oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Problem Z WyjŚciem (help Me!), Skierowane głównie do Doświadczonych Podróżników.
Raf198
post 04.01.2013 - 18:06
Post #22

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

-Jeżeli jesteś wierzący to nie wyjdziesz z pomocą, jedynie samodzielnie
-w ciągu dnia pewnie stawiasz ciało ponad własną świadomość,
-nie udaje ci się wyjść bo nie pomagają ci pomocnicy( złe duchy) jak ci zależy to możesz je poprosić o pomoc,
-samemu uzyskać oobe jest bardzo ciężko, trzeba zmienić styl życia w realu na korzyść świadomości
-oobe to nie zabawa
Go to the top of the page

+Quote Post
zupełniezielony
post 04.01.2013 - 18:17
Post #23

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Raf198 @ 04.01.2013 - 18:06) *
-nie udaje ci się wyjść bo nie pomagają ci pomocnicy( złe duchy) jak ci zależy to możesz je poprosić o pomoc,
-samemu uzyskać oobe jest bardzo ciężko, trzeba zmienić styl życia w realu na korzyść świadomości
-oobe to nie zabawa

1. Nie ma żadnego problemu, aby uzyskać pomoc, nawet kiedy jesteś wierzący. Darkowi do tej poru czasem pomagają niefizyczni.
2. A kto tak niby nie robi? Jeśli ty nie, to prześlij mi proszę zdj. jak lewitujesz.
3. Jakie złe duchy? Coś co ci pomaga jest złe? Gościu osiąga swój cel i nic co m w tym pomaga nie może być złe.
4. Samemu uzyskać OOBE jest łatwo, trzeba tylko cierpliwości w praktyce. Zgadzam się, zmiana jest potrzebna, ale nie na korzyść świadomości tylko Ducha.
5. Zależy jak je traktujesz. Możesz zostać latającym onanistą, lub leżeć krzyżem. Twoim zagrożeniem jesteś ty sam.

+Quote Post
Raf198
post 04.01.2013 - 19:22
Post #24

Członek Rodziny

Ok nie zamierzam robić szumu, wyraziłem tylko własne zdanie i się już nie wypowiadam

+Quote Post
DonBuziallo
post 04.01.2013 - 20:27
Post #25

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Raf198 @ 04.01.2013 - 18:06) *
-oobe to nie zabawa

1)Nie stawiam wiary religijnej jako czynnika do osiągnięcia projekcji.Oczywiście że próbuję osiągnąć cel samodzielnie.
2)Świadomość rządzi i steruje ciałem fizycznym,tak więc które z obojga obiera priorytet jak nie świadomość (?!)
3)Czy zły duch działałby na moją korzyść? zły duch-pomocnik? nonsens.
4)Niektórzy "przypadkowo" uzyskują eksterioryzację bez zewnętrznej pomocy,uważam że mocno rozwijam się duchowo i prawdę powiedziawszy-Bardziej interesuje mnie świat duchowy wyższego wymiaru,niż ten obecny fizyczny.
5)Nikt nie traktuje wyjść jako zabawy.Ja traktuję oobe bardziej jako podróżnik-badacz.Szukam w tym odpowiedzi na własne pytania.

A tak od siebie,to wtrącanie w oobe pierdół o wierze,że bogu to by się nie podobało i rzesza innych zabobonów,to czysty dewotyzm i zaścianek.Nie wspominając o bredniach i manipulacji jaką na co dzień serwuje nam Sekta Watykańska i Twój proboszcz.

+Quote Post
DonBuziallo
post 04.01.2013 - 21:50
Post #26

Dusza Towarzystwa

Próbowałem dzisiaj popołudniu zastosowć technikę tzw."obierania",czyli jak to opisuje Monroe,wyobrażanie sobie że pozbawiamy się ciała fizycznego poprzez obranie go jak skórki z naszego ciała astralnego.
No niestety nie powiodło się.Może nie tym razem.
Czy ktoś próbował już tej techniki,lub stworzył coś na takiej bazie?
Czy komuś się powiodło wyjście w ten sposób?
Może to właśnie taki kierunek trzeba obrać,aby uświadamiać siebie że nie posiada się już swojego CF
i swobodnie brnąć w astral ??
Co sądzicie o tym ??

+Quote Post
masa
post 04.01.2013 - 22:48
Post #27

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Sadzę że trzeba zrozumieć proces wchodzenia w op, (ciało musi spać a świadomość musi być zachowana), kiedy masz kompletnie wyciszone myśli porostu jesteś jakby w stanie zawieszenia, to przechodzisz przez ten proces świadomie i odczuwasz np wibracje których normalnie nie jesteś świadomy. Kiedy zaczynasz myśleć, analizować, myśli naturalnie wciągną Cię tworząc jakby swój rodzaj snu i nici ze świadomości. Bez pierwszego warunku to znaczy śpiącego ciała łobe nie będzie. Jeżeli jesteś już w op to te wszystkie techniki są ok, wy turlanie, wstanie, linny i inne wynalazki jeżeli nie jesteś w (op, fokus 10) i nie do końca wiesz o co kaman to te wszystkie techniki śmiem twierdzić że są z dupy.

Ps. Widać że masz wiele zapału ćwicz więc koncentracie, wizualizacje jak chcesz przed snem i po południu traktując to bardziej w formie ćwiczeń ale dobrze by było pomyśleć nad 4+1 bo to jakby niebyło podstawa (stety, czy niestety).

+Quote Post
DonBuziallo
post 04.01.2013 - 23:35
Post #28

Dusza Towarzystwa

CYTAT(masa @ 04.01.2013 - 22:48) *
Sadzę że trzeba zrozumieć proces wchodzenia w op, (ciało musi spać a świadomość musi być zachowana), kiedy masz kompletnie wyciszone myśli porostu jesteś jakby w stanie zawieszenia, to przechodzisz przez ten proces świadomie i odczuwasz np wibracje których normalnie nie jesteś świadomy. Kiedy zaczynasz myśleć, analizować, myśli naturalnie wciągną Cię tworząc jakby swój rodzaj snu i nici ze świadomości. Bez pierwszego warunku to znaczy śpiącego ciała łobe nie będzie. Jeżeli jesteś już w op to te wszystkie techniki są ok, wy turlanie, wstanie, linny i inne wynalazki jeżeli nie jesteś w (op, fokus 10) i nie do końca wiesz o co kaman to te wszystkie techniki śmiem twierdzić że są z dupy.

Ps. Widać że masz wiele zapału ćwicz więc koncentracie, wizualizacje jak chcesz przed snem i po południu traktując to bardziej w formie ćwiczeń ale dobrze by było pomyśleć nad 4+1 bo to jakby niebyło podstawa (stety, czy niestety).

No 4+1 to podstawa.Niestety nie zawsze masz czas aby zarywać noc dla nie pewnej próby,czy się dzisiejszej nocy powiedzie czy też nie.Dla przykładu Monroe wyfruwał sobie z fotelu,tak więc można by polemizować....
Diabeł tego nie rozwikła...

+Quote Post
moonelfka
post 05.01.2013 - 01:03
Post #29

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

A ja dodam coś od siebie. Przenigdy nie stosowałam żadnych metod, które miałyby mnie doprowadzić świadomie do stanu eksterioryzacji. Od dziecka doświadczałam paraliżu sennego, zdarzały się niespodziewane sny świadome zaś pierwszą świadomą podróż astralną odbyłam jeszcze za czasów liceum, kiedy nie znałam owych pojęć. Patrząc na bagaż mych doświadczeń z astralem chciałabym Ci napisać, abyś po prostu oparł się na mocnej wierze i tym radosnym podnieceniu, które poprzedza możliwość doświadczania podróży astralnych, raduj się chwilą ;) Twoja świadomość stopniowo przygotuje się do tego, nic na siłę :) Tyle ode mnie ;)
Pozdrawiam Cię serdecznie!

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park