|
|
![]() ![]() |
06.10.2007 - 05:28
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
a ja coś napisze od siebie... jako że bawiłem sie w to jakiś czas... powiem że wystraczy od 20 do 50 oddechów tylko że najlepiej siąść na łożku i złapać sie za kolana po 50 oddechach zamknąć oczy i położyć sie... efekty gwarantowane :) ale tak naprawde nie polecam to robić samemu... raz znajomego nie mogłeb z 1 minute obudzić a jak sie obudził to prawie mnie nie pobił, nie wiedział gdzie jest... ja podobno dostawałem padaczki szarpało mnie na wszystkie strony hehe... ale to było kiedyś te dziecinne wygłupy:) A to tez cos powiem od siebie. W moim wypadku raz dzialalo, ale bylo to staranie sie oddychac w ten sposob aby ten oddech byl plynny jak muzyka. Szkoda ze efekt jest mechaniczny i psuje nastawienie. Chociaz kto wie. Moze by jeszcze raz poprobowac......... Zgadzacie się ze mną? Tak. Ale nie dla poczatkujacych. To poprostu nie da zrozumiec samych podstaw!? okok. Przyjmijmy ze zaraz przetestuje, jestem od paru godzin w domu dopiero.. Zalozmy ze sie uda jak sie czasami udawalo w takich sytuacjach. Zalozmy ze jak dozyje to napisze. W kazdym badz razie faktycznie jezeli chodzi z tym oddechem, jak ostatnio probowalem to byla taka sytuacja ze nie zapomnialem o oddychaniu bo oddech byl specjalnie Plynny tak jak by sie czulo ze to jest jakis rodzaj przeplywu. Nie no stary swoja wypowiedza zmuszasz mnie do eksperymentu. Jak jutro sie nie pojawie to znaczy ze jest zapozno :P. ehhhhhhhhhhgggggrrrrrrrr ! Dobra Sprawdzam :-)))) 06:25 |
|
|
|
06.10.2007 - 08:24
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Napisz potem jak ci poszło. ;)
|
|
|
|
| sarajulka |
06.10.2011 - 16:30
|
|
Guests |
czy Oddychanie holotropowe jest metoda na OOBE? ktos probowal takiej metody? jesli tak to jakie odczucia i co sie dzialo?
|
|
|
|
06.10.2011 - 18:05
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Próbowałem oddychania holotropowego, ale nie wiem czy coś źle robiłem czy nie, lecz jedyne do czego to doprowadziło, to do uczucia magazynowania energii w rękach.
|
|
|
|
06.10.2011 - 18:23
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
06.10.2011 - 18:57
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Wczoraj tego próbowałam - oobe nie było, ale faktycznie czułam jakieś dziwne drętwienie , mrowienie palców rąk. Zrezygnowałam jednak, bo czytałam, że to może być niebezpieczne, zwłaszcza jeśli nikogo nie ma w pobliżu.
|
|
|
|
06.10.2011 - 21:44
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
znalezione gdzieś w necie
CYTAT Wizja lekarzy Oddychanie holotropowe jest znane w Polsce jako metoda leczenia stosowana przez psychologów i psychiatrów. Twórcą tej metody leczenia był czeski psychiatra Stanislav Grof. Takie leczenie przebiegało w następujący sposób: pacjent zaczynał robić serię bardzo głębokich wdechów i wydechów w szybkim tempie. Organizm pacjenta wchłaniał więcej tlenu niż potrzeba do utlenienia krwi, z uwagi na co zachodził tzw. szok tlenowy, który zwiększał możliwości mózgu, a ściślej rzecz biorąc - podświadomego umysłu, który atakował pacjenta niezwykle realistycznymi wizjami, które często były zbawienne dla pacjenta. Wizje te - w przypadku ludzi psychicznie chorych - dotyczyły urazów z dzieciństwa, dawno zapomnianych urywków z życia, które spowodowały chorobę - czyli ogólnie mówiąc, były to wizje regresywne. CYTAT Oddychanie holotrpowe jako metoda projekcji astralnej " Oddychanie holotropowe jest praktykowane od wieków przez podróżników astralnych, a raczej praktykowana jest metoda, której składnikiem jest to właśnie oddychanie. Autor sugeruje, że Grof - wynalazca oddychania holotropowego - był okultystą i doskonale znał możliwości takiego oddychania. Postanowił zarobić pieniądze na możliwościach leczniczych, które niesie takie oddychanie. Najciekawsze jest to, że taka mgła tajemnicy, która otacza ten temat była wprowadzona nieprzypadkowo. Sesje OH (oddychania hol.) prowadzone były pod nadzorem lekarzy, którzy kontrolowali czas sesji. Taka sesja liczyła 50 oddechów. Określona liczba oddechów przez Grofa miała swe odbicie w wiedzy okultystycznej. Otóż metoda OBE o której mowa zakłada minimum 20 minut oddychania holotropowego, a możliwości lecznicze OH w okultyzmie - na tle OBE - schodziły na dalszy plan. Autor książki pisze, że OH nie jest tak niebezpieczne, jak to przedstawia ogólny pogląd, wykreowany początkowo przez Grofa. OH wykorzystywane na skalę leczenia są tylko ułamkiem możliwości, jakie niesie za sobą przetlenienie. Temat mnie zaciekawił.... Tym bardziej że za czasów gimnazjum sam doprowadzałem się do tzw kontrolowanego omdlenia.. |
|
|
|
07.10.2011 - 20:31
|
|
|
|
|
|
|
10.10.2011 - 20:45
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Odkryłem że po około 30-40 głębokich wdechach i wydechach mogę wstrzymać oddech lekko na 3 min, gdzie nigdy nie mogłem przekroczyć minuty ;)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |