Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Muzyka W Mojej Głowie
Foks
post 31.12.2012 - 09:54
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9073

Siemka! ja z pytaniem czy ktoś kiedyś z was podczas paraliżu słyszał muzyke jakby z wnętrza głowy, przebudziłem się pytałem mojej dziewczyny czy słyszy tą muzykę powiedziała że nic nei słyszy a sama nie pamięta czy jej sie coś śniło, a ja sam nie wiem czy to był sen czy real.
I czy osoba śpiąca niedaleko drugiej osoby śpiącej mogła poprzez swoje świadome śnienie wpłynąć na jej sny??
Profile CardPM
+Quote Post
Moeritherium
post 31.12.2012 - 10:37
Post #2

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 7932

Ja kilka razy sam sobie muzykę generowałem żeby zmniejszyć nieprzyjemności związane z wibracjami. O ile pamiętam jakiegoś weselszego punk rocka ^^ Właściwie podobne zjawisko, ale o mniejszym nasileniu można wywołać na przykład paląc marichuanę albo słuchając szumów do sychronizacji półkul mózgowych.

A w drugim przypadku to poczytaj sobie o takzwanym dreamwalkingu, oraz poszukaj sobie opisów przypadków gdy dwóm osobom śni się jednej nocy to samo. Ale jeśli chodzi o wibracje to wydaje mi się, że one są indywidualne i nie udzielają się innym domownikom. Racja to trochę dziwne kiedy wodospad Niagara przelewa Ci się przez czaszkę i okazuje się że nikt w domu nawet się nie obudził. Ale w tym samym sensie jeśli we śnie zdemolujesz dom to rankiem ku swemu rozczarowaniu spostrzeżesz, że przedmioty stoją jednak na swoich miejscach. I życzę Ci, obyś wtedy znalazł choć jeden przesunięty :)
Profile CardPM
+Quote Post
Foks
post 31.12.2012 - 10:49
Post #3

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Moeritherium @ 31.12.2012 - 10:37) *
Ja kilka razy sam sobie muzykę generowałem żeby zmniejszyć nieprzyjemności związane z wibracjami. O ile pamiętam jakiegoś weselszego punk rocka ^^ Właściwie podobne zjawisko, ale o mniejszym nasileniu można wywołać na przykład paląc marichuanę albo słuchając szumów do sychronizacji półkul mózgowych.

A w drugim przypadku to poczytaj sobie o takzwanym dreamwalkingu, oraz poszukaj sobie opisów przypadków gdy dwóm osobom śni się jednej nocy to samo. Ale jeśli chodzi o wibracje to wydaje mi się, że one są indywidualne i nie udzielają się innym domownikom. Racja to trochę dziwne kiedy wodospad Niagara przelewa Ci się przez czaszkę i okazuje się że nikt w domu nawet się nie obudził. Ale w tym samym sensie jeśli we śnie zdemolujesz dom to rankiem ku swemu rozczarowaniu spostrzeżesz, że przedmioty stoją jednak na swoich miejscach. I życzę Ci, obyś wtedy znalazł choć jeden przesunięty :)

Dzięki za podpowiedz!! być może oświeciłeś mnie z tym dreamwalkingiem;-)
Profile CardPM
+Quote Post
serafis
post 31.12.2012 - 12:30
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9247

CYTAT(Foks @ 31.12.2012 - 09:54) *
Siemka! ja z pytaniem czy ktoś kiedyś z was podczas paraliżu słyszał muzyke jakby z wnętrza głowy, przebudziłem się pytałem mojej dziewczyny czy słyszy tą muzykę powiedziała że nic nei słyszy a sama nie pamięta czy jej sie coś śniło, a ja sam nie wiem czy to był sen czy real.
I czy osoba śpiąca niedaleko drugiej osoby śpiącej mogła poprzez swoje świadome śnienie wpłynąć na jej sny??

1.Słyszałem, z 6-7 razy. Była cudowna.
2.Tylko świadomie, nieświadomie to albo przypadek albo ktoś z "góry" maczał w tym palce.
PS Muzyka w astralu jest niesamowita!
Profile CardPM
+Quote Post
zupełniezielony
post 31.12.2012 - 12:53
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9006

Mogła i nie mogła. Mogłeś otworzyć się na sygnały "z góry", mogła to być twoja podświadomość. Mogłeś wyczuć pas myśli, które zostawia za sobą każda osoba, mógł być to twój MTJ. Czy była to muzyka znana Tobie?
Profile CardPM
+Quote Post
bielik110
post 31.12.2012 - 15:06
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8602

CYTAT(Foks @ 31.12.2012 - 09:54) *

Ja pamiętam raz:)
Ciach czuję że wibruję:) pisk i nagle cisza(a ja ciągle w ciele fizycznym)ruszam nogą nic beton:) pomyślałem lipa nie będzie wyjścia:) i nagle muza słyszę jak nic :)

http://www.youtube.com/watch?v=ZFMdXkVcBvQ

I co myśleć:) przypeniałem i c...a ze mnie była:) śmiałem się z siebie chyba cały dzień:)

pozdro
Profile CardPM
+Quote Post
Foks
post 31.12.2012 - 20:41
Post #7

Dusza Towarzystwa

CYTAT(zupełniezielony @ 31.12.2012 - 12:53) *
Mogła i nie mogła. Mogłeś otworzyć się na sygnały "z góry", mogła to być twoja podświadomość. Mogłeś wyczuć pas myśli, które zostawia za sobą każda osoba, mógł być to twój MTJ. Czy była to muzyka znana Tobie?

Sam komponuje muzyke na komputerze ale odtworzyć tego bym nie potrafił, taka spokojna były tam bębenki :)
Profile CardPM
+Quote Post
turysta49
post 31.12.2012 - 21:08
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8000

Poszukaj książki "Muzykofilia" Sacks'a - jest w języku polskim.
Profile CardPM
+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 01.01.2013 - 00:57
Post #9

Dupa Towarzystwa
Nr użytkownika: 7816

Sporo kawałków muzycznych stworzyłem podczas snów. Po przebudzeniu sobie myślałem, ale fajnie śpiewałem:) Zresztą wielu muzyków tak tworzy swoje dzieła w realu później. Moje zostały tylko w snach w których możemy się uczyć, tworzyć, rozwijać.

Miałeś chyba muzyczny hipnagog.
Profile CardPM
+Quote Post
matias55
post 01.01.2013 - 20:47
Post #10

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 9284

Dodam, że coś w tym jest :) sam ostatnio słuchałem soundtracka z serialu i później w środku nocy odtwarzałem go w głowie jak z odtwarzacza. Piękna sprawa.

Myślę, że spokojnie bylibyśmy w stanie odtwarzać sobie tak wszystkie oglądane kiedyś filmy itp. Mózg nasz na pewno to wszystko porządnie rejestruje i pamięta.
Profile CardPM
+Quote Post
Tommi_J
post 02.01.2013 - 14:59
Post #11

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 8328

Tak muza to fakt - zarówno taka którą już kiedyś słyszałem jak również całkiem nowa. Miałem takie doświadczenia zarówno na wyjściu jak i po materiale kiedyś
Ciekawa sprawa :)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic