzili nas kosmici. To byłoby zbyt dziecinne, rozumowanie. |
|
|
|
|
|
|
DOKTOR PAJĄK HAHAHAH NIE SĄDZIŁEM ŻE TO NAZWISKO POJAWI SIĘ matkobosko TOŻ W TO ZAMIESZANE SĄ SAME MAGNOKRAFTY
|
|
|
|
|
|
|
MUSIMY POWSTSZYMAĆ UFONAŁTEŁKI :D
a może twist to ufonauta skoro podważa nauki Dr. Pająka. |
|
|
|
|
|
|
Pewnie masz racje ja nigdy w tych miejscach nie byłem, tak mi się skojarzyło. 7 lat hmm. . . magiczna liczba cały człowiek się zmienia w 7 lat . W jaki sposób to działa jesteś ufologiem, ale twierdzisz że ufo nie było na ziemi czego ślady badasz?. A tak BTW w mojej okolicy są różne kamieńie z otworami i jest jeden o kilku metrowej średnicy o 200m dalej wybija źródełko.
|
|
|
|
|
|
|
Ja osobiście, w przeciwieństwie do innych ufologów, nie wierze, że kiedykolwiek odwiedzili nas kosmici. To byłoby zbyt dziecinne, rozumowanie. Coś tu się chyba nie zgadza :) Kolejny dowód na moją teorię. Warto obejrzeć: Przypadek z norweskiej wioski Hessdalen. Jest to dotychczas najlepiej udokumentowany przypadek UFO!!! Zamyka usta nawet najbardziej zagorzałym SCEPTYKOM http://youtu.be/FCk4RLqG7b4 Zacytowałem twoje słowa. Kolejny DOWÓD (jak to zwykłeś pisać), że sam dokładnie nie wiesz co piszesz :) |
|
|
|
|
|
|
Coś tu się chyba nie zgadza :) Zacytowałem twoje słowa. Kolejny DOWÓD (jak to zwykłeś pisać), że sam dokładnie nie wiesz co piszesz :) Oj Dawidku, obawiam się że ty matury możesz nie zdać w tym roku. Ty w ogóle nie potrafisz czytać tekstu ze zrozumieniem. Gubisz wątek, oraz nie analizujesz zdań. A to jest poważny problem! Powyższe cytaty nie wykluczają się nawzajem. Ja przez ten cały czas, pisałem o sondach profesora Bracewella. A ty nawet nie zrozumiałeś tekstu. Są to maszyny BEZZAŁOGOWE, przemieszczające się, penetrujące i eksplorujące galaktykę. Są wyposażone w sztuczną inteligencje, aby mogły same nawiązać kontakt z nowo odkrytą formą życia. Zamiast czytać pierdoły. Poczytaj sobie Wikipedię: http://pl.wikipedia.org/wiki/Sonda_Bracewe...onda_Bracewella |
|
|
|
|
|
|
Nie bój się o moją maturę. Świetnie sobie poradzę ale dziękuję za troskę :)
Masz racje, zamiast czytać to co ty wypisujesz lepiej poczytać wikipedie :) Co tutaj do analizy, w jednym poście umieszczasz link do filmiku z rzekomego pojawienia się UFO, które ma nam (sceptykom) zamknąć usta, a w drugim, że nie wierzysz w przybycie Obcych. Nie czytałem wszystkich postów ani całego tematu ale co za róznica czy te wypowiedzi są na tematach jakiś tam sond czy nie. Zawierają twoje poglądy, które okazują sie sprzeczne. |
|
|
|
|
|
|
Nie bój się o moją maturę. Świetnie sobie poradzę ale dziękuję za troskę :) Masz racje, zamiast czytać to co ty wypisujesz lepiej poczytać wikipedie :) Co tutaj do analizy, w jednym poście umieszczasz link do filmiku z rzekomego pojawienia się UFO, które ma nam (sceptykom) zamknąć usta, a w drugim, że nie wierzysz w przybycie Obcych. Nie czytałem wszystkich postów ani całego tematu ale co za róznica czy te wypowiedzi są na tematach jakiś tam sond czy nie. Zawierają twoje poglądy, które okazują sie sprzeczne. "Świetnie sobie poradzę..." - Daj Ci Boże! Dobra. To żeby cie ostatecznie rozłożyć na łopatki, podam inny miażdżący argument. Przypomnij sobie moment, jak kiedyś wracaliśmy od Rafała, siedzieliśmy sam na sam w samochodzie. I wtedy ja po raz pierwszy zapytałem cię: „Czy ty potrafisz podczas OOBE (w jakikolwiek sposób), znaleźć zaginioną / poszukiwaną osobę?” A mowa była wtedy, o grupie mokotowskiej „obcinacze palców”, za schwytanie której ufundowano nagrodę jednego miliona złotych. Źródło: http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-krymin...rtwi_68750.html Ty powiedziałeś: „Adam, to jest nierealne. Podczas OOBE zdobycie takich informacji jest bardzo trudne. Musisz mieć przychylność istot astralnych.” Dalej powiedziałeś: „Nie można prosić istoty astralne o informacje, na których zarobisz pieniądze - to tak nie działa.” Pragmatyzm jak cholera. Ale idźmy dalej. Wtedy ja odparłem ci: „No to wpłaćmy ten milion złoty w całości na konto Polskiej Akcji Humanitarnej. Postąpimy wyłącznie altruistycznie. To powinno przekonać wyższe istoty do słuszności naszego działania.” Ty odpowiedziałeś: „Ale to i tak nic nie da. Bo widzisz Adam, to tak nie działa.” Ja: „Bo widzisz Dawid, dla mnie OOBE to jest umiejętność [dosłownie] postrzegania pozazmysłowego. Wyobraźmy sobie taką sytuację: Leżąc w swoim pokoju wychodzisz z ciała. Następnie przelatujesz przez ścianę do pokoju obok w którym ja się znajduję fizycznie. Ja sam w tym momencie, napiszę ciąg cyfr na dużej kartce papieru. Ty zaś musisz pozazmysłowo, przez OOBE, przeczytać ciąg tych liczb. A po powrocie do ciała, podasz mi te cyfry, gdy ja już kartkę zakryję. W ten oto sposób, udowodnisz mi, że potrafisz spostrzegać pozazmysłowo.” W momencie gdy ci to powiedziałem, lekko się zasmuciłeś. Po czym odparłeś: „Adam tak również się nie da zrobić.” A jeszcze ci przypomnę, że podczas tych wszystkich zlotów, które ja organizowałem, chwaliłeś się, że miałeś najwięcej wyjść. Czyli tylko w tobie mogłem pokładać jakiekolwiek nadzieje. I teraz zadaj sobie pytanie. W jakiś sposób przekonasz mnie do swoich racji?? Nie mając żadnych dowodów, ani żadnych sensownych argumentów? A gdy ja ci powiem, że trzymam w swoim pokoju krowę na złotym łańcuchu. Uwierzysz mi w to?? Na tym całym forum, nie ma obenauty, który potrafi (jak wyżej) udowodnić mi, że potrafi postrzegać pozazmysłowo. Sam stan OOBE, jest tylko projekcją umysłu, jak podczas hipnozy. I niczym więcej. A ty chłopaczku żyjesz w iluzji, którą sam karmisz. Weź się otrząśnij! |
|
|
|
|
|
|
Patrząc z tej strony to życie każdego z nas jest taką iluzją, każdy z nas stwarza swoje doświadczeina które są mu potrzebne. Czy to Oobe czy poszukiwanie UFO.
|
|
|
|
|
|
|
Aby dostarczyć dowodów na isnienie ufo wystarczy zainterssować się starozytnymi cywilizacjami lub obserować niebo. Filmiki na YT nawet jesli prawdziwe to nie są dowodem bo w dzisiejszej dobie obróbki graficznej można niezłą prawdziwa fikcję stworzyć.
Deltarates podziel się swoimi fotkami, filmikami. Ja jedno zdjęcie ufo mam i nie nazywam sie profesjonalnym badaczem a Ty zadnych zdjęć nie masz i się takim zwiesz? Ktoś kto zbudował Wielką Piramidę, Puma Punku dysponował taką technologią, że podróżę miedzygalaktyczne były dla nich jak dla nas podróżę miedzykontynentalne. |
|
|
|
|
|
|
Adas Adas :)
To ma byc ten miażdzący argument? Smiech na sali. Nie dosc, że zmieniasz temat to jeszcze deformujesz to co ci mowiłem. Od początku ci powtarzałem, że nie interesuje mnie poszukiwanie jakis przestępcow, za ktorych wyznaczona jest nagroda. Nie mowiłem, że nie można prosic istot wyższych o takie sprawy tylko że ja nie chce. Poza tym Oni są od rozwoju duchowego człowieka a nie od wzbogacania się materialnego (przynajmniej ja tak uważam). Widzisz, wychodząc z ciała wychodzisz rownież ze swiata fizycznego. Tego już nie powiem czy można się przefazowac do reala bo nie wiem. Jak cię przekonam? Nie przekonam, stan obe jest subtelny i każdy może odczuwac go i to co się podczas niego dzieje inaczej. Trzeba przekonac się na własną rękę. Kolejna sprawa się teraz nie zgadza :) Wczesniej napisałes, że jak wyszedłes z ciała to użyłes swojej ,,magicznej mocy i istoty astralne podały ci namiar na poszukiwanego za ktorego wyznaczona jest spora nagroda. Czyli idąc twoim tokiem rozumowania otrzymałes ,,dowod, a teraz piszesz, że obe to tylko projekcja i iluzja. Znowu się gubisz w tym co piszesz i ciągle chcesz wszystkim wszystko udowadniac. I tak wiem, że cię nie przekonam ani ty mnie nie przekonasz do swoich racji. Ogolnie to czego szukasz na tym forum, kolegow, znajomych? Więcej już mi się pisac nie chce :) Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
Aby dostarczyć dowodów na isnienie ufo wystarczy zainterssować się starozytnymi cywilizacjami lub obserować niebo. Filmiki na YT nawet jesli prawdziwe to nie są dowodem bo w dzisiejszej dobie obróbki graficznej można niezłą prawdziwa fikcję stworzyć. Deltarates podziel się swoimi fotkami, filmikami. Ja jedno zdjęcie ufo mam i nie nazywam sie profesjonalnym badaczem a Ty zadnych zdjęć nie masz i się takim zwiesz? Ktoś kto zbudował Wielką Piramidę, Puma Punku dysponował taką technologią, że podróżę miedzygalaktyczne były dla nich jak dla nas podróżę miedzykontynentalne. A ty widziałeś kiedyś aby jakiś zawodowy ufolog, zrobił samodzielnie zdjęcie obiektu UFO?? Ja osobiście takich ufologów nie znam. To byłby ewenement. Natomiast w mojej wiosce, gdzie są kręgi kamienne. Przyjechał kiedyś Pan Eugeniusz Leciej prezes Stowarzyszenia Badań Kamiennych Kręgów w Gdyni. I gdy przy mnie po raz pierwszy wykonywał zdjęcia tych kamieni, swoją lustrzanką, zarejestrował tzw. kule energetyczne które są widoczne na zdjęciu jak niżej. /Na zdjęciu sam prezes a ja stałem obok/ http://www.kamienne.org.pl/zdjecia-energii...ergia-2012.html I co zatkało Cie? A teraz ty mi pokaz te twoje zdjęcie UFO. Najlepiej wstaw je na forum. Niech wszyscy je ocenią, w tym ja swoim fachowym okiem. |
|
|
|
|
|
|
Zielarz ma w profilu zdjęie UFOka, nie widać ^^?
|
|
|
|
|
|
|
Iluzja opuszczania ciała = niestabilność płata skroniowego?
Doświadczenie przebywania poza ciałem dość często występuje u osób zdrowych. O zjawisku tym jednak niewiele wiadomo. Nowe studium doktora Jasona Braithwaite'a z Uniwersytetu w Birmingham uchyliło nieco rąbka tajemnicy, wskazując na związki z niestabilnością neuroelektryczną w obrębie płata skroniowego i na błędy w reprezentacji ciała. Brytyjczyk tłumaczy, że dzięki OOBE (od ang. out of body experience) możemy się sporo dowiedzieć o tym, jak odbieramy przebywanie w obrębie własnego ciała, a także co (i kiedy) się dzieje, że nasz umysł tworzy halucynację opuszczania ciała. Naukowiec przeprowadzał eksperymenty na kilku osobach, z których część doświadczała OOBE. Okazało się, że u tych ostatnich znacznie częściej występowały zjawiska związane z neuroelektrycznymi anomaliami w obrębie płatów skroniowych, a także objawy dot. zaburzeń przetwarzania informacji płynących z ciała. Co ciekawe, badani wspominający o doświadczeniach przebywania poza ciałem mieli więcej problemów z wykonaniem zadań wymagających zmiany perspektywy obrazka wyświetlanego na ekranie komputera. Autor: Anna Błońska |
|
|
|
|
|
|
...Lub piramidy w Gizie, które są modelem pasma Oriona... ...Po prostu mam za małą wiedzę, z dziedziny astronomii... Ja biedny szaraczek mam jeszcze mniejszą wiedzę, bo nie słyszałem o "paśmie" a jedynie o "pasie" Oriona (takie coś, na czym trzymają się orionowe portki i orionowy miecz). .../Na zdjęciu sam prezes a ja stałem obok/...I co zatkało Cie? ... Jak ktoś stoi obok samego prezesa to zawsze mnie zatyka. |
|
|
|
|
|
|
A ty widziałeś kiedyś aby jakiś zawodowy ufolog, zrobił samodzielnie zdjęcie obiektu UFO?? Ja osobiście takich ufologów nie znam. To byłby ewenement. Natomiast w mojej wiosce, gdzie są kręgi kamienne. Przyjechał kiedyś Pan Eugeniusz Leciej prezes Stowarzyszenia Badań Kamiennych Kręgów w Gdyni. I gdy przy mnie po raz pierwszy wykonywał zdjęcia tych kamieni, swoją lustrzanką, zarejestrował tzw. kule energetyczne które są widoczne na zdjęciu jak niżej. /Na zdjęciu sam prezes a ja stałem obok/ http://www.kamienne.org.pl/zdjecia-energii...ergia-2012.html I co zatkało Cie? A teraz ty mi pokaz te twoje zdjęcie UFO. Najlepiej wstaw je na forum. Niech wszyscy je ocenią, w tym ja swoim fachowym okiem. Chodzi o to spadające białe kulki?? |
|
|
|
|
|
|
Niezwykle zjawisko na niebie, które obserwował Adolf Hitler. http://vimeo.com/19664998
I kolejny ufologiczny fenomen na skale światową. Jesteśmy bliscy odkrycia śladów cywilizacji pozaziemskiej. A oto dowód: http://youtu.be/YEixOTYBcf8 |
|
|
|
|
|
|
Ale co to ma wspólnego z tematem ?
Nowa, Lepsza, Szybsza I Bezpieczniejsza metoda na OOBE, Nowa, Lepsza, Szybsza I Bezpieczniejsza metoda na OOBE Może mi ktoś wytłumaczyć ? |
|
|
|
|
|
|
Fragles nie trolluj cholero zakichana:)
Jest ufo, jest zabawa:) Delta już wrzucałem fotkę, ale zrobię to jeszcze raz. Fotkę wykonał mój ojciec -zawodowy rzołnierz! (IMG:http://images39.fotosik.pl/1858/f5568b370515a296gen.jpg) Ja widziałem to samo ufo ze swojego okna. Biała cholernie jasna kula, która zblizała się w moim kierunku. Nagle zmieniła kieunek na przeciwny i znikła w ułamku sekundu. Ta kula była daleko jakieś 15km i zrobiło to na mnie spore wrazenie. Przez okno widuję codziennie lądujace samoloty i myślałem, że to reflektor samolotu, ale one nie są widoczne w ciągu dnia. Ponadto samolot leci ruchem przewidywalnym a tutaj był nagły zwrot w tył i zniknęło. Jak widzisz mój ojciec wykonał to wieczorem, ale ja widziałem w niemal samo południe, kiedy promienie słońca przebijały się przez chmury a ta kula była niesamowicie jasna. Twoje fachowe oko co zatem stwierdza? Dodam jeszcze że mój ojciec nie wie co to Adobe Photoshop a ja jestem za stary, aby bawić się w podpierdolki. Piszę to po to, abyś nie smęcił o fotomontazach:) |
|
|
|
|
|
|
Obstawiamy reakcję Delty:
1. Fotomontaż, bo tak mówi mu ufologiczny zmysł. 2. Fotomontaż, bo w pobliżu nie ma diabelskich kamieni. 3. Fotomontaż, bo Zielarz umie korzystać z Paint'a. 4. Wada kliszy. 5. Wada kliszy + fotomontaż. Ja obstawiam 3. A wy? |
|
|
|
|
|
|
Fragles nie trolluj cholero zakichana:) Jest ufo, jest zabawa:) Delta już wrzucałem fotkę, ale zrobię to jeszcze raz. Fotkę wykonał mój ojciec -zawodowy rzołnierz! Ja widziałem to samo ufo ze swojego okna. Biała cholernie jasna kula, która zblizała się w moim kierunku. Nagle zmieniła kieunek na przeciwny i znikła w ułamku sekundu. Ta kula była daleko jakieś 15km i zrobiło to na mnie spore wrazenie. Przez okno widuję codziennie lądujace samoloty i myślałem, że to reflektor samolotu, ale one nie są widoczne w ciągu dnia. Ponadto samolot leci ruchem przewidywalnym a tutaj był nagły zwrot w tył i zniknęło. Jak widzisz mój ojciec wykonał to wieczorem, ale ja widziałem w niemal samo południe, kiedy promienie słońca przebijały się przez chmury a ta kula była niesamowicie jasna. Twoje fachowe oko co zatem stwierdza? Dodam jeszcze że mój ojciec nie wie co to Adobe Photoshop a ja jestem za stary, aby bawić się w podpierdolki. Piszę to po to, abyś nie smęcił o fotomontazach:) Każdy zawodowy ufolog wie, że obiekty UFO/USO pojawiają się tylko w określonych miejscach i tylko w wybranym czasie. Zasada kołomiru. Od tej reguły nie ma wyjątków. Potrzebne mi są jeszcze niezbędne informacje, takie jak: 1. Dokładna data wykonania zdjęcia, 2. Godzina z minutami wykonania zdjęcia, 3. Dokładna długość i szerokość geograficzna miejsca z którego wykonano zdjęcie. Długość i szerokość geograficzna możesz ustalić korzystając mapy geodezyjnej GUGiKu http://maps.geoportal.gov.pl/webclient/ . A teraz porównaj sobie swoje zdjęcie do zdjęć autentycznych, przedstawiających obiekt o podobnym kolorze i kształcie. (IMG:http://www.ufoevidence.org/photographs/photosmain/CostaRica033106a.jpg) (IMG:http://www.ufoevidence.org/photographs/photosmain/CostaRica033106b.jpg) |
|
|
|
|
|
|
Postaram się jak najdokładniej podac te dane. Ja swoje ufo widziałem latem (czerwiec chyba) w niemal samo południe. Okolice Kątów wrocławskich. Trudno mi to określic bo odległość spora a ja mieszkam w centrum Wrocławia praktycznie.
Mój stary jak widać po fotce zrobił je wieczorem, ale tez latem czyli około 21-22. Muszę sprawdzic z jakiego okna to zrobił i w jakim kierunku. Niestety nie będa to idealne dane, ale postaram się ustalic wszystko jak najdokładniej. Ciekawi mnie ta technologia. Kula energii...naprawdę swietnie to wygladało. |
|
|
|
|
|
|
„Milion euro za udowodnienie zdolności paranormalnych”
Drodzy obenauci! Gdyby ktoś z tego waszego szanownego grona, chciałby zgarnąć okrągłą bańkę eurasów, to ja chętnie pomogę. Wystarczy, że udowodnisz przed komisją naukową, iż masz umiejętności rejestrowania informacji bez użycia zmysłów. Do tej pory żaden obenauta tego nie dokonał. A kandydatów było około 100 000. Czekam na wasze komentarze! Źródło: http://sceptycy.org/?p=951 |
|
|
|
|
|
|
Między posiadaniem zdolności a panowaniem nad nimi w określonych warunkach jest przepaść. Zresztą zasady ustalają oni, a powinny być ustalane wspólnie przed taką próbą.
No i na koniec publikacja wyników. Ciekawe, jak byś potem żył panie cudotwórco :D. |
|
|
|
|
|
|
Między posiadaniem zdolności a panowaniem nad nimi w określonych warunkach jest przepaść. Zresztą zasady ustalają oni, a powinny być ustalane wspólnie przed taką próbą. No i na koniec publikacja wyników. Ciekawe, jak byś potem żył panie cudotwórco :D. No jak to, jak: splendor, pieniądze, sława, władza, kobiety i uznanie w każdym środowisko i tym prawicowym jak i lewicowym. No czego chcieć więcej. A ustalanie wykonania testu na ich (naukowców) warunkach, jest niezbędne aby wykluczyć oszustwo. |
|
|
|
|
|
|
Do dupy ta nagroda... Z regulaminu można wyciągnąć:
Niektóre twierdzenia NIE będą poddawane weryfikacji: • Osobiste przekonania religijne dotyczące obecności bóstw, bogów, diabłów, aniołów, itp. (już odpadłem :( ) • Twierdzenia o poruszaniu słońca, księżyca i innych ciał niebieskich • Przekonania o wywieraniu wpływu na pogodę lub klimat • Zdolności, które mogą stanowić zagrożenie dla życia ludzi lub zwierząt, takie jak zatrucie, uduszenie, zagłodzenie, utopienie, wywołanie lub spowodowanie bólu, cierpienia, związane ze stosowaniem substancji narkotycznych, wymagających zastosowania broni lub przedmiotów, które mogłyby zostać użyte w tym charakterze. (tu to można wszystko podciągnąć^^) • Twierdzeń wymagających złamania obowiązującego prawa • Sztuczek estradowych, karcianych, magicznych, występów prestidigitatorskich, pokazów mentalistycznych i tym podobnych • Twierdzeń o zdolności leczenia chorób lub inwalidztwa (a to niby czemu?) No więc ta nagroda to lipa. Nic ciekawego nie można tam zaprezentować. Jak się do tego odniesiesz Adasiu? |
|
|
|
|
|
|
Udowdnij, że widzisz aurę? :) Jaki absurd. Ktoś kto je widzi powie jaką widzi. Podejdzie sceptyk i powie: ja widze inne kolory. Test oblany:)
Niech lepiej sceptycy skoro mają tą kase udowodnią, że takie zdolnosci to mit i fikcja:) |
|
|
|
|
|
|
Udowdnij, że widzisz aurę? :) Jaki absurd. Ktoś kto je widzi powie jaką widzi. Podejdzie sceptyk i powie: ja widze inne kolory. Test oblany:) Niech lepiej sceptycy skoro mają tą kase udowodnią, że takie zdolnosci to mit i fikcja:) Hmm a gdzie tu jest pragmatyzm? Gdzie są spektakularne oraz frapujące cuda, które mogłyby wstrząsnąć posadami naukowców? Nie bądź śmieszny. Co Ci po tym, że zauważysz czyjaś aurę? Jak z tego nie wynika żadna konkretna informacja, którą można byłoby jakkolwiek spożytkować. Zadaj sobie pytanie: Czy komukolwiek, kiedykolwiek odrosła amputowana noga lub ręka? Nawet zagorzali entuzjaści magii, nigdy o takim przypadku nie pisali. A jeśli tak wielkie CUDA nie są możliwe. To skupmy się na czymś mniejszym: Na świecie żyją tysiące ludzi, śmiertelnie chorych, chorych na złośliwy nowotwór, zarażeni wirusem HIV. Tacy ludzie są mocno zdesperowani. I zrobią wszystko aby tylko wyjść z choroby, będąc zmotywowanym potwornym strachem przed śmiercią. Gdzie są ci wszyscy mistycy, szamani, którzy mogliby im pomóc? Dariusz Sugier twierdził, że wyleczył swoją matkę z raka. Jeśli tak, to dlaczego nie pomoże innym potrzebującym? Na czym polega jego OOBE-fenomen? Oczywiście zdarzają się przypadki, gdzie choroba ustąpiła. Ale statystycznie rzecz biorąc, wszystkie te przypadki stanowią niecałe pół procenta. Czyli dla nauki, nie jest to żaden dowód. W każdym bądź razie, odrąbana ręka nikomu nie odrosła - a to byłby cud. Obsesyjna wiara w coś co nie istnieje, po jakimś czasie wywołuje frustracje. A jak wiesz z podstaw psychologii, frustracja wywołuje agresję i nienawiść. I w ten oto sposób stajemy się seryjnym mordercą. Obejrzyj sobie wstrząsające filmy dokumentalne: http://youtu.be/cV_gwz37YqE oraz http://youtu.be/8J9vX1uz9vc |
|
|
|
|
|
|
Hmm a gdzie tu jest pragmatyzm? Gdzie są spektakularne oraz frapujące cuda, które mogłyby wstrząsnąć posadami naukowców? Nie bądź śmieszny. Co Ci po tym, że zauważysz czyjaś aurę? Jak z tego nie wynika żadna konkretna informacja, którą można byłoby jakkolwiek spożytkować. Zadaj sobie pytanie: Czy komukolwiek, kiedykolwiek odrosła amputowana noga lub ręka? Nawet zagorzali entuzjaści magii, nigdy o takim przypadku nie pisali. A jeśli tak wielkie CUDA nie są możliwe. To skupmy się na czymś mniejszym: Na świecie żyją tysiące ludzi, śmiertelnie chorych, chorych na złośliwy nowotwór, zarażeni wirusem HIV. Tacy ludzie są mocno zdesperowani. I zrobią wszystko aby tylko wyjść z choroby, będąc zmotywowanym potwornym strachem przed śmiercią. Gdzie są ci wszyscy mistycy, szamani, którzy mogliby im pomóc? Dariusz Sugier twierdził, że wyleczył swoją matkę z raka. Jeśli tak, to dlaczego nie pomoże innym potrzebującym? Na czym polega jego OOBE-fenomen? Oczywiście zdarzają się przypadki, gdzie choroba ustąpiła. Ale statystycznie rzecz biorąc, wszystkie te przypadki stanowią niecałe pół procenta. Czyli dla nauki, nie jest to żaden dowód. W każdym bądź razie, odrąbana ręka nikomu nie odrosła - a to byłby cud. Obsesyjna wiara w coś co nie istnieje, po jakimś czasie wywołuje frustracje. A jak wiesz z podstaw psychologii, frustracja wywołuje agresję i nienawiść. I w ten oto sposób stajemy się seryjnym mordercą. Obejrzyj sobie wstrząsające filmy dokumentalne: http://youtu.be/cV_gwz37YqE oraz http://youtu.be/8J9vX1uz9vc Bracie powiem ci cos , co u człowieka jest niemożliwe nieznaczy ze u Boga takie nie jest, wiara czyni cuda ale niewielu wie co to znaczy wierzyć , czy słyszałem od takich przypadkach jak przywrócenie amputowanej nogi, albo ucha czy jakiejkolwiek innej rzeczy powiem ci słyszałem i widziałem. Bracie co dla ciebie jest niemozliwe nie znaczy że niemozliwe jest u innych niech ci sie stanie według wiary twojej, ale czy ty wiesz co to jest wiara? :) |
|
|
|
|
|
|
No sorry koleś, ale ta mapa jest wręcz groteskowa. Nic z tej mapy nie wynika. Punkty który zostały zaznaczone na poniższej mapie, wcale nie wskazują miejsc mocy. W miejscach tych nie ma żadnych kamieni. Ani żadnych innych szczególnych miejsc. Przynajmniej ja takowych w tych (tam na mapie) zaznaczonych lokalizacjach, nie znam. A zajmuję się zawodowo ufologią, oraz badam kręgi kamienne, ponad 7 lat. (IMG:http://www.eioba.pl/files/user3319/byk_niebo_letnie_prezentacja_small.jpg) Pewnie facet, który zrobił tę mapę myślał, że taki sam efekt, jak rozmieszczenia piramid w Gizie wedle gwiazdozbioru Oriona, występuje w Polsce. Oczywiście, że występuje ale w dużo mniejszej skali. Na przykład sam kompleks kręgów kamiennych w Węsiorach jest wykonany na wzór gromady Plejad. Ale to jest przestrzeń, o wielkości około półtora kilometra kwadratowego. A nie, jak jest zaznaczone na tej mapie, ponad stu kilometrów. Jak spojrzałem się na tą mapę, aż ze zdziwienia podrapałem się w głowę. Kuźwa, co to jest? Szerzej o rozmieszczeniach tych miejsc pisała Zofia Piepiórka. Natomiast sam Erich Von Daniken zrobił kiedyś mapę miejsc, w których doszło do spotkań IV stopnia. Czyli do pełnego wzięcia do statku UFO. Głównie chodziło o lokalizacje na terenie Europy, uwzględniając przy tym także tereny polskiego pomorza. Na mapie tej ewidentnie wynika, że do obserwacji UFO dochodziło w miejscach, które znajdują się zawsze na tym samym równoleżniku. Natomiast jeszcze ciekawszą rzeczą jest fakt, iż do manifestacji UFO i USO najczęściej dochodzi w dni tak zwanych sabatów: przesilenia, równonoce, pełnie i nowie księżyca. Sabaty Większe: Imbolc – 1 lutego Beltaine – 30 kwietnia/1 maja Lammas (Lughnasadh) – 1 sierpnia Samhain – 31 października Sabaty Mniejsze (równonoce i przesilenia): Równonoc wiosenna – 21 marca Przesilenie letnie – 21 czerwca Równonoc jesienna – 22 września Przesilenie zimowe zwane Yule – 21 grudnia Czy czarcie kamienie są punktami nawigacyjnymi dla obiektów UFO, jak twierdzi dr Pająk? Nie, nie są. Według mojej (bardziej sensownej) teorii, te kamienie mogą być urządzeniami transkomunikacyjnymi. Podobnie jak dzisiaj nasze BTS-y (stacje przekaźnikowe) w telefonii komórkowej. Działając jako urządzenia peryferyjne, stacjonarne, jakieś większej technicznej (na skale globalną) instalacji. Na przykład sondy wysłanej do nas przez pozaziemską cywilizację, wyposażoną w sztuczną zaawansowaną inteligencje. Coś w rodzaju komputera samodecyzyjnego, tak aby sonda mogła samodzielnie egzystować. Taka teoria jest nawet zgodna z powszechną nauką. Bo przecież mi sami takie sondy (oczywiście bardziej prymitywne) wysyłamy w kosmos. Ja osobiście, w przeciwieństwie do innych ufologów, nie wierze, że kiedykolwiek odwiedzili nas kosmici. To byłoby zbyt dziecinne, rozumowanie. Nie nerwuj się tak - koleś co robił te mapy pewno ma troszkę inne jazdy niż Ty - on pewnie też nie czai Twojej bazy:D |
|
|
|
|
|
|
Ostatni raz cały temat przeczytalem jakieś 4 lata temu i dziś powtorzyłem ten wyczyn, nie szukałem więdzy lecz natchnienia ,zamiast tego znalazłem kolejnego flustrata który błaga o potwierdzenie celu, bo boi się wystartować z miejsca. Ufo już było , flustracji już byli , milion w minute też był . Pytasz dlaczego nikt nie udowodni swoich umiejętności za milion? Gdybyś wyszedl choć raz, nie zadawał byś takich pytań. Po ostatnim wyjściu gdy pędziłem do pracy swoim VW polo 95r coupe w radiu leciał Asaf Avidan - One day / Reckoning Song , pomyślałem sobie czy oddał bym te wyjście za lepsze, bogatsze życie ? Za lepszą pracę albo dobrą place bez pracy ? Gdybyś mnie wtedy spytał czy wzial bym udzial w tym konkursie prawdy za milion to odpowiedział bym ci - w życiu piekną są tylko chwile, malo ważne czy prawdziwe czy też nie.
sory za int. p.s Nie staraj się myśleć jak mi dogryźć bo jestem odporny na zaczepki, po prostu nie wchodze po raz kolejny w temat gdzie wywolałem agresje. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |