|
|
![]() ![]() |
23.01.2013 - 20:43
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Kiedyś zgubiłem się przez bardzo piekną, żekłbym nawet swietą księge, zguba wynikała ze mnie nie z księgi, Darek też ja czytał;p. Anthony de Melo " Przebudzenie", z tym czytaniem jest tak że zostawia slad, jaki slad odciska no niby super, człowiekowi nagle się wydaje że poją intelektualnie cały wszechświat, i jeszcze myśli że zawsze tak czuł a kniga otworzyła ma oczy. Każdy jest inny, jeden jest pardziej podatny inny mniej, jeden ufa bo taka ma nature, inny nie ufa bo się na tym zraził, bo zle trafił. Wcale nie trzeba wszystkich rozumieć, kto wybiera scieżke miłości niech patrzy na miłość kto wybiera scieżke swiadomośći niech se siedzi w swym zakutym łbie, i nie zaczepiać takiego bo ruszone stare gówno poprostu smierdzi.
Tak ja to widze |
|
|
|
23.01.2013 - 20:46
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Dareczku kochany napisz mi proszę w czym Twoje wyjścia poza ciało bez ciała Chrystusa były "gorsze" od tych teraz z ciałem Chrystusa?
Popraw mnie jeśli się mylę, ale czy Miłość i Wolność poza ciałem nie odnalazłeś przypadkiem bez ciała Chrystusa? Czy woda ze źródełek ma mniejszą moc? Zakładając, że ciało Chrystusa ma jaką kolwiek moc bo coś mi się wydaje, że jakby w kościele zamiast opłatka dawali do spożywania tekturę nazwaną ciałem Chrystusa to efekt miałbyś taki sam. Proszę Cię napisz mi w czym tkwi fenomen opłatka bo wg mnie to autosugestia. Popraw mnie jeśli się mylę. |
|
|
|
23.01.2013 - 20:53
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Mylisz się
O Teresie Neumann Od 1922 aż do swojej śmierci w 1962 Teresa nie spożywała żadnych pokarmów oprócz codziennej Eucharystii[2]. Nie nawadniała się od 1926[2]. Dietę tę miała stosować od odprawienia modlitwy, w której prosiła, aby choroba mężczyzny z jej parafii, przygotowującego się do świeceń kapłańskich, została przeniesiona na jej gardło[1]. W lipcu 1927, przez okres dwóch tygodni, została poddana obserwacji, którą nadzorowały cztery franciszkańskie pielęgniarki i lekarz. Potwierdzili, że nie spożywała nic, oprócz jednej Komunii Świętej na dzień. Nie wykazywała żadnych niepokojących objawów, takich jak zmniejszenie masy ciała, lub odwodnienie. Mimo uczestniczenia w wycieczkach krajoznawczych po Niemczech i prowadzeniu czynnego życia, Teresa nie odczuwała głodu ani zmęczenia[1][2]. Jej przypadek niejedzenia opisał Paramahansa Jogananda w swojej "Autobiografii Jogina", Paru świętych też spożywało eucharystie, co dawało im ''kopa'' na polski tłumaczone i nie musieli wiele jeść, albo wcale bo czuli ''moc ciała JEZUSA '' |
|
|
|
23.01.2013 - 21:07
|
|
|
Dareczku kochany napisz mi proszę w czym Twoje wyjścia poza ciało bez ciała Chrystusa były "gorsze" od tych teraz z ciałem Chrystusa? Popraw mnie jeśli się mylę, ale czy Miłość i Wolność poza ciałem nie odnalazłeś przypadkiem bez ciała Chrystusa? Czy woda ze źródełek ma mniejszą moc? Zakładając, że ciało Chrystusa ma jaką kolwiek moc bo coś mi się wydaje, że jakby w kościele zamiast opłatka dawali do spożywania tekturę nazwaną ciałem Chrystusa to efekt miałbyś taki sam. Proszę Cię napisz mi w czym tkwi fenomen opłatka bo wg mnie to autosugestia. Popraw mnie jeśli się mylę. Zielu może on naprawde przyjmuje komunie, a nie zwykły opłatek jak wszyscy,komunia to nie atosugesia a niezwykłę połacznie, dostrojenie? zwane w oobe, no mnie nie poklepało, nawet czułem strach gdy zobaczyłem że ksiadz który mnie spowiadał bedzie dawać mi komuni. Ty zielu który mówi wiele o rytuałach, takie rzeczy opowiadasz, zawiodłem się Michaele:( |
|
|
|
23.01.2013 - 21:17
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Po KOMUNII faza lepsza, głębsza i dalsza…
Łatwiejsza, szybsza i lżejsza… Szersza, najsza i wyższa… :) :) :) DS Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem" 2002 e-book drukarski archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009 porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002 |
|
|
|
23.01.2013 - 21:34
|
|
|
No Darek, ale Miłość i Wolność poznałeś bez opłatka? Czy to nie była Miłość i Wolność wtedy?
Maseczko najdroższa, ale rytuały w moim przekonaniu (uogólniając) to spożywanie magicznych roślin a nie wypieków z piekarni. Pisałem na tej zasadzie można zjeść kawałek cegły tylko trzeba uwierzyć, że to ciało Chrystusa. Darek: Szersza, najsza i wyższa Przecież bez opłatka poznałeś czym jest Miłość i Wolność. Czy jest coś ponad to?:) Darek piszesz, żeś prosty chłop. Ja taki sam. Proszę odnieś się do poznania Miłości bez opłatka:) Uncommon im kopa nie dawało to co spożywali tylko WIARA. |
|
|
|
23.01.2013 - 21:44
|
|
|
A to fajna piosnka jak ludzie traktują ofiarę Chrystusa - ciary mnie przechodzą jak tego słucham - ale jest w tym dużo prawdy no i lubię ten kawałek:
|
|
|
|
23.01.2013 - 21:49
|
|
|
Taa wiara.
Błogosławieństwo i święt rytuały, zamienia, napełnia ten opłatek, w energię Chrystusową, ciało JEZUSA, nie wiem dokładnie . Była nawet afera ,że jakaś kobieta przyniosła z kościoła opłatek z eucharystii do stajni ze zwierzątami i nagle wszystkie klękały. Albo ,że zamienił się w prawdziwe ciało, i krew była na opłatku. Ty myślisz ,że oni to sobie wierzyli i stygmaty im same wyłaziły i dostawali moc od opłatka bo sobie wmówili. Śmieszne. |
|
|
|
23.01.2013 - 21:53
|
|
|
No Darek, ale Miłość i Wolność poznałeś bez opłatka? Czy to nie była Miłość i Wolność wtedy? Maseczko najdroższa, ale rytuały w moim przekonaniu (uogólniając) to spożywanie magicznych roślin a nie wypieków z piekarni. Pisałem na tej zasadzie można zjeść kawałek cegły tylko trzeba uwierzyć, że to ciało Chrystusa. Darek: Szersza, najsza i wyższa Przecież bez opłatka poznałeś czym jest Miłość i Wolność. Czy jest coś ponad to?:) Darek piszesz, żeś prosty chłop. Ja taki sam. Proszę odnieś się do poznania Miłości bez opłatka:) Uncommon im kopa nie dawało to co spożywali tylko WIARA. Tobie też widac kopa daje że piramidy to twór magiczny więc ocenianie innych wierzących to już hipokryzja:) Chyba nie masz zabetonowanego umysłu?:D |
|
|
|
23.01.2013 - 21:54
|
|
|
Chodzi o Energię BOGA, o Ciało Jego Syna, które jak się okazuje jest kolejnym z niefizycznych ciał. Tu nie chodzi o opłatek, czy placebo, ale podczas Eucharystii, podczas Podniesienia, dokonuje się przemiana. Taki z allegro, co proponowałeś Michał już nie raz, nie działa. Tylko ten z Eucharystii. Nie wiem dlaczego, ale tak jest.
W „MiWPC” miałem fazy, a jakże, ale nie takie jak teraz mam. Obecnie latem dalej, częściej i mniej się przy tym eksploatuję :) DS Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem" 2002 e-book drukarski archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009 porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002 |
|
|
|
23.01.2013 - 21:56
|
|
|
|
|
|
|
23.01.2013 - 21:58
|
|
|
Maseczko najdroższa, ale rytuały w moim przekonaniu (uogólniając) to spożywanie magicznych roślin a nie wypieków z piekarni. Już wiesz czemu jestem sam, mnie zwykle czepiają się stare pierniki;p, zbyt meski, z zbyt szorstkim zarostem dla dziewczyny, zbyt chłopiecy dla kobiety. |
|
|
|
23.01.2013 - 22:01
|
|
|
Tobie też widac kopa daje że piramidy to twór magiczny (...) No właśnie Michał... A tak w ogóle dlaczego tego bloga już nie prowadzisz o piramidach?: http://tajemnicapiramidy.blogspot.com/ DS Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem" 2002 e-book drukarski archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009 porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002 |
|
|
|
23.01.2013 - 22:08
|
|
|
Już wiesz czemu jestem sam, mnie zwykle czepiają się stare pierniki;p, zbyt meski, z zbyt szorstkim zarostem dla dziewczyny, zbyt chłopiecy dla kobiety. Taki ni w pi ni w drzwi:D To się ogól - albo zapuść - i idź w tę albo we wtę :D A nie tak w rozkroku stoisz - oby Ci jajca nie odmarzły:D |
|
|
|
23.01.2013 - 22:08
|
|
|
Ja tylko tak aby przemycić wątek edukacyjny, według Księdza Jana Bosko Sakramenty, w tym oczywiście eucharystia służyły do pokonywania własnych słabości i pracy nad sobą, uważał on także, że tylko dzięki Bogu można uzyskać zbawienie ;) Chyba jeden z niewielu księży, którzy naprawdę zajmowali się duchowością, a nie tylko graniem szopki w bycie księdzem tak jakby reszta sama się dzięki temu wypełniła.
|
|
|
|
23.01.2013 - 22:33
|
|
|
Darek ten blog to był taki spontan:) Taka mała fascynacja zjawiskiem bloga:) W tym czasie moja żona była chyba w ciąży i miałem takie BUM. Później było BUM w postaci narodzin i minęły już prawie 3 lata:)
Zaskoczyłeś mnie bo ja ten blog nie to, że odrzuciłem, ale zapomniałem o nim:) Teraz jak czytam co tam napisałem we wstępie to chyba coś porównywalnego z tym jak Ty czytasz swoje stare zapiski:) Dlatego warto zapisywać swoje sny, przeżycia, doświadczenia bo one ulatują a pismo je pięknie archiwizuje. Dlatego starożytni między innymi zapisywali na pieczęciach cylindrycznych i te zapisy przetrwały do dziś. Forma archiwizacji jest bardzo istotna:) Masa miałbyś ochotę na mojego piernika Kętrzyńskiego?...liście na rytualny wypiek zawsze znajdę:) No nie wiem Darek, ale eucharystia i ta forma rytuału jakoś do mnie nie przemawia. Być może dlatego, że sporo we mnie poganina i kult Matki natury uważam za naturalny a cała ta otoczka w kościołach jest dla mnie zbyt schematyczna. Oczywiście najważniejsze, że Ty dostrzegasz w tym sens i moc. |
|
|
|
23.01.2013 - 22:37
|
|
|
Darek ten blog to był taki spontan:) Taka mała fascynacja zjawiskiem bloga:) W tym czasie moja żona była chyba w ciąży i miałem takie BUM. Później było BUM w postaci narodzin i minęły już prawie 3 lata:) Zaskoczyłeś mnie bo ja ten blog nie to, że odrzuciłem, ale zapomniałem o nim:) Teraz jak czytam co tam napisałem we wstępie to chyba coś porównywalnego z tym jak Ty czytasz swoje stare zapiski:) Dlatego warto zapisywać swoje sny, przeżycia, doświadczenia bo one ulatują a pismo je pięknie archiwizuje. Dlatego starożytni między innymi zapisywali na pieczęciach cylindrycznych i te zapisy przetrwały do dziś. Forma archiwizacji jest bardzo istotna:) Masa miałbyś ochotę na mojego piernika Kętrzyńskiego?...liście na rytualny wypiek zawsze znajdę:) No nie wiem Darek, ale eucharystia i ta forma rytuału jakoś do mnie nie przemawia. Być może dlatego, że sporo we mnie poganina i kult Matki natury uważam za naturalny a cała ta otoczka w kościołach jest dla mnie zbyt schematyczna. Oczywiście najważniejsze, że Ty dostrzegasz w tym sens i moc. Zielu a wiesz że są takie odłamy chrześcijańskie w meksyku że zamiast opłatka to piją ayę ?:D Tam byś pewno przystąpił ?:D W sumie ciekawy obyczaj. |
|
|
|
23.01.2013 - 22:43
|
|
|
Masa miałbyś ochotę na mojego piernika Kętrzyńskiego?...liście na rytualny wypiek zawsze znajdę:) Ja chętnie spróbuję. Mój tata jest specjalistą od tego rarytasu*, więc będę miał porównanie :]. * To dlatego, że mama dawno temu zbuntowała się, że blachy ciasta znikały w kilka godzin po opuszczeniu piekarnika :D. PS. Deimond, w Polsce rozdają na "mszach" amfę jak dobrze trafisz :). |
|
|
|
23.01.2013 - 22:43
|
|
|
Aya..no:) Nie to, że czuję niedosyt, ale trochę brakuje mi przyfazowania:) Rośliny mają moc i ta moc i przesłanie jakie niosą...
:) Messa powaga? Raz z kumplem zrobiliśmy mieszankę piernika z setką nasion bielunia i pojechaliśmy z tym wypiekiem do Bielawy na regałowisko. Wszyscy nagle usnęli...eh to było zbyt mocne:) Niezłe było to, że ten wypiek robiliśmy na niezłej bani. Otworzyłem kasztan bielunia i te wszystkie nasiona wsypałem...trzeba uważać z bieluniem. Porywa "cholerstwo":) |
|
|
|
23.01.2013 - 22:49
|
|
|
Prawdziwy piernik z przyprawami :D.
Slinię się na samą myśl... wytresowali mnie jak psa normalnie :]. |
|
|
|
23.01.2013 - 22:55
|
|
|
Idę siku a potem po piąte piwo. Messa pamiętaj. Ja i piernik to jedno:) Wróciłem raz na fazie do domu. Mama rzecze: chodź do łazienki i zobacz jak wyglądasz. Jak - pytam? Jesteś cały zielony - odpowiada.
Fakt. Byłem cały zielony. Byłem naturą:) Położyłem się...było miło:) |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |