Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
4 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Czy Twoje Dziecko Jest Dzieckiem Indygo?, TEST
silverek84
post 22.07.2007 - 19:30
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 68

Poniższy test opracowała Wendy H. Chapman na podstawie własnych doświadczeń z dziećmi oraz korzystając z informacji i doświadczeń zawartych w książce Lee Caroll i Jana Tobera "The Indigo Children: The New Kids Have Arrived". Więcej informacji na stronie Metagifted.org (w języku angielskim).

Czy twoje dziecko jest dzieckiem indygo?

Aby się tego dowiedzieć, odpowiedz na poniższe pytania:

1. Czy twoje dziecko przyszło na świat przez cesarskie cięcie?

2. Czy czuje się ono tutaj potrzebne?

3. Czy ma ono oczywiste poczucie własnej wartości?

4. Czy wyróżnia się w jakiejś dyscyplinie lub dziedzinie?

5. Czy twoje dziecko odmawia uznania rzeczy za takie, jakie mu są przedstawiane?

6. Czy czekanie na coś jest dla twojego dziecka torturą?

7. Czy twoje dziecko jest zdenerwowane z powodu rytualnych czynności wymagających minimalnej kreatywności? (chodzi np o czynności codzienne)

8. Czy widzi ono lepsze sposoby wykonywania zadań w domu lub w szkole?

9. Czy twoje dziecko jest nonkomformistą?

10. Czy nie przejmuje się drobnymi potknięciami?

11. Czy często się denerwuje, wykonując wyznaczone mu zadania?

12. Czy twoje dziecko ma objawy nadpobudliwości psychoruchowej?

13. Czy jest ono nadzwyczajnie kreatywne?

14. Czy wykazuje ono intuicyjność?

15. Czy twoje dziecko posiada silną empatię w stosunku do innych?

16. Czy wcześnie rozwinęło myślenie abstrakcyjne?

17. Czy jest ono bardzo inteligentne?

18. Czy twoje dziecko jest bardzo utalentowane lub uzdolnione?

19. Czy wygląda ono na marzyciela?

20. Czy twoje dziecko posiada bardzo stare, głębokie, mądrze wyglądające oczy?

21. Czy posiada ono dobrze rozwiniętą inteligencję duchową?

Jeżeli odpowiedź na więcej niż 10 pytań brzmi "TAK", twoje dziecko być może jest dzieckiem indygo. Jeżeli zaś pozytywnych odpowiedzi jest więcej, niż 15 - jest nim na pewno.

Zrób to, jeśli jesteś rodzicem jednej z tych dusz i zostałeś obdarowany cudownym, zdumiewającym darem! Poczuj się wybranym i pomóż dziecku rozwinąć w pełni jego potencjał indygo!

Jestem ciekaw co o tym sądzicie :) Mi oczywiście wyszło że jestem :P
Profile CardPM
+Quote Post
obe_jerry
post 23.07.2007 - 21:30
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 881

100% wyszło ze JESTEM :)
Profile CardPM
+Quote Post
bobek_balinek
post 23.07.2007 - 22:09
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1039

Heh, zaraz się okaze że wszyscy my to dzieci Indygo.. XD
Ja też setke zalałem :)
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 03.08.2007 - 00:32
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 454

JAk robie test dla siebie (dzieci nie mam :P) to nie jestem pewien. Mam 9 odpowiedzi TAK, ale jest kilka pytań, na które nie potrafię jednoznacznie odpowiedzieć (czasem ciężko ocenić samego siebie).

EDIT: Lol, znalazłem w googlach trochę na temat tych dzieci Indygo (bo przyznam się - pierwsze słyszę) i nagle uświadamiam sobie, że... czytam o samym sobie! Czyli gdybym się dogłębniej zastanowił w powyższym teście powinienem znaleźć jeszcze dziesiąte TAK :D
Profile CardPM
+Quote Post
Dv3
post 03.08.2007 - 03:56
Post #5

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 1378

Ja za to nie jestem dzieckiem indygo :P nie spełniam z listy kilkudziesięciu wymagań XD w internecie znalazłem filmik o indygo:
http://www.youtube.com/watch?v=PqNRGoSo948
być może jest więcej filmików ale nie udało mi się ich odszukać. Jakby ktoś coś jeszcze znalazł niech wrzuci:) Bardziej jednak od dzieci indygo ciekawią mnie dzieci kryształowe nie wiem czemu tak jest ;p
Profile CardPM
+Quote Post
paciorek
post 03.08.2007 - 08:07
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 229

16 razy na TAK :)
Jestem New Age'owym dzieckiem Indygo :)

Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 03.08.2007 - 10:15
Post #7

OBE Maniak 36
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1221

hehehehe śmieszny ten cały test, szczególnie ten kawałek o cesarskim cięciu czy nadpobudliwości ruchowej...
Z drugiej strony fajnie obserwować, jak mamy z dziećmi z ADHD uszczęśliwiają się myślą o dzieciach indygo, bo to w sumie i dobrze, może będą je lepiej traktować, byle nie wychować na jakiegoś "nadludzia" o wybujałym ego z misją zbawiania świata... Ale co mi do tego...

Nie wiem tylko dlaczego tak nie docenia się normalnie ludzi tylko szuka im się jakiś etykietek (złych i dobrych), no jesteś niezwykły bo jesteś indygo, czy tam z Marsa, czy tam znów upadłym aniołem, czy byłeś Napoleonem w poprzednim wcieleniu..:). Dla mnie każdy człowiek jest niezwykły, bo jest żywą czującą świadomością, co nie zmienia faktu, że niektórych wolę unikać:):):)
Profile CardPM
+Quote Post
silverek84
post 03.08.2007 - 14:49
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 68

Świetny filmik Dv3. Wielkie dzięki za niego. Mógłbym długo tak słuchać tej dziewczynki. Coś fantastycznego. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś filmiki na temat indygo to poproszę. :)
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 03.08.2007 - 14:52
Post #9

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Conchita @ 03.08.2007 - 11:15) *
hehehehe śmieszny ten cały test, szczególnie ten kawałek o cesarskim cięciu czy nadpobudliwości ruchowej...
Z drugiej strony fajnie obserwować, jak mamy z dziećmi z ADHD uszczęśliwiają się myślą o dzieciach indygo, bo to w sumie i dobrze, może będą je lepiej traktować, byle nie wychować na jakiegoś "nadludzia" o wybujałym ego z misją zbawiania świata... Ale co mi do tego...

Nie wiem tylko dlaczego tak nie docenia się normalnie ludzi tylko szuka im się jakiś etykietek (złych i dobrych), no jesteś niezwykły bo jesteś indygo, czy tam z Marsa, czy tam znów upadłym aniołem, czy byłeś Napoleonem w poprzednim wcieleniu..:). Dla mnie każdy człowiek jest niezwykły, bo jest żywą czującą świadomością, co nie zmienia faktu, że niektórych wolę unikać:):):)

Z ADHD podobno sie wyrasta, a nie sądzę, żeby dzieci Indygo wyrastały "ze swej indywidualności".

Każdy człowiek jest inny ale podobno dzieci Indygo mają te cechy, które są potrzebne swiatu właśnie teraz, w tych czasach kiedy rozwój duchowy nie tylko schodzi na dalszy plan, ale czesto w ogóle sie o num nie myśli...
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 03.08.2007 - 15:09
Post #10

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

CYTAT
rozwój duchowy nie tylko schodzi na dalszy plan, ale czesto w ogóle sie o num nie myśli...

Tu bym się nie zgodziła - myślę, że to najlepsze czasy jeśli chodzi o rozwój duchowy od czasów starożytności!!! Rozwój stał się powszechny, każdy słyszał o medytacji itp. Świetny czas do inkarnowania!
Dawniej trzeba było się urodzić w Tybecie albo w okolicy jakiegoś mistrza, żeby coś załapać wiedzy - większość żyła w tradycyjnej religijności bez żadnej alternatywy...

Nie ma ludzi zwykłych... nie potrzeba do tego indygo, żeby to zauważyć...
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 03.08.2007 - 20:34
Post #11

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Conchita @ 03.08.2007 - 16:09) *
Tu bym się nie zgodziła - myślę, że to najlepsze czasy jeśli chodzi o rozwój duchowy od czasów starożytności!!! Rozwój stał się powszechny, każdy słyszał o medytacji itp. Świetny czas do inkarnowania!
Dawniej trzeba było się urodzić w Tybecie albo w okolicy jakiegoś mistrza, żeby coś załapać wiedzy - większość żyła w tradycyjnej religijności bez żadnej alternatywy...

Ale wtedy ludzie przynajmniej jak ludzie mogli, to chcieli... ja osobiście raczej nie znam wielu osób zainteresowanych tematem rozwoju duchowego poimimo, że wiedze na ten temat maja właściwie na talerzu (www.google.com).

EDIT: Powiedzmy, że stosunek ludzi mogoących roziwjac sie duchowo do rozwijajacych sie duchowo był kiedys wyzszy niż obecnie. Tak to matematycznie ujmę.

EDIT2: Pomyślałem, że dorzucę coś z wikipedii na ten temat:
Dzieci Indygo:
* Wewnętrznie czują tylko prawdę.
* Kierują się w życiu wzniosłymi zasadami.
* Wiedzą, że powinniśmy żyć w równowadze ze sobą i z naszym środowiskiem.
* Wiedzą, że istnieje coś więcej niż to, co widzimy.
* Wierzą, że materia i życie fizyczne są jedynie złudzeniem.
* Wiedzą, że życie składa się z energii, albo żyjącej świadomości.
* Wiedzą, że we Wszechświecie wszystko jest wzajemnie połączone. Czas, przestrzeń, odległość i forma nie są od siebie oddzielone, tak jak to widzimy.
* Czują, że każde istnienie zasługuje na szacunek, uczciwość, miłość i współczucie.
* Rozumieją lepiej życie duchowe niż świat materialny.
* Są przekonane, że rodzaj ludzki powinien dążyć do pokoju, wolności, miłości i wiedzy. Wiedzy o rzeczywistości obiektywnej.
* Rodzą się na tym świecie po to, aby obalić systemy oparte na bezwarunkowej władzy, nie udzielającej racjonalnych i wyczerpujących wyjaśnień i nie dającej możliwości wyboru.
* Mają trudności z dyscypliną i autorytetami.
* Są niezwykle utalentowane (często zdolności paranormalne).
* Często zamyślają się, jak by miały własny świat.
* Mają mądre, głębokie spojrzenie.
* Są rozwinięte duchowo.
* W wyniku braku wiedzy, bardzo często diagnozuje się u nich ADHD.
* Mają godność królewską oraz czują, że zasługują by tu być.
* Uważają, że sposób nauczania w szkole oraz w domu należy zmienić na lepszy.
* Są bardzo wrażliwe.
* Mają silną wolę.
* Mają poczucie humoru.
* Posiadają twórczą wyobraźnię.

Sam (od wczoraj uważam sie za Dziecko Indygo :P) nie do końca zgadzam się ze wsyztkimi postulatami, ale w ogólnym zarysie właśnie tak wygląda moja osoba.
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 05.08.2007 - 10:13
Post #12

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

CYTAT
Powiedzmy, że stosunek ludzi mogoących roziwjac sie duchowo do rozwijajacych sie duchowo był kiedys wyzszy niż obecnie.

Jeśli weźmiesz pod uwagę, że jakiś tam malutki ułamek procenta w dawniejszych czasach mógł bezpośrednio rozwijać się duchowo i ci właśnie się nim zajmowali, a obecnie potencjalnie wszyscy mogą, ale tylko kilka procent zaczyna poważnie traktować temat, to tylko przy takim założeniu mogę się z Tobą zgodzić. W realnych ilościach, dawniej w Europie były to pojedyncze grupy skupione wokół mistrza, albo jakiś zakon, w Tybecie tylko masowo wstępowali do klasztorów... Obecnie każdy ma potencjalny dostęp, ale dzięki temu wielu ludzi właśnie się tym poważnie zajmuje.

To co piszesz o Indygo, to ma przecież każda osoba zajmująca się rozwojem duchowym...:):):)
A żeby nazywać się dzieckiem to już chyba trochę za późno??:):):) Chyba że nie masz jeszcze 18 lat:)
To ma każdy z nas w sobie, trzeba trochę pokopać w sobie, ale to ma każdy z nas, nie ma wyjątków:)
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 06.08.2007 - 01:26
Post #13

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Conchita @ 05.08.2007 - 11:13) *
Jeśli weźmiesz pod uwagę, że jakiś tam malutki ułamek procenta w dawniejszych czasach mógł bezpośrednio rozwijać się duchowo i ci właśnie się nim zajmowali, a obecnie potencjalnie wszyscy mogą, ale tylko kilka procent zaczyna poważnie traktować temat, to tylko przy takim założeniu mogę się z Tobą zgodzić. W realnych ilościach, dawniej w Europie były to pojedyncze grupy skupione wokół mistrza, albo jakiś zakon, w Tybecie tylko masowo wstępowali do klasztorów... Obecnie każdy ma potencjalny dostęp, ale dzięki temu wielu ludzi właśnie się tym poważnie zajmuje.

Wiedziałem, że jak ujmę to matematycznie, to od razu wszyscy załapią :D
CYTAT(Conchita @ 05.08.2007 - 11:13) *
To co piszesz o Indygo, to ma przecież każda osoba zajmująca się rozwojem duchowym...:):):)
A żeby nazywać się dzieckiem to już chyba trochę za późno??:):):) Chyba że nie masz jeszcze 18 lat:)
To ma każdy z nas w sobie, trzeba trochę pokopać w sobie, ale to ma każdy z nas, nie ma wyjątków:)

No cóż... dzieci Indygo ponoć zaczeły masowo przychodzic na swiat w roku 1950, czyli najstarsze z nich będzie miało... 57 lat :D "Dziecko Indygo" to tylko nazwa umowna.
CYTAT
* Mają trudności z dyscypliną i autorytetami.
* Często zamyślają się, jak by miały własny świat.
* Uważają, że sposób nauczania w szkole oraz w domu należy zmienić na lepszy.

Te punkty także dotyczą każdej rozwijającej sie osoby? Jeżeli tak, to być może Dzieci Indygo to są zwykłe osoby, które już po urodzeniu są trochę rozwinięte? Bo ja wiem, że jestem "inny" od ogółu społeczeństwa właściwe odkąd pamięcią sięgam.
Profile CardPM
+Quote Post
Noobek
post 06.08.2007 - 04:11
Post #14

Dusza Towarzystwa

Mam jeszcze takie pytanie. Podobno poczucie, że nie należy się do tego swiata dotyczy wszystkich Ludzi Indygo (okreslenie Dzieci chyba już nie pasuje, jak Conchota mi uswiadomiła).
Mam w związku z tym pytanie: Jaki świat by wam odpowiadał?
Gadałem z kumplem na GG w tej sprawie. Mam poważne podejrzenia, że on jest "jedenym z nas". Podczas rozmowy niemal jednocześnie napisaliśmy, że lepiej czulbyśmy sie w świecie... i dokończę później, by nie sugerować waszych odpowiedzi.
Profile CardPM
+Quote Post
suwak
post 06.08.2007 - 08:28
Post #15

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1634

CYTAT(Conchita @ 03.08.2007 - 11:15) *

100% racji przyznaje! Oprocz tego, ze pisze sie "jakichs". :)
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 06.08.2007 - 09:20
Post #16

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

rozczaruję Cię:):):

http://portalwiedzy.onet.pl/polszczyzna.ht...p;x=30&y=10

słownik ortograficzny
jakiś (Wilga)
jakiegoś, jakiemuś, (o) jakimś; (o) jakiejś, jakąś; jacyś; jakieś

"Jakichś" brak w słownikach polszczyzny... nie uwzględniono... :)

Ja z tymi hasłami w gwiazdkach zgadzam się, więc może też jestem "ludziem" indygo. Wiecie co, przypomniało mi się, że czytałam chyba u Nortona, dusze rodzą się na różnych stopniach rozwoju, odpowiadają temu właśnie kolory czakramów, więc może przyszedł czas na kolor indygo. Ciekawe ilu jest u nas fioletów, "dzieci fiolet"... Na pewno nie jestem "ludziem" fiolet, bo nie mam myślenia globalnego, wspólnotowego... Gdzieś niżej jestem, ale gdzie nie wiem do końca, zresztą nie ważne...

Najlepiej czułabym się w świecie ... czystych energii, otwartych możliwości, ludzi o rozszerzonej świadomości, w świecie Opiekunów. Może to być też Ziemia, ale muszę mieć otwarty kanał komunikacji z Tamtym... Jak rurka z tlenem do życia:)
Profile CardPM
+Quote Post
suwak
post 06.08.2007 - 11:54
Post #17

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1634

CYTAT(Conchita @ 06.08.2007 - 10:20) *
rozczaruję Cię:):):

http://portalwiedzy.onet.pl/polszczyzna.ht...p;x=30&y=10

słownik ortograficzny
jakiś (Wilga)
jakiegoś, jakiemuś, (o) jakimś; (o) jakiejś, jakąś; jacyś; jakieś

"Jakichś" brak w słownikach polszczyzny... nie uwzględniono... :)

Niestety ten slownik jest nieco ulomny. Brak rowniez wyrazenia "jakich", a chyba nie watpisz w jego istnienie?
Nie wiem, czemu slowa "jakichs" nie ma w slownikach. Moze dlatego, ze jest to liczba mnoga od slowa "jakich". A ten z wyraz pochodzi z kolei od "jakis".

W kazdym razie niewatpliwie w Twoim przypadku powinnas napisac "jakichs", a nie "jakis".
CYTAT
szuka im się jakiś etykietek

Z reszta to bardzo czesto spotykany i typowy blad.
Spojrz chocby tutaj: http://netsprint.sjp.pwn.pl/haslo.php?id=49307 - To tylko wyjasnienie innego hasla ale slowo "jakichs" wystepuje tam w podobnym kontekscie, i jest tam uzyte prawidlowo.
Podobnie np. tu http://sjp.pwn.pl/lista.php?od=63421 - "4. spowodować skrzepnięcie, zestalenie się lub zamarznięcie jakichś substancji"
Mozesz tez zajrzec tutaj: http://usjp.pwn.pl/haslo.php?id=4876796

Przyklady mozna mnozyc i z cala pewnoscia nie myle sie ani nie czuje sie rozczarowany :) Tym bardziej, ze mam racje, hehe.
Profile CardPM
+Quote Post
Conchita
post 06.08.2007 - 13:38
Post #18

OBE Maniak 36
Ikona Grupy

Dziękuję za wyjaśnienia:)

Swoją drogą niezbyt podoba mi się to słowo:). Na szczęście ma odpowiedniki..:). Dobra Suwak: zamykamy offtopic!
Profile CardPM
+Quote Post
nerhaa
post 08.08.2007 - 14:57
Post #19

Guests

heh, pytania są tendencyjne, logicznie niespójne a dziecko indygo, to new age'owska wersja geniuszu... No kurczę a filmik znowu z tematem przewodnim "bóg", więc ja tam nie jestem dzieckiem indygo, chociaż wychodzi, że jestem. Ja jestem dzieckiem orange :D
+Quote Post
mati415
post 08.08.2007 - 18:30
Post #20

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1600

U mnie wiele rzeczy wskazuje na to ze jestem dzieckiem indygo a juz najbardziej te okreslenia z gwiazdkami ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 11.09.2007 - 18:54
Post #21

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

CYTAT(silverek84 @ 22.07.2007 - 20:30) *
Czy twoje dziecko jest dzieckiem indygo?

A co to znaczy ,,Dziecko Indygo".........

Ja raczej nie jestem inydgo, mam więcej na nie...
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
4 Stron V   1 2 3 > » 
Start new topic